vtag Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Και το χειροτερο ολων ειναι οτι ενω εχεις επιλεξει Singapore Post απο τους γελοιους της Gearbest να στο στελνουν με Sweden. Ακριβως ιδια περιπτωση κι εγω. Τι μπορουμε να κανουμε ? αν εχεις κατι υπ οψιν στειλε μνμ. Παιδιά κι εγω τα ίδια απο GearBest, κάνω υπομονή μια παραγγελία απο 14 Φεβρουαρίου με Sweden ενα Power Bank και ακόμα τίποτα και δεν μου βγάζει και τίποτα και tr. number....:angry::rocket::rocket: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PAVLOSS Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Καλημερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανεις εμπειρα απο DHL απλο ταχυδρομειο , το δεμα μου ειναι συστημενο ερχεται απο Γερμανια και εχει φυγει απο 10/3 κι ακομα ουτε φωνη ουτε ακροαση το tr. number ειναι 961448230158 . ευχαριστω ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Καλημερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανεις εμπειρα απο DHL απλο ταχυδρομειο , το δεμα μου ειναι συστημενο ερχεται απο Γερμανια και εχει φυγει απο 10/3 κι ακομα ουτε φωνη ουτε ακροαση το tr. number ειναι 961448230158 . ευχαριστω ... Το αγόρασες από Κίνα και έρχεται μέσω Γερμανίας; Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PAVLOSS Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Το αγόρασες από Κίνα και έρχεται μέσω Γερμανίας; απο κινεζικο μαγαζι στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
donstefano Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Και τότε πώς λίγο καιρό πριν τα παιδιά που αγόρασαν κινητό και drones απο Θεσαλλονίκη με NL Post πήγαν τελωνείο και πλήρωσαν αφου ήταν μικρότερης αξίας απο 150Ε? Και θεωρείτε 150Ε αμελητέο? Παιδια ερωτηση?Με το Ολλανδικο δεν ειναι σαν να το βαφτιζουν ευρωπαικο?Αφου περνει Tracking με NL πανω. Μηπως τα παιδια που λες ειχαν βαλει πραγματα πολλα μεσα και τους τα τσακωσαν?Γιατι μπορει να εγραφε το πακετο πουθενα China πανω κτλ και σου λεει ας το ανοιξουμε! Διαβασα λιγο την ΕΚ 1186/2009. Για το αμελητεο των 150 ευρω επειδη προφανως στα ΕΛΤΑ στελνονται και δεματα με πχ 100 κινητα για επαγγελματιες κτλ προφανως εχει οριστει αυτο το ποσο ως οριο για να βαλει σου λεει ο αλλος κατι 70 ευρω αν θελει αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι και κατω απο 150 ευρω μπορει να μπει δασμος απο το τελωνειο.Θα μπορουσαν ανετα σε ολα να βαζουν σε ολα ομως.Εστω και στην τυχη.Δηλαδη πιανει ενα δεμα πρεφαρει ο αλλος κινητακι.10 Ευρω.Το αλλο action camera.5 Ευρω κτλ.κτλ. Και επειδη λεει καπου στην ΕΚ στο αρ.27 Για τους σκοπούς της παραγράφου 1, ως "εισαγωγές χωρίς εμπορικό χαρακτήρα" νοούνται οι εισαγωγές στην περίπτωση αποστολών οι οποίες έχουν, ταυτόχρονα, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: α) έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα· β) περιέχουν αποκλειστικά εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και για τα οποία, από τη φύση ή την ποσότητά τους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα· και γ) πραγματοποιούνται από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή. Να ισχυουν και τα 3 δηλαδη.Πως το ερμηνευω εγω χωρις να σημαινει οτι ειμαι και 100% Πηρες 1 κινητο πχ 200 ευρω.Δεν πηρες 5 η 10 κινητα.Αρα οχι εμπορικος χαρακτηρας.Ευκαιριακα 1 φορα το χρονο ας πουμε και το βαζεις και ως gift αρα ισχυουν και τα 3.Και αυτο για τα ΕΛΤΑ.Χωρις να σημαινει οτι δεν μπορουν να σου ριξουν παλι.Απλα το αποφευγουν μαλλον.Μεχρι να παρουν καμια αναποδη και να αρχισουν. Μια σημειωση.Εμπορικο χαρακτηρα εχει ενα κινητο η μια action camera.Σου λεει ο αλλος μπορει να το πουλησει.Δεν ειναι σαπουνι η καμια χαζομαρουλα κινεζια.Βεβαια και αυτο πουλιεται αρα ο εμπορικος χαρακτηρας ειναι παραθυρακι.Εγω το εκλαμβανω με την ευρεια εννοια οπως εγραψα δεν βαζω πχ3,4,5 κινητα μαζι. Αμα μπλεξεις με τις κουριερ θα σου πει τιμολογιο paypal κτλ.Μπορει να ζητανε και απο το μαγαζι τιμολογιο paypal.Οποτε αστα βραστα μετα. Δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου.Εκτιμηση απο οσα διαβασα δικια μου καθαρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Παιδια ερωτηση?Με το Ολλανδικο δεν ειναι σαν να το βαφτιζουν ευρωπαικο?Αφου περνει Tracking με NL πανω. Όχι, καθόλου. Όλα τα υπερποντια ταξίδια από κάπου περνάνε μέχρι να έρθουν, θα ήταν όλα οκ τότε. Η χώρα προέλευσης παραμένει. Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aby Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Επειδή μάλλον και εσύ δεν ξέρεις το διάταγμα, διάβασε το συνημμένο ... :) http://i225.photobucket.com/albums/dd168/evansp1/Screenshot_10_zpshtecu9dx.pngΕγω επιμενω δεν ισχυει αυτό που λες, εγω ξερω ότι για αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 22€ και για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 45€, ισχύει ατέλεια και για αντικείμενα αξίας από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ, ενώ, αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 150€, τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrig Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Θα ήταν χρήσιμο αν σε κάποιον ήταν εύκολο να παραθέσει το ΦΕΚ για τα όρια επιβολής δασμών και ΦΠΑ από προϊόντα εκτός ΕΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evansarmor Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Εγω επιμενω δεν ισχυει αυτό που λες, εγω ξερω ότι για αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 22€ και για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 45€, ισχύει ατέλεια και για αντικείμενα αξίας από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ, ενώ, αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 150€, τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί Εφ'όσον ξέρεις καλύτερα από το αρμόδιο τμήμα, πάω πάσσο .... :p Παράθεση Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agatho Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 (edited) Εγω επιμενω δεν ισχυει αυτό που λες, εγω ξερω ότι για αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 22€ και για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 45€, ισχύει ατέλεια και για αντικείμενα αξίας από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ, ενώ, αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 150€, τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί βασικα το ιδιο λετε.... μεχρι τα 150 δεν εχει δασμους.... πληρωνεις το ΦΠΑ μονο απο 150 και πανω πληρωνεις και δασμους και φπα Edited March 30, 2016 by agatho Παράθεση Οποιος βιαζεται δεν ψωνιζει απο Κινα... οι Κινεζοι ειναι φιλοι μας και θελουν τα λεφτα μας! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Γιατί να υπάρχει ΦΠΑ σε κάτι που δεν πωλείται; :wacko: Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TSAKHS_EVIA Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Το αγόρασες από Κίνα και έρχεται μέσω Γερμανίας; :cool: - και απο Ολλανδια ή Σιγκαπουρη μπορει να σου ερθει Παράθεση NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aby Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Γιατί να υπάρχει ΦΠΑ σε κάτι που δεν πωλείται; :wacko:Γιατι πολύ απλα θελει το κερδος του το κρατος, εστω να κερδιζει το ΦΠΑ να μην εχει χασουρα. Πολύ απλα αυτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
donstefano Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Μπορει να γκρινιαξα χτες για το δεμα μου αλλα............Σημερα ηρθε ειδοποιητηριο και πηγα και παρελαβα! Παραγγελια Gearbest μας ταλαιπωρησε με τα Belgium ντεμεκ Registered αλλα ηρθε τελικα.Πραγματα για action camera κτλ. Να ναι καλα και τα ΕΛΤΑ στο Βυρωνα που δε το πεταξαν κατω απο το σπιτι και μου αφησαν ραβασακι.Ποτε δεν μουχουν χασει δεμα απο το Βυρωνα χρονια τωρα απο εξωτερικο εστω και κουτσικο! Απλα το Gearbest εγω επειδη κανει λαδιες τελευταια θα το προτιμησω για κατι μικρης αξιας μεχρι 10$ οποτε και να χαθει να μην με νοιαξει και πολυ.Βεβαια refund κτλ σε τετοια περιπτωση αλλα κινητο δεν παιρνω απο κει να μου πεσουν τα ηδη πεσμενα μαλλια. :lol: :p :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agatho Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Γιατί να υπάρχει ΦΠΑ σε κάτι που δεν πωλείται; :wacko: Γιατι 99% δεν ειναι δωρο :lol: :lol: σοβαρα τωρα.... γιατι ετσι προβλεπουν οι νομοι, οχι μονο οι ελληνικοι. Οταν ταξιδευεις απο χωρα εκτος ε.ε. οταν μπαινεις στο αεροδρομιο σε ρωτανε αν εχεις κατι αξιας να δηλωσεις... και αναλογα αν εχεις πληρωνεις φορο εκει. Εκτος αν φαινεται χρησιμοποιημενο ή μπορεις να αποδειξεις οτι το ειχες στην κατοχη σου οταν βγηκες εκτος εε Αυτα που επισης δεν πληρωνουν φπα και τελη ειναι αυτα που σου στελνονται μετα απο επισκευη... αλλα αμα τυχει η στραβη αντε αποδεικνυε μετα Παράθεση Οποιος βιαζεται δεν ψωνιζει απο Κινα... οι Κινεζοι ειναι φιλοι μας και θελουν τα λεφτα μας! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thagro Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Καλησπερα,εδω και τρεις μερες δειχνει arrived to destination country post αλλα το greekpost δεν αναφερει κατι τετοιο,μαλιστα ακομα το περιμενει να ερθει το πακετο. Σε αυτη την περιπτωση απλα περιμενω να βγει απο το σακο και να σκαναριστει? Ευχαριστω και συγνωμη για το spam Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill27 Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Καλησπερα,εδω και τρεις μερες δειχνει arrived to destination country post αλλα το greekpost δεν αναφερει κατι τετοιο,μαλιστα ακομα το περιμενει να ερθει το πακετο. Σε αυτη την περιπτωση απλα περιμενω να βγει απο το σακο και να σκαναριστει? Ευχαριστω και συγνωμη για το spam Ναι,και το δικο μου σε αυτην την κατασταση ειναι,περιμενουμε δεν μπορουμε να κανουμε και κατι αλλο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agatho Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 (edited) Καλησπερα,εδω και τρεις μερες δειχνει arrived to destination country post αλλα το greekpost δεν αναφερει κατι τετοιο,μαλιστα ακομα το περιμενει να ερθει το πακετο. Σε αυτη την περιπτωση απλα περιμενω να βγει απο το σακο και να σκαναριστει? Ευχαριστω και συγνωμη για το spam ναι απλα περιεμενεις νσ ανοιξει ο σακος, περελλαβα σημερα http://i.imgur.com/lNj9W8A.png Edited March 30, 2016 by agatho Παράθεση Οποιος βιαζεται δεν ψωνιζει απο Κινα... οι Κινεζοι ειναι φιλοι μας και θελουν τα λεφτα μας! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thagro Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι. Και το ηθελα το ΣΚ να το σκαλισω... Τεσπα και απο εβδομαδα καλα ειναι. Παιδες ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pegy_pegy Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 για κάποιο λόγο αργούν να ενημερωθούν τα τράκινγκ. (nl post) :cry: Παράθεση Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bpapad81 Δημ. March 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2016 Λοιπόν το είχα πει και θα το ξαναπω.. Σαν το ebay κανένα... Έχω κάνει 3 παραγγελείες, απο τις αρχές του μήνα.. απο Κίνα.και όλες ήρθαν στην ώρα τους, απο gb ακόμα περιμένω... αντε γειά gb....!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
donstefano Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 Λοιπόν το είχα πει και θα το ξαναπω.. Σαν το ebay κανένα... Έχω κάνει 3 παραγγελείες, απο τις αρχές του μήνα.. απο Κίνα.και όλες ήρθαν στην ώρα τους, απο gb ακόμα περιμένω... αντε γειά gb....!!! Κανε υπομονη θα σου σκασει.Και γω απο τις 4 του μηνα πηρα και μου ρθε χτες με Bpost.Μια χαρα η παραγγελια ετσι πως τα ειχα βαλει και ολα τα πραγματα μια χαρα.Τωρα αν πληρωσες Registered και συ και στο στειλαν ετσι,ομοιοπαθης και γω.Δε συνεργαζονται με καλα ταχυδρομεια οποτε για μενα προς το παρον τους βαζω ως τελευταια λυση.Παντως αν στρωσουν επειδη εχουν καλες τιμες και πολυ πραγμα θα ξαναπαρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Eatos Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 Ας ρωτήσω κι εγώ κάτι που έχω απορία καιρό... Έχει κάποια διαφορά στο θέμα του τελωνείου αν η διεύθυνση αποστολής αντιστοιχεί σε πόλη ή νησί? Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις κινδυνεύει περισσότερο να εκτελωνιστεί? Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 Δεν υπάρχει τέτοια αναφορά. Η πιθανότητα είναι συνάρτηση πρώτα και κυρία της τύχης και μετα όγκου, βάρους και τιμής. Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evansarmor Δημ. March 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2016 Ας ρωτήσω κι εγώ κάτι που έχω απορία καιρό... Έχει κάποια διαφορά στο θέμα του τελωνείου αν η διεύθυνση αποστολής αντιστοιχεί σε πόλη ή νησί? Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις κινδυνεύει περισσότερο να εκτελωνιστεί? Ευχαριστώ! Ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες έχει ... Παράθεση Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts