Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή ψήφο....!!!!

Μία ερώτηση έχω να κάνω μιάς και από μέρα σε μέρα θα παραλάβω το modem. Έχω ISDN. Πως θα γίνει η συνδεσμολογία; Που συνδέω το modem? Πριν το Netmod ή μετά; Αν το συνδέεις μετά, από ποιά πόρτα παίρνεις σήμα;

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει; Έχω παραγγείλει το Alcatel Modem με 5 πόρτες Ethernet.

Ευχαριστώ,

http://www.phonebin.com/photos/2D799CAE-7E9D-444B-9E7910DBCAD1A173.jpg

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συνδέεις στη μια υποδοχή του splitter (υποδοχή Line) τη γραμή του ΟΤΕ, κατευεθίαν από τη πρίζα. Στην έξοδο modem του splitter συνδέεις το aDSL modem, και στην έξοδο phone συνδέεις το netmod.

Tα τηλέφωνα σου είναι κανονικά συνδεδεμένα πάνω στο netmod, δεν τα πειράζεις.

Δες και αυτό να σε βοηθήσει αν έχεισ Intracom splitter http://www.oteshop.gr/intrasplitters.pdf.

Aυτό αν έχεις siemens http://www.oteshop.gr/siemspillters.pdf

και αυτό αν είναι anco/alcatel http://www.oteshop.gr/ancosplitter.pdf

Θα πάρεις λογικά και ένα splitter μαζί με το modem ή αλλιώς να το ζητήσεις από τον ΟΤΕ.

Αυτό θα το βάλεις στην μπρίζα του ΟΤΕ (εκεί που τώρα συνδέεται το Netmod).

Πάνω στο splitter θα δεις ότι υπάρχουν δύο έξοδοι, μία για το ADSL modem και μία για το Netmod.

...και "Welcome to the ADSL world"!

Thanks guys!!!

Ελπίζω να μου λειτουργήσει γιατί έχω κάνει μεγάλη πατέντα με το Netmod για να έχω τηλέφωνο και στο υπόλοιπο σπίτι...

http://www.phonebin.com/photos/2D799CAE-7E9D-444B-9E7910DBCAD1A173.jpg

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ PSTN ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ISDN ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ; ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ Η ΤΑΧΗΤΗΤΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ACN ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ; Η ΙΣΧΕΙΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PSTN; ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑΞΗ 64-128;

ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΙ ΠΕΡΝΩ; Ο ΟΤΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΙ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΗ ISDN-PSTN ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 4,5 mb ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pantierakos (14 Ιούν. 2004 , 10:53)

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ PSTN ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ISDN ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ; ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ Η ΤΑΧΗΤΗΤΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ACN ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ; Η ΙΣΧΕΙΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PSTN; ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑΞΗ 64-128;

ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΙ ΠΕΡΝΩ; Ο ΟΤΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΙ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΗ ISDN-PSTN ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 4,5 mb ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Δεν θα σου απαντήσω, αλλά...

Μιας και τα έγραψες όλα αυτά στα "Ευρυζωνικά Σταθερά Δίκτυα" θα σε ρώταγα... "Γιατί δεν πήγες άμεσα σε DSL over PSTN?"

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pantierakos (14 Ιούν. 2004 , 10:53)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Φίλε μου νομίζω ότι έκανες τη χειρότερη κίνηση. Όλοι προωθούν τα ISDN που έχουν stockάρει και μετά θα προωθούν τις DSL σε αρκετά χαμηλές τιμές που ούτε που θα το σκεφτόσουν για ISDN. Έπρεπε να βάλεις DSL χωρίς δεύτερη σκέψη. Και always on είναι και τρομερή διαφορά σε ταχύτητα θα έβλεπες και θα πλήρωνες συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα.

Nexus 5: Pure Nexus 7.1.2 | Nova Launcher

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών - http://www.awmn.net

Φίλε δεν πειράζει που έβαλες ISDN, θα έχεις και 2 νούμερα. Άσε που η διαφορά στο πάγιο είναι ελάχιστη (βάλε και το ότι στην PSTN πληρώνεις έξτρα για την αναγνώριση κλήσης).

Αυτό που σου προτείνω είναι να βάλεις άμεσα ADSL πάνω στο ISDN σου, έχει άλλη χάρη. Αν βέβαια στην περιοχή σου δεν έχει πόρτες για ISDN και έχει για PSTN το μόνο που σου μένει είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια σας..

Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος τι ειναι το DSL over ISDN . Πως γινεται. Τι χρεωσεις εχει; Ειναι το ιδια με την DSL αυτουσια? Και τι θα χρειαζομαι για να το κανω? Πρεπει να κανω αιτηση στον ΟΤΕ? κτλ

Ευχαριστω

Νομίζω ότι πολύ εύκολα όλοι μιλάμε με τα λεφτά των άλλων (και ειδικά όταν τα λεφτά τα βάζει άλλος κι όχι ο ενδιαφερόμενος).. Πρώτα πρώτα η διαφορά κόστους είναι πολύ μεγάλη (εγκατάσταση, εξοπλισμός, πάγια, κόστη provider κλπ. και μην ακούσω τίποτα για τις απάτες του 8 ευρώ/μήνα adsl γιατί αυτά τα προγράμματα είναι καλά μόνο για web browsing και τίποτα άλλο!). Δεύτερον, με την ISDN έχεις δύο ξεχωριστές γραμμές και διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες χωρίς έξτρα κόστος. Και τρίτον κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει διαθέσιμη θύρα στην περιοχή του.. (οι πιθανότητες λένε πως όχι). Μην βιάζεστε ν'απαντήσετε λοιπόν..

Για ν' απαντήσω στις ερωτήσεις σου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον provider σου και να ρωτήσεις αν μπορείς ν' αλλάξεις την συνδρομή σου σε ISDN. Τα 128Κ δεν αξίζουν, όχι από άποψη κόστους ΟΤΕ ή ταχύτητας αλλά από άποψη κόστους provider (διπλάσια χρήματα από 64Κ). Με ταχύτητα 64 φτάνεις συνήθως ταχύτητες 7kb/sec (σπάνια μέχρι 8) οπότε να υπολογίζεις περίπου 20ΜΒ την ώρα.

Μιχάλης :alien:

Φίλε κι εγώ με πατέντα έχω συνδέσει όλο το σπίτι με το Netmod αλλά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Έχει και στη σελίδα της ΟΤΕ πληροφορίες για το πως θα το συνδέσεις, νομίζω το ανέφερε και κάποιος λίγο πιο πάνω.

Εγώ πάντως διέκοψα την ISDN για να μην πληρώνω επιπλέον λεφτά στο πάγιο,αφού ο μόνος λόγος που την είχα βάλει ήταν επειδή έμπαινα στο internet συχνά και ήθελα μια ελεύθερη γραμμή.

Με το DSL και τώρα με την απλή γραμμή (PSTN) όσο είμαι στο internet έχω και τη γραμμή ελεύθερη,οπότε όλα καλά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan (14 Ιούν. 2004 , 14:50)

και μην ακούσω τίποτα για τις απάτες του 8 ευρώ/μήνα adsl γιατί αυτά τα προγράμματα είναι καλά μόνο για web browsing και τίποτα άλλο!

Πολύ σωστός σ'αυτό. ;) Το συζητάμε ήδη σε ένα άλλο thread επίσης.

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (14 Ιούν. 2004 , 12:43)

Φίλε δεν πειράζει που έβαλες ISDN, θα έχεις και 2 νούμερα. Άσε που η διαφορά στο πάγιο είναι ελάχιστη (βάλε και το ότι στην PSTN πληρώνεις έξτρα για την αναγνώριση κλήσης).

Αυτό που σου προτείνω είναι να βάλεις άμεσα ADSL πάνω στο ISDN σου, έχει άλλη χάρη. Αν βέβαια στην περιοχή σου δεν έχει πόρτες για ISDN και έχει για PSTN το μόνο που σου μένει είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Συμφωνώ ότι το ISDN δεν είναι κακή λύση ακόμα κι αν κάποιος αργότερα αποφασίσει για ADSL over ISDN.

To ISDN αν και για πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ξεπερασμένο, αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή της φωνητικής τηλεφωνίας και φαξ και έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα αν συνυπολογίσει μάλιστα κανείς το γεγονός ότι το μηνιαίο πάγιο δεν διαφέρει αισθητά από αυτό της PSTN και προσφέρει δωρεάν αναγνώριση κλήσης.

Εγώ θα πω στον φίλο μας ότι πολύ καλά έκανε προς το παρόν και μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα μέχρι να πέσουν οι τιμές του DSL αν δεν τον συμφέρουν αυτή τη στιγμή.

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΕΣ?

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΧΑΖΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΣΤΗΝ ISDN ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ MB ΤΗΝ ΜΕΡΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ;

ΤΟ DSL ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ?

θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το μηνιαιο κοστος της adsl στην οτενετ me 384 μαζι με το παγιο της dsl μαζι με αυτο της pstn.

επισης θα ηθελα να μαθω το κοστος ενεγοποιησης, εγκαταστασης καθvς και αυτο του εξοπλησμου.το lan το εχω ήδη.

αν αυτο που ψαχνω εχει ξαναγραφτει σορρυ αλλα η pstn παει παρα πολλυ αργα και εχω και το νορτον να κανει ανανεωση κυριολεκτικα καθε 15" και η συνδεση σερνεται. :cry: :!: :cry:

Πρέπει να βάλεις OTEnet; :confused:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

...Σκέφτομαι (και λόγω παλιότερων δεσμών μου με την εταιρία) να βάλω μια dsl 384 και να πάρω αυτή ως ISP, αλλά θα εκτιμούσα αν υπάρχει κανείς που να την έχει μέσω OTE.

Ξέρω ότι στο δικό της δίκτυο είναι πολύ καλή, απλά το μέσω ΟΤΕ είχε πρόβλημα το 2003 που ήμουν εκεί και ήξερα, που βέβαια λογικά θα έχει φτιάξει μέχρι φέτο...

Κανείς? :)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Άντε πάλι. Η shared LLU δεν είναι μέσω πΟΤΕ, μέσω Vivodi είναι. Απλά σε αντίθεση με τη full LLU δε σου περνάνε νέο καλώδιο αλλά χρησιμοποιούν αυτό του πΟΤΕ.

Sovjohn εγώ είμαι υπερευχαριστημένος έχοντας και DSLAccess και DSLnet της Vivodi. Άρα υποθέτω ότι βάζοντας DSLnet μέσω πρόσβασης πΟΤΕ θα μείνεις και εσύ ευχαριστημένος. Αυτά. :)

Αν θες τη γνώμη μου βάλτο αφού είναι και ότι φθηνότερο στην αγορά και πάρε και demo από άλλους ISP για να κάνεις τις συγκρίσεις σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...