stefanos1999 Δημ. June 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2017 Νομός Αρκαδιας, πυκνότατο b20http://i.imgur.com/LQjq4gZ.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. June 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2017 Μακρυά η κεραια όμως ... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2017 (edited) Σε rural περιοχή ειναι η μέτρηση στα ~900m υψόμετρο. Βρήκα και ένα σταθμό στον δρόμο... Cosmote πάντως δεν είναι... http://i.imgur.com/jtRngWt.jpg Edited June 3, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ababapanos Δημ. June 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2017 Λέω να κάνω σύνδεση frog , Το πακέτο 4gb/4,40ευρω υπάρχει κόμμα γιατί δεν το βρίσκω καπου Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. June 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2017 Υπαρχει ανεπισημα εδω και αρκετο καιρο Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2017 Λέω να κάνω σύνδεση frog , Το πακέτο 4gb/4,40ευρω υπάρχει κόμμα γιατί δεν το βρίσκω καπου Τρεχει ανεπίσημα περίπου 1,5ετος. Ενεργοποίηση με σμς στέλνουμε 17317 στο 1330, έως 2μηνιαιες ενεργοποιήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bezoss Δημ. June 8, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2017 Είναι λογικό 2 ίδια κινητά με cosmote δίπλα δίπλα σε απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου το ένα να πιάνει μια μπάρα λιγότερο από το άλλο? και μετα να υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα και μετά το ένα να πιάνει μια μπάρα λιγότερο από το άλλο? θα τρελαθω! το ρωτάω εδώ επειδή συμβαίνει με cosmote και σε 3g και σε 4g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. June 8, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2017 Είναι λογικό 2 ίδια κινητά με cosmote δίπλα δίπλα σε απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου το ένα να πιάνει μια μπάρα λιγότερο από το άλλο? και μετα να υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα και μετά το ένα να πιάνει μια μπάρα λιγότερο από το άλλο? θα τρελαθω! το ρωτάω εδώ επειδή συμβαίνει με cosmote και σε 3g και σε 4g Λογικό είναι μην σε απασχολεί. Send From Note 3 With S8 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Δυστυχως στην Ανατολικη Θεσσαλονικη αλλα και σε πολλα σημεια της Χαλκιδικης υστερει πολυ σε σημα 4G η Cosmote εναντι των αλλων 2 εταιρειων και ιδιως της μπλε οπου τωρα τελευταια εχει κανει απιστευτη δουλεια στο 4G. Και εδω ερχεται το διλημμα μου...να μεινω στην Cosmote που υστερει στο σημα στην περιοχη μου (Ν.Ραιδεστος, Βασιλικά) αλλα υπερτερει πανελλαδικα η να παω προς την μπλε ή την κοκκινη που υπερτερει στην περιοχη μου και υστερει πανελλαδικα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Δυστυχως στην Ανατολικη Θεσσαλονικη αλλα και σε πολλα σημεια της Χαλκιδικης υστερει πολυ σε σημα 4G η Cosmote εναντι των αλλων 2 εταιρειων και ιδιως της μπλε οπου τωρα τελευταια εχει κανει απιστευτη δουλεια στο 4G. Και εδω ερχεται το διλημμα μου...να μεινω στην Cosmote που υστερει στο σημα στην περιοχη μου (Ν.Ραιδεστος, Βασιλικά) αλλα υπερτερει πανελλαδικα η να παω προς την μπλε ή την κοκκινη που υπερτερει στην περιοχη μου και υστερει πανελλαδικα; σου απάντησα στο άλλο θέμα που postaρες το ίδιο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7220806#post7220806 Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Αν περνάς τον χρόνο σου εκεί κυρίως, πήγαινε σε μια απ τις άλλες 2 Κάποια στιγμή πάντως θα βάλει κι άλλες συχνότητες και στην περιοχή σου η Κοσμοτέ,δεν τίθεται θέμα! Αποκλείεται να κάτσει να υστερεί, για Κοσμοτέ μιλάμε;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 (edited) εμμ αυτα κανει η ελλειψη b20... παντως στην Αθηνα (στις περιοχές που κινούμαι) αρκετά νέα b20 pci βλεπω στο guru να εμφανιζονται τελευταία. Edited June 10, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Πραγματικά, τι να το κάνει το Band 20; ακόμη και σκέτο Band 3 να έβαζε σε όλους τους σταθμούς, θα είχε κάλυψη σαν το UMTS. Δηλαδή, καλύτερη από τις άλλες 2. Αλλά ούτως ή άλλως θα βάλει και Band 20 απλά για να μην τις αφήσει να σηκώσουν κεφάλι:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 (edited) στην ΑΘηνα δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πραγματα, χρειάζεται η b20 διότι indoor υπαρχει θεμα αν δεν έχεις σχετικά κοντα σταθμό. Πολυ τσιμεντο και πολλές 6όροφες/7όροφες πολυκατοικίες. Και με το 2100umts τόσα χρόνια το ιδιο πρόβλημα στο indoor. Δεν λεω χρυσο+Αγιο το πυκνο δικτυο αλλα και χρηματα να έχεις που θα βρεις τόσες άδειες να βαζεις σταθμούς ανα 400-500μέτρα σε τσιμεντοπεριοχές? Οταν εχεις τόσο πυκνο τσιμεντο τι μπορείς να κάνεις στο indoor? μονο με λυσεις τυπου "τελειο σημα" , voWIFI, κτλ σώνεσαι. Μην πιάσουμε την b7... την εχω στα ~220μετρα και ίσα που μπαινει λιγο στα μπροστινά δωμάτια. Edited June 10, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Στο σπιτι πιανει τέλεια και η μπλε και η κόκκινη. Με την πράσινη που ειμαι τωρα μου ερχονται μηνυματα ειδοποιησης κλησεων σαν να το εχω κλειστο το τηλεφωνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Πραγματικά, τι να το κάνει το Band 20; ακόμη και σκέτο Band 3 να έβαζε σε όλους τους σταθμούς, θα είχε κάλυψη σαν το UMTS. Δηλαδή, καλύτερη από τις άλλες 2. Αλλά ούτως ή άλλως θα βάλει και Band 20 απλά για να μην τις αφήσει να σηκώσουν κεφάλι:p Δεν είναι 100% σωστό το σκεπτικό σου. Δεν θα βάλουν LTE σε κάθε GSM ή UMTS σταθμό λόγω χωρητικότητας link με τον κορμό του δικτύου. Παίζουν ακόμα αρκετές E1 γραμμές :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Δεν είμαι κατά της Band 20,κάθε άλλο! Αλλά από άποψης ταχύτητας δεν δίνει και πολλά, σε σχέση με Band 3 και Band 7. Και σίγουρα η Cosmote παρέχει "πραγματικό" LTE στην πλειονότητα των περιπτώσεων και όχι ονομαστικές ταχύτητες! Επίσης, θεωρώ πως θα αντικατασταθουν οι E1 συνδέσεις μέσα στον επόμενο 1.5 χρόνο, λόγω του ότι όλοι οι σταθμοί θα έχουν LTE έως τότε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 (edited) Δεν είμαι κατά της Band 20,κάθε άλλο! Αλλά από άποψης ταχύτητας δεν δίνει και πολλά, Έκανα πρόσφατα ένα speedtest από b20 και μου έδωσε ~94mbps, βέβαια ενεργοποιηθηκε το 256QAM. Επίσης δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει άλλος, αλλά η b20 μου δίνει πάντα χαμηλότερο ping, έστω και λίγο, και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Σχετικά σπάνια πιάνω αυτόματα b20, και το μόντεμ μου για κάποιο λόγο δεν υπακούει σε band locking στην Cosmote. Ενώ εν κινήσει με το αυτοκ/το πάνω από κάποια ταχύτητα έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν πάντα κλειδωνει σε b20.Και σίγουρα η Cosmote παρέχει "πραγματικό" LTE στην πλειονότητα των περιπτώσεων και όχι ονομαστικές ταχύτητες! Υπάρχει και γιαλατζι; Edited June 10, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 (edited) Τον τελευταίο καιρό, έχω παρατηρήσει στο σπίτι μου, πως ενώ το κινητό είναι συνδεδεμένο σε WiFi και τα δεδομένα κλειστά, η Cosmote με γυρίζει από 4G 2600 (3/5 σκάλες) σε 3G και κάθεται εκεί για 1-2 λεπτά, χωρίς να έρχεται κλήση ή κάτι. Το σήμα όμως από 800 και 1800 είναι φουλ, γιατί να με γυρίζει σε 3G; :wacko: :wacko: Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, απλά λέω... ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν είμαι κατά της Band 20,κάθε άλλο! Αλλά από άποψης ταχύτητας δεν δίνει και πολλά, σε σχέση με Band 3 και Band 7. Και σίγουρα η Cosmote παρέχει "πραγματικό" LTE στην πλειονότητα των περιπτώσεων και όχι ονομαστικές ταχύτητες! Επίσης, θεωρώ πως θα αντικατασταθουν οι E1 συνδέσεις μέσα στον επόμενο 1.5 χρόνο, λόγω του ότι όλοι οι σταθμοί θα έχουν LTE έως τότε. Στις αγροτικές περιοχές, η 800αρα κάνει "θαύματα". Το ίδιο και σε μεγάλα κτίρια, σε πόλεις. Έχω πετύχει 3/5 σκάλες 4G Cosmote από 800 μέσα σε supermarket στην Αθήνα, εκεί που η "κόκκινη" δεν είχε καν σήμα για ομιλία. :rolleyes: Επίσης, η Cosmote φαίνεται να μοιράζει "ομοιόμορφα" τους συνδρομητές. Στέλνει τους περισσότερους στην 2600 και όπου έχει αδύναμο σήμα αυτή, τους βάζει σε 1800 και η 800αρα μένει μόνο για κάλυψη σε εσωτερικό χώρο και δε σέρνεται όπως σε άλλες εταιρίες, που βασίζονται αποκλειστικά σε αυτήν. :up: Προχθές το μεσημέρι, έξω από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρος, από μια κεραία με 3/5 σκάλες σήμα (υποθέτω 2600), η Cosmote έπιανε μόνο 20 Mbps download και όταν το έβαλα σε flight mode, με σύνδεσε σε άλλο κελί της ίδιας κεραίας με φουλ σήμα (υποθέτω 800) και ταχύτητα 12 Mbps. Η διαφορά μεταξύ τους, δεν ήταν και τόσο μεγάλη, παρά την κίνηση που θα υπήρχε στο δίκτυο... Edited June 11, 2017 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 . Υπάρχει και γιαλατζι; Φυσικά. Αλλά δεν θα το δεις σχεδόν ποτέ με Cosmote Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 (edited) Φυσικά. Αλλά δεν θα το δεις σχεδόν ποτέ με Cosmote Αν γίνεται να το εξειδικευσεις λίγο θα το εκτιμούσα. Εννοείς να πετάς b20 και όπου φτάσει; Στις αγροτικές περιοχές, η 800αρα κάνει "θαύματα". Αν είναι σαν αυτό που έχει κάνει κάποιο άλλο δίκτυο ~1και πλέον έτος στην Πελοπόννησο...βράστα. Έχεις 4g σε κάποιες αγροτικές και δασικές περιοχές χωρίς GSM και UMTS ταυτόχρονα... Και χωρίς καν (~14 μήνες μετά) να έχει δώσει volte. Άσε που περισσότερο ξεχειλωμενο χάρτη κάλυψης από αυτόν στον 4g της δεν έχω ξαναδεί (στην πράξη). Απεικονίζει 4g καλυψη σε ολόκληρες rural περιοχές στην ανατολική Λακωνια και Αρκαδια που σε εΞωτερικούς χώρους το χαμηλότερο ειναι ~120-122dbm. Edited June 11, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 11, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 Απεικονίζει 4g καλυψη σε ολόκληρες rural περιοχές στην ανατολική Λακωνια και Αρκαδια που σε εΞωτερικούς χώρους το χαμηλότερο ειναι ~120-122dbm. Είναι αρνητικές οι τιμές που αναφέρεις, άρα είναι υψηλότερες (πάει αντίστροφα). Θέλεις να πεις ότι οι υψηλότερες τιμές λήψης που έχεις δει είναι -120dBm. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 (edited) Είναι αρνητικές οι τιμές που αναφέρεις, άρα είναι υψηλότερες (πάει αντίστροφα). Θέλεις να πεις ότι οι υψηλότερες τιμές λήψης που έχεις δει είναι -120dBm. Ναι, οριακή εξωτερικη καλυψη εννοώ, σε αρκετες rural περιοχές. Ενώ κοιτώντας το full βαμμένο 4g χάρτη περιμένεις να βρεις super duper και αξιοποιήσιμο δίκτυο παντού, και στην άνω ραχουλα. Ενώ άλλου δικτύου με εξαιρετικά περιορισμένη rural καλυψη 4g καλυψη στο χάρτη,... βλέπω στην ανατολική Πελοπόννησο ακριβώς αντίθετο...να εχει έστω παραλιακα 4g καλυψη από μακριά-απέναντι Αργολίδα (αντανάκλαση ίσως? πλην αξιοποιησιμο) αλλά στο χάρτη τους (εδώ και ~1ετος) να μην το αποτυπώνουν ως καλυψη. Το θεωρώ πιο τίμιο, εμπορικά. Της Cosmote τα μεγενθυμενα που ειχε ανεβάσει ο kotsianis7 νομίζω στην ανατολική πελοποννησο τουλάχιστον ( που μπορώ να εκφέρω γνώμη) αποτύπωνουν σχεδόν με ακρίβεια τη κατάσταση που επικρατεί , όπου δείχνει καλυψη ειναι πραγματικα αξιοποιήσιμη, όπου δεν δείχνει απλά δεν έχει ούτε db. Edited June 11, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 Ενώ άλλου δικτύου με εξαιρετικά περιορισμένη rural καλυψη 4g καλυψη στο χάρτη,... βλέπω στην ανατολική Πελοπόννησο ακριβώς αντίθετο...να εχει έστω παραλιακα 4g καλυψη από μακριά-απέναντι Αργολίδα (αντανάκλαση ίσως? πλην αξιοποιησιμο) αλλά στο χάρτη τους (εδώ και ~1ετος) να μην το αποτυπώνουν ως καλυψη. Το θεωρώ πιο τίμιο, εμπορικά. Της Cosmote τα μεγενθυμενα που ειχε ανεβάσει ο kotsianis7 νομίζω στην ανατολική πελοποννησο τουλάχιστον ( που μπορώ να εκφέρω γνώμη) αποτύπωνουν σχεδόν με ακρίβεια τη κατάσταση που επικρατεί , όπου δείχνει καλυψη ειναι πραγματικα αξιοποιήσιμη, όπου δεν δείχνει απλά δεν έχει ούτε db. Καλα, το αλλο δικτυο εχει να ανανεωσει χαρτη απο τον καιρο του Νωε:lol: Αρνητικη διαφημιση στον εαυτο τους κανουν. Γενικα παντως η καλυψη παιζεται για ολες. Αυτοι οι χαρτες ειναι για τα πανηγυρια. Αν παρατηρησεις στην Εθνικη Οδο στον χαρτη της Cosmote, στη διαδρομη Βολος - Λαρισα πχ απεικονιζει φουλ καλυψη παντου. Στην πραξη ειναι 1 με 2 γραμμες και μονο στο 30-40% της διαδρομης. Στο υπολοιπο ειναι απλα UMTS. Οποτε γενικα μην εμπιστευεσαι αυτους τους χαρτες. Οταν σοβαρευτουν και οι 3 και τους βγαλουν με ακριβεια οδου οπως οι μητρικες τους πχ, τα λεμε ξανα:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos1999 Δημ. June 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2017 (edited) Στην Ανατολική Πελοποννησο περιγράφω ότι βλέπω με τις συσκευές , πχ τον Ιανουάριο του '17 εβλεπα 4g rural στην cosmote το οποίο ήρθε με την ανανέωση του χάρτη τον Μάιο....4 μηνες μετά. Πάντως στην Ε. Ο. Αθηνών-Τριπολης σχεδόν όλη τη διαδρομή σε 4g την έχει η κοσμοτε, και σε κάποια κομμάτια ( Κόρινθο, Μέγαρα κτλ) και 4g+. Edited June 11, 2017 by stefanos1999 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts