Jump to content

Καταφέρατε να σταματήσετε το κάπνισμα; Πείτε μας πως;


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και να πω την εμπειρία μου για το θέμα της υγείας, εγώ έκανα έναν καπνό την μέρα και με συνεχή βήχα πάντα και φλέματα το πρωί πολλά. Δεν συζητώ για φυσική κατάσταση, ανέβαινα τις σκάλες για τον πρώτο και βαριανασαινα... Εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας που να σχετίζεται με την χρήση του, δεν βήχω, δεν έχω καθόλου φλέματα, και τρέχω 6 χιλιόμετρα κάθε προυνο... Και έχασα και καμιά 15αρια κιλά. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα του ότι το ριξα και στη γυμναστική, αλλά με το τσιγάρο δεν νομίζω να κατάφερνα να το κάνω... Προχώρα άφοβα στο ηλεκτρονικό, πριν από 3 χρόνια είχες να φοβάσαι πράγματα αναλογικά με τα υλικά που χρησιμοποιούν, αλλά πλέον έχω διαπιστώσει ότι ο ποιοτικός έλεγχος είναι πολύ καλός και υπάρχουν πολλές επιλογές για έναν αρχαριο...

 

 

 

Καπως ετσι ηταν ο πατερας μου,αλλα με ηλεκτρονικο δεν εχει τετοια(φλεματα και βηχα).

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 697
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

σημερα το πρωι διαβασα σε πιντιεφ το βιβλιο του καρρ. ενα θα πω. αν δε σας πειραζει η ανακυκλωση πληροφοριων και το ατελειωτο μπλα μπλα μεχρι να καταλαβετε πως μονο το τριτο και τεταρτο κεφαλαιο ειναι η ουσια τοτε καντε τον κοπο να το διαβασετε. μιλαμε διαβαζα διαβαζα διαβαζα και στο τελος κοιταζω το ταμπλετ και ειδα πως ειχε μεινει απο μπαταρια και εμενα με ειχε παρει ο... υπνος!!!

 

οφειλω να πω πως σου βγαζει εκτος την πλυση εγκεφαλου των γνωστων σε ολους μας στερεοτυπων τυπου "θα μαι αλλος αν το κοψω και ολοι θα με κραζουν λογω συμπεριφορας" η το πασιγνωστο "θα παρω 80 κιλα" κλπ. ολα αυτα γραφει ειναι τυπωμενα στο υποσυνειδητο και πως ο φοβος ειναι ο υπευθυνος που δε μας αφηνει να το κοψουμε.

 

αρα ιδου η αιτια που με πιανει κριση πανικου. εγω ασχολουμαι τα καλοκαιρια εντατικα με ελευθερη καταδυση (ασχολουμε με το σπορ απο παιδι) και αν εχω πιασει δουλεια ειναι το πρωτο πραγμα που θα κανω με το που σχολασω καθως με ξεκουραζει απιστευτα. εγω λοιπον φοβαμαι οτι επειδη εχουν πεσει οι επιδοσεις - ελαχιστα καθως το χειμωνα δουλευει προπονηση- πως το κακο θα γινει θα χασω την αυτοσυγκεντρωση μου με ασχημα αποτελεσματα. κατι που φυσικα δεν στεκει με την καμια.

 

ολα αυτα λοιπον θα πρεπει να τα περασουμε απο ενα φιλτρο και τα ανουσια να τα κανουμε ντιλιτ (μονο ετσι φευγουν και τα κρυφα αρχεια του υποσυνειδητου) ωστε να μην τρομοκρατουμαστε στην ιδεα της διακοπης. και φυσικα το αντε μωρε ενα δε θα πειραξει καθως αυτο το ενα καποια στιγμη θα γινει πακετο. σε μενα πχ δε δουλεψε η τεχνικη της σταδιακης μειωσης και ουτε προκειται γιατι πολυ απλα συνεχιζω να δινω στην εξατηση φαι. οποτε το παιρνουμε καλα αποφαση και το σταματαμε χωρις να λυπομαστε τα αλλα 19 τσιγαρα στο πακετο.

 

το χα κοψει για μια εβδομαδα. δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο ομορφη αισθηση ειναι αυτη της ελευθεριας (και τι χρονους εβγαλα στην προπονηση που ουτε στη φαντασια μου δεν υπηρχαν!!). θα με κραξετε οταν το ξαναπιασα. βρηκα εκει μια θεοφτηνη δικαιολογια το κλασσικο "κραχτηκα με καποιον και με αγχωσε η κατασταση απιστευτα. ενα τσιγαρο" η "ελα μωρε περασε μια εβδομαδα ενα τσιγαρο δε θα με ξανακυλισει" εις ματην ομως. φυσικα το ποσο ασχημα ενιωσα δεν περιγραφεται!! εντονη ζαλαδα βηχας και ταση για λυποθυμια χωρια την απιστευτη ψυχολογικη καταρρακωση και ντροπη.

 

καταλληλος χρονος διακοπης δεν υπαρχει. η ζωη ειναι φουλ στο στρεσσαρισμα. μια αποφαση ειναι. η το κοβω η κοροιδευω τον εαυτο μου.

 

αφηνω ασχολιαστη τη φραση κοφτο πριν σε κοψει καθως ειναι πολυ γνωστο το τι θα γινει αν το συνεχισουμε. ας μη φτασουμε σ αυτο το σταδιο.

 

και τελος. οφειλω να ομολογησω οτι το συγκεκριμενο βιβλιο μου περασε πολλα. σκεφτειτε μονο οτι ηθελα απ το πρωι μεχρι το μεσημερι πακετο. σημερα διαβαζοντας το εχω κανει 11. η αληθεια ειναι οτι θα το προσπαθησω για οριστικη διακοπη και θα γινει πλεον με πληρη γνωση του γιατι και του τι πρεπει να κανω με τα στερητικα: πληρη αγνοηση και συνεχεια σε οτι εκανα. καποια στιγμη θα σταματησουν. ειναι σαν το απλο κρυολογημα. αν δεν εχουμε δεκατα και τετοια τι κανουμε? το αφηνουμε να φυγει παιρνοντας κανα ντεπον.

 

ελπιζω να βοηθαω κι εγω. σορυ για τον τραχανα που απλωσα :0

 

το (αγγλικο) πιντιεφ που ειναι ενα εξτρα βοηθημα για οσους προσπαθουμε για οριστικη διακοπη:

 

http://web-profile.com.ua/wp-content/uploads/allen-carrs-easy-way-to-stop-smoking.pdf

 

:)

Edited by toyotafe
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν το έθεσες σωστά, είσαι καπνιστής. Και μόνο στην ιδέα χαίρομαι που σε ξενερώνει.

Σε πρώτη φάση προσπάθησε να αλλάξεις την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου γι'αυτό, δεν βοηθάει στο image, αντιθέτως το χαλάει. Πρόκειται για μια αδυναμία/εξάρτηση και σίγουρα δεν προσθέτει κύρος στην γενικότερη εικόνα ενός άντρα. Το μάρκετινγκ μου μέσα.

 

Πάρε το απόφαση, οι συνέπειες είναι γνωστές, τα λίγα δευτερόλεπτα που θα το αναζητήσεις στον καφέ ή το ποτό (ναι οκ, αρκετές φορές επί κάποια δευτερόλεπτα) δεν αξίζουν όχι μόνο για τις πιθανές συνέπειες αύριο μεθαύριο στην υγεία σου, αλλά και για την μυρωδιά που έχουν ήδη τα ρούχα σου, η ανάσα σου, τα δάχτυλα σου, το βάρος σιγά σιγά τα βράδια στο στήθος σου και δεν συμμαζεύεται.

"Απλά" κόψε το, εξαφάνισε τασάκια, αναπτήρες, ούτε λόγος για πακέτο, βάλε και μια εφαρμογή τύπου Quit Now έτσι για την ενθάρρυνση και σε ανάγκη, μην βγαίνεις με τα συγκεκριμένα άτομα που σε τραβάει να καπνίσεις. Κάνε το για 2 εβδομάδες, θα σε ζορίσει λίγο στα νεύρα, στην πείνα κλπ. εξάρτηση είναι αλλά θα το προσπεράσεις, αρκεί όπως πολύ σωστά σου είπε ο Κωνσταντίνος να έχεις θέληση.

 

Άλλωστε στην εποχή μας πλέον μαγκιά είναι να μην καπνίζεις και όχι να καπνίζεις.

 

συμφωνω σε ολα.

ασχημη εικονα το τσιγαρο. σα να μασουλανε τσιχλα. ανουσιο εντελως.

Οχι απλα δε προσθετει κυρος, αλλά δειχνει αδυναμία στο ατομο.

Ναι, σχεδον ολοι εχουμε καποιες εξαρτησεις στη ζωη μας και το.. "παν μετρον αριστον" ισχυει, αλλά το τσιγαρο είναι μονο κακό.

Επισης δε μπορω να ακουω περι "δε μπορω διχως τσιγαρο κ καφε το πρωι" μου φαινεται γελοιο. Σε θεματα διατροφης είμαστε τραγικοι.

Χαιρομαι που τελευταια συναντω ατομα στις δραστηριοτητες που κανω κ ειμαστε τεραστια παρεα (20-30-40-50+ ατομα) και ελαχιστοι καπνιζουν.

Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορειτε να απολαυσετε στη ζωη. Πραγματικη απολαυση και οχι οπως το τσιγαρο.

Ο ανθρωπος ειναι για να κινειται και να ασκειται.

Το κοψιμο της καθε εξαρτησης απαιτει θεληση. Ειναι ψυχολογικο ζητημα. Σωματικα καθαριζεις.

"όλα είναι στο μυαλό, πόνος και γιατρειά"

Link to comment
Share on other sites

εχω ακουσει απο πολλους και διαβασει οτι το ηλεκτρονικο ειναι χειροτερο του κανονικου στον οργανισμο (ειδικα αυτα με τις εσανς). ισχυει κατι τετοιο?? η οντως συνεβησαν περιστατικα αλλα ηταν μεμωνομενες καταστασεις? υπαρχει καποια καλη (με την ενοια οτι δεν επιβαρυνει εξτρα τον ογανισμο με τις εσανς) μαρκα? μετα απο ποσο καιρο πανω κατω δε θες ουτε να ακους για τα κανονικα τσιγαρα??

 

σορυ για το βομβαρδισμο ερωτησεων απλως κουραστηκα απιστευτα να προσπαθω και να μην τα καταφερνω. ειμαι σε μια συναισθηματικη κατασταση που βλεπω μη καπνιστες και τους ζηλευω απιστευτα. και μετα να αυτοφασκελωνομαι.

 

Τεράστιο ποσοστό των καπνιστών επιλέγει πλέον να πάει προς το ηλ. τσιγάρο. Στην Αμερική π.χ., το ποσοστό των ενηλίκων που το χρησιμοποιεί ξεπέρασε πλέον το 10%. Αυτό σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οικονομικές ζημιές στις καπνοβιομηχανίες/εταιρίες παραγωγής τσιγάρων.

 

Βλέπεις συνεχώς εκφοβιστικά άρθρα της κακιάς συμφοράς που άλλοτε ύπουλα και άλλοτε απροκάλυπτα τελείως επιτίθενται στο ηλ. τσιγάρο. ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ απολύτως έρευνα δεν έχει δείξει ότι το ηλ. τσιγάρο είναι χειρότερο από το κανονικό ή τα 1002 απίστευτα ΨΕΜΜΑΤΑ που ακούγονται δεξιά και αριστερά από καλοθελητές (και αυτοί οι καλοθελητές μπορεί να είναι ακόμα και οι ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ μας!). "Περιέχει υγρά μπαταρίας!", "Έλα μωρέ, ξέρεις τι έχουν μέσα;;" "Προκαλούν ΚΑΡΚΙΝΟ άκουσα!".

 

Όποια ΣΟΒΑΡΗ έρευνα έχει γίνει, έχει αποδείξει ότι είναι 96% ασφαλέστερο του κανονικού τσιγάρου. Άπειρος κόσμος έχει κόψει το κάπνισμα με την βοήθεια του ηλεκτρονικού χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Είναι 100% ασφαλές; ΟΧΙ. Είναι ένας τρόπος πρόσληψης νικοτίνης τρομερά, ΤΡΟΜΕΡΑ λιγότερο επιβλαβής από ό,τι το κάπνισμα. Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και πλέον έχουμε εξαιρετικές συσκευές σε τρομερά προσιτές τιμές.

 

Όταν όμως έρχεται ένας νέος παίκτης στο παιχνίδι και με το καλημέρα παίρνει το 10% της τούρτας, και μάλιστα σε έναν τόσο δυνατό και σκληροπυρηνικό κλάδο όπως οι καπνοβιομηχανίες που σηκώνουν και ρίχνουν κυβερνήσεις, να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα το δεχτούν έτσι αναίμακτα. Υπάρχει τρομακτική προπαγάνδα απέναντι στο ηλ. κάπνισμα. Όταν κάποιος "άκουσε", "κάπου διάβασε", "νομίζει", κτλ. να είσαι τρομερά επιφυλακτικός απέναντι του και να μην δίνεις σημασία στα λεγόμενα του.

 

Μέχρι και πληρωμένες "έρευνες" γίνονται για να αποδείξουν γελοιότητες και 3 μέρες μετά ξεφτιλίζονται όταν παίρνουν απάντηση από άτομα που ξέρουν και μπορούν να τους απαντήσουν.

 

Αν θες να κόψεις το κάπνισμα πραγματικά, με το ηλεκτρονικό σε 2 μήνες θα έχεις ξεχάσει τι σημαίνει τσιγάρο. Αν δεν κολλήσεις με το ηλεκτρονικό για διάφορους λόγους, επειδή π.χ. έκανες την έρευνα σου και είδες ότι είναι σχετικά ασφαλές για σένα ή επειδή απλά έτσι γουστάρεις και θες να το συνεχίσεις, ανετότατα κόβεις μετά και το ηλεκτρονικό.

 

Κάνε μόνος σου την έρευνα σου.

 

Δώσε προσοχή από ΠΟΥ αντλείς τις πληροφορίες σου.

 

Ξεχώρισε αν ένα άρθρο είναι ουδέτερο και προσπαθεί όντως να πληροφορήσει ή για κάποιον Α, Β λόγο ασκεί σκληρή πολεμική απέναντι στο ηλ. τσιγάρο.

 

Μίλα με 5-10-100 χρήστες ηλεκτρονικού και δες τι θα σου πούνε ΚΑΙ οι 5-10-100, για το αν αισθάνονται καλύτερα και αν τους βοήθησε ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Τεράστιο ποσοστό των καπνιστών επιλέγει πλέον να πάει προς το ηλ. τσιγάρο. Στην Αμερική π.χ., το ποσοστό των ενηλίκων που το χρησιμοποιεί ξεπέρασε πλέον το 10%. Αυτό σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οικονομικές ζημιές στις καπνοβιομηχανίες/εταιρίες παραγωγής τσιγάρων.

 

Βλέπεις συνεχώς εκφοβιστικά άρθρα της κακιάς συμφοράς που άλλοτε ύπουλα και άλλοτε απροκάλυπτα τελείως επιτίθενται στο ηλ. τσιγάρο. ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ απολύτως έρευνα δεν έχει δείξει ότι το ηλ. τσιγάρο είναι χειρότερο από το κανονικό ή τα 1002 απίστευτα ΨΕΜΜΑΤΑ που ακούγονται δεξιά και αριστερά από καλοθελητές (και αυτοί οι καλοθελητές μπορεί να είναι ακόμα και οι ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ μας!). "Περιέχει υγρά μπαταρίας!", "Έλα μωρέ, ξέρεις τι έχουν μέσα;;" "Προκαλούν ΚΑΡΚΙΝΟ άκουσα!".

 

Όποια ΣΟΒΑΡΗ έρευνα έχει γίνει, έχει αποδείξει ότι είναι 96% ασφαλέστερο του κανονικού τσιγάρου. Άπειρος κόσμος έχει κόψει το κάπνισμα με την βοήθεια του ηλεκτρονικού χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Είναι 100% ασφαλές; ΟΧΙ. Είναι ένας τρόπος πρόσληψης νικοτίνης τρομερά, ΤΡΟΜΕΡΑ λιγότερο επιβλαβής από ό,τι το κάπνισμα. Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και πλέον έχουμε εξαιρετικές συσκευές σε τρομερά προσιτές τιμές.

 

Όταν όμως έρχεται ένας νέος παίκτης στο παιχνίδι και με το καλημέρα παίρνει το 10% της τούρτας, και μάλιστα σε έναν τόσο δυνατό και σκληροπυρηνικό κλάδο όπως οι καπνοβιομηχανίες που σηκώνουν και ρίχνουν κυβερνήσεις, να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα το δεχτούν έτσι αναίμακτα. Υπάρχει τρομακτική προπαγάνδα απέναντι στο ηλ. κάπνισμα. Όταν κάποιος "άκουσε", "κάπου διάβασε", "νομίζει", κτλ. να είσαι τρομερά επιφυλακτικός απέναντι του και να μην δίνεις σημασία στα λεγόμενα του.

 

Μέχρι και πληρωμένες "έρευνες" γίνονται για να αποδείξουν γελοιότητες και 3 μέρες μετά ξεφτιλίζονται όταν παίρνουν απάντηση από άτομα που ξέρουν και μπορούν να τους απαντήσουν.

Σε μεγάλο ποσοστό ισχύουν αυτά που γραφείς, αλλα δεν είναι ο κανόνας. Ενω ειναι γενικα αποδεκτο απο τις μέχρι τωρα μελετες οτι το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι λιγότερο επιβλαβές από το κανονικό, δεν είναι γνωστές οι μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου. Θα πάρει αρκετές δεκαετίες για να μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης νομίζεις ότι αν συνεχίσει να κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό τσιγάρο οι καπνοβιομηχανίες θα μείνουν στην απέξω? Όχι φυσικά, γιατί θα κυκλοφορούν ηλεκτρονικά τσιγάρα από διάφορες καπνοβιομηχανίες με τις γεύσεις των δικών τους καπνων, αν και δεν θα εκπλαγω αν οι ίδιες κρύβονται ηδη πισω από αυτη τη προωθηση τα τελευταία χρονια.

Επίσης, πρέπει κάποιος να είναι προσεκτικός με το ηλεκτρονικό τσιγάρο όσον αφορά τη μάρκα, τα υγρά κλπ, γιατί στο τέλος μπορεί όντως να βρεθεί να καπνιζει υγρά μπαταρίας χωρίς να το ξερει, όταν εμφανίζονται συνεχώς νέες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων, υγρά κλπ. Ή αγορά είναι καινούργια και χρειάζεται προσοχή από τους υποψηφίους αγοραστές.

 

Αν θες να κόψεις το κάπνισμα πραγματικά, με το ηλεκτρονικό σε 2 μήνες θα έχεις ξεχάσει τι σημαίνει τσιγάρο. Αν δεν κολλήσεις με το ηλεκτρονικό για διάφορους λόγους, επειδή π.χ. έκανες την έρευνα σου και είδες ότι είναι σχετικά ασφαλές για σένα ή επειδή απλά έτσι γουστάρεις και θες να το συνεχίσεις, ανετότατα κόβεις μετά και το ηλεκτρονικό.

 

Κάνε μόνος σου την έρευνα σου.

 

Δώσε προσοχή από ΠΟΥ αντλείς τις πληροφορίες σου.

 

Ξεχώρισε αν ένα άρθρο είναι ουδέτερο και προσπαθεί όντως να πληροφορήσει ή για κάποιον Α, Β λόγο ασκεί σκληρή πολεμική απέναντι στο ηλ. τσιγάρο.

 

Μίλα με 5-10-100 χρήστες ηλεκτρονικού και δες τι θα σου πούνε ΚΑΙ οι 5-10-100, για το αν αισθάνονται καλύτερα και αν τους βοήθησε ή όχι.

 

Σε καμία περίπτωση αυτά που αναφέρεις δεν είναι ο κανόνας, αλλιώς θα είχαμε κόψει όλοι το τσιγάρο. Δεν γνωριζω ποσα χρονια καπνιζες, αλλα τα πραγματα για τους μακροχρονιους καπνιστες δεν ειναι τοσο απλα. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα σοβαρό καπνιστή που να εκοψε το τσιγάρο χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Μιλαω για ατομα που καπνιζουν τουλαχιστον 20 χρονια, τουλαχιστον 1 πακετο την ημερα. Όσοι το κοψανε, το κοψανε μαχαίρι. Χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν μακροχρονιοι καπνιστες που τους βοηθησε να το κοψουν. Για κάποιον που καπνίζει λιγα χρόνια ίσως τον βοηθά ακομα περισσότερο.

 

Καλά κάνεις και προτρεπεις την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Συμφωνώ μαζί σου ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι υπέρ της άποψης ότι είναι λιγότερο επιβλαβές. Πρόσφατα μπηκα και εγώ στο τρυπακι του ηλεκτρονικού, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να με βοηθά. Σκοπεύω όμως να του δώσω την ευκαιρία του και θα το ψαξω περισσότερο. 22χρονια είναι πολλά για να μπορέσω οπως γραφεις σε 2 μήνες με το ηλεκτρονικο να ξεχάσω τι σημαίνει τσιγάρο. Συνεχίσω να πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι το μαχαίρι. Ακόμα και το ηλεκτρονικό είναι ειδος εξάρτησης και δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες μακροχρόνιας χρήσης.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

30 χρόνια μανιώδης καπνιστής. 2-3 πακέτα ημερησίως. Έκανα για μια ώρα ηλεκτρονικό και είδα ότι ναι με καλύπτει. Δεν ξανάβαλα από τότε τσιγάρο στο στόμα μου. Το ζητούσα το τσιγάρο στην αρχή; Ναι, με τον καφέ το πρωί και μετά το φαγητό. Κράτησα χαρακτήρα και δεν έκανα ούτε μια τζούρα. Μετά από 1-2 μήνες το είχα ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Φίλη μου, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν καπνίζω πλέον. Μου λέει, «αφού το έκοψες εσύ, μπορώ να το κόψω κι εγώ». Και το έκοψε. Με ηλεκτρονικό της πλάκας κι αυτή στην αρχή. Μάλιστα, τώρα κάνει και μηδενική νικοτίνη. Ξεπέρασε και τον δάσκαλο.

 

Είναι σημαντικό να βρεις κάποιο υγρό που να σε ικανοποιεί η γεύση του και μια συσκευή που να αποδίδει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

αμα δεν εχεις καποιο βροντερο κινητρο ακομα και μακαρονια του παστιτσιου να σου πουν να καπνισεις εναντι του τσιγαρου παλι εκει θα καταληξεις. εγω αυτο χρειαζομαι πλεον. ενα τρανταχτο κινητρο. δε με καλυπτουν τα γνωστα στερεοτυπα. αν ειχα οικογενεια τοτε αυτο θα ηταν το μεγα κινητρο μου και τωρα θα το ειχ κοψει μαχαιρι. χρειαζομαι ενα εξισου δυνατο κινητρο. δε ξερω ομως που να το βρω κ αυτο με αγχωνει απιστευτα.
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση αυτά που αναφέρεις δεν είναι ο κανόνας, αλλιώς θα είχαμε κόψει όλοι το τσιγάρο. Δεν γνωριζω ποσα χρονια καπνιζες, αλλα τα πραγματα για τους μακροχρονιους καπνιστες δεν ειναι τοσο απλα. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα σοβαρό καπνιστή που να εκοψε το τσιγάρο χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Μιλαω για ατομα που καπνιζουν τουλαχιστον 20 χρονια, τουλαχιστον 1 πακετο την ημερα. Όσοι το κοψανε, το κοψανε μαχαίρι. Χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν μακροχρονιοι καπνιστες που τους βοηθησε να το κοψουν. Για κάποιον που καπνίζει λιγα χρόνια ίσως τον βοηθά ακομα περισσότερο.

 

Μπες σε κανά φόρουμ για το άτμισμα ή ακόμα και σε κανά γκρουπ στο Facebook και θα βρεις χιλιάδες ανθρώπους που με το που το πιάσανε στα χέρια τους ξέραν ότι δεν θα ξανακαπνίσουν ποτέ. 50άρηδες και 60άρηδες που καπνίζαν 40 χρόνια, όχι 20. Το να λες ότι δεν ξέρεις κανέναν σοβαρό καπνιστή που να το έκοψε με την βοήθεια του ηλεκτρονικού, λυπάμαι, αλλά είναι τελείως ανακριβές. Ξαναλέω, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 10% των ενηλίκων Αμερικανών αυτήν την στιγμή χρησιμοποιεί μια τέτοια συσκευή. Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπων που έκαναν την αλλαγή από το τσιγάρο και τους ικανοποίησε αρκετά ώστε να την κρατήσουν.

 

Στην Γαλλία, 400.000 το κόψανε χάρη στο ηλ. τσιγάρο: https://electriccigarettereviewer.com/e-cigs-helped-400000-smokers-quit-france/

 

Από 'κει και πέρα, σαφέστατα και δεν είναι μια μαγική συσκευή που την αγοράζεις και κόβεις το τσιγάρο με την μία και με 100% επιτυχία. Θέλει προσπάθεια και υπομονή, όπως θέλει και να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και να κάνεις την έρευνα σου. Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που θέλει συντήρηση και φυσικά δεν είναι τόσο απλό όσο "βγάζω ένα τσιγάρο από το πακέτο και το ανάβω". Αν ο άλλος δεν έχει διάθεση να κάνει την παραμικρή προσπάθεια, προφανώς και δεν θα τον βολέψει.

 

Σημαντικότατο επίσης είναι ότι υπάρχουν 100άδες συσκευές στην αγορά, από επικίνδυνα σκουπίδια των 20 ευρώ, μέχρι πολύπλοκες συσκευές των 300 ευρώ και ο καθένας πρέπει να ψάξει και να βρει αυτήν που του ταιριάζει. Το "δοκίμασα το ηλ. τσιγάρο και απογοητεύτηκα" δεν λέει και πολλά όταν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές εκεί έξω και όπου η μία με την άλλη είναι μέρα με την νύχτα και προσφέρουν μια εντελώς, μα εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τεράστιο θέμα είναι ΚΑΙ το υγρό αναπλήρωσης που μέχρι να βρεις την γεύση που σου ταιριάζει, παίζει να είσαι στο ντεμί, "καλό μωρέ, αλλά ξέρω 'γω...", αλλά μόλις την βρεις, έχεις καθαρίσει με το τσιγάρο μια και καλή.

 

Αν μπορεί κάποιος να το κόψει μαχαίρι, δεν υπάρχει κανένας που θα του πει μην το κάνεις. Το θέμα είναι...πόσοι μπορούνε να το κάνουν και μάλιστα στην πρώτη δύσκολη στιγμή, 2, 3 μήνες μετά να μην ξαναπάνε στο περίπτερο για πακέτο;

Link to comment
Share on other sites

Μπες σε κανά φόρουμ για το άτμισμα ή ακόμα και σε κανά γκρουπ στο Facebook και θα βρεις χιλιάδες ανθρώπους που με το που το πιάσανε στα χέρια τους ξέραν ότι δεν θα ξανακαπνίσουν ποτέ. 50άρηδες και 60άρηδες που καπνίζαν 40 χρόνια, όχι 20. Το να λες ότι δεν ξέρεις κανέναν σοβαρό καπνιστή που να το έκοψε με την βοήθεια του ηλεκτρονικού, λυπάμαι, αλλά είναι τελείως ανακριβές. Ξαναλέω, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 10% των ενηλίκων Αμερικανών αυτήν την στιγμή χρησιμοποιεί μια τέτοια συσκευή. Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπων που έκαναν την αλλαγή από το τσιγάρο και τους ικανοποίησε αρκετά ώστε να την κρατήσουν.

 

Στην Γαλλία, 400.000 το κόψανε χάρη στο ηλ. τσιγάρο: https://electriccigarettereviewer.com/e-cigs-helped-400000-smokers-quit-france/

 

Από 'κει και πέρα, σαφέστατα και δεν είναι μια μαγική συσκευή που την αγοράζεις και κόβεις το τσιγάρο με την μία και με 100% επιτυχία. Θέλει προσπάθεια και υπομονή, όπως θέλει και να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και να κάνεις την έρευνα σου. Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που θέλει συντήρηση και φυσικά δεν είναι τόσο απλό όσο "βγάζω ένα τσιγάρο από το πακέτο και το ανάβω". Αν ο άλλος δεν έχει διάθεση να κάνει την παραμικρή προσπάθεια, προφανώς και δεν θα τον βολέψει.

 

Σημαντικότατο επίσης είναι ότι υπάρχουν 100άδες συσκευές στην αγορά, από επικίνδυνα σκουπίδια των 20 ευρώ, μέχρι πολύπλοκες συσκευές των 300 ευρώ και ο καθένας πρέπει να ψάξει και να βρει αυτήν που του ταιριάζει. Το "δοκίμασα το ηλ. τσιγάρο και απογοητεύτηκα" δεν λέει και πολλά όταν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές εκεί έξω και όπου η μία με την άλλη είναι μέρα με την νύχτα και προσφέρουν μια εντελώς, μα εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τεράστιο θέμα είναι ΚΑΙ το υγρό αναπλήρωσης που μέχρι να βρεις την γεύση που σου ταιριάζει, παίζει να είσαι στο ντεμί, "καλό μωρέ, αλλά ξέρω 'γω...", αλλά μόλις την βρεις, έχεις καθαρίσει με το τσιγάρο μια και καλή.

 

Αν μπορεί κάποιος να το κόψει μαχαίρι, δεν υπάρχει κανένας που θα του πει μην το κάνεις. Το θέμα είναι...πόσοι μπορούνε να το κάνουν και μάλιστα στην πρώτη δύσκολη στιγμή, 2, 3 μήνες μετά να μην ξαναπάνε στο περίπτερο για πακέτο;

 

Δεν αμφισβητησα ότι δεν υπάρχουν άτομα που το έχουν κόψει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγαρο, ανέφερα ότι εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από όσους γνωστους μου προσπάθησαν με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Και αυτο για εμενα ειναι σημαντικο, γιατι ξερω τον χαρακτηρα τους, τις συνηθειες τους, το ποσο δυσκολο ειναι να το κοψουν κλπ. Αυτο για εμενα ειναι πιο σημαντικο απο το να διαβάζω ότι το έχουν κόψει χιλιάδες άτομα σε φορουμς χωρίς να ξέρω περισσοτερες πληροφορίες για τα εν λόγω ατομα ώστε να αξιολόγησω τα ποσοστά επιτυχίας.

Ο βαθμος δυσκολίας να κόψεις το τσιγάρο είναι διαφορετική από ηλικία σε ηλικία, δεν είναι το ίδιο να προσπαθείς να κόψεις το τσιγάρο στα 20 με το να το κόψεις στην ηλικία των 30-45, όπως επίσης είναι διαφορετικο να προσπαθείς να το κόψεις στα 50-60. Άλλοι τρόποι ζωής, άλλες συνήθειες.

Anyway, εκεί που θέλω να κατάληξω είναι ότι τα πράγματα για κάποιον που θελει να το κόψει δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιαζεις. Όπως σου είπα το ψάχνω ακόμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν το έχω παρατήσει το θέμα. Μακάρι να βρω τον άριστο συνδυασμό που θα έχει αποτελέσματα. Αλλά το ζήτημα είναι να μην χρειάζεται ούτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μπορείς να εγγυηθείς ότι μακροχρόνια δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία? Όχι φυσικά. Και δεν είναι λογική ότι προτιμάμε το ένα γιατί είναι λιγότερο επιβλαβές από το άλλο. Γι αυτό και συνεχίσω να λέω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι το μαχαίρι. Αρκεί κάποιος να το πάρει απόφαση.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι λογικό να προτιμάς κάτι κατά πολύ λιγότερο επιβλαβές για την υγεία σου. Αλλιώς, ψάχνεις άλλοθι για να δικαιολογήσεις (όχι εσύ προσωπικά) την αδυναμία σου να προσπαθήσεις να επεξαρτηθείς. Η λογική που λέει ότι αφού και το ηλεκτρονικό δεν είναι 100% ασφαλές ας μείνω στο κανονικό που είναι 1000% επικίνδυνο, είναι ευνόητο νομίζω ότι δεν αντέχει καν σε κριτική. Όπως δεν αντέχει σε κριτική και η απαίτηση εγγυήσεων σε βάθος χρόνου. Μα συγγνώμη, σε βάθος χρόνου υπάρχουν ήδη οι αποδείξεις για το κακό που προκαλεί το τσιγάρο. Οι όποιες επιπτώσεις του ηλεκτρονικού μάς μάρανε;
Link to comment
Share on other sites

Για να πάρετε μία ιδέα από τα οφέλη που θα έχετε αν κόψετε το κάπνισμα, η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου έχει δημιουργήσει ένα χρονολόγιο στο οποίο περιγράφονται όλα όσα μπορείτε να περιμένετε άμεσα, στη νέα σας ζωή χωρίς τσιγάρο: Αμέσως μετά από 20 λεπτά: η αρτηριακή σας πίεση θα πέσει και θα είναι πάλι σε φυσιολογικό επίπεδο.

 

Μετά από 8 ώρες: τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας θα πέσουν στο μισό και τα επίπεδα του οξυγόνου θα επιστρέψουν στο κανονικό.

 

Μετά από 48 ώρες: η πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει μειωθεί. Όλη η νικοτίνη θα έχει φύγει από το σώμα σας. Θα επιστρέψουν ξανά σε κανονικά επίπεδα, η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

 

Μετά από 72 ώρες: το βρογχικό σας σύστημα θα ηρεμήσει και θα νιώσετε να αυξάνεται η ενέργειά σας.

 

Μετά από 2 εβδομάδες: θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματός σας και θα συνεχίσει να βελτιώνεται για τις επόμενες 10 εβδομάδες.

 

Μετά από 3 έως 9 μήνες: ο βήχας, το φτάρνισμα και τα αναπνευστικά προβλήματα θα έχουν εξαφανιστεί, καθώς η ικανότητα των πνευμόνων σας θα έχει βελτιωθεί κατά 10%.

 

Μετά από 1 χρόνο: η πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει πέσει στο μισό.

 

Μετά από 5 χρόνια: η πιθανότητά σας για εγκεφαλικό επεισόδιο επιστρέφει σε αυτήν ενός μη-καπνιστή.

 

Μετά από 10 χρόνια: η πιθανότητα να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα θα έχει επιστρέψει σε αυτήν ενός μη-καπνιστή.

 

Μετά από 15 χρόνια: η πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει πέσει στα επίπεδα αυτής ενός μη-καπνιστή. Έτσι λοιπόν, αν είστε καπνιστές, πώς μπορείτε να το κόψετε για να δείτε να συμβαίνουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα;

 

Το μεγαλύτερο βήμα είναι η απόφασή σας να το κόψετε, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου. - See more at: http://newsone.gr/paraxena/641948-kopste-to-tsigaro#sthash.6OlsVIgf.dpuf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
τι εγινε τελικα παιδια εσεις που το κοψατε συνεχιζεται ακαπνοι;

 

29/5/2011

 

Κλείνω 6 χρόνια σε λίγες ημέρες. Είναι σημαντικό από τη στιγμή που σταματήσεις το κάπνισμα να κατανοήσεις πως λιγότερο από μισό τσιγάρο, είναι αρκετό για γίνεις και πάλι δέσμιος του καπνού. :)

Link to comment
Share on other sites

Το κάπνισμα το έκοψα πριν δύο χρόνια με το άτμισμα ( ηλεκτρονικό τσιγάρο ).

Από τότε έχω ξεχάσει τι θα πει βήχας και φλεματα. Ανεβαίνω σκάλες και ανηφόρες χωρίς να μου κόβονται τα πόδια και η αναπνοή.

Πριν κάποιους μήνες έκανα ένα ένα μεγάλο και δύσκολο χειρουργείο, όπου κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο με κάναν φύλλο και φτερό στις εξετάσεις.

Πριν βγουν τα αποτελέσματα μου πήραν ιστορικό και με ρώτησαν αν καπνίζω, όπου εξήγησα ότι πλέον κάνω ηλεκτρονικό.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα , ακτινογραφίες κλπ συμπληρώσανε στο ιστορικό, πρώην καπνίστρια.

 

Το καλύτερο είναι κάποιος να κόψει το τσιγάρο μαχαίρι, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Δεν έχουν όμως όλοι την δύναμη να το καταφέρουν.

 

Θεωρώ πως για να μπορέσεις πρέπει να έχεις πολύ καλή ψυχολογία, κατι που λείπει από τον περισσότερο κόσμο στις δύσκολες μέρες μας περνάμε σε αυτή τη χώρα.

Εγώ δεν μπόρεσα να το κόψω μαχαίρι, χαίρομαι όμως που βρήκα την εναλλακτική και κατά πολύ λιγότερο βλαπτική λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

 

 

Στάλθηκε από το m2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Κάνω εναλλάξ με ηλεκτρονικό τσιγάρο... Θα μπορούσα να κάνω μόνο ητ όπως όταν το ξεκίνησα αλλα το τελευταίο διάστημα κάπως το βαρέθηκα με τις γεύσεις και όλη την διαδικασία και κάνω 9/10 κανονικό.. Σκέφτομαι να αρχίσω πάλι το ητ αλλα θέλει και καλό timing ψυχολογία κτλ..

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Έχω 10 ημέρες. Τόσο δύσκολο. Κάνω και νικορετ inhaler βέβαια αλλά αυτή η συνήθεια είναι τόσο δυνατή. Μερικές φορές με πιάνει θλίψη όταν σκέφτομαι οτι δεν καπνίζω. Πόσο παράλογο :mad:
Link to comment
Share on other sites

Έχω 10 ημέρες. Τόσο δύσκολο. Κάνω και νικορετ inhaler βέβαια αλλά αυτή η συνήθεια είναι τόσο δυνατή. Μερικές φορές με πιάνει θλίψη όταν σκέφτομαι οτι δεν καπνίζω. Πόσο παράλογο :mad:

 

Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Βγάλε από το μυαλό σου τη διακοπή του καπνίσματος και δες τη ως ένα διάλειμμα, ως μία προσωρινή αποτοξίνωση. Εγώ έχω δώσει ραντεβού στα 70. 25 χρονάκια ακόμη :)

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Βγάλε από το μυαλό σου τη διακοπή του καπνίσματος και δες τη ως ένα διάλειμμα, ως μία προσωρινή αποτοξίνωση. Εγώ έχω δώσει ραντεβού στα 70. 25 χρονάκια ακόμη :)

:lol::lol: Και εγώ αυτό έχω πει, μέχρι να πάρω σύνταξη!! (που δεν θα πάρουμε ποτέ βέβαια, άλλο θέμα αυτό)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Βγάλε από το μυαλό σου τη διακοπή του καπνίσματος και δες τη ως ένα διάλειμμα, ως μία προσωρινή αποτοξίνωση. Εγώ έχω δώσει ραντεβού στα 70. 25 χρονάκια ακόμη :)

 

Ευχαριστώ, έχω ξανά προσπαθήσει αλλά τώρα είναι καλύτερη χρονικά στιγμή γιατί λόγω καιρού μπορώ να πηγαίνω για τρέξιμο και κάπως ξεδινω :)

Link to comment
Share on other sites

15/11/2002 απλά είπα στον εαυτό μου μετά από 18 χρόνια κάπνισμα "πόσο λαλακας μπορεί να είσαι για να πληρώνεις για να ψοφήσεις..;" ξανά δεν το άγγιξα έκτοτε

 

Χρησιμοποιώντας Tapatalk

Racing because all other sports require one ball only!
Link to comment
Share on other sites

οκτωβριο του 2016 το εκοψα , ειχα ξεκινηση πεζοπορειες σε βουνα και σε καποια στιγμη θεωρησα "ανοητο" τον εαυτο μου που αντι να εισπνεω καθαρο οξυγονο , εγω αναβα τσιγαρο :O:O

το γυρισα σε ηλεκτρονικο , το οποιο επισης ελαχιστοποιησα την χρηση του

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...