Jump to content

Vivodi F.A.Q. & Comments

Κοινοποίηση

Recommended Posts

με πηρανε σήμερα απο τη vivodi και μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κόμβο (αμπελοκήπων) και ότι θα κάνει επιπλέον 30 εργάσιμες ημέρες η σύνδεση!!!

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

με πηρανε σήμερα απο τη vivodi και μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κόμβο (αμπελοκήπων) και ότι θα κάνει επιπλέον 30 εργάσιμες ημέρες η σύνδεση!!!

This is MADNESS!

...μπορείς να ζητήσεις να σου ενεργοποιήσουν ADSL μέσω ΟΤΕ (ΑΡΗΣ) στο 1 Mbps μέχρι να ληθεί το πρόβλημά τους (θα έχεις ADSL σε 10 ημέρες ... εμένα μου το ενεργοποίησαν σε μια εβδομάδα)

...πρέπει να πας όμως από τα κεντρικά και να υπογράψεις σχετική δήλωση ότι δέχεσαι να γινει αυτό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, δεδομένου ότι αρχίζουν παράλληλα να μετράνε και οι 8 μήνες του πακέτου (χωρίς να ξεκινάς με τα 4Mbps και βέβαια χωρίς να μπορεί κάποιος να σου πει σίγουρα πότε θα ληθεί το πρόβλημα)

...καλό κουράγιο

προς το παρον και επειδη εκνευριστηκα πηγα και εκανα το εξης:

πηγα στο oteshop και εκανα συνδεση με οτε και απλα θα επιστρεψω αυτο της vivodi και θα παρω τα λεφτα μου πισω.

στον οτε μου ειπαν οτι σε 1 βδομάδα θα εχω ιντερνετ.

Και εσύ τους πίστεψες;:rolleyes:

Καλά έκανες. Οι της viβόδι είναι απαράδεκτοι.

Και εσύ τους πίστεψες;:rolleyes:

Καλά έκανες. Οι της viβόδι είναι απαράδεκτοι.

Καλά έκανε και τους πίστεψε στον ΟΤΕ ότι σε μία εβδομάδα θα έχει DSL, γιατί εγώ την Παρασκευή 23-03-2007 έκανα αίτηση για το Conn-X (και μάλιστα τηλεφωνικά στο 134, χωρίς φαξ και χωρίς να τρέχω σε καταστήματα) και την Δευτέρα 26-03-2007 είχα κανονικά DSL και έμπαινα στο internet. Με την vivodi παλιότερα έκανα τρεις μήνες να με συνδέσουν. ΕΛΕΟΣ! Τώρα ούτε που θέλω να την ξέρω αυτήν την εταιρία. Μπορεί στον ΟΤΕ να πληρώνω περισσότερο, αλλά έχω εξηπηρέτηση όταν την θέλω, ότι ώρα την θέλω και γρήγορα... Μακριά από εταιρίες που δεν σέβονται τους πελάτες τους όπως η vivodi. Δε σημαίνει ότι επειδή είναι φτηνή είναι και καλή. Α, μην πω ότι με χρεώσανε τέλος απενεργοποίησης του telefonet1024 χωρίς καν να έχω αυτήν την υπηρεσία, με την δικαιολογία ότι ο ΟΤΕ είχε παραδώσει την γραμμή μου. Και ρωτάω εγώ, αφου την είχε παραδώσει, γιατί δεν την είχα εγώ στα χέρια μου. Πρέπει τελικά στο λεξικό να γραφτεί το όνομα vivodi ως παράδειγμα στη λέξη ταλαιπορία.

τι λες τωρα νικητας? μονο μια μερα για να σου συνδεσουν το ιντερνετ? αντε να δουμε.

παντως απο την vivodi θα κανουν πολυ πιο γρηγορα

προς το παρον και επειδη εκνευριστηκα πηγα και εκανα το εξης:

πηγα στο oteshop και εκανα συνδεση με οτε και απλα θα επιστρεψω αυτο της vivodi και θα παρω τα λεφτα μου πισω.

Και είσαι ακριβώς αυτό που θέλει να πετύχει ο ΟΤΕ με την πολιτική που εφαρμόζει, με το να καθυστερεί την παράδοση γραμμής στους εναλλακτικούς. Ο κόσμος δυσαρεστείτε έναντι των εναλλακτικών, και τσουπ καταλήγει στον ΟΤΕ, ο οποίος, ως δια μαγείας, είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πιο γρήγορες ενεργοποιήσεις (λες και οι άλλοι είναι άσχετοι και μόνο στον ΟΤΕ ξέρουν τα μυστικά της DSL). :mad:

... είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πιο γρήγορες ενεργοποιήσεις (λες και οι άλλοι είναι άσχετοι και μόνο στον ΟΤΕ ξέρουν τα μυστικά της DSL). :mad:
Παιδιά,συμφωνώ ότι ο ΟΤΕ καθυστερεί τις αιτήσεις των εναλλακτικών αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί... Και οι εναλλακτικοί πιστεύω το έχουν βρει λίγο καραμέλα το όλο θέμα! Και για να μην λέτε ότι είμαι φανατικός ΟΤΕτζής, έχω κάνει από 20/2 αίτηση για Cable TV και περιμένω πως και πως την ενεργοποίηση. Σε κάποια σημεία, και οι εναλλακτικοί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους!

Και είσαι ακριβώς αυτό που θέλει να πετύχει ο ΟΤΕ με την πολιτική που εφαρμόζει, με το να καθυστερεί την παράδοση γραμμής στους εναλλακτικούς. Ο κόσμος δυσαρεστείτε έναντι των εναλλακτικών, και τσουπ καταλήγει στον ΟΤΕ, ο οποίος, ως δια μαγείας, είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πιο γρήγορες ενεργοποιήσεις (λες και οι άλλοι είναι άσχετοι και μόνο στον ΟΤΕ ξέρουν τα μυστικά της DSL). :mad:

Εχεις δικιο Mercyful_Fate και για αυτο πηγαινα σε εναλλακτικους μεχρι τωρα. Γιατι ο ΟΤΕ το κανει επιτηδες και καθυστερει τους αλλους.

Αλλα καπου πρεπει να αντιδρασουν και οι εναλλακτικοι. Δεν μπορει να καθυστερει η συνδεση των εναλλακτικων ουτε μια μερα επειδη ο πΟΤΕ το θελει. Ας κανουν μια μυνηση ομως ολοι μαζι και θα δεις αν θα γινει κατι

@bekiaris: και γω φίλε μου είμαι στην ίδια ακριβώς θέση με σένα. Αίτηση στις 28/2 για cableTV, και πριν λίγο που μίλησα με vivodi (5ο συνεχόμενο τηλεφώνημα με αναμονή κάτω από τα 3 λεπτά :up: ), μου είπαν ότι μάλλον θα φάω και το Πάσχα στη μάπα πριν γίνει η ενεργοποίηση. :down:

Δε λέω ότι οι εναλλακτικοί είναι άγιοι, έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους και τις καθυστερήσεις τους. Απλώς δε γουστάρω, μαζί με τις καθυστερήσεις της εταιρείας που επέλεξα, να παίρνω δώρο και τις καθυστερήσεις του ΟΤΕ. Δε γουστάρω...

@derbu: η Tellas είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα πριν λίγο καιρό για ένα τέτοιο θέμα, και η ΕΕΤΤ (αν δεν κάνω λάθος) είχε χώσει ένα καλό προστιματάκι στον ΟΤΕ (ως αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων).

@derbu: η Tellas είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα πριν λίγο καιρό για ένα τέτοιο θέμα, και η ΕΕΤΤ (αν δεν κάνω λάθος) είχε χώσει ένα καλό προστιματάκι στον ΟΤΕ (ως αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων).

Δε νομίζω να νοιάζει και τόσο πολύ τον ΟΤΕ τα πρόστιμα. Έτσι και αλλιώς κάθε χρονιά κλείνε με τρομερά κέρδοι (νομίζω το 2006 με 16 εκατ. ευρώ κερδος), ενώ οι εναλλακτικοί με ζημιές (πχ η forthnet). Και 1 εκατ πρότιμο να του έριξε η ΕΕΤΤ δεν τον επιρρέασε καθόλου τον ΟΤΕ. Εγώ το έχω πει. Παλιά ήμουν vivodi. Τώρα είμαι ΟΤΕ (conn-x). Μπορεί να πληρώνω περισσότερο, αλλά έχω αυτά που θέλω όταν τα θέλω όποτε τα θέλω (για εξυπηρέτηση) και σε ένα λογαριασμό. Α, και μη ξεχνάμε τις καινούριες υπηρεσίες που θα δώσει ο ΟΤΕ με ονομαστική ταχύτητα ADSL πρόσβασης (download/upload) 4096 / 256 Kbps και 8192 / 384 Kbps. Άρα για αλλη μια φορα ο ΟΤΕ οδηγει τις εξελιξεις όσο και να φωνάζουν πολλοί από εδώ...

Δε νομίζω να νοιάζει και τόσο πολύ τον ΟΤΕ τα πρόστιμα. Έτσι και αλλιώς κάθε χρονιά κλείνε με τρομερά κέρδοι (νομίζω το 2006 με 16 εκατ. ευρώ κερδος), ενώ οι εναλλακτικοί με ζημιές (πχ η forthnet). Και 1 εκατ πρότιμο να του έριξε η ΕΕΤΤ δεν τον επιρρέασε καθόλου τον ΟΤΕ. Εγώ το έχω πει. Παλιά ήμουν vivodi. Τώρα είμαι ΟΤΕ (conn-x). Μπορεί να πληρώνω περισσότερο, αλλά έχω αυτά που θέλω όταν τα θέλω όποτε τα θέλω (για εξυπηρέτηση) και σε ένα λογαριασμό. Α, και μη ξεχνάμε τις καινούριες υπηρεσίες που θα δώσει ο ΟΤΕ με ονομαστική ταχύτητα ADSL πρόσβασης (download/upload) 4096 / 256 Kbps και 8192 / 384 Kbps. Άρα για αλλη μια φορα ο ΟΤΕ οδηγει τις εξελιξεις όσο και να φωνάζουν πολλοί από εδώ...
Βασικά κάνεις λάθος. Και ο ΟΤΕ έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα (βλέπε εθελούσια έξοδο ή όπως αλλιώς λέγεται) και το πρόστιμο που του επηβλήθηκε μαζί με τον δικαστικό αγώνα που κέρδισε από την Tellas δεν είναι και λίγα. Εννοείτε ότι έχει κέρδη αρκετά, δες όμως πόσα ήτανε πριν δύο με τρία χρόνια και πόσα ήτανε φέτος. Ο ΟΤΕ χάνει πολλούς πελάτες πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα από τους εναλλακτικούς και για αυτό αρχίζει να δίνει νέες υπηρεσίες. Αν δεις το project που καταθέσανε στην Ευρώπη θα καταλάβεις αν τους πειράζει ή δεν τους πειράζει που χάνουνε πελάτες. Απλά σου αναφέρω ότι προσπαθούνε να κερδίσουνε πίσω τους πελάτες που χάσανε και ενδέχεται να χάσουνε με χίλους τρόπους, όχι πάντοτε θεμιτούς επίσης. Εξάλου, αν δεν είχαν πρόβλημα πως εξηγήτε το γεγονός γιατί καθυστερούνε τις αιτήσης ενεργοποίησης των εναλλακτικών??? Τέλος, αυτό που αναφέρεις για το Conn-x, έχεις δίκιο. Δεν ξέρω μόνο αν έχεις δει τι διαφορά τιμών σε σχέση με την Vivodi σε Full LLU, η οποία δεν είναι παίξε γέλασε. Όλοι το ξέρουμε το καλό το μονοπάτι, η τσέπη μας όμως δεν είναι διατεθημένη να χαρίζει απλόχερα νταβατζιλίδικα λεφτά. Και εγώ με τον ΟΤΕ είμαι , όμως όταν βλέπω Cable TV στα 33e, δεν μπορώ να αντισταθώ φίλε και ας ξέρω ότι μπορεί να αντιμετωπίσω προβλήματα. Περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα βγάλει ο ΟΤΕ αντίστοιχες υπηρεσίες να δεις τιμές... πιστεύω να μην τρελαθείς!

Βασικά κάνεις λάθος. Και ο ΟΤΕ έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα (βλέπε εθελούσια έξοδο ή όπως αλλιώς λέγεται) και το πρόστιμο που του επηβλήθηκε μαζί με τον δικαστικό αγώνα που κέρδισε από την Tellas δεν είναι και λίγα. Εννοείτε ότι έχει κέρδη αρκετά, δες όμως πόσα ήτανε πριν δύο με τρία χρόνια και πόσα ήτανε φέτος. Ο ΟΤΕ χάνει πολλούς πελάτες πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα από τους εναλλακτικούς και για αυτό αρχίζει να δίνει νέες υπηρεσίες. Αν δεις το project που καταθέσανε στην Ευρώπη θα καταλάβεις αν τους πειράζει ή δεν τους πειράζει που χάνουνε πελάτες. Απλά σου αναφέρω ότι προσπαθούνε να κερδίσουνε πίσω τους πελάτες που χάσανε και ενδέχεται να χάσουνε με χίλους τρόπους, όχι πάντοτε θεμιτούς επίσης. Εξάλου, αν δεν είχαν πρόβλημα πως εξηγήτε το γεγονός γιατί καθυστερούνε τις αιτήσης ενεργοποίησης των εναλλακτικών??? Τέλος, αυτό που αναφέρεις για το Conn-x, έχεις δίκιο. Δεν ξέρω μόνο αν έχεις δει τι διαφορά τιμών σε σχέση με την Vivodi σε Full LLU, η οποία δεν είναι παίξε γέλασε. Όλοι το ξέρουμε το καλό το μονοπάτι, η τσέπη μας όμως δεν είναι διατεθημένη να χαρίζει απλόχερα νταβατζιλίδικα λεφτά. Και εγώ με τον ΟΤΕ είμαι , όμως όταν βλέπω Cable TV στα 33e, δεν μπορώ να αντισταθώ φίλε και ας ξέρω ότι μπορεί να αντιμετωπίσω προβλήματα. Περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα βγάλει ο ΟΤΕ αντίστοιχες υπηρεσίες να δεις τιμές... πιστεύω να μην τρελαθείς!

Δεν είπα ότι δεν χάνει πελάτες. Λογικό μου ακούγεται γιατί υπάρχει ανταγωνισμός και είναι καλό. Και εγώ ήμουν σε share llu και πήγα να το κάνω full llu στη vivodi (για το telefonet1024), αλλά όλο μου λέγανε ότι ο ΟΤΕ έχει παραδώσει τη γραμμή αλλά ακόμα απομένει το γραφειοκρατικό στιχείο. Άρα σε μένα ο ΟΤΕ παρέδωσε γραμμές και η vivodi τις είχε στο περίμενε. Ρωτάω εγώ τώρα. Μήπως οι τεχνικοί της δεν προλαβαίνανε; Το φτηνό δεν είναι πάντα και καλό. Είναι σαν να λέμε ότι η Q-telecom είναι η καλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι, άρα και η vivodi δε μπορούμε να πούμε κάτι αντίστοιχο. Ο ξαδελφός μου δούλευε στη vivodi και μου λέει: Πάλι καλά που έφυγες από την vivodi, γιατί τόσο ανοργανωσιά δεν έχω ξανασυναντήσει. Μου λέει ότι έπαιρναν οι πελάτες τηλέφωνα για παράπονα και εξηπηρέτηση και οι υπάλληλοι ούτε που σημείωναν τα παράπονά τους. Κατα τα άλλα μας απαντάγανε στο 13880 να μείνουμε ήσυχη γιατί έχουν καταγράψει το παράπονο μας. Στον ΟΤΕ αν πάρεις το 134 με την μία θα σε εξυπηρετήσουν.

...Μήπως οι τεχνικοί της δεν προλαβαίνανε; Το φτηνό δεν είναι πάντα και καλό. Είναι σαν να λέμε ότι η Q-telecom είναι η καλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι, άρα και η vivodi δε μπορούμε να πούμε κάτι αντίστοιχο. Ο ξαδελφός μου δούλευε στη vivodi και μου λέει: Πάλι καλά που έφυγες από την vivodi, γιατί τόσο ανοργανωσιά δεν έχω ξανασυναντήσει...
Καταρχήν, θεωρώ ότι η Vivodi έχει πολύ καλό δίκτυο και είναι από τα πρώτα που έχουν στηθεί από ιδιώτες στην Ελλάδα. Η εξυπηρέτηση πελατών στο 13880 είναι για κλάματα, και επίσης αν σου κάτσει βλάβη την μάμησ@@@ κανονικά... Από εκεί και πέρα όμως, ότι και να λέμε, όταν το 2048 Conn-x του ΟΤΕ έχει 45+e,το πάγιο είναι 15+ κάθε μήνα, δηλαδή μηλάμε για ένα κόστος 60e χωρίς να έχεις κάνει ούτε ένα τηλέφωνο.... Φαντάσου που φτάνεις... Ενώ με την Vivodi,σου δίνει 20mb (βέβαια αυτό ισχύει με προϋποθέσεις αλλά και στον ΟΤΕ να ήσουνα πάλι την ίδια ταχύτητα θα έπιανες αφού τα DSLlam είναι εγκατεστοιμένα στον ιδιο χώρο και το καλώδιο που θα περάσουν τα δεδομένα είναι το ίδιο, οπότε τα ίδια σκατά ειναι και οι δύο όσων αφορά την ταχύτητα που μπορεί να σηκώσει η γραμμή σου), ανεξάρτητα πόσο θα πιάσεις (εγώ σου λέω τα μισά), απεριόριστες αστικές και υπεραστικές, δύο γραμμές τηλεφώνου, υπηρεσίες που δεν χρεώνεσαι καθόλου και Cable TV που μπορείς να βλέπεις κανάλια δορυφορικά χωρίς να πληρώσεις καθόλου τον εξοπλισμό για δορυφορική τηλεόραση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, τι και αν μήνω και χωρίς τηλέφωνο για καμιά εβδομάδα, τα νούμερα μηλούν από μόνα τους. Είναι η πικρή αλήθεια, ας κόψει ο ΟΤΕ το πάγιο, ας έχει χαμηλότερες χρεώσεις στις κλήσεις και ας βάλει ADSL2+ DSLlams και τότε κάτι μπορεί να γίνει....μέχρι τότε όμως εγώ προτειμώ να μην χαλάω μία περιουσία για το τηλέφωνο κάθε μήνα. Μπορώ να ξοδέψω τα λεφτά μου και αλλού και πιο επικοδομοιτικά!

Ωραία και καλά ότι λες...Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ακόμα τα συστήματα της vivodi.Πρώτον,το router που δίνει η vivodi,σου δίνει την δυνατότητα τηλεφωνου από μία μπρίζα και αν έχεις ρεύμα γιατί είναι voip και όχι pstn και είναι εξαρτημένο το router από το ρευμα.Εγώ σου λέω ήμουν στην vivodi (που θες εσύ να πας) και επειδή μετακόμισα βρήκα την ευκαιρία να απαλαγώ από αυτήν.Όσο για τα 33 ευρώ/μήνα της cableTV είναι για το πρώτο χρόνο.Μετά είναι 65 ευρώ συν το τι θα πληρώνεις για παραγγελίες στην cableTV,γιατί η cableTV είναι τσάμπα μόνο μέχρι καποιο μήνα(συγγνώμη,αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς).Επίσης όπως το είπες.Η vivodi μπορεί να έχει ένα καλό δύκτιο και απο τα πρώτα ιδιοτικά στην Ελλάδα(εννοείτε μπράβο της),αλλά οι εταιρίες φαίνονται στα δύσκολα,και όταν σε κάποια βλάβη σε έχει και περιμένεις σαν τον μ@λ@κ* και όταν πιάνεις γραμμή να σου λένε δεν ξέρουμε,θα προωθήσουμε το αίτημα σου και θα σας ειδοποιήσουμε(και εννοείτε ότι ποτε δεν σε παίρνουν τηλέφωνο) δε λέει.Είναι μόνο για κλάμματα... (ειδικά αν σου κάτσει βλάβη σαβ/κο)

Αν θέλεις παίρνεις ένα μικρό ups και το λύνεις το πρόβλημα. Εξάλου οι διακοπές είναι συνήθως για μερικά λεπτά. Το ίδιο πρόβλημα όμως να ξέρεις θα έχει και όταν βγάλει ο ΟΤΕ voip, όπως άλλωστε συμβαίνει παντού. Επίσης, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι μετά από ένα χρόνο θα πουλιέται στα 65ε!!! Τέλος, για τα υπόλοιπα νομίζω ότι απάντησα παραπάνω...από εκεί και πέρα είναι θέμα το τι σηκώνει η τσέπη του καθενός!

Α, και μη ξεχνάμε τις καινούριες υπηρεσίες που θα δώσει ο ΟΤΕ με ονομαστική ταχύτητα ADSL πρόσβασης (download/upload) 4096 / 256 Kbps και 8192 / 384 Kbps. Άρα για αλλη μια φορα ο ΟΤΕ οδηγει τις εξελιξεις όσο και να φωνάζουν πολλοί από εδώ...

Κάτσε ρε συ, γιατί θα μας τρελάνεις. Η ΟΝ δίνει 10240/512, η Vivodi δίνει 20480/1024, τώρα μπήκε και η Forthnet στο παιχνίδι των 10mbits, και εσύ μας λές ότι ο ΟΤΕ οδηγεί τις εξελίξεις όοοοοοταν ανακοινώσει τα 4 & 8mbits? Μόνο σαν ανέκδοτο μου ακούγεται (δεν αμφιβάλλω ότι θα δώσει 4 & 8, αλλά το ότι "οδηγεί τις εξελίξεις" μου ακούγεται σαν ανέκδοτο). Αλήθεια, σε τί τιμές θα δίνει αυτές τις υπηρεσίες? ;)

Όσο για την cableTV, το voip θέλει ρεύμα, τί να κάνουμε... Αλλά φαίνεται σε ενοχλεί πολύ αυτό, γιατί βλέπεις στην Ελλάδα έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος...

Επίσης, τα τηλεοπτικά κανάλια θα είναι δωρεάν, οι δε ταινίες μέχρι τέλος Απριλίου, και απο κει και πέρα θα ενοικιάζονται ένταντι κάποιας τιμής (ε μη τα θέλουμε και όλα δικά μας με τσάμπα ταινίες).

Όσο για την τιμή της υπηρεσίας μετά από 1 έτος, με την ΟΝ στα 35 ευρώ, και τον ανταγωνισμό που αναμένεται να προκύψει μέχρι το τέλος της χρονιάς, πιστεύεις πως θα είναι το cableTV στα 65 ευρώ? Μπααααααα, μάλλον θα πέσει κάτω και από τα 40 ευρώ...

p.s.: αλήθεια, πόσο θα σου πήγαινε από ΟΤΕ ένα συνολικό πακέτο "conn-x + πάγιο 2 τηλεφωνικών αριθμών + χρεώσεις τουλάχιστον για τα αστικά/υπεραστικά" τον μήνα? :D

p.s.: αλήθεια, πόσο θα σου πήγαινε από ΟΤΕ ένα συνολικό πακέτο "conn-x + πάγιο 2 τηλεφωνικών αριθμών + χρεώσεις τουλάχιστον για τα αστικά/υπεραστικά" τον μήνα? :D

Aλήθεια πόσο % του πληθυσμού καλύπτουν αυτές οι υπηρεσίες; :roll:

Χονδρικά ένα 50-60%. Αλλά τί σχέση έχει αυτό?

Εκτός και αν αναφέρεσαι στο γεγονός ότι για τις περιοχές εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης ο ΟΤΕ αποτελεί τη μόνη επιλογή. Αλλά και πάλι, τί σχέση έχει με τα λεγόμενά μου?

Πολυ χοντρικά ειναι το 50-60%. Ότι δεν είναι ούτε 20%...

Εδώ δεν καλύπτεται ολόκληρη η ΑΘήνα και μου λές 50-60?

Έχει σχέση γιατί το θέμα δεν είναι να παρέχεις μια υπηρεσία σε 5-10 άτομα. Το θέμα είναι να μπορείς να την παρέχεις μαζικά. Και εγώ λέμε τώρα μπορεί να νοικιάσω μια γραμμή 1gbps με το εξωτερικό και να δίνω dsl 100Μbit στους γείτονες μου. Δεν θα σου λέει κάτι αυτό, ούτε σε εσένα ούτε στο 99,9% των υπόλοιπων Ελλήνων.

Αυτό που θέλω να πω τόση ώρα ειναι ότι το θέμα δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά και η κάλυψη. ;)

ΥΓ: Η Θεσσαλονίκη δεν καλύπτόταν απο εναλλακτικούς μέχρι πρόσφατα. Η Vivodi καλυπτει μόνο το πολύ κέντρο (Ερμού) και η Tellas δεν έχει ούτε 2 βδομάδες που κάλυψε Τούμπα και Καλαμαριά... Πρακτικά δλδ μέχρι πριν κανα μήνα η Θεσσαλονίκη είχε μονο ΟΤΕ.

Παιδια ειναι απλο. Ο ΟΤΕ ειναι πανακριβος μπροστα στους υπολοιπους. Αυτο ειναι γεγονος. Ο ανταγωνισμος εχει βγαλει καλα πακετα με φτηνες τιμες. Τωρα το θεμα ειναι αν κανεις 3 μήνες να συνδεθείς σε αυτά τα πακέτα τι γίνεται?

Το θεμα ειναι να μπορουν και οι εναλλακτικοι να κανουν την συνδεση σε 7-10 μερες οπως κανει και ο ΟΤΕ. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο, για μια διαδικασια η οποια πρακτικα παιρνει μια μερα για να γινει.

Φίλε Bayern7, δεν διαφωνώ. Όσα λες ισχύουν. Αλλά δεν θα απολογηθώ εγώ γιατί η Vivodi καλύπτει μερικώς την Αθήνα, πολύ λίγο τη Θεσσαλονίκη, και καθόλου τις άλλες περιοχές της χώρας (με μια πολύ πολύ μικρή εξαίρεση, για τις προβληματικές καλύψεις σε Πάτρα και Κρήτη).

Από κει και πέρα, η σύγκριση δεν είναι και τόσο δίκαιη όμως. Γιατί ο ΟΤΕ εκμεταλλεύεται εμπορικά (στην παροχή του DSL) τα δίκτυα καλωδίων που απλώνει εδώ και 10-ετίες με δημόσιο χρημα. Οι εναλλακτικοί είναι (ορθώς) υποχρεωμένοι να ανατύσσουν το δίκτυό τους με δικά τους λεφτά. Δεν μπρούμε να κάνουμε σύγκριση, γιατί το conn-x τα βρήκε όλα έτοιμα.

Εν πάσει περιπτωσει, το σίγουρο είναι ότι ο ΟΤΕ δεν οδηγεί τις εξελίξεις, αλλά ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα. :lol: :p