Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

νεοι χαρτες...

https://www.wind.gr/files/1/Wind_v2/ypostirixi/coverage/April_2018/4g_out_greece.jpg

Γεμισε η λαμια, λιγο παραπανω το καμματι μεταξυ βολου λαρισας και εχει και λιγο παραπανω η κοζανη (αν και λαθος μου φαινεται, ας επιβεβαιωσει καποιος)

Κοζάνη τα γνωστά λίγο παλιό H στο κέντρο με ταχύτητες που δεν μπορείς να στείλεις ούτε e-mail.

Παρόμοια κατάσταση και στην Πτολεμαΐδα!

Μπα τίποτε.. Μια απο τα ίδια χάλια ακόμη..

Και στα Γρεβενά που δείχνει λίγο περισσότερο μπλε, μάλλον ο ποταμός Γρεβενιτης είναι.. Πάντως όχι το 4g της wind..

Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eε τότε τι το βάψαν

Με το που πας νότια της πόλης έχει 4G αν τύχει να μη το βρεις βάλτο στο χειροκίνητο... στο αεροδρόμιο έχει 2 γραμμές κιόλας...

Σε εμάς εδώ στα Χανιά που είμαστε τουριστική περιοχή ήρθαν τα χελιδόνια, έφυγαν και τα περιμένουμε για 2η χρόνια πάλι.

Μια χαρά ήμουν πίστεψέ με. Το έλεγα από πέρσι. Όπως βλέπεις η ενστάσεις είναι τώρα με της "εξτρά 2600/1800. Τώρα κάνει τα δικά του το δίκτυο.

Αλλα για να πω την αλήθεια είδα το σήμα να δυναμώνει για 2η σίγουρα, τολμώ να πω 3η φορά μετα τα χελιδονια που λες σε κάποια σημεία που έχω βάλει σημάδι.

Αλλου βεβαία βλέπω να έχει τέρμα 4g σήμα η κόκκινη και καθόλου η wind ενώ τα έβαλαν κοντά κοντά με πρώτη την wind στην γύρω περιοχή (Περίπου Κατωχωρι Κεραμια)

Εκεί βέβαια η δικιά μας ουτε edge και μου κάνει εντύπωση γιατί νόμιζα ότι δουλεύουν με κοινούς τελικά ιστούς σε αυτές της αναβαθμίσεις που ακολουθεί τόσο γρήγορα η μια την άλλη.

Αναμενόμενο να υπάρχουν και τρύπες.

(OffTopic τα χελιδόνια που δεν θα έρθουν θα είναι με την RyanAir (1.000.000 διανυκτερεύσεις και φτηνά εισιτήρια για όλους μας) που τα καταφέραμε και έφυγε.. (έργο.. φραπορτ)

Αρα η θα χάσουμε η θα υποδεχτούμε με αψίδες νερού αυτόν που θα πασάρουν οι γερμανοί φίλοι μας..)

Πληθαίνουν οι Β7 στην πόλη των Χανίων. Σήμερα στην δουλειά μου στο ξενοδοχείο που έπιανε μόνο Β20 μέχρι πρόσφατα, τώρα μου δείχνει και μία Β7 με σήμα στο ισόγειο εσωτερικά που είναι η Reception αρκετά καλό (-95/-100 σχετικά σταθερό). Δεν έκανα μέτρηση γιατί δεν έχω ΜΒ αλλά υποθέτω ότι θα είναι πολύ παραπάνω από τα 20-25 Mbps που δίνει η 20αρα στον ίδιο χώρο...

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Πληθαίνουν οι Β7 στην πόλη των Χανίων. Σήμερα στην δουλειά μου στο ξενοδοχείο που έπιανε μόνο Β20 μέχρι πρόσφατα, τώρα μου δείχνει και μία Β7 με σήμα στο ισόγειο εσωτερικά που είναι η Reception αρκετά καλό (-95/-100 σχετικά σταθερό). Δεν έκανα μέτρηση γιατί δεν έχω ΜΒ αλλά υποθέτω ότι θα είναι πολύ παραπάνω από τα 20-25 Mbps που δίνει η 20αρα στον ίδιο χώρο...
Όταν είναι πίτα η 7αρα δίνει καμία 40 με 45 mbps στα σημεία που έχω δοκιμάσει στην επαρχία χωρίς ca. Και άλλες που κάνουν ca στην επαρχία στα ίδια σημεία είχαν παρόμοια ή χαμηλότερη ταχύτητα.

Αν είναι σούπερ πίτα μπορεί να πέσει και πιο κάτω.

Send by ASUS Zenfone 3 Ultra 6.8" by Tapatalk

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Εάν δεν μπει στα Χανιά Β7 που βουλιάζουν από κόσμο που θα μπει; :)

Σε όλες τις πόλεις θα μπει Β7. Στην Αθήνα μου κάνει εντύπωση που δεν.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Αθήνα κάτι περίεργο γίνεται.

Και το b7 πάλι θέλει λίγο πύκνωση γιατί πέφτει σε γκάζια όταν πλακώνουν αρκετοί. Πάντως αν έκαναν ca θα πετούσε.

Send by ASUS Zenfone 3 Ultra 6.8" by Tapatalk

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Με το που πας νότια της πόλης έχει 4G αν τύχει να μη το βρεις βάλτο στο χειροκίνητο... στο αεροδρόμιο έχει 2 γραμμές κιόλας...
Πήγα απο περιέργεια. Στο Αεροδρόμιο τπτ από 4g. Μέχρι και τα Πετρανά μετά τις στροφές του ΟΑΕΔ τιποτε σε wind 4g. Ουτε με χειροκίνητη αναζήτηση...

Το είχα γράψει πριν δύο-τρεις μήνες, ότι στην Αθήνα μπαίνει B7. Έχω πιάσει στην περιοχή μου με αδύναμο σήμα και μάλιστα για μια στιγμή στο μπαλκόνι μου αργά το βράδυ, έδειξε και 4G+ (2600+800), αλλά δεν το κράτησε για πολύ (ίσως δεν ήθελε να μου φάει την μπαταρία, λόγω του μέτριου σήματος) και δεν πρόλαβα να κάνω speedtest...

Επίσης, η WIND πρόσφατα στο μετρό Πανόρμου (που μένω), τράβηξε οπτικές ίνες από το Αστικό Κέντρο. Πολύ πιθανόν να μπει κι άλλη κεραία, τρία τετράγωνα από το σπίτι μου. Την τελευταία φορά που ήμουν Αθήνα, πριν φύγω για Αμερική (πριν 22 μέρες), δεν είχα δει καμιά νέα κεραία... Όταν επιστρέψω Αθήνα την άλλη εβδομάδα, θα κοιτάξω πάλι.

Εγω έχω δει Β7 στην Αθήνα και μάλιστα κανει και CA με Β20.Συγκεκριμένα στα Πατήσια στην Αγ. Λαυρας εκει που διασταυρώνεται με την λεωφόρο Ηρακλείου.Εκει μάλιστα υπάρχει ιστός στην ταράτσα του γωνιακού κτηρίου καμουφλαρισμένος σαν ηλιακός θερμοσίφωνας απο το 1998.ΟΙ ταχύτητες βεβαια οριακά διψήφιες ακόμη και με CA,αλλά κάνεις τη δουλειά σου άνετα..

Η Β7 όπως έχω αναφέρει απο ημερών έχει μπεί (χωρις CA) και εντός κέντρου Λαμίας.Παρόλη την υποτιθέμενη αυξημένη χωρητικότητα δεν δειχνει να υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες και αυτό μάλλον υποπτεύομαι είναι θέμα υποδομών δικτύου και όχι υπερφόρτωσης απο χρήστες...

GTZ (George)

S25 ultra SM-S938B

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Πήγα απο περιέργεια. Στο Αεροδρόμιο τπτ από 4g. Μέχρι και τα Πετρανά μετά τις στροφές του ΟΑΕΔ τιποτε σε wind 4g. Ουτε με χειροκίνητη αναζήτηση...

Όταν δεις 50400 το lac σημαίνει ότι κάνουν δοκιμές... Έτσι κι αλλιώς στα τεστ είναι... Από Λάρισα μεριά η γενικά από Θεσσαλία η Γρεβενά μεριά δε κατεβαίνει τίποτα...

Υστερόγραφο: έχεις την 800αρα;;;

Ναι εχω την 800αρα.Τώρα πάντως γράφει lac 20400

Edited by bbbb

Ναι εχω την 800αρα.Τώρα πάντως γράφει lac 20400

Το 2 είναι για 2G Και 3G... το 5 είναι για 4G αν το παρατήρησε κανείς σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας...

Προχθές πριν τα μεσάνυχτα...

https://ibb.co/dKmn47

Με μία γραμμή 800αρα έξω από την Κοζάνη...

Οποτε είμαστε στις δοκιμές. Καλό αυτό

Αν πάρεις την Εγνατία για Θεσσαλονίκη από το κομμάτι του Δρέπανου μέχρι και πριν τα τούνελ όντως εκεί που δείχνει μπλε είναι απλά λίγο τραγικό... Στη πραγματικότητα υπάρχουν σημεία που βγάζει 4G από Πιερία άλλα έχει και σημεία που δε βγάζει τίποτα... μόνο χειροκίνητα είναι για εκείνο το κομμάτι...

δεν νομιζω, απλα πιανει απο καποια πολυ μακρυνη κεραια

εκτος αν ειναι αυτο που λεγαμε οτι πρωτα βαφει μπλε και μετα βαζει αρα ειναι επομενη η κοζανη. λολ

δεν νομιζω, απλα πιανει απο καποια πολυ μακρυνη κεραια

εκτος αν ειναι αυτο που λεγαμε οτι πρωτα βαφει μπλε και μετα βαζει αρα ειναι επομενη η κοζανη. λολ

Στην διαδρομή που ανέφερα είναι από μακρινή κεραία... Για Κοζάνη κάπου έξω από την πόλη πέτυχα τεστ...

Εν τω μεταξύ εδώ στο χωριό μου βλέπω μερικές φορές όταν συνδέεται με Ωραιόκαστρο να δίνει και 3CA άλλα κρατάει μόνο την 800αρα λόγω απόστασης... Στο χειροκίνητο βέβαια...

Μερικές φορές το πετάει το speed test άλλα όταν συνδέεται δε το πετάει σε σχέση με παλιά που δεν συνδεόταν καθόλου...

https://ibb.co/mHxEj7

Με Πιερία το βγάζω σε άλλο σημείο και πάει κατά μέσο όρο 4+

Αν συνδεθεί όμως με Εύοσμο καταλάθος όμως το πετάει τελείως!!! Κι ας έχει κι αυτό 3CA το πρόβλημα εδώ είναι ότι δίνει πιο δυνατά τα 1800 παρά τα 800!!!

Άλλα αυτό δεν συμβαίνει αν συνδεθεί με Καλαμαριά που έχει καλή κεραία επισης 3CA προτεραιότητα 800...

Στο 3G+ πλέον όλο και σε περισσότερες περιοχές συνδέεται με τα Γιαννιτσά και τον Πλάτανο παρά με τα άχρηστα 3G umts!!! Εδώ στο χωριό σταθερά 3G+ μόνο στο κέντρο δεν έχω καθόλου 3G+... Δυστυχώς για την Κρύα Βρύση που έχει τοπική κεραία 3G αν δεν υπήρχε θα έπαιζε άνετα 3G+ γιατί έχω κάνει τεστ και με το ρεύμα αν και με το που βγαίνω από το χωριό που εξαφανίζεται το παλιό 3G τοτε πάει 3G+ και σκιζει!!!

Edited by AntonisDedos92

Εκεί αν πιάνει νέο δίκτυο είναι από Πιερία μεριά,(Ελατοχώρι), περίμενε για μετά τον Αύγουστο..

Edited by yiwrgos

Στην διαδρομή που ανέφερα είναι από μακρινή κεραία... Για Κοζάνη κάπου έξω από την πόλη πέτυχα τεστ...

Εν τω μεταξύ εδώ στο χωριό μου βλέπω μερικές φορές όταν συνδέεται με Ωραιόκαστρο να δίνει και 3CA άλλα κρατάει μόνο την 800αρα λόγω απόστασης... Στο χειροκίνητο βέβαια...

Μερικές φορές το πετάει το speed test άλλα όταν συνδέεται δε το πετάει σε σχέση με παλιά που δεν συνδεόταν καθόλου...

https://ibb.co/mHxEj7

Με Πιερία το βγάζω σε άλλο σημείο και πάει κατά μέσο όρο 4+

Αν συνδεθεί όμως με Εύοσμο καταλάθος όμως το πετάει τελείως!!! Κι ας έχει κι αυτό 3CA το πρόβλημα εδώ είναι ότι δίνει πιο δυνατά τα 1800 παρά τα 800!!!

Άλλα αυτό δεν συμβαίνει αν συνδεθεί με Καλαμαριά που έχει καλή κεραία επισης 3CA προτεραιότητα 800...

Στο 3G+ πλέον όλο και σε περισσότερες περιοχές συνδέεται με τα Γιαννιτσά και τον Πλάτανο παρά με τα άχρηστα 3G umts!!! Εδώ στο χωριό σταθερά 3G+ μόνο στο κέντρο δεν έχω καθόλου 3G+... Δυστυχώς για την Κρύα Βρύση που έχει τοπική κεραία 3G αν δεν υπήρχε θα έπαιζε άνετα 3G+ γιατί έχω κάνει τεστ και με το ρεύμα αν και με το που βγαίνω από το χωριό που εξαφανίζεται το παλιό 3G τοτε πάει 3G+ και σκιζει!!!

Ο Πλατανος παντως σερνοταν.Τελευταια φορα που πηγα πριν το Πασχα.Το 4G απο Πιερια πιανει 8-10Mbps Down και παιζει μια χαρα αλλα θελει χειροκινητο.Αλλιως δυσκολα το κραταει.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Σήμερα πρωί, ξαφνική ευχάριστη βελτίωση σήματος και ταχύτητας μέσα στο σπίτι.

Βόλος (Περιοχή Γ.Δήμου με Κραυσίδωνα).b7d88f9d6ef3d351385431c64ecc4093.jpg84d4afd6c2da15dd5c7897342a54a245.jpg

Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ ωραίες επιδόσεις!

Προηγουμένως ήσουν πολύ πιο χαμηλά;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Πολύ ωραίες επιδόσεις!

Το download ήταν περίπου 8 με 15.

Το upload δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν κάτω από 7.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολύ ωραίες επιδόσεις!

Δυστυχώς τζάμπα χάρηκα. Σε άλλο σημείο του σπιτ έχω ξανά τις παλιές ταχύτητες.

Μάλλον στο άλλο δωμάτιο έπιασε από άλλο σταθμό.

Επίσης δεν έτυχε ποτέ να μετρήσω στο άλλο δωμάτιο άλλη φορά, άρα δεν μπήκε νέος σταθμός. Παραθέτω την μέτρηση από το άλλο δωμάτιο που οι ταχύτητες είναι η παλιές που έλεγα αλλά ισχύουν και τώρα στο άλλο δωμάτιο.

41019d090ceb14a93fbb7579f8ce234d.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε άλλο δωμάτιο, διαφορετικό από τα άλλα δύο.

Ότι να ναι....77bfde276d000accc16d190d17939207.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πλατεία Βούλας, Αθήνα, δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ: 78Mbps.

Δεν έβγαλα screenshot γιατί δεν ξέρω πως να το ανεβάσω εδώ

Πλατεία Βούλας, Αθήνα, δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ: 78Mbps.

Δεν έβγαλα screenshot γιατί δεν ξέρω πως να το ανεβάσω εδώ

Βαλε link(συνδεσμο) με αντιγραφη επικολληση στο ποστ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

• The title was changed to Nova 4G