Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Μην μπερδεύεστε!

1. Χθες η Wind είχε ένα γενικευμένο πρόβλημα μόνο με τα δεδομένα, και όχι με την τηλεφωνία (Voice) σε 2G & 3G. Οι κλήσεις δούλευαν κανονικότατα! Επίσης να διευκρινίσω ότι η Volte τηλεφωνία είναι μέσω δεδομένων και μόνο.

2. Η αποκατάσταση του προβλήματος ήταν μέσα σε λίγες ώρες ~4-5, εξού και τα μπράβο, τα συγχαρητήρια, κτλ. Άλλο να μην έχεις ούτε τηλεφωνία, ούτε δεδομένα και να περιμένεις και μέρες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Εκεί ναι θα πέσει κράξιμο, όποια εταιρεία και να είναι.

3. Στο θέμα κάλυψης, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το καλύτερο που του ταιριάζει. Υπάρχει και η κατηγορία των "χρηστών" (κινητής) που όπως λέει και ο Τουρνάς "Όπου φυσάει ο άνεμος πάω"...

4. Για το τέλος χαίρομαι & είμαι περήφανος που είμαι σε αυτή την εταιρεία λόγω: του χρώματος της (το μπλε της θάλασσας & του ουρανού), της αξιοπιστίας της (support κινητή & σταθερή), των υπηρεσιών της, των λίγων διαφημίσεων, των χαμηλών τόνων της, του "HiFi" ήχου (ποιότητα ήχου - απόκριση - codecs) στις κλήσεις τηλεφωνίας, του σταθερού λειτουργικού και με υψηλό upload broadband-internet της, την σταθερότητα (no drops) των κλήσεων τηλεφωνίας (εν κινήσει - και ναι γράφω πάρα πολλά χιλιόμετρα) σε 2G & 3G), και για κάποιους άλλους προσωπικούς & συναισθηματικούς λόγους...

5. Να μην ξεχάσω επίσης να αναφέρω (για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς), ότι ήταν η Wind (STET Ελλάς) ήταν η πρώτη εταιρεία που της χορηγήθηκε άδεια δημιουργίας εθνικού δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (GSM) στα μέσα του 1992, ενώ στις 29/06/1993 (ώρα δεν θυμάμαι...) πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κλήση σε δίκτυο κινητής, στην Ελλάδα...

That's all...

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τουλαχοστον η αλλη εταιρια ειχε τηλεφωνια συνεχεια , και οχι σαν την wind που για να βγαλω κληση επρεπε να κανω αιτηση στον CEO της Wind.εχασα 5 κλησεις χθες με την αλλη εταιρια της προηγουκενες φορες καμια

Μπερδεύεσαι...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Άλλο πράγμα η αποκατάσταση σε 4 ώρες, άλλο πράγμα σε μέρες.

Όσο και να πεις, υπάρχει μια διαφορά.

Προφανώς η φύση κάθε προβλήματος είναι διαφορετική. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα η αποκατάσταση έγινε εντός κάποιων λίγων ωρών. Αυτό δεν μου λέει κάτι.

Θα ήσουν από τους τυχερούς, καθώς είχε πέσει και η τηλεφωνία από όσο θυμάμαι.

Εσύ παντελή πως το ξέρεις; έχεις κοσμοτε; όχι.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν κρεμάει η πράσινη επικρατεί χάος μιας και ουσιαστικά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες κλπ υποστηρίζονται κι έχουν cosmote.

Μια χαρά είναι η Wind. Δοκιμάζεις, βλέπεις την κάλυψη του δικτύου εκεί που σε ενδιαφέρει και σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές κάνεις την κίνηση. Διαφορετικά πας αλλού...

Στην Alpha Bank είχαν (δεν ξέρω πλέον) συνεργασία με Vodafone (κινητή-broadband) σε όλα τα καταστήματα.

Και η τηλεφωνία στην αντίπαλη είχε πέσει. Και στην wind έπεφτε για λίγο αλλά την περισσότερη ώρα είχε τουλάχιστον τηλεφωνία.

Αν ενθυμούμαι καλώς, όταν είχε πέσει (είπε το ποίημα) η πράσινη, μέσα στο αντίστοιχο forum, είχε γίνει χαμός (υπάρχουν τα αντίστοιχα posts για αναπαραγωγή), και μιξοκλαίγανε με μαύρο δάκρυ όλοι γιατί ήταν αποκομμένοι από το σύμπαν χωρίς τηλέφωνο και δεδομένα...

Ένας θυμάμαι, έστελνε σήματα μορς με φακό στον απέναντί του. Φυσικά με πολύ χαμηλό bitrate (2-4bps) αλλά τι να κάνει ο κακομοίρης...

Edited by memoriesradio

Πολλες φορες εχω δει και αλλα κολπα απο εταιριες..Κεραιες οι οποιες ειναι down και τελικα επανερχονται μετσ απο 2 μηνες (2 μηνες !) Και δεν βγαζω ουτε την cosmote απο την μεση...Απο την αλλη οσες φορες επεφτε η cosmote μιλουσα κανονικα εβγαζα κληση στο δευτερολεπτο και δεν ειχα θεμα με drop calls ..Χθες με wind ειχα.Δν ξερω αν ειναι θεμα τυχης κτλπ .Ακομα και σε roaming μπορει τα data να ηταν down αλλα μιλουσα κανονικα και με τον νομο.Οσο για την εξυπηρετηση της windd...Ειναι μεχρι να σου κλεισουν συμβολεο μετα μη τους ειδατε (εμπειριες κυριως απο σταθερη).Η wind τα τελευταια 2 χρονια 3 πλασιασε τους συνδρομητες της στον νομο , και για τα δεδομενα της wind για 2017 ειχε κανει αξιοπρεπεστατη αναβαθμηση (απο gsm σε lte)..Ομως η καλυψη παραμενει τραγικη μεσα στην πολη.Για να πιασω 4g σε πολλες περιοχες χρειαζεται να αναιβω στον 4 και 5 οροφο και αυτο καμια γεματη b20. Απο ταχυτητες και εγω μπορω να βγω εξω στις 8 το πρωι και να βλεπω 200αρια παντου με ολες τις εταιριες.Δεν εχει καμια σχεση ομως το μπουκομα που εχει η wind με τις αλλες 2.Το σημα ειναι σχεδον παντα καυω απο -110 .Μπορει να εχει καλη γεωγραφικη καλυψη αλλα ακομα και αυτη επειδη πετυχενεται με τσιτομενες b20 πανω απο 8 mbps με φουλ σημα ωρες αιχμης δεν θα δεις.

Πολλες φορες εχω δει και αλλα κολπα απο εταιριες..Κεραιες οι οποιες ειναι down και τελικα επανερχονται μετσ απο 2 μηνες (2 μηνες !) Και δεν βγαζω ουτε την cosmote απο την μεση...Απο την αλλη οσες φορες επεφτε η cosmote μιλουσα κανονικα εβγαζα κληση στο δευτερολεπτο και δεν ειχα θεμα με drop calls ..Χθες με wind ειχα.Δν ξερω αν ειναι θεμα τυχης κτλπ .Ακομα και σε roaming μπορει τα data να ηταν down αλλα μιλουσα κανονικα και με τον νομο.Οσο για την εξυπηρετηση της windd...Ειναι μεχρι να σου κλεισουν συμβολεο μετα μη τους ειδατε (εμπειριες κυριως απο σταθερη).Η wind τα τελευταια 2 χρονια 3 πλασιασε τους συνδρομητες της στον νομο , και για τα δεδομενα της wind για 2017 ειχε κανει αξιοπρεπεστατη αναβαθμηση (απο gsm σε lte)..Ομως η καλυψη παραμενει τραγικη μεσα στην πολη.Για να πιασω 4g σε πολλες περιοχες χρειαζεται να αναιβω στον 4 και 5 οροφο και αυτο καμια γεματη b20. Απο ταχυτητες και εγω μπορω να βγω εξω στις 8 το πρωι και να βλεπω 200αρια παντου με ολες τις εταιριες.Δεν εχει καμια σχεση ομως το μπουκομα που εχει η wind με τις αλλες 2.Το σημα ειναι σχεδον παντα καυω απο -110 .Μπορει να εχει καλη γεωγραφικη καλυψη αλλα ακομα και αυτη επειδη πετυχενεται με τσιτομενες b20 πανω απο 8 mbps με φουλ σημα ωρες αιχμης δεν θα δεις.

Με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

1. Μικροί μεγάλοι στα καφενεία δεν κάνει! Και αναφέρομαι στην μίξη "γνώσεων" του τύπου -110dbm, "τσιταρισμένες" Β20, μπούκωμα, roaming, κτλ. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν έναν αχταρμά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα δίκτυο πετώντας "χαρακτηριστικά" που μάθαμε μέσα σε ένα forum! Σε ένα ασύρματο δίκτυο όπως είναι αυτό της κινητής, υπάρχουν πολλά "κρίσιμα" τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις, που το επηρεάζουν και δείχνουν το πόσο καλό και σωστά ρυθμισμένο είναι, ή αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (παρεμβολή, χωρητικότητα, κτλ). Γι' αυτά τα θέματα υπάρχει το εκάστοτε τεχνικό τμήμα (radio design) της κάθε εταιρείας που ξέρει και έχει σχεδιάσει το δίκτυό της ανά περιοχή, και ίσως κάποιοι από εμάς (που μπορούν να εκφέρουν γνώμη σε έναν βαθμό πάντα) και ασχολούνται με τις τηλεπικοινωνίες σαν βασικό επάγγελμα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με έναν αναλυτή φάσματος (spectrum analyzer) (Anritsu, κτλ) ανά χείρας και να κάνεις κάποιες μετρήσεις-πεδιομετρήσεις στην περιοχή σου για να δεις πραγματικά πως λειτουργεί το αντικείμενο.

2. Η τεχνική υποστήριξη-εξυπηρέτηση όλα αυτά τα χρόνια (και είναι πολλά...) σε κινητή & σταθερή (αρκετές γραμμές συμβολαίου) όσες φορές την χρειάστηκα (σε διαφορετικές τοποθεσίες), ήταν υποδειγματική.

3. Και φυσικά να ξανα-υπνεθυμίσω (για άλλη μια φορά για σήμερα), ότι ο κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να επιλέξει την καλύτερη εταιρεία γι' αυτόν, εκτός και αν τελικά είμαστε της άποψης και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος (το φθηνότερο, να τα έχει όλα και δεν σηκώνω και κουβέντα)...

Αρχίσαμε παλι τα γνωστά.. ποιος είναι ο πιο επιστήμονας εδώ μέσα.. τον απλό μέσο χρήστη τον ενδιαφέρει να κάνει την δουλειά του εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Όταν αυτή δε γίνεται όμως όπως πχ γίνεται στον φίλο του την ίδια ώρα με άλλο δίκτυο, θα υπάρχει γκρίνια τα υπόλοιπα είναι να χουμε να λέμε και να γελάμε όπως γελάμε με την υποστήριξη σε αθλητικές ομάδες κτλ

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αρχίσαμε παλι τα γνωστά.. ποιος είναι ο πιο επιστήμονας εδώ μέσα.. τον απλό μέσο χρήστη τον ενδιαφέρει να κάνει την δουλειά του εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Όταν αυτή δε γίνεται όμως όπως πχ γίνεται στον φίλο του την ίδια ώρα με άλλο δίκτυο, θα υπάρχει γκρίνια τα υπόλοιπα είναι να χουμε να λέμε και να γελάμε όπως γελάμε με την υποστήριξη σε αθλητικές ομάδες κτλ

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα δεν χρειάζεται γκρίνια! Προϊόν είναι και η κινητή. Ας επέλεγε ότι και ο φίλος του, το καλύτερο "προϊόν" την πιο ακριβότερη και καλύτερη εταιρεία, ώστε να μην "γκρίνιαζε" ποτέ...

Όσο για τον καλύτερο επιστήμονα, δεν μπορεί να έγιναν όλοι "τεχνικοί" εδώ μέσα, απλά κατεβάζοντας μια εφαρμογή του τύπου NetMonster, κτλ

Καλό καλοκαίρι και καλές θάλασσες σε όλους!

Edited by memoriesradio

Με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

1. Μικροί μεγάλοι στα καφενεία δεν κάνει! Και αναφέρομαι στην μίξη "γνώσεων" του τύπου -110dbm, "τσιταρισμένες" Β20, μπούκωμα, roaming, κτλ. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν έναν αχταρμά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα δίκτυο πετώντας "χαρακτηριστικά" που μάθαμε μέσα σε ένα forum! Σε ένα ασύρματο δίκτυο όπως είναι αυτό της κινητής, υπάρχουν πολλά "κρίσιμα" τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις, που το επηρεάζουν και δείχνουν το πόσο καλό και σωστά ρυθμισμένο είναι, ή αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (παρεμβολή, χωρητικότητα, κτλ). Γι' αυτά τα θέματα υπάρχει το εκάστοτε τεχνικό τμήμα (radio design) της κάθε εταιρείας που ξέρει και έχει σχεδιάσει το δίκτυό της ανά περιοχή, και ίσως κάποιοι από εμάς (που μπορούν να εκφέρουν γνώμη σε έναν βαθμό πάντα) και ασχολούνται με τις τηλεπικοινωνίες σαν βασικό επάγγελμα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με έναν αναλυτή φάσματος (spectrum analyzer) (Anritsu, κτλ) ανά χείρας και να κάνεις κάποιες μετρήσεις-πεδιομετρήσεις στην περιοχή σου για να δεις πραγματικά πως λειτουργεί το αντικείμενο.

2. Η τεχνική υποστήριξη-εξυπηρέτηση όλα αυτά τα χρόνια (και είναι πολλά...) σε κινητή & σταθερή (αρκετές γραμμές συμβολαίου) όσες φορές την χρειάστηκα (σε διαφορετικές τοποθεσίες), ήταν υποδειγματική.

3. Και φυσικά να ξανα-υπνεθυμίσω (για άλλη μια φορά για σήμερα), ότι ο κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να επιλέξει την καλύτερη εταιρεία γι' αυτόν, εκτός και αν τελικά είμαστε της άποψης και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος (το φθηνότερο, να τα έχει όλα και δεν σηκώνω και κουβέντα)...

Χρησημοποιοντας ενα tool στο κινητο προσπαθω να δω την σταθμη και την ποιοτητα του σηματος .Αναφερομαι σε αυτα τα λιγα που βλεπω και τα λιγα που ξερω (προσπαθω να μαθω).Οτι και να ειναι την κακη καλυψη μπορει οποιοσδιποτε να την ανακαλυψει ...Φυσικα και ο καθενας μπορει να επιλεξει την εταιρια που θελει .Και νομιζω ειμαι δικαιος με ολα τα δικτυα....Δεν εχω σε καμια εταιρια μετοχες με ενδιαφερει να κανω την δουλεια μου , και η wind ειναι εταιρια που μου το παρεχει αυτο σε μικροτερη πληροτητα

Χρησημοποιοντας ενα tool στο κινητο προσπαθω να δω την σταθμη και την ποιοτητα του σηματος .Αναφερομαι σε αυτα τα λιγα που βλεπω και τα λιγα που ξερω (προσπαθω να μαθω).Οτι και να ειναι την κακη καλυψη μπορει οποιοσδιποτε να την ανακαλυψει ...Φυσικα και ο καθενας μπορει να επιλεξει την εταιρια που θελει .Και νομιζω ειμαι δικαιος με ολα τα δικτυα....Δεν εχω σε καμια εταιρια μετοχες με ενδιαφερει να κανω την δουλεια μου , και η wind ειναι εταιρια που μου το παρεχει αυτο σε μικροτερη πληροτητα

Οπότε η βασική σου εταιρεία κινητής θα πρέπει πλέον (αν δεν είναι ήδη) να είναι κάποια από τις άλλες 2 και μόνο αυτές, και όχι η Wind, βάση των λεγόμενων σου και της κοινής λογικής, ώστε να σου παρέχει πιο πλήρης υπηρεσίες στην περιοχή σου.

Σωστά;

Οπότε η βασική σου εταιρεία κινητής θα πρέπει πλέον (αν δεν είναι ήδη) να είναι κάποια από τις άλλες 2 και μόνο αυτές, και όχι η Wind, βάση των λεγόμενων σου και της κοινής λογικής, ώστε να σου παρέχει πιο πλήρης υπηρεσίες στην περιοχή σου.

Σωστά;

Ακριβως , οπως νομιζω κανεις και εσυ και ο καθενας . Στην Ελλαδα δυστοιχως δεν υπαρχει το τελειο δικτυο.Και ο λογος που κραταω την wind ως δευτερη ειναι γιατι εχει πολυ καλο ηχο και εχει και καλυψη σε ενα δυο σημεια που η βασικκη μου καρτα ειναιι με 2g

Ακριβως , οπως νομιζω κανεις και εσυ και ο καθενας . Στην Ελλαδα δυστοιχως δεν υπαρχει το τελειο δικτυο.Και ο λογος που κραταω την wind ως δευτερη ειναι γιατι εχει πολυ καλο ηχο και εχει και καλυψη σε ενα δυο σημεια που η βασικκη μου καρτα ειναιι με 2g

Είπαμε, προϊόντα είναι. Προσωπικά τις έχω δοκιμάσει όλες παλιότερα με συμβόλαια, τελευταία με καρτοκινητά για δοκιμές. Πλέον όμως δεν έχω ενεργή καμία δεύτερη κάρτα από άλλον πάροχο, με το σκεπτικό ότι και να βρεθώ κάπου χωρίς καθόλου σήμα (καπούτ), με μια μικρή μετακίνηση 10-15 λεπτών θα βρεθώ και πάλι στον "πολιτισμό" ώστε να επικοινωνήσω με τηλεφωνία ή broadband. Εξάλλου κάπου θα υπάρχει και ένα καρτοτηλέφωνο... Αν και η δουλειά μου απαιτεί συνεχή επικοινωνία, μια ολιγόλεπτη "αποχή" από όλα, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...

Είπαμε, προϊόντα είναι. Προσωπικά τις έχω δοκιμάσει όλες παλιότερα με συμβόλαια, τελευταία με καρτοκινητά για δοκιμές. Πλέον όμως δεν έχω ενεργή καμία δεύτερη κάρτα από άλλον πάροχο, με το σκεπτικό ότι και να βρεθώ κάπου χωρίς καθόλου σήμα (καπούτ), με μια μικρή μετακίνηση 10-15 λεπτών θα βρεθώ και πάλι στον "πολιτισμό" ώστε να επικοινωνήσω με τηλεφωνία ή broadband. Εξάλλου κάπου θα υπάρχει και ένα καρτοτηλέφωνο... Αν και η δουλειά μου απαιτεί συνεχή επικοινωνία, μια ολιγόλεπτη "αποχή" από όλα, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...

Σε αυτο συμφωνω απολυτα. Πρεπει να αποσυνδεομαστε και καποιες ωρες της ημερας και να απολαμβανουμε την απλη ζωη

Διαδρομη Σερρες Καβαλα εξερετικη καλυψη ..σκεδον παντου 4 / 4 μπαρες (απο b20 φυσικα) ταχυτητες κατω των 15 ομως , εκτος απο τις περιπτωσεις που ημουν κατω απο την κεραια καο εβλεπα κανα 40αρι

72,8 / 25,3

Απολλώνεια Πολιτεία

https://www.speedtest.net/my-result/a/6269001114

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Παραλία Κάλαμος Πηλίου.

Αρχίζει η κλήση κανονικά με βίντεο και μετά από 10 δευτερόλεπτα αρχίζουν τα σπασίματα, διακοπές ώσπου απλά το κλείνεις.

Παραλία Αφησσος Πηλίου. Το ίδιο.

Παραλία Λεφοκαστρο. Το ίδιο.

Οι γονείς μου ισχυρίζονται ότι έχουν σήμα 4g αλλά δε λειτουργεί. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν σήμα κανονικά αλλά μάλλον η χωρητικότητα και οι παρεμβολές δεν τους αφήνουν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οι γονείς μου ισχυρίζονται ότι έχουν σήμα 4g αλλά δε λειτουργεί. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν σήμα κανονικά αλλά μάλλον η χωρητικότητα και οι παρεμβολές δεν τους αφήνουν.

Τις συσκευές όμως τις αποκλείουμε ;)

Οι συσκευές θα φταίνε.

Παύλος Παυλίδης 

Οι συσκευές θα φταίνε.

Μπα, δεν έχω δε δώσει μπακατελες στους γονείς μου. Εξάλλου, τώρα που θα κάνουν φορητότητα θα φανεί αν φταίνε οι συσκευές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλή φορητότητα λοιπόν.

Παύλος Παυλίδης 

Καλή φορητότητα λοιπόν.

Ακόμα και αν κερδίσουμε αυτοκινητάκι; :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μήπως είναι τούρκικες παρεμβολές αναλογικής τηλεόρασης; θυμάμαι παλιά είχαν τρελή ισχύ εμπομπής από τις κεραίες τηλεόρασης. Ξέρει κανείς το status με το ψηφιακό switchover στην Τουρκία;

• The title was changed to Nova 4G