Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενημερώθηκα από τεχνικό εργολάβου ότι αναβαθμίζεται και η Λήμνος έκτος από τα γνωστά σημεία.... Έτσι για να postαρουμε και κάτι σχετικό με το θέμα.

Ακόμα έμαθα από πολύ σχετικά καλή πηγή ότι ετοιμάζεται στρατηγική για νέα πακέτα δεδομένων το επόμενο διάστημα που θα ταρακουνήσουν την αγορά. Μέχρι να τα δω φυσικά κρατάω μικρό καλάθι αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να κάνει το θαύμα και όσοι μείνουνε τελικά να απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές ή περισσότερες παροχές στα ίδια λεφτά.

Όσοι επιθυμούν να φύγουν επίσης με το καλό να πάνε όπου τους βολεύει και να σταματήσουν να γράφουν στο topic αφού πλέον δεν θα έχουν wind για να μεταφέρουν την καλή ή κακή άποψη τους.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Ενημερώθηκα από τεχνικό εργολάβου ότι αναβαθμίζεται και η Λήμνος έκτος από τα γνωστά σημεία.... Έτσι για να postαρουμε και κάτι σχετικό με το θέμα.

Ακόμα έμαθα από πολύ σχετικά καλή πηγή ότι ετοιμάζεται στρατηγική για νέα πακέτα δεδομένων το επόμενο διάστημα που θα ταρακουνήσουν την αγορά. Μέχρι να τα δω φυσικά κρατάω μικρό καλάθι αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να κάνει το θαύμα και όσοι μείνουνε τελικά τα απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές ή περισσότερες παροχές στα ίδια λεφτά.

το επικρατέστερο σεναριο (βλέπε ομολογιακό) παντως ειναι, περισσοτερες παροχες (mb) με αυξημενες τιμές (πακέτων). Μικρη αποδοση (οποτε αρκετα πιθανό) και το απεριόριστο data.

Edited by stefanos1999

το επικρατέστερο σεναριο (βλέπε ομολογιακό) παντως ειναι, περισσοτερες παροχες (mb) με αυξημενες τιμές (πακέτων). Μικρη αποδοση (οποτε αρκετα πιθανό) και το απεριόριστο data.

Σε βλέπω φίλε μου που το έχεις γράψει πολλές φορές. Όλες οι εταιρίες με δανειοδότηση κάνουν τα έργα. Δεν σημαίνει απόλυτα ότι θα ανέβουν οι τιμές όταν ο ανταγωνισμός πάει στην αντίθετη κατεύθυνση. Εκτός αν θέλουν να αυτοκτονήσουν σαν εταιρία.

Η κοστολόγηση των πακέτων και των υπηρεσιών γίνεται με εκατοντάδες παραμέτρους και ειναι ολόκληρη επιστήμη από ειδικούς κοστολόγους που έχει η προσλάβανει εξωτερικά η κάθε εταιρία. Έχω δει κάποια μικρά report της cosmote σε σεμινάριο ενημέρωσης και ειναι αλαμπουρνέζικα για εμάς που δεν έχουμε τέτοιες γνώσεις κοστολόγησης παρότι έχουμε τεχνική γνώση. Το μονό σίγουρο ότι για χρόνια πληρώνουμε ακριβό το μάρμαρο ιδιαίτερα στις άλλες εταιρίες και ας έχουν καλύτερο δίκτυο.

Πάντως επειδή ξέρεις και το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι έχω ένα συμβόλαιο cosmote ως το βασικό της τηλεφωνίας ένα mobile broadband 30gb wind και ένα καρτοκινητό vodafone με ενδιαφέρει ποιο πολύ το να ανέβουν τα διαθέσιμα δεδομένα σε ποιο προνομιακή τιμή στο κομμάτι της wind αφού αυτό χρησιμοποιώ μονό από την εταιρία παρά το τι θα κάνει στην καρτοκινητή. Φυσικά για το κάλο της θα πρέπει να την ενισχύσει την καρτοκινητή που θα το κάνει έτσι και αλλιώς.

Σήμερα με 20€ τα 30gb είναι τσάμπα σε σχέση με τα 60€ που ζητάνε για 40gb οι άλλοι. Αν δω πακέτο στα 60gb με 25 με 30 εύρω δεν πάει να πιάνει και με 10mbps max ταχύτητα κάλυψη να έχει και να έχω να τα τρώω.

Οπότε για έμενα προέχει η επέκταση της κάλυψης του δικτύου και οι τιμές συμβολαίων δεδομένων που ειναι ότι ποιο τσάμπα υπάρχει ακόμα και στην υπάρχουσα μορφή.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Από Πάτρα μέχρι Κόρινθο - Βόρειο κομμάτι έχουν βελτιώσει καθόλου; Επιπλέον πάνω στη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου δοκίμασες να κάνεις handover; Παίζει πολύ θόρυβος εκεί. Έχω περιέργεια πως έχουν ρυθμίσει τη μετάβαση.

Δεν έχω πρόσφατη εικόνα για το Κόρινθος - Πάτρα.

Υποθέτω εννοείς voice handover στη γέφυρα. Σε Wind φαίνεται να παίζει καλά, σε Cosmote έτσι και έτσι, μερικές φορές πέφτει η κλήση. Γενικώς όλες πιάνουν από τις απέναντι κεραίες αν είσαι σε ανοιχτό μέρος. Όταν είσαι στο Ρίο πιάνεις από κεραίες στη Ναύπακτο και τούμπαλιν, εκτός και αν είσαι πολύ χωμένος στην αστική ζώνη που πιάνεις από τις τοπικές. Λόγω απόστασης ειδικά οι 1800άρες της cosmote αγκομαχούν.

@cmvr σωστα, ολες με δανειοδοτηση , αλλα κάποιοι σεβαστηκαν περισσοτερο τους πελατες τους (που τους τα ακουμπούν).

κάποιες ήταν ανεκαθεν πιο ακριβές αλλα ειχαν το ατού του δικτυου. Καποιες αλλες ειχαν το ατου των φθηνότερων τιμών. Τωρα το εχουν?ή απέκτησαν ισαξια δικτυα και ισοφαρισαν τους άλλους στις τιμές?

Βεβαια μην ξεχασουμε οτι καποιοι εκαναν εργα και αναβαθμιση και το '11 και το '12 και '13 και το '14 και το '15 και δεν ξεκινησαν αρχες του '16 να βαζουν νεο Η+. (και αυτο share μεσω victus).

Edited by stefanos1999

Εγώ θα ήθελα να αναλυσουμε τι γινόταν επί εποχής ΤΕΛΕΣΤΕΤ το 1994, τότε που η εταιρεία είχε καλύψει τη μισή Ελλάδα και η Πάναφον έπιανε μόνο μέσα στις πόλεις. Χρειάζεται να την τιμωρήσουμε την Πάναφον.

Εσένα ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σου Στέφανε. Αν θα γίνεις συνδρομητής Wind ή αν θα πείσεις ότι η Wind δεν αξίζει; Δε καταλαβαίνω το ρόλο σου στη συζήτηση.

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συμφωνείς ότι ο κόσμος πάει μπροστά και όχι πίσω? Το ότι ξεκίνησε πρώτη είναι γεγονός και μπράβο της.Το ότι εν έτει 2017 έχει μείνει τελευταία σε συνολική κάλυψη για τα δεδομένα της σημερινής σύγχρονης εποχής και όχι του τότε είναι επίσης γεγονός.Αν είναι να πετάξουμε όλοι τα smartphone μας να γυρίσουμε σε 2g με feature phones και να γράφουμε ύμνους για το τέλειο 2g δίκτυο της wind και της κάθε wind.. Edited by bbbb

Συμφωνείς ότι ο κόσμος πάει μπροστά και όχι πίσω? Το ότι ξεκίνησε πρώτη είναι γεγονός και μπράβο της.Το ότι εν έτει 2017 έχει μείνει τελευταία σε συνολική κάλυψη για τα δεδομένα της σημερινής σύγχρονης εποχής και όχι του τότε είναι επίσης γεγονός.

Και εγώ το ίδιο λέω. Αν σχολιάζουμε τι έκανε το 11 το 12...τώρα έχουμε 16-17. Η Wind κατάφερε να δώσει broadband υπηρεσίες το 75% του πληθυσμού της Ελλάδος. Γεγονός. Από εκεί και πέρα το τι έκανε το '94 είναι μια καλή ιστορία για τα παιδιά μου. Δε θα με επηρρεάσει θετικά ή αρνητικά για την επιλογή του σήμερα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ το ίδιο λέω. Αν σχολιάζουμε τι έκανε το 11 το 12...τώρα έχουμε 16-17. Η Wind κατάφερε να δώσει broadband υπηρεσίες το 75% του πληθυσμού της Ελλάδος. Γεγονός. Από εκεί και πέρα το τι έκανε το '94 είναι μια καλή ιστορία για τα παιδιά μου. Δε θα με επηρρεάσει θετικά ή αρνητικά για την επιλογή του σήμερα.

ακριβως, σημερα οπότε εν ετος 2017 πως πουλας οσο και οι άλλοι? και σε καποιες περιπτωσεις φωνης ακομα και ακριβότερα.

εχεις ισάξιο δικτυο σε γεωγραφική και πληθυσμιακη κάλυψη? ή ακομα και σε ταχυτητες? (για λιγους παλαβους).

Που διαφοροποιησε -θετικά- απο τους υπόλοιπους για να σε προτιμησουν οι πελατες και κατα συνέπεια να αυξηθουν τα εσοδα σου? στο δικτυο, τις ανταγωνιστικές τιμες ή την εξυπηρετηση πελατων? Τοσο καιρό στις τιμές, το τελευταιο ομως εξάμηνο καποιοι εκαψαν αυτό το χαρτί.

Edited by stefanos1999

ακριβως, σημερα οπότε εν ετος 2017 πως πουλας οσο και οι άλλοι? και σε καποιες περιπτωσεις φωνης ακομα και ακριβότερα.

εχεις ισάξιο δικτυο σε γεωγραφική και πληθυσμιακη κάλυψη? ή ακομα και σε ταχυτητες (για λιγους παλαβους).

Που διαφοροποιησε -θετικά- απο τους υπόλοιπους για να σε προτιμησουν οι πελατες και κστα συνέπεια να αυξηθουν τα εσοδα? στο δικτυο, τις τιμες ή την εξυπηρετηση πελατων? Τοσο καιρό στις τιμές, το τελευταιο ομως εξάμηνο καποιοι εκαψαν αυτό το χαρτί.

Εσύ έλεγες ότι είναι η μόνη με LTE στην περιοχή σου και ότι οι άλλες κάναν ραδιόφωνο το UMTS, όχι εγώ. Η κάλυψη είναι υποκειμενική, για άλλους είναι καλύτερη για άλλους χειρότερη.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο ρόλος σου στη συζήτηση. Προσωπικά σταματώ να σου απαντώ. Λες γενικόλογα, φάσκεις και αντιφάσκεις, πέφτεις σε αντιθέσεις, δε ξέρω τι θες να πεις....και το θέμα μας είναι το LTE Wind. Εφόσον δεν έχεις να πεις κάτι να πεις για αυτό, κάνε speedtest και ανέβασε σε άλλα φόρουμ. Εγώ 400Ε θα βάλω στη κάρτα όταν έρθω Ελλάδα. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εσύ έλεγες ότι είναι η μόνη με LTE στην περιοχή σου και ότι οι άλλες κάναν ραδιόφωνο το UMTS, όχι εγώ. Η κάλυψη είναι υποκειμενική, για άλλους είναι καλύτερη για άλλους χειρότερη.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο ρόλος σου στη συζήτηση. Προσωπικά σταματώ να σου απαντώ. Λες γενικόλογα, φάσκεις και αντιφάσκεις, πέφτεις σε αντιθέσεις, δε ξέρω τι θες να πεις....και το θέμα μας είναι το LTE Wind. Εφόσον δεν έχεις να πεις κάτι να πεις για αυτό, κάνε speedtest και ανέβασε σε άλλα φόρουμ. Εγώ 400Ε θα βάλω στη κάρτα όταν έρθω Ελλάδα. :lol:

μπερδευτηκες, ραδιοφωνο ελεγα το 800αρι της wind στην αρκαδια...διοτι πιανει (και) σε μη προσβασιμα σημεια, όντως πρωτη. Αλλα και η πρασινη ετσι το εκανε πλεον, αλλα με band3.

μπερδευτηκες, ραδιοφωνο ελεγα το 800αρι της wind στην αρκαδια...διοτι πιανει (και) σε μη προσβασιμα σημεια, όντως πρωτη. Αλλα και η πρασινη ετσι το εκανε πλεον, αλλα με band3.

όχι, δεν είσαι καθόλου μεροληπτικός :lol::lol::lol: 800άρι wind -> radio. 900ari vodafone UMTS ->αγίασμα. 1800άρι LTE Cosmote -> αγίασμα.

Υπάρχει πρόβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

όχι, δεν είσαι καθόλου μεροληπτικός :lol::lol::lol: 800άρι wind -> radio. 900ari vodafone UMTS ->αγίασμα. 1800άρι LTE Cosmote -> αγίασμα.

Υπάρχει πρόβλημα.

κανένα απολυτως. :p 1800άρι LTE Cosmote -> radio και αυτοι, αλλα γρηγορότερο.

Σχετικα με το 900αρι Η+ καποιων, το εχω ξαναπει, καλυψαν τη χωρα και μπάλωσαν τρυπες στη κάλυψη, ενδεχομένως και ανεξοδα.

Edited by stefanos1999

Τελικά Μιχάλη, εχουμε νεα από Μαγνησία; Πήλιο, Σποραδες κλπ

Ναι, κάνουν σύμπτυξη δικτύων στο Πήλιο. Για αυτό και η μεγάλη καθυστέρηση. Δεν έχεις καμία καρτούλα της μπλε να δεις; Ειδάλλως θα βάλω τους γονείς μου, τους έστειλα new smartphones :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η wind θα λύσει τα θέματα της κάποια στιγμη αν θέλει να επιβιώσει.

Προσωπικά φίλε μου αν δεν κάνει ποιό σύντομα κινήσεις (παρότι κάνει τεράστια προσπάθεια που μονο κάποιοι του χώρου - που μπορούν να καταλάβουν την ένταση της δουλειάς που γίνεται και κάποιοι τους χλευάζουν - σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα) για άμεση βελτίωση των υπαρχόντων σημείων που έχουν αναβαθμιστεί και μεγαλύτερη προσπάθεια να καλύψει τις μη αναβαθμισμένες περιοχές ώστε το 2017 να κλείσει με ολόκληρο τον χάρτη μπλε ώστε να μην υπάρχει θέμα με παραπαίουσες περιοχές, θα χάνει παρα να κερδίζει όχι επί της ουσίας αλλά λόγο νοοτροπίας των συνδρομητών.

Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στο ότι αυτοί που έχουν καρτοκινητά και μπορούν να φύγουν οπότε θέλουν και αυτοι με τα συμβόλαια εχουν το αγγούρι στον πισινό τους να ξέρουν οτι οι εταιρίες ψάχνουν να βρουν τρόπο ωστε να ακόμα γίνει ακριβότερη η διαδικασία να κρατήσεις το ίδιο νούμερο στην καρτοκινητή. Για κάποιον που το χρησιμοποιεί μόνο για προσωπική χρήση Κλάιν που λένε και οι πιτσιρικάδες αλλά για κάποιον που το έχει έστω για να δέχεται μόνο επαγγελματικές κλήσεις είναι ανέφικτο να μην κρατήσει το υπάρχον νούμερο.

Οι άλλες εταιρίες βρήκαν τρόπο να τα αρπάζουν μέσω της καρτοκινητής με τεχνικές 1 gb ανά ημέρα, ανα σαββατοκύριακο και πακέτα για αργά την νύχτα τα οποία από τα χαμένα gb τα οποία τα έχει πληρώσει ο συνδρομητής βγάζουν το υπέρκέρδος και στην ουσία πάλι ο πελάτης είναι χαμένος. Κάποιοι η δεν θέλουν να το καταλάβουν η το παίζουν κινέζοι. Σύντομα περιμένω να ακολουθήσει και η WIND με ανάλογα πακέτα για να κοροϊδέψει και αυτή για να μπει στο παιχνίδι αλλά αν δεν δώσει ταχύτητες ώστε και οι ταχυτητολαγνοι να μένουν ικανοποιημένοι θα χάνει κόσμο γιατί θα προσπαθούν οι τελευταίοι πάντα να την υποβιβάσουν.

Κλείνοντας τα πω σε κάποιους εξυπνάκηδες ότι τα δίκτυα όταν κάνουν ελέγχους για ποιοτικό έλεγχο ξέρουν ανα παρα στιγμή που έχουν θέματα μπουκωματος από έλλειψη ταχύτητας και κάλυψης και τα σημεία που δεν μπορούν να δουν συστημική μόνο από αναφορές συνδρομητών μπορούν να το ψάξουν κάνοντας πρόσθετους ελέγχους με αυτοψία.

Το επίπεδο του topic έχει πέσει πολύ χαμηλά και μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουμε unfollow. Δεν είναι αποδεκτό να χλευάζουν κάποιοι ανθρώπους και καταστάσεις και να βγάζουν συνεχώς μαυρίλα.

Send by Huawei Mate 8 - NXT-L29 (The last DSFA in market) via Tapatalk.

Συμφωνω απολυτα με το τελευταιο για το επιπεδο του νηματος.Επισης εχεις δικαιο στο οτι προσπαθουν να ακριβυνουν την καρτοκιντη(η αρχη εγινε με τις φορητοτητες) και γυρναμε μια δεκαετια πισω οπου η φορητοτητα και η αντικατασταση sim,ηταν ακριβοτερες απο το να παρεις νεο νουμερο.Σεβομαι απολυτα τους ανθρωπους που εργαζονται για να φτιαξουν το δικτυο της Wind αλλα οταν εχουμε περιοχες στη Βορεια Ελλαδα που δεν εμειναν πισω τωρα προσφατα αλλα εχουν να αναβαθμισουν εδω και 10 χρονια,με κανει να αγανακτω.Πρεπει αυτες τις περιοχες να τις αναβαθμισουνε αμεσα.Οσο για τις αλλες,εγω δεν παιρνω το μερος καμιας και προτιμω τη Wind σαν εταιρεια γιατι προσφερει αψογες online υπηρεσιες και ειναι value for money οι παροχες για την τιμη τους.Αλλα το θεμα καλυψη,ειναι λογος για να την αποφυγεις.Αμα κανουν σωστη πανελλαδικη καλυψη ευχαριστως να ξαναγυρισω.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υπάρχει πρόβλημα.

Το 900αρι της Vodafone,ειναι για να δειξει οτι εχει 3G...

Το 1800 LTE,βολευει αλλα το εχω δει στα 2-3Mbps εξω απο την Ξανθη με χαλια σημα.Αντιθετως με 2/5 εχω πιασει και τα 88Mbps στις 2 το βραδυ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Συμφωνω απολυτα με το τελευταιο για το επιπεδο του νηματος.Επισης εχεις δικαιο στο οτι προσπαθουν να ακριβυνουν την καρτοκιντη(η αρχη εγινε με τις φορητοτητες) και γυρναμε μια δεκαετια πισω οπου η φορητοτητα και η αντικατασταση sim,ηταν ακριβοτερες απο το να παρεις νεο νουμερο.Σεβομαι απολυτα τους ανθρωπους που εργαζονται για να φτιαξουν το δικτυο της Wind αλλα οταν εχουμε περιοχες στη Βορεια Ελλαδα που δεν εμειναν πισω τωρα προσφατα αλλα εχουν να αναβαθμισουν εδω και 10 χρονια,με κανει να αγανακτω.Πρεπει αυτες τις περιοχες να τις αναβαθμισουνε αμεσα.Οσο για τις αλλες,εγω δεν παιρνω το μερος καμιας και προτιμω τη Wind σαν εταιρεια γιατι προσφερει αψογες online υπηρεσιες και ειναι value for money οι παροχες για την τιμη τους.Αλλα το θεμα καλυψη,ειναι λογος για να την αποφυγεις.Αμα κανουν σωστη πανελλαδικη καλυψη ευχαριστως να ξαναγυρισω.

Νικόλα η wind μας έχει τρελάνει πια και δεν ξέρουμε που κάνει αναβάθμιση κυριολεκτικά. Σήμερα μίλησα με τεχνικό που δουλεύει σε εργολάβο και μου είπε ότι τώρα αναβαθμίζουν και Λήμνο. Τι να πω στο τέλος θα κάνει μπραφ τον διακόπτη και εύχομαι να δούμε όλοι μας όλα τα σημεία μπλε όπως έκανε με την δράμα και την ασπροβαλτα που δεν είχαμε μάθει τίποτα.... :lol: