Jump to content

Galaxy S III : Πλήρης οδηγός για root

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ έχω βάλει adblock plus που δεν χρειάζεται root. Δεν έχω διαφημίσεις. Δουλεύει Όμως καλύτερα με root.

Θα το δοκιμάσω αφού αφαίρεσα το root, για να δούμε τι κάνει.. :)

Θα το δοκιμάσω αφού αφαίρεσα το root, για να δούμε τι κάνει.. :)

Θέλει κάποιες ρυθμίσεις στην σύνδεση του wifi οταν συνδεεσαι. Στην βασική του σπιτιού εγώ (στο κινητο) γράφεις στις ρυθμίσεις του wifi κατι , για να παρεμβάλλεται το adblock. Υπαρχουν και βιντεακια στο youtube για το πως. Γιαυτό λέει οτι με ροοτ δουλεύει καλύτερα.

Καλησπέρα και πολλά σε όλη την παρέα.

Πριν καμία εβδομάδα πέρασα την 4.3 επιτυχώς και πάντα με τη βοήθεια σας και το ρουταρισα κιόλας.πήγανε όλα καλά απλά διαπίστωσα ότι μπαίνοντας στη συλλογή των φωτογραφιών της συσκευής Και σε φωτογραφίες πατώντας στο κουμπί του διαμοιρασμού κάτι σαν αυτό <

Μαυρίζει η οθόνη και δεν κάνει τπτ απολύτως.Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει; και σε περίπτωση που χρειάζεται να ξαναπεράστει η εφαρμογή της συλλογής να με βοηθήσει με το ανάλογο λινγκ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εκανα ροοτ την 4.3 με το αρχειο που υπάρχει στο πρωτο post αλλα η διαδικασία δεν πετυχε.

Ενω εγκαταστάθηκε οταν ανοιγω την εφαρμογη SU μου γραφει το παρακατω.

Καμια ιδεα του τι πρεπει να κανω;

http://i402.photobucket.com/albums/pp110/cinemusic/Screenshot_2014-04-23-18-22-04_zpsxug2jawj.png

Όσοι έκαναν το τελευταίο update που έδωσε η Samsung για την 4.3 κατάφεραν μετά με κάποιο τρόπο να κάνουν root;

Ενημερωτικά εγώ έχω περάσει την rom αυτή μέσω odin.το μικρό update,αλλάζει μάλλον κάτι άλλο.

Xiaomi 12 Pro

Όσοι έκαναν το τελευταίο update που έδωσε η Samsung για την 4.3 κατάφεραν μετά με κάποιο τρόπο να κάνουν root;

Είναι η ίδια διαδικασία μόνο που "θέλει" το odin 3.09 και το cf root που συνεργάζεται μαζί της.

Στο google μπορείς να το βρεις.

• 2 weeks later...

Μπορεις σε παρακαλω να βαλεις καποιο λινκ για CF-Auto-Root αλλα για την version XUGNA5;

Ως τωρα το μονο που βρισκω ειναι για την Version 4.3 μεν αλλα την GMK6

Ακυρο το βρηκα..

http://honai-android.blogspot.gr/2014/01/how-to-root-galaxy-s3-i9300-on-android-xxugna5.html

Edited by telmusic

Ευχαριστούμε για το link, αφού κι Samsung σταμάτησε την υποστήριξη στο Siii ας κάνουμε κι εμείς τα δικά μας τώρα χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις.! :D

Αν θέλεις να πάρεις backup ναι.

Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500

samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram

LeEco le max 2 x820 6/64gb

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

• 2 weeks later...

Παίδες καλησπέρα.

Ενώ προσπαθούσα να βάλω το Samsung Galaxy S3 στο Kitkat, απέτυχα και κατά λάθος έσβησα και το backup μου. Τις επαφές που είναι το μόνο που ήθελα τις έχω σώσει στο PC μου οπότε δεν έχω χάσει τίποτα.

Όμως το κινητό δεν έχει λειτουργικό σύστημα τώρα.

Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ.

Περνάς και πάλι κάποιο επίσημο Firmware σύμφωνα με τον οδηγό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

• 4 weeks later...
Καλησπέρα! Έκανα κανονικά όλα τα βήματα που αναφέρεις αναλυτικά στο post για να κάνω root το Galaxy siii, μετα το Pass μου κόλησε στην οθόνη το λογότυπο της Samsung και δεν έκανε καμία επανεκκίνηση!! Έβγαλα την μπαταρία, το άνοιξα μετά και εξακολουθούσε να ήταν κολλημένη η οθόνη. Δοκίμασα άλλες 2 φορές την διαιδκασία να το rootαρω αλλά συνέχεια κολούσε στο ίδιο σημείο!! Τι μπορώ να κάνω τώρα?... :confused:

Καλησπέρα! Έκανα κανονικά όλα τα βήματα που αναφέρεις αναλυτικά στο post για να κάνω root το Galaxy siii, μετα το Pass μου κόλησε στην οθόνη το λογότυπο της Samsung και δεν έκανε καμία επανεκκίνηση!! Έβγαλα την μπαταρία, το άνοιξα μετά και εξακολουθούσε να ήταν κολλημένη η οθόνη. Δοκίμασα άλλες 2 φορές την διαιδκασία να το rootαρω αλλά συνέχεια κολούσε στο ίδιο σημείο!! Τι μπορώ να κάνω τώρα?... :confused:

Δες το ποστ του φίλου telmusic, μάλλον αυτό το αρχείο θες για root αν έχεις την τελευταία 4.3 από τη Samsung.. ;)

Μπορεις σε παρακαλω να βαλεις καποιο λινκ για CF-Auto-Root αλλα για την version XUGNA5;

Ως τωρα το μονο που βρισκω ειναι για την Version 4.3 μεν αλλα την GMK6

Ακυρο το βρηκα..

http://honai-android.blogspot.gr/2014/01/how-to-root-galaxy-s3-i9300-on-android-xxugna5.html

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν έγινε τιποτα διαφορετικό!! Εξακολουθεί μετα το pass να κολλάει η οθόνη στο λογότυπο Galaxy! Από ότι ειδα ανέφερε και κάποια άλλα βήματα ρυθμισης να κάνουμε στο κινητό πριν το κλείσουμε! Τώρα δεν μπορώ να ελέγξω αυτά εφοσον δεν μου ανοίγει και κολλάει εκει. Εχεις κάτι άλλο υπόψην σου πως μπορώ να το διορθώσω αυτό? Ή να προχωρήσω σε αυτό που επιθυμούσα με άλλον τρόπο ή να επαναφέρω το τηλέφωνο έτσι όπως ήταν!!! Τι προτείνεις???

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν έγινε τιποτα διαφορετικό!! Εξακολουθεί μετα το pass να κολλάει η οθόνη στο λογότυπο Galaxy! Από ότι ειδα ανέφερε και κάποια άλλα βήματα ρυθμισης να κάνουμε στο κινητό πριν το κλείσουμε! Τώρα δεν μπορώ να ελέγξω αυτά εφοσον δεν μου ανοίγει και κολλάει εκει. Εχεις κάτι άλλο υπόψην σου πως μπορώ να το διορθώσω αυτό? Ή να προχωρήσω σε αυτό που επιθυμούσα με άλλον τρόπο ή να επαναφέρω το τηλέφωνο έτσι όπως ήταν!!! Τι προτείνεις???

Μήπως να έκανες και τα wipes (factory reset και wipe cache - θα σου διαγράψει τα πάντα από τη συσκευή όμως) απ'το recovery; Όταν κολλάει η οθόνη στο Galaxy (μετά από εγκατάσταση νέου firmware συνήθως) πάντοτε επανέρχεται μετά από αυτά.. επίσης αν το root κατάφερε να γίνει τότε δεν θα σβηστεί με την επαναφορά μιας και πρόκειται για εφαρμογή συστήματος πια..

Καλησπέρα Μάκη! Θέλω καταρχάς να σε ευχαριστήσω πολύ που απαντάς έγκαιρα στις ερωτήσεις μου! :-) Μπορεις να μου δώσεις μήπως ένα λινκ για την παραπάνω διαδικασία που μου αναφέρεις να κάνω; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πρέπει.να μπεις στο recovery της συσκευής.

Η διαδικασία αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του τοπικ

Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume up μαζί με Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό).

Αφού είσαι πλέον στο recovery κάνεις wipe ότι σου γράφει παραπάνω ο Μάκης

Πρέπει.να μπεις στο recovery της συσκευής.

Η διαδικασία αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του τοπικ

Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume up μαζί με Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό).

Αφού είσαι πλέον στο recovery κάνεις wipe ότι σου γράφει παραπάνω ο Μάκης

Καλησπέρα! Έκανα αυτό που μου είπες αλλά δεν μπορώ να ανοίξω την συσκευή καθόλου!! Κολλάει στην οθόνη το λογότυπο και δεν μπορώ ν α κάνω τίποτε άλλο! Βγάζω μόνο την μπαταρία για να ξεκολλήσει! Σε ευχαριστώ πάντως για το μήνυμά σου :)

Τότε ίσως πρέπει να ξαναφλασαρεις την επίσημη ρομ.

Υποθέτω πως δεν εχεις βάλει ξένο recovery ....

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φλασαρεις μέσω Odin.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τους οδηγούς που βρίσκονται στην αρχή του τοπικ δεν θα δυσκολευτης.

• 3 weeks later...

Γειά σας παιδιά. Αναβάθμισα το Samsung S3 LTE μου (ήδη ρουταρισμένο από παλιά) σε 4.3 Jelly Bean (I9305XXUEMKC - Germany DBT).

Μετά το ξαναρούταρα, με CF-Auto-Root-m3-m3zh-gti9305.tar.md5, επιτυχώς μού είπε.

Δυστυχώς όμως το CF-Auto-Root μπλοκάρεται όποτε πάει να τρέξει, είτε κατά το boot, είτε αν επιλέξω το ίδιο, είτε αν επιλέξω οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που απαιτεί root, και παίρνω το μήνυμα (βγαίνει και μια μικρή ασπίδα στην μπάρα ειδοποιήσεων):

Μια εφαρμογή προσπάθησε να πραγματοποιήσει πρόσβαση στο "σύστημα" της συσκευής σας χωρίς εξουσιοδότηση. Έγινε αποκλεισμός αυτής της προσπάθειας.

[ATTACH]47275[/ATTACH]

Τί φταίει; Μήπως το ότι δέχτηκα τα policies της Samsung (μού έβγαλε σχετικά μηνύματα όταν εγκατέστησα το 4.3 Jelly Bean; Τί να κάνω; Πήγα στα Options | Περισσότερα | Ασφάλεια, ξετσεκάρισα το «Επαλήθευση εφαρμογών», τσεκάρισα και το «Άγνωστες πηγές», για να απενεργοποιήσω τους ελέγχους ασφαλείας, αλλά τίποτε.

Καμμιά ιδέα;

Edited by GreekWarrior

Γειά σας παιδιά. Αναβάθμισα το Samsung S3 LTE μου (ήδη ρουταρισμένο από παλιά) σε 4.3 Jelly Bean (I9305XXUEMKC - Germany DBT).

Μετά το ξαναρούταρα, με CF-Auto-Root-m3-m3zh-gti9305.tar.md5, επιτυχώς μού είπε.

Δυστυχώς όμως το CF-Auto-Root μπλοκάρεται όποτε πάει να τρέξει, είτε κατά το boot, είτε αν επιλέξω το ίδιο, είτε αν επιλέξω οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που απαιτεί root, και παίρνω το μήνυμα (βγαίνει και μια μικρή ασπίδα στην μπάρα ειδοποιήσεων):

Μια εφαρμογή προσπάθησε να πραγματοποιήσει πρόσβαση στο "σύστημα" της συσκευής σας χωρίς εξουσιοδότηση. Έγινε αποκλεισμός αυτής της προσπάθειας.

[ATTACH]47275[/ATTACH]

Τί φταίει; Μήπως το ότι δέχτηκα τα policies της Samsung (μού έβγαλε σχετικά μηνύματα όταν εγκατέστησα το 4.3 Jelly Bean; Τί να κάνω; Πήγα στα Options | Περισσότερα | Ασφάλεια, ξετσεκάρισα το «Επαλήθευση εφαρμογών», τσεκάρισα και το «Άγνωστες πηγές», για να απενεργοποιήσω τους ελέγχους ασφαλείας, αλλά τίποτε.

Καμμιά ιδέα;

Αν δεν κανω λαθος αυτο γινεται εξαιτιας του knox. Δεν θυμαμαι ομως ποια ειναι η λυση για να εισαι root συν οτι θα σου γραψει ο μετρητης του knox 0x1.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Ναι, τό έψαξα, αυτό το KNOX φταίει. Αναλυτικές οδηγίες εδώ:

http://www.droidviews.com/disable-knox-security-service-on-samsung-galaxy-devices

Αλλά και πάλι, λύση οριστική δεν βρίσκω.

Πρώτα-πρώτα, δεν μπορώ καν να απεγκαταστήσω το KNOX χωρίς root, με την μέθοδο που προτείνει, από το ίδιο το KNOX (KNOX Settings | About KNOX | Uninstall), διότι... δεν μπορώ να τρέξω καθόλου το ίδιο το KNOX! (Μου βγάζει μήνυμα: «Η συσκευή σας δεν έχει εξουσιοδότηση να τρέξει το KNOX»!)

Δοκιμάζω λοιπόν να επανεγκαταστήσω το SuperSU από αρχείο (Superuser.apk) (βλ. στην αρχή του άρθρου) (από το Play Store δεν υπήρχε επιλογή ούτε εγκατάστασης ούτε απεγκατάστασης του SuperSU, διότι, όπως είπα, το είχα εγκαταστήσει με το Odin, και μπλοκαριζόταν άμα πήγαινα να το τρέξω), ώστε το SuperSU το ίδιο να μου ζητήσει, μόλις το τρέξω μετά, να απενεργοποιήσει το KNOX.

Πράγματι, «Απενεργοποίηση του KNOX...», OK, μού λέει.

Τρέχω και το Titanium Backup, καταφέρνει τώρα να πάρει root access, βρίσκω τα KNOX apps, επιλέγω unistall οριστικό, μπαμ-μπαμ, τέλειωσα, λέω!

Αμ δε!

Κάνω boot το κινητό..., «SuperSU διακόπηκε»!

Πάλι τα ίδια!...

Update: Τελικώς τα κατάφερα! Τό 'φαγε η μαρμάγκα το KNOX. Έσβησα ό,τι υπόλοιπα αρχεία του KNOX βρήκα με τον ES File Explorer, μετά απεγκατέστησα το SuperSU από την επιλογή που έχει το ίδιο, μετά τό επανεγκατέστησα από το Play Store, τελικώς όλα εντάξει!

Edited by GreekWarrior