Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια από τα ίδια!!!

Ας ελπισουμε οτι ειναι τυχαιο!

Θα προχωρήσει λογικά αύριο εσάς

. Το ένα tracking μου 24 πήγε αεροδρόμιο και σήμερα πήγε κδ αεροδρομίου. Το άλλο μου tracking πήγε 27 κδ και λογικα αύριο θα φύγει από εκεί. Singpost και τα δύο. Το θέμα είναι μην μας πιάσει καμιά ατυχία

:thanks:

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Gerstavros2 εγω εχω παραγκειλει ενα κινητο απο vickmall στης 04/03/15 και το κινητο οχι μονο δεν εχει ερθει αλλα γραφει και στο sg post οτι αντι να ταξιδευη για ελλαδα ταξιδευη για ισραηλ γραφει country code:il τη με συμβουλευεις να κανω α εστειλα mail στο vickmall και μου εγραψε οτι καμια φορα χανονται τα πακετα αλλα στο τελος φτανουν στην χωρα αποστολης.να περιμενω η να ζητησω τα λεφτα μου πισω;

Gerstavros2 εγω εχω παραγκειλει ενα κινητο απο vickmall στης 04/03/15 και το κινητο οχι μονο δεν εχει ερθει αλλα γραφει και στο sg post οτι αντι να ταξιδευη για ελλαδα ταξιδευη για ισραηλ γραφει country code:il τη με συμβουλευεις να κανω α εστειλα mail στο vickmall και μου εγραψε οτι καμια φορα χανονται τα πακετα αλλα στο τελος φτανουν στην χωρα αποστολης.να περιμενω η να ζητησω τα λεφτα μου πισω;

Περίμενε κανέναν μήνα και τότε αν δεν δεις εξέλιξη η πάει Ισραήλ και δεν φύγει πάλι, τότε ζήτησε refund

Μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός που μπερδεύει αυτά τα θέματα.

Ειδικά, στον Οργανισμό λειτουργίας των ΕΛΤΑ προβλέπονται οι Υπηρεσίες Εκτελωνισμού Δεμάτων (ΥΕΔ) με αρκετές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και η "διαχείριση των δεμάτων εξωτερικού".

Σχετική είναι, άλλωστε, και η από 21/7/2011 εγκύκλιος της ΕΕΤΤ για τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ).

Πάλι τα μπερδεύεις φίλε μου ... :)

Άλλο "υπηρεσίες εκτελωνισμού" και άλλο "τελωνείο" και δασμοί ....

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παιδια εκανα μια παραγγελεια απο geeekbuying και την ακυρωσα καταλαθος... εστειλα email για refund και μου ειπαν οτι θα μου κανουν refund μονο το 10 % του συνολικου ποσου. πειτε μου καποια ιδεα τι να κανω?

"Κατα λάθος " ακύρωση δεν γίνεται, έκανα και εγώ ακυρώσεις και μου επέστρεψαν ολόκληρο το ποσό και χωρίς ερωτήσεις.

Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο;;:blink:

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Έχουμε κάποιον που να περεμένει δέμα ΝL αλλά να παραλάβει Αθήνα;

Ναι εγώ όταν φτάσει θα ενημερώσω

iphone 6s plus 64,xiaomi A1M1

teclast t10,Cube iWork10

COOLEME MB3,KII PRO

Χαιρετώ! Μια ερώτηση για ένα δέμα (αν και καταλάβα που πάει το πράγμα...) http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RS237038835NL

Ταμπλετ από Banggood... Ποσο περιμένω και τι λογαριασμό;; (αξία δέματος 200Ε)

Edited by tenzeres

Χαιρετώ! Μια ερώτηση για ένα δέμα (αν και καταλάβα που πάει το πράγμα...) http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RS237038835NL

Το λέει ξεκάθαρα που πάει το πράγμα:

2015-03-30 08:53

HIGHT-VALUE GOODS - OFFICIAL CUSTOMS DECLARATION REQUIRED

2015-03-30 11:46

YED THES/NIKIS, ITEM ARR YED THES/NIKIS

Για 200 ευρώ όπως λες, επειδή είναι άνω του ορίου των 150, δεν είμαι σίγουρος τι θα πληρώσεις. Σίγουρα τέλη εκτελωνισμού και ΦΠΑ 23% στην αξία αγοράς+μεταφορικά. Αν ανατρέξεις στα προηγούμενα ποστ υπάρχουν κάποιοι υπολογισμοί αλλά είναι για αξία <150.

Τίθεται θέμα αν είναι πάνω η κάτω από 150? Αλλάζει κλίμακα χρέωσης;?

iphone 6s plus 64,xiaomi A1M1

teclast t10,Cube iWork10

COOLEME MB3,KII PRO

ΦΠΑ και τέλος 12ε για τα ΕΛΤΑ

Επίσης άλλος ένας με ολλανδικό που πάει τελωνείο

Edited by three_brothers1

Αφού διαπιστώσαμε ότι τα δέματα είναι αρκετά με NL, παρότι ο πωλητής (κινέζος) δεν φέρει ευθύνη, προτείνω την οργάνωση ομαδικής γκρίνιας προς τα site (δεν παίζονται και λίγα χρήματα για αυτούς). Έτσι μπορούμε να πιέσουμε για μειώσουμε την ζημιά.

Και να μην πετύχουμε τίποτα δεν χάνουμε και κάτι.

Τι να κάνουμε...; Υπομονη 23% + 12 Ε μας κάνουν στα 200 Ευρώ αξιας... περίπου 60Ε +. Έχει κανείς εμπειρία πως ενημερωνομαστε για την συνέχεια; Καβάλα μένω και δεν με βλέπω να τραβιέμαι Σαλόνικα.

ΦΠΑ και τέλος 12ε για τα ΕΛΤΑ

Επίσης άλλος ένας με ολλανδικό που πάει τελωνείο

Και εγώ μια από τα ίδια...

Κινητό αξίας 140 ευρό.

Οπότε υπολογίζω (140 * 23%) = 32,2

140 + 32,2 + 12 ~= 184,2 σύνολο! :rolleyes:

Πάντως σήμερα μίλησα με το τελωνείο και μου είπαν ότι έχουν αρκετή δουλειά αλλά λογικά τα δέματα που ήρθαν στις 27/3 θα είναι έτοιμα ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

CN=china! ;)

Πού το είδες ακριβώς;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ας ελπισουμε οτι ειναι τυχαιο!

Και εμένα 22/3 Αεροδρόμιο παρέλαβα σήμερα κανονικά αποστολή με singpost

Θεσσαλονίκη?

Πάνε για υπάλληλοι του μήνα αυτοί οι τελωνεικοι στην θεσσαλονίκη. Έχουν βάλει καθαρά στο μάτι το NL post

Και εμένα 22/3 Αεροδρόμιο παρέλαβα σήμερα κανονικά αποστολή με singpost

Φαίνεται πως η singpost δεν έχει πρόβλημα αλλά θα δούμε

Πάνε για υπάλληλοι του μήνα αυτοί οι τελωνεικοι στην θεσσαλονίκη. Έχουν βάλει καθαρά στο μάτι το NL post

Φαίνεται πως η singpost δεν έχει πρόβλημα αλλά θα δούμε

Εγώ είμαι σε αναμονή με sp, αλλά είναι 400 η αξία και έχω πελαγωσει! Ελπίζω να μην γίνει το κακό, αλλιώς θα κοιτάξω για επιστροφή:(

Πού το είδες ακριβώς;

Πανω δεξιά στο αυτοκόλλητο για το customs declaration φαίνεται.

CN=china! ;)

CN22 είναι η φόρμα που συμπληρώνει ο αποστολέας και αφορά το τελωνείο.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Πάντως αυτό που γράφει ο vgiozo λίγα posts πριν, ότι από την PostNL πήγαιναν και κολλούσαν ένα αυτοκόλλητο που 'πρόδιδε' την προέλευση του πακέτου, το είχα διαβάσει από πολλούς εδώ την ίδια περίπου περίοδο.

Σε δύο δέματα όμως που παρέλαβα πιο πρόσφατα μέσω NL, όχι μόνο δεν είχε τέτοιο αυτοκόλλητο (οπότε υποθέτω/ελπίζω ότι το σταμάτησαν),

αλλά ίσχυε και αυτό που μας δείχνει ο junglist (με γεια το M1! :-) στην ίδια σελίδα: δε βρήκα πάνω στα δέματα καμία ένδειξη για την προέλευσή τους (με εξαίρεση βέβαια κάποιες επιγραφές στα... Κινέζικα!)

Οπότε η απορία είναι πώς μπήκε στο στόχαστρο ειδικά η PostNL.

Μάλλον για... 'καρφωτή' μυρίζει η περίπτωση... Και βέβαια κανείς δε μας λέει ότι μετά δε θα αποφασίσουν να 'περιλάβουν' και τις υπόλοιπες (SG, CN κλπ).

Το μόνο... παρήγορο είναι ότι με τον όγκο των δεμάτων που φτάνουν, τέτοιοι έλεγχοι (πρέπει να) απασχολούν πολύ κόσμο, οπότε δεν ξέρω αν είναι κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Καλημέρα.

Μόλις παρέλαβα Θεσσαλονίκη με NL!!!

Οι χρόνοι ταχύτατοι. Ολες τις προηγούμενες φορές, μετά το ΚΔ στο Βενιζέλος περνούσαν και 3-4 μέρες μέχρι να παραλάβω στην Θεσ/νικη.

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 30-03-2015 07:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 30-03-2015 12:42 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31-03-2015 03:41 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31-03-2015 06:26 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 31-03-2015 07:35 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να τονίσω ότι πάνω στο πακέτο γράφει Origin: China, χωρίς κανένα άλλο ταμπελάκι. Δυστυχώς έχει χαλάσει η κάμερα του κινητού μου και δεν μπορώ να τραβήξω φωτο.

Edited by trust0

Καλημέρα.

Μόλις παρέλαβα Θεσσαλονίκη με NL!!!

Οι χρόνοι ταχύτατοι. Ολες τις προηγούμενες φορές, μετά το ΚΔ στο Βενιζέλος περνούσαν και 3-4 μέρες μέχρι να παραλάβω στην Θεσ/νικη.

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 30-03-2015 07:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 30-03-2015 12:42 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31-03-2015 03:41 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31-03-2015 06:26 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 31-03-2015 07:35 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να τονίσω ότι πάνω στο πακέτο γράφει Origin: China, χωρίς κανένα άλλο ταμπελάκι. Δυστυχώς έχει χαλάσει η κάμερα του κινητού μου και δεν μπορώ να τραβήξω φωτο.

εισαι απο τους τυχερους με NL post..

εμενα 27/3 εχει κλεισιμο απο ΚΔ Αεροδρομιου και ακομα τιποτα..εσενα σε 2 μερες τα εκανε ολα:lol:

CN22 είναι η φόρμα που συμπληρώνει ο αποστολέας και αφορά το τελωνείο.

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Άρα το πακέτο μου πουθενά δεν προδίδει ότι έρχεται από Κίνα.

Πάντως αυτό που γράφει ο vgiozo λίγα posts πριν, ότι από την PostNL πήγαιναν και κολλούσαν ένα αυτοκόλλητο που 'πρόδιδε' την προέλευση του πακέτου, το είχα διαβάσει από πολλούς εδώ την ίδια περίπου περίοδο.

Σε δύο δέματα όμως που παρέλαβα πιο πρόσφατα μέσω NL, όχι μόνο δεν είχε τέτοιο αυτοκόλλητο (οπότε υποθέτω/ελπίζω ότι το σταμάτησαν),

αλλά ίσχυε και αυτό που μας δείχνει ο junglist (με γεια το M1! :-) στην ίδια σελίδα: δε βρήκα πάνω στα δέματα καμία ένδειξη για την προέλευσή τους (με εξαίρεση βέβαια κάποιες επιγραφές στα... Κινέζικα!)

Οπότε η απορία είναι πώς μπήκε στο στόχαστρο ειδικά η PostNL.

Μάλλον για... 'καρφωτή' μυρίζει η περίπτωση... Και βέβαια κανείς δε μας λέει ότι μετά δε θα αποφασίσουν να 'περιλάβουν' και τις υπόλοιπες (SG, CN κλπ).

Το μόνο... παρήγορο είναι ότι με τον όγκο των δεμάτων που φτάνουν, τέτοιοι έλεγχοι (πρέπει να) απασχολούν πολύ κόσμο, οπότε δεν ξέρω αν είναι κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Θα είχε ενδιαφέρον να ανεβάσουν και άλλοι χρήστες Φωτογραφίες από τα πακέτα τους, ώστε να δούμε αν σε κάποια έχουν κάποια άλλα στοιχεία.

(Ευχαριστώ για το Μ1!)

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Το σενάριο περί καταγγελίας είναι το πιο πιθανό. Εξάλλου η αγορά των κινητών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στις δύσκολες αυτές εποχές το να χάνεις τζίρο φαίνεται πολύ έντονα. Αυτό κατά την γνώμη μου δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Κάποιοι θα το κυνηγήσουν το φαινόμενο "κινέζικα απευθείας"

Ταμπλετ από Banggood... Ποσο περιμένω και τι λογαριασμό;; (αξία δέματος 200Ε)

Πέρα από το 23% Φ.Π.Α. και τα 12€ υπέρ Ελ.Τα., λόγω του ότι η αξία υπερβαίνει τα 150€, υπολόγισε και δασμούς.

Το πόσο % είναι δεν το γνωρίζω, γιατί εξαρτάται από την δασμολογική κλάση του αντικειμένου. Άλλο συντελεστή έχουν π.χ. τα ηλεκτρονικά και άλλο τα ρούχα.

Αν δεν κάνω λάθος όμως, συνήθως είναι μονοψήφιο νούμερο.