doganos Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Έχει κινησούλα το WiFi calling της Cosmote, έκαναν deploy και 3ο instance: epdg.epc.mnc001.mcc202.pub.3gppnetwork.org. 633 IN A 94.143.178.220 epdg.epc.mnc001.mcc202.pub.3gppnetwork.org. 633 IN A 94.143.176.220 epdg.epc.mnc001.mcc202.pub.3gppnetwork.org. 633 IN A 94.143.177.210 Όσοι έχετε firewall με QoS, ενημερώστε τις σχετικές λίστες! Τι σημαινει αυτο; Εννοω το instance? Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 10, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Τι σημαινει αυτο; Εννοω το instance? Το Core δίκτυο της cosmote είναι virtualized, τρέχει δηλαδή πάνω σε VM που τα χειρίζονται σαν cloud services. Πρακτικά σημαίνει ότι σήκωσαν άλλο ένα VM (instance του WiFi calling function). Τουλάχιστον αυτό βλέπουμε, μπορεί να βλέπουμε μόνο τις 3 border IPs και μέσα να έχουν 100 VM και να μοιράζει την κίνηση ο application controller. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Αρχίζω και ψιλιαζομαι ασυμβατότητα με το IoT-NB... Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? Μπορεί να το διορθώσουν? Η να το πάρουμε απόφαση ότι χάσαμε οριστικά ένα μεγάλο μέρος της ταχύτητας και να ψαχτούμε για άλλες συσκευές? Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 10, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? Μπορεί να το διορθώσουν? Η να το πάρουμε απόφαση ότι χάσαμε οριστικά ένα μεγάλο μέρος της ταχύτητας και να ψαχτούμε για άλλες συσκευές? Έχουν υλοποιήσει LTE NB για IoT. Πιθανολογώ ότι ίσως κάνει κάτι κακό σε μερικές συσκευές, δεν έχω αποδείξεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Σήμερα πρώτη φορά είδα VoLTE και VoWiFi στη συσκευή μου (S8+). Παρατηρώ ότι όταν το κινητό βρίσκεται σε LTE, τότε το VoLTE έχει προτεραιότητα έναντι του VoWiFi, δηλαδή αν και είμαι σε κάποιο WiFi, το VoLTE παραμένει ανοιχτό και δεν αλλάζει σε VoWiFi. Έτσι πρέπει να λειτουργεί; Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Σήμερα πρώτη φορά είδα VoLTE και VoWiFi στη συσκευή μου (S8+). Παρατηρώ ότι όταν το κινητό βρίσκεται σε LTE, τότε το VoLTE έχει προτεραιότητα έναντι του VoWiFi, δηλαδή αν και είμαι σε κάποιο WiFi, το VoLTE παραμένει ανοιχτό και δεν αλλάζει σε VoWiFi. Έτσι πρέπει να λειτουργεί; Δεν έχει επιλογή η συσκευή σου? Στο p10 που είχα υπήρχε επιλογή για την προτεραιότητα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Δεν έχει επιλογή η συσκευή σου? Στο p10 που είχα υπήρχε επιλογή για την προτεραιότητα Ναι, μόλις το βρήκα. Εκεί που ήταν νόμιζα ότι ήταν απλά ένας διακόπτης, αλλά μπορείς να το πατήσεις και σου εμφανίζει τις επιλογές. Ευχαριστώ! Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? Μπορεί να το διορθώσουν? Η να το πάρουμε απόφαση ότι χάσαμε οριστικά ένα μεγάλο μέρος της ταχύτητας και να ψαχτούμε για άλλες συσκευές? Ε λογικά θα ανοίξουν πρόβλημα στην Ericsson όποτε σώθηκες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2018 (edited) Ε λογικά θα ανοίξουν πρόβλημα στην Ericsson όποτε σώθηκες. Λίγα τα λόγια σου για το support της ///. Έχουν σώσει κόσμο από ανίδεους μηχανικούς που εγκαθιστούν λάθος έκδοση λογισμικού στο core network (August 2004) και κάνουν ότι θέλουν στα configurations. Ειδικά εσείς δε θα έπρεπε να λέτε τίποτα κακό. ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το έψαχνα αυτές τις ημέρες. Σίγουρα δεν έχει πέσει η ισχύς εκπομπής, ρυθμίζει το δίκτυο όλες τις μπάντες στα 23dBm. Αρχίζω και ψιλιαζομαι ασυμβατότητα με το IoT-NB... Έχεις rrcConnectionReconfiguration; Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνεις configuration για NB? Με NSN το υλοποιεί η ΚΟΣΜΟΤΕ? Εμείς μόλις το παραδώσαμε σε At&t k Verizon αλλα δεν εχω επαφή για DT. Edited March 10, 2018 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. March 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Λίγα τα λόγια σου για το support της ///. Έχουν σώσει κόσμο από ανίδεους μηχανικούς που εγκαθιστούν λάθος έκδοση λογισμικού στο core network (August 2004) και κάνουν ότι θέλουν στα configurations. Ειδικά εσείς δε θα έπρεπε να λέτε τίποτα κακό. ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έχεις rrcConnectionReconfiguration; Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνεις configuration για NB? Με NSN το υλοποιεί η ΚΟΣΜΟΤΕ? Εμείς μόλις το παραδώσαμε σε At&t k Verizon αλλα δεν εχω επαφή για DT. Ενας απο τους λογους που φευγουν τα δικτυα απο την Ericsson και πανε σε Huawei ειναι και το support της δεύτερης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. March 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/3729152784 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/3729152784 Χμ.. Και σε εσένα το upload σου είναι σχετικα χαμηλο για τα δεδομένα της cosmote Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Ενας απο τους λογους που φευγουν τα δικτυα απο την Ericsson και πανε σε Huawei ειναι και το support της δεύτερης. Σαφέστατα. Όταν παραδίδεις προϊόντα και features τίγκα στα bugs λογικό είναι να θες support. Δε ξέρω σε ποιο support group ανήκει η Ελλάδα αλλά εμείς στα βόρεια παίρνουμε ύμνους για την υποστήριξη των προϊόντων μας. After sales support 1 χρόνο από τους ίδιους τους developers και όχι από άτομα που διαβάζουν tutorials. Επιπλέον η /// όταν συνεργάζεται με ένα δίκτυο αφιερώνει αποκλειστικά ομάδα ενσωμάτωσης των νέων features. Ο μόνος λόγος που η /// έχασε πελάτες ήταν το κόστος. Και τώρα αυτό δεν ισχύει πλέον και στο 5g υπογράφει το ένα συμβόλαιο μετά το άλλο, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων groups. Χρειάζονταν βέβαια σφαλιάρα για να γίνει αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των προϊόντων Αλλά μη ξεχνάμε πόσο παλιά εταιρεία είναι και όταν γεράσει μια εταιρεία έχει προβλήματα μέχρι να γίνει αναδιάρθρωση. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. March 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Χμ.. Και σε εσένα το upload σου είναι σχετικα χαμηλο για τα δεδομένα της cosmote Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μεχρι 50-55 εχω δει upload γενικα... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 11, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2018 Μεχρι 50-55 εχω δει upload γενικα... Μάλλον σου έβαλε PCell Band 20. Τώρα τελευταία το κάνει συχνά. ----- προσθήκη μηνύματος 98 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έχεις rrcConnectionReconfiguration; Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνεις configuration για NB? Με NSN το υλοποιεί η ΚΟΣΜΟΤΕ? Εμείς μόλις το παραδώσαμε σε At&t k Verizon αλλα δεν εχω επαφή για DT. Κάθε φορά που κάνει attach έναν sector θέτει στο Modem pMax 23 μέσα στο SIB1. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Κάθε φορά που κάνει attach έναν sector θέτει στο Modem pMax 23 μέσα στο SIB1. Η μέγιστη τιμή είναι 33. Ήταν πάντα έτσι; :confused: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 12, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 (edited) Η μέγιστη τιμή είναι 33. Ήταν πάντα έτσι; :confused: Άγνωστο, αλλά κάνει σε όλες τις μπάντες το ίδιο. Ίσως είναι το εθνικό όριο. 33 ήταν επι GSM νομίζω Μιχάλη, τα LTE πρέπει να είναι Max 23. Επιβεβαιώνεις; Edited March 12, 2018 by georgemv Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Άγνωστο, αλλά κάνει σε όλες τις μπάντες το ίδιο. Ίσως είναι το εθνικό όριο. 33 ήταν επι GSM νομίζω Μιχάλη, τα LTE πρέπει να είναι Max 23. Επιβεβαιώνεις; yeap, 33dBm@GSM. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Μιλάμε όλο για ταχύτητες. Έχει αναλογιστεί κανείς ότι πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θέλει πάντα να κάνεις χρήση υπηρεσίας VPN πάνω από όλα για ασφάλεια. Και 1gbps να βγάλεις τα περισσότερα VPN που έχουν σερβερ στην χώρα μας πάνω από 50 δεν κατεβάζουν. Θα μου πεις άλλη κουβέντα αυτή απλά ως χρήστης τέτοιων υπηρεσιών ήθελα να το αναφέρω. Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 12, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Μιλάμε όλο για ταχύτητες. Έχει αναλογιστεί κανείς ότι πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θέλει πάντα να κάνεις χρήση υπηρεσίας VPN πάνω από όλα για ασφάλεια. Και 1gbps να βγάλεις τα περισσότερα VPN που έχουν σερβερ στην χώρα μας πάνω από 50 δεν κατεβάζουν. Θα μου πεις άλλη κουβέντα αυτή απλά ως χρήστης τέτοιων υπηρεσιών ήθελα να το αναφέρω. Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk Δεν εμπιστεύεσαι τον Operator και εμπιστεύεσαι τον VPN Provider. Γούστα είναι αυτά :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Δεν εμπιστεύεσαι τον Operator και εμπιστεύεσαι τον VPN Provider. Γούστα είναι αυτά :DΚοίτα τώρα είπαμε από κινητή ξέρεις τα άλλα άστα στους υπόλοιπους που ξέρουν γιατί εκτίθεσαι :) Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 12, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Κοίτα τώρα είπαμε από κινητή ξέρεις τα άλλα άστα στους υπόλοιπους που ξέρουν γιατί εκτίθεσαι :) Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk Όπως σε όλα τα θέματα, είμαι όλος αυτιά και έτοιμος να εκτεθώ και άλλο :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 Μιλάμε όλο για ταχύτητες. Έχει αναλογιστεί κανείς ότι πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θέλει πάντα να κάνεις χρήση υπηρεσίας VPN πάνω από όλα για ασφάλεια. Και 1gbps να βγάλεις τα περισσότερα VPN που έχουν σερβερ στην χώρα μας πάνω από 50 δεν κατεβάζουν. Θα μου πεις άλλη κουβέντα αυτή απλά ως χρήστης τέτοιων υπηρεσιών ήθελα να το αναφέρω. Send by HUAWEI Mate 8 (NXT-L29) 6" DSFA with Tapatalk Αν χρησιμοποιείς Wi-Fi έχει βάση αυτό που λες. Για κινητή τηλεφωνία όχι. Τα interfaces έχουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα vpn. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. March 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2018 (edited) Όπως σε όλα τα θέματα, είμαι όλος αυτιά και έτοιμος να εκτεθώ και άλλο :cool: Είπαμε άφησε και κάτι για τους άλλους είσαι και εξειδικευμένος και στα VPN και Security architect ; Με τέτοιο βιογραφικό σε 5 λεπτά βρίσκεις δουλειά έξω από το LinkedIn :) (πλάκα κάνω μην αρπαχτείς). Το VPN για ultimate security είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους που τους γνωρίζεις ήδη. Ιδιαίτερα το anonymity και το θέμα του tracking από advertisers συν το θέμα με torrent, streaming και περιεχόμενο που είναι από χώρες που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση λόγο γεωγραφικών περιορισμών κλπ. Άσε που σε ώρες αιχμής παίζουν ποιο σβέλτα οι σελίδες και τα steaming από ότι αν το έχεις κλειστό από όλα τα δίκτυα κινητής :) Για την αξιοπιστία πολλών VPN providers έχεις απόλυτο δίκιο θέλει καλό ψάξιμο. Φυσικά οι πάροχοι που έχουν server στην χώρα μας είναι συγκεκριμένοι οπότε είναι ποιο εύκολη η επιλογή. Αν χρησιμοποιείς Wi-Fi έχει βάση αυτό που λες. Για κινητή τηλεφωνία όχι. Τα interfaces έχουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα vpn. Σαφές καμία σχέση το security για wifi vs Lte. Το να είσαι secured πλέον είναι πολύπλευρο θέμα ακόμα και για ένα απλό χρήστη και δεν εστιάζεται μόνο στο κομμάτι της σύνδεσης του παρόχου Internet. Edited March 13, 2018 by cmvr Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. March 13, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2018 (edited) Είπαμε άφησε και κάτι για τους άλλους είσαι και εξειδικευμένος και στα VPN και Security architect ; Με τέτοιο βιογραφικό σε 5 λεπτά βρίσκεις δουλειά έξω από το LinkedIn :) (πλάκα κάνω μην αρπαχτείς). Το VPN για ultimate security είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους που τους γνωρίζεις ήδη. Ιδιαίτερα το anonymity και το θέμα του tracking από advertisers συν το θέμα με torrent, streaming και περιεχόμενο που είναι από χώρες που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση λόγο γεωγραφικών περιορισμών κλπ. Άσε που σε ώρες αιχμής παίζουν ποιο σβέλτα οι σελίδες και τα steaming από ότι αν το έχεις κλειστό από όλα τα δίκτυα κινητής :) Για την αξιοπιστία πολλών VPN providers έχεις απόλυτο δίκιο θέλει καλό ψάξιμο. Φυσικά οι πάροχοι που έχουν server στην χώρα μας είναι συγκεκριμένοι οπότε είναι ποιο εύκολη η επιλογή. Σαφές καμία σχέση το security για wifi vs Lte. Το να είσαι secured πλέον είναι πολύπλευρο θέμα ακόμα και για ένα απλό χρήστη και δεν εστιάζεται μόνο στο κομμάτι της σύνδεσης του παρόχου Internet. Συμφωνούμε με 2 μικρές παρατηρήσεις 1) για να σου αφαιρέσει τα Tracking scripts θα σου πειράξει το περιεχόμενο ο VPN Provider, ή θα σου εφαρμόζει Access List. Με τίποτα απο τα 2 δεν είμαι και πολύ άνετος. 2) είναι αλήθεια αυτό που λες για τις ταχύτητες σε plain HTML, μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθεί καθυστέρηση λόγω session tracking ή transparent proxy. Για την περίπτωση της cosmote που συζητάμε στο παρόν Thread μπορείς να ζητήσεις να σε κάνουν Provision στο vpn-internet APN που δεν κάνει ούτε session tracking, ούτε TCP termination, ούτε content filtering, ούτε NAT, κτλ. Είναι ισοδύναμο με το να βγαίνεις Internet με κλασική ADSL. Edited March 13, 2018 by georgemv Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts