Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 720

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω το κινητό επειδή το lumia 925 έπαψε (μάλλον, αν γνωρίζει κανείς κάτι άλλο, ας μου το πει) να πουλιέται στα 250€.

Έχω ακούσει πολλά θετικά σχόλια για την μπαταρία, ισχύουν;

Επίσης, σε σχέση με το 925 είναι πολλά τα μειονεκτήματά του; Π.χ. είναι αργό στην περιήγηση, είτε του ίντερνετ είτε του μενού;

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αρχικά κοίταζα τα 920/925, αλλά με περιόριζε η δωροεπιταγή που είχα σε συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο δεν τα έφερε ποτέ. Τελικά κατέληξα στο 720, το καλύτερο Lumia που έφερε το κατάστημα σε κάποια φάση και το τσίμπησα αμέσως.

Η μπαταρία του είναι απλά απίστευτη - το screenshot που επισυνάπτω είναι από το δικό μου 720 μετά από 4-5 φορτίσεις, με μέτρια χρήση (λίγες και σύντομες κλήσεις καθημερινά, δεν έχω πακέτο), καθόλου 3G αλλά αρκετό WiFi (browsing, sharing) και φωτογραφίες, και τις επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας ενεργοποιημένες. Φαντάζομαι ότι με κανονική χρήση βγάζεις άνετα 2 ημέρες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλο smartphone με τέτοια αυτονομία σε τέτοια τιμή!

Γενικά είναι αρκετά γρήγορο, δεν κολλάει πουθενά γιατί τα χαρακτηριστικά του είναι μια χαρά για Windows Phone. Βίντεο, browsing, apps, όλα πάνε σφαίρα.

Σε σχέση με το LG Optimus 7 που είχα πριν, απλά με παραξενεύει το ότι για να ενεργοποιηθεί το WiFi θέλει μερικά δευτερόλεπτα (ήταν άμεσο στο LG) και η φωτογραφική θέλει 1-2 δευτερόλεπτα για να βγάλει τη φωτογραφία (ίσως είναι το Nokia lens που έχω ενεργοποιήσει - δεν το έχω ψάξει πολύ) αλλά η ποιότητα της φωτογραφίας σε αποζημιώνει (Carl Zeiss lens βλέπεις). Το LG ήταν πιο γρήγορο σε αυτά τα δύο πάντως αλλά δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα...

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

• Απαντήσεις 363
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εντάξει, τρελό αυτό με την μπαταρία! Αν τρέχει έτσι όπως το λες και δεν έχει ιδιαίτερα κολλήματα, μάλλον θα το πάρω. Το βρίσκω στα 190 € περίπου, καλά δεν είναι;

Είναι unibody, έτσι; Δεν έχει καπάκια μπαταρίας κτλ. Ή κάνω λάθος;

Εντάξει, τρελό αυτό με την μπαταρία! Αν τρέχει έτσι όπως το λες και δεν έχει ιδιαίτερα κολλήματα, μάλλον θα το πάρω. Το βρίσκω στα 190 € περίπου, καλά δεν είναι;

Είναι unibody, έτσι; Δεν έχει καπάκια μπαταρίας κτλ. Ή κάνω λάθος;

Νομίζω πως το 720 είναι το πιο ισορροπημένο Windows Phone αυτή τη στιγμή - λογική τιμή, ιδανικό μέγεθος και βάρος, φοβερή μπαταρία, καλύτερη φωτογραφική από άλλα κινητά της κατηγορίας του. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Το σώμα είναι unibody (δεν έχει καπάκι μπαταρίας - η SIM μπαίνει στο πλάι σαν την microSD) και η μπαταρία θεωρητικά δεν μπορεί να αλλάξει από το χρήστη.

Κι εγώ στα 190 ευρώ το είχα πάρει πριν από ένα μήνα περίπου. Το θέμα με τη μπαταρία μπορούν να το επιβεβαιώσουν και άλλοι εδώ στο forum (ήδη υπάρχουν αρκετά screenshots στο θέμα αυτό, προφανώς με πιο αντιπροσωπευτική χρήση από τη δική μου) και όσο για τα κολλήματα, απλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι στο διάστημα που το έχω. Αρκετή RAM, διπύρηνος επεξεργαστής και η βελτιστοποίηση από το λειτουργικό οδηγούν σε πολύ καλές επιδόσεις και εξαιρετική αυτονομία - προσωπικά δεν χρειαζόμουν τις υπερβολές που βλέπω τριγύρω με χαρακτηριστικά που δεν έχει ούτε το laptop της δουλειας μου (π.χ. 6-core CPU, 3GB RAM, 64GB storage) και αστρονομική τιμή.

Αν είσαι οκ με το λειτουργικό και δεν έχεις τρελλές απαιτήσεις, πιστεύω ότι το 720 θα σε καλύψει απόλυτα! :)

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ψήθηκα, και πήγα να το τσιμπήσω στα καπάκια, αλλά στα σκρουτζομάγαζα που το έχει 190 και 200 το επόμενο δεν το έχουν πια, έχει εξαντληθεί. Έχει κανείς ιδέα πού μπορώ να το βρω πάνω-κάτω σ' αυτές τις τιμές;

Άλλη μια ερώτηση: στην ανταπόκριση με το άγγιγμα στην οθόνη είναι καλό; Ανταποκρίνεται γρήγορα;

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Ψήθηκα, και πήγα να το τσιμπήσω στα καπάκια, αλλά στα σκρουτζομάγαζα που το έχει 190 και 200 το επόμενο δεν το έχουν πια, έχει εξαντληθεί. Έχει κανείς ιδέα πού μπορώ να το βρω πάνω-κάτω σ' αυτές τις τιμές;

Άλλη μια ερώτηση: στην ανταπόκριση με το άγγιγμα στην οθόνη είναι καλό; Ανταποκρίνεται γρήγορα;

Ολα γινονται πολυ γρηγορα,ειναι πολυ smooth το κινητο,μην ανησυχεις!

Για ρωτα σε κανενα Nokia store,βγαζουν κατι προσφορες και αυτοι...τα χριστουγεννα πχ ειχαν με 199ευρω το 720

Xiaomi Mi 13 Pro 🆒

Θα ρωτήσω.

Βλέπω σε ξένα φόρουμς πολλά παράπονα για την ανάλυση της οθόνης. Χάλια είναι ή υπερβάλλουν;

Edited by mplamplakas

• 2 months later...
Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να πάρω το συγκεκριμένο τηλέφωνο αλλά με απασχολεί κάτι! Το μαύρο της οθόνης του είναι καλό ή γκριζάρει? Το lumia 620 που έχω δει γκριζάρει λιγάκι. Τώρα έχω το lumia 800 και η οθόνη του είναι καταπληκτική απλά τ αλλάζω γιατί έχει κάποιο πρόβλημα. Όποιος μπορεί να μου απαντήσει σ αυτήν την απορία θα με διευκόλυνε πολύ!

Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να πάρω το συγκεκριμένο τηλέφωνο αλλά με απασχολεί κάτι! Το μαύρο της οθόνης του είναι καλό ή γκριζάρει? Το lumia 620 που έχω δει γκριζάρει λιγάκι. Τώρα έχω το lumia 800 και η οθόνη του είναι καταπληκτική απλά τ αλλάζω γιατί έχει κάποιο πρόβλημα. Όποιος μπορεί να μου απαντήσει σ αυτήν την απορία θα με διευκόλυνε πολύ!

Καλησπέρα φίλε.. Τα 620/720 με το 800 έχουν διαφορετικό τύπο οθόνης.. Δηλαδή το 800 έχει AMOLED οθόνη που δείχνει τέλεια το μαύρο γι αυτό τα άλλα σου φαίνονται λίγο ξεφτισμένο... Έχει συνηθίσει το μάτι σου στην AMOLED (και το δικό μου στο 1020)...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Θα ρωτήσω.

Βλέπω σε ξένα φόρουμς πολλά παράπονα για την ανάλυση της οθόνης. Χάλια είναι ή υπερβάλλουν;

Εξαρτάται... σαν αριθμός pixels (πυκνότητα) είναι από τους χαμηλότερους που υπάρχουν σε τέτοιο μέγεθος οθόνης. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ανάλυση στη χρήση του κινητού (browsing, emails, photos κλπ). Αν μπορέσεις να δεις την οθόνη από κοντά θα καταλάβεις.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σκούρο μαύρο που έχω δει ποτέ σε οθόνη κινητού, αλλά ούτε και αυτό ενοχλεί. Προσπαθώ να φανταστώ μια περίπτωση που θα επηρέαζε το πόσο έντονο φαίνεται το μαύρο...

Το κινητό είναι βολικό στο χέρι, ελαφρύ, με φανταστική αυτονομία και δεν κολλάει ποτέ. Προσωπικά το έχω λυώσει στο browsing/emails/photos/note taking (Evernote/Springpad)/navigation και δεν είχα ποτέ θέμα ούτε με την ανάλυση αλλά ούτε και με το μαύρο. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια βέβαια, αλλά από την άλλη ασχολούμαι αρκετά με την επεξεργασία των φωτογραφιών...

Αν έχεις συνηθίσει στις οθονάρες του 800 και του C6-01 σου κακοφαίνεται το "χειρότερο". Anyway ευχαριστώ για την απάντηση παιδιά. Είμαι ανάμεσα στο 720 και το 620 και κλείνω προς το 720...θα δούμε!

Αν έχεις συνηθίσει στις οθονάρες του 800 και του C6-01 σου κακοφαίνεται το "χειρότερο". Anyway ευχαριστώ για την απάντηση παιδιά. Είμαι ανάμεσα στο 720 και το 620 και κλείνω προς το 720...θα δούμε!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα εμπειρία από καλύτερες οθόνες στο παρελθόν - ίσως το μαύρο στο LG E900 (Windows 7.5) που είχα να ήταν πιο έντονο. Όσο για την επιλογή ανάμεσα σε 620 & 720, νομίζω πως είναι μονόδρομος αν η ελάχιστη διαφορά στην τιμή δεν είναι θέμα: Το 720 έχει μεγαλύτερη οθόνη, ραδιόφωνο, καλύτερη αυτονομία και καλύτερη φωτογραφική, μεταξύ άλλων. Ήμουν κι εγώ σε δίλημμα τότε, μεταξύ 620/720/820 και κατέληξα στο 720 για διάφορους λόγους.

Λογικά και γω για το 720 πάω αν και δεν το βρίσκω πουθενά στην Ελλάδα ούτε σε μεταχειρισμένο που το ζητάω :p

Λογικά και γω για το 720 πάω αν και δεν το βρίσκω πουθενά στην Ελλάδα ούτε σε μεταχειρισμένο που το ζητάω :p

Ψάξε μεταχειρισμένο αν κι εκεί δύσκολα..

- There is no place like 127.0.0.1 -

Ναι ισχύει. Γενικά η nokia λέει οτι έχει χαμηλές πωλήσεις και διάφορες τέτοιες μπαρούφες και τα μόνα διαθέσιμα κινητά είναι το 520 και αυτές οι αηδίες οι μεγάλες που δεν έχουν τίποτα πάνω. 630 και 625 μου φαίνεται. Δεν υπάρχει κανένα άλλο :P Τι περιμένει να πουλήσει από αυτά τα αίσχη για κινητά...(δεν αναφέρομαι στο 520 που είναι οικονομικό) Edited by alex380

Το Skroutz δείχνει το 720 μόνο το Mediamarkt και μάλιστα μόνο κατόπιν παραγγελίας... παράξενο.

Ναι ισχύει. Γενικά η nokia λέει οτι έχει χαμηλές πωλήσεις και διάφορες τέτοιες μπαρούφες και τα μόνα διαθέσιμα κινητά είναι το 520 και αυτές οι αηδίες οι μεγάλες που δεν έχουν τίποτα πάνω. 630 και 625 μου φαίνεται. Δεν υπάρχει κανένα άλλο :P Τι περιμένει να πουλήσει από αυτά τα αίσχη για κινητά...(δεν αναφέρομαι στο 520 που είναι οικονομικό)

Δεν διαφωνώ. Παρότι για την τιμή τους είναι καλά και τίμια κινητά, η σχέση απόδοσης/τιμής μου φαίνεται καλύτερη στο 720: Το 520 π.χ. δεν έχει flash στη μηχανή, το 620 έχει flash αλλά δεν έχει ραδιόφωνο, δεν έχουν μπροστινή κάμερα (ελπίζω να θυμάμαι καλά), γενικά υστερούν σε κάτι σε σχέση με το 720. Ακόμα και το 630 πετσοκομμένο είναι, αλλά για τα λεφτά του δεν είναι άσχημο.

Edited by geoponer

Παιδιά 159 στα mediamarkt τώρα. Σκέφτομαι να το πάρω. Αξίζει; Άσπρο ή μαύρο; Δυστυχώς δεν το βρίσκω σε μπλε :(.

Το άσπρο είναι πιο ωραίο, αλλά είναι glossy. Υπάρχουν ultra thin matte skins;

Back In Black

Υπάρχει στα media?το ψάχνω καιρό σε καταστήματα και Αγγελίες αλλά τπτ. Να σαι καλά για την πληροφορία πάω να δω :-)
Στου κωφού την πόρτα , πάρε την πόρτα και φύγε...

Καλημέρα! Μήπως κάποιος που το έχει μπορεί να μου πει αν υποστηρίζει double tap to wake και glance screen; Έχω το 1020 αλλά θέλω το 720 για δεύτερο. Αλλά θεωρώ το glance πολύ σημαντικό και αν δεν υποστηρίζεται για κάποιο λόγο δεν θα το πάρω. Επίσης αξίζει γενικά σαν τηλέφωνο ή ποια είναι παλιό και να κοιτάξω πχ το 630; Ευχαριστώ! Edited by spiros_kef

Καλημέρα! Μήπως κάποιος που το έχει μπορεί να μου πει αν υποστηρίζει double tap to wake και glance screen; Έχω το 1020 αλλά θέλω το 720 για δεύτερο. Αλλά θεωρώ το glance πολύ σημαντικό και αν δεν υποστηρίζεται για κάποιο λόγο δεν θα το πάρω. Επίσης αξίζει γενικά σαν τηλέφωνο ή ποια είναι παλιό και να κοιτάξω πχ το 630; Ευχαριστώ!

To 720 υποστηρίζει το Glance screen & Double tap, αφού εγκαταστήσεις το Nokia Black update. Προσωπικά δεν τα έχω ενεργοποιήσει, για να εξοικονομώ μπαταρία.

Σε σχέση με το 630, θεωρώ ότι το 720 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και θα το επέλεγα πάλι αν είχα να διαλέξω μεταξύ των δύο.

Παιδιά 159 στα mediamarkt τώρα. Σκέφτομαι να το πάρω. Αξίζει; Άσπρο ή μαύρο; Δυστυχώς δεν το βρίσκω σε μπλε :(.

Το άσπρο είναι πιο ωραίο, αλλά είναι glossy. Υπάρχουν ultra thin matte skins;

Παρατήρησα ότι στο site του media markt δεν γράφει το EU δίπλα από τον τίτλο του τηλεφώνου. Υπάρχει περίτπωση μετά από αναβάθμιση να μην έχει ελληνικά; Αν ναι πως λύνεται; (γιατί είναι κρίμα να μην έχεις το 8,1 update)

Παρατήρησα ότι στο site του media markt δεν γράφει το EU δίπλα από τον τίτλο του τηλεφώνου. Υπάρχει περίτπωση μετά από αναβάθμιση να μην έχει ελληνικά; Αν ναι πως λύνεται; (γιατί είναι κρίμα να μην έχεις το 8,1 update)

Δεν υπάρχει περίπτωση μετά από αναβάθμιση να χάσεις τα ελληνικά!

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Το τηλεφωνο το εχω κοντα στο 8μηνο και ειμαι ΥΠΕΡ ευχαριστημενος. Δυο θεματακια μονο και πεστε μου αν υπαρχει λυση.

1)Στις αναφορες παραδοσης φαινεται ο αριθμος και οχι το ονομα του παραληπτη.Αλλαζει αυτο????

2)Οταν παιρνω συνεχως το ιδιο τηλ οσες φορες το παιρνω συνεχομενα τοσες φορες εμφανιζεται στην επανακληση ενω στο C7 που εχω αυτο δεν γινεται απλα κραταει το τηλ του ιδιου αριθμου ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.Μηπως αλλαζει και αυτο???

Αν δεν αλλαζει παντως ευελπιστω στην επομενη αναβαθμιση να φτιαξει.Απο κατι τετοια μικρα εγω πιανομαι.

Α ναι ανοικτη ακροαση στο ραδιοφωνο υπαρχει ή οχι??????

Edited by Navar
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements