Jump to content

muhaha

Members
  • Δημοσιεύσεις

    182
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by muhaha

  1. Καλημέρα φίλε pavlitakis. Τι σε κάνει να'σαι "100%" σίγουρος; Ξέρεις τι κάνει ο άλλος μέσα στην εφαρμογή του; Σε μια πλατφόρμα όπου συχνά προϋποτίθεται η διασύνδεση της εφαρμογής του με το διαδίκτυο κι η συνομιλία της με ένα άγνωστο αριθμό από σέρβερς; Δώσε μου ένα πολύ καλό τεχνικό_και_μόνο λόγο για να αισθανθώ και γω τόσο ήσυχος. Σίγουρα είμαστε ασήμαντοι χρήστες μπρος σε άλλους μα δε πρέπει αυτό να είναι η μόνη προσδιορίσιμη άμυνά μας. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο απ'την ψευδαίσθηση της ανωνυμίας μας. Για τη θετική αξιοποίηση του ψηφιακού φακελώματος από υπηρεσίες καταπολέμησης του εγκλήματος και προστασίας της ανθρώπινης ζωής κι αξιοπρέπειας, συμφωνώ περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι.
  2. Καλησπέρα φίλε pavlitakis. Λες λοιπόν για τα δεδομένα μας κάτι σαν, "είναι που είναι πολλαπλοτρόπως καταχωρημένα, τι να μας πει και το Android". Δεκτό σαν άποψη (κι ακόμα περισσότερο σα φιλοσοφία) αλλά δεν είναι αυτό που ρωτάω τόσα post τώρα. Ρωτάω το ίδιο το Android πόσο ασφαλές ή ανασφαλές είναι για τον "ανύποπτο" χρήστη. Με όποια έννοια της ασφάλειας προτιμά να το δει ο καθένας, μη κολλήσουμε στις λέξεις. Επειδή φαίνεται ότι το'χεις σκεφτεί, σου επισημαίνω πως μια συσκευή με μικρόφωνο κάμερα και gps ίσως είναι ικανή να διαρρεύσει πρωτότυπες πληροφορίες, που δεν έχουμε ποτέ μας καταχωρήσει πουθενά. Παράδειγμα, το πιο απλό, η θέση σου. Σκεψου ομάδες ανθρώπων που κάνει κακό να είναι γνωστή η θέση τους. Αρκεί μια τρύπια εφαρμογή για gps. Η αποστολή των δεδομένων θέσης μαζί με τα αναγνωριστικά της συσκευής μπορεί άνετα να περαστεί πάνω από το μηχανισμό των "διαφημίσεων" ή της συλλογής "στατιστικών χρήσης" (ένα custom http header πχ). Βασικά, μπορεί η εφαρμογή να μην είναι καν τρύπια στην αρχή κι αυτό με φοβίζει. Πάνω από σένα ο soulander παρατηρεί πως πρέπει προηγουμένως να έχουμε στοχοποιηθεί. Κάτι σαν αυτό που ανέφερα με τα πρόσωπα που κάνει κακό να είναι γνωστή η θέση τους. Soulander, πράγματι, ίσως να μη φτουράμε οι πιο πολλοί από μας μα θυμάσαι τις στρατιές με τα σκλαβωμένα pc που τα χρησιμοποιούσαν για ddos μέσω irc; Τώρα αντί για pc αρχίζουμε να έχουμε tablet και smartphones και πολλά απ'αυτά, εκτός απ'ότι μπορούσε να κάνει ένα παλιό pc θα μπορούν να στέλνουν sms και να παίρνουν τηλέφωνο. Μπορεί να'μαστε αρτοποιοί, οδηγοί, παιδάκια ή υπερήλικες με πρεσβυωπία και δε θα φτουράμε σαν άτομα στα σίγουρα, το μηχάνημά μας όμως θα φτουράει μέσα στη "συλλογή" κάποιου. Κι έτσι, με όλα αυτά τα εν δυνάμει εφιαλτικά, εγώ ξαναρωτάω αυτό που με ενδιαφέρει. Για τους "ανύποπτους" χρήστες, αυτό το "android", είναι ασφαλές, είναι ανασφαλές; Πόσο είναι;
  3. Ούτε καν voice recorder. Χτύπα "boat browser voice commands". Το πρόγραμμα ακούει τι λέμε. Δεν είναι η φωνητική πληκτρολόγηση που έχει στάνταρ το android. Είναι νέο φρούτο, μόδα που έρχεται. Δε λέω πως είναι κακό μα σε ένα τρίμηνο αν ένα πρόγραμμα έχει την ευχέρεια να σε ακούει realtime, να έχει ίσως και το στίγμα σου στο gps, να παίρνει και το χώρο σου μερικές φωτό αν θέλει και να βλέπει με ποιους μίλησες και τι τους έγραψες στα σμσ, τα περισσότερα απ'αυτά σχετικά αδιαφανώς (=όποτε του καπνίσει) και δίχως δυνατότητα επιλεκτικής απενεργοποίησης αυτών των "δυνατοτήτων" δίχως να κρασάρει ενδεχομένως το πρόγραμμα, τότε φίλε μου, να του δώσουμε και τα κλειδιά του σπιτιού να μπαίνει μέσα μόνο του, τι λες; Το τραβώ και το σατιρίζω για να χαμογελάσουμε μα κατά βάθος αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως να υπάρχει πρόβλημα εδώ, ή ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα εδώ, εξ ου και το παρόν θέμα. Για να δω τι πιστεύετε και σεις την παρούσα στιγμή. Τώρα για τη στοιχειώδη γνώση, συνυπογράφω και πιστεύω και γω σ'αυτό μα αναγνωρίζω συνάμα πως η στοιχειώδης αυτή γνώση δεν επιφοιτίζεται (σωστά το γράφω; ). Όλοι από ένα μηδέν ξεκινήσαμε και μαθαίνουμε σιγά σιγά. Όπως πρόσεξες μίλησα κι επαναλαμβάνω για τρίτη φορά: για ανθρώπους "ανύποπτους", που θα κάνουν λάθη. Είναι μέσα στο πρόγραμμα να κάνουν λάθη. Ο ειδήμων η ο έμπειρος κάτι θα υποπτευθούν. Οι άλλοι; Είναι ασφαλείς; Πόσο και κυρίως *γιατί*; Ή αντίστροφα, πόσο δεν είναι ασφαλείς και πόσο μπορεί να τους κοστίσει σήμερα ένα τέτοιο "λάθος". Μακάρι να'ταν τόσο απλό όσο να'χαν την επιλογή "logout" και να τη ξεχνούσαν όπως ειπώθηκε. Γιατί δεν υπάρχει πάντα το "logout". (π.χ. αν εσένα ο browser σου σε private mode συνεχίζει να χρησιμοποιεί google analytics και δε σου δίνει επιλογή να το κλείσεις, τι άλλο να κάνεις; ναι, ξέρω, υποτίθεται πως ποτέ δε μιλούσε, ή κι αν μιλάει τέλος πάντων είναι ανώνυμο κι "όλα φακελώνονται έτσι κι αλλιώς" κλπ κλπ. ο καθένας μπορεί να διαλέξει να δεχθεί ή να μη δεχθεί τη προηγούμενη πρόταση και κει είναι μια από τις βάσεις της συζητησης όπως αρχίζω να καταλαβαίνω) Συνήθως δε γράφω πολλά μα η ως τώρα συζήτηση ήταν καλή αφορμή για να διατυπωθεί λίγο πιο κυκλωτικά το ερώτημα και να μπουν μερικά παραδείγματα. Δεν είναι εύκολη η συζήτηση σε κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι μια αμιγώς τεχνική συζήτηση. Ίσως να τα καταφέρουμε να την προχωρήσουμε σιγά σιγά με τον καιρό καθώς το σύστημα θα πλάθεται απ'την εταιρία που το συντηρεί και θα προκύπτουν εξελίξεις. Ήδη υπάρχει μια εξέλιξη σχετικά με τα app rights που θέλω να διαβάσω για να δω κατά πού πάει το πράγμα με τις εφαρμογές στις επόμενες εκδόσεις. Αν κάποιος το ξέρει, ας πάρει σκυτάλη για να γράψει το ζουμί εδώ, ή τους δικούς του προβληματισμούς σχετικά με ιδιωτικότητα/ασφάλεια (την άλλη φορά θα τα γράψω με ανάποδη σειρά :lol: ) Φιλικά, muhaha.
  4. Τον δοκίμασα το μεσημέρι και δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Δε θέλω να το θυμάμαι! :lol: Το τεστ μου έγινε σε τεστ ασύρματο δίκτυο παγιδευμένο με σνίφερ σε pc.
  5. Με την έννοια της ασφάλειας των δεδομένων μέσα και τριγύρω απ'τη συσκευή καλύτερα δες το. Π.χ. παίρνω φρέσκια ταμπλέτα σε εταιρικό meeting και μετά διαπιστώνω πως είχε μείνει στο παρασκήνιο (κι online) ένας browser με φωνητική πληκτρολόγηση. Να με πιάσει κρύος ιδρώτας ή όχι; Πέρασα μια εφαρμογή που λέει πως μαζεύει ανώνυμα τα στατιστικά χρήσης μου μα από τότε κάθε λίγο οι ενδείξεις του wifi της συσκευής αναβοσβήνουν είτε τρέχει η εφαρμογή είτε όχι. Να υποψιαστώ; Τέτοιες απλές ερωτήσεις ρωτάω. (τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο μετά.. ίσως ένας καλός συγγραφέας να'χε να προτείνει πιθανές υποθέσεις :lol: )
  6. Το πνεύμα της ερώτησης είναι να διερευνήσει αν υπάρχει ασφάλεια ή αν υπάρχει αίσθηση ασφάλειας (ή ακόμη χειρότερα αν δεν υπάρχει καθόλου ασφάλεια). Δε προϋποθέτει κάτι άλλο για το χρήστη πέρα απ'το ότι είναι κάποιος άνθρωπος απλός, "ανυποψίαστος" όπως έγραψα. Δηλαδή δίχως τεχνικές γνώσεις. Μπορεί να'ναι οδοντίατρος, αρτοποιός, ένα παιδάκι, ένας παππούς στο καπή, ένας οδηγός. Όλοι αυτοί δε θέλουν να΄χουν μια αίσθηση πως ο,τι κάνουν με τη συσκευή αποτελεί προσωπική τους στιγμή και εμπειρία κι ότι δε διαβιβάζεται ταυτόχρονα (έστω και τμηματικά/περιστασιακά) σε κάποιον τρίτο; Αυτό ρωτάω, είναι ασφαλείς όλοι αυτοί; Εξ ορισμού με τη λέξη "ανυποψίαστος" αποκλείω το security expert και τον ηλεκτρονικό παράνομο, ο πρώτος ήδη ξέρει αυτό που ρωτάω, ο δεύτερος καλά θα κάνει να ξέρει αυτό που ρωτάω. Ξαναρωτάω λοιπόν, για το πλήθος των ανυποψίαστων χρηστών που επειδή αγόρασε τη συσκευή απ'το διπλανό ράφι με τα πλυντήρια νομίζει πως θα'ναι κι αυτή μια συσκευή αρραγής και πειθήνια. Είναι; :-)
  7. Σκεφτόμουν με αφορμή την (άσκοπη, πρωινή μου) αναζήτηση ενός "σκέτου" φυλλομετρητή, κατά τα πρότυπα του pc. Πόσο ασφαλές είναι ένα περιβάλλον όπου εν δυνάμει μια εφαρμογή μπορεί να αφυπνισθεί και ν'αρχίσει να συνομιλεί αδιαφανώς με οποιονδήποτε οπουδήποτε. Πόσο ακόμα πιο ανασφαλές γίνεται όταν αυτή η εφαρμογή (προκειμένου να εγκατασταθεί) έχει απαιτήσει πρόσβαση σε δίκτυο, κάμερες, μικρόφωνα, gps κλπ εξοπλισμό του μηχανήματος, δεδομένα χρήστη, επαφές μηνύματα κλπ. Πιθανές περιπτώσεις συλλογής στοιχείων είναι οι "διαφημίσεις" (ξέρει κανείς να βεβαιώσει τι αλήθεια ανταλάσσει κάθε εφαρμογή με τους σέρβερ της; ) και τα "στατιστικά χρήσης" (είτε ως "ανώνυμη συμμετοχή στο πρόγραμμα βελτίωσης του προϊόντος μας" ή τύπου google-analytics) τα οποία αποτυπώνουν δραστηριότητα του χρήστη σε εταιρικούς σέρβερ. Εν ολίγοις, αυτό το πράγμα (το "android") που έχουν βάλει πάμπολλοι (μαζί και γω) στα μηχανήματά τους, κάποιοι μαζί με τις επαφές τους, τα τηλεφωνήματα, τα sms τους και τους κωδικούς τους των τραπεζών ίσως, πόσο αληθινά ασφαλές είναι; Για πλάκα δε το συζητάμε, είναι καλό, έχει παιχνίδια, έχει εφαρμογές ένα σωρό. Αλλά απ΄τη στιγμή που κάποιος ανυποψίαστος το βάλει στη ζωή του, τι συμβαίνει; Είναι ασφαλές; Πόσο είναι;
  8. Φυλλομετρητής που να μη χρησιμοποιεί κάμερα/gps και να μη μιλάει με άλλα sites στο παρασκήνιο, υπάρχει κανένας; Έχω το android σε ελεγχόμενο δίκτυο (πριν να το συνδέσω στο κανονικό) και βλέπω τέρατα και σημεία, γι'αυτό ρωτάω.
  9. Ποια εφαρμογή να βάλω για να ξεκλειδώνει το tablet από κατάσταση αναμονής (τώρα όλο το power πατάω) δίχως η εφαρμογή αυτή να ρουφάει μπαταρία;
  10. Αναβάθμισα το δικό μου σε στοck 4.2.2 για να'χω τη λειτουργικότητα μεταφοράς εφαρμογών στην SD. Πράγματι υπάρχει αυτή η επιλογή και την έχω χρησιμοποιήσει σε κάποιες εφαρμογές. Ψάχνοντας τα filesystem της ταμπλέτας παρατήρησα πως η SD μου δεν περιέχει τίποτα απ'τις εφαρμογές που υποτίθεται της έχω μεταφέρει. Απεναντίας βλέπω ένα directory sdcard που καταλήγει σε μια διαμέριση της flash της συσκευής κι ένα ακόμη που το λέει extsdcard κι είναι η δική μου SD. Η συσκευή χρησιμοποιεί το πρώτο κι αφήνει ανέπαφο το δεύτερο. Επικαιροποιημένα ευρήματα: Ως φαίνεται αυτό γίνεται αρκετά σε συσκευές που δεν βγάζουν slot για SD. Και σε πολλές της samsung και άλλων που βγάζουν μεν το slot μα δε το μοντάρουν ως /sdcard. Σε αυτές τις συσκευές η /sdcard έρχεται από το /data/media που είναι μια διαμέριση της flash της συσκευής. Επομένως έχει κάποιο νόημα που βγάζουν συσκευές με 8GB ή με 16GB μια κι η SD προορίζεται (όπως το'χουν τουλάχιστον στο νου τους αυτοί..) για περιεχόμενο έτερο των εφαρμογών. Κακό που υπάρχουν τέτοια, απ'την άλλη ένα win7 ίσως χωράει μέσα σε 8GB οπότε όλα σχετικά είναι.
  11. Ευχαριστώ, έτσι είναι. Γίνεται πολύ καλό εργαλείο έτσι το ταμπλετάκι!
  12. Υπάρχει κάποιος τρόπος όταν κλείνει η οθόνη του να την ανάβω ξανά χωρίς να ταράζω το power το κουμπί;
  13. Έχετε δει εφαρμογή όπου να βάζω και να βλέπω απ'τη ταμπλέτα σημειώσεις του μαθήματος (δοσμένες σε pdf) και να μπορώ να σημειώνω με το δάχτυλο ή μ'ένα "πενάκι" οτι εξτρά τυχόν πει ο καθηγητής (έχουν συνήθως χώρο για να γράψεις, δεν είναι πυκνές).
  14. Είναι λύση ανάγκης επειδή η λειτουργικότητα που διαχειρίζεται το android αποσκοπεί στο να κάνει τη συσκευή περισσότερο μια πλατφόρμα κατανάλωσης περιεχομένου και ηλεκτρονικών αγορών παρά "υπολογιστή", με ότι η λέξη υπολογιστής επάγεται. Οι απαιτήσεις διαχείρισης του πρώτου απ'τη μεριά του χρήστη είναι μηδαμινές. Όλοι μπορούν να χειριστούν μια τέτοια "ασφαλή" συσκευή όσο κινούνται εντός προδιαγεγραμμένης λειτουργικότητας. Οι απαιτήσεις διαχείρισης του δεύτερου είναι κλιμακωμένες και προφανώς απευθύνεται κυρίως σε πιο εξειδικευμένους ανθρώπους που έχουν κάποιες ανώτερες απαιτήσεις και προσδοκίες απ'τα μηχανήματά τους. Συχνά όμως υπάρχουν και γελοιότητες. Π.χ. μια που μου έρχεται τώρα στο νου με πολλά android είναι πως υποστηρίζουν μόνο FAT στη καρτούλα τους κάνοντας αδύνατη τη προβολή ταινιών με μέγεθος >4GB. Ή μια άλλη, η μη αξιοποίηση μονοφωνικών bluetooth headset για media και η αδυναμία αξιοποίησης adhoc wifi δικτύων. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που ξέφυγαν απ'τα παιδιά στη google ή που τα άφησαν σκόπιμα πίσω γιατί είχαν πιθανά στο νου την εικόνα του λειτουργικού για τους *περισσότερους* των χρηστών. Οι άλλο έτσι κι αλλιώς, τα βρίσκαμε και τα βρίσκουμε πάντα μόνοι μας :-)
  15. Όλα καλά. Αφού θέλει deviceid, έλαβε deviceid. Από δω και πέρα προγράμματα σα το chrome extension ή το apk downloader πρέπει να είναι οκ. Ξαναδοκίμασα και στο evozi, πιθανά να'μαι άτυχος επειδή χρησιμοποιώ ακόμα internet explorer. Σύντομα θα χρησιμοποιώ και chrome :lol: :grin:
  16. xsol: ναι, από το πρώτο μου post. δε μου παίζει. παραπονιέται διάφορα. μάλλον το χρησιμοποιούν πολλοί μαζί κι είναι όποιος τον κύριο είδε. jastonas: εγώ σα προγραμματιστής που θα φτιάσω μια δωρεάν εφαρμογή, δε θα'θελα (μαζί με τη google) να την έχω κρεμασμένη και στο δικό μου site; μήπως μέσα στο σάιτ της google γίνεται και επισύναψη των διαφημίσεων μέσα στα apk; (πράγμα που προφανώς δε μπορώ να το κάνω εγώ ως προγραμματιστής). Δε νομίζω πως πουλάει το σύστημα πάντως, ο κώδικας είναι εκεί για όποιον τολμά ή κάνω λάθος; rzr86: τι εννοείς; να κάνω find στο google το "η εφαρμογή μου".apk ; Αυτό είναι μόνο κατά τύχη και πράγματι, με μια δυο εφαρμογές που δοκίμασα πριν να γράψω εδώ, η τύχη μου ήταν μηδέν.
  17. Απόλυτη ειρωνία για κάτι που τρέχει πυρήνα linux 3 και βγάζει usb.. Λοιπόν, πρέπει ο πυρήνας σου να βλέπει τη συσκευή σαν ttyUSB κι από κει και πέρα πρέπει να'χεις pppd και chat (προγράμματα του unix) για να πιαστείς με το APN σου καθώς και να συντάξεις τα σχετικά configuration αρχεία. Δεν είναι ανέφικτο μα είναι μια χρυσή σελίδα στο έπος του μαζοχισμού (powered by google, φυσικά..).
  18. Δοκίμασα χθες το RealAPKLeecher και αποτυγχάνει. Ο default λογαριασμός που έχει είναι κλειδωμένος και το πρόγραμμα δεν κάνει login. Δοκίμασα με έναν test λογαριασμό που έφτιαξα και προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το deviceid πλέον, το οποίο δεν είναι αντιστοιχισμένο στο νέο λογαριασμό. Για να αντιστοιχίσω deviceid με λογαριασμό θα πρέπει να γράψω την ταμπλέτα στη google, πράγμα που είναι αυτό που δε θέλω να κάνω. Άρα είμαι πάλι στο ίδιο σημείο. Τι άλλο μπορώ να κάνω; *υγ. λύσεις τύπου appshare, es file explorer πακετάρουν ένα APK αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να'χει κατέβει ήδη η εφαρμογή απ'το play μέσα στη συσκευή. Εγώ δεν είμαι εκεί, ακόμα θέλω να κατεβάσω τις (δωρεάν) εφαρμογές απ'το play δίχως να δώσω αναφορά στη google ποιος είμαι και τι κατέβασα σήμερα.
  19. Αυτά τα partitions ποιά είναι και για τι δουλειά τα θέλει η ταμπλέτα; Υπάρχει σχετική τεκμηρίωση κάπου; Κυρίως με ενδιαφέρει το όριο που τελειώνει ο bootstrapper κι αρχίζει το android. Για να το πω με παράδειγμα, αν ήθελα να πετάξω το android και ν'ανεβάσω debian, από πού και μετά θα ξήλωνα;
  20. Ο τίτλος τα λέει όλα. Θέλω να έχω κάποια επιλεγμένα προγράμματα offline, σε μορφή APK ώστε να μπορώ να τα περνάω στην ταμπλέτα όποτε αλλάζω rom ή ταμπλέτα. Τα προγράμματα που θέλω είναι δωρεάν προγράμματα που υπάρχουν στο google apps. Πρώτον δε καταλαβαίνω γιατί όλοι αυτοί οι κατασκευαστές βάζουν την εφαρμογή τους ΜΟΝΟ! στη σελίδα της google κι όχι και στα προσωπικά τους σάιτ. Δεύτερον δε καταλαβαίνω γιατί να χαρίσω το κινητό μου και τα στοιχεία μου στη google. Τρίτον, δεν έχω κι ούτε θέλω να ενεργοποιώ το google play στα μηχανήματά μου. Έτσι αναζήτησα κάποιο τρόπο να κατεβαίνουν τα apk. Βρήκα ένα σάιτ που δε παίζει (evozi) κι ένα plugin για Chrome που θέλει λογαριασμό google, αναγνωριστικό συσκευής κλπ. οπότε το ξεχνάμε κι αυτό. Προσωπικά έχω αρχίσει να τα παίρνω ελαφρώς. Οι ερωτήσεις μου είναι: α. Πώς θα φέρω τις εφαρμογές που θέλω ώστε να τις έχω στο στικάκι μου, δίχως να "χαριστώ" στη google. β. Γιατί αυτή η μανία οι προγραμματιστές να αναρτούν τις εφαρμογές τους μόνο στη σελίδα της google κι όχι και στις προσωπικές τους σελίδες; Αφού είναι δωρεάν εφαρμογές! Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω ή να υποψιάζομαι; Κάτι δε μου κάθεται καλά.
  21. The_dynamite, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πληροφοριακά για όποιον σκέφτεται να το αγοράσει για ταινίες, μέσα στο review του gsmarena λέει ότι τα παίζει όλα ακόμα και mkv 1080p με το μαμίσιο player.
  22. Στο τάμπλετ αυτό ποια filesystems υποστηρίζει ο πυρήνας; Με αφήνει να φορμάρω την κάρτα σαν NTFS ή ext2; Σκέφτομαι μήπως έπαιρνα ένα να παίζει ταινίες κι επομένως προϋπόθεση είναι να μπορεί να δέχεται αρχεία>4Gb στην SD. Επίσης δε θα'θελα να το μπλέξω με "root", κόλπα κλπ, αν υπάρχει κάποια νορμάλ λύση εντάξει. Είναι μόνο για AVI και XVid ή αντέχει και τις ματρόσκες (μέχρι ποια ανάλυση;); Υποτίτλους ελληνικούς βγάζει; Ποιο software να του πάρω για αυτές τις δουλειές;
  23. Συμβαίνει σε πολλά tablet κι επειδή ακριβώς συμβαίνει τόσο πολύ αποκλείεται να'ναι κάποιο πρόβλημα κατασκευής εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι όλοι οι κατασκευαστές αυτοί με δισεκατομύρια συσκευές στο ενεργητικό τους σίγουρα έχουν μάθει να βάζουν στη θέση της (σχεδόν) σωστά μια καλωδιοταινία ή να προβλέψουν επαρκές pwm για το backlight και για το driver της οθόνης. Εν ολίγοις πιστεύω πως δεν είναι το πρόβλημα εκεί, αν ήταν εκεί θα τρεμόπαιζε η οθόνη 24/7 όσο είναι αναμένη. Υποπτεύομαι καθαρά το android και τη διαχείριση που κάνει στο hardware - πιθανά κάποιο glitch στον kernel που χρησιμοποιούν συσκευές με συγκεκριμένα chipset και που προκαλεί φαινόμενα αποσυγχρονισμένου timing του panel ή racing. Ένας τρόπος για να δείτε αν έχει όντως hardware πρόβλημα είναι να μπουτάρετε το μηχάνημα σε recovery, test ή όποιο άλλο mode έχει, που ΔΕ μπαίνει όμως μέσα στο android (νομίζω power+volume up/down στα samsung?). Εκεί το μηχάνημα είναι μέσα στη boot rom και θα΄ναι ενδιαφέρον να δούμε αν η οθόνη συνεχίσει να παίζει.. ακόμη και μετά από ώρες αναμένη. Κάποιος να κάνει το πείραμα, έτσι από ενδιαφέρον (δεν έχω tab).
  24. Εμένα ο ήχος του με το bluetooth δε μ'έπεισε. Το'χω δοκιμάσει με τρία headsets από διαφορετικές εταιρίες. Μπουκωμένα μπάσα και λίγες υψηλές συχνότητες, συχνά μετά βίας καταλαβαίνω τι μου λένε. Απ'τ'ακουστικό του ακούγεται πολύ καλύτερα.
  25. Όταν μιλάω απ'τη SIM1 μπορώ να δέχομαι και να εναλλάσσω κλήσεις απ'τη SIM2; Δηλαδή, να πω "περιμένεις λιγάκι;" στο συνομιλητή της SIM1, να απαντήσω στη κλήση από τη SIM2 ότι "μιλάω στην άλλη γραμμή, θα σε πάρω εγώ σε λίγο", και να ξαναγυρίσω να συνεχίσω την αρχική συνομιλία μου στη SIM1. Το κάνει αυτό; Αν όχι, ποιο κινητό το κάνει αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...