Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βασικα με το pppoE απο pppoA ειναι το γεγονος οτι με το Atm εχεις την συνδεση μονιμα ανοιχτη και θα πρεπει απλα να κανεις disable για να την κλεινεις.Δηλαδη.Με το που κανεις Login στα windows αμεσως μπορεις να μπεις ιντερνετ χωρις να πρεπει να εχεις δημιουργησει internet shortcut dialer οπου απαιτουνται απο τo pppoE.

Εγω τουλαχιστον αλλαξα απο Αtm σε Εthernet γιατι με εμποδιζε σε θεματα που αφορουν το IRC και φυσικα με την δημιουργια εικονιδιου συνδεσης ξερω ποτε ειμαι μεσα και ποτε οχι ;)

ελπιζω να βοηθησα καπως....

 

φιλικα

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να κανεις downgrade την γραμμη σου απο ISDN se PSTN γινεται (καποιος απο εδω μεσα το ειχε κανει). Τωρα για την διαθεσιμοτητα καλυτερα καλεσε το 134 και ρωτησε γιατι ο wizard του ote-shop (ondsl.gr) ειναι λιγο αναξιοπιστος σε τετοια θεματα...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω κάτι... την ISDN θες να την κάνεις ADSL ή PSTN?

 

1)"Λοιπον στο σπιτι μου εχω βαλει μια ISDN συνδεση μετα απο μετατροπη που την ειχα κανει απο PSTN.

Τωρα θελω να την μετατρεψω σε ADSL, αποφασισα τελικα αφου βρω γραμμη να κανω συνδεση με FORTHnet."

 

2) Και κατι τελευταιο επειδη το σταθερο το εχω μονο και μονο για ιντερνετ δεν το χρησιμοποιω καθολου για ομιλια, μπορω να κανω υποβαθμιση την γραμμη μου απο ISDN σε PSTN?

Link to comment
Share on other sites

Exo ISDN alla epeidi blepo oti kai ap'oso katalava apo tis selides poy mpika, oti gia tin ISDN grammi poy exo den exoyn free line ADSL, skeftomai na tin kano ypobathmisi se PSTN kai meta na paro mia ADSL poy einai pio eykolo.
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα κάπου ότι ένας μεγαλομέτοχος της Forthnet και από τους ιδρυτές της εταιρείας αποχωρεί και έτσι η Forthnet ξεμένει από το βασικό της επενδυτή.Ταυτοχρόνως η Tellas δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους αρχικούς της στόχους,αφού δεν έχει κερδίσει το ποσοστό της πελατειακής βάσης επιθυμούσε. Μία συγχώνευση των δύο εταιρειών,λοιπόν, θα ήταν εφικτή και σιγουρα θα είχε θετικά αποτελέσματα,αφού μαζί θα κατέχουν πάνω από το 10% της συνολικής αγοράς.Εξάλλου καί οι δύο έχουν Ιταλική συμμετοχή στο μετοχικό τουσ κεφάλαιο.Άντε να δούμε... :alien: Τρεεεεεμε ΟΤΕ....
Link to comment
Share on other sites

An ginei kati tetio tote 8a perimeno kalyterh symperifora apo thn nea etairia sthn DSL (kai oxi proplhromes kai alla koula ths Tellas), ektos an h Tellas exei to pano xeri opote bye forthnet...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Thanks παιδια.....Οταν εκανα την αιτηση παντως δε με ρωτησε η κοπελα ποιο απο τα 2 πρωτοκολλα θα χρησιμοποιησω ενω ολοι εχουν πει οτι ρωτηθηκαν κατι τετοιο.....Να ανησυχω????

Κατι ακομα.....Τι προβλημα εχει το PPPoA με το IRC???

:tease:
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος klainmein ( 5 Φεβ. 2004 , 04:35)

 

Διάβασα κάπου ότι ένας μεγαλομέτοχος της Forthnet και από τους ιδρυτές της εταιρείας αποχωρεί και έτσι η Forthnet ξεμένει από το βασικό της επενδυτή.Ταυτοχρόνως η Tellas δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους αρχικούς της στόχους,αφού δεν έχει κερδίσει το ποσοστό της πελατειακής βάσης επιθυμούσε . Μία συγχώνευση των δύο εταιρειών,λοιπόν, θα ήταν εφικτή και σιγουρα θα είχε θετικά αποτελέσματα,αφού μαζί θα κατέχουν πάνω από το 10% της συνολικής αγοράς.Εξάλλου καί οι δύο έχουν Ιταλική συμμετοχή στο μετοχικό τουσ κεφάλαιο.Άντε να δούμε... :alien: Τρεεεεεμε ΟΤΕ....

 

 

Η Tellas ξεπέρασε άνετα τους στόχους της σχεδόν αμέσως.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Digital Voice Recorder μέσω freephone???

 

8071771 (παίζουν και άλλα νούμερα με διαφορετικό τελευταίο ψηφίο)

 

Ξέρει κανείς τη χρησιμότητα αυτού του... χμ.. πράγματος; :p

Link to comment
Share on other sites

05/02/2004

 

Δύο νέα στοιχεία που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της μηνιαίας τηλεφωνικής δαπάνης των συνδρομητών FORTHnet Telephony έως και 33% εισάγει η FORTHnet στην τιμολογιακή της πολιτική και παρουσιάζει επίσης, τα νέα προγράμματα Αγαπημένων Προορισμών.

 

Τα νέα στοιχεία της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας που αφορούν στο σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών FORTHnet Telephony είναι τα εξής:

 

1. Οι αστικές κλήσεις χρεώνονται ανά δευτερόλεπτο μετά τα δύο (2) πρώτα λεπτά ομιλίας.

Η χρέωση των αστικών κλήσεων γίνεται ανά λεπτό για τα δύο (2) πρώτα λεπτά και κατόπιν ανά δευτερόλεπτο (0,024ευρώ/ λεπτό). Τις Κυριακές η χρέωση είναι 0,0239ευρώ/ λεπτό. Με τον νέο τρόπο χρέωσης, οι συνδρομητές FORTHnet Telephony σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα, έχουν έως και 33% χαμηλότερη δαπάνη για τις αστικές κλήσεις τους.

 

2. Οι υπεραστικές κλήσεις που πραγματοποιούνται τις Κυριακές, χρεώνονται ως αστικές.

Στις υπεραστικές κλήσεις, η χρέωση εξακολουθεί να γίνεται ανά δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο χρόνου ομιλίας και συνεχίζει να είναι 0,050 ευρώ/ λεπτό. Το όφελος των συνδρομητών FORTHnet Telephony φτάνει έως και το 36% σε σχέση με την αντίστοιχη χρέωση του δικτύου του ΟΤΕ.

 

 

Τα νέα προγράμματα Αγαπημένων Προορισμών, δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές FORTHnet Telephony να επιλέξουν το συνδυασμό κλήσεων που τους εξυπηρετεί ανάλογα με τη χρήση τους και να έχουν ακόμη φθηνότερες χρεώσεις από τις ήδη ανταγωνιστικές τιμές της βασικής υπηρεσίας.

 

Με το νέο πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί», η FORTHnet δίνει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να επιλέγουν χωρίς χρέωση παγίου , έως και 8 αγαπημένους προορισμούς (2 αστικούς αριθμούς, 2 υπεραστικούς αριθμούς, 2 κινητά και 2 διεθνείς κωδικούς κλήσης) και να καλούν προς αυτούς ακόμα πιο οικονομικά, με επιπλέον έκπτωση έως και 4% από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony. Το όφελος του συνδρομητή με το πρόγραμμα των Αγαπημένων Προορισμών σε σχέση με τις χρεώσεις ΟΤΕ, φτάνει στο 41%.

 

Το πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί Extra» προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής απεριόριστου αριθμού αγαπημένων προορισμών με μόλις ένα ευρώ πάγιο για κάθε 2 εθνικούς αριθμούς ή αριθμό κινητής τηλεφωνίας ή διεθνή κωδικό και προσφέρει επιπλέον έκπτωση από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony έως και 16%. Το όφελος του συνδρομητή με το πρόγραμμα των Αγαπημένων Προορισμών Extra σε σχέση με τις χρεώσεις ΟΤΕ, φτάνει στο 47%.

 

Τέλος, το πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί Plus», προσφέρει έκπτωση έως και 16% επιπλέον από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony και επιτρέπει την επιλογή ΟΛΩΝ των αστικών, ΟΛΩΝ των υπεραστικών, ΟΛΩΝ των αριθμών ανά εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ αριθμού διεθνών κωδικών κλήσης. Το πρόγραμμα έχει μηνιαία πάγια χρέωση δύο ευρώ για κάθε κατηγορία κλήσεων και ένα ευρώ για κάθε διεθνή κωδικό .

 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, καθώς και τα νέα προγράμματα υπηρεσιών ισχύουν από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2004.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 801 100 1000 .

Entexnos Fm

Το νέο μουσικό ραδιόφωνο!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

 

Προσπαθώ να αποκτήσω πρόσβαση σε ένα vpn server χρησιμοποιώντας το PPTP πρωτόκολλο.

 

Έχω ADSL γραμμή πάνω σε PSTN γραμμή, otenet σύνδεση εδώ και μία εβδομάδα και έχω εκνευριστεί φοβερά με την τεχνική υποστήριξη που παρέχουν...

 

Υποψιάζομαι ότι φταίει το modem (Intracom JetSpeed 500) που χρησιμοποιώ και δεν υποστηρίζει το PPTP.

 

Ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις καθαρό IP, το PPTP παίζει. Πίσω από firewall πιθανόν να μην δουλεύει, καθώς χρειάζεται ειδική υποστήριξη εκ μέρους του firewall. Βέβαια το PPTP πλέον σχεδόν όλα τα routers/firewall υποστηρίζουν. Δοκίμασες να αναβαθμίσεις το firmware του Jetspeed;
Είμαστε όλοι εδώ
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω σταθερή IP(αυτό εννοείς με τον όρο καθαρό IP;).

Όταν δοκιμάζω με dial up μέσω PSTN,έχω πρόσβαση στον vpn server, άρα δεν είναι το firewall που εμποδίζει.

 

Πώς αναβαθμίζω το firmware του jetspeed;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος evikop ( 5 Φεβ. 2004 , 21:49)

 

Δεν έχω σταθερή IP(αυτό εννοείς με τον όρο καθαρό IP;).

Όταν δοκιμάζω με dial up μέσω PSTN,έχω πρόσβαση στον vpn server, άρα δεν είναι το firewall που εμποδίζει.

 

Πώς αναβαθμίζω το firmware του jetspeed;

 

 

Όχι, καθαρή IP είναι IP πάνω στο Internet, όχι πίσω από firewall-NAT όπως η σειρά 192.168.x.x που χρησιμοποιούν τα firewalls (και το Jetspeed μαζί).

 

Η διεύθυνση IP που δίνει στον υπολογιστή σου το Jetspeed π.χ. 192.168.1.4, δεν είναι καθολική διεύθυνση, υπάρχουν πολλοί υπολογιστές που τη χρησιμοποιούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο υπολογιστής σου να μη φαίνεται στο Internet, κάποιος στο Internet δηλαδή δεν μπορεί να μιλήσει απ' ευθείας σε εσένα, και κατά συνέπεια ούτε εσύ απ' ευθείας σε αυτόν. Στο Internet φαίνεται μόνο η μία πραγματική IP που έχει το Jetspeed. Όταν εσύ από τον υπολογιστή σου με την "ψεύτικη" IP 192.168.1.4 προσπαθείς να κάνεις κάτι στο Internet, το firewall (το Jetspeed δηλαδή) αντικαθιστά το 192.168.1.4 του υπολογιστή σου με τη δικιά του "πραγματική" IP. Ουσιαστικά ενεργεί αυτό ως εκπρόσωπος του υπολογιστή σου, αυτό φαίνεται στο δίκτυο (αυτό που κάνει ονομάζεται NAT, Network Address Translation). Το πρόβλημα είναι πως το PPTP απαιτεί ειδική μεταχείριση από το firewall για να κάνει το NAT, γι' αυτό και εσένα δεν σου δουλεύει.

 

Αντίθετα στο PSTN, δεν παρεμβάλεται κανένα firewall, δεν γίνεται NAT. Χρησιμοποιείς μια πραγματική διεύθυνση IP που σου εκχωρεί ο ISP όταν συνδέεσαι (παρόλο που δεν είναι στατική, αλλά αλλάζει κάθε φορά που συνδέεσαι με το modem), οπότε τίποτα δεν εμποδίζει την επικοινωνία πακέτων PPTP.

 

Αφού δεν γνωρίζεις τα περί αναβάθμισης του Jetspeed, μάλλον χρειάζεται να περάσεις τη νέα version. Για δες εδώ:

http://jetspeed.intracom.gr/

 

(δυστυχώς δεν αναφέρεται πουθενά αν έχει προστεθεί η υποστήριξη VPN :( )

Είμαστε όλοι εδώ
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Αρχιμήδης ( 5 Φεβ. 2004 , 22:34)

 

(αυτό που κάνει ονομάζεται NAT, Network Address Translation). Το πρόβλημα είναι πως το PPTP απαιτεί ειδική μεταχείριση από το firewall για να κάνει το NAT, γι' αυτό και εσένα δεν σου δουλεύει.

 

 

Pio swsta, onomazetai PAT (port address translation) kai einai mia ypoperiptwsh tou NAT.

 

Oi swstoi broadband routers, logika, 0a eprepe na exoun VPN passthrough, kai gia PPTP, kai gia L2TP. Den .. tsouzei kai toso.

Εν οίδα ότι εν οίδα.
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα μου άρεζε αυτή η συνχώνευση, γιατί αν κρίνω από τις χρεώσεις της TELLAS δεν είναι και ιδιαίτερα φτηνές. Αλλά ούτε και της FORTHNET ( μιλάω για τις κλίσεις προς κινητά που έχουν ελάχιστη χρέωση 1 λεπτό). Αντίθετα η ποιότητα πιστεύω θα είναι από τις καλύτερες. Αν οι χρεώσεις ήταν χαμηλότερες θα ήταν τέλεια. Αλλά δεν το βλέπω.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE ( 5 Φεβ. 2004 , 18:44)

 

Digital Voice Recorder μέσω freephone???

 

8071771 (παίζουν και άλλα νούμερα με διαφορετικό τελευταίο ψηφίο)

 

Ξέρει κανείς τη χρησιμότητα αυτού του... χμ.. πράγματος; :p

 

 

Τρομερά χρήσιμο! Μαθαίνεις αν το τηλέφωνο σου έχει καλό μικρόφωνο και καλό ακουστικό και μάλιστα δωρεάν!!! Α και για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε το κουδούνι του τηλεφώνου σας καλέστε 1301 αν έχετε γραμμή pstn :p Πέρυσι δωρεάν κλήσεις, φέτος δωρεάν μαγνητόφωνα άντε τι άλλο θα δούμε! Φιλικά,

Δημήτρης Αβαγιανός

Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

 

Αρχικό Μήνυμα από a_s

05/02/2004

 

Δύο νέα στοιχεία που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της μηνιαίας τηλεφωνικής δαπάνης των συνδρομητών FORTHnet Telephony έως και 33% εισάγει η FORTHnet στην τιμολογιακή της πολιτική και παρουσιάζει επίσης, τα νέα προγράμματα Αγαπημένων Προορισμών.

 

Τα νέα στοιχεία της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας που αφορούν στο σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών FORTHnet Telephony είναι τα εξής:

 

1. Οι αστικές κλήσεις χρεώνονται ανά δευτερόλεπτο μετά τα δύο (2) πρώτα λεπτά ομιλίας.

Η χρέωση των αστικών κλήσεων γίνεται ανά λεπτό για τα δύο (2) πρώτα λεπτά και κατόπιν ανά δευτερόλεπτο (0,024ευρώ/ λεπτό). Τις Κυριακές η χρέωση είναι 0,0239ευρώ/ λεπτό. Με τον νέο τρόπο χρέωσης, οι συνδρομητές FORTHnet Telephony σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα, έχουν έως και 33% χαμηλότερη δαπάνη για τις αστικές κλήσεις τους.

 

2. Οι υπεραστικές κλήσεις που πραγματοποιούνται τις Κυριακές, χρεώνονται ως αστικές.

Στις υπεραστικές κλήσεις, η χρέωση εξακολουθεί να γίνεται ανά δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο χρόνου ομιλίας και συνεχίζει να είναι 0,050 ευρώ/ λεπτό. Το όφελος των συνδρομητών FORTHnet Telephony φτάνει έως και το 36% σε σχέση με την αντίστοιχη χρέωση του δικτύου του ΟΤΕ.

 

 

Τα νέα προγράμματα Αγαπημένων Προορισμών, δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές FORTHnet Telephony να επιλέξουν το συνδυασμό κλήσεων που τους εξυπηρετεί ανάλογα με τη χρήση τους και να έχουν ακόμη φθηνότερες χρεώσεις από τις ήδη ανταγωνιστικές τιμές της βασικής υπηρεσίας.

 

Με το νέο πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί», η FORTHnet δίνει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να επιλέγουν χωρίς χρέωση παγίου , έως και 8 αγαπημένους προορισμούς (2 αστικούς αριθμούς, 2 υπεραστικούς αριθμούς, 2 κινητά και 2 διεθνείς κωδικούς κλήσης) και να καλούν προς αυτούς ακόμα πιο οικονομικά, με επιπλέον έκπτωση έως και 4% από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony. Το όφελος του συνδρομητή με το πρόγραμμα των Αγαπημένων Προορισμών σε σχέση με τις χρεώσεις ΟΤΕ, φτάνει στο 41%.

 

Το πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί Extra» προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής απεριόριστου αριθμού αγαπημένων προορισμών με μόλις ένα ευρώ πάγιο για κάθε 2 εθνικούς αριθμούς ή αριθμό κινητής τηλεφωνίας ή διεθνή κωδικό και προσφέρει επιπλέον έκπτωση από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony έως και 16%. Το όφελος του συνδρομητή με το πρόγραμμα των Αγαπημένων Προορισμών Extra σε σχέση με τις χρεώσεις ΟΤΕ, φτάνει στο 47%.

 

Τέλος, το πρόγραμμα «Αγαπημένοι Προορισμοί Plus», προσφέρει έκπτωση έως και 16% επιπλέον από τον τιμοκατάλογο της βασικής υπηρεσίας FORTHnet Telephony και επιτρέπει την επιλογή ΟΛΩΝ των αστικών, ΟΛΩΝ των υπεραστικών, ΟΛΩΝ των αριθμών ανά εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ αριθμού διεθνών κωδικών κλήσης. Το πρόγραμμα έχει μηνιαία πάγια χρέωση δύο ευρώ για κάθε κατηγορία κλήσεων και ένα ευρώ για κάθε διεθνή κωδικό .

 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, καθώς και τα νέα προγράμματα υπηρεσιών ισχύουν από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2004.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 801 100 1000 .

 

Kai oson afora ti proepilogi? Tha einai dorean (esto me tous agapimenous proorismous) h me xreosi?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μας αναφέρει τις τίμες για κάθε ταχύτητα πρόσβασης από κάθε παροχέα που προσφέρει ADSL υπηρεσίες;
The Future Belongs To The Brave
Link to comment
Share on other sites

Η Vivodi στο site της λέει ότι η 384/128 kbps κοστίζει 32,30 € ενώ γνωρίζω ότι έχει πέσει στα 20 € /μήνα.Τί ισχύει τελικά;
The Future Belongs To The Brave
Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα modem, αγόρασα το speedtouch 510 της Alcatel και όλα λειτούργησαν μια χαρά (και η σύνδεση στον VPN server!).

 

Χρησιμοποίησα πάλι το PPPoA πρωτόκολλο, αν και αρχικά νόμιζα ότι το Ethernet Bridged ήτανε το κατάλληλο στο setup του modem και ακολούθησα τις οδηγίες του provider για IP και DNS addresses στο LAN.

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

 

Σημείωση: Το καινούργιο modem είναι 30 ευρώ φτηνότερο από εκείνο της Intracom.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...