Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει τελικά κάποιος που έχει το 1020 πως πρέπει να τραβάει τις φωτογραφίες...
- There is no place like 127.0.0.1 -

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει τελικά κάποιος που έχει το 1020 πως πρέπει να τραβάει τις φωτογραφίες...

Αναλογως που τις χρησιμοποιεις..

Εγω που κανω post-processing σχεδον παντα, τραβαω με Dng..

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

»Follow me on Instagram @aris.fydanakis

Αναλογως που τις χρησιμοποιεις..

Εγω που κανω post-processing σχεδον παντα, τραβαω με Dng..

Εντάξει σε μια καθημερινή χρήση ή να τραβήξω φωτογραφίες διακοπών χωρίς πολλά πολλά τελικά με ποια ρύθμιση τη τραβάς; 5mp +38 jpeg? Ή 5mp σκέτο; Δεν είναι μικρή σε μέγεθος όμως;

Εντάξει σε μια καθημερινή χρήση ή να τραβήξω φωτογραφίες διακοπών χωρίς πολλά πολλά τελικά με ποια ρύθμιση τη τραβάς; 5mp +38 jpeg? Ή 5mp σκέτο; Δεν είναι μικρή σε μέγεθος όμως;

Εγω προσωπικα τραβαω 5 + 38 jpeg και τις 38αρες τις χρησιμοποιω ειτε στο PC ειτε να τις δω στην τηλεοραση ΕΙΤΕ να τις ανεβασω Facebook που λεει ο λογος... στο κινητο ουτος η αλλος τις 5αρες βλεπουμε, τις μεγαλες στο PC ή αν τις βαλεις τηλεοραση σε κανενα στικακι τις βλεπεις... ΝΟΜΙΖΩ απο οτι εχω δει οτι οι μεγαλες φωτογραφιες οι 38αρες σε ΜΕΓΑΛΕΣ τηλεορασεις η οθονες υπολογιστων φαινονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ με μεγαλυτερη λεπτομερεια απο τις 5αρες... Για αυτο δεν συνιστω το 5 σκετο... ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος

Εγω προσωπικα τραβαω 5 + 38 jpeg και τις 38αρες τις χρησιμοποιω ειτε στο PC ειτε να τις δω στην τηλεοραση ΕΙΤΕ να τις ανεβασω Facebook που λεει ο λογος... στο κινητο ουτος η αλλος τις 5αρες βλεπουμε, τις μεγαλες στο PC ή αν τις βαλεις τηλεοραση σε κανενα στικακι τις βλεπεις... ΝΟΜΙΖΩ απο οτι εχω δει οτι οι μεγαλες φωτογραφιες οι 38αρες σε ΜΕΓΑΛΕΣ τηλεορασεις η οθονες υπολογιστων φαινονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ με μεγαλυτερη λεπτομερεια απο τις 5αρες... Για αυτο δεν συνιστω το 5 σκετο... ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος

Βασικά αυτό με απασχολεί. Στο pc να φαίνονται σαν 38άρες και όχι σα 5άρες. Να κροπάρω και να έχω τέλεια φωτό. Αυτό το έχω;

Βασικά αυτό με απασχολεί. Στο pc να φαίνονται σαν 38άρες και όχι σα 5άρες. Να κροπάρω και να έχω τέλεια φωτό. Αυτό το έχω;

Για να δεις στον υπολογιστή την μεγάλη πας στο camera roll και ανοίγεις αυτή που λέει hi res στο τέλος

Για να δεις στον υπολογιστή την μεγάλη πας στο camera roll και ανοίγεις αυτή που λέει hi res στο τέλος

Πραγματικά υπάρχει διαφορά με την απλή 5άρα; Βασικά ψήνομαι να πάω σε 1020 και γι αυτό ρώταω αυτές τις λεπτομέρειες. Επίσης πόσο ενοχλητικό είναι το αργό σουτάρισμα;

Πραγματικά υπάρχει διαφορά με την απλή 5άρα; Βασικά ψήνομαι να πάω σε 1020 και γι αυτό ρώταω αυτές τις λεπτομέρειες. Επίσης πόσο ενοχλητικό είναι το αργό σουτάρισμα;

Το αργο ποιο ?

Διαφορά η μεγάλη απο την 5αρα ειναι στο ζουμ & σε μια μεγάλη τηλεόραση

Το αργό shooting της κάμερας.

Για μενα καθολου αργο... Βγαζω τη φωτο και βλεπω αν ειναι ΟΚ και η την σβηνω και παω παρακατω η την κραταω... τι θα αλλαξει δηλαδη αν βγαλεις μια φωτο σε 1 sec ? Για εμενα προσωπικα δεν κανει διαφορά

οσον αφορα τις φωτος αναπτυχθηκαν ομορφες αποψεις ευχαριστουμε παιδια

λοιπον εγω συνεχιζω να εχω θεμα. τριτο wifi σημερα που δεν με συδεει. δεν ξερω τι γινεται. τα νευρα μου.

και επισης ενα τεραστιο προβλημα με το skype. ξαφνικα. εναν φιλο μου που προφανως τον εχω αποθηκευμενο με το ρινγκτοουν του και την φωτο του, τον βγαζει οταν με πηρε χωρις φωτο και με τον γενικο ηχο. το ψαχνω λιγο και επειδη τον ειχα στο skype, τον εβγαζε απο την επαγη του σκαιπ που ειχε εκεινος δηλωσει και τηλεφωνο. τρελαθηκα. δεν διορθωνοταν με τιποτα. αναγκαστικα να φτιαξω νεο σκαιπ και να περασω μονο τις επαφες που εινα ιεξωτερικο και πρεπει να εχω... πραγματικα το σκαιπ και το φεισμπουκ ειναι για τον διαολο. πολλα νευρα... κατα τα αλλα ειμα ιερωτευμενος με το κινητο. ελπιζω σε καποια αναβαθμιση στις εφαρμογες αυτες συντομα

Edited by BURNIN_AMBITION

Αν και δεν πολυκατάλαβα αυτό με το Skype, το ξέρεις ότι τις επαφές τηλεφώνου μπορείς να τις συνδέσεις με τις επαφές εφαρμογών και να είναι όλα σε ένα?
:rtfm:

Αν και δεν πολυκατάλαβα αυτό με το Skype, το ξέρεις ότι τις επαφές τηλεφώνου μπορείς να τις συνδέσεις με τις επαφές εφαρμογών και να είναι όλα σε ένα?
αν εννοεις για το φεισμπουκ, ναι τις εχω συνδεδεμενες κανονικα. αλλη εφαρμογη για συνδεση δεν μου βγαζει (περιεργο λιγο αλλα οκ)

για καποιο λογο ομως ενω εχω βαλει στο φιλτραρισμα να μου δειχνει μονο τις επαφες τηλεφωνου (που ειναι οι επαφες που εχω περασμενες στο ιμειλ μου προφανως), αυτο μια επαφη που ειχα και στο σκαιπ, αντι οταν με παιρνει να παιρνει εικονα ρινγκτοουν κτλ απο την επαφη που εχω αποθηκευμενη στο τηλεφωνο, μου εδειχνε την καρτελα επαφης του σκαιπ. σαν να μην ειχα την επαφη στο τηλεφωνο μου.

νευριασα χτες και εκανα νεο σκαιπ. θα τσεκαρω σημερα τι γινεται ξανα...

Αν εχει καποιος διπλα σου dSLR τοτε σε ξενερωνει καπως το αργο shooting.. Αλλα γενικα δεν ειναι κατι που σου χαλαει τη διαθεση.. Μονο αν θες να τραβας πολλες συνεχομενες σε τσακιζει, που και γι αυτο υπαρχει το smart-cam, που τραβαει αρκετες συνεχομενες και διαλεγεις ποια θες να κρατησεις..

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

Αν εχει καποιος διπλα σου dSLR τοτε σε ξενερωνει καπως το αργο shooting.. Αλλα γενικα δεν ειναι κατι που σου χαλαει τη διαθεση.. Μονο αν θες να τραβας πολλες συνεχομενες σε τσακιζει, που και γι αυτο υπαρχει το smart-cam, που τραβαει αρκετες συνεχομενες και διαλεγεις ποια θες να κρατησεις..

Τουλάχιστον στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας σε αποζημειώνει συγκριτικά με τη διπλανή dslr; Η σε ξενερώνει κι εκει; :)

Τουλάχιστον στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας σε αποζημειώνει συγκριτικά με τη διπλανή dslr; Η σε ξενερώνει κι εκει; :)

Φυσικα και σε αποζημιωνει και υπαρχουν περιπτωσεις που βλεπεις και καλυτερο αποτελεσμα..

Προσφατα ανεβηκαμε με εναν ξαδερφο, σε ενα βουνο εδω Κρητη στα 1200 υψομετρο, και τραβουσαμε τα τοπια, συνδιασμο βουνο-θαλασσα, κανονικα shots αλλα και bokeh..

Εγω με το 1020 αυτος με την 650D της Canon (αν δεν κανω λαθος με τον στανταρ φακο του κιτ)..

Στα κανονικα shots σε καμποσες φωτογραφιες ειχα καλυτερο αποτελεσμα απ' οτι της Canon..

Εκει που με ξενερωσε ειναι οταν πετυχαμε 2 γερακια να πετανε αυτος τραβουσε 30 κλικ μεσα σε λιγα δευτερολεπτα και πετυχε σε πολλες καλες στιγμες τα γερακια στον αερα, ενω εγω παλευα ανα 3 sec να τραβηξω shot στον αερα και να τα πετυχω σε καλη στιγμη..

Φυσικα οι φωτογραφιες εγιναν συγκριση σε ips monitor 24αρι..

Απολυτα ευχαριστημενος στο θεμα ποιοτητας.. γρηγοροτερα κλικ να χαν τα 1020 και θα ηταν 5 επιπεδα ακομα πιο πανω.. Αν και νομιζω οτι αυτο ειναι θεμα software και post-processing της Nokia Camera και οχι του κινητου σαν συσκευη..

Edited by Skrillex

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

@BURNIN_AMBITION: Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης όλων των επαφών απ' όλες τις εφαρμογές ! Κάτι κάνεις ΕΣΥ λάθος...

@Skrillex: Αν το 1020 είχε καλύτερο αποτέλεσμα απ την 650D κάποιο λάθος έγινε... Θα με ενδιέφερε πολύ να δώ μία συγκριτική φωτό αν είναι δυνατόν...

:rtfm:

Και μένα μου φαίνεται δύσκολο να ξεπεράσει μία dslr... Είπαμε, είναι το κακλύτερο camera phone αλλά μην το τερματίζουμε :P :P :P

Επειδή έχω βάλει στο μάτι το Bluetooth Plantronics Marque 2 M165 υπάρχει κανείς που να χρησιμοποιεί bluetooth στο Lumia 1020?? Επηρεάζει πολύ την μπαταρία να μένει μόνιμα ανοιχτό? Υπάρχει κάποιο τρικ να μην καταναλώνει τόσο??

Για αυτό έχει κανείς κάποια απάντηση.. Κάποιος χρησιμοποιούσε bluetooth θυμάμαι...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Ναι σωστά το είχα ξεχάσει αυτό... Αν και θα ήθελα να μάθω συγκεκριμένα για το 1020... Κάποιος είχε κάνει κάποιο ποστ τις προηγούμενες μέρες για αυτό το έβαλα, μήπως το δει γιατί δεν μπορόύσα να το βρω :P
Powerd by OnePlus 7 Pro

@BURNIN_AMBITION: Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης όλων των επαφών απ' όλες τις εφαρμογές ! Κάτι κάνεις ΕΣΥ λάθος...

@Skrillex: Αν το 1020 είχε καλύτερο αποτέλεσμα απ την 650D κάποιο λάθος έγινε... Θα με ενδιέφερε πολύ να δώ μία συγκριτική φωτό αν είναι δυνατόν...

Ξεχασα να αναφερω οτι μιλαμε για ερασιτεχνικη ενασχοληση.. Auto ρυθμισεις και στις 2 συσκευες..

Στην 650 ειχε τον starting kit φακο αν δεν κανω λαθος..

Τα Raw του δυστυχως δεν τα εχω κρατησει γιατι πανε 3 βδομαδες..

Και ομως οσο και αν σας φαινεται περιεργο, υπηρχαν 4-5 shots που ειχαν καλυτερο αποτελεσμα κυριως χρωματικα..

Στα shots που τα δικα μου βγηκαν καλυτερα αυτος χρειαζοταν post-processing στο Lightroom για να βγουν περισσοτερο στην επιφανεια τα χρωματα..

Εκει που φαινοταν η διαφορα ηταν στο οπτικο δικο του zoom με το δικο μου ψηφιακο.. Στα δικα του τραβηγματα δεν υπηρχε θορυβος, ενω σε στο ψηφιακο υπηρχε..

Στα χερια ενος εμπειρου στις ρυθμισεις που εχουν οι dSLR αλλα και η Nokia Camera τα αποτελεσματα σαφως θα ηταν καλυτερα και πιο ξεκαθαρα αλλα και παλι μην σας φαινεται περιεργο..

Δεν ειπε κανεις οτι το 1020 ειναι καλυτερο απο την μαγεια μιας dSLR, αυτο δεν αναιρει οτι τα αποτελεσματα ενος 1020 ειναι εξισου ικανοποιητικα και σε ελαχιστες περιπτωσεις φτανουν να δινουν καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο μιας dSLR..

Ο παραγοντας πρακτικοτητας που ενω ειμασταν στο αυτοκινητο, με το 1020 σε 1 κινηση τραβουσα ενω αυτος επρεπε να την βγαλει απο τσαντακι να την ανοιξει και να τραβηξει ειναι το μεγαλο "+" του 1020..

Για εναν αρχαριο φωτογραφο καλως ή κακως το 1020 αφηνει πιο θετικα αποτελεσματα, οπως εγινε στην περιπτωση με τον ξαδερφο που κρατουσε το 5s και αφου τραβηξε τα μαλλια του εβγαλε την 650d

Edited by Skrillex

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου αλλα δεν θα το ελεγα. παω στις επαφες. παω δεξια που λεει συνδεση, και επιλεγω ληψη εφαρμογων. εκει με αφηνει να συνδεση την εκστοτε επαφη μονο με φεισμπουκ. ουτε τουιτερ ουτε τιποτα αλλο.

αν εννοεις οτι στις επαφες γενικα, αν πατησω φιλτραρισμα αν μου εχει και επαφες απο αλλου, ναι μου εχει απο το ιμειλ απο φεισμπουκ και απο σκαιπ...

Επαφες -> 3 τελίτσες -> Προσθήκη λογαριασμού...
ευχαριστω. πηγα. εχω τα ιμειλ μου ολα και το φεισμπουκ. αλλη εφαρμογη δεν μου προσθετει. οχι οτι θελω. απλα επειδη το ανεφερε ενα παιδι πριν, επαφες αλλων με εφαρμογη πλην του φεισμπουκ δεν με αφηνει να βαλω. αυτο λεω. τεσπα δεν με καιει κιολας. να ειστε καλα

Τι εννοείς δεν σε αφήνει? Ψαξτο λίγο (χωρίς παρεξήγηση)... Πάτα στην επιλογή "προσθήκη" εκεί που σου είπα και θα το δεις και το twitter και άλλα...
Powerd by OnePlus 7 Pro

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...