Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχετε δίκιο, αλλά προσπαθήστε να μην είστε αγενείς προς αυτούς που σας παίρνουν τηλέφωνο, θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι είναι φουκαράδες που βγάζουν το ψωμί τους και ΔΕΝ τους αρέσει να παίρνουν και να ενοχλούν τον κοσμάκη...

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχάς να τονίσω πως τότε που πήρα τηλ τη φορθ και μου'δωσε στο άψε σβήσε, είχε την προσφορά δωρεάν έηντηεσέλ μέχρι 1/9 οπότε δε θέλαν πολλά πολλά για να με συνδέσουν :o αλλά και πάλι, τη μέρα που θα σε περάσουν οι ποτετζήδες το μόντεμ, πάρε τον προβάηντερ που γουστάρεις, ζήτα ένα ντέμο για να'χεις πχ στάνταρ νετ εκείνη τη μέρα και την επόμενη πάνε το πρωϊ και χώστους στην τράπεζα τα γκαφρά για την συνδρομή. Εγώ τουλάχιστον στη φορθ αυτό έκανα όταν τελείωσε το τζάμπα. Πήγα νόβα, έσταξα 162€ για μια τρίμηνη και συνεχίσαν να μου παρέχουν το νετ... Εξυπακούεται πως το # του τραπεζολογαριασμού στο δίνει η φορθνετογκόμενα απ'το τηλ :happy:

ΥΓ. Απ'τη στιγμή που ζητάς συνδρομή πχ απ'την φορθ, δίνεις τα στοιχεία, σε περνά η γκόμενα στο κομπιούτερ και μετά από λίγη ώρα σε παίρνει κάποια άλλη και σου λέει ένα ένα τα νούμερα της φορθ που πρέπει να περάσεις στο μόντεμ για να παίξει το νετ. Για το τζέτσκι τα περνάς σ'ενα ειδικό σάιτ που θα μάθεις όταν στο περάσουν :cool: Δεν είναι τίποτα δύσκολο απλά θέλει κάνα 5-10λεπτο κι είσαι έτοιμος να σερφάρεις στα 38κ :) :)

Αρχικό Μήνυμα από τον pansid

Πρόσφατα έκανα μετατροπή σε ISDN και έχω μερικές απορείες:

Έκανα εγκατάσταση το NetMod Configuration Manager και ενώ στο παράθυρο "Πληροφορίες Χρέωσης" δείχνει κανονικά τη χρέωση των δυο αναλογικών Συσκευών, δεν δείχνει χρέωση για τη σειριακή θύρα. Το NetMod ειναι συνδεδεμένο μέσω USB με τον υπολογιστή. Πρέπει να συνδεθεί με RS232; Υπάρχει άλλος τρόπος να καταγράφεται η χρέωση Internet;

Πού μπορώ να βρω χρήσιμα προγραμματάκια ή εργαλεία για ISDN.

Αξίζει η αγορά τηλεφωνικής συσκευής ISDN εφόσων δεν χρησιμοποιώ MSN; Τί πλεονεκτήματα προσφέρει. Για παράδειγμα Siemens Gigaset 4010 Comfort ή 4110isdn;

Γιατί δεν λειτουργεί η υπηρεσία "CLIP on CW" (Παρουσίαση του Αριθμού Καλούντος των Κλήσεων σε Αναμονή) με το Panasonic KX-TCD700 ενώ στο PSTN λειτουργούσε;

Αυτές προς το παρόν. Ευχαριστώ παιδιά!

Για να λειτουργεί η αναγνώριση στην αναμονή δώσε στην θύρα που έχεις το ασύρματο την εντολή *84#

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

ΑDSL (Asymmetric Digital Subscriber Line): Tαυτόχρονη μετάδοση φωνής και δεδομένων (δεδομένα, κινούμενη εικόνα, γραφικά) μέσω της απλής τηλεφωνικής γραμμής.

Κύριο χαρακτηριστικό. η μεταφορά δεδομένων γίνεται με ασύμμετρο τρόπο , δηλαδή προσφέρει διαφορετικό ρυθμό για τη λήψη (μέχρι 8 Mbps downstream) και διαφορετικό για την αποστολή δεδομένων (640 kbps upstream).

Το εύρος ζώνης δεν το μοιραζόμαστε, αλλά είναι εξ' ολοκλήρου στη διάθεσή μας. H απόδοση του ADSL εξαρτάται σημαντικά από την απόσταση του χρήστη από τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα.

HDSL (High-bit-rate Digital Subscriber Line): Αντίθετα με το ADSL είναι συμμετρικό ΚΑΙ προσφέρει τον ίδιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων (μέχρι 2 Mbps) τόσο για τη αποστολή όσο και για τη λήψη.

Ωστόσο, η μέγιστη απόσταση μεταξύ των δύο άκρων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3,5 km. Μια άλλη διαφορά είναι ότι απαιτείται η εγκατάσταση 2 τηλεφωνικών γραμμών (2 συνεστραμμένα καλώδια).

SDSL (Single-line Digital Subscriber Line): Παρόμοιο με το HDSL σε ότι έχει σχέσγ με τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων.

Απαιτεί όμως μόνο ένα συνεστραμμένο ζεύγος χαλκού. Η μέγιστη απόσταση μεταξύ των δύο άκρων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 3 km

VDSL (Very-high-data-rate Digital Subscriber Line): Τεχνολογία για μεγαλύτερες ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν τα 52 Mbps!!!

Αρνητικός παράγοντας, ο περιορισμός της μέγιστης απόστασης μεταξύ των δύο άκρων του χάλκινου αγωγού

Η απόσταση ΔΕΝ μπορεί να ξεπερνά το 1,5 km ενώ οι ρυθμοί μετάδοσης κυμαίνονται (λήψη) από 13 έως 52 Mbps και (αποστολή) από 1,5 έως 2,3 Mbps.

Don't criticize... what you can't understand...!

Πήρα στην ΤΕLLAS τηλέφωνο για να ρωτήσω.

Τηλεφωνικά λέει η αίτηση :!: Ενεργοποίηση ΑΜΕΣΗ :!: :!:

Το μόνο που ζητάνε είναι ο αριθμός του Α.Δ.Τ. και το ΑΦΜ. :blink:

Πολύ απλές διαδικασίες! Έτσι είναι πραγματικά?

Έτσι είναι, αλλά θα σου στείλουν και μία αίτηση ταχυδρομικά γιατί η ενεργοποίηση είναι μόνο για αστικές κλήσεις νομίζω

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Αρχικό Μήνυμα από τον yandr

Έτσι είναι, αλλά θα σου στείλουν και μία αίτηση ταχυδρομικά γιατί η ενεργοποίηση είναι μόνο για αστικές κλήσεις νομίζω

:eek: Φίλε, για Internet μιλάω εγώ. :wacko: Για ADSL σύνδεση :!:

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet Πήρα στην ΤΕLLAS τηλέφωνο για να ρωτήσω. Τηλεφωνικά λέει η αίτηση :!: Ενεργοποίηση ΑΜΕΣΗ :!: :!: Το μόνο που ζητάνε είναι ο αριθμός του Α.Δ.Τ. και το ΑΦΜ. :blink: Πολύ απλές διαδικασίες! Έτσι είναι πραγματικά?
Ναι μωρέ, γιατί όχι? Και για να ολοκληρώσω τα προηγούμενα περί αίτησης στη φόρθνετ, τους είχα ήδη στείλει μέηλ εκδήλωσης ενδιαφέροντος προτού περάσω το κοκαλομόντεμ και μου'χαν στείλει με ατάτσμεντ την αίτηση σύνδεσης. Οπότε τη μέρα που μπήκε το τζετσκί, απήντησα το μέηλ με συμπληρωμένη την αίτηση, μιλήσαμε και με τηλ και μου χώσαν την παροχή αυθημερόν. Και στις 1 Σεπ που έληξε η τζάμπα προσφορά, τους πήρα τηλ κατά τις 3-4 (προς τιμήν τους δε μου διακόψαν τη σύνδεση), μου είπε ότι είναι 162€, τα κατέθεσα όπως είπα και στο λαστ ποστ κι απλά μετά από 4-5 μέρες μου στείλαν την απόδειξη ταχυδρομικώς :)

Χτες εβαλα aDSL και μεχρι να την κανω να δουλεψει (μεσω ethernet) μου αλλαξε τα φωτα. (καταραμενη Intracom)

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

Ας με βοηθησει καποιος γιατι αδυνατω να καταλαβω γιατι ενα DSL modem de paizei se ena DSLAM (υποθετω κεντρο παροχεα ειναι αυτο ετσι?)...

Δεν υπαρχει μια στανταρντ τεχνολογια οπως τα κανονικα dial-up μοντεμακια μας???? Καποιο white, orange red book?????

Είναι ο ίδιος λόγος που PSTN modems δεν παίζουν μεταξύ τους παρά το ότι είναι σχεδιασμένα με βάση το ίδιο πρότυπο... :wacko:

Είμαστε όλοι εδώ

Παιδια θελω να ''κοινοποιήσω'' εναν προβληματισμο μου.

Μιλησα εδω με καποιον τοπικο ''γνώστη'', και μου ειπε οτι στην περιοχη μου (το τοπικο DSLAM δηλαδη) εχει διασυνδεση με το ιντερνετ μολις 1 mbps... Ετσι αφου εγω ηδη γνωριζω ατομα οι οποιοι στο συνολο εχουν συνδεθει πανω απο 5 mbps (π.χ. 5 ατομα με 1024 συνδεση), δισταζω να βαλω και εγω DSL, αφου θα ''σερνεται'' αν δεν το κανει ηδη.

Λοιπον. Ειναι δυνατον να ειναι αληθεια αυτο που λεει? Ευσταθει?

http://img64.photobucket.com/albums/v195/oikono79/acropolis/07230045.jpg

Στην ίδια περιοχή με σένα μένει.... Χμμμμμμμμ!!! :D Αρχίζω και σκέφτομαι πονηρά! :whistle:

Λες να συνδεθουν τόσοι στη περιοχή σου, να σέρνονται οι συνδέσεις και να μην κάνει τίποτα ο ΟΤΕ γι αυτό?

Δεν είναι λόγος αυτός! Όρμα. ;)

Όχι ρε παιδιά.... για όνομα του Θεού...

Ο ΟΤΕ βάζει dslams με εκατοντάδες πόρτες (μέχρι και 2048), δεν βάζει 10πορτα για να έχει 1mbit γραμμή....

Είπαμε να τους σέρνουμε τα πάντα αλλά μέχρι ενός σημείου, τόσο μαλάκες δεν είναι !!!

Σχεδόν όλα τα dslams συνδέονται με οπτικές ίνες. Όσα είναι απ' έξω έχουν ΑΤΜ στα 155mbit και πάνω (μέχρι 622).

Αρχικό Μήνυμα από τον thman

Παιδια θελω να ''κοινοποιήσω'' εναν προβληματισμο μου.

Μιλησα εδω με καποιον τοπικο ''γνώστη'', και μου ειπε οτι στην περιοχη μου (το τοπικο DSLAM δηλαδη) εχει διασυνδεση με το ιντερνετ μολις 1 mbps... Ετσι αφου εγω ηδη γνωριζω ατομα οι οποιοι στο συνολο εχουν συνδεθει πανω απο 5 mbps (π.χ. 5 ατομα με 1024 συνδεση), δισταζω να βαλω και εγω DSL, αφου θα ''σερνεται'' αν δεν το κανει ηδη.

Λοιπον. Ειναι δυνατον να ειναι αληθεια αυτο που λεει? Ευσταθει?

Για να δω τον πονηρό.Λες αυτός να μη βάλει DSL? χεχεχε. Βάλε φίλε και μη τον ακούς.

www.valder.tk

Η νεα εποχή έφτασε!

Επίσης επισκεφθείτε το forum μας! Όλοι μια παρέα!

Ράδιο αρβύλα αυτά που σου λέει ο γνώστης (my ass). H απάντηση του papashark έχει να κάνει με τη πραγματικότητα.

Σπύρο έτσι είναι για την τελλας. Παίρνεις τηλ και τους λες θέλω adsl account. Σου δίνουν ένα κωδικό ενεργοποίησης του στυλ A345-PDT2-456C κλπ (όπως έδιναν παλιότερα καποιες εταιριες τσαμπα ιντερνετ μεσω περιοδικων για 1-2μηνες κλπ). Πας στο http://go.tellas.gr και τον βαζεις και στο επομενο βημα διαλέγεις username kai passwd και πατας ενεργοποιηση λογαριασμου και σε λιγα λεπτα εχεις ίντερνετ. Τουλάχιστον έτσι το έκανα εγω. Οταν τους ειχα παρει για αυτο ζητησα και την υπηρεσια myGreece. Τους ειπα οτι θελω να πληρωσω με πιστωτικη αλλα και χωρις πιστωτικη παλι θα κανεις την δουλεια σου. Μετα απο μια βδομαδα μου εστειλαν τα χαρτια να συμπληρωσω για την πληρωμη μεσω πιστωτικης, το συμβολαιο για το myGreece. Βεβαια μεσα στα χαρτια πουθενα δεν ελεγε για ιντερνετ παρα μονο για σταθερη τηλεφωνια οποτε θεωρω οτι θα μου στειλουν αλλο χαρτακι για το νετ μιας και το adsl το ενεργοποιησα την μεθεπομενη μερα (οταν ηρ8ε ο οτε και μου ενεργοποιησε την γραμμουλα). Αν εξαιρεσεις τις αθλιες ταχυτητες που εξακολουθω να εχω κατα τ΄ άλλα για νεα εταιρια εχουν πολυ γρηγορη εξυπηρετιση με συνοπτικες διαδικασιες...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Παιδια για να εχω αναγνωριση κλησης στο σταθερο πρεπει να ειναι ISDN η γραμμη μου?

Γινεται μονο με την συσκευη? Θελει να κανω καμμια αιτηση - υπαρχει χρεωση?

Ευχαριστω

Γίνεται, αλλά την πληρώνεις. Στην ISDN είναι δωρεάν.

Να ξέρεις ότι η διαφορά μιας ISDN με μια απλη+CID είναι μόνο 2 euro το μήνα. Άρα μήπως να το σκεφτείς να βάλεις ISDN? Θα χεις δύο γραμμές μετά.

HTC Desire Root User

Ρε παιδια εχω μια απορια :)

Κατι VPI , VCI κλπ, τα οποια δεν ξερω τι ειναι τα ρυθμιζει η γραμμη απο μονη της? η ας πουμε το DSLAM η κατι τετοιο?

Το μοντεμ μου ειναι το speedtouch usb. Αυτες τις ρυθμισεις τις ειδα στο next2u (της οτενετ) και δεν μπορω να τις ''πειραξω'' στο μοντεμ μου.

Κανενας καμμια ιδεα?

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...