Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θάνατος στις δωρεάν εφαρμογές λοιπόν!

 

Δεν είναι κακό πράγμα αυτό. Οι developers πρέπει να πληρώνονται. Πώς θα συνεχίσουν την ανάπτυξη προγραμμάτων χωρίς λεφτά. Αυτό που λες δεν υπάρχει σε καμία πλατφόρμα. Είναι απλώς ελληνική νοοτροπία. Κ μη νομίζεις ότι το Android δεν έχει paid εφαρμογές.

 

Χάνεις το δάσος! Πες μου πως θα ήταν τα windows αν έβαζες εφαρμογές ΜΟΝΟ από το windows market place; Θα υπήρχε firefox; Θα υπήρχε thuderbird; Το θέμα μας δεν είναι αν είναι καλό το App store, αλλά γιατί πρέπει να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να βάζεις εφαρμογές στο τηλέφωνο σου.

 

Είναι ο «μοναδικός» (δεν είναι) τρόπος εάν θέλεις να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες και να έχεις κάποια υποστήριξη (διαφήμισης, hosting κτλπ). Μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις αυτό μέσω Cydia όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Και μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μια web εφαρμογή όπου δεν υπάρχει κανένας μα κανένας έλεγχος.

 

Για να καταλάβετε την ηλίθια πραγματικά νοοτροπία της apple σας λέω την πριν 5 λεπτών εμπειρία μου. Είμαι με το (κερδισμένο) μου ipad, Το ipad είναι κατα κύριο λόγο ένας reader που κάνει 600 ευρώ. Έχω όλα μου τα pdf σε ένα τοπικό web server, τα βλέπω κανονικά από το safari αλλά για να τα σώσω στο ipad και να τα διαβάζω από το ireader (p.x όταν ταξιδεύω και δεν έχω internet) πρέπει, να τα κατεβάσω στο laptop με τα windows και να τα περάσω με το itunes στο ipad. Ίσως υπάρχει και καμία εφαρμογή.

 

Εάν ανοίξεις ένα PDF στο Safari σου εμφανίζεται μια επιλογή "Open in...", όπου μπορείς να το αποθηκεύσεις σε μια εφαρμογή της επιλογής σου που έχεις εγκατεστημένη. One click.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • ktsak

    1057

  • CarpeNoctum

    1174

  • zaharakis

    1501

  • soom

    1462

όπα ρε παιδιά, τι είναι αυτά που λέτε;

Αυτό που λες δεν υπάρχει σε καμία πλατφόρμα. Είναι απλώς ελληνική νοοτροπία[\QUOTE]

Οποτε κατέβα (εσύ και πολλοί άλλοι) από το σύννεφο του δήθεν ανοικτού, δήθεν δημοκρατικού, τσάμπα, και άλλων τέτοιων αφελειών. Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τσάμπα (και ευτυχώς - το τσάμπα ισοδυναμεί με σπαταλη πόρων) [\QUOTE]

 

Εγώ σας γράφω από το τσάμπα, ανοιχτό, ελεύθερο λειτουργικό μου σύστημα, από ένα ανοιχτό, ελεύθερο, browser και αυτά που γράφω αποθηκεύονται (υποθέτω) σε μια δωρεάν, ελεύθερη βάση δεδομένων που τρέχει σε ένα ελεύθερο ανοιχτό webserver, που τρέχει μια ελεύθερη ανοιχτή γλώσσα προγραμματισμού. Και από τι ξέρω δεν τα έχουν φτιάξει Έλληνες!

 

Όσο για το θέμα του pdf @JG4 Ναι δεν έχω διάθεση να δώσω ούτε 1σεντ για άτι που μπορώ να κάνω τσάμπα, ενώ η δωρεάν εφαρμογές που κατεβάζουν τα pdf δεν τα βάζουν στο iReader, αλλά τα βλέπεις από δικό τους viewer και από οτι κατάλαβα αυτό κάνει και το Good Reader που πρότεινες @Dead Angel, τουλάχιστον στο iPad στο safari δεν υπάρχει αυτό.

 

Επίσης @JG4 Στο Kindle μπορείς να βάλεις pdfs και mp3 που έχεις αποθηκευμένα στον υπολογιστή, Εσύ γιατί νομίζεις ότι το eBay εξελίχθηκε στο απόλυτο site δημοπρασιών; Εγώ νομίζω επειδή είναι τόσο ανοιχτό, ελεύθερο και έχει κάνει κινήσεις σε πολλές χώρες. Το app sotre ούτε κατά διάνοια δεν είναι μηχανή αναζήτησης, Ο safari στο ipad πάντως μέσω της google κάνει search

 

@ALL ο κυριότερος λόγος που τα έχω με την apple είναι ότι ενώ στo desktop πατάει πάνω στο δωρεάν, ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό (freebsd στον πυρήνα, μηχανή javascript open source στο safari) για να πάει μπροστά, στα κινητά είναι πιο κλειστή από όλους. Το χειρότερο είναι όμως είναι ότι και άλλο θέλουν να την ακολουθήσουν (βλέπε microsoft) για να βγάλουν (προσωρινά κατά τη γνώμη μου) λεφτά. Αν ήταν όλα έτσι θα ήμασταν ακόμη στην εποχή του ναρκαλιευτή...

Link to comment
Share on other sites

@ALL ο κυριότερος λόγος που τα έχω με την apple είναι ότι ενώ στo desktop πατάει πάνω στο δωρεάν, ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό (freebsd στον πυρήνα, μηχανή javascript open source στο safari) για να πάει μπροστά, στα κινητά είναι πιο κλειστή από όλους. Το χειρότερο είναι όμως είναι ότι και άλλο θέλουν να την ακολουθήσουν (βλέπε microsoft) για να βγάλουν (προσωρινά κατά τη γνώμη μου) λεφτά. Αν ήταν όλα έτσι θα ήμασταν ακόμη στην εποχή του ναρκαλιευτή...

 

Κοίταξε να δεις. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει τσάμπα. Κανείς δεν δουλεύει τσάμπα. Και για να υποστηρίξει η Apple, Microsoft, Nokia την προσπάθειά τους πρέπει να έχουν και έσοδα. Τα app stores είναι ένας τρόπος βεβαίως αλλά όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις η Apple δεν βγάζει τρομερά κέρδη από το app store αλλά από τις hardware πωλήσεις.

 

Kαι επειδή ο ντόρος γίνεται για το Android που και καλά είναι open μην ξεχνάς ότι η Google έχει τη δυνατότητα να το στηρίξει μέσω του Adsense και των διαφημίσεων. Παντού υπάρχουν διαφημίσεις. Επίσης, σε πολλά κινητά έχει τον έλεγχο ο φορέας (Verizon πχ) που εγκαθιστά διαφημιστικές εφαρμογές. Η Google βεβαίως διαφημίζει και καλά open και ελεύθερο λογισμικό αλλά είναι εντελώς πλούσια για να το στηρίξει. Αν δεν ήταν θα είχαμε διαφορετική εξέλιξη. Και ο κόσμος στηρίζει τη Google γιατί του αρέσει να ακούει open και free αλλά αυτό έχει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις. Όπως τις αντίστοιχες επιπτώσεις έχει και το "κλειστό" λειτουργικό της Apple. Απλά, επειδή έχουμε ελεύθερη κοινωνία, διαλέγεις και παίρνεις.

Link to comment
Share on other sites

Στον χώρο των υπολογιστών έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι το τσάμπα και ελεύθερο μπορεί να είναι καλύτερο από το κλειστό και πληρωμένο. Όπως έχει αποδειχτεί ότι το No 1 σε πωλήσεις δεν είναι πάντα το καλύτερο....

 

Την Κυριακή θα έχω στα χέρια μου ένα android και θα μπορώ να σου απαντήσω. Μπορώ να σου μιλήσω με σιγουριά για το Symbian που είναι ανοιχτό, ελεύθερο και χωρίς καμία διαφήμιση. Και επειδή όπως λες ελεύθερη κοινωνία είμαστε, I have a dream!!! ότι κάθε κάτοχος smartphone θα μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό του και θα μπορεί να το αλλάζει κατά βούληση! Και σε ένα τέτοιο κόσμο τα κλειστά πράγματα θα μείνουν απλά στην γωνία.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σας γράφω από το τσάμπα, ανοιχτό, ελεύθερο λειτουργικό μου σύστημα, από ένα ανοιχτό, ελεύθερο, browser και αυτά που γράφω αποθηκεύονται (υποθέτω) σε μια δωρεάν, ελεύθερη βάση δεδομένων που τρέχει σε ένα ελεύθερο ανοιχτό webserver, που τρέχει μια ελεύθερη ανοιχτή γλώσσα προγραμματισμού.

 

Δηλαδή μας λες ότι χρησιμοποιείς κάποιο linux distro. Κανένα πρόβλημα. Αν όμως το ελεύθερο και τσάμπα linux είχε την αξια που του αποδίδεται πως εξηγείς το γεγονός ότι τα περισσότερα netbooks στην αρχή πωλούνταν με κάποιο linux distro? Και σήμερα δεν πωλείται σχεδόν κανένα έτσι? Μήπως γιατί ο κόσμος δεν τα αγόραζε? (by the way, δεν υπάρχει ελεύθερη και μη ελεύθερη γλώσσα προγραμματισμού :))

 

Όσο για το θέμα του pdf @JG4 Ναι δεν έχω διάθεση να δώσω ούτε 1σεντ για άτι που μπορώ να κάνω τσάμπα, ενώ η δωρεάν εφαρμογές που κατεβάζουν τα pdf δεν τα βάζουν στο iReader, αλλά τα βλέπεις από δικό τους viewer και από οτι κατάλαβα αυτό κάνει και το Good Reader που πρότεινες @Dead Angel, τουλάχιστον στο iPad στο safari δεν υπάρχει αυτό.

 

Φιλε μου δεν έχει νόημα να συζητάμε σε τέτοια βάση. Εδώ έσκασες τόσα κατοστάρικα για ένα iPad και σκέφτεσαι ένα ευρώ? Έλεος, χάνουμε το χρόνο μας... (και δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με τον iReader. Σου προτείνουμε κάτι πολύ ανώτερο - και όχι δεν το ενσωματώνει καμια άλλη συσκευή από την κούνια της. Πρώτα δοκίμασε το και μετά έλα να συζητήσουμε :))

 

Επίσης @JG4 Στο Kindle μπορείς να βάλεις pdfs και mp3 που έχεις αποθηκευμένα στον υπολογιστή,

 

Το θέμα δεν είναι αυτό (και στο iPad βάζεις τέτοια αρχεία). Το θέμα είναι αν μπορείς να αγοράσεις από το Kindle βιβλία εκτος Amazon. Όχι δε μπορείς (αν το κανεις θα πρέπει να τα σπάσεις, όπως θα έκανες jb σε ένα iPad).

 

Εσύ γιατί νομίζεις ότι το eBay εξελίχθηκε στο απόλυτο site δημοπρασιών; Εγώ νομίζω επειδή είναι τόσο ανοιχτό, ελεύθερο και έχει κάνει κινήσεις σε πολλές χώρες.

 

Το Ebay κυριάρχησε γιατί ακριβώς εκμηδένισε το κόστος πληροφόρησης όπως στο περιέγραψα πιο πάνω. Σε ένα χώρο συγκεντρώνεται όλη η προσφορα και όλη η ζήτηση. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις παραπέρα. Αυτό ακριβώς κάνει και το App. Store...

 

Το app sotre ούτε κατά διάνοια δεν είναι μηχανή αναζήτησης

 

Και όμως φιλε είναι. Εκεί βρίσκεται και όλη η ουσία. Θα σου δώσω παραδείγματα:

Πρώτον, αυτό που είχε αναφέρει ο Jobs στο keynote του. Είχε πει πως αν θέλεις να ψάξεις να βρείς ένα εστιατόριο από το τηλέφωνο σου δε θα ανοίξεις Google. Θα ανοίξεις Yelp (Εγώ ανοίγω UrbanSpoon).

 

Δικό μου πρόσφατο παράδειγμα. Ξυπνάω ένα πρωί πολύ νωρίς και θέλω να βρω ποια Starbacks στην περιοχή μου ανοίγουν νωρίς και ποια από αυτά προσφέρουν πρωινό. Παλιά θα άνοιγα υπολογιστή και θα έψαχνα στο Google. Τώρα όμως άνοιξα το τηλέφωνο μου και...έκανα search στο Store. Και φυσικά βρήκα την εφαρμογή και η οποια μου έδωσε πολύ καλύτερες πληροφορίες από το google search.

 

Οι περισσότερες mobile εφαρμογές δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πακετάρουν το internet σε μικρά κομμάτια κατάλληλα σχεδιασμένα για πολύ μικρές οθόνες. Τι κάνω όταν θέλω να ψάξω για κάποιο προϊόν, όπως εστιατόρια βιβλία η κάποιο auction? Ανοίγω την αντίστοιχη εφαρμογή. Aρα τι κάνω? Παρακάμπτω το Google Search...

 

Είχε νομίζεις όρεξη η Google να φτιάχνει πλατφόρμες για να τις μοιράζει δωρεάν αριστερά και δεξιά? Προφανώς όχι. Και μια και το έφερε η συζήτηση γιατί νομίζεις ότι φτιάχνει το Chrome? Γιατί η MS έφτιαξε το Ping :lol:

 

@ALL ο κυριότερος λόγος που τα έχω με την apple είναι ότι ενώ στo desktop πατάει πάνω στο δωρεάν, ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό (freebsd στον πυρήνα, μηχανή javascript open source στο safari) για να πάει μπροστά, στα κινητά είναι πιο κλειστή από όλους.

 

Κάτσε βρε φιλε μου γιατί τα έχεις μπερδέψει λίγο. Όλοι πατάνε πάνω σε κάτι που έχει φτιάξει κάποιος άλλος. Όλη η επιστήμη της πληροφορικής πατάει πάνω στον Leibnitz, τον Turing και δε ξέρω γω ποίους άλλους. Και λοιπόν; Αυτό που χτίζεις από πάνω δεν έχει αξια; Δεν απαιτεί εργασία και κόπο;

 

Οι κοινωνίες που προσπάθησαν να καταργήσουν τα προσωπικά κίνητρα το μονο που δημιούργησαν είναι εκτεταμένη δυστυχία και φτώχεια. Ποσο χρονων είσαι αν επιτρέπεται; Δεν σε ρωτάω για να σε ειρωνευτώ αλλα αν είσαι μικρός και δεν έχεις δουλέψει ακόμα ίσως εξηγεί το γιατί ζητάς από τους άλλους να εργαστούν χωρίς ανταμοιβή.

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Η τοποθέτηση του φίλου JG4 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Just for the record. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Γιατί νομίζεις ότι η Google ένοιωσε να απειλείται από την Apple και δημιούργησε το Android? Γιατί πολύ απλά το Αρ Store είναι στην ουσία ένα search engine... Το οποιο αντιπαρατίθεται ευθέως στο Google search. Κάποια στιγμή ο Jobs σε ένα από τα keynotes του είχε πει το εξής χαρακτηριστικό: Ο κόσμος σε mobile συσκευές δεν κάνει search στο google. Κάνει search στο App. Store. Και φυσικά είχε δίκιο ;).

 

Για την ιστορία πάντως ο Jobs φέρεται να είχε δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή:"We did not enter the search business. They entered the phone business"

 

Δικαίωμα του,βεβαίως.

 

 

Γί αυτό η Google υποχρεώθηκε να μπει στο παιχνίδι της πλατφόρμας και να φτιάξει το Android...

 

Πάντως αν ο σκοπός της ήταν να ανταγωνιστει το μοντέλο της Apple,με τις "ανοιχτές" επιλογές φαίνεται να υστερεί οικτρά:Το Android Market είναι ακόμα "παιδική χαρά" κι αδυνατεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη που βασίζεται σε προοπτική κέρδους.

 

Ο safari στο ipad πάντως μέσω της google κάνει search

 

Στην ουσία το πεδίο αναζητήσεων του Safari δεν είναι παρα χώρος υπο ενοικίαση,που αυτό τον καιρό μισθώνει η Google,στα πλαίσια εμπορικής συμφωνίας που πρόσφατα ανανεώθηκε.

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μας λες ότι χρησιμοποιείς κάποιο linux distro. [...]Και σήμερα δεν πωλείται σχεδόν κανένα έτσι? Μήπως γιατί ο κόσμος δεν τα αγόραζε? (by the way, δεν υπάρχει ελεύθερη και μη ελεύθερη γλώσσα προγραμματισμού :))

Το ότι δεν αγόρασε ο κόσμος τα netbooks δείχνει και την αδυναμία του linux εννοείς; Αν είναι έτσι γιατί Android relies on Linux version 2.6, Mac OS X is a series of Unix-based operating systems Είπα και πριν, το τι πουλάει πιο πολύ δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο, και σίγουρα συμφωνεί και ο Steve σε αυτό. Όσον αφορά τις γλώσσες, υπάρχουν γλώσσες που δεν είναι ελεύθερες, π.χ C# που ανήκει στην microsoft και μόνο αυτή την εξελίσσει.

 

Φιλε μου δεν έχει νόημα να συζητάμε σε τέτοια βάση. Εδώ έσκασες τόσα κατοστάρικα για ένα iPad και σκέφτεσαι ένα ευρώ? [...] (και δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με τον iReader. [...] και όχι δεν το ενσωματώνει καμια άλλη συσκευή από την κούνια της. Πρώτα δοκίμασε το και μετά έλα να συζητήσουμε :))

Το iPad δεν το αγόρασα, το κόλλημα με το iBook (αυτό εννοούσα τελικά ) είναι επειδή τα βιβλία από το store τα βάζει εκεί και θέλω να τα έχω όλα μαζί, όσο για το καμιά συσκευή δεν το ενσωματώνει από την κούνια της, αναρωτιέμαι αν έχει δοκιμάσει άλλη συσκευή. Πληροφοριακά το e52 (και όλα τα καινούργια Nokia) έχουν ενσωματωμένο pdf reader, και viewer και editor για word, ppt και excel ακόμη και για αρχεία του office 2007 ενώ κάνουν την λειτουργία που συζητάμε από την κούνια τους.

 

Το θέμα δεν είναι αυτό (και στο iPad βάζεις τέτοια αρχεία). Το θέμα είναι αν μπορείς να αγοράσεις από το Kindle βιβλία εκτος Amazon. Όχι δε μπορείς (αν το κανεις θα πρέπει να τα σπάσεις, όπως θα έκανες jb σε ένα iPad).

 

Όχι ότι έχω διάθεση να υπερασπίζομαι την amazon αλλά n "in addition to the Kindle store, paid content for the Kindle can be purchased from various independent sources such as Fictionwise, Mobipocket and Webscriptions. Public Domain titles are also obtainable for the Kindle via content providers such as Project Gutenberg and World Public Library."

 

Το Ebay κυριάρχησε γιατί ακριβώς εκμηδένισε το κόστος πληροφόρησης όπως στο περιέγραψα πιο πάνω. Σε ένα χώρο συγκεντρώνεται όλη η προσφορα και όλη η ζήτηση. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις παραπέρα. Αυτό ακριβώς κάνει και το App. Store...

Φαντάσου το Ebay να έτρεχε μόνο σε Internet Explorer, για να έβαζες προϊόντα να πλήρωνες 100 ευρώ το χρόνο, να σε άφηνε να πουλήσεις μόνο ότι αυτό θεωρεί σωστό, να μην συνεργαζόταν με το Paypal, να μην συνεργαζόταν με εταιρείες. Απλά θα λειτουργούσε μέχρι να έβγαινε το ebay όπως είναι σήμερα.

 

Και όμως φιλε είναι. Εκεί βρίσκεται και όλη η ουσία. Θα σου δώσω παραδείγματα:

Πρώτον, αυτό που είχε αναφέρει ο Jobs στο keynote του. Είχε πει πως αν θέλεις να ψάξεις να βρείς ένα εστιατόριο από το τηλέφωνο σου δε θα ανοίξεις Google. Θα ανοίξεις Yelp (Εγώ ανοίγω UrbanSpoon).[...]

Δικό μου πρόσφατο παράδειγμα. [...]

Οι περισσότερες mobile εφαρμογές δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πακετάρουν το internet σε μικρά κομμάτια κατάλληλα σχεδιασμένα για πολύ μικρές οθόνες. Τι κάνω όταν θέλω να ψάξω για κάποιο προϊόν, όπως εστιατόρια βιβλία η κάποιο auction? Ανοίγω την αντίστοιχη εφαρμογή. Aρα τι κάνω? Παρακάμπτω το Google Search...

Αφού ανοίγεις το UrbanSpoon να υποθέσω δεν ζεις Ελλάδα; Επίσης παρατήρησες ότι η εφαρμογή των starbucks χρησιμοποιεί τους χάρτες της google (όπως και το iphone άλλωστε); Το πράγμα είναι πιο περίπλοκο. Δική μου προσωπική εμπειρία, θέλω να βρω που γίνεται το Sigcomm 2011, ανοίγω το google voice στο nokia λέω "Sigcomm 2011" και voila. Όπως έχει συνηθίσει κανείς λοιπόν.

Είχε νομίζεις όρεξη η Google να φτιάχνει πλατφόρμες για να τις μοιράζει δωρεάν αριστερά και δεξιά? Προφανώς όχι. Και μια και το έφερε η συζήτηση γιατί νομίζεις ότι φτιάχνει το Chrome? Γιατί η MS έφτιαξε το Ping :lol:

Όχι, αλλά για να αποκτήσει την πρωτιά στο χώρο των OS για smartphones. Την οποία ποιος την έχει; BTW πρώτος δεν σημαίνει και καλύτερος τεχνολογικά

edit: Βασικά ο λόγος είναι ακόμη πιο περίπλοκος και μπορεί να φανεί από την θέση της google για τα μελλοντικά OS (ότι πρέπει να είναι web based), για τον τρόπο πρέπει να λειτουργούν τα κινητά (ο χρήστης να μπορεί να επιλέγει provider ανα πάσα στιγμή), για τον τρόπο που πρέπει να διατεθεί το φάσμα στην Αμερική (ότι πρέπει να είναι ελεύθερο). Αλλά όλα αυτά είναι ξεχωριστή συζήτηση

 

Κάτσε βρε φιλε μου γιατί τα έχεις μπερδέψει λίγο. Όλοι πατάνε πάνω σε κάτι που έχει φτιάξει κάποιος άλλος.[...]Οι κοινωνίες που προσπάθησαν να καταργήσουν τα προσωπικά κίνητρα το μονο που δημιούργησαν είναι εκτεταμένη δυστυχία και φτώχεια. Ποσο χρονων είσαι αν επιτρέπεται; Δεν σε ρωτάω για να σε ειρωνευτώ αλλα αν είσαι μικρός και δεν έχεις δουλέψει ακόμα ίσως εξηγεί το γιατί ζητάς από τους άλλους να εργαστούν χωρίς ανταμοιβή.

Μπορεί κάποιος να πατήσει πάνω στον κώδικα των windows; Μπορεί κάποιος να πατήσει πάνω στον κώδικα του iPhone; Θα φάει τις μηνύσεις της ζωής του. Μπορεί κάποιος να πάρει την εφαρμογή ΜΟΥ από το app store να τροποποιήσει τον κώδικα όπως αυτός θέλει και να την ξαναπεράσει στο τηλέφωνό του; Είμαι 28 και δουλεύω στην έρευνα εδώ. Και τα κυριότερα μας εργαλεία είναι ελεύθερα και δωρεάν. Και τα αποτελέσματα μας επίσης είναι ελεύθερα και δωρεάν. Και όλες οι χώρες δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να αναπτυχθούν ελεύθερα και δωρεάν προϊόντα έρευνας (εδώ και εδώ). Και αφού το ρίξαμε στην φιλοσοφία να ευχαριστείς τον θεό που τα ιδρύματα/οργανισμοί/εταιρείες που έφτιαξαν το IP, τον apache, το FreeBSD, τον αερόσακο, το ABS δεν είχαν την νοοτροπία της apple. Και πρόσεξε την διαφορά αυτών που σου λέω, Δεν σου λέω να εργάζεσαι χωρίς αμοιβή, σου λέω να είσαι ελεύθερος να διαθέσεις τον κόπο της δουλειάς σου όπως εσύ θες

Edited by nikos_ft
Link to comment
Share on other sites

Η τοποθέτηση του φίλου JG4 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Just for the record. ;)

 

Me too...! :D

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου το SE x10 mini. Για το android respect, μόνο και μόνο που μπορείς να γράψεις εφαρμογές και να τις βάλεις να τρέχεις στο linux περιβάλλον του λειτουργικού, σου ανοίγει τα χέρια να κάνεις "παπάδες" (οκ για την δική μου δουλειά χρειάζονται αυτα...) αλλά για την συσκευή τι να πω... είναι για τα σκουπίδα. Ένα χρόνο τώρα η SE δεν έχει αναναιώσει το λειτουργικό, για να γράψεις μήνυμα πρέπει να αφήσεις νύχια, ενώ όσο μιλας, το τηλέφωνο κλείνει επειδή το το αυτί σου ακουμπάει την οθόνη. Δεν συζητώ για την μπαταρία.... Ι have (another) dream λυπών να βάλω android σε ένα iPhone. Μέχρι τότε long live nokia e52!
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Δούλεψε το Desire, το Galaxy S και το επερχόμενο Desire HD και θα δεις αν θες ακόμα να δεις android στο iphone.

 

Με το xperia x10 mini τι περίμενες;

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Ειναι απολυτα κατανοητη η προσπαθεια ανθρωπων που δωσανε 600-700 ευρω να αιτιολογουνε το γιατι.

Φτασανε να λενε οτι η "κινεζικου" τυπου 1.3mpx(ολα τα κινεζικα πολυεργαλεια με tv κτλ,φορανε 1.3mpx) καμερα του iphone χτυπαει 5αρες ακομα και 8αρες της νοκια πχ.

Oποτε δεν βγαινει ακρη.

Εγω και να μου το χαριζαν δεν το θελω.Και το επεξεργαστικα τοσο μεχρι που το βαρεθικα.......Σε ενα 2ωρο......:lol:

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

μολισ τοσα λιγα?????? καλο το "μολις"!!!χαχαχ

 

ειναι πολυ λιγα αν σκεφτεις οτι πριν λιγες μερες τους εραψαν κουστουμακι για τις "μοναδικες πατεντες" και ολα τα "innovations"(μου αρεσει να το λεω ετσι γιατι ολο για τα innovations της apple διαβαζω).

παρτε τωρα 625 εκατ. δολλαρια και αρχιστε ναρκωτικα στην apple! και μιλαμε οτι ειναι πολυ χοντρες κλεψιες!!

 

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231061697

Link to comment
Share on other sites

ειναι πολυ λιγα αν σκεφτεις οτι πριν λιγες μερες τους εραψαν κουστουμακι για τις "μοναδικες πατεντες" και ολα τα "innovations"(μου αρεσει να το λεω ετσι γιατι ολο για τα innovations της apple διαβαζω).

παρτε τωρα 625 εκατ. δολλαρια και αρχιστε ναρκωτικα στην apple! και μιλαμε οτι ειναι πολυ χοντρες κλεψιες!!

 

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231061697

 

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πληρώσει όλο το ποσό τελικώς η Apple? Μην μου πεις επειδή το λέει η είδηση στον in.gr μόνο. :)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Ειναι απολυτα κατανοητη η προσπαθεια ανθρωπων που δωσανε 600-700 ευρω να αιτιολογουνε το γιατι.

Φτασανε να λενε οτι η "κινεζικου" τυπου 1.3mpx(ολα τα κινεζικα πολυεργαλεια με tv κτλ,φορανε 1.3mpx) καμερα του iphone χτυπαει 5αρες ακομα και 8αρες της νοκια πχ.

Oποτε δεν βγαινει ακρη.

Εγω και να μου το χαριζαν δεν το θελω.Και το επεξεργαστικα τοσο μεχρι που το βαρεθικα.......Σε ενα 2ωρο......:lol:

 

1,3 mpixels είναι η κάμερα του iPhone 4? Μπορείς σε παρακαλώ να μου αναφέρεις την πηγή σου για να το πληροφορηθώ και εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ.

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Δούλεψε το Desire, το Galaxy S και το επερχόμενο Desire HD και θα δεις αν θες ακόμα να δεις android στο iphone.

 

Με το xperia x10 mini τι περίμενες;

 

το desire HD παντως ειναι φανταστικο που το ειδα απο κοντα

Link to comment
Share on other sites

Ο ίδιος ο Jobs στην παρουσίαση του ip4 είπε ότι η Apple έχει ήδη δώσει 1 δις στους developers. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι το μερίδιο της Apple είναι 428 εκατ.
Link to comment
Share on other sites

Στη πραγματικότητα τα καθαρα κέρδη της Apple απο το App Store για το ίδιο διάστημα μετα την απόδοση των μεριδίων στις εταιρείες των πιστωτικών καρτών και κόστη του app processing,είναι λιγότερα απο $200 mln,δίχως να υπολογιστούν τα έξοδα διαχείρισης των δωρεαν εφαρμογων,το κόστος συντήρησης του App Store κ.α.

 

Αλλα ακόμα κι έτσι,μια τέτοια μονομερης αξιολόγηση του App Store,είναι μακροοικονομικά αφελής.

Καθώς το App Store δε συνιστά ανεξάρτητη πηγή εσόδων για την Apple αλλά μια πλατφόρμα,ένα εργαλείο για να υποστηρίξει και ν'αυξήσει τις πωλήσεις των συμβατών idevices κατ'αναλογία του μοντέλου iTunes Store-iPods.Και κρίνοντας απο τις διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις των iPhone,iPad,iTouch το App Store εχει εκπληρώσει μ'έπιτυχία το σκοπό του.

 

 

ειναι πολυ λιγα αν σκεφτεις οτι πριν λιγες μερες τους εραψαν κουστουμακι για τις "μοναδικες πατεντες" και ολα τα "innovations"(μου αρεσει να το λεω ετσι γιατι ολο για τα innovations της apple διαβαζω).

παρτε τωρα 625 εκατ. δολλαρια και αρχιστε ναρκωτικα στην apple! και μιλαμε οτι ειναι πολυ χοντρες κλεψιες!!

 

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231061697

 

Φυσικά αν ληφθεί υπόψη πως μιλάμε για μια εταιρεία με αποθεματικό δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων,ειδήσεις σαν κι αυτή που παραθέτεις,αποκτούν χαρακτήρα πυροτεχνήματος.

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

μηπως επειδη βρισκεται Αγγλια;

 

παντως εμενα δεν μου αρεσει σαν μεγεθος και σαν σχημα ειδικα απο πισω...

ειναι κριμα η HTC να μην βγαζει μια συσκευη σαν το Trophy για Αντροιντ ...

ολο αλλοκοτες συσκευες βγαζει για αυτο το OS...

 

τυχαιο...;

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Link to comment
Share on other sites

παντως παιδια το facetime μεταξυ mac - iphone αλλα και μεταξυ mac - mac ειναι τρομερο και με απιθανη ποιοτητα !!!!! ολο το ΣΚ μιλουσα πανω απο 8 ωρες , με ελλαδα, αγγλια , βουλγαρια, αμερικη .... εβγαλα το απωθημενο μου ......

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια,

γραφω εδω στο θεμα επειδη εχω γνωριμα ατομα απο το θεμα του HD & HD2.

Λοιπον, θελω να κρατησω ενα backup απο το iphone 3G της αδερφης μου στο OUTLOOK. Θα κανω συχρονισμο με itunes και θα περασει τις επαφες απο το iphone στο κενο outlook? ή επειδη το outlook δεν εχει καμια επαφη θα τις σβησει κι απο το κινητο;

Ας μου πει οποιος ειναι σιγουρος μην κανω καμια πατατα και τρεχω μετα γιατι το τελευταιο backup το ειχα παρει πριν κανενα χρονο απο ενα sony ericsson που ειχε.

Φανης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια,

γραφω εδω στο θεμα επειδη εχω γνωριμα ατομα απο το θεμα του HD & HD2.

Λοιπον, θελω να κρατησω ενα backup απο το iphone 3G της αδερφης μου στο OUTLOOK. Θα κανω συχρονισμο με itunes και θα περασει τις επαφες απο το iphone στο κενο outlook? ή επειδη το outlook δεν εχει καμια επαφη θα τις σβησει κι απο το κινητο;

Ας μου πει οποιος ειναι σιγουρος μην κανω καμια πατατα και τρεχω μετα γιατι το τελευταιο backup το ειχα παρει πριν κανενα χρονο απο ενα sony ericsson που ειχε.

Φανης.

 

Στο mac τις σβήνει ότι και να κάνεις... Στα win γράφετε ότι δεν τις σβήνει..

 

Ας απαντήσει κάποιος που σίγουρα ξέρει και το έχει κάνει..

 

Την λύση γιαυτό στα mac την έχω βρει αγοράζοντας το Phoneview που αποθηκεύει τα πάντα πριν κάνεις πειράματα...

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...