Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

Γιατί σε greeklish θα έχει σωστή ορθογραφία ??? Προτιμώ ανορθόγραφα Ελληνικά, παρά ορθογραφημένα greeklish (iparhy tetio pragma ??? :lol: ) !!!

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τα off topic αφαιρέθηκαν. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν μια τέτοια κουβέντα μπορούν να ανοίξουν ένα θέμα (αν δεν υπάρχει ήδη) στο Chat & Fun. :)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Ελληνικά και τονισμένα για εμένα. Τα ορθογραφικά είναι λάθη που όλοι κάνουμε, τα υπόλοιπα (greeklish και ελληνικά χωρίς τόνους) είναι χάλια.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Γι αυτό κ συνήθως δεν θυμάμαι σε ποιο forum, είχε κ ορθογραφικό έλεγχο ;)

(Στο πρόσθετες επιλογές.. όχι στο γρήγορο)

O Firefox 2 beta 2 που χρησιμοποιώ έχει ορθογραφικό έλεγχο στα αγγλικά. Ίσως όταν κυκλοφορίσει κανονικά, και προστεθούν οι υπόλοιπες γλώσσες, να έχει έλεγχο και στα ελληνικά...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• 2 weeks later...
θα ηθελα να γραφω Ελληνικα,αλλα προτιμω τα greeklish λογο ευκολιας!
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

πιστευω κατα την γνωμη μου οτι ειναι χασιμο χρονο να γραφω με ελληνικα γιατι δυσκολευομαι στην ορθογραφια καμια φορα και δεν μου αρεσει να κανω ορθογραφικα λαθη,ετσι προτιμω το ευκολο τροπο για μενα τα greeklish!
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

πιστευω κατα την γνωμη μου οτι ειναι χασιμο χρονο να γραφω με ελληνικα γιατι δυσκολευομαι στην ορθογραφια καμια φορα και δεν μου αρεσει να κανω ορθογραφικα λαθη,ετσι προτιμω το ευκολο τροπο για μενα τα greeklish!

Και γιατί δεν το βλέπεις σαν εξάσκηση;

Σκέψου οτι γράφοντας ελληνικά θα βελτιώσεις την ορθογραφία σου.

Και πέρα από την εξάσκηση, πιστεύεις ότι ενδιαφέρει κανέναν αν κάνεις εσύ ορθογραφικά λάθη;

Ενώ αντίθετα δεν το προσέχει κανείς αν γράφεις ότι θες με τα αλαμπουρνέζικα;

Η δημοσκόπηση δείχνει άλλα πράγματα. Οπότε αν σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για τα γραπτά σου, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Εγώ προσωπικά προτιμώ κάποιον που παλεύει με ελληνικά, έστω και αν κάνει ορθογραφικά (κανείς δεν είναι τέλειος άλλωστε), παρά με τα αντιπαθέσταστα, αντιαισθητικά και δυσκολοδιάβαστα greeklish...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δεν ειναι το θεμα αν ενδιαφερει κανεναν να κανω ορθογραφικά λάθη,αλλα εμενα με πειραζει και δεν νοιωθω καλα μετα!;)

Θα με κανετε τωρα να γραφω με ελληνικα,αρχιζω και τα συνηθιζω!:wacko:

Αχ τοι συμφορουμιτες ειστε εσεις!:O

Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω σε φόρουμ,έγραφα σε greeklish.Από σεβασμό προς τους συνομιλητές μου,προσπάθησα να γράφω με Ελληνικούς χαρακτήρες αλλά χωρίς τόνους.Μου έπαιρνε,βέβαια,10 λεπτά να γράψω μια παράγραφο αλλά άξιζε τον κόπο.Τον τελευταίο χρόνο,γράφω και με τόνους.

όπως καταλάβατε,είναι απλά θέμα εξάσκησης και σεβασμού. :D

και τωρα γραφεις γρηγορα και με τονους?εγω τουλαχιστον τονους δεν βολευομαι να βαζω..γραφω και αρκετα μηνυματα..καθημερινα..:)

δεν νομιζω να ειναι ομως σοβαρο προβλημα,απλα φαινεται πιο ομορφο :)

και τωρα γραφεις γρηγορα και με τονους?εγω τουλαχιστον τονους δεν βολευομαι να βαζω..γραφω και αρκετα μηνυματα..καθημερινα..:)

δεν νομιζω να ειναι ομως σοβαρο προβλημα,απλα φαινεται πιο ομορφο :)

Κι εγώ έγραφα χωρίς τόνους αλλά τωρα κατα εντελώς παράξενο τρόπο, δε θέλω ν ααφήνω λέξη χωρίς τόνο..

Συνήθεια είναι

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Κι εγώ έγραφα χωρίς τόνους αλλά τωρα κατα εντελώς παράξενο τρόπο, δε θέλω ν ααφήνω λέξη χωρίς τόνο..

Συνήθεια είναι

κι ομως αφησες..:lol: :happy: :O

κι ομως αφησες..:lol: :happy: :O

Την πάτησες :p

Επίτηδες το έκανα :p :D

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Παιδιά καλησπέρα,

Η ελληνική γλώσσα είναι το πιο υπέροχο πολιτισμικό οικοδόμημα των αρχαίων Ελλήνων. Είναι τουλαχιστον απαράδεκτο σε έναν ελληνικό δικτυακό τόπο να προτιμούμε τα greeklish αντι των ελληνικών, μιας γλώσσας που φημίζεται για τη λεξιπλασία της σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτέλεσε πηγή ζωής για δεκάδες άλλες γλώσσες δανείζοντας μάλιστα και χαρίζοντας σε αυτές όρους επιστημονικούς, πολιτιστικούς, πολιτικούς...

Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός και δογματικός σε αυτούς που προτιμούν τα greeklish αλλα ζητώ την επιείκειά σας... Ως Έλληνας που πάτησε το χώμα της μητέρας-πατριδας μετά από 14 χρόνια, νομίζω ότι δικαιολογούμαι...

:) :) :) :protest:

Παιδιά καλησπέρα,

Η ελληνική γλώσσα είναι το πιο υπέροχο πολιτισμικό οικοδόμημα των αρχαίων Ελλήνων. Είναι τουλαχιστον απαράδεκτο σε έναν ελληνικό δικτυακό τόπο να προτιμούμε τα greeklish αντι των ελληνικών, μιας γλώσσας που φημίζεται για τη λεξιπλασία της σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτέλεσε πηγή ζωής για δεκάδες άλλες γλώσσες δανείζοντας μάλιστα και χαρίζοντας σε αυτές όρους επιστημονικούς, πολιτιστικούς, πολιτικούς...

Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός και δογματικός σε αυτούς που προτιμούν τα greeklish αλλα ζητώ την επιείκειά σας... Ως Έλληνας που πάτησε το χώμα της μητέρας-πατριδας μετά από 14 χρόνια, νομίζω ότι δικαιολογούμαι...

:) :) :) :protest:

+1 από εμένα. Με κάλυψες απόλυτα με τα λεγόμενα σου και η τελευταία φράση σου με έκανε να νιώσω κάπως…
only crossfit...

• 2 weeks later...

Ελληνας ειμαι βεβαια αλλα 33 χρονια εξω απο την Ελλαδα ξεσυνηθησα να γραφω Ελληνικα, εδω ομως σ'αυτο το forum λογο του οτι σχεδον ολοι ειμαστε Ελληνες νομιζω οτι πρεπει να γραφω Ελληνικα κι'ας μου ειναι δυσκολο προς το παρον, ειμαι σιγουρος οτι σε λιγο καιρο θα γραφω πιο γρηγορα και που ξερεις, ισως να μαθω να βαζω και τονους!!!

Οσο για την ορθογραφια μου? fuggedaboudid!

Ωραίος. Καιρός ήταν να θυμηθείς την γλώσσα σου. Και δεν είμαστε σχεδόν όλοι Έλληνες εδώ. Είμαστε όλοι Έλληνες.

Den antexw allo se ayto to forum.....H anorthografia mias megalhs meridas einai tragikh.....Vgainoun ta matia mou.....Thewrw polu pio omorfo na diavazeis ena keimeno me greeklish para me apaisia orthografia....
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/8915burberry.jpg

re paidia ego grafo me greeklish epeidi den eho ellinika sto pc mou pantos protimo ta ellinika i anagki me ekane auto pou eimai :shock: :knife:

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000