MitsosDaBest13 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 (edited) Κάποια πράγματα είναι περισσότερο από προφανή, πλέον. Από 4 Αυγούστου θα κάνω κάποια road trips στην Ελλάδα και αν έχω διάθεση θα κάνω κάποια test. Τα περσινά ήταν από 20Mbps-40Mbps κατα μέσο όρο (φυσικά είδα και 60άρια και 10άρια) με το δικό μου server (1Gbps up/down) και encryption (λίγο το overhead για τις συσκευές που χρησιμοποιώ) ώστε να μη μου κάνει traffic shaping καμία εταιρεία (προς το καλύτερο ή το χειρότερο). Έχει δοκιμάσει να κάνει κανείς speedtest.net με το server στην Αργαλαστή Πηλίου; Πάει καλά ο συγκεκριμένος server; :confused: Έχω παρατηρήσει ότι ο συγκεκριμένος σέρβερ από την Αργαλαστή (Σκούλτσος), έχει μεγαλύτερες ταχύτητες με WIND 3G/4G, αλλά με το VDSL της σταθερής γραμμής μου, πάει πιο αργά σε σχέση με τα tests στον HyperHosting... :p Δικός σου είναι;; Αφού έχεις και άκρες με υπαλλήλους της WIND, δεν τους τον δίνεις να έχουμε δωρεάν speedtests σε αυτόν, να μη χαλάμε και τα ΜΒ;; :lol: Υ.Γ. @Vasileios (Mod) __ Sorry που ξεχάστηκα, πιστεύω τώρα να το "έσωσα"... ;) Edited May 13, 2016 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 (edited) Έχω παρατηρήσει ότι ο συγκεκριμένος σέρβερ από την Αργαλαστή (Σκούλτσος), έχει μεγαλύτερες ταχύτητες με WIND 3G/4G, αλλά με ΧΧΧΧΧ πάει πιο αργά σε σχέση με τα tests στον HyperHosting... :p Δικός σου είναι;; Αφού έχεις και άκρες με υπαλλήλους της WIND, δεν τους τον δίνεις να έχουμε δωρεάν speedtests σε αυτόν, να μη χαλάμε και τα ΜΒ;; :lol: Όχι, δεν είναι δικός μου. Εγώ έχω άλλο σε άλλη χώρα. Εντελώς διαφορετικό configuration από speedtest.net (UDP and TCP, encryption κτλ). Εγώ κάνω set στα 1Gbps με UDP και μετράω πακέτα που χάνονται (μιλάμε την "πιτάρω" τη σύνδεση στο max, θα με βρίζουν στη Wind :lol: ) Απλά μου έκανε εντύπωση που σήκωσε δικό του server στην περιοχή. Κανονικά θα έπρεπε έτσι να είναι. Σε κάθε πόλη και άλλος server. Τώρα με τους servers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμπεράσμα δε βγαίνει... Edited May 13, 2016 by Vasileios Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 (edited) Ολοκληρο COSMOS και ολοκληρη Θεσσαλονικη , πραγματικα εκπλησομαι που υπαρχουν τοσο χαμηλες ταχυτητες . Μηπως ηταν σημερινο προβλημα αυτο ? Αν δεν κανω λαθος , εχουν ανεβει ξανα εδω παλαιοτερα , ταχυτητες απο το COSMOS , πολυ πιο υψηλες , αν δεν κανω λαθος και εχω την εντυπωση οτι δεν κανω . Ο Vasilis99 (μπορεί να ήταν και άλλος) είχε ανεβάσει πριν λίγο καιρό πολύ καλές ταχύτητες από το Cosmos, οπότε ίσως κάτι να μην πάει καλά με τη συσκευή σου ή έτυχε να πας σε ώρα αιχμής... Δεν ξέρω αν ήταν η μέρα ή η ώρα ή το ότι δεν έχει την 800άρα το κινητό μου. Πάντως πρόβλημα δεν έχει, μιας και δοκίμασα και με άλλη κάρτα, άλλης εταιρίας και είχα περίπου 70Mbps down και 27up. Αλλά ας μην επεκταθούμε περισσότερο γιατί το απαγορεύει και η διαχείριση.:rolleyes: Anyways το βράδυ ήμουν Σέρρες. Φυσικά 4G πουθενά. Έκανα κάποια τεστς με 3G Το πρώτο είναι με το wifi του μαγαζιού που ημουνα. Αγνόησε το. Τα υπόλοιπα από κάτω είναι με wind 3g https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/448f5a9a5e0afcf896f63f0eeed686a0.jpg Edited May 13, 2016 by Bayern7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 To θέμα όμως είναι 4G. Όχι το παλιό δίκτυο. Παιδιά, είναι κουραστικό. Πραγματικά. Αν δε το καταλαβαίνετε ότι είναι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να βλέπουμε μετρήσεις από το παλιό το δίκτυο, πρέπει να το πούμε να το εμπεδώσετε. Στη Wind καλώς ή κακώς δεν έχουν πλάτες να φυτρώνουν 4G όπου γουστάρουν, για αυτό και η αναβάθμιση γίνεται σταδιακά. Ξεκινάνε από σημεία που υπάρχουν οπτικές ίνες ή ήδη αναβαθμισμένο δίκτυο (μικροκυμματικά) και επεκτείνονται προς τα άλλα σημεία. Προφανώς λοιπόν, οι Σέρρες θα αναβαθμιστούν αλλά όχι άμεσα. Μακάρι να είχε η Wind οπτικές ίνες από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου και να χτυπάει 1000mbit στον Έβρο. Έλα που δεν έχει :p :lol: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Καμία εταιρεία δεν έχει οπτικές ίνες από την τσέπη του Έλληνα φορολογουμένου . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Καμία εταιρεία δεν έχει οπτικές ίνες από την τσέπη του Έλληνα φορολογουμένου . Το οπτικό δίκτυο δε κατασκευάστηκε τώρα φίλε Βασίλη, αλλά ήταν άλλο ένα έργο των Ολυμπιακών αγώνων (το 2004 ένα δίκτυο είχε ολοκληρώσει την επένδυση, που ήταν και κρατικό). Άσχετο αν μετέπειτα το δίκτυο πωλήθηκε κτλ κτλ. Φεύγουμε όμως εκτός topic. Το θέμα μας είναι το Wind LTE και όχι το παλιό δίκτυο. Αν είναι έτσι να αρχίσω να ανεβάζω και εγώ speedtest από Σκανδιναβία. Όσο σχετικά είναι αυτά που ανεβαίνουν στο forum από το παλιό δίκτυο τόσο σχετικά θα είναι και δικά μου. Είναι κουραστικό. :) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Έχω την εντύπωση ότι οι χαμηλές ταχύτητες που έχει ο φίλος, είναι από 4G όχι όμως 800αρι. Δηλαδή αυτό δίνει από το παλιό δίκτυο; Εγώ στο σπίτι με φουλ σήμα 4G από band 3 έχω δει μέχρι 30. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 (edited) Το καλό με την Wind είναι οι πολύ καλές τιμές υπηρεσίες στην καρτοκινητη και όχι το δίκτυο της. Βέβαια πρέπει να επισημανουμε ότι τώρα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια να το βελτιώσει. Όπου έχει γίνει αναβάθμιση ωφειλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και σε συνδυασμό με τις τιμές θα έλεγα εξαιρετικά. Αλλά στην περίπτωση μου που μόλις βγεις από το λεκανοπεδιο και πας πχ νέα μακρη και έχει μόνο edge λιγάκι ξενερωνεις Edited May 13, 2016 by sakels Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Το θέμα μας είναι το Wind LTE και όχι το παλιό δίκτυο. Αν είναι έτσι να αρχίσω να ανεβάζω και εγώ speedtest από Σκανδιναβία. Όσο σχετικά είναι αυτά που ανεβαίνουν στο forum από το παλιό δίκτυο τόσο σχετικά θα είναι και δικά μου. Είναι κουραστικό. :) Ηρέμησε. Δεν ήταν ο σκόπος να βάλω τεστ από 3G. Απάντησα στα παιδιά που σχολίασαν το speedtest με 4G που έκανα και επ' ευκαιρίας σχολίασα και την απουσία 4G στις Σέρρες.:rolleyes: Για τη wind μιλάμε όχι για την turktelecom. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Πλην Θεσσαλονίκης Ίσως ποιοτικές ίνες στην βόρειο Ελλάδα περνουνται τώρα..εξω απο καβάλα πέρασαν πρόπερσι και φετος απο Ασπροβάλτα προς σταυρο και άλλα χωριά..Όπως και Κατερίνη φέτος περνούσαν.. Για ολα φταίει ο ΟΤΕ φυσικά..η wind που είναι ανύπαρκτη σο 65% της Ελλάδας για δεδομένα ποιος φταίει;;δεν είναι τυχαίο ότι έχει αλλάξει 500 χέρια Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SUMMER_2000 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Το καλό με την Wind είναι οι πολύ καλές τιμές υπηρεσίες στην καρτοκινητη και όχι το δίκτυο της. Βέβαια πρέπει να επισημανουμε ότι τώρα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια να το βελτιώσει. Όπου έχει γίνει αναβάθμιση ωφειλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και σε συνδυασμό με τις τιμές θα έλεγα εξαιρετικά. Αλλά στην περίπτωση μου που μόλις βγεις από το λεκανοπεδιο και πας πχ νέα μακρη και έχει μόνο edge λιγάκι ξενερωνεις Πολυ ωραιο το παραπανω μηνυμα σου , φιλε sakels . Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Έχω την εντύπωση ότι οι χαμηλές ταχύτητες που έχει ο φίλος, είναι από 4G όχι όμως 800αρι. Δηλαδή αυτό δίνει από το παλιό δίκτυο; Εγώ στο σπίτι με φουλ σήμα 4G από band 3 έχω δει μέχρι 30. Sent from my XT1562 Κι εγώ από 1800, το μαξιμουμ που έχω δει είναι 30 Mbps download και 10 Mbps upload!! Δεν ξέρω τι έχει κάνει η WIND και "σέρνεται" από τη συγκεκριμένη συχνότητα... Ακόμα και με H+ (3G) πλησιάζει τις συγκεκριμένες ταχύτητες... :down: Φανταστείτε πως η 800αρα της είναι πολύ καλύτερη, καθώς έχει μαξιμουμ 50 Mbps download και 20 Mbps Upload και πιάνει σε πολλά κατσικοχωρια, που μέχρι το Καλοκαίρι είχε μόνο GPRS και EDGE!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer_GR Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Άνω Τούμπα, 200 μέτρα από το γήπεδο... Παράθεση Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Ευοσμος Θεσσαλονίκη σε εξωτερικό χώρο με σχεδόν φουλ σήμα https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/e9cfd01b349dee70dd128d654b9d4167.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/49717427cb5e7573290916ed79881b4c.jpg Sent from my MX4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Γενικά οι ταχύτητες είναι επιπέδου 3g η κάνω λάθος? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 Πανόραμα Θεσσαλονίκης στο villa Luna για όποιον ξέρει. Full σήμα 4G. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/b597123955a96f7bce0a3e7fb5e83756.jpg Sent from my MX4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FrOsT_frt Δημ. May 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2016 (edited) Θεσσαλονικη - Πεύκα, παιδότοπος μαδαγασκαρη (στην άκρη βγαίνοντας προς τα πάνω) Στο ίδιο σημείο είχα αδύναμο 2g καθόλου 3g και το παρακάτω 4g https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/2666cd68f4f47771f7f67030c02643ff.jpg Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Edited May 13, 2016 by FrOsT_frt Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Κι εγώ από 1800, το μαξιμουμ που έχω δει είναι 30 Mbps download και 10 Mbps upload!! Δεν ξέρω τι έχει κάνει η WIND και "σέρνεται" από τη συγκεκριμένη συχνότητα... Ακόμα και με H+ (3G) πλησιάζει τις συγκεκριμένες ταχύτητες... :down: Φανταστείτε πως η 800αρα της είναι πολύ καλύτερη, καθώς έχει μαξιμουμ 50 Mbps download και 20 Mbps Upload και πιάνει σε πολλά κατσικοχωρια, που μέχρι το Καλοκαίρι είχε μόνο GPRS και EDGE!! Γιατί, οι άλλες 2 με τα 1800 σε πολλά επαρχιακά μέρη τι κάνουν νομίζεις; Μέσος όρος 15-20 Mbps σε band 3. Τουλάχιστον όπου κι αν έχω μετρήσει. Μιλάω κυρίως για χωριά κλπ, όχι σε πρωτεύουσες επαρχιακών περιοχών.... Και σαφώς παίζει και η πυκνότητα του δικτύου ρόλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Εγώ πάντως δεν μίλησα για επαρχία. Αθήνα με 1800, και φαινομενικά φουλ σήμα, και το μέγιστο που έβλεπα ήταν 30. Μάλιστα δοκίμασα να κλείσω την 1800 και έπιανε από 800 με πολύ χειρότερο σήμα. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Από 1800 κάνει τη βρώμικη δουλειά και αφήνει το 800αρι καθαρό. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσιολογικό για συσκευές χωρίς LTE-A. Επίσης στην Αθήνα έχει 2600 σε πολλές περιοχές πλέον. Ναι, περίπου 30 σας δίνει. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλεις ειδική συσκευή για να "ευχαριστηθείς" μεγαλύτερη ταχύτητα; Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Εγώ πάντως δεν μίλησα για επαρχία. Αθήνα με 1800, και φαινομενικά φουλ σήμα, και το μέγιστο που έβλεπα ήταν 30. Μάλιστα δοκίμασα να κλείσω την 1800 και έπιανε από 800 με πολύ χειρότερο σήμα. Sent from my XT1562 Εγώ μίλησα και για Αθήνα και για επαρχία. Από 1800 τα ίδια πιάνει, μαξιμουμ τιμή τα 30/10. Υπάρχει 1800αρα κοντά στο σπίτι μου στους Αμπελοκήπους και πιάνω και μία 800αρα από πιο μακριά, με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες... Ελπίζω η WIND να βάλει κι άλλες 2600 MHz κεραίες στην Αθήνα, γιατί όταν βγάλει και αυτή υπηρεσία Hybrid (αν βγάλει ποτέ), οι ταχύτητες από 800 και 1800 θα μειωθούν κι άλλο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Από 1800 κάνει τη βρώμικη δουλειά και αφήνει το 800αρι καθαρό. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσιολογικό για συσκευές χωρίς LTE-A. Επίσης στην Αθήνα έχει 2600 σε πολλές περιοχές πλέον. Ναι, περίπου 30 σας δίνει. Το εξηγείς λιγάκι παραπάνω? Το 2600 έχει μάπα κάλυψη πάντως. Οπότε συσυνδεεται σε 2600 1-2 γραμμές σήματος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλεις ειδική συσκευή για να "ευχαριστηθείς" μεγαλύτερη ταχύτητα; Sent from my XT1562 Οι περισσότερες συσκευές που σέβονται τον εαυτό τους υποστηρίζουν Carrier aggregation. :) @sakels Το 2600 έχει μεγαλύτερο φάσμα κάτι που αντισταθμίζει το RSRQ (ποιότητα σήματος) και μπορείς να χτυπάς τρελές ταχύτητες. Η στάθμη είναι χαμηλή. Συμφωνώ. :) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. May 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2016 Οι περισσότερες συσκευές που σέβονται τον εαυτό τους υποστηρίζουν Carrier aggregation. :) @sakels Το 2600 έχει μεγαλύτερο φάσμα κάτι που αντισταθμίζει το RSRQ (ποιότητα σήματος) και μπορείς να χτυπάς τρελές ταχύτητες. Η στάθμη είναι χαμηλή. Συμφωνώ. :) ΣΤΟ σπίτι Wind 800 σήμα κάρφωμενο φουλ. Βοντα 2600 1-2 γραμμές και πιο πολύ μια. Το aggregation είναι το 4g+ που εμφανίζει το κινητό. Η και όταν έχει 4g Cat 6 εμφανίζεται 4g+? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts