Tyxerakias Δημοσιεύτηκε May 7, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 7, 2013 (edited) Προετοιμασία Κατεβάζεις το KIES από εδώ. Μετά το εγκαθιστάς στον υπολογιστή και φροντίζεις να το κλείσεις. Σημείωση, το KIES δεν χρειάζεται, αυτό που θέλεις είναι οι drivers για το κινητό, που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του KIES. Εναλλακτικά, χωρίς την ανάγκη για το Kies, μπορείς να κατεβάσεις μόνο τους drivers της Samsung από εδώ. Κατεβάζεις το Odin 3.07 από εδώ. Το ξεζιπάρεις και το αφήνεις, θα σου χρειαστεί σε λίγο. - Διαδικασία αλλαγής Firmware Ανεξάρτητα απο την έκδοση firmware που θέλεις να περάσεις, η διαδικασία παραμένει ίδια. 1. Αφού κατεβάσεις το επιθυμητό firmware από το επόμενο μήνυμα το οποίο ανανεώνεται πάντα με τα τελευταία firmwares (κύρια πηγή: sammobile.com), αποσυμπίεσε το αρχείο (ή αρχεία) .tar σε σημείο της επιλογής σου. 2. Κλείσε το τηλέφωνο και μπες σε download mode (αυτό επιτυγχάνεται με το να πατήσεις ταυτόχρονα vol down/home/power, μόλις το κινητό ανοίξει θα δεις μια ειδοποίηση η οποία θα λέει αν θέλεις να συνεχίσεις πάτα το vol up. Αν θέλεις να ακυρώσεις θα πατήσεις το vol down, στην προκειμένη περίπτωση πατάμε το vol up. Μολις μπήκες σε download mode. http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/s4dm.jpg 3. Ξεκίνα το odin (σε windows 7 καλό ειναι να κάνεις δεξι κλικ/run as administrator). 4. Κάνε κλικ στο κουμπί που λέει “PDA” και αναζήτησε το αρχείο που αποσυμπίεσες στο βημα 1. Αν το αρχείο αυτό περιέχει παραπάνω απο 1 αρχεία, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις ανάλογα, δηλαδή Phone/Modem και CSC στα αντίστοιχα κουτιά του Odin (βλ. εικόνες) http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/odin2ng.jpg http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/odin3.jpg 5. Μην βάλεις το .PIT αρχείο πουθενά και μην τικάρεις το repartition 6. Σύνδεσε το καλώδιο usb στον υπολογιστη και περιμένε μέχρι το κουτάκι ID:Com να γινει γαλάζιο. http://www.myphone.gr/gallery/data/500/odins4.jpg 7. Κάνε κλικ στο “start”. 8. Μην αποσυνδέσεις ή κλείσεις την συσκευή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει το τηλέφωνό σου. Το τηλέφωνο θα κάνει επαννεκίνηση μόνο του. * Σε περίπτωση που το κινητό μετά την επανεκκίνηση εμφανίζει το λογότυπο της Samsung και μένει εκεί (αυτό μπορεί να γίνει αν δεν κάνεις factory reset πριν την αναβάθμιση ή αν έρχεσαι από custom rom), βγάλε την μπαταρία, μπες σε recovery mode πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά Volume + , home και Power και κάνε ένα factory reset. 9.**Μόνο αν είσαι root** Aν θέλεις να αλλάξεις το sales code για κάποια συγκεκριμένη χώρα, και το CSC το υποστηρίζει, κατέβασε το CSC selector, και επίλεξε τoν κωδικό που επιθυμείς (π.χ EUR για Ελλάδα). Kάθε firmware έχει τους δικούς του κωδικούς, ανάλογα με τις χώρες για τις οποίες προορίζεται. Με το παραπάνω βήμα γίνεται και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο. 10. Το τηλέφωνο μας ειναι έτοιμο για χρήση. Σημειώσεις: Θα προσέχεις πάντα να είναι τσεκαρισμένα μόνο τα “Auto Reboot” και “F.Reset Time” Συνιστάται ανεπιφύλακτα factory reset (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) πριν και μετά την αναβάθμιση. Edited August 12, 2014 by Tyxerakias Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tyxerakias Δημ. May 7, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 (edited) Tα παρακάτω αρχεία είναι για το I9505. Jelly Bean Eλληνικά firmwares: (Σε παρένθεση η ημερομηνία παραγωγής) XXUAMDC Vodafone Ελληνικό firmware (VGR) 4.2.2 (11 Απριλίου)XXUAMDC Cosmote Ελληνικό firmware (COS) 4.2.2 (11 Απριλίου) XXUAMDE Eλληνικό (EUR) firmware 4.2.2 (12 Aπριλίου) XXUAMDM Eλληνικό (EUR) firmware 4.2.2 (24 Aπριλίου) XXUAME2 Vodafone Ελληνικό firmware (VGR) 4.2.2 (2 Μαΐου) XXUΒΜΕΑ Eλληνικό (EUR) firmware 4.2.2 (29 Mαΐου) XXUΒΜΕΑ Vodafone Eλληνικό (VGR) firmware 4.2.2 (29 Mαΐου) XXUBMF4 Cosmote Ελληνικό firmware (COS) 4.2.2 (10 Ιουνίου) XXUΒΜGA Eλληνικό (EUR) firmware 4.2.2 (11 Iουλίου) XXUDΜGG Vodafone Eλληνικό (VGR) firmware 4.2.2 (30 Iουλίου) XXUDΜΗ7 Cosmote Eλληνικό (COS) firmware 4.2.2 (16 Αυγούστου) XXUDΜH6 Eλληνικό (EUR) firmware 4.2.2 (13 Aυγούστου) XXUEMJ7 Vodafone Eλληνικό (VGR) firmware 4.3 (15 Oκτωβρίου) XXUEMJ7 Eλληνικό (EUR) firmware 4.3 (15 Oκτωβρίου) XXUEMK9 Eλληνικό (EUR) firmware 4.3 (21 Νοεμβρίου) XXUEMK9 Eλληνικό (VGR) firmware 4.3 (21 Νοεμβρίου) XXUEMKF Eλληνικό (EUR) firmware 4.3 (27 Νοεμβρίου) XXUEMKF Eλληνικό (COS) firmware 4.3 (27 Νοεμβρίου) XXUENA4 Eλληνικό (EUR) firmware 4.3 (9 Ιανουαρίου 2014) XXUFNB9 Eλληνικό (EUR) firmware 4.4.2 (14 Φεβρουαρίου 2014) XXUFNDG Eλληνικό (COS) firmware 4.4.2 (2 Μαΐου 2014) XXUGNE8 Eλληνικό (VGR) firmware 4.4.2 (21 Μαΐου 2014) XXUGNF1 Eλληνικό (EUR) firmware 4.4.2 (5 Iουνίου 2014) XXUGNG8 Eλληνικό (EUR) firmware 4.4.2 (23 Iουλίου 2014) XXUGNH7 Eλληνικό (VGR) firmware 4.4.2 (20 Aυγούστου 2014) Σημείωση: Τα --DMxx firmwares και νεότερα ενεργοποιούν το SELinux και έχουν καινούριο bootloader. Αυτό εμποδίζει την επιστροφή σε προηγούμενα firmwares (downgrade) και επίσης δημιουργεί προβλήματα με το rooting. (ο κωδικός αποσυμπίεσης αν ζητηθεί, είναι samfirmware.com) Edited October 29, 2014 by Tyxerakias Ενημέρωση Συνδέσμων Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 επειδη ειμαι νεος στον κοσμο του αντροιτ....τι επιτυνχανουμε με το παραπανω? Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galanakop Δημ. May 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 Με το καινούργιο γαλλικό firmware η αλήθεια είναι ότι το τηλέφωνο σε λαγκαρισματα πάει πολύ καλύτερα... Παράθεση Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tyxerakias Δημ. May 7, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 επειδη ειμαι νεος στον κοσμο του αντροιτ....τι επιτυνχανουμε με το παραπανω? Αναβάθμιση λογισμικού. Ό,τι επιτυγχάνουμε όταν κάνουμε update σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
afilopou Δημ. May 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 Μια μικρη διορθωση Αλεκο.Η γαλλικη ειναι MDN και οχι MDM Παράθεση Αργύρης :w00t: "Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tyxerakias Δημ. May 7, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 Μια μικρη διορθωση Αλεκο.Η γαλλικη ειναι MDN και οχι MDM Σωστός Αργύρη, διορθώθηκε. Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
icy20 Δημ. May 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2013 Εγω ειναι η αληθεια επειδη ειναι καινουριο το κινητο και δεν ξερω μηπως βγαλει τπτ τους πρωτους 1-2 μηνες δεν του περναω firm απο αλλη χωρα μηπως χρειαστει τπτ service... Παράθεση Μάριος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdanasto Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 Βγήκε η MDM έκδοση για το ελληνικό τηλέφωνο (EUR). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 (edited) Καλημερα παιδια κ εμενα μολις εκανε αναβαθμιση το κινητο. Την εκανα αλλα δεν ξερω τι αλλαξε κ που ειναι χρησιμο το update αυτο! Edited May 8, 2013 by bolek7 Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng76 Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 Καλημερα, Και σε εμενα ηρθε το update, τελικα τι διορθωνει? smearing? overheating? το μονο που εγραφε ειναι 'stabilty update'... Το τηλ ζεςταινετε αρκετα και γι'αυτο θα με ενδιεφερε να μαθω τι τελικα διορθώνει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 ειδε κανενας καμια διαφορα μετα το update? Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galanakop Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 ειδε κανενας καμια διαφορα μετα το update? εγω απο ελληνικό που ειχα πιο πριν εχω δει διαφορα και στην ταχυτητα αλλα και στα λαγκαρισματα!!! Οχι βεβαια πως εχουν εξαφανιστεί αλλα ειναι σε πολύ καλυτερη κατασταση απο πριν!!! Παράθεση Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 εμενα παντως δεν ζεσταινεται πλεον τοσο πολυ οπως πριν! ετσι εχω καταλαβει! Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galanakop Δημ. May 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2013 εμενα παντως δεν ζεσταινεται πλεον τοσο πολυ οπως πριν! ετσι εχω καταλαβει! Μπορεί και να ισχυει αυτό που λες αλλα δεν καταλαβα κατι μιας και δεν ειχα ουτε πριν τετοια θεματα με θερμοκρασίες!!! Παντως πολλα παιδια και εδω αλλα και στο xda που διαβάζω αντιμετωπίζουν τρελές καταστάσεις!!! Ακούω για 52-58 βαθμούς στον επεξεργαστή... Μακριά απο εμας!!! Παράθεση Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2013 πως γινεται το unroot παιδια ??? ειμαι ασχετος εντελως και αγορασα ενα κινητο και ειναι root!! ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος για unroot? Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Superuser Δημ. May 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2013 Να περάσεις ένα Firmware από την αρχή όπως λέει ο οδηγός. Προσοχή γιατί τα Firmware του οδηγού είναι για το I9505. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Νίκος Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2013 εχω mac και δεν μπρω να βρω αυτο το odin για mac....τι να κανω? Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Superuser Δημ. May 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2013 Η πιο εύκολη λύση είναι να βρεις έναν υπολογιστή με Windows και να κάνεις από εκεί τη διαδικασία. Φαντάζομαι πως όλο και κάποιος γνωστός σου θα έχει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Νίκος Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioankas Δημ. May 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2013 Εχω προβλημα με την αναβαθμιση.. Καποια πατατα εκανα και εσβησε το PIT FILE.... Για να περασω αλλο firmware μου γραφει οτι δεν εχει το pit. file Υπαρχει καπου να το περασω ξανα με ODIN για να μπορεσω να καβω αναβαθμιση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdanasto Δημ. May 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2013 Εχω προβλημα με την αναβαθμιση.. Καποια πατατα εκανα και εσβησε το PIT FILE.... Για να περασω αλλο firmware μου γραφει οτι δεν εχει το pit. file Υπαρχει καπου να το περασω ξανα με ODIN για να μπορεσω να καβω αναβαθμιση Χρησιμοποίησε το καλώδιο USB της συσκευασίας, στην περίπτωση που έχεις κάποιο άλλο, και δοκίμασε να φλασάρεις ξανά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. May 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2013 Εχω το κινητο live demo. οταν παω παταω retail mode θελει κωδικο. Ξερει κανεις απο που μπορω να το βρω; Εκανα και firmware update αλλα παλι δε βγαινει το demo... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdanasto Δημ. May 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2013 Εχω το κινητο live demo. οταν παω παταω retail mode θελει κωδικο. Ξερει κανεις απο που μπορω να το βρω; Εκανα και firmware update αλλα παλι δε βγαινει το demo... Νομίζω είναι το 4555, αλλά για να απεγκαταστήσεις το retail mode έχει μια διαδικασία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. May 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2013 Ναι ειναι αλλα δεν βγαινει το demo mode... Τεσπα... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fits13 Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Παιδια καπου διαβασα οτι το s4 εχει κλειδωμενο το bootloader ισχυει κατι τετοιο? Αν ναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ πως ξεκλειδωνει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts