Jump to content

panosg

Members
  • Δημοσιεύσεις

    105
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by panosg

  1. Ψάχνω απάντηση στο forum του XDA , σε ένα ελληνικό forum για xiaomi τηλέφωνα (xiaomi-miui.gr) , σε ακόμα ένα ελληνικό forum σχετικό με τα smartphones (myphone.gr), στο forum υποστήριξης της Google για Android , στο forum xiaomi.eu και στο forum new.c.mi.com . Μετά από έναν ολόκληρο μήνα δεν έχω βρει λύση και δεν με έχει βοηθήσει κανείς. Σας παρακαλώ πολύ αν μπορεί κάποιος, ας με βοηθήσει.
  2. Ανακάλυψα ότι το πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις ημερολογίου google που συνδέονται με την ένταση του ήχου πολυμέσων, υπάρχει σε όλα τα smartphones Xiaomi που δοκίμασα. Το πρόβλημα δεν υπάρχει στα smartphones της Samsung και της Realme. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ίδια εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με την ένταση ήχου των ειδοποιήσεων όπως θα έπρεπε κανονικά να είναι και στα τηλέφωνα Xiaomi με την ένταση του ήχουν των πολυμέσων. Αυτό είναι απαράδεκτο.
  3. Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το κινητό Xiaomi 11 lite 5G NE που έχω στην κατοχή μου. Συγκεκριμένα, η ένταση του ήχου των ειδοποιήσεων της εφαρμογής google calendar , εξαρτάται από το πόσο δυνατά έχεις ορίσει την ένταση ήχου των πολυμέσων στο κινητό και όχι την ένταση του ήχου κουδουνίσματος. Επίσης η εφαρμογή viber ξαφνικά σταμάτησε να στέλνει ηχητικές ειδοποιήσεις και έπρεπε να ξαναρυθμισω τον ήχο κλήσης για τις ειδοποιήσεις. Τέλος, σταμάτησαν να λειτουργούν, ξαφνικά κάποιοι από τους αντιστοιχισμένους ήχους κλήσης επαφών και έπρεπε να ξαναρυθμισω τον επιθυμητό ήχο κλήσης για τις συγκεκριμένες επαφές. Θεωρώ πως όλα τα παραπάνω θα οφείλονται σε κάποια ενημέρωση εφαρμογής συστήματος της xiaomi , χωρίς να είμαι φυσικά απόλυτα σίγουρος και χωρίς να γνωρίζω ποια. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν την τελευταία εβδομάδα. Η συσκευή είναι πλήρως ενημερωμένη όπως επίσης και οι εφαρμογές.
  4. Καλησπέρα σας, Χρησιμοποιώ στην εργασία μου κυρίως, προγράμματα δημιουργίας κλώνων δίσκων και δημιουργίας αρχείων image. Αναφέρομαι σε προγράμματα όπως το παλιό Norton Ghost και σε νεότερα όπως τα Acronis True Image , Clonezilla κλπ.... Σαν παλιός χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών, είμαι καλός γνώστης MS-DOS και έτσι μπορούσα πολύ εύκολα να δημιουργήσω ένα MS-DOS boot cd ή usb flash drive και να φτιάξω ένα batch file (autoexec.bat) με τις παραμέτρους που απαιτούσε το Norton Ghost για να κάνει αυτόματα επαναφορά ενός συστήματος χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει πουθενά ο χρήστης (unattended). Δηλαδή μπορούσε κάποιος να κάνει επαναφορά ενός συστήματος απλώς επιλέγοντας στο σύστημα να bootάρει από το cd ή από το usb flash drive (πατώντας π.χ. F12 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή). Τώρα πια οι εποχές άλλαξαν, το Norton Ghost πέθανε, το MS-DOS πέθανε, και το BIOS συνυπάρχει με το νεότερο UEFI. Όπως θα καταλάβατε, επιθυμώ να βρω ένα πρόγραμμα με το οποίο θα μπορώ να φτιάξω αντίγραφο ενός δίσκου σε αρχείο image και έπειτα να μπορώ να δημιουργώ ένα bootable usb flash drive το οποίο θα περιέχει το πρόγραμμα επαναφοράς του image και το ίδιο το αρχείο image που πριν δημιούργησα, αλλά να έχει την δυνατότητα να κάνει αυτόματα την επαναφορά (unattended) και ανεξάρτητα αν το σύστημα είναι BIOS ή UEFI. Ουσιατικά αναζητώ ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα μπορώ να κάνω ότι έκανα στο παρελθόν με το Norton Ghost. Αν δεν κάνω λάθος αυτό μπορεί να γίνει με το Clonezilla, όμως τα tutorials και το documentation γενικότερα με κούρασαν χωρίς να βγάλω άκρη. Γνωρίζει κάποιος προγράμματα με τα οποία θα μπορούσα να κάνω την δουλειά την οποία σας προανέφερα και αν ναι πια είναι αυτά; Αν απαιτούν γνώσεις linux, δυστυχώς είμαι άσχετος και θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε λίγο περισσότερο αν γνωρίζετε λεπτομέρειες για την δημιουργία scripts που πιθανόν να απαιτούνται κατά το boot κλπ.... Ευχαριστώ.
  5. Αναφορικά με τα θέματα που αναφέρετε εδώ ότι έχετε πρόβλημα, σας ενημερώνω ότι μόλις μου εμφανίστηκε μια ενημέρωση εφαρμογής συστήματος που αφορούσε την εφαρμογή των θεμάτων. Εγώ προσωπικά δεν έχω αλλάξει ποτέ θέμα και δεν είμαι fan των themes και των launchers επομένως δεν δοκίμασα αν διόρθωσε τα όποια προβλήματα με τα themes, απλώς ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους.
  6. Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν ήδη πραγματοποιήσει την αναβάθμιση σε MIUI 10.2.1 αν έχει διορθωθεί το πρόβλημα της ομιλίας Google. Συγκεκριμένα μιλώ για το εξής bug: Πατάς το μικρόφωνο στο Google και μιλάς στο μικρόφωνο του κινητού λέγοντας το ερώτημά σου π.χ. καιρός Αθήνα και σου εμφανίζονται αμέσως τα αποτελέσματα για τον καιρό στην Αθήνα. Σε όλα τα κινητά εκτός από την εμφάνιση των αποτελεσμάτων στην οθόνη, γίνεται και εκφώνηση των αποτελεσμάτων. Στο Mi Max 2 μου αυτό δεν συμβαίνει και είχα διαβάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν στο forum της xiaomi, ότι πρόκειται για κάποιο bug που υπάρχει στην rom σχετικά με τα ogg αρχεία και θα διορθωνόταν μόνο με αναβάθμιση σε νέα έκδοση.
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και για τις απαντήσεις όλων φυσικά!!!!!! Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω ότι το θέμα επέκτασης της εγγύησης επί χρήμασι είναι παράνομο όταν πρόκειται για επέκταση από ένα έτος σε δύο έτη!!! Η εγγύηση για συσκευές που πωλούνται εντός ΕΕ είναι 2 έτη!!!! Και αυτό ισχύει και για την Apple !!!!!!!!!
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν υποθέσουμε ότι έχω εγγύηση από το κατάστημα, η εγγύηση πρέπει να είναι και πάλι δύο έτη! Αυτό ισχύει επειδή "εξακολουθούμε" να είμαστε στην Ευρώπη. Νομικά η εγγύηση είναι 2 έτη και όχι λιγότερο! Άσχετα αν κάποιοι προτείνουν επέκταση από 1 έτος σε 2 με εξτρά χρήματα. Το θέμα είναι τι γίνεται με τα "σκρουτζομάγαζα" Ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποιο που είναι αρκετά χρόνια και το θεωρεί αξιόπιστο? π.χ. το tokinito.gr που λέω εγώ και το έχει σε σχετικά καλή τιμή το θεωρείτε αξιόπιστο????
  9. Παιδιά με συγχωρείτε που θα σας φάω τον χρόνο σας με τις ερωτήσεις μου γιατί ίσως να έχουν απαντηθεί αλλά εχουν ματώσει τα μάτια μου και αντί να βρω την απάντηση στα ερωτήματα, μπερδεύτηκα περισσότερο! 1ον) Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το κινητό θα έχει b20 μπάντα (σκέφτομαι να το αγοράσω από tokinito.gr) 2ον) Τι παίζει με την εγγύηση? Αν το πάρω από το tokinito.gr για παράδειγμα δεν έχω καθόλου εγγύηση ενώ αν το πάρω από το πλαίσιο Κωτσόβολο κλπ.... έχω κανονικά εγγύηση? Όλα τα μικρά μαγαζιά το δίνουν χωρίς εγγύηση?????????
  10. Αν για κάτι το οποίο σου εγγυώμαι την σωστή λειτουργία του για 24 μήνες και όταν έρθει η ώρα να στο επισκευάσω εντός εγγύησης χρειάζομαι περισσότερο χρόνο από όσο ορίζει ο νόμος 2551/1994 μαζί με τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του, τότε η εγγύηση θεωρείται ανύπαρκτη! Ειδικά όταν πρόκειται για κινητό που είναι και εργαλείο δουλειάς. Η απάντηση της LG αναφέρει ότι θα μου επισκευάσει το κινητό μου όποτε θα έχει ανταλλακτικό χωρίς να μου έχει ορίσει κάποιο χρονικό περιθώριο από την ημέρα που το παρέδωσα μέχρι και σήμερα! Και έχουν το θράσος να μου απαντούν γραπτώς "η διετής εγγύηση καλύπτει αποκλειστικά την επισκευή οποιουδήποτε ενδεχόμενου κατασκευαστικού ελαττώματος ανεξαρτήτως της συχνότητας εμφάνισης του, τον βαθμό κρισιμότητας του ή της καθυστέρησης διεκπεραίωσης της αποκατάστασης του" Όχι απλώς αντιβαίνουν στον νόμο τα λεγόμενά τους και τα γραπτά τους αλλά είναι τόσο εξοργιστικά που δικαιολογημένα με προτρέπουν στην δημοσιοποίηση τους προφορικά και γραπτά σε κάθε ζώντα οργανισμό προτίθεται να αγοράσει στο μέλλον συσκευή της LG. Εννοείται ότι ποτέ ξανά LG!
  11. Γνωστοποιώ απάντηση της εταιρίας LG έπειτα από καθυστέρηση 15 ημερών για την παραλαβή πλακέτας για το κινητό μου το οποίο έχω αφήσει για επισκευή στην TS Solutions (εξωτερικό συνεργάτη της LG για επισκευές κινητών). Το κινητό μου είναι LG G3 και το έχω αφήσει για επισκευή από την προπερασμένη Δευτέρα (4/9/2017). Παρακάτω είναι η απάντηση της εταιρίας η οποία αποδεικνύει ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από ότι γράφει LG στο μέλλον. "η διετής εγγύηση καλύπτει αποκλειστικά την επισκευή οποιουδήποτε ενδεχόμενου κατασκευαστικού ελαττώματος ανεξαρτήτως της συχνότητας εμφάνισης του, τον βαθμό κρισιμότητας του ή της καθυστέρησης διεκπεραίωσης της αποκατάστασης του.
  12. Kαλησπέρα! Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με γιατί θέλω κι εγώ να αγοράσω το κινητό. Όσον αφορά τα videos μέσω youtube τελικά παίζουν και μέσω wifi και μέσω 3g???? Επίσης αυτό που ανέφεραν κάποιοι για κάποιο κόλλημα ή κάποιο σβήσιμο της οθόνης, τελικά ισχύει; Το σβήσιμο της οθόνης είναι feature ????
  13. Εντάξει παιδιά, το πρόβλημα λύθηκε με επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων! :lol:
  14. Καλημέρα! Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά σε όλους! :) Παιδιά αγόρασα κι εγώ το κινητό προχθές και δεν μπορώ να δω καθόλου videos από το youtube! Μου εμφανίζει το μήνυμα "Πρόβλημα Δικτύου" "αδύνατη η σύνδεση με τον διακομιστή" ! :( Συνδέομαι με wifi και βλέπω κανονικά όλες τις σελίδες χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα! Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με αν τυχόν είχατε και εσείς το ίδιο πρόβλημα και το λύσατε με κάποιο τρόπο! Έχω κάνει απίστευτο ψάξιμο στο google χωρίς να έχω βρει άκρη. Επίσης δεν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση firmware για το κινητό.
  15. Παιδιά το Altec Navi 400b που μου αντικατέστησαν πέρυσι, χάλασε και αυτό δυστυχώς! Εμφάνισε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα προχθές! Σήμερα θα το παραδώσω στο Media Markt.
  16. Σε ευχαριστώ πολύ! Να'σαι καλά! Ευχαριστώ επίσης πάρα πολύ το Myphone που φιλοξένησε στο φόρουμ του, την καταγγελία/διαμαρτυρία μου καθώς επίσης και όποιον την διάβασε/απάντησε.
  17. Δυστυχώς δεν έχει τέτοια πράγματα στο μενού της η συγκεκριμένη συσκευή εκτός από την βαθμονόμηση. Χθες μου είπαν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί η συσκευή και ότι θα μου έστελναν καινούρια σήμερα με Courrier στο σπίτι με δικά τους έξοδα. Όντως σήμερα το μεσημέρι έλαβα στο σπίτι μου καινούρια συσκευή. Δεν γνωρίζω αν κάποιος από τους παραπάνω οργανισμούς προστασίας των καταναλωτών έκανε κάτι, πάντως για να υπάρξει τόσο άμεση ανταπόκριση από την εταιρία Altec έτσι ξαφνικά, μάλλον έφτασε στα γραφεία τους κάποια καταγγελία.
  18. Ξαφνικά σταμάτησε να βλέπει δορυφόρους Καταγγελία έκανα στο ΙΝΚΑ , στο ΝΕΟ ΙΝΚΑ , στο ΕΚΠΟΙΖΩ , στο Συνήγορο του Καταναλωτή και κάποια άλλη οργάνωση από τη Θεσσαλονίκη. Δεν θυμάμαι το όνομά της.
  19. Η εταιρία Altec δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν έχει δει τεχνικός συσκευή εντός εγγυήσεως επί δυο εβδομάδες Στις 26/4/2008 αγόρασα από το κατάστημα Media Markt μια συσκευή Altec Navi 400B. Η εν λόγω συσκευή παρουσίασε δυσλειτουργία και αναγκάστηκα να την παραδώσω στο service της εταιρίας Altec την Τρίτη 24 Ιουνίου. Εκεί αφού παρέλαβαν τη συσκευή και μου παρέδωσαν το δελτίο επισκευής με ενημέρωσαν ότι θα επικοινωνήσει κάποιος από την γραμματεία μαζί μου εντός δυο εργασίμων ημερών. Την Πέμπτη 26 Ιουνίου και αφού δεν είχε επικοινωνήσει κανείς μαζί μου, επικοινώνησα εγώ στο 2116872000 ώπου με ενημέρωσαν ότι δεν είχε ελέγξει ακόμα τεχνικός την συσκευή και ότι θα με καλούσαν την Δευτέρα. Την Δευτέρα 30 Ιουνίου, επικοινώνησα στο 2116872000 και μου είπαν και πάλι ότι δεν είχε ελέγξει τεχνικός τη συσκευή, ότι ο τεχνικός είχε άδεια και μου ζήτησαν να καλέσω την επόμενη μέρα.Την Τρίτη 1η Ιουλίου κάλεσα και πάλι στο 2116872000 και μου είπαν ότι δεν έχει ελέγξει ακόμα τεχνικός τη συσκευή. Την Τετάρτη 2 Ιουλίου κάλεσα για ακόμα μια φορά στο 2116872000 και μου έδωσαν την ίδια ακριβώς απάντηση ότι δηλαδή δεν έχει ελέγξει τεχνικός τη συσκευή. Όταν παραπονέθηκα μου ζήτησαν ένα τηλέφωνό μου και μου είπαν ότι θα με καλούσε τεχνικός εντός της ημέρας. Τους έδωσα τον αριθμό του κινητού μου αλλά δεν με κάλεσε ποτέ κανένας τεχνικός. Την Πέμπτη 3 Ιουλίου κάλεσα στο 2116872000 και μου απάντησαν και πάλι ότι δεν έχει ελέγξει τεχνικός τη συσκευή.Παραπονέθηκα και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο. Το αποτέλεσμα ήταν να μου πουν ότι θα με συνδέσουν με τον Κύριο Χατζημελέτη και να περιμένω στην αναμονή για πάνω από μισή ώρα χωρίς απάντηση. Αναγκάστηκα να στείλω email και fax παραπόνου στην εν λόγω εταιρία αναφέροντας αναλυτικά την υπόθεση ενώ προειδοποίησα ότι αν η εταιρία συνεχίσει να αντιμετωπίζει την περίπτωσή μου με τον ίδιο τρόπο, θα αναγκαστώ να κάνω καταγγελία στο ΙΝΚΑ. Την Παρασκευή 4 Ιουλίου καλώντας στο 2116872000 η απάντηση ήταν για μια ακόμα φορά η ίδια: Δεν έχει ελέγξει τεχνικός την συσκευή. Παραπονέθηκα εκ νέου και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο. Μου είπαν ότι θα με συνδέσουν με τον Κύριο Παυλιδάκη ενώ μετά από λίγο μου είπαν ότι μιλάει και μου ζήτησαν να καλέσω αργότερα. Την ίδια ημέρα, κάλεσα άλλες 4 φορές - ανά μια ώρα -ζητώντας να μιλήσω με τον Κύριο Παυλιδάκη και κάθε φορά έπαιρνα την ίδια ακριβώς απάντηση, ότι δηλαδή μιλάει η γραμμή του. Σήμερα 7 Ιουλίου καλώντας στο 2116872000, πήρα και πάλι την απάντηση ότι δεν έχει ελέγξει τεχνικός τη συσκευή. Παραπονούμενος για ακόμα μια φορά και ζητώντας να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο, μου είπαν ότι θα με συνδέσουν με τον Κύριο Χατζημελέτη και για μια ακόμα φορά βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να περιμένω στην αναμονή για πάνω από μισή ώρα.
  20. Ναι με άσχημο τρόπο κρατάει τα μηνύματα στα απεσταλμένα γιατί μεταφέρει το μήνυμα στο "θέμα" και το κόβει. Ελπίζω να το μεταφέρουν οι beta testers μας και να έχουμε σύντομα λύση.
  21. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω πάντως έχω να πω ότι με φτιάχνουν άσχημα οι γυναίκες που ασχολούνται με την τεχνολογία γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο!
  22. Αν δουλεύει σε άλλη οθόνη και στην παλιά σου βγάζει το μήνυμα no signal τότε δεν έχει καεί η οθόνη ούτε η κάρτα γραφικών. Το πιθανότερο είναι να έχουν στραβώσει κάποια pins του βύσματος της οθόνης που συνδέεται με την κάρτα γραφικών ή να έχει ξεκολλήσει μέσα από την οθόνη το καλώδιο. Πάντως δεν πρέπει να είναι σοβαρό πρόβλημα.
  23. Αν δεν έχει backup.... τότε έχει πρόβλημα γιατί δεν γνωρίζω κάποια άλλη λυση εκτός από το format!
  24. Για την πρώτη ερώτηση σου η απάντηση είναι flight mode. Για την δεύτερη δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί ειμαι κάτοχος p800. Ας απαντήσει κάποιος κάτοχος p900
×
×
  • Create New...