Jump to content

Galaxy S III : Πλήρης οδηγός για root

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα Μάκη! Θέλω καταρχάς να σε ευχαριστήσω πολύ που απαντάς έγκαιρα στις ερωτήσεις μου! :-) Μπορεις να μου δώσεις μήπως ένα λινκ για την παραπάνω διαδικασία που μου αναφέρεις να κάνω; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πρέπει.να μπεις στο recovery της συσκευής.

Η διαδικασία αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του τοπικ

Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume up μαζί με Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό).

Αφού είσαι πλέον στο recovery κάνεις wipe ότι σου γράφει παραπάνω ο Μάκης

Πρέπει.να μπεις στο recovery της συσκευής.

Η διαδικασία αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του τοπικ

Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume up μαζί με Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό).

Αφού είσαι πλέον στο recovery κάνεις wipe ότι σου γράφει παραπάνω ο Μάκης

Καλησπέρα! Έκανα αυτό που μου είπες αλλά δεν μπορώ να ανοίξω την συσκευή καθόλου!! Κολλάει στην οθόνη το λογότυπο και δεν μπορώ ν α κάνω τίποτε άλλο! Βγάζω μόνο την μπαταρία για να ξεκολλήσει! Σε ευχαριστώ πάντως για το μήνυμά σου :)

Τότε ίσως πρέπει να ξαναφλασαρεις την επίσημη ρομ.

Υποθέτω πως δεν εχεις βάλει ξένο recovery ....

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φλασαρεις μέσω Odin.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τους οδηγούς που βρίσκονται στην αρχή του τοπικ δεν θα δυσκολευτης.

• 3 weeks later...

Γειά σας παιδιά. Αναβάθμισα το Samsung S3 LTE μου (ήδη ρουταρισμένο από παλιά) σε 4.3 Jelly Bean (I9305XXUEMKC - Germany DBT).

Μετά το ξαναρούταρα, με CF-Auto-Root-m3-m3zh-gti9305.tar.md5, επιτυχώς μού είπε.

Δυστυχώς όμως το CF-Auto-Root μπλοκάρεται όποτε πάει να τρέξει, είτε κατά το boot, είτε αν επιλέξω το ίδιο, είτε αν επιλέξω οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που απαιτεί root, και παίρνω το μήνυμα (βγαίνει και μια μικρή ασπίδα στην μπάρα ειδοποιήσεων):

Μια εφαρμογή προσπάθησε να πραγματοποιήσει πρόσβαση στο "σύστημα" της συσκευής σας χωρίς εξουσιοδότηση. Έγινε αποκλεισμός αυτής της προσπάθειας.

[ATTACH]47275[/ATTACH]

Τί φταίει; Μήπως το ότι δέχτηκα τα policies της Samsung (μού έβγαλε σχετικά μηνύματα όταν εγκατέστησα το 4.3 Jelly Bean; Τί να κάνω; Πήγα στα Options | Περισσότερα | Ασφάλεια, ξετσεκάρισα το «Επαλήθευση εφαρμογών», τσεκάρισα και το «Άγνωστες πηγές», για να απενεργοποιήσω τους ελέγχους ασφαλείας, αλλά τίποτε.

Καμμιά ιδέα;

Edited by GreekWarrior

Γειά σας παιδιά. Αναβάθμισα το Samsung S3 LTE μου (ήδη ρουταρισμένο από παλιά) σε 4.3 Jelly Bean (I9305XXUEMKC - Germany DBT).

Μετά το ξαναρούταρα, με CF-Auto-Root-m3-m3zh-gti9305.tar.md5, επιτυχώς μού είπε.

Δυστυχώς όμως το CF-Auto-Root μπλοκάρεται όποτε πάει να τρέξει, είτε κατά το boot, είτε αν επιλέξω το ίδιο, είτε αν επιλέξω οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που απαιτεί root, και παίρνω το μήνυμα (βγαίνει και μια μικρή ασπίδα στην μπάρα ειδοποιήσεων):

Μια εφαρμογή προσπάθησε να πραγματοποιήσει πρόσβαση στο "σύστημα" της συσκευής σας χωρίς εξουσιοδότηση. Έγινε αποκλεισμός αυτής της προσπάθειας.

[ATTACH]47275[/ATTACH]

Τί φταίει; Μήπως το ότι δέχτηκα τα policies της Samsung (μού έβγαλε σχετικά μηνύματα όταν εγκατέστησα το 4.3 Jelly Bean; Τί να κάνω; Πήγα στα Options | Περισσότερα | Ασφάλεια, ξετσεκάρισα το «Επαλήθευση εφαρμογών», τσεκάρισα και το «Άγνωστες πηγές», για να απενεργοποιήσω τους ελέγχους ασφαλείας, αλλά τίποτε.

Καμμιά ιδέα;

Αν δεν κανω λαθος αυτο γινεται εξαιτιας του knox. Δεν θυμαμαι ομως ποια ειναι η λυση για να εισαι root συν οτι θα σου γραψει ο μετρητης του knox 0x1.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Ναι, τό έψαξα, αυτό το KNOX φταίει. Αναλυτικές οδηγίες εδώ:

http://www.droidviews.com/disable-knox-security-service-on-samsung-galaxy-devices

Αλλά και πάλι, λύση οριστική δεν βρίσκω.

Πρώτα-πρώτα, δεν μπορώ καν να απεγκαταστήσω το KNOX χωρίς root, με την μέθοδο που προτείνει, από το ίδιο το KNOX (KNOX Settings | About KNOX | Uninstall), διότι... δεν μπορώ να τρέξω καθόλου το ίδιο το KNOX! (Μου βγάζει μήνυμα: «Η συσκευή σας δεν έχει εξουσιοδότηση να τρέξει το KNOX»!)

Δοκιμάζω λοιπόν να επανεγκαταστήσω το SuperSU από αρχείο (Superuser.apk) (βλ. στην αρχή του άρθρου) (από το Play Store δεν υπήρχε επιλογή ούτε εγκατάστασης ούτε απεγκατάστασης του SuperSU, διότι, όπως είπα, το είχα εγκαταστήσει με το Odin, και μπλοκαριζόταν άμα πήγαινα να το τρέξω), ώστε το SuperSU το ίδιο να μου ζητήσει, μόλις το τρέξω μετά, να απενεργοποιήσει το KNOX.

Πράγματι, «Απενεργοποίηση του KNOX...», OK, μού λέει.

Τρέχω και το Titanium Backup, καταφέρνει τώρα να πάρει root access, βρίσκω τα KNOX apps, επιλέγω unistall οριστικό, μπαμ-μπαμ, τέλειωσα, λέω!

Αμ δε!

Κάνω boot το κινητό..., «SuperSU διακόπηκε»!

Πάλι τα ίδια!...

Update: Τελικώς τα κατάφερα! Τό 'φαγε η μαρμάγκα το KNOX. Έσβησα ό,τι υπόλοιπα αρχεία του KNOX βρήκα με τον ES File Explorer, μετά απεγκατέστησα το SuperSU από την επιλογή που έχει το ίδιο, μετά τό επανεγκατέστησα από το Play Store, τελικώς όλα εντάξει!

Edited by GreekWarrior

• 1 month later...
Καλησπέρα! Με όποιον απο τους 2 τρόπους αν το κάνω root θα εμφανίζει το ίδιο recovery? Επίσης έχω ένα S3 απο Αγγλία αν το κάνω root και του περάσω άλλη rom θα παίζει κανονικά με την ελληνική κάρτα sim? και τέλος ο counter τι ρόλο παίζει? Ελπίζω να μην σας κούρασα.. :)

Καλησπέρα! Με όποιον απο τους 2 τρόπους αν το κάνω root θα εμφανίζει το ίδιο recovery? Επίσης έχω ένα S3 απο Αγγλία αν το κάνω root και του περάσω άλλη rom θα παίζει κανονικά με την ελληνική κάρτα sim? και τέλος ο counter τι ρόλο παίζει? Ελπίζω να μην σας κούρασα.. :)

ναι στο πρώτο,ναι στο δεύτερο.

Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500

samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram

LeEco le max 2 x820 6/64gb

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Καλησπέρα παιδιά..από οτι ψιλοκαταλαβα το sIII δεν θα πάρει την 4.4 λέω να κάνω και εγώ root απλά θέλω να μου πείτε τι πιθανότητες υπάρχουν ώστε να είναι επιτυχές το root η μάπα..γιατί με ψιλοφοβοζει διότι πριν απ το sIII είχα το LG L5 και το root άρα...και μια μια τα το έκλεισα και δεν ξανά άνοιξε...και έτσι φαντάστηκα ότι θα φταίει το root οπότε παρακαλώ πείτε μου αν τελικά πρέπει να το κάνω...

Ευχαριστώ

The big pain

Δεν θα εχεις πρόβλημα ,μια χαρά θα πάνε όλα .

Samsung galaxy s21+

Άν ακολουθήσεις τις οδηγίες όπως πρέπει,δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Και πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις...

Samsung Galaxy S/GT-I9000

Rom-Slim-i9000-3.1.0-OFFICIAL

Kernel-3.0.52-Semaphore-JB-2.6.0s

• 3 weeks later...
καλημερα σε ολους μολισ πηρα το s3 747i της at&t απο κινα αλλα δεν μπωρω να παρω την αναβαθμιση απο at&t γιατι το κινητο ηρθε root με περασμενη την 4.3 Ι9300ZSENA1 μηπως μπωρει να με βοηθηση καποιος πωσ να το αναβαθμισω εχει 2g ram ευχαριστω

• 1 month later...
Καλησπερα και απο εμενα..θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.. πριν λιγο προσπαθησα να κανω root το κινητο.ολα γινονται οπως γραφεται στο post αλλα οταν τελειωνει η διαδικασια μου γραφει πανω αριστερα failed καποια γνωμη για το τι πρεπει να κανω?

Καλησπερα και απο εμενα..θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.. πριν λιγο προσπαθησα να κανω root το κινητο.ολα γινονται οπως γραφεται στο post αλλα οταν τελειωνει η διαδικασια μου γραφει πανω αριστερα failed καποια γνωμη για το τι πρεπει να κανω?

μηπως δεν το τρεχεις σαν administrator;

Μάλλον προσπαθείς να rootάρεις την 4.3 που θέλει διαφορετικό αρχείο στο Odin από αυτό που αναγράφεται στον οδηγό της πρώτης σελίδας.. λίγες σελίδες πιο πίσω θα το βρεις και θα το περάσεις με τον ίδιο τρόπο.. :)

Εάν εγκαταστήσουμε μια νέα ROM στο κινητό μας, όπως το Android 4.4.4 Kit Kat, θα χρειαστεί να τό ξανακάνουμε root. Όμως, από το 4.3 Jelly Bean και μετά, το root έγινε δυσκολότερο, καθώς το SuperSU μπλοκάρεται από το ΚΝΟΧ όποτε πάει να τρέξει. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε (αφού έχουμε εγκαταστήσει το νέο Android) είναι τα εξής:

1. Uninstall the existing SuperSU (e.g. using Play Store).
  2. Root using CF-Auto-Root ( autoroot.chainfire.eu ) and Odin (included in the CF-Auto-Root zip package). "PASS!". SuperSU has been installed again now, but, after boot, the message "SuperSU διακόπηκε." popups. (SuperSU is blocked by Knox whenever it tries to run.)
  3. Download the latest SuperSU zip package: UPDATE-SuperSU-vx.xx.zip ( download.chainfire.eu/supersu ). Unzip, and upload the file Superuser.apk, included in the subfolder "common", into your phone.
  4. Install the Superuser.apk manually. (Do not forget to tick "Unknown Sources" option under Security settings of your device.) (Σημείωση: Πρέπει να εγκαταστήσουμε το SuperSU με αυτόν τον τρόπο, και όχι μέσω του Play Store, διότι διαφορετικά θα μπλοκαριστεί από το KNOX και δεν θα μάς δώσει την επιλογή να απενεργοποιήσουμε το τελευταίο.)
  5. Now launch the SuperSU app on your phone and it will ask you whether or not you want to disable KNOX: "Samsung Knox has been detected. This might limit root capabilities and cause annoying popups. Try to disable KNOX."
  6. Click OK. It will then tell you that KNOX has been successfully disabled.

Αυτό ήταν!

Edited by GreekWarrior

• 4 weeks later...
Καλησπέρα σ'όλους! Το s3 μου κυριολεκτικά σέρνεται και σκέφτομαι να το κάνω root ή ακόμη και να περάσω και custom rom. Η εγγύηση έληξε τον προηγούμενο μήνα. Επειδή δε γνωρίζω αρκετά και φοβάμαι μη κάνω καμιά πατατιά γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στη Λάρισα που αναλαμβάνει να το κάνει ή κάποιο μέλος του forum με το αζημίωτο εννοείται? Ευχαριστώ.

Βοηθεια!

προαπαθω να λανω root το s3 μου που εχει ηδη εργοστασιακη 4.3 με ολους τους τροπους!

εχω κατεβασει odin 3.09 και samsung kies και usb drivers samsung οπως λενε οι οδηγιες αλλα και το αρχειο cf- root v6.4 tar.

το θεμα ειναι οταν μεσα απο το odin παταω την επιλογη AP, μου ζηταει να ανεβασω καποιοα αρχειο με καταληξη tar, προφανως αυτο που εχω ηδη κατεβασει.

Αλλα απλα δεν μου εμφανιζει αυτο το αρχειο ωστε να το περασω στο κινητο, δηλαδη εβω το αρχειο το εχω στον υπολογιστη μου γα καποιον λογο δεν μου το εμφανιζει για το περασω στο κινητο!

βοηθεια!

Symbian, Die hard

γεια σας παιδες προτεινετε μου μια λαιτ ρομ δεν θελω φρου φρου και αρωματα και πως περναω ρεκοβερι

ευχαριστω!!! εχει 4.3

συγνομη για το οφ τοπικ

Edited by geoar

παιδια γεια σας συγχαρητηρια για τις οδηγιες σας θελω να ρωτησω κατι εχω το εν λογο κινητο φοραει εκδοση android 4.3 και GNA8 με ποιον odin και CF-Αuto-Root πρεπει να το ρουταρω συμφωνα με τις οδηγιες του πρωτου ποστ και απο που τα κατεβαζω ευχαριστω εκ των προτερων

παιδια γεια σας συγχαρητηρια για τις οδηγιες σας θελω να ρωτησω κατι εχω το εν λογο κινητο φοραει εκδοση android 4.3 και GNA8 με ποιον odin και CF-Αuto-Root πρεπει να το ρουταρω συμφωνα με τις οδηγιες του πρωτου ποστ και απο που τα κατεβαζω ευχαριστω εκ των προτερων

με αυτα που σου βγαζει εκει που λεει

εδω

εγω το εκανα εχθες και ολα οκ

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γεια σας παιδες προτεινετε μου μια λαιτ ρομ δεν θελω φρου φρου και αρωματα και πως περναω ρεκοβερι

ευχαριστω!!! εχει 4.3

συγνομη για το οφ τοπικ

ρεκοβερι περασα οκ