hgemwn Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Παιδια καλησπερα!με τα απο αλλαγες διαφορω κινητων απο iphone first generation,που οντως για μενα αλλαξε την ολη εμπειρια περι κινητων,απο τοτε εχω αλλαξει πολλα κινητα...απο iphone,nexus,s3,htc και απο τε δεν εχω βρει κατι το οποιο να πω στοπ!ωραιο το iphone με πολλες εφαρμγες,με ωραιο ui...τα android ελευθερια κινησεων αλλα συχνα κολληματα η κατι μου ελειπε απο ios....απο μπαταρια ολα ηταν για σκουπιδια...επρεπε οπωσδηποτε νανεχω και φορτιστη μαζι μου....τελικα κατεληξα και δυσκολα θα αλλαξω... Πηρα το q10 με τρελη μπαταρια,μιαμιση μερα και να το σκιζω,αλλα οχι πολλες εφαρμογες...πηρα και το ipad mini και τα προβληματα μου τελειωσαν!,,,εχω ενα κινητο που η μπαταρια του απλα ειναι αλλου κανω την δουλεια μου χαλαρα ειτε μεσω whats up,skype,bbm...το email του απλα δεν υπαρχει και παιδια πιστεψτε με η ποιοτητα κλησης ειναι αλλου...για οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη χρησιμοποιω το μινι οποτε ολα καλα....αν καιμπιστευω το note 3 κατιμκαινουργιο θα φερει... Τωρα για innovation δεν νομιζω να δουμε κατι συντομα αλλα στο μελλον... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Με ένα market share των smartphones να μεγαλώνει εναντι των υπολοίπων συσκευών , το να συζητάμε για "the beginning of the end" μάλλον το θεωρώ λάθος. Για να αναπτύξω τη προσωπική μου άποψη, εγώ θεωρώ ότι απο την εποχή του Symbian (Nokia Communicator, SonyEricsson P800 κλπ) ξεκίνησε μια αγορά που έκανε ένα πρώτο boom με τα iPhones και ένα πολύ μεγαλύτερο boom με το Android. Αυτή τη στιγμή εν έτει 2013 και με το Android σε ένα πρώτο σημείο ωρίμανσης, με συσκευές που έχουν φτάσει σχεδόν σε σημείο προσωπικών υπολογιστών, έχουμε ένα πρώτο peak. Ομως, αυτό δεν ειναι κάποιο beginning of the end, αλλά θα έλεγα milestone, εχουμε να δουμε πολλά πράγματα ακόμα. Εχουμε εξελίξεις στη χρηση ενέργειας, flexible screens που θα δώσουν περισσότερες inches σε μικρότερο χώρο, εχουμε εξελίξεις στα OS που θα δωσουν interactivity και sharing, κλπ. Ηδη, το μέλλον φαίνεται (κατά τη γνωμη μου) στην εξέλιξη των tabphones/phablets , απλά αυτοί που κοροϊδευουν δεν εχουν καταλάβει που πάει το πράγμα. Οσο για την apple που αναφέρεται, για το 5c, όταν έχει πέσει στο 13 από το 16% globally , λογικό ειναι να κάνει κάτι, χάνει πλέον τραγικά στο market share. Συμφωνώ στα περισσότερα τουλάχιστον. Το όλο άρθρο είναι περισσότερο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας..... Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. August 11, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Συνεννοημένοι είστε; http://www.businessinsider.com/the-smartphone-is-dead-2013-8?utm_source=mobilesrepublic&utm_medium=referral&utm_term=mobilesrepublic αν ειμουν ψωναρα θα έλεγα ότι με αντιγράφουν :-P αλλά μάλλον το θέμα που αναλύουμε είναι ένα γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο :) απλά είστε τυχεροί πάντως που το διαβάζεται πρώτα σε εμάς ;-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_phone Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Εγώ πάντως θεωρώ-θα ήθελα το μέλλον ότι είναι εδώ . Βέβαια θεωρώ πολύ άκυρη την όλη προώθησή του. Θεωρώ ότι αν κυκλοφορούσε άμεσα, θα μάζευε μερίδιο και θα έπιανε αρκετούς με κατεβασμένα τα σώβρακα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Το πρωτο smartphone μου ειχε 3,7 ιντσες οθονη μου βγαιναν τα ματια για να δω τα βασικα μαιλ και καποιες ιστοσελιδες χρηματηστηριο κλπ το αλλαξα γρηγορα με αλλο μεγαλυτερης οθονης 4,3 ιντσες αλλα μικρη η βελτιωση Σημερα εχω το ΝΟΤΕ 2 με 5,5 ιντσες ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα θα ηθελα κατι γυρω στις 6 plus ιντσες που λογο 47 ετων θα με βολευε πολυ περισσοτερο H πιο ακυρη εξομολογηση που εχω ακουσει, αν και δεν ξερω πολλα για τα smartphones.. .. στα dumbphones της sony ericsson (που ειμαι ειδικος), οταν πηγαινες στο browsel/ιντερνετ μεσα απο το μενου ειχε καποιες βασικες ρυθμισεις! Προσθετα> Εμφανιση> Zoom!............. :blink: Ισως και τα σημερινα smartphones να μην εχουν αυτη την δυνατοτητα, δεν ξερω.. Ισως και ανθρωποι που εχουν smartphones να μην ξερουν οτι υπαρχει και αυτη η βασικη δυνατοτητα.. Τι αλλο θα διαβασουμε.. 3.7 ιντσες και δεν διαβαζε την γραμματοσειρα του email του απο το κινητο του..Οση μυωπια και να εχει καποιος (εγω εχω 2.8 και διαβαζω ανετα ιστοσελιδες σε 2 ιντσες οθονη) σιγουρα θα υπαρχει δυνατοτητα ζουμ πιστευω στα smartphones. Εκτος και αν εμεινα πισω..:ninja: Και οταν λεω ζοομ δεν εννοω πληρης ιστοσελιδα+ζοομ μονοκοματο σε ενα μερος της. Αλλα πχ 70%,80%,110% και παει λεγοντας. Ολα τα κινητα της sony ericsson μη αφης εχουν αυτην την δυνατοτητα. Τωρα για τα πιο "εξελιγμενα" κινητα, δεν ξερω..:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 (edited) Υπάρχουν και άλλα διαθλαστικά προβλήματα πέρα από τη μυωπία. Μπορεί ο άνθρωπος όντως να δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει κάποιες οθόνες ακόμα και με τη χρήση του zoom. Edited August 11, 2013 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Ίσως και να είμαι από τους τελευταίους ρομαντικούς, αλλά πότε ένα smartphone δεν θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή μου στο 100%. Δεν το θέλω και ο ίδιος, κάποια πράγματα έχουν δημιουργηθεί για κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Ο υπολογιστής μου πχ για όλα, το E71 μου για κλήσεις-βασική πλοήγηση-mails-αρθρογραφία-μουσική εν κινήσει και πάει λέγοντας... Επιπλέον, το moto της αγοράς πλέον είναι οι πυρήνες, όχι η διαφορετικότητα πάντως είδους, οπότε ο,τι και να έχεις, μόνη διαφορά έχουν τα specs. Πλέον έχουμε απίστευτα εργαλεία που δυστυχώς, δεν αξιοποιούμε πολλές φορές στο έπακρο. Απλά τα έχουμε... Τέλος, το να έχω τα πάντα στα χέρια μου ανά πάσα στιγμή, το θεωρώ κι αποξένωση λιγάκι. Ok, καλή η τεχνολογία και όλα, ο άνθρωπος όμως πρέπει να απολαμβάνει κι αλλά πράγματα. Πράγματα που 5 ίντσες δεν θα του προσφέρουν... ;) Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_21k Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Η άποψη του.καθενός πρέπει να είναι σεβαστή. Κι εγώ φίλους που μισούν τις οθόνες αφής. Ο καθένας βολεύεται με μια συσκευή. Γι αυτό υπάρχουν επιλογές. Εγώ ας πούμε είχα εφαρμογή εφημερίδων και ας είμαστε αντικειμενική γίνεται ευκολότερη η ανάγνωση στο νοτε πχ από ότι στο iPhone 3. Το να διαβάζεις ένα βιβλίο πχ από το κινητό απαιτεί μια καλή οθόνη. Και φυσικά ακόμη κ το μέιλ ήθελε ζουμ σε κάποιες.Επιλογές τώρα είναι πολύ καλύτερο. Δεν είναι ανάγκη να έχεις απαραίτητα προβλήματα όρασης επειδή βολεύεται με,μια 5αρα οθονη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2013 Πως τα καταφερνουμε και νομίζουμε οτι αυτό που προτιμούμε εμείς είναι το σωστό, όταν μάλιστα είμαστε μειοψηφία δεν μπορω να το καταλάβω. Άλλος λέει οτι δεν μπορεί να φορτίζει μια φορά την μέρα λες και γυρνά με μανιβέλα τον φορτιστη του και κουράζεται. Την ίδια ωρα δεν τον ενοχλεί το να κάνει browsing σε 2,25 ίντσες. Άλλον τον ενοχλούν οι πυρήνες λες και τους ταιζει η αγοράζει με τον πυρήνα όπως λέμε με το κιλό. Σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν συσκευές για όλα τα γούστα. Επιλέξετε αυτό που σας αρέσει αλλά μην θεωρείτε τους άλλους περίεργους. Για τον φίλο που λέει οτι δεν αφήνει τον υπολογιστή του σαφως και δεν πρέπει να τον αφήσει για όσα απαιτούν υπολογιστή για να γίνουν σωστά. Όμως για να γράφουμε εδώ μέσα, να κάνουμε browsing, mailing κλπ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο μια αναπαυτικη πολυθρόνα κι ενα tablet. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Προσθετα> Εμφανιση> Zoom!............. :blink: To ζουμ δεν είναι λύση. Όσο περισσότερο ζουμ κάνεις, τόσο λιγότερη πληροφορία βλέπεις, τόσο περισσότερο κουραστικό σκρολάρισμα είναι απαραίτητο κι όσο χαμηλότερη ανάλυση έχει η οθόνη, τόσο πιξελιάζει η εικόνα όσο ζουμάρεις. Rocket science! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Όχι μόνο δεν έχει τέλος η εξέλιξή αυτή,των smartphones καλέ αλλά ούτε καν έχουν φτάσει στο top. Μπορεί πλέον η τεχνολογία να είναι ψηλά,δεν παύει όμως να δέχεται και περιθώρια βελτίωσής αλλά και νέων προτάσεων. Το ότι η apple σημείωσε πτώση δεν λέει κάτι.άλλωστε δεν σημείωσε η μάλλον παρουσίασε και κάτι νέο και καινοτόμο,iPhone 5 απλά με 4άρα οθόνη.όλα τα υπόλοιπα έμειναν ίδια και κλειδωμένα. Από την άλλη,το galaxy φέτος είχε βαρβάτους αντίπαλους και σίγουρα μέτρησε αυτό. Όσο πάντως ζούμε,θα βλέπουμε όλο και νέα πράγματά στο κόσμο των κινητών έστω κι αν υπάρχουν πτώσεις πωλήσεων.αυτό δε σημαίνει και στασιμότητα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
T-mobile Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Τα feature phones πάντα θα υπάρχουν, γιατί πολύ απλά υπάρχει πολυς κοσμος που α) δεν είναι γκατζετακιας, β) προτιμαει το λαπτοπ, και γ) είναι επαγγελματιας πραγματικος. Για το τελευαιο, πολλοι θα διαφωνησετε, αλλά αυτή ειναι η αλήθεια, διότι υπάρχουν οι 'επαγγελματιες' και οι 'wannabe επαγγελματιες'... Ο πρώτος θα προτιμήσει την ανθεκτικη συσκευη με καλή μπαταρία και 2g, παρά να ψάχνει πρίζα και κάλυψη 3g. Επίσης, δε θα ρισκάρει να χάσει ολα τα επαγγελματικά του data, οταν πέσει η συσκευη και γινει κομμάτια. Και τέλος, από πότε ολοι οι επαγγελματιες ειναι συνέχεια στο δρόμο; ή από πότε ολοι οι επαγγελματιες ξαφνικά χρειαζονται ιντερνετ καθ'ολη τη διάρκεια που δεν είναι στο γραφείο; Το smartphone είναι ενα gadget, τιποτε παραπάνω. Σε πολυ σπάνιες περιπτώσεις είναι πραγματικά απαραίτητο. Καταρχήν θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε "επαγγελματίας" γιατί και ο ντελιβεράς επαγγελματίας μπορεί να θεωρηθεί και με λίγα λόγια όλοι επαγγελματίες μπορεί να είναι. Αν εννοούμε τους "business" τύπους, δεν εννοείται επαγγελματίας χωρίς πρόσβαση στο e-mail του και σε άλλες υπηρεσίες όπου και να είναι. Τις προάλλες είχα αυτήν την κουβέντα με δύο τύπους, ο ένας εργοστασιάρχης ο οποίος έκανε και διανομές με φορτηγό που και που, ο άλλος δικηγόρος και μου έλεγαν οτι έχουν απλά κινητά γιατί μιλάνε 5-6 ώρες την ημέρα και είναι όλη μέρα στην κίνηση. Κανένας από τους δύο δεν χρησιμοποιεί bluetooth headset και πέρα από την ακτινοβολία που τρώνε, έχουν συνέχεια ένα κινητό κολλημένο στον ώμο. Ο μεν ένας που κάποια στιγμή έπρεπε να στείλει ένα επείγον e-mail, αναγκάστηκε να γυρίσει μία ώρα διαδρομή πίσω στο γραφείο του για αυτήν την απλή διαδικασία και του πήγε όλη η μέρα χάλια, ο δε άλλος χρησιμοποιεί συσκευές των 20 ευρώ που δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε 3 τηλέφωνα κάτω από την ίδια επαφή και η δικαιολογία είναι μην του πέσει και σπάσει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί επαγγελματίες; Και σε ένα feature phone τι data είναι αυτά που θα διασφαλίσεις; Τις επαφές σου; Έχεις ακούσει ποτέ για backup; Αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες. Βέβαια υπάρχουν 1002 παράγοντες πέρα από την τεχνολογία που κάνουν έναν επαγγελματία παραγωγικό και κάποιος με απλή τεχνολογία και σημειώσεις σε χαρτάκια μπορεί να λειτουργεί καλύτερα από κάποιον άλλο gadget-freek. Αλλά σε γενικές γραμμές όποιος βασίζεται σε υπολογιστή με πρόσβαση σε e-mail/internet κτλ στο γραφείο του, πρέπει να έχει πρόσβαση και σε εν κινήσει. Παράθεση Less is more... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Καταρχήν θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε "επαγγελματίας" γιατί και ο ντελιβεράς επαγγελματίας μπορεί να θεωρηθεί και με λίγα λόγια όλοι επαγγελματίες μπορεί να είναι. Αν εννοούμε τους "business" τύπους, δεν εννοείται επαγγελματίας χωρίς πρόσβαση στο e-mail του και σε άλλες υπηρεσίες όπου και να είναι. Τις προάλλες είχα αυτήν την κουβέντα με δύο τύπους, ο ένας εργοστασιάρχης ο οποίος έκανε και διανομές με φορτηγό που και που, ο άλλος δικηγόρος και μου έλεγαν οτι έχουν απλά κινητά γιατί μιλάνε 5-6 ώρες την ημέρα και είναι όλη μέρα στην κίνηση. Κανένας από τους δύο δεν χρησιμοποιεί bluetooth headset και πέρα από την ακτινοβολία που τρώνε, έχουν συνέχεια ένα κινητό κολλημένο στον ώμο. Ο μεν ένας που κάποια στιγμή έπρεπε να στείλει ένα επείγον e-mail, αναγκάστηκε να γυρίσει μία ώρα διαδρομή πίσω στο γραφείο του για αυτήν την απλή διαδικασία και του πήγε όλη η μέρα χάλια, ο δε άλλος χρησιμοποιεί συσκευές των 20 ευρώ που δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε 3 τηλέφωνα κάτω από την ίδια επαφή και η δικαιολογία είναι μην του πέσει και σπάσει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί επαγγελματίες; Και σε ένα feature phone τι data είναι αυτά που θα διασφαλίσεις; Τις επαφές σου; Έχεις ακούσει ποτέ για backup; Αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες. Βέβαια υπάρχουν 1002 παράγοντες πέρα από την τεχνολογία που κάνουν έναν επαγγελματία παραγωγικό και κάποιος με απλή τεχνολογία και σημειώσεις σε χαρτάκια μπορεί να λειτουργεί καλύτερα από κάποιον άλλο gadget-freek. Αλλά σε γενικές γραμμές όποιος βασίζεται σε υπολογιστή με πρόσβαση σε e-mail/internet κτλ στο γραφείο του, πρέπει να έχει πρόσβαση και σε εν κινήσει. +1000000000 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Το πρωτο smartphone μου ειχε 3,7 ιντσες οθονη μου βγαιναν τα ματια για να δω τα βασικα μαιλ και καποιες ιστοσελιδες χρηματηστηριο κλπ το αλλαξα γρηγορα με αλλο μεγαλυτερης οθονης 4,3 ιντσες αλλα μικρη η βελτιωση Σημερα εχω το ΝΟΤΕ 2 με 5,5 ιντσες ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα θα ηθελα κατι γυρω στις 6 plus ιντσες που λογο 47 ετων θα με βολευε πολυ περισσοτερο Οσο για το μεγεθος δεν υπαρχει προβλημα αφου χωρανε στην τσεπη και σε συγκριση με το 1992-1994 οι τοτε συσκευες που ειχαμε ηταν κανονικα επιπλα:lol: Κατα την γνωμη μου θα παιξουν πολυ οι μεγαλες οθονες τα επομενα χρονια για τους μεγαλους σε ηλικια χρηστες offtopic Samsung Galaxy Mega 6.3" Huawei Mate 6.1" /offtopic :) Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Καταρχήν θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε "επαγγελματίας" γιατί και ο ντελιβεράς επαγγελματίας μπορεί να θεωρηθεί και με λίγα λόγια όλοι επαγγελματίες μπορεί να είναι. .......... .... Αλλά σε γενικές γραμμές όποιος βασίζεται σε υπολογιστή με πρόσβαση σε e-mail/internet κτλ στο γραφείο του, πρέπει να έχει πρόσβαση και σε εν κινήσει. Ολοι καποιο επαγγελμα εχουμε. Οι εργοστασιαρχες, δικηγοροι κλπ εχουν γραμματειακη υποστηριξη για να στειλουν προσφορες, μειλ, εγγραφα. Δεν παλευει καθενας μονος του. Οι επιχειρησεις δεν ειναι "one man show''. Τα κινητα ειναι απαραιτητα εκει που ξερει καποιος πως να τα χρησιμοποιησει σωστα. Και στην ουσια ειναι gadgets για τον περισσοτερο κοσμο, να στελνει μηνυματα, skype, λιγο gps για να βρει κανα ταβερνακι (ενω θα μπορουσε να ρωτησει) κλπ. Τα υπολοιπα ειναι του στυλ ''το δικο μου ειναι καλυτερο'' που λεγαμε οταν ειμαστε παιδια. Ολα τα επιχειρηματα που αναφερουμε ειναι ευπαθη στον αντιλογο, γιατι κανεις μας δεν θελει να παραδεχθει οτι ειμαστε παιδια και παιζουμε με τα ακριβα μας παιχνιδακια. Και ο τετραπυρηνος ειναι καλυτερος και...και... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airtim Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 [*]Η ισχύς των smartphone αναγκάζει τους χρήστες να μην χρειάζονται αλλαγή συσκευής κάθε λίγο και λιγάκι. Κακά τα ψέματα, αλλά είναι λίγα τα πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ένα Samsung Galaxy S3 σε σχέση με το Galaxy S4 ή το iPhone 4S σε σχέση με το 5. Ακριβώς αυτό. Το sgs2 μου έχει 1GB ram, και με τα καλούδια που παράγει αφειδώς το XDA έχω τόσα πολλά ακόμα να του κάνω που μπορεί να περιμένει η επόμενη αγορά μου. Προσωπική άποψη: σε επίπεδο εμπειρίας χρήσης το ubuntu mobile θα προσφέρει κάτι πολύ καλό και καινούριο, δεν ξέρω αν θα μπορούμε να το πούμε καινοτομία όμως σίγουρα θα δείξει κάτι ενδιαφέρον Παράθεση SKY is_the LIMIT STOP C.I.S.P.A. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Όχι μόνο δεν έχει τέλος η εξέλιξή αυτή,των smartphones καλέ αλλά ούτε καν έχουν φτάσει στο top. Μπορεί πλέον η τεχνολογία να είναι ψηλά,δεν παύει όμως να δέχεται και περιθώρια βελτίωσής αλλά και νέων προτάσεων. Το ότι η apple σημείωσε πτώση δεν λέει κάτι.άλλωστε δεν σημείωσε η μάλλον παρουσίασε και κάτι νέο και καινοτόμο,iPhone 5 απλά με 4άρα οθόνη.όλα τα υπόλοιπα έμειναν ίδια και κλειδωμένα. Από την άλλη,το galaxy φέτος είχε βαρβάτους αντίπαλους και σίγουρα μέτρησε αυτό. Όσο πάντως ζούμε,θα βλέπουμε όλο και νέα πράγματά στο κόσμο των κινητών έστω κι αν υπάρχουν πτώσεις πωλήσεων.αυτό δε σημαίνει και στασιμότητα. Σε σχέση με το υπογραμμισμένο, θα πρέπει να διαφωνήσω. Εαν διαβάζεις τα νούμερα, πρέπει και να καταλαβαίνεις (γενικά μιλάω , μη το πάρεις προσωπικα σε παρακαλω) τι λένε. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση λένε ότι η Apple δεν εκτίμησε τα μηνύματα των καιρών. Οταν μια εταιρία θεωρεί innovation το να προσφέρει 1 γραμμή εικονιδίων και μισή ιντσα στην οθόνη, σε μια συσκευή που έφαγε τρελό κράξιμο, όχι μόνο για τις γρατζουνιές αλλά και για τους χάρτες αλλά και για άλλα θέματα, όλα αυτά με μια τιμή που ειναι απλά αχαρακτήριστη για το όλο πακέτο (μη θυμηθώ το θέμα του νέου κοννεκτορα που σε αναγκάζει σε νέες αγορές), όλα αυτά σε συνάρτηση με τις αντιπαλες προτάσεις από το Android που δεν έχουν να ζηλέψουν -αντικειμενικά μιλώντας- κάτι από το iOS, προφανώς και θα χάσει ποσοστά, προφανώς και θα πέσουν οι πωλήσεις. Και θα το επαναλάβω, δεν ειναι τυχαίο ότι βγάζει το 5C και δεν ειναι τυχαίο οτι το hype για πρώτη φορά κινηται γύρω από αυτό ενώ βγάζει το 5S. Η στόχευση της Apple αυτή τη φορά πάει γυρω από το "φθηνότερο κινητό" αν και στα 499 ευρώ θα κινηθεί, αρα για τι φθηνό iPhone μιλάμε. Κατά τα άλλα, και επειδή δεν θέλω να νομίζει κάποιος ότι επιθυμώ VS σε ενα πολύ ενδιαφέρον topic, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα υπόλοιπα των τοποθετήσεών σου. Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Καταρχήν θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε "επαγγελματίας" γιατί και ο ντελιβεράς επαγγελματίας μπορεί να θεωρηθεί και με λίγα λόγια όλοι επαγγελματίες μπορεί να είναι. Αν εννοούμε τους "business" τύπους, δεν εννοείται επαγγελματίας χωρίς πρόσβαση στο e-mail του και σε άλλες υπηρεσίες όπου και να είναι. Τις προάλλες είχα αυτήν την κουβέντα με δύο τύπους, ο ένας εργοστασιάρχης ο οποίος έκανε και διανομές με φορτηγό που και που, ο άλλος δικηγόρος και μου έλεγαν οτι έχουν απλά κινητά γιατί μιλάνε 5-6 ώρες την ημέρα και είναι όλη μέρα στην κίνηση. Κανένας από τους δύο δεν χρησιμοποιεί bluetooth headset και πέρα από την ακτινοβολία που τρώνε, έχουν συνέχεια ένα κινητό κολλημένο στον ώμο. Ο μεν ένας που κάποια στιγμή έπρεπε να στείλει ένα επείγον e-mail, αναγκάστηκε να γυρίσει μία ώρα διαδρομή πίσω στο γραφείο του για αυτήν την απλή διαδικασία και του πήγε όλη η μέρα χάλια, ο δε άλλος χρησιμοποιεί συσκευές των 20 ευρώ που δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε 3 τηλέφωνα κάτω από την ίδια επαφή και η δικαιολογία είναι μην του πέσει και σπάσει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί επαγγελματίες; Και σε ένα feature phone τι data είναι αυτά που θα διασφαλίσεις; Τις επαφές σου; Έχεις ακούσει ποτέ για backup; Αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες. Βέβαια υπάρχουν 1002 παράγοντες πέρα από την τεχνολογία που κάνουν έναν επαγγελματία παραγωγικό και κάποιος με απλή τεχνολογία και σημειώσεις σε χαρτάκια μπορεί να λειτουργεί καλύτερα από κάποιον άλλο gadget-freek. Αλλά σε γενικές γραμμές όποιος βασίζεται σε υπολογιστή με πρόσβαση σε e-mail/internet κτλ στο γραφείο του, πρέπει να έχει πρόσβαση και σε εν κινήσει. Aκριβώς. Όπως και να προσθέσω ότι με τα features phones έχεις μόνο αυτονομία. Με τα smartphones αν θες μπορείς να έχεις όλες τις σύγχρονες διασυνδέσεις/ευκολίες αλλά και αυτονομία (αποκλειστική χρήση κλησεις-μηνύματα). Και το θέμα είναι να έχεις τέτοια αυτονομία όπου να βγάζεις την μέρα με σκληρή χρήση. Το να κρατάει 7μέρες πρέπει να απασχολεί όσους δεν έχουν πρόσβαση σε μπρίζα...Πόσοι είναι αυτοί;;;Και χρειάζονται τελικά τις επιπλέον λειτουργίες ενός smartphones. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Σε σχέση με το υπογραμμισμένο, θα πρέπει να διαφωνήσω. Εαν διαβάζεις τα νούμερα, πρέπει και να καταλαβαίνεις (γενικά μιλάω , μη το πάρεις προσωπικα σε παρακαλω) τι λένε. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση λένε ότι η Apple δεν εκτίμησε τα μηνύματα των καιρών. Οταν μια εταιρία θεωρεί innovation το να προσφέρει 1 γραμμή εικονιδίων και μισή ιντσα στην οθόνη, σε μια συσκευή που έφαγε τρελό κράξιμο, όχι μόνο για τις γρατζουνιές αλλά και για τους χάρτες αλλά και για άλλα θέματα, όλα αυτά με μια τιμή που ειναι απλά αχαρακτήριστη για το όλο πακέτο (μη θυμηθώ το θέμα του νέου κοννεκτορα που σε αναγκάζει σε νέες αγορές), όλα αυτά σε συνάρτηση με τις αντιπαλες προτάσεις από το Android που δεν έχουν να ζηλέψουν -αντικειμενικά μιλώντας- κάτι από το iOS, προφανώς και θα χάσει ποσοστά, προφανώς και θα πέσουν οι πωλήσεις. Και θα το επαναλάβω, δεν ειναι τυχαίο ότι βγάζει το 5C και δεν ειναι τυχαίο οτι το hype για πρώτη φορά κινηται γύρω από αυτό ενώ βγάζει το 5S. Η στόχευση της Apple αυτή τη φορά πάει γυρω από το "φθηνότερο κινητό" αν και στα 499 ευρώ θα κινηθεί, αρα για τι φθηνό iPhone μιλάμε. Κατά τα άλλα, και επειδή δεν θέλω να νομίζει κάποιος ότι επιθυμώ VS σε ενα πολύ ενδιαφέρον topic, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα υπόλοιπα των τοποθετήσεών σου. Σε σχεση με το s4 mini που κοστιζει 499€ στα καταστηματα μαλλον μας παρουσιαζεις τα γεγονοτα οπως σε συμφερει. Και κλασσικα παλι το παραδειγμα περι της ανωτεροτητας του android. Ειπαμε οτι ειναι καλυτερο αλλα δεν αγοραζουμε ολοι βλεποντας μονο αριθμους (και ΔΕΝ μιλαω Μονο για τα specs). Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thespecialist Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Οπως είπε και ο pavlitakis, ο επαγγελματιας εχει και γραμματειακή υποστήριξη. Ο επαγγελματιας θα προτιμήσει να εχει μπαταρία και 2g, ωστε με άνεση να καλέσει το γραφείο του και να γίνει γρήγορα η δουλειά του. Οπως ολοι ξερουμε, το τυφλό σύστημα σε κανονικό φυσικό πληκτρολόγιο σε κανονικού μεγέθους οθόνη και σε σταθερά γρηγορη ταχύτητα ιντερνετ, είναι πιο γρήγορο από το να το κάνεις σε smartphone... Δείτε και τους περισσότερους κάτοχους smartphone: νεολαία, fashion victims, gadgetακηδες. Δεν το παρουσιάζω ως αρνητικό, απλά τόνιζω τη διαφορά του πραγματικού με του wannabe. Μόνο με το λαπτοπ στελνεις επαγγελματικό e-mail. Το βρίσκω πολύ αστείο να κάθεται ενας γραβατομενος να βγαζει τα ματια του σε κινητο και μετα να ψαχνει κάλυψη να το στειλει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Οπως είπε και ο pavlitakis, ο επαγγελματιας εχει και γραμματειακή υποστήριξη. Ο επαγγελματιας θα προτιμήσει να εχει μπαταρία και 2g, ωστε με άνεση να καλέσει το γραφείο του και να γίνει γρήγορα η δουλειά του. Οπως ολοι ξερουμε, το τυφλό σύστημα σε κανονικό φυσικό πληκτρολόγιο σε κανονικού μεγέθους οθόνη και σε σταθερά γρηγορη ταχύτητα ιντερνετ, είναι πιο γρήγορο από το να το κάνεις σε smartphone... Δείτε και τους περισσότερους κάτοχους smartphone: νεολαία, fashion victims, gadgetακηδες. Δεν το παρουσιάζω ως αρνητικό, απλά τόνιζω τη διαφορά του πραγματικού με του wannabe. Μόνο με το λαπτοπ στελνεις επαγγελματικό e-mail. Το βρίσκω πολύ αστείο να κάθεται ενας γραβατομενος να βγαζει τα ματια του σε κινητο και μετα να ψαχνει κάλυψη να το στειλει... Και μόνο με το αυτοκίνητο μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια μέσα στην πόλη αλλά έχεις δει πόσα μηχανάκια υπάρχουν; Υπάρχει κάτι που λέγεται ευκολία. Αλλιώς θα είχαμε μόνο στερεοφωνικά για μουσική, dslr για φωτογραφίες, και έναν υπολογιστή καρφωμένο στο στήθος μας. Το smartphone δεν είναι υπολογιστής ακόμα, αλλά για αυτούς που δεν είναι υπερβολικοί μπορεί πολύ καλά να τον υποκαταστήσει σε πολλά προσθέτοντας την απίστευτη φορητότητα. Ο αφορισμός της τεχνολογίας δεν βοηθάει. Παράθεση You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
T-mobile Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 (edited) Ολοι καποιο επαγγελμα εχουμε. Οι εργοστασιαρχες, δικηγοροι κλπ εχουν γραμματειακη υποστηριξη για να στειλουν προσφορες, μειλ, εγγραφα. Δεν παλευει καθενας μονος του. Οι επιχειρησεις δεν ειναι "one man show''. Τα κινητα ειναι απαραιτητα εκει που ξερει καποιος πως να τα χρησιμοποιησει σωστα. Έχεις ακουστά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που οι περισσότεροι από αυτούς όχι μόνο δεν μπορούν να έχουν γραμματειακή υποστήριξη, αλλά πλέον ούτε δικό τους χώρο; Ξέρεις πόσοι επαγγελματίες έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε χώρο τους σπιτιού τους; Και σου μιλάω για την Ελληνική τουλάχιστον κατάσταση αν δεν την γνωρίζεις. Και στην ουσια ειναι gadgets για τον περισσοτερο κοσμο, να στελνει μηνυματα, skype, λιγο gps για να βρει κανα ταβερνακι (ενω θα μπορουσε να ρωτησει) κλπ. Δηλαδή ο πραγματικός επαγγελματίας που λες θα έχει την γραμματέα στο γραφείο και αυτός θα τρέχει στους δρόμους ρωτόντας από εδώ και από εκεί, ή θα πέρνει την γκόμενα στο γραφείο να του δίνει φωνητικές οδηγίες! Επίσης δεν ήξερα οτι να στείλεις μήνυμα είναι προνόμιο των γκατζετάκιδων έτσι για το χαβαλέ! Α και προς ενημέρωση, όποιοι συνεργάζονται με εξωτερικό θα ξέρουν οτι βασικός τρόπος online επικοινωνίας είναι το Skype! Οπως είπε και ο pavlitakis, ο επαγγελματιας εχει και γραμματειακή υποστήριξη. Ο επαγγελματιας θα προτιμήσει να εχει μπαταρία και 2g, ωστε με άνεση να καλέσει το γραφείο του και να γίνει γρήγορα η δουλειά του. Οπως ολοι ξερουμε, το τυφλό σύστημα σε κανονικό φυσικό πληκτρολόγιο σε κανονικού μεγέθους οθόνη και σε σταθερά γρηγορη ταχύτητα ιντερνετ, είναι πιο γρήγορο από το να το κάνεις σε smartphone... Δηλαδή τα smartphones δεεεεν έχουν 2g; :lol: Αυτό με την μπαταρία και την αυτονομία έχει καταντήσει κουραστικό. Η μόνη εξαίρεση είναι κάποιον να δουλεύει στην ύπαιθρο, να κοιμάται σε σκηνή κτλ, αλλά και πάλι και έτσι λύσεις υπάρχουν. Φορτιστής αυτοκινήτου, εξωτερική μπαταρία κτλ και αυτά σε πολύ extreme καταστάσεις. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα smartphone σαν κλασικό κινητό, πίστεψε με έχουν πάνω κάτω την ίδια αυτονομία. Τα σερφαρίσματα κτλ είναι αυτά που τραβάνε μπαταρία. Δείτε και τους περισσότερους κάτοχους smartphone: νεολαία, fashion victims, gadgetακηδες. Δεν το παρουσιάζω ως αρνητικό, απλά τόνιζω τη διαφορά του πραγματικού με του wannabe. Ο πραγματικός επαγγελματίας που ξέρει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία και έχει στήσει την συσκευή του για να κάνει την δουλειά του, απλά δεν θα την αλλάξει για πλάκα για να πάρει το λίγο καλύτερο μοντέλο. Το να χειρίζεσαι το γραφείο σου εν κινήσει δεν είναι fashion victim. Αν είναι έτσι ας γυρίσουμε στα καρτοτηλέφωνα. Μόνο με το λαπτοπ στελνεις επαγγελματικό e-mail. Το βρίσκω πολύ αστείο να κάθεται ενας γραβατομενος να βγαζει τα ματια του σε κινητο και μετα να ψαχνει κάλυψη να το στειλει... Και γιατί όχι και σε desktop με 32άρα οθόνη; Για έναν γραβατομμένο σε διαρκή κίνηση, είναι ποιο επαγγελματικό να δώσει άμεση απάντηση σε ένα επείγον e-mail (εξαρτάται φυσικά από την φύση του e-mail) παρά να στήσει τον πελάτη του για ώρες μέχρι να επιστρέψει στο γραφείο του. Αυτό με την κάλυψη πάλι δεν το καταλαβαίνω. Και με 2g φεύγει e-mail από e-mail client μια χαρά. Αλλά αν θέλεις σίγουρα 3g, μάλλον ο γραβατομένος θα την έχει γιατί δεν νομίζω να φοράει γραβάτα στα σπήλαια ή σε καμία οροσειρά. Επίσης έχεις ακούσει για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συνέχεια σε ταξίδια στο εξωτερικό, είναι από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο κτλ; Αυτοί τι θα πρέπει να κάνουν να βγάζουν λαπτοπ για ψήλου πήδημα; Και αν μιλήσουμε για αυτονομία, έλα να μιλήσουμε για αυτονομία σε λαπτοπ σε σχέση με smartphone. Μην τα ισοπεδώνεις όλα! Υπάρχουν διάφορες ανάγκες στην αγορά και ο καθένας κρίνει ανάλογα. Edited August 12, 2013 by T-mobile Παράθεση Less is more... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thespecialist Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Πες μου ενα ποσοστό απο α) ατομα 17-25 ετών, και β) γυναίκες (ειδικά αυτές με τις ροζ προσόψεις), που είναι κάτοχοι smartphone και το έχουν ως επαγγελματικό εργαλείο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Έχεις ακουστά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που οι περισσότεροι από αυτούς όχι μόνο δεν μπορούν να έχουν γραμματειακή υποστήριξη, αλλά πλέον ούτε δικό τους χώρο; Ξέρεις πόσοι επαγγελματίες έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε χώρο τους σπιτιού τους; Και σου μιλάω για την Ελληνική τουλάχιστον κατάσταση αν δεν την γνωρίζεις. Δηλαδή ο πραγματικός επαγγελματίας που λες θα έχει την γραμματέα στο γραφείο και αυτός θα τρέχει στους δρόμους ρωτόντας από εδώ και από εκεί, ή θα πέρνει την γκόμενα στο γραφείο να του δίνει φωνητικές οδηγίες! Επίσης δεν ήξερα οτι να στείλεις μήνυμα είναι προνόμιο των γκατζετάκιδων έτσι για το χαβαλέ! Α και προς ενημέρωση, όποιοι συνεργάζονται με εξωτερικό θα ξέρουν οτι βασικός τρόπος online επικοινωνίας είναι το Skype! Δηλαδή τα smartphones δεεεεν έχουν 2g; :lol: Αυτό με την μπαταρία και την αυτονομία έχει καταντήσει κουραστικό. Η μόνη εξαίρεση είναι κάποιον να δουλεύει στην ύπαιθρο, να κοιμάται σε σκηνή κτλ, αλλά και πάλι και έτσι λύσεις υπάρχουν. Φορτιστής αυτοκινήτου, εξωτερική μπαταρία κτλ και αυτά σε πολύ extreme καταστάσεις. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα smartphone σαν κλασικό κινητό, πίστεψε με έχουν πάνω κάτω την ίδια αυτονομία. Τα σερφαρίσματα κτλ είναι αυτά που τραβάνε μπαταρία. Ο πραγματικός επαγγελματίας που ξέρει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία και έχει στήσει την συσκευή του για να κάνει την δουλειά του, απλά δεν θα την αλλάξει για πλάκα για να πάρει το λίγο καλύτερο μοντέλο. Το να χειρίζεσαι το γραφείο σου εν κινήσει δεν είναι fashion victim. Αν είναι έτσι ας γυρίσουμε στα καρτοτηλέφωνα. Και γιατί όχι και σε desktop με 32άρα οθόνη; Για έναν γραβατομμένο σε διαρκή κίνηση, είναι ποιο επαγγελματικό να δώσει άμεση απάντηση σε ένα επείγον e-mail (εξαρτάται φυσικά από την φύση του e-mail) παρά να στήσει τον πελάτη του για ώρες μέχρι να επιστρέψει στο γραφείο του. Αυτό με την κάλυψη πάλι δεν το καταλαβαίνω. Και με 2g φεύγει e-mail από e-mail client μια χαρά. Αλλά αν θέλεις σίγουρα 3g, μάλλον ο γραβατομένος θα την έχει γιατί δεν νομίζω να φοράει γραβάτα στα σπήλαια ή σε καμία οροσειρά. Επίσης έχεις ακούσει για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συνέχεια σε ταξίδια στο εξωτερικό, είναι από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο κτλ; Αυτοί τι θα πρέπει να κάνουν να βγάζουν λαπτοπ για ψήλου πήδημα; Και αν μιλήσουμε για αυτονομία, έλα να μιλήσουμε για αυτονομία σε λαπτοπ σε σχέση με smartphone. Μην τα ισοπεδώνεις όλα! Υπάρχουν διάφορες ανάγκες στην αγορά και ο καθένας κρίνει ανάλογα. Τα εγραψες πολυ σωστα. Ο αφορισμος και απολυτοτητα δεν οδηγουν πουθενα. Ουτε εχουν ολοι τις ιδιες αναγκες. Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 ούτε να το αλλάζει κάθε χρόνο κυνηγώντας την πυρηνολαγνια που του ψεύτοπουλανε οι εταιρείες.[/quote'] Είσαι σίγουρος πως ο καταναλωτής το εχει καταλάβει αυτο??? Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts