Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοίτα μήπως σου κάνει καμία εφαρμογή τη ζημιά ή κολλάει κάνας συγχρονισμός από πίσω.

Δε δικαιολογείται αυτό Εκτός αν έχεις ελαττωματική μπαταρία πλέον.

Ναι ξέρω τι μπορεί να προκαλεί υπερβολική κατανάλωση. Δυστυχώς το θέμα υπάρχει και σε καθαρή εγκατάσταση.

Ρώτησα στο Nokia Care εδώ Πάτρα και μου είπαν πως για αλλαγή μπαταρίας έχω κόστος 35 ευρώ, αφού πλέον η μπαταρία μου δεν καλύπτεται από την 6μηνη εγγύηση που προβλέπεται. Επίσης μου πρότειναν να το στείλουμε πάλι Ουγγαρία, κάτι που πλέον δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω μετά τις τελευταίες εμπειρίες μου.

Το αστείο είναι πως τόσα ταξίδια έκανε στα σέρβις την άνοιξη, παρακάλαγα εγώ να μου αλλάξουν και την μπαταρία αλλά τίποτα.

Τι να κάνεις, μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση πως μετά από τόση υποστήριξη στο οικοσύστημα (σε κάθε έκδοση αγόραζα και από ένα σύγχρονο WP), ήρθε ο καιρός να πάω σε Nexus και Android, αφού το 830 και 930 με απογοητεύουν είτε λόγω hardware είτε λόγω τιμής.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν πήρες το 1020 για τις φωτογραφίες του θα απογοητευτείς από την ποιότητα και τους διαθέσιμες επιλογές της κάμεράς του νέξους.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Αν πήρες το 1020 για τις φωτογραφίες του θα απογοητευτείς από την ποιότητα και τους διαθέσιμες επιλογές της κάμεράς του νέξους.

Για ποιότητα, ανάλυση και λεπτομέρεια, το 1020 είναι από τα 2 καλύτερα που ξέρω (το άλλο είναι το 808). Το πρόγραμμα της κάμερας συμφωνώ είναι ελάχιστα παραμετροποιήσιμο. Το 808 έχει σχεδόν τα πάντα για παραμετροποίηση της κάμερας κι ας είναι μοντέλο του 2012 (και μάλιστα αρχές του 12). Ίσως σε καμιά ενημέρωση να προσθέσουν μερικά καλούδια και στο 1020 τι να πω...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Για ποιότητα, ανάλυση και λεπτομέρεια, το 1020 είναι από τα 2 καλύτερα που ξέρω (το άλλο είναι το 808). Το πρόγραμμα της κάμερας συμφωνώ είναι ελάχιστα παραμετροποιήσιμο. Το 808 έχει σχεδόν τα πάντα για παραμετροποίηση της κάμερας κι ας είναι μοντέλο του 2012 (και μάλιστα αρχές του 12). Ίσως σε καμιά ενημέρωση να προσθέσουν μερικά καλούδια και στο 1020 τι να πω...

Ανάποδα το εννοεί φαντάζομαι ο alex1k0. Οτι θα απογοητευτεί απο το Nexus...

Και αυτό ισχύει βέβαια... ;)

Το 1020 ελάχιστα παραμετροποιήσιμο;; :confused:

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Αν το εννοεί ανάποδα οκ! Το 1020 πράγματι δεν έχει τις παραμετροποιήσεις του 808 ή των κορυφαίων ανδροειδών, αυτό πρέπει να το ομολογήσουμε! Το manual focus και το shutter speed αξίζει (αυτά λείπουν από το 808 άλλωστε...), αλλά δεν έχει και πολλά άλλα η κάμερα... :(

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το 1020 έχει ρυθμίσεις που πραγματικά δουλεύουν και απεικονίζει στη φωτο όσο το δυνατόν καλύτερα το original θέμα που βλέπουμε.

Τα ανδροειδή, έχουν πολλές ρυθμίσεις μεν, αλλά οι περισσότερες δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα, λόγω έλλειψης καλού και υποστηρικτικού hardware.

Εκτός αυτού, η επεξεργασία που γίνεται (και ειδικά με τις ρυθμίσεις) είναι τέτοια, που πολλές φορές χαλάει η φωτογραφία ή πάει να ρυθμίσει κάτι και χαλάει κάτι άλλο, είναι καθαρά software το θέμα και το τι εφαρμογές βγαίνουν και το πόσο επεξεργασμένες φωτο αρέσουν στον καθένα.

Χάνεται όμως το νόημα της "καθαρής απεικόνισης" των πραγμάτων έτσι όπως τα βλέπουμε και θέλουμε να φωτογραφίσουμε. :)

έ όχι και να απογοητευτεί από το 1020 στο θέμα κάμερας . μάλλονν για το nexus γράφεις

έ όχι και να απογοητευτεί από το 1020 στο θέμα κάμερας . μάλλονν για το nexus γράφεις

Θα απογοητευτεί απ τη κάμερα του nexus εννοεί :)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Το 1020 έχει ρυθμίσεις που πραγματικά δουλεύουν και απεικονίζει στη φωτο όσο το δυνατόν καλύτερα το original θέμα που βλέπουμε.

Τα ανδροειδή, έχουν πολλές ρυθμίσεις μεν, αλλά οι περισσότερες δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα, λόγω έλλειψης καλού και υποστηρικτικού hardware.

Εκτός αυτού, η επεξεργασία που γίνεται (και ειδικά με τις ρυθμίσεις) είναι τέτοια, που πολλές φορές χαλάει η φωτογραφία ή πάει να ρυθμίσει κάτι και χαλάει κάτι άλλο, είναι καθαρά software το θέμα και το τι εφαρμογές βγαίνουν και το πόσο επεξεργασμένες φωτο αρέσουν στον καθένα.

Χάνεται όμως το νόημα της "καθαρής απεικόνισης" των πραγμάτων έτσι όπως τα βλέπουμε και θέλουμε να φωτογραφίσουμε. :)

Για την καθαρή απεικόνιση τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τον "βασιλιά" 808!!! Το 1020 έχει κάποιους αλγορίθμους επεξεργασίας, αλλά δεν πολυφαίνονται λόγω υψηλής ανάλυσης. Σύγκρινε π.χ. το γρασίδι με το 1020 και το 808, και θα καταλάβεις την ζημιά που προκαλεί έστω κι αυτό το processing του 1020. Τα πιο σύγχρονα τηλέφωνα βέβαια το έχουν παρακάνει!!! (βλέπε G3, S5, Note 3 κλπ)

Ναι ναι, συμφωνούμε, αν δεν είχε το μεγάλο sar το 808, θα το είχα πάρει... :)

Είναι η μόνη συσκευή που δεν κοιταξα καν το Sar!!! (Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας βλέπεις!) Με τα ακουστικά το χρησιμοποιώ το 808, αλλά φυσικά το 1020 με 0.76 είναι πολύ πιο ακίνδυνο και δεν χρειάζονται ακουστικά... Αν θες πάρτο τώρα σαν κάμερα μόνο (βρίσκεις γύρω στα 200 ή ίσως και πιο κάτω)...

Κι ας μην έχω ήχο στην πλοήγηση... :lol:

Βρε τι έχω πάθει... :wacko:

Επανεγκαταστησες here drive και here maps ?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Ναι το Here Drive+

To Here Maps δεν το είχα, καλά που το έγραψες, είχα τους "Χάρτες".

Λες να φταίει αυτό; Αν και δεν νομίζω, θα το δοκιμάσω

Ναι το Here Drive+

To Here Maps δεν το είχα, καλά που το έγραψες, είχα τους "Χάρτες".

Λες να φταίει αυτό; Αν και δεν νομίζω, θα το δοκιμάσω

Αυτό φταίει βρε.......;)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Θα απογοητευτεί απ τη κάμερα του nexus εννοεί :)

Προφανώς και εννοώ το νέξους. Έχω το 5αρι (που είναι κατά τα άλλα απίστευτο τηλέφωνο) και στην κάμερα απλά δεν τραβάει. Είναι για απλή χρήση.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Προφανώς και εννοώ το νέξους. Έχω το 5αρι (που είναι κατά τα άλλα απίστευτο τηλέφωνο) και στην κάμερα απλά δεν τραβάει. Είναι για απλή χρήση.

Μιας και ανέφερες το νέξους (την σειρά γενικότερα), από όσο έχω ακούσει μπορείς να βάλεις ό,τι ελεύθερο λειτουργικό υπάρχει μέσα. Υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να γίνεται αυτό στα Lumia? Π.χ. να βάλω Sailfish OS στο 1020??? (Πολλά θέλω ε?)

Λοιπον,εχω δυστυχως την υπονοια οτι η γρηγορη ματια μου προκαλει κολληματα στο κιν...

Ειναι σχεδον 2-3 βδομαδες τωρα που την χρησιμοποιω ακομα πιο συχνα στην διαρκεια της μερας και μερα παρα περα σχεδον μου παγωνει το κιν. στην γρηγορη ματια δειχνοντας την ωρα ,στην ωρα που κολλησε!Με ενα soft reset επανερχεται

Βεβαια μπορει να περασουν και 3-4 μερες χωρις να παγωσει..

Το εχει παρατηρησει κανενας αλλος αυτο?

Απο voda το εχω παει το κιν και του εχω περασει την ιταλικη ρομ εδω και ενα μηνα περιπου,αλλα και πριν με την ωοδα που του ειχα μου το εκανε...

Και μ εχει βολεψει η ρημαδα η γρηγορη ματια....:(

Παιδιά καλημέρα.

Χθές αγόρασα το 1020 και πρίν είχα (και έχω) το 920. Και δεν μου μεταφέρει τα sms και τις εφαρμογές από το παλιό στο καινούργιο.

Έβαλα τον λογαριασμό μου (outlook.com), πέρασε μόνο τις επαφές και αυτό ήταν. Τα μηνύματα με ενδιαφέρουν περισσότερο. Να σημειώσω ότι κρατούσα αντίγραφο ασφαλείας sms στο 920. Έχετε καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ.

Illusionary profit !

Καλημέρα.

Καλοριζικο! Θεωρώ ότι το αντίγραφο ασφαλειας είναι για 920 μόνο αν θέλεις να το επαναφέρεις. Δεν μπορείς από 920 σε 1020.

Ο λογαριασμός outlook σου μεταφέρει επαφές, ημερολόγιο, δεν έχει σχέση με sms

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπον,εχω δυστυχως την υπονοια οτι η γρηγορη ματια μου προκαλει κολληματα στο κιν...

Ειναι σχεδον 2-3 βδομαδες τωρα που την χρησιμοποιω ακομα πιο συχνα στην διαρκεια της μερας και μερα παρα περα σχεδον μου παγωνει το κιν. στην γρηγορη ματια δειχνοντας την ωρα ,στην ωρα που κολλησε!Με ενα soft reset επανερχεται

Βεβαια μπορει να περασουν και 3-4 μερες χωρις να παγωσει..

Το εχει παρατηρησει κανενας αλλος αυτο?

Απο voda το εχω παει το κιν και του εχω περασει την ιταλικη ρομ εδω και ενα μηνα περιπου,αλλα και πριν με την ωοδα που του ειχα μου το εκανε...

Και μ εχει βολεψει η ρημαδα η γρηγορη ματια....:(

Αν δεν φταίει η κομμένη sim που χρησιμοποιώ, πιθανόν να ισχύει αυτό, κι εγώ έχω κολλήματα...

Ευχαριστώ πολύ!

Άμα είναι έτσι την βάψαμε... Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω τα μηνύματα;

Θέλω να δώσω το 920 στην γυναίκα και θα του κάνω φορματ. Άρα θα τα χάσω αν δεν τα μεταφέρω.

Please help...

Illusionary profit !

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...