Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σιγά τις ταχύτητες :lol:

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1487

• georgemv

736

• cmvr

1009

• georgebad

1099

Να και ένα all time high.

6801343270.png

WHAT? Καλα εχει ξεφυγει αγρια η Cosmote ...να φανταστω 1+7+7+3

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 7+7+3+20 δεν πιάνει πάνω από 15 down και 30 up. Δεν ξέρω γιατί.
مفاجأة

WHAT? Καλα εχει ξεφυγει αγρια η Cosmote ...να φανταστω 1+7+7+3

Σωστά. Χωρίς LoS όμως, από το σπίτι αυτά και στις 6 το απόγευμα.

Εαν με 4CA & MIMO έχεις 15mbit κάτι δεν πάει καλά.

Σωστά. Χωρίς LoS όμως, από το σπίτι αυτά και στις 6 το απόγευμα.

Εαν με 4CA & MIMO έχεις 15mbit κάτι δεν πάει καλά.

Εχει τρελη κινηση ο σταθμος στο γηπεδο του παοκ...απλα καλυπτει παντου τα παντα

Σκεφτείτε πόσα Home Speed Booster παίζουν σ αυτόν τον σταθμό, πόσοι είναι με τα απεριόριστα του WhatsUp.. Αφού έχει και 15 mbps είναι υπέρκαλα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σκεφτείτε πόσα Home Speed Booster παίζουν σ αυτόν τον σταθμό, πόσοι είναι με τα απεριόριστα του WhatsUp.. Αφού έχει και 15 mbps είναι υπέρκαλα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχω δοκιμάσει και σε νεκρές ώρες, δεν έχει καμία διαφορά.

Λίγο παρακάτω και μιλάω για 100m, με 3+20 έχω σταθερά 90-100 down και ~60 up.

مفاجأة

Να και ένα all time high.

6801343270.png

Ωραίος. Βέβαια πρέπει να το υποστηρίζει η συσκευή να λέμε την αλήθεια.

Γενικά και η ξαδέλφη μου μου είπε απο Άλιμο όταν ανέβηκε από 50 στα 250... Αρα μιλάμε όντως για τεράστια διαφορά.

----- προσθήκη μηνύματος 58 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχω δοκιμάσει και σε νεκρές ώρες, δεν έχει καμία διαφορά.

Λίγο παρακάτω και μιλάω για 100m, με 3+20 έχω σταθερά 90-100 down και ~60 up.

Εχει αναβαθμιστεί ο σταθμός;;;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραίος. Βέβαια πρέπει να το υποστηρίζει η συσκευή να λέμε την αλήθεια.

Γενικά και η ξαδέλφη μου μου είπε απο Άλιμο όταν ανέβηκε από 50 στα 250... Αρα μιλάμε όντως για τεράστια διαφορά.

----- προσθήκη μηνύματος 58 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι και πρεπει να ηταν απο τους πρωτους.. παντως παιδια εγω βαρεσα και 180 σε αυτο τον σταθμο στις 1.30 το βραδυ και το ειχα ανεβασει και ολας

https://www.speedtest.net/my-result/a/6608589993

Ειναι κανα 1.5κμ απο τον σταθμο , αλλα ειναι αυτος σιγουρα

Edit:

Στις Σερρες παντως το δικτυο πηρε πολυ μεγαλη ανασα , μπορει να μην ειναο παντου 200 300.400 500 , αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα και την επανεφερε παλι στην πρωτη τουλαχιστον στο κεντρο...

https://drive.google.com/file/d/1daId8mtAX0N1JxABnLnDz1LHXDKsx9Ia/view?usp=drivesdk

Τωρα εχουμε και την 3094 η οπια απο οτι φαινεται θα σερνεραι ως τον αιωνα τον απαντα

Edited by georgebad

Είπα να κάνω και γω ένα speedtest τέτοια ώρα, Αμπελόκηποι Αθήνα.

Με 4CC (7+3+1+20) σύμφωνα με το Net Monster, πάνω από 120/20 δεν είδα. Περίμενα κάτι παραπάνω για τέτοια ώρα...

Edited by silverag

Είπα να κάνω και γω ένα speedtest τέτοια ώρα, Αμπελόκηποι Αθήνα.

Με 4CC (7+3+1+20) σύμφωνα με το Net Monster, πάνω από 120/20 δεν είδα. Περίμενα κάτι παραπάνω για τέτοια ώρα...

Αμπελόκηποι σε όλη την περιοχή η Cosmote δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον στην κεραία του Γηροκομείου (Πανόρμου/Κηφισίας). Μάξιμουμ 180 έχω δει με 3CA ξημερώματα και μένω σχεδόν δίπλα από την κεραία...

Αμπελόκηποι σε όλη την περιοχή η Cosmote δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον στην κεραία του Γηροκομείου (Πανόρμου/Κηφισίας). Μάξιμουμ 180 έχω δει με 3CA ξημερώματα και μένω σχεδόν δίπλα από την κεραία...

Εγώ είμαι λίγο πιο κάτω οπότε παίρνω από την κεραία δίπλα στον Ερυθρό. Αλλά κακά τα ψέματα, είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή οπότε ίσως είναι δύσκολο να δούμε μεγάλα νούμερα.

Οι συσκευές που τα δοκιμάζετε υποστηρίζουν 4MIMO;

Πώς το βλέπουμε αυτό;

Εγώ είμαι λίγο πιο κάτω οπότε παίρνω από την κεραία δίπλα στον Ερυθρό. Αλλά κακά τα ψέματα, είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή οπότε ίσως είναι δύσκολο να δούμε μεγάλα νούμερα.

Δίπλα στο Ερρίκος Ντυναν είναι η #620. Μάλλον αυτήν εννοείς. Εγώ πιάνω από την #70.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οι συσκευές που τα δοκιμάζετε υποστηρίζουν 4MIMO;

Το Mi 9 Lite κάνει 3CA με 256QAM έως 600 Mbps. Για 4x4 mimo δεν γνωρίζω. Υποθέτω πως όχι.

Δίπλα στο Ερρίκος Ντυναν είναι η #620. Μάλλον αυτήν εννοείς. Εγώ πιάνω από την #70.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το Mi 9 Lite κάνει 3CA με 256QAM έως 600 Mbps. Για 4x4 mimo δεν γνωρίζω. Υποθέτω πως όχι.

Ακομα δεν αναβαθμησαν την περιοχη; οσο για να τσεκαρεις αν και τι μπαντες υποστηριζεις μπες στο cacombos καο ψαξε το κινητο σου ...Παντως με 4Ca και mimo το δικτυπ πεταει σε εμενα

Πώς το βλέπουμε αυτό;

Ψάχνεις τις προδιαγραφές του modem της συσκευής σου.

Εάν χάνεις και το 4CA και κυρίως το MIMO μπορεί να βλέπεις και κάτω από το 50% του capacity.

Ακομα δεν αναβαθμησαν την περιοχη; οσο για να τσεκαρεις αν και τι μπαντες υποστηριζεις μπες στο cacombos καο ψαξε το κινητο σου ...Παντως με 4Ca και mimo το δικτυπ πεταει σε εμενα

Είναι αναβαθμισμενη η περιοχή σε 5G ready από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Απλά έγραψα την παλιά ονομασία (70 αντί για 200070) για πιο εύκολα/γρήγορα. Από ταχύτητες δεν άλλαξε κάτι. Σε μερικές ώρες αιχμής, παραλίγο να "πέσει" και σε μονοψήφια νούμερα... Απλά φανταστείτε κάποιον που πληρώνει για το Speed Booster, που δεν κάνει και CA (απ' όσο ξέρω). :lol:

Το γνωρίζω το CA combos.

https://cacombos.com/device?model=M1904F3BG

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εάν χάνεις και το 4CA και κυρίως το MIMO μπορεί να βλέπεις και κάτω από το 50% του capacity.

Δεν γνώριζα ότι ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά... Μάλλον χρειάζεται συσκευή άνω των 500-600€ για να δει κάποιος τις δυνατότητες της Cosmote στο φουλ.

Ψάχνεις τις προδιαγραφές του modem της συσκευής σου.

Από ότι βλέπω στο site της Qualcomm, το modem του SD730G που έχει το Xiaomi Mi Note 10 lite μου, μεταξύ άλλων λέει τα παρακάτω:

Modem Name: Qualcomm® Snapdragon™ X15 LTE modem
Downlink LTE Category: LTE Category 15
Uplink LTE Category: LTE Category 13
Downlink Carrier Aggregation: 3x20 MHz carrier aggregation
Downlink LTE MIMO: Up to 4x4 MIMO on two carriers
Downlink QAM: Up to 256-QAM
Peak Download Speed: 800 Mbps

Οπότε θεωρητικά είμαι οκ. Εκτός αν η Xiaomi δεν αξιοποιεί όπως θα έπρεπε το modem.

Σωστά από την 200620/100620 παίρνω. Αυτή τη διαφορά 200xxx/100xxx στο Cell Id δεν την έχω καταλάβει - και στο Cell Mapper την έχω δει και σε άλλα 6ψήφια eNB.

Edited by silverag

Παιδιά όχι το capability του modem από τον κατασκευαστή του modem αλλά από τον κατασκευαστή της συσκευής. Το ότι το modem υποστηρίζει 4X4 MIMO δεν σημαίνει επ' ουδενί πως ο OEM έχει υλοποιήσει και ανάλογο κεραιοσύστημα και έχει αγοράσει το feature. Αντίστοιχα και για το CA, ειδικά στις συσκευές της xiaomi.

Έχεις δίκιο. Δεδομένου ότι η Xiaomi δεν αναφέρει τίποτα στο site της για MIMO τότε λογικά δεν θα το υποστηρίζει το κινητό.

Από ότι βλέπω στο site της Qualcomm, το modem του SD730G που έχει το Xiaomi Mi Note 10 lite μου, μεταξύ άλλων λέει τα παρακάτω:

Modem Name: Qualcomm® Snapdragon™ X15 LTE modem
Downlink LTE Category: LTE Category 15
Uplink LTE Category: LTE Category 13
Downlink Carrier Aggregation: 3x20 MHz carrier aggregation
Downlink LTE MIMO: Up to 4x4 MIMO on two carriers
Downlink QAM: Up to 256-QAM
Peak Download Speed: 800 Mbps

Οπότε θεωρητικά είμαι οκ. Εκτός αν η Xiaomi δεν αξιοποιεί όπως θα έπρεπε το modem.

Σωστά από την 200620/100620 παίρνω. Αυτή τη διαφορά 200xxx/100xxx στο Cell Id δεν την έχω καταλάβει - και στο Cell Mapper την έχω δει και σε άλλα 6ψήφια eNB.

Ακριβώς αυτό. Η Xiaomi δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του μόντεμ, για οικονομία. Μάλλον πρέπει να πληρώσει παραπάνω σε δικαιώματα, που θα σήμαινε πιο ακριβές τιμές πώλησης.

Όσο για το 100xxx στις B3, κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέλει να κάνει η Cosmote.

Τέτοια αποτελέσματα βλέπω κάθε μέρα

Screenshot_20201116-201316_Service%20mode%20RIL.jpg?raw=1

Screenshot_20201116-201403_Speedtest.jpg?raw=1

مفاجأة

Τέτοια αποτελέσματα βλέπω κάθε μέρα

Screenshot_20201116-201316_Service%20mode%20RIL.jpg?raw=1

Screenshot_20201116-201403_Speedtest.jpg?raw=1

Με 4 Ca με b1 θα σου δωσει στανταρ 2πλασιες ταχυτητες ...Αν μιλαμε για τον σταθμο στο γημεδοντης τουμπας πριν κανα μηνα που ειχα περασει και εγω με wingo τοσο ειχα βγαλει...Βεβαια προχθες ειδα καλες ταχυτητες λαι ηταν και 6 ωρα το απογευμα.

Παντως τιγκα ειναι ο σταθμος

Με 4 Ca με b1 θα σου δωσει στανταρ 2πλασιες ταχυτητες ...Αν μιλαμε για τον σταθμο στο γημεδοντης τουμπας πριν κανα μηνα που ειχα περασει και εγω με wingo τοσο ειχα βγαλει...Βεβαια προχθες ειδα καλες ταχυτητες λαι ηταν και 6 ωρα το απογευμα.

Παντως τιγκα ειναι ο σταθμος

Ναι, για αυτόν μιλάμε. Στην πλευρά προς την παραλία. Λίγο παρακάτω, στην Ανατολικής Θράκης με 3+20 σταθερά 90-100 down / 50-60 up.

مفاجأة

Ναι, για αυτόν μιλάμε. Στην πλευρά προς την παραλία. Λίγο παρακάτω, στην Ανατολικής Θράκης με 3+20 σταθερά 90-100 down / 50-60 up.

Αα εγω λεω πρως ανω τουμπα , εκει οι ταχυτητες ειναι κομπλε