Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,εκανα μια παραγγελεια απο banggood με priority air mail ,στις 16/9 μου δωσανε τρακινγκ,

και ενω εχει φθασει Ελλαδα μεχρι σημερα συνφωνα με το τρακινγ του 17τρακ στα Ελτα λεει πως δεν υπαρχει αυτος ο αριθμος,

ποτε σκαναρετε απο τα ελτα??

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα παιδια,εκανα μια παραγγελεια απο banggood με priority air mail ,στις 16/9 μου δωσανε τρακινγκ,

και ενω εχει φθασει Ελλαδα μεχρι σημερα συνφωνα με το τρακινγ του 17τρακ στα Ελτα λεει πως δεν υπαρχει αυτος ο αριθμος,

ποτε σκαναρετε απο τα ελτα??

Το ίδιο ακριβώς σχολίασα λίγα μηνύματα από πάνω, σε δική μου παραγγελία. Καταρχάς μην ανησυχείς για το δέμα σου. Όλα καλά είναι. Σκανάρεται το πολύ έως 2 εβδομάδες μέγιστο, χωρίς συγκεκριμένο όριο. Μόνο το ανώτερο μπορούμε να σου πούμε.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

(...)Άρα ο σάκος έχει ανοιχθεί 5 μέρες μετά, διάστημα ανεκτό, όλα οκ ως εδώ. Την Πέμπτη τους πήρα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι είναι τελωνείο, δηλαδή 11 εργάσιμες αν συνυπολογιστούν και τα Σαββάτα που απ'όσο γνωρίζω είναι εργάσιμη. 7 μέρες έκανε από Κίνα να έρθει. Δεν περιγράφω άλλο.. έχω ξαναπαραγγείλει από Κίνα, και χωρίς τελωνεία (με το παλιό σύστημα), έκανε 25 μέρες, διάστημα ανεκτό. Δεν το περίμενα μετά το άνοιγμα του σάκου τόση καθυστέρηση.. μακάρι να ιδιωτικοποιηθούν εδώ και τώρα τα ΕΛΤΑ της ντροπής. Ναι μεν θα είναι ακριβότερες οι υπηρεσίες, όμως θα είναι εις γνωσιν μας, σε αντιδιαστολή με την τωρινή κατάσταση, που τίποτα δεν είναι εις γνωσιν μας, ούτε το πόση θα είναι η καθυστέρηση, είτε το τελικό κόστος.

Οπότε προσωπικά το προτιμώ(...)

Πρώτα μια αποποίηση: δε δουλεύω στα ΕΛΤΑ, ούτε ξέρω πώς δουλεύουν, ούτε μου ανήκουν, ούτε θέλω να τα αποκτήσω.

Επί της ουσίας τώρα. Λες ότι επί εποχής χωρίς τελωνεία, τα πράγματα ήταν ανεκτά, ενώ τώρα όχι. Λες ότι σου είπαν ότι το πακέτο είναι στο τελωνείο εδώ και 11 εργάσιμες. Και μετά λες "μακάρι να ιδιωτικοποιηθούν εδώ και τώρα τα ΕΛΤΑ της ντροπής"!

Συγνώμη, αλλά αν δε σκοπεύεις να τα αγοράσεις ο ίδιος (που και πάλι, δε βλέπω γιατί θα έπρεπε να κάνεις προπαγάνδα εδώ), δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείς τα ΕΛΤΑ, όταν ο ίδιος λες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο τελωνείο. Πιο λογικό δηλαδή θα μου φαινόταν να ζητάς να ιδιωτικοποιηθούν τα τελωνεία...

Όσο για το "Ναι μεν θα είναι ακριβότερες οι υπηρεσίες, όμως θα είναι εις γνωσιν μας (...) Οπότε προσωπικά το προτιμώ", σου έχω καλά νέα! Ήδη υπάρχει και αυτή η επιλογή, μπορείς να παραγγείλεις με ιδιωτική ταχυμεταφορική.

Αλλά εκεί που δίνεις ρέστα είναι στο

(...) Ούτε ευρώ υπέρ Τσίπρα.. είναι εσωτερικός διχασμός για εμένα, να υπάρχουν αυτές οι χρεώσεις, από την στιγμή που υπάρχει κρίση.. Όταν ο άλλος ψωνίζει από Κίνα, προφανώς και δεν θα είναι εύπορος.. δεν χρειάζεται τιμωρητική διάθεση από κυβέρνηση και τελωνείο(...)

που δεν ξέρω από πού να το πιάσει κανείς...

Edited by anonimos_

Γεια σας παιδια

Για πρωτη φορα παρηγγειλα κ γω κατι απο Κινα κ με εχουν ζωσει τα φιδια γιατι ακομα δεν εχει ερθει

Η παραγγελια εγινε 29/8 εγινε ship στις 4/9 με dhl global mail θα χρειασθει 10-20 days λεει κ μου εδωσαν κ ενα track number RX345206555DE να το παρακολουθησω μεσω αυτου του link http://webtrack.dhlglobalmail.com/

το οποιο αν καταλαβαινω καλα λεει οτι εχει φτασει

στα ελτα courier ομως οταν βαζω τον παραπανω κωδικο μου γραφει παραλαβη απο πελατη στο εξωτερικο 5/9/17 Γερμανια

Τι στο καλο συμβαινει?

Πρώτα μια αποποίηση: δε δουλεύω στα ΕΛΤΑ, ούτε ξέρω πώς δουλεύουν, ούτε μου ανήκουν, ούτε θέλω να τα αποκτήσω.

Επί της ουσίας τώρα. Λες ότι επί εποχής χωρίς τελωνεία, τα πράγματα ήταν ανεκτά, ενώ τώρα όχι. Λες ότι σου είπαν ότι το πακέτο είναι στο τελωνείο εδώ και 11 εργάσιμες. Και μετά λες "μακάρι να ιδιωτικοποιηθούν εδώ και τώρα τα ΕΛΤΑ της ντροπής"!

Συγνώμη, αλλά αν δε σκοπεύεις να τα αγοράσεις ο ίδιος (που και πάλι, δε βλέπω γιατί θα έπρεπε να κάνεις προπαγάνδα εδώ), δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείς τα ΕΛΤΑ, όταν ο ίδιος λες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο τελωνείο. Πιο λογικό δηλαδή θα μου φαινόταν να ζητάς να ιδιωτικοποιηθούν τα τελωνεία...

Όσο για το "Ναι μεν θα είναι ακριβότερες οι υπηρεσίες, όμως θα είναι εις γνωσιν μας (...) Οπότε προσωπικά το προτιμώ", σου έχω καλά νέα! Ήδη υπάρχει και αυτή η επιλογή, μπορείς να παραγγείλεις με ιδιωτική ταχυμεταφορική.

Αλλά εκεί που δίνεις ρέστα είναι στο

που δεν ξέρω από πού να το πιάσει κανείς...

Προπαγάνδα.. τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί.. αρνητική κριτική υποβάλλω λέγοντας την άποψη μου, και εδώ είναι ένα καλό μέρος το εν λόγω φόρουμ όπου ανοικτά μπορούμε να εκθειαζουμε απόψεις. Την άποψη μου απλώς θέλω να πω. Οπότε που να την πω; σε φόρουμ με αυτοκίνητα; Εάν είσαι αδιάφορος ή ευχαριστημένος από τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία, ας μην πεις την άποψη σου βρε φίλε. Προσωπικά την λέω, και καλά μάλιστα, με δομημένο λόγο και τεκμήρια της προσωπικής μου εμπειρίας.

Υ.Γ Με πάσα ευγένεια και σεβασμό, θα σε παρακαλεσω να μην crop-άρεις συγκεκριμένα αποσπάσματα των απόψεων μου, ξέρεις τι εννοώ.. να ποστάρεις όλο το μήνυμα. Φιλικά.

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γεια σας παιδια

Για πρωτη φορα παρηγγειλα κ γω κατι απο Κινα κ με εχουν ζωσει τα φιδια γιατι ακομα δεν εχει ερθει

Η παραγγελια εγινε 29/8 εγινε ship στις 4/9 με dhl global mail θα χρειασθει 10-20 days λεει κ μου εδωσαν κ ενα track number RX345206555DE να το παρακολουθησω μεσω αυτου του link http://webtrack.dhlglobalmail.com/

το οποιο αν καταλαβαινω καλα λεει οτι εχει φτασει

στα ελτα courier ομως οταν βαζω τον παραπανω κωδικο μου γραφει παραλαβη απο πελατη στο εξωτερικο 5/9/17 Γερμανια

Τι στο καλο συμβαινει?

Καλώς τον φίλο. Δεν έχει ανοιχθεί ο σάκος σου λεβεντιά, είναι Ελ. Βενιζέλος ή τελωνείο. Εσύ τελωνείο δεν θα πληρώσεις, όμως όπως έχει ειπωθεί όλα περνάνε τελωνείο.

Edited by Vasileios26

Σου προτεινω να δεις την σειρα six feet under. Παλια σειρα, στεναχωρη, αλλα γεματη μηνυματα. Εκει θα θελεις να μην τελιωσει το εργο. Στο θεμα μας λοιπον,

Mιλαω για το aftersales Που στο αγαπημενο σου καταστημα ειναι ανυπαρκτο, ενω στο αλλο τουλαχιστον σε προτεινουν κατι εστω και τυποποιημενο.

Και μια που μιλησες για τελωνεια. Οταν χρειαστηκε να ζητησω ενα τιμολογιο απο το bang ηταν αφαντοι, και ευτυχως εδω που μενω τα ταχυδρομεια.-ΙΔΙΩΤΙΚΑ- ειναι εξυπηρετικοι, και προθυμοι να συνεργαστουν γιατι υπαρχουν κριτηρια διαφανειας, και οχι του κουτρουλη ο γαμος στα ΕΛΤΑ.

Βεβαια συμφωνω οτι το ενα καταστημα ηταν για κλωτσιες, καποια χρονια πριν.

----- προσθήκη μηνύματος 15996748555516 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βασικα τα 15 ευρω ειναι παρανομα, καμια σχεση με την ευρωπαικη νομοθεσια.

Βεβαια ο Ελτα επειδη το εβγαλε, νομιζει οτι ειναι νομιμο, αλλα ετσι νομιζει.

Καμια σχαση banggood με gearbest ,το banggood θυμιζει αμαζον μπροστα του ειδικα στο aftersales.

Το gearbest εχει ολα τα κακα χουγια του κουτοπονηρου κινεζου ,φυσικα αν το ξερεις το "αθλημα" δεν χανεις λεφτα ουτε με το gearbest αλλα οχι και να τα εκθειαζουμε κιολας.

Προσωπικά πάντως από παλιά εως και σήμερα το aftersale του banggood το χω ως το καλύτερο όλων των κινεζομάγαζων

Εχω ψωνισει απο πολλα κινεζικα eshops για εξαρτηματα πολυκοπτερων

Το after sale του banggod δεν το πιανει κανενα

ευχαριστω Vasileios26

οποτε περιιμενω....

Έχεις μέλλον φίλε μου! Να είσαι καλά!

Προπαγάνδα.. τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί.. αρνητική κριτική υποβάλλω λέγοντας την άποψη μου, και εδώ είναι ένα καλό μέρος το εν λόγω φόρουμ όπου ανοικτά μπορούμε να εκθειαζουμε απόψεις. Την άποψη μου απλώς θέλω να πω. Οπότε που να την πω; σε φόρουμ με αυτοκίνητα; Εάν είσαι αδιάφορος ή ευχαριστημένος από τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία, ας μην πεις την άποψη σου βρε φίλε. Προσωπικά την λέω, και καλά μάλιστα, με δομημένο λόγο και τεκμήρια της προσωπικής μου εμπειρίας.

Υ.Γ Με πάσα ευγένεια και σεβασμό, θα σε παρακαλεσω να μην crop-άρεις συγκεκριμένα αποσπάσματα των απόψεων μου, ξέρεις τι εννοώ.. να ποστάρεις όλο το μήνυμα. Φιλικά.

Τη γνώμη του φυσικά μπορεί να τη λέει ο καθένας, αλλά και ο αντίλογος επιτρέπεται. Το αν ήταν τεκμηριωμένη η γνώμη σου, το κρίνεις εσύ κι ο καθένας, εγώ νομίζω πως επισήμανα σημεία, που δεν ήταν, γι' αυτό και "crop-αρα" κάποια κομμάτια. Αν θεωρείς ότι το έκανα για να διαστρεβλώσω το νόημα αυτών που είπες, μπορείς να μου δείξεις πού το έκανα.

Το αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι από μια κατάσταση είναι άλλο, από το να κατηγορώ ένα κρίκο της αλυσίδας. Ίσως δεν ξέρεις ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία, για να ελέγχονται πλέον τα προϊόντα, που έρχονται ταχυδρομικά από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Και δεν εμφανίζονται μόνο εδώ καθυστερήσεις, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι έχουν κολλήσει πακέτα στα αγγλικά τελωνεία, τα οποία μάλιστα ήρθαν με την (υποτίθεται) τριγωνική αποστολή του gearbest, ενώ είχε προηγηθεί και είδηση ότι η ΕΕ εγκαλούσε το Η.Β. για μη εφαρμογή τελωνειακών ελέγχων. Όλα αυτά τα διάβασα εδώ.

Φιλικά κι από μένα εννοείται.

Τη γνώμη του φυσικά μπορεί να τη λέει ο καθένας, αλλά και ο αντίλογος επιτρέπεται. Το αν ήταν τεκμηριωμένη η γνώμη σου, το κρίνεις εσύ κι ο καθένας, εγώ νομίζω πως επισήμανα σημεία, που δεν ήταν, γι' αυτό και "crop-αρα" κάποια κομμάτια. Αν θεωρείς ότι το έκανα για να διαστρεβλώσω το νόημα αυτών που είπες, μπορείς να μου δείξεις πού το έκανα.

Το αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι από μια κατάσταση είναι άλλο, από το να κατηγορώ ένα κρίκο της αλυσίδας. Ίσως δεν ξέρεις ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία, για να ελέγχονται πλέον τα προϊόντα, που έρχονται ταχυδρομικά από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Και δεν εμφανίζονται μόνο εδώ καθυστερήσεις, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι έχουν κολλήσει πακέτα στα αγγλικά τελωνεία, τα οποία μάλιστα ήρθαν με την (υποτίθεται) τριγωνική αποστολή του gearbest, ενώ είχε προηγηθεί και είδηση ότι η ΕΕ εγκαλούσε το Η.Β. για μη εφαρμογή τελωνειακών ελέγχων. Όλα αυτά τα διάβασα εδώ.

Φιλικά κι από μένα εννοείται.

Ναι διαστρέβλωσες τα λόγια μου, το έκανες με δόλο/εσκεμμένα φίλε μου στην 2η παράθεση σου με το μήνυμα μου, καθότι το -τουλάχιστον- ατυχές σου σχόλιο, βρισκόταν στο.. κομμένο κομάτι του μηνύματος μου η απάντηση του σχολίου σου. Εκτός και αν μιλάω με 15 χρόνο, οπότε υπάρχει ακαταλόγιστο και κακώς διορθώνω.

Τα γραφόμενα μου, είναι πνευματική "ιδιοκτησία" μου (εντός ή εκτός εισαγωγικών-όπως προτιμάς), και αφού αναπαράγεις μήνυμα μου, κάντο σωστά. Από την δομή του λόγου σου, η κρίση μου λέει ότι ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ/σε τι αναφέρομαι.

Ναι γνωρίζω την Ευρωπαϊκή οδηγία περί τελωνείων, είμαι πολύ δυσαρεστημένος από το όλο σύστημα, δυστυχώς ή ευτυχώς τα οικονομικά μου τέτοιου είδους αγορές μου επιτρέπουν, οπότε τρώω και το πακέτο των τεκμηρίων που έχω εκθειασει σε προγενέστερα μηνύματα, λίγο πίσω.

Edited by Vasileios26

Ναι διαστρέβλωσες τα λόγια μου, το έκανες με δόλο/εσκεμμένα φίλε μου στην 2η παράθεση σου με το μήνυμα μου, καθότι το -τουλάχιστον- ατυχές σου σχόλιο, βρισκόταν στο.. κομμένο κομάτι του μηνύματος μου η απάντηση του σχολίου σου. Εκτός και αν μιλάω με 15 χρόνο, οπότε υπάρχει ακαταλόγιστο και κακώς διορθώνω.

Τα γραφόμενα μου, είναι πνευματική "ιδιοκτησία" μου (εντός ή εκτός εισαγωγικών-όπως προτιμάς), και αφού αναπαράγεις μήνυμα μου, κάντο σωστά. Από την δομή του λόγου σου, η κρίση μου λέει ότι ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ/σε τι αναφέρομαι.

Ναι γνωρίζω την Ευρωπαϊκή οδηγία περί τελωνείων, είμαι πολύ δυσαρεστημένος από το όλο σύστημα, δυστυχώς ή ευτυχώς τα οικονομικά μου τέτοιου είδους αγορές μου επιτρέπουν, οπότε τρώω και το πακέτο των τεκμηρίων που έχω εκθειασει σε προγενέστερα μηνύματα, λίγο πίσω.

Τίποτα δε διαστρέβλωσα. Η 2η παράθεσή μου από το μήνυμά σου ήταν το

(...) Ούτε ευρώ υπέρ Τσίπρα.. είναι εσωτερικός διχασμός για εμένα, να υπάρχουν αυτές οι χρεώσεις, από την στιγμή που υπάρχει κρίση.. Όταν ο άλλος ψωνίζει από Κίνα, προφανώς και δεν θα είναι εύπορος.. δεν χρειάζεται τιμωρητική διάθεση από κυβέρνηση και τελωνείο(...)

για να σου πω ότι όλο αυτό το κομμάτι δεν ξέρει κανείς από πού να το πρωτοπιάσει (είναι όλο άκυρο κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, ευχαρίστως να σου το αναλύσω και ανά πρόταση), ενώ το πλήρες μήνυμα ήταν

Δύο μήνες.. ασχολίαστο πραγματικά. Έτσι μου 'ρχεται αν είναι το δέμα μου στο τελωνείο του Πειραιά, μιάς που μένω Πειραιά, να πάω να βάλω κάνα χεράκι.. εννοείται ότι όλα ατελώς ελεύθερα θα τα περνάω.. Χεχε.. Ούτε ευρώ υπέρ Τσίπρα.. είναι εσωτερικός διχασμός για εμένα, να υπάρχουν αυτές οι χρεώσεις, από την στιγμή που υπάρχει κρίση.. Όταν ο άλλος ψωνίζει από Κίνα, προφανώς και δεν θα είναι εύπορος.. δεν χρειάζεται τιμωρητική διάθεση από κυβέρνηση και τελωνείο.. Ας πληρώναμε έστω μόνο το 15 ευρώ στην χειρότερη σαν κόστος εισαγωγής-εκτελωνισμού από τρίτη χώρα, ας το δεχθώ αυτό.

Τώρα, το πού το υπόλοιπο μήνυμα αναιρεί αυτά που λες στο κομμάτι που σου παρέθεσα, εσύ το ξέρεις. Τα νομικίστικα σε μένα δεν περνάνε, αυτά που έγραψες σου παρέθεσα, στα κομμάτια που ήθελα να σου σχολιάσω, κάτι που γίνεται συχνά σε ένα φόρουμ. Κι όπως είδες, έβαζα και το σύμβολο (...), για να δείξω ότι είναι μέρος κειμένου. Όλο το υπόλοιπο μήνυμά σου στο ίδιο πνεύμα κινούνταν. Πνευματική σου ιδιοκτησία λοιπόν και να τη χαίρεσαι.

Edited by anonimos_

(είναι όλο άκυρο κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, ευχαρίστως να σου το αναλύσω και ανά πρόταση)

Μέσα στο μήνυμα μου είναι η απάντηση μου ακριβώς, καθότι στα δικά μου τα μάτια αυτή η αποδοχή-κατοχύρωση των ελέγχων από την κυβέρνηση, όλοι μας νιώθουμε τιμωρητική την φορολογική πολιτική (για να μην πω για το ύψος του 24% ή την έξτρα χρέωση για εκτελωνισμό λες και είναι ιδιωτική υπηρεσία) -στην προκειμένη των τελωνείων- αλλά και γενικότερα. Είναι ακόμη ένα πλήγμα στην τσέπη του καταναλωτή.. ποιόν νοιάζει το πως εφαρμόστηκε το εντατικό σύστημα των ελέγχων στα τελωνεία; το αποτέλεσμα μετράει, που είναι στην τσέπη.. είναι τιμωρητική διάθεση ναι λοιπόν, το να υπερτιμολογεί όπως συμβαίνει εντελώς τιμωρητικά ο κάθε τελωνειακός. Εκτος και αν τους θεωρείς ανόητους. Προσωπικά δεν υποτιμώ κανέναν.

Μακάρι να ήταν στο χέρι μου, να υποτιμολογούσα το κάθε κινητό του καθενός παιδιού.. και όσα περνούσαν από το χέρι μου, by pass ατελώς.. για εμένα είναι εσωτερικός διχασμός μέσα στην κρίση η νοοτροπία του "καλύτερα να φάνε το φέσι 1000 αθώοι, παρά να την γλυτώσει ο ένας ένοχος" όπως εύστοχα είπε άλλο παιδί εδώ μέσα περί τελωνείων και είναι και δική μου άποψη, και εκεί έγκειται η απάντηση μου μέσα στο μήνυμα μου που σου λέω.. το αξιολογώ από καθαρά ανθρωπιστικής πλευράς. Για να μην πω για τις τρομερές καθυστερήσεις στο τελωνείο. Όσον αφορά τα ιδιωτικά ταχυδρομεία, εσύ που είσαι έτσι..άνετος, να τα πληρώνεις. Εγώ πληρώνω φόρους και κρατήσεις και έχω απαιτήσεις από το μοναδικό μέσο που έχω την δυνατότητα να έχω ταχυδρομική συνδιαλλαγή, τα ΕΛΤΑ και έπειτα τα τελωνεία. .. και δεν έχω για παραπάνω την δυνατότητα, αλλά την άποψη μου θα την πω εδώ μέσα, χωρίς να δίνω ρέστα όπως με χαρακτηρίζεις, δεν γράφει στην υπογραφή μου ψιλικά, και ούτε επαγγέλομαι νομικός περί..νομικίστικων. δεν επιθυμώ χαρακτηρισμούς άμεσους ή έμμεσους.

Οπότε υπό αυτό το πρίσμα ας ιδιωτικοποιηθούν τουλάχιστον να μην τους πληρώνω από την τσέπη μου με κρατήσεις (εργαζόμενος γαρ), αφού δεν μπορούν πλέον να παράγουν σωστό έργο, δεν είδα εδώ μέσα ούτε έναν ικανοποιημένο να πεί μια καλή κουβέντα.

Edited by Vasileios26

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Λόγω γραφειοκρατικών ελέγχων στις τελωνειακές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου, παραγγελίες που έχουν τοποθετηθεί με PriortityLine EuExpress αντιμετωπίζουν έκτακτες καθυστερήσεις. Αναμένεται να απελευθερωθούν στις 7 Οκτωβρίου.

Η Gearbest σας ευχαριστεί για την υπομονή σας και σας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόσθετο κόστος.

Νέες παραγγελίες δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Βλεπω σε λιγο να μη μπορουμε να ψωνισουμε καθολου απο Κινα..

Για σε όλους να ρωτήσω κάτι πακέτο με NL Post φαίνεται στο ξένο tracking ότι έχει φτάσει Ελλάδα 13 ημέρες τώρα, και στα ΕΛΤΑ τίποτε έχει τύχει σε κανένα σας τόσες μέρες να μην έχει ανοίξει ο σάκος, έχω φέρει με NL POST παρά πολλές φορές τόσες μέρες πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Sent from my U65GT using Tapatalk

Edited by leotzian

λοιπον, σας εχω ενα καλο:

αγοραζω δυο trimmer απο αυστραλια (ebay), στην σελιδα του προϊοντος εγραφε αρχες σεπτεμβρη, τελικα ηρθαν προς το τελος,

διαπιστωνω οτι το ενα εκανε δουλεια, το αλλο οχι,

το λεω του seller και μου λεει οκ, θα σου κανω refund το ενα (partial) και μπορεις να ξαναπαραγγειλεις και δωσμου 5 αστερια,

οκ του λεω, εμφανιστηκε ενα refund στο paypal (τα λεφτα δεν μπηκαν ακομα στην καρτα βεβαια),

δεν του εβαλα φυσικα 5 αστερια και στα 3 πεδια, αλλα 5, 4 και 3 και παρηγγειλα απο αλλους πωλητες,

παω στο ιστορικο ομως και ειχα ακομα εκει την παραγγελια και παταω "mark payment as sent" για να μπορεσω μετα να πατησω το "hide" γιατι δεν εδινε τετοια δυνατοτητα,

και σημερα μου στελνει ο πωλητης:

Please agree in order to cancel your recent purchase.

recently opened a case to cancel a transaction for an item you recently purchased:

Reason for request to cancel the transaction: The seller did not provide a specific reason.

Click the 'Respond now' button to accept or decline this cancellation.

If you don't take action by 03-Oct-2017, the seller will be able to cancel the purchase without your consent.

τι κανουμε τωρα εδω;

Για σε όλους να ρωτήσω κάτι πακέτο με NL Post φαίνεται στο ξένο tracking ότι έχει φτάσει Ελλάδα 13 ημέρες τώρα, και στα ΕΛΤΑ τίποτε έχει τύχει σε κανένα σας τόσες μέρες να μην έχει ανοίξει ο σάκος, έχω φέρει με NL POST παρά πολλές φορές τόσες μέρες πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Sent from my U65GT using Tapatalk

Θα παρεις λεπτομερης απαντηση μερικες σελιδες πισω. Αλλα περιληπτικα θα σου πω ενα πραγμα... Τελωνειο

----- προσθήκη μηνύματος2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βλεπω σε λιγο να μη μπορουμε να ψωνισουμε καθολου απο Κινα..

Ο κινεζος ειναι πανουργος και πατεντιαρης, θα βρει την λυση. Τουλαχιστον το εχουν αποδειξει ουκ ολιγες φορες.

Παραγγελία απο fasttech 25/08. Στάλθηκε στις 28 του Αυγούστου και 1 Σεπτέβρη είχε μπει Ελλάδα. Απο τότε η τύχη του αγνοείται. Μίλησα με ΕΛΤΑ και μου είπαν οτι όντως έχει μπει Ελλάδα στις 1 Σεπτέβρη αλλα δεν εχει προχωρήσει.
Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, εσύ είσαι χιονάνθρωπος.

Θα παρεις λεπτομερης απαντηση μερικες σελιδες πισω. Αλλα περιληπτικα θα σου πω ενα πραγμα... Τελωνειο

.

Να σε ρωτήσω κάτι αφού δεν φαίνεται ότι παρελήφθη και άνοιξε ο σάκκος δεν έπρεπε να είχε ενδειξη ότι έφτασε μπήκε τελωνείο και κρατήθη?

Η μοναδική καταχώρηση ΕΛΤΑ "4/9/2017 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ"

Μπορεί να εχει μπεί τελωνείο για δασμολόγηση χωρίς καμμία ενδειξη μετά την μοναδική?

Αυτό ας μου εχει εξηγηση κάποιος αν του εχει τύχει, μονο το tracking της NL εχει 13/9/17 The item has arrived in the country of desination, GREECE

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Edited by leotzian

Καλημέρα.

Παρήγγειλα 1 κινητό τον Αύγουστο από Κίνα όπως κάνω τα τελευταία χρόνια.

Είδα στο tracking ότι πήγε στο τελωνείο και βγήκε και το είδα ότι πήγε στο ταχυδρομείο.

Μου έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος ένα χαρτί που λέει "ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ/ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ" και το tracking number μου δίπλα.

Για 1 κινητό αξίας 105 ευρώ μου χρέωσαν 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμού και 36 ευρώ ΦΠΑ,

το σύνολο 51 ευρώ. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ.

Και το κατάστημα που το πήρα είχε γράψει πάνω "HANDSET $30".

Τι γίνεται τώρα? Πρώτη φορά μου συμβαίνει προφανώς λόγω της αλλαγής πολιτικής των τελωνείων.

Μπορώ να το αφήσω να γυρίσει πίσω και να πάρω τα λεφτά μου?

Ή αν δεν πάω στο ταχυδρομείο το τσεπώνουν οι ταχυδρόμοι και δεν παίρνω τίποτα πίσω?

Δώστε τα φώτα σας αν κάποιος το έχει περάσει.

Ευχαριστώ

Φιλε akis the great δυσκολα τα πραγματα

Ετσι επαθα και εγω, ειχα παραγγειλει κατι πραγματα απο κινα , μπηκαν τελωνειο , εγω δεν ηθελα να πληρωσω βεβαιως το τελωνειο και δεν πηγα να τα παραλαβω

Τωρα βλεπω τους ταχυδρομους (οι οποιοι τσεπωσαν τις παραγγελιες μου) να κανουν παραδοσεις των γραμματων με την ferrari που δεν πηγα πηγα να παραλαβω.......

Ατιμο τελωνειο!!!

Φιλε akis the great δυσκολα τα πραγματα

Ετσι επαθα και εγω, ειχα παραγγειλει κατι πραγματα απο κινα , μπηκαν τελωνειο , εγω δεν ηθελα να πληρωσω βεβαιως το τελωνειο και δεν πηγα να τα παραλαβω

Τωρα βλεπω τους ταχυδρομους (οι οποιοι τσεπωσαν τις παραγγελιες μου) να κανουν παραδοσεις των γραμματων με την ferrari που δεν πηγα πηγα να παραλαβω.......

Ατιμο τελωνειο!!!

Άτιμη κοινωνία που άλλους του ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις!

Ευχαριστώ

Άτιμη κοινωνία που άλλους του ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις!

Ευχαριστώ

Μπορεις να ζητησεις να ξανα ελγξουν το κινητο σου αφου πρωτα στειλεις τις αποδειξεις απο το παυπαλ και σπο το καταστημα που το αγορασες

Αλλα εαν το αγορασες 105 ευρω θα κετεβουν 10 οι δασμοι

Και θα αργησεις να το παρεις