Jump to content

blogging @ myphone.gr: iPhone 5C, where C stands for Champion


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πως γίνεται η Nokia, ο Steve Jobs, ο θάνατος ενός smartphone, 700 εκατομμύρια κινέζοι και έξι τρύπιες θήκες να συμβάλουν στην εμπορική επιτυχία του πιο παρεξηγημένου προϊόντος που έχει βγάλει το Cupertino.

 

Ποιος θα το περίμενε ότι η μεγαλύτερη επανάσταση του 2013 θα οφείλεται στην πρώην Nokia και νυν Microsoft, και μάλιστα εν έτει 2011. Τότε, Νοέμβριο μήνα η Nokia πρώτη βάζει χρώμα στην ζωή μας με την κυκλοφορία του Lumia 800, και ως δια μαγείας, δύο χρόνια μετά Google με το Moto X και Apple με το iPhone 5C ακολουθούν τον δρόμο που θα χαράξουν όλες οι εταιρείες αργά ή γρήγορα: Το δρόμο του χρώματος.

 

Η προσπάθεια της Google, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια, πρέπει να θεωρείται άκρως αποτυχημένη και το Moto X δεν το έχουμε δει ακόμα (και πιθανόν ούτε πρόκειται να το δούμε), για αυτό θα αναλύσουμε σήμερα την απόπειρα της Apple. iPhone 5C λοιπόν και πάμε να δούμε γιατί αυτό το μοντέλο θα είναι ίσως η κίνηση-ματ της Apple στην παγκόσμια αγορά.

 

Steve Jobs μας λείπεις

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17518/silverybullet.jpg

 

iPhone 5C. Όπου το C σημαίνει Colors, όχι Cheap. Όσοι περίμεναν ότι η Apple θα βγάλει φτηνό κινητό, τότε πραγματικά δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα από την παγκόσμια αγορά. Η Apple βγάζοντας ένα φτηνό smartphone θα έκανε μόνο κακό στον εαυτό της, μιας και έτσι θα έριχνε την αξία του ακριβού 5S, ενώ και το prestige της θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα. H Apple δεν θέλει να πουλάει φτηνά smartphones σε όλους, ούτε ακριβά smartphones σε λίγους αλλά.. ακριβά smartphone σε όλους. Αυτό το ξέρουν όσοι ασχολούνται πραγματικά με την αγορά των smartphones, με τους ανταγωνιστές της εταιρείας να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν όσο γινόταν περισσότερο.

 

Οι φήμες για φτηνό iPhone είχαν κατακλύσει την ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών, ανοίγοντας την όρεξη σε πολλούς χρήστες, με την απογοήτευση να είναι έκδηλη όταν άκουσαν την τιμή του 5C. Αυτή η αρνητική διαφήμιση ήταν πρωτίστως ένα λάθος της Apple, που άφησε αυτές τις φήμες ελεύθερες, χωρίς να τοποθετηθεί διαψεύδοντας τις. Το σίγουρο είναι ότι αν ήταν παρών ο συγχωρεμένος Steve θα τις είχε κόψει προ πολλού.

 

Ive, εσύ μας οδηγείς

 

O Jony Ive είναι πιθανότατα η δεύτερη πιο σημαντική μορφή στην ιστορία της Apple. Όταν λοιπόν πριν ένα χρόνο τοποθετήθηκε επικεφαλής της σχεδίασης του iOS 7, ήταν σίγουρο ότι θα βάλει διάπλατα την υπογραφή του στο καινούργιο λειτουργικό. Όπερ και εγένετο, με το iOS 7 να θεωρείται πνευματικό παιδί του, επανασχεδιάζοντας στην κυριολεξία το λειτουργικό. Όμως ο Ive ήταν σίγουρο ότι δεν θα έμενε εκεί. Ήθελε μια συσκευή που θα τον εκπροσωπεί, που θα συνδυάζεται ακόμα καλύτερα με το iOS7. Ως γνωστόν, φέτος είναι η χρονιά του S, άρα σχεδιαστικά δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Έτσι σε συνδυασμό με το ρεύμα των καιρών, είχε έρθει η στιγμή για μια δεύτερη σειρά smartphones, μια σειρά που θα αντικατοπτρίζει την σχεδιαστική του ικανότητα στο 100%.

 

iPhone 5 R.I.P.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17516/iphone-dead-old-ancient.png

 

Και φτάνουμε λοιπόν στην 10η Σεπτεμβρίου. Ποια ήταν νομίζετε η πιο σημαντική είδηση της παρουσίασης της Apple; Η παρουσίαση των καινούργιων iPhone; Μήπως το iOS 7; Ο 64μπιτος επεξεργαστής; Ας γελάσω. Φυσικά και ήταν η διακοπή παραγωγής του iPhone 5. Γιατί λέτε;

 

Η Apple τα τελευταία χρόνια είχε μια συγκεκριμένη στρατηγική πωλήσεων. Αντί να βγάλει πολλά μοντέλα για όλες τις τσέπες, έβγαζε ένα μοντέλο το χρόνο και τα μοντέλα των προηγούμενων χρονών συνέχιζαν να διατίθενται με χαμηλότερες τιμές. Φέτος όμως, αυτή η στρατηγική διεκόπη απότομα, με το ιδιαίτερα αξιόλογο iPhone 5 να τερματίζει μάλλον άδοξα την καριέρα του μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Ο λόγος προφανής: Έπρεπε να κάνει χώρο στο 5C. Με το 5 στην μέση, οι υποψήφιοι αγοραστές θα χωρίζονταν μεταξύ αυτού και του 5C, με τις πωλήσεις να είναι μειωμένες. Κάτι που δεν θα το ήθελαν, μιας και πιστεύουν πολύ στην καινούργια σειρά.

 

The Game Changer

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17517/accessories-iphone-5c-case-colors-610x317.jpg

 

Και φτάνουμε λοιπόν στο γιατί: Γιατί να αντικαταστήσουν το iPhone 5 με ένα μοντέλο με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά φτιαγμένο με πλαστικό; Γιατί να διαθέσουν ένα πλαστικό iPhone μόνο 100 ευρώ πιο φτηνό από το 5S; Οι λόγοι είναι πιο απλοί από όσο νομίζουμε:

 

  • H μεγαλύτερη διείσδυση στην κατηγορία των χρηστών μέχρι 25 χρονών. Μια κατηγορία που εκπροσωπεί περίπου το 25% της παγκόσμιας αγοράς και μια κατηγορία που η Apple βλέπει να χάνει από το Android. Μια κατηγορία που κοιτάει λιγότερο τα χαρακτηριστικά και περισσότερο την εμφάνιση και την παραμετροποίηση.
  • Μεγαλύτερη γκάμα διαφορετικών μοντέλων σημαίνει περισσότερες επιλογές για τον καταναλωτή. Στόχος της Apple είναι όποιος μπαίνει σε Apple Store να βγαίνει με κινητό. Τώρα πλέον θα έχει περισσότερες επιλογές ικανοποιόντας όλα τα γούστα.
  • Μεγαλύτερη γκάμα διαφορετικών μοντέλων σημαίνει περισσότερες πωλήσεις σε αξεσουάρ. Αυτές οι όμορφες τρυπιτές θήκες κοστολογούνται στα 30 δολάρια. Κάθε τρεις θήκες δηλαδή ισοδυναμούν με ένα 5C. Do the math...
  • Επιλογές για όλες τις τσέπες... Ναι, καλά διαβάσατε. Φέτος, το 5C στην Αμερική (την αγορά που κυρίως επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Apple) θα δίνεται με 99 δολάρια και 2 χρόνια συμβόλαιο. Όσο δηλαδή το Samsung S3, 100 δολάρια πιο φτηνό από το S4, το Moto X και το HTC One. Του χρόνου δωρεάν. Μια επιλογή ιδιαίτερα οικονομική σε βάθος χρόνου.
  • Η Κίνα είναι το απωθημένο της Apple. Οι Κινέζοι είναι γνωστό ότι αρέσκονται σε «διαφορετικά» μοντέλα. Σε συνδυασμό με την φημολογούμενη συμφωνία με την China Mobile και το άνοιγμα μιας αγοράς 700 εκ. χρηστών, η Apple θέλει να είναι έτοιμη με όσα περισσότερα μοντέλα μπορεί.
  • Η επιλογή του πλαστικού δίνει ευελιξία στην εταιρεία από το Cupertino να παίξει στο μέλλον με την τιμή του, έτσι ώστε να βρει την χρυσή τομή. Το iPhone 5C είναι μια έρευνα αγοράς και η κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα ώστε το πείραμα να πετύχει.

 

Εν κατακλείδι

 

Νοέμβριος του 2011 και η Nokia παρουσιάζει το Lumia 800, χαράσσοντας (χωρίς να το καταλάβει ούτε η ίδια) την πορεία των smartphones στο μέλλον. H Apple, τον Σεπτέμβριο του 2013 και με την κυκλοφορία του iPhone 5C, δείχνει πως όχι μόνο αφουγκράζεται την αγορά, αλλά για μία ακόμη φορά την κατευθύνει εκεί που θέλει. Μπορεί οι πωλήσεις στην αρχή να μην είναι τόσες όσες του 5S, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Tim Cook και την παρέα του. Αυτό που θέλουν είναι η επικράτηση σε βάθος χρόνου. Και κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρόνια τα τραπεζάκια στις καφετέριες και τα φοιτητικά (και όχι μόνο) στέκια θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πολύ.. πολύχρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 90
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τελικά η Nokia έχει χαράξει πολλούς πολλούς δρόμους , μόνο που δεν το κατάλαβε ποτέ η ίδια . Κάτι σαν την ibm που είχε την ιδέα του pc το 1981 , μόνο που και αυτοί δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είχαν φτιάξει , όπως και η Xerox με το UI των windows , που και αυτοί δεν κατάλαβαν τι είχαν εφεύρει , και τους αντέγραψε ο jobs το 1975 .

1.Ote Vdsl 30/2.5 , draytek vdsl router on a Lan with a supermicro server with 7 clients (Nokia 920 -640 , includet).

2.Ipad mini

3. Lenovo Thinkpad Egde

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω, έχουν πιάσει το νόημα του να μπορείς να πουλάς ακριβά σε πολλούς και όχι σε λίγους. Μια μικρή παρένθεση: Θεωρώ ότι ποιότητα κατασκευής, αναβαθμίσεις λειτουργικού σε όλους την ίδια μέρα και ώρα, επικέντρωση σε 2 μοντέλα το χρόνο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ένας ακόμη λόγος της ύπαρξης του 5C, είναι ότι εξυπηρετεί την αναβάθμιση του 5S στο μυαλό του καταναλωτή.

Με όρους marketing, η Apple μετατοπίζει το ερώτημα του καταναλωτή από το:

"...να αγοράσω το καινούργιο iPhone ή ένα καλό android ή windows phone",

στο "...ποιο από τα δύο iPhone να αγοράσω;..."

Η κίνηση βασίζεται στον χαρακτηρισμό που κάνει στο μυαλό του ο αγοραστής ότι "...το 5C είναι χειρότερο και το 5S είναι καλύτερο...",

και αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο η σύγκριση "...το S4 είναι καλύτερο ή το νέο iPhone?..."

Έτσι με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι συζητήσεις μέσα στα iStores για συγκρίσεις του νέου 5S με άλλα κινητά άλλων εταιριών,

αλλά μιλάνε μόνο για τη σύγκριση των δύο νέων Apple συσκευών.

 

Αυτή είναι μία άποψη από τη μεριά του marketing.

Edited by yiangoun
Link to comment
Share on other sites

Ότι και να πεί κανείς για το marketing της Apple είναι λίγο...! Μην ξεχνάμε την καταστροφολογία πολλών πρίν την κυκλοφορία των 5s και 5c...
Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις πόσο σε εκτιμάω vlachaquito αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Η κίνηση του 5c ίσως να θεωρηθεί σε λίγα χρόνια η χειρότερη κίνηση εκ μέρους της Apple εκτός κι αν σχεδιάζει να μπει δυναμικά σε πιο οικονομικές αγορές με ακόμα φτηνότερα μοντέλα. Είτε αυτό είτε η Apple θα χάσει το fashion status που έχει ως τώρα και θα καταλήξει στην ίδια κατάσταση που είχε καταλήξει η Burberry.

 

Τα ως τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά γενικά για τα νέα iPhone κι όχι μόνο για το 5c. Πέραν του ότι δείχνουν πως το κοινό απλά αδιαφορεί για τα νέα χρώματα και βλέπει απλά ένα φτηνό iphone (5c) έχει ταυτόχρονα παράπλευρες απώλειες και για το 5s στον νεανικό κόσμο μιας και η Apple δείχνει ναέχει χάσει το...coolness factor.

 

Από οικονομικής πλευράς και παρά τις πωλήσεις 9 εκ. συσκευών οι μέτοχοι δε φαίνονται ενθουσιασμένοι με την μετοχή να πέφτει. Ακόμα χειρότερα τα στοιχεία δείχνουν πως το 5c αντικατοπτρίζει μόνο το 1/3 (και 1/5 στην Ασία) των πωλήσεων ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν υπήρχε πριν. Κάθε χρονιά η Apple με την ανακοίνωση των νέων iphone έβλεπε εκείνη την περίοδο μεγάλη ζήτηση και μεγάλα νούμερα πωλήσεων. Αυτό συνεχιζόταν και για τους επόμενους μήνες και υπήρχε πτώση προς το τέλος μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου iphone. Όπως ήταν φυσικό η ζήτηση τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήταν δυνατή η κάλυψή της από τα καταστήματα. Αυτή ήταν και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες και όταν συγκρίναμε νούμερα πωλήσεων και shipments για την Apple ήταν ένα και το αυτό ενώ για της υπόλοιπες εταιρίες ήταν απλά πωλήσεις που έφταναν στα καταστήματα, όχι στον τελικό καταναλωτή. Φέτος αυτό έχει αλλάξει και μπορείς να βρεις το iPhone 5s/c άμεσα σε αρκετά καταστήματα (ειδικά εδώ στην Μεγάλη Βρετανία). Ίσως να δούμε την Apple να κατηγορείτε για channel stuffing.

 

Επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από Κίνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά με το iPhone 5c να δέχεται με το καλημέρα την πρώτη μείωση τιμής. Η Apple βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη δύσκολη θέση (όχι όμως επικίνδυνη για το μέλλον της) ώστε να διατηρήσει τα ήδη τεράστια κέρδη που έχει κάθε χρόνο και θα έχει σημαντικά προβλήματα στην συνέχεια για τα οποία πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά το μοντέλο που ακολουθεί αλλά και την τιμολόγηση των προϊόντων της.

 

Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αλλά αν θεωρήσουμε δεδομένο πως αυτή την στιγμή η Apple με το μοντέλο που ακολουθεί έχει αγγίξει το μέγιστο δυνατό μερίδιο αγοράς, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα εκμεταλλευτεί ένα στραβοπάτημά της...

Edited by MemphisX
Link to comment
Share on other sites

Με το 5c είναι η αρχη του τέλους της apple.

Αυτο που πουλούσε μέχρι τώρα ήταν ένα όνομα και μια παρουσία .

Σαν να βγαλει η coca cola πιο φτηνή έκδοση της

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις πόσο σε εκτιμάω vlachaquito αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Η κίνηση του 5c ίσως να θεωρηθεί σε λίγα χρόνια η χειρότερη κίνηση εκ μέρους της Apple εκτός κι αν σχεδιάζει να μπει δυναμικά σε πιο οικονομικές αγορές με ακόμα φτηνότερα μοντέλα. Είτε αυτό είτε η Apple θα χάσει το fashion status που έχει ως τώρα και θα καταλήξει στην ίδια κατάσταση που είχε καταλήξει η Burberry.

 

Τα ως τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά γενικά για τα νέα iPhone κι όχι μόνο για το 5c. Πέραν του ότι δείχνουν πως το κοινό απλά αδιαφορεί για τα νέα χρώματα και βλέπει απλά ένα φτηνό iphone (5c) έχει ταυτόχρονα παράπλευρες απώλειες και για το 5s στον νεανικό κόσμο μιας και η Apple δείχνει ναέχει χάσει το...coolness factor.

 

Από οικονομικής πλευράς και παρά τις πωλήσεις 9 εκ. συσκευών οι μέτοχοι δε φαίνονται ενθουσιασμένοι με την μετοχή να πέφτει. Ακόμα χειρότερα τα στοιχεία δείχνουν πως το 5c αντικατοπτρίζει μόνο το 1/3 (και 1/5 στην Ασία) των πωλήσεων ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν υπήρχε πριν. Κάθε χρονιά η Apple με την ανακοίνωση των νέων iphone έβλεπε εκείνη την περίοδο μεγάλη ζήτηση και μεγάλα νούμερα πωλήσεων. Αυτό συνεχιζόταν και για τους επόμενους μήνες και υπήρχε πτώση προς το τέλος μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου iphone. Όπως ήταν φυσικό η ζήτηση τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήταν δυνατή η κάλυψή της από τα καταστήματα. Αυτή ήταν και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες και όταν συγκρίναμε νούμερα πωλήσεων και shipments για την Apple ήταν ένα και το αυτό ενώ για της υπόλοιπες εταιρίες ήταν απλά πωλήσεις που έφταναν στα καταστήματα, όχι στον τελικό καταναλωτή. Φέτος αυτό έχει αλλάξει και μπορείς να βρεις το iPhone 5s/c άμεσα σε αρκετά καταστήματα (ειδικά εδώ στην Μεγάλη Βρετανία). Ίσως να δούμε την Apple να κατηγορείτε για channel stuffing.

 

Επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από Κίνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά με το iPhone 5c να δέχεται με το καλημέρα την πρώτη μείωση τιμής. Η Apple βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη δύσκολη θέση (όχι όμως επικίνδυνη για το μέλλον της) ώστε να διατηρήσει τα ήδη τεράστια κέρδη που έχει κάθε χρόνο και θα έχει σημαντικά προβλήματα στην συνέχεια για τα οποία πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά το μοντέλο που ακολουθεί αλλά και την τιμολόγηση των προϊόντων της.

 

Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αλλά αν θεωρήσουμε δεδομένο πως αυτή την στιγμή η Apple με το μοντέλο που ακολουθεί έχει αγγίξει το μέγιστο δυνατό μερίδιο αγοράς, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα εκμεταλλευτεί ένα στραβοπάτημά της...

 

φίλτατε ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο οι αριθμοί σκέτοι όπως και οι μέτοχοι

Η Νόκια δεν έχασε λόγο των μετοχών αλλά λόγο των επιλογών της και μετά ακολούθησε η μετοχή νομίζω ότι δεν είναι επαρκές το δείγμα της μετοχής της apple για να πούμε ότι θα συνεχίσει έτσι όπως και εσύ γράφεις στο τέλος είναι πολύ νορίς για συμπεράσματα

Άθελα της ίσως βοήθησε πολύ στην σταθεροποίηση των τιμών στα μεταχειρισμένα πλέον iphone 5 :)

Link to comment
Share on other sites

Με το 5s στο σαμπανιζε να έχει 3 βδομάδες αναμονή. Sold out το 5s σε 3 μέρες. Το ios 7 σε 200 εκ. συσκευές και το 5c να έχει απλά χλιαρό αποδοχή (2 εκ. συσκευές σε 3 μέρες αν λέγεται αυτό χλιαρό) και την μετοχή λίγο κάτω απο τα 500$ ακόμα μιλάτε για καταστροφή και πτώση; Δηλαδή θέλατε να πουλήσει 1 δις συσκευές σε μια ώρα και η μετοχή να ειναι στο 1 εκ. $? αυτό δεν γίνεται.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

φίλτατε ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο οι αριθμοί σκέτοι όπως και οι μέτοχοι

Η Νόκια δεν έχασε λόγο των μετοχών αλλά λόγο των επιλογών της και μετά ακολούθησε η μετοχή νομίζω ότι δεν είναι επαρκές το δείγμα της μετοχής της apple για να πούμε ότι θα συνεχίσει έτσι όπως και εσύ γράφεις στο τέλος είναι πολύ νορίς για συμπεράσματα

Άθελα της ίσως βοήθησε πολύ στην σταθεροποίηση των τιμών στα μεταχειρισμένα πλέον iphone 5 :)

 

Η Nokia είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία και δεν έχει καμία σχέση με την Apple. Εξάλλου στο παρελθόν έχει δείξει πως μπορεί να... κουκουλώσει αποτυχίες της και να μη κάνει τα ίδια λάθη. Αλλά στο παρελθόν είχε τον Steve Jobs στο τιμόνι.

 

Επίσης δε συζητάμε για την κατάρρευση μιας εταιρίας εξαιτίας ενός και μόνο μοντέλου. Ίσα ίσα πιστεύω ακράδαντα πως η Apple θα συνεχίσει να είναι στο προσκήνιο για την επόμενη δεκαετία. Ποτέ όμως δεν είχε αυστηρή κριτική από τα ΜΜΕ για ότι έκανε και κυρίως τα λάθη της κι αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Με δεδομένο πως η επιτυχία στηρίχθηκε πολύ και στο άψογο μάρκετινγκ είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνεχιστεί η όλη κατάσταση. Αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα που θέτω, ποιος θα επωφεληθεί από ένα στραβοπάτημα και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα απαντήσουν τις γνωστές εταιρίες (Samsung,Sony Microsoft κλπ) αλλά συνήθως οι πιο μεγάλες αλλαγές έρχονται από αυτούς που δε το περιμένεις.

 

Προσωπικά αν περίμενα μια πραγματική καινοτομία από την Apple σίγουρα αυτό δε θα ήταν χρωματιστά iphone με περσινό hardware. Αντίθετα περίμενα να βγάλει κάτι στο στυλ iPhone nano αντιγράφοντας κατά κάποιο τρόπο την στρατηγική ipod που ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. (iphone με μικρότερη οθόνη πχ. 3.2" και μικρότερο/λεπτότερο μέγεθος) αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει εφόσον παρέμενε στην αγορά το 5ρι.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να ξεχναει όμως η apple ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πριν μερικά χρόνια άλλαζαν τα καλύμματα του nokia τους κάθε μέρα για να ταιριάζει με το γούστο τους. Σήμερα όλο και μικρότεροι σε ηλικία ασχολουνται με τον προγραμματισμό και τα κινητά (καλώς ή κακώς) οπότε και δίνουν μεγάλη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά και λιγότερη στην εμφάνιση. Δε μπορείς να βασίζεσαι μόνο στο χρώμα για να πουλήσεις στους νέους. Πόσο μάλλον όταν η διαφορά με το μεγαλύτερο αδελφάκι του είναι μόλις 100€.

Για μένα δεν είχε ανάγκη η apple να βγάλει χρωματιστά κινητά όταν μπορείς με μία απλή θηκη να το μετατρέψεις σε ότι χρώμα θες! Απλά ήθελε να γυρίσει στο πλαστικό για καθαρά θέμα κέρδους και επι της ευκαιρίας το χρωμάτισε έτσι για να διαφέρει από το 5s.

Όταν έβγαλε το πρώτο iphone, ναι ήταν όντως 5 χρόνια μπροστά αλλά τώρα πια η ψαλίδα με το android έχει κλείσει και είναι φυσικό γιατί οι άλλες εταιρίες εκτός του ότι βγάζουν πολλές συσκευές για όλες τις ηλικίες και βαλάντια, τα ανανεώνουν καθε 2 και 3 φορές το χρόνο. Πως λοιπόν η apple να τους φτάσει όταν παρουσιάζει 2 κινητά κάθε χρόνο; Μια έξυπνη κίνηση πιστευω θα ήταν του χρόνου με το 6 να παρουσιάσει κάτι εντελώς καινοτόμο(από πλευράς hardware γιατί το λογισμικό πρόσφατα το ανανέωσε) και επιτέλους να καταργήσει τα 16gb όπως έκανε και με τα 8 και στην ίδια τιμή να πουλάει τα 32gb, το κέρδος θα είναι και πάλι τεράστιο γιατί για την apple δε κοστίζουν σχεδόν τίποτα οι μνήμες.

Link to comment
Share on other sites

"Αυτές οι όμορφες τρυπιτές θήκες "

οκ απλα δεν υπαρχεις φιλε μου ...ακομα γελαω με το γεγονος οτι η κακογουστια σου φαινεται ομορφη...

απλα η apple βλεπει οτι χανει και κανει λαθος κινησεις ...οπως ειπε και καποιος παραπανω,ειμαστε στο 2011-14 και οχι στον καιρο της Νοκια με χρωματιστες θηκες

καντο λιγο πιο "ανοικτο" να ερθουν οι χρηστες απ το android... τοσο απλο,αλλα και τοσο δυσκολο για μια κολλημενη εταιρια σαν την apple(και την NSA)

τελος...βαρεθηκα να βλεπω σωνει και ντε απο μερικους να προσπαθοτν να δωσουν credits σε μια εταιρια που το μονο που προσφερει πλεον ειναι το "χρωμα" και τιποτα αλλο

τελος το myphone για εμενα .. καταντησε "pestaola"

φιλικα παντα

Link to comment
Share on other sites

χρωματιστά κινητά βγαίνουν πολλά χρόνια πριν το νοκια 800. απελπισία.
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω προς τι η εκθείαση του 5c αλλά προσωπικά θεωρώ ότι θα επιβεβαιωθω όταν συντομα (2 χρόνια max από σήμερα) με τον έναν ή άλλο τρόπο θα αποδειχθεί ότι ηταν μια λανθασμένη κίνηση της Apple.

 

Να το θέσω στη πιο απλή βάση για να γίνω κατανοητός, συμφωνα με την ίδια την Apple , 9 εκ iPhone 5s / 5c πωληθήκαν σε 3 μέρες. Μόνο που από αυτά , 4 προς 1 πωλήθηκαν τα 5s.

 

Ειναι προφανές οτι και να μην είχε βγει ποτέ το 5c , τα 9εκ θα ειχαν γίνει reach άνετα στις 3μέρες. Τι champion γράφετε εδω μέσα, c stands for crap του κερατά.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το να πουλάει ακριβά smartphones σε όλους από τη ματιά marketing είναι δεκτό αλλά η apple δεν ενδιαφέρεται να πουλάει τα προϊόντα της σε μικρότερες αγορές όπως η ελληνική σε ανθρώπινες τιμές με αποτέλεσμα να απαιτούνται 700-800 ευρώ για ένα iphone το οποίο σε άλλες αγορές βρίσκεται λίγες εκατοντάδες ευρώ φθηνότερο. Επίσης το σαμπανιζέ χρώμα όπως και το 5c τα βλέπω ως τελευταία χαρτιά της apple πιθανόν να υπάρχει και κάποια στέρηση καινοτομιών..
Not a fanboy. Just a minimal fan.
Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω την ανάλυση του William Lazonick, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης Lowell, ώστε να αναδείξω ένα θέμα που δεν αναφέρεται συχνά:

 

Η Apple κάθεται πάνω σε ένα βουνό από μετρητά (>100 δισ. δολάρια) και υπάρχουν πιέσεις από τους στρατηγικούς της επενδυτές ώστε το τεράστιο ποσό αυτό να κινητοποιηθεί. Επι Jobs κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο να γίνει, τώρα όμως φαίνεται ότι oι ιθύνοντες της Apple υποχωρούν στις πιέσεις. To iPhone 5C, πέρα από τα όσα σωστά λέει ο Ηρακλής (vlachaquito), είναι ένα από τα πρώτα δείγματα της νέας αυτής κατεύθυνσης που οδηγείται η Apple.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και άλλη μια σημαντική παράμετρος που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής και λέγεται App Store.

Τα έσοδα απο τις εφαρμογές είναι τρομακτικά και στατιστικά έχει παρατηρηθεί οτι οι χρήστες iphone αγοράζουν ευκολότερα εφαρμογές.

 

Θεωρώ ότι η Apple θα έπρεπε να παρουσιάσει το 5C με χαμηλότερη τιμή για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη mid range κατηγορία. Αν για παράδειγμα έδινε το 5C 50€-100€ φθηνότερα θα ισοφάριζε σχεδόν τη διαφορά από την πώληση εφαρμογών. Κερδίζει έτσι έναν πελάτη που είναι εξαιρετικά πιθανόν να τον κρατήσει στο οικοσύστημά της για αρκετά χρόνια, μιας και για το μέσο χρήστη, αυτά που προσφέρει η Apple τον ικανοποιούν.

Link to comment
Share on other sites

"Αυτές οι όμορφες τρυπιτές θήκες "

οκ απλα δεν υπαρχεις φιλε μου ...ακομα γελαω με το γεγονος οτι η κακογουστια σου φαινεται ομορφη...

φιλικα παντα

 

Οταν φτανουμε στο σημειο να μην καταλαβαινουμε την ειρωνεια, το καραβι εχει σαλπαρει

 

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

 

περνωντας σε σοβαρες αποψεις

 

Υπάρχει και άλλη μια σημαντική παράμετρος που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής και λέγεται App Store.

Τα έσοδα απο τις εφαρμογές είναι τρομακτικά και στατιστικά έχει παρατηρηθεί οτι οι χρήστες iphone αγοράζουν ευκολότερα εφαρμογές.

 

Θεωρώ ότι η Apple θα έπρεπε να παρουσιάσει το 5C με χαμηλότερη τιμή για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη mid range κατηγορία. Αν για παράδειγμα έδινε το 5C 50€-100€ φθηνότερα θα ισοφάριζε σχεδόν τη διαφορά από την πώληση εφαρμογών. Κερδίζει έτσι έναν πελάτη που είναι εξαιρετικά πιθανόν να τον κρατήσει στο οικοσύστημά της για αρκετά χρόνια, μιας και για το μέσο χρήστη, αυτά που προσφέρει η Apple τον ικανοποιούν.

 

Φιλε μου δυστυχως δεν το ανεφερα, και ευχαριστω που το εθεσες. To 5C έρχεται μαζι με τις πληρης εκδόσεις των εφαρμογών iWorks office, iMovie video editor και iPhoto app που κοστιζουν περιπου 40 ευρω. Θεωρητικα δινουν κατι παραπανω για να προσελκυσουν τους καταναλωτες. Θεωρητικα παντα, γιατι πρακτικα ειπαμε, αυτες οι τρυπιτες θηκες... :D

Edited by vlachaquito
Link to comment
Share on other sites

Οταν φτανουμε στο σημειο να μην καταλαβαινουμε την ειρωνεια, το καραβι εχει σαλπαρει

 

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

 

χαχαχα που είναι ρε παιδιά αυτό το λάικ μπάτον; :p

Link to comment
Share on other sites

ναι. το champion ειναι λιγο ακυρο για το χαρακτηρισμο αυτου του πειραματος

 

παιδια αυτες η θηκες ειναι τρομαχτικες,ανατριχιαστικες. αληθινα ασχημες και απωθητικες. πως γινεται να σας πειθουν οτι ειναι ομορφες μερικους??

[sIGPIC][/sIGPIC]οσο λαθος και να κανει θα επιμενει

o,τι και να του πεις βρισκει απαντηση

ο,τι δικιο και να εχεις το χανεις -τι ειναι??

- Ο Μ***ΚΑΣ ( συχνα αναφερεται και ως ο "ανικητος".. )

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

λετε ολοι οτι το iphone ειναι ακριβο. Στην εξισωση βαζετε καθολου την λεξη support ;

Για παραδειγμα : Βγαινει καινουργιο IOS και από την πρώτη ημέρα είναι διαθεσιμο παγκοσμια για το iphone.

Android : Βγαινει update και ο κατοχος θα πρεπει να περιμενει ο καθε κατασκευαστης ποτε θα το διαθεσει. Και οταν και εαν το διαθεσει περναμε στο region. Πρωτα για τα γερμανικα μετα για ....... και παει λεγοντας. Δηλαδη εγω που εχω το (παραδειγμα) samsung xxxx μοντελο περιμενα πως και πως να βγαλει το (παραδειγμα) 4.2.2. Ωραια το εβγαλε για το μοντελο αλλα για το γερμανικο region. Η θα πρεπει να κανω ματσολιες η να περιμενω ποτε θα το διαθεσει για το Ελληνικο. Ελεος. Εκει κανω repect στην Apple.

Και μην κρινετε την Apple στην μικρη Ελλαδιτσα γιατι εξω ειδικα Αμερικη εχει τρομερο support και αυτο πληρωνετε να ξερετε. Με αρκετες παραμετρους στην εξισωση που ειναι πραγματικες δεν ειναι ακριβα τα προιοντα σε βαθος χρονου απο μια εταιρια που ξερεις οτι ειναι εκει.

Αυτα τα λιγα ηθελα να πω, μετοχος δεν ειμαι σε καποια εταιρια (δυστυχως).

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Link to comment
Share on other sites

Mια χαρά κίνηση θα είναι αν καταργήσει τα πάντα από το 5 και πίσω και αφήσει ένα για όλα αυτά (C-series). Ειδικά του χρόνου αν μεγαλώσει το 6 στις 4,5" και αφήσει το 6C στις 4" θα δημιουργήσει και την διαφορετικότητα που θέλει και θα έχει μόνο 2 συσκευές να παράγει καλύπτοντας ευκολότερα την ζήτηση.
Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

Mια χαρά κίνηση θα είναι αν καταργήσει τα πάντα από το 5 και πίσω και αφήσει ένα για όλα αυτά (C-series). Ειδικά του χρόνου αν μεγαλώσει το 6 στις 4,5" και αφήσει το 6C στις 4" θα δημιουργήσει και την διαφορετικότητα που θέλει και θα έχει μόνο 2 συσκευές να παράγει καλύπτοντας ευκολότερα την ζήτηση.

Δεν θελει τετοιου ειδους διαφορετικοτητα. Αλλιως θα εβγαζε απο φετος το 5s στις 4,5 ιντσες.

Προσωπικα, ακομη δεν εχω καταλαβει το concept του 5c, και τον λογο υπαρξης του, αλλα προφανως δεν σπευθυνεται σε εμενα, τπαρχουν αλλοι που εχουν ξετρελαθει. (Το λευκο θα το αγοραζα παντως, αν δεν υπηρχε το 5s).

Επισης, διαβαζω για εξαιρετικη κατασκευη.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...