Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδες εχει βρεθει καμια λυση για το white balance κυριως σε εσωτερικους χωρους?Ειδικα με flash ολοι οι τοιχοι του σπιτιου βγαινουν σχεδον κιτρινοι.Εκτος αν ειναι θεμα του δικου μου κινητου.Tραβηγμενες ειτε με Nokia camera ειτε την μαμησια.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδες εχει βρεθει καμια λυση για το white balance κυριως σε εσωτερικους χωρους?Ειδικα με flash ολοι οι τοιχοι του σπιτιου βγαινουν σχεδον κιτρινοι.Εκτος αν ειναι θεμα του δικου μου κινητου.Tραβηγμενες ειτε με Nokia camera ειτε την μαμησια.

Δεν είναι δικό σου θέμα. :lol: Έχει αναφερθεί ότι ανεβάζεις χειροκίνητα το white balance.

Εγω ειχα δει ενα βιντεο πως να ανοιγεις το κινητο ,αλλα καλο ειναι να μην βαλεις χερι εσυ.

To είδα και εγώ αυτό το βιντεάκι καμιά ώρα μετά το ποστ μου οπότε κατάλαβα ότι δεν γίνεται. Το πιο αστείο είναι ότι από ένα ιντερνετικό κατάστημα που πουλούσε το κάλυμμα όταν τους έστειλα e-mail μου είπαν πως "Είναι κάτι πολύ απλό που μπορείτε να το κάνετε μόνος σας"... Τεσπά μου είπαν στο forum της Νοκια ότι η ίδια η εταιρία δεν το συστήνει να το κάνετε για κενένα λόγο και οπουδήποτε (η ερώτηση μου αφορούσε αν το κάνουν σε κάποιο Nokia Care) οπότε είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Nokia Care αν αναλαμβάνει την ευθύνη.

Αλλά δεν αξίζει το ρίσκο με τίποτα...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Δεν είναι δικό σου θέμα. :lol: Έχει αναφερθεί ότι ανεβάζεις χειροκίνητα το white balance.

Να ανεβασω το white balance δηλαδη να βαλω αλλη ρυθμηση σε αυτο (συννεφια ,λαμπες φθορισμου κλπ?).Διαβασα σε ενα ξενο φορουμ οτι αν βαλεις iso400 χειροκινητα βγαινουν πιο ασπρες αλλα μετα στα δικα μου τα ματια δεν ειναι τοσο λεπτομερης η φωτο και εχει και θορυβο.

Να ανεβασω το white balance δηλαδη να βαλω αλλη ρυθμηση σε αυτο (συννεφια ,λαμπες φθορισμου κλπ?).Διαβασα σε ενα ξενο φορουμ οτι αν βαλεις iso400 χειροκινητα βγαινουν πιο ασπρες αλλα μετα στα δικα μου τα ματια δεν ειναι τοσο λεπτομερης η φωτο και εχει και θορυβο.

Ναι ανάλογα με τον φωτισμό να ρυθμίζεις και το white balance χειροκίνητα. Όσο αυξάνεις το ISO αυξάνεται και ο θόρυβος! Επίσης όχι φλας με ISO 400 και πάνω!

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Κάποιος που προέρχεται απο 925 να μας πει εντυπώσεις απο μπαταρία?

Φίλε τα έχω και τα 2 και τα δουλεύω τώρα 4 μέρες (το ένα το πήρα της γυναίκας) και ομολογώ πως το 1020 έχει μεγαλύτερη αντοχή παρ΄όλο που είναι πιο τούμπανο! Εννοώ περισσότερη μνήμη, αλλά και μεγαλύτερη κάμερα που φυσικά είναι περισσότερο απαιτητική σε κατανάλωση μπαταρίας!

Όσοι προβληματίζεστε για το μέγεθος του 1020 ..., καμιά σχέση! Είναι μικρή η διαφορά και μπορώ να πω ότι το 1020 κάθετε καλύτερα στο χέρι και το βασικότερο, ΔΕΝ γλιστράει όσο το 925! Εγώ ως τώρα είμαι υπερευχαριστημένος με το κινητό!!

Ενώ είναι ίδιες οι μπαταρίες, δεν μπορώ να εξηγήσω ότι στο 1020 κρατάει παραπάνω! Τι να πω...

Για την κιτρινίλα που λέτε, το ίδιο κάνουν και ψηφιακές μηχανές του 1000ρικου! Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες , αλλά είναι φυσιολογικό και μπορείτε να το διορθώσετε αν παίξετε με τις ρυθμίσεις! Εγώ το πρόσεξα αυτό ΠΡΙΝ την αναβάθμιση στην black και πριν την αναβάθμιση του Νοκια camera! Μετά μου φαίνονται όλα μια χαρά και χωρίς κιτρινίλες, ...εξάλλου στις λεπτομέρειες της αναβάθμισης το λέει πως το διόρθωσαν!

*έχετε αναβαθμίσει και το Νοκια camera? Εμένα δεν μου το έκαναν αυτόματα, αλλά μπήκα στο store, το βρήκα και από κάτω είδα πως είχε επιλογή αναβάθμισης! Για δοκιμάστε το !!

Εχω και εγω ενα 920 και σε εμενα δεν κανει κατι οπως το 1020, απλα ηθελα να το επιβεβαιωσω οτι συμβαινει και σε αλλους

γιατι αρχισα να σκεφτομαι μηπως ειναι προβλημα της οθονης.

Δεν ειναι προβληματικη η συσκευη σου. Και τα δυο θεματακια που αναφερεις ισχυουν και στο 925 και στο 1020 (εχουν ιδια οθονη). Αν το παρατηρεις στην συσκευη σου (ειδικα το "τρεμοπαιγμα") θα το βλεπεις σε ολες. Απλα δεν ειναι ολοι το ιδιο ευαισθητοι σε αυτου του ειδους τις ατελειες.

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

παιδια γεια σας σημερα το παρελαβα και εγω σε ασπρο απο vodafone.Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να δω το product code του κινητου; και αν υπαρχει καθαρα ελληνικο λογισμικο;Δεν βρισκω πουθενα ελληνικο product code παρα μονο αυτο της vodafone GR.

Καινούριος στο forum,το οποίο παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε σε νέους και παλιούς χρήστες!

Αγόρασα από Πλαίσιο το nokia 1020. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που διαπίστωσα ότι σε συνθήκες σκότους,στο standby (όταν εμφανίζεται η ώρα σε γκρι φόντο) εμφανίζονται δύο γραμμές,οι οποίες μετά από ψάξιμο έμαθα ότι αποτελούν την ευαισθησία των amoled οθονών,ονόματει mura effect(μαύρα στίγματα και γραμμές) χωρίς κατά τα άλλα να με επηρεάζει στην χρήση του τηλεφώνου.

Το πήγα στην Πλαίσιο,αλλά μου λένε ότι θα ρωτήσουν την nokia αν χρειάζεται αλλαγή ή όχι.Ποια η γνώμη σας?

Καινούριος στο forum,το οποίο παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε σε νέους και παλιούς χρήστες!

Αγόρασα από Πλαίσιο το nokia 1020. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που διαπίστωσα ότι σε συνθήκες σκότους,στο standby (όταν εμφανίζεται η ώρα σε γκρι φόντο) εμφανίζονται δύο γραμμές,οι οποίες μετά από ψάξιμο έμαθα ότι αποτελούν την ευαισθησία των amoled οθονών,ονόματει mura effect(μαύρα στίγματα και γραμμές) χωρίς κατά τα άλλα να με επηρεάζει στην χρήση του τηλεφώνου.

Το πήγα στην Πλαίσιο,αλλά μου λένε ότι θα ρωτήσουν την nokia αν χρειάζεται αλλαγή ή όχι.Ποια η γνώμη σας?

Λαθος χειρισμος φιλε μου.Αν δεν ειχαν περασει 7 ημερες απο την αγορα του θα επρεπε να πηγαινες με την αποδειξη αγορας και το κινητο με το κουτι του,να τους το εδειχνες το προβλημα και να ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ αντικατασταση συσκευης χωρις μα και μου.Το δικαιουσαι σε νεα συσκευη...Αυτοι κανουν το παν για να μην κανουν αντικατασταση συσκευης και αμα τους ειπες και ετσι πολυ φοβαμαι οτι θα τρεχεις απο σέρβις σε σέρβις ή θα το παρεις πισω ετσι...Το δικο μου παντως δεν το παρουσιαζει αυτο που λες.

Edited by nikaki71
Poco X3 nfc 6/128

Aν δεις λίγα ποστ πιο πάνω συζητούσαμε το ίδιο.

Λαθος χειρισμος φιλε μου.Αν δεν ειχαν περασει 7 ημερες απο την αγορα του θα επρεπε να πηγαινες με την αποδειξη αγορας και το κινητο με το κουτι του,να τους το εδειχνες το προβλημα και να ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ αντικατασταση συσκευης χωρις μα και μου.Το δικαιουσαι σε νεα συσκευη...Αυτοι κανουν το παν για να μην κανουν αντικατασταση συσκευης και αμα τους ειπες και ετσι πολυ φοβαμαι οτι θα τρεχεις απο σέρβις σε σέρβις ή θα το παρεις πισω ετσι...Το δικο μου παντως δεν το παρουσιαζει αυτο που λες.

Δεν είναι πρόβλημα. Και να του το αλλάξουν η νέα συσκευή μπορεί να είναι χειρότερη.

εμενα παντως στο glance σε απολυτο σκοταδι η οθονη φαινεται να φωτιζει.σαν να μην ειναι amoled.Εννοω το μαυρο.Δηλαδη δουλευει οπως περιπου και στο 920....

[sIGPIC][/sIGPIC]

·۰•●_N1k0s_●•۰·

Στο forum το διάβασα και έμαθα για το mura effect.. ;-)

Ο υπάλληλος του Πλαισίου μου είπε ότι θα ρωτήσει αν αυτό συμβαίνει σε όλα τα 1020,και αν όχι θα μου το αλλάξει με νέα συσκευή..

Ψείρας δεν μ αρέσει να είμαι αν και γίνομαι λόγω καινούριας συσκευής..Αν ήταν σε 6 μήνες δεν νομίζω καν να το χα παρατηρήσει.

Αν μου λέτε ότι δεν εμφανίζεται στην πλειονότητα των brand new συσκευών,θα απαιτήσω την αλλαγή γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να βγάλει έπειτα..Αλλιώς, θα το πάρω πίσω και όλα καλά,άλλωστε δεν επηρεάζει την εμπειρία χρήσης..

Στο forum το διάβασα και έμαθα για το mura effect.. ;-)

Ο υπάλληλος του Πλαισίου μου είπε ότι θα ρωτήσει αν αυτό συμβαίνει σε όλα τα 1020,και αν όχι θα μου το αλλάξει με νέα συσκευή..

Ψείρας δεν μ αρέσει να είμαι αν και γίνομαι λόγω καινούριας συσκευής..Αν ήταν σε 6 μήνες δεν νομίζω καν να το χα παρατηρήσει.

Αν μου λέτε ότι δεν εμφανίζεται στην πλειονότητα των brand new συσκευών,θα απαιτήσω την αλλαγή γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να βγάλει έπειτα..Αλλιώς, θα το πάρω πίσω και όλα καλά,άλλωστε δεν επηρεάζει την εμπειρία χρήσης..

Ακριβώς το ανάποδο είπαμε, ότι το εμφανίζει. Και δεν είναι πρόβλημα για να βγάλει κάτι άλλο μετά.

Ναι φίλε! Να το διεκδικήσεις όσο μπορείς αφού σ' ενοχλεί!! Εμένα προσωπικά δεν έχει ... ή έστω έχει κάτι τόσο μικρά που πόνεσαν τα μάτια μου για να τα δω! Δυστυχώς είναι λαχείο τι θα σου κάτσει, αν και η Νοκια έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να το μειώσει το συγκεκριμένο "πρόβλημα" των amoled στις συσκευές της!

Με της motorola τα κινητά να δεις τι χαμός γίνεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν μπεις στα αντίστοιχα φόρουμ θα χαθείς στα παράπονα και τις κατάρες!:p

Υ.γ. .... απλά να ξέρεις πως το επόμενο που θα πάρεις μπορεί να είναι χειρότερο!! (ή και καλύτερο)

παιδια συνδεσα το τηλεφωνο μου στον υπολογιστη και το βλεπει σαν lumia 909 rm-875 , εκτος αυτου δεν το στεινει θελει drivers. Που μπορω να βρω για να κατεβασω;

Λεπτομέρεια αλλά έχετε παρατηρήσει (ή μάλλον "ακούσει") ότι κάτι κινείται (σαν να έχει 1εκ ελεύθερο) μέσα στην κάμερα όταν κουνάτε τη συσκευή?

Κάποιο εξαρτηματάκι δεν είναι αυτό. Νομίζω το είχανε πει ότι θα είναι έτσι, αν θυμάμαι καλά... Σε όλο αυτό το "ακουσε την κάμερα"

Powerd by OnePlus 7 Pro

Λεπτομέρεια αλλά έχετε παρατηρήσει (ή μάλλον "ακούσει") ότι κάτι κινείται (σαν να έχει 1εκ ελεύθερο) μέσα στην κάμερα όταν κουνάτε τη συσκευή?

Κάποιο εξαρτηματάκι δεν είναι αυτό. Νομίζω το είχανε πει ότι θα είναι έτσι, αν θυμάμαι καλά... Σε όλο αυτό το "ακουσε την κάμερα"

ειναι τα λενς δλδ οι φακοι τις καμερες...ολα τα κινιτα κανουν σαν κουδουνιστρα για αυτο τον λογο!

Καλημέρα,

συνάδελφος κι εγώ από σήμερα... Να ρωτήσω με την σειρά μου, πόσο ελεύθερο χώρο είχε η συσκευή σας όταν την ανοίξατε?

Προσωπικά εμφανίζει 24.3gb ελεύθερα που μου φαίνονται κάπως λίγα, περίμενα 27+gb να είχε... Έτσι είναι και εσάς?

Xiaomi 13T User

Previously

Motorola C520 - Philips Twist - Bosch 509 - Ericsson T10s - Ericsson T65 - Nokia 3330 - Siemens SL42 - Siemens S55 - SE T610i - Motorola C980 - Siemens SX-1 - SE P800 - SE P900 - SE M600i - HTC Touch Cruise - SE Xperia X10 mini pro - Google Nexus S - Nokia Lumia 1020 - LG G4 - Xiaomi Mi Mix 2

Καλημέρα,

συνάδελφος κι εγώ από σήμερα... Να ρωτήσω με την σειρά μου, πόσο ελεύθερο χώρο είχε η συσκευή σας όταν την ανοίξατε?

Προσωπικά εμφανίζει 24.3gb ελεύθερα που μου φαίνονται κάπως λίγα, περίμενα 27+gb να είχε... Έτσι είναι και εσάς?

Κι εμενα 24 κατι ειχε..

Poco X3 nfc 6/128

εμενα παντως στο glance σε απολυτο σκοταδι η οθονη φαινεται να φωτιζει.σαν να μην ειναι amoled.Εννοω το μαυρο.Δηλαδη δουλευει οπως περιπου και στο 920....

Κάνε την σύγκριση δίπλα σε ένα 920 κι μετά πες μου πως θα σου φανεί. ΚΑΜΙΑ σχέση... :)

Δεν είναι οι φακοί. Είναι ο οπτικός σταθεροποιητής (OIS) κι νόμιζα ότι είχε και φυλλάδιο στην συσκευασία που το έλεγε...

:rtfm:

Ok... Ευχαριστώ για την απαντηση... Παίζει να το λέει κ να μην το είδα εγώ...

Επίσης όταν κατεβάσεις πολλές εφαρμογές το μενού γίνεται αλφαβητικά (σαν τις επαφές κ φαίνεται το κάθε γράμμα)... Μπορούμε κάπως να το αποφύγουμε αυτό...???

Edited by alex_gate_7
Powerd by OnePlus 7 Pro

Επίσης όταν κατεβάσεις πολλές εφαρμογές το μενού γίνεται αλφαβητικά (σαν τις επαφές κ φαίνεται το κάθε γράμμα)... Μπορούμε κάπως να το αποφύγουμε αυτό...???

Νομίζω πώς όχι.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...