Jump to content

Samsung Galaxy Note II (N7100)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κσι μεταξύ μας ξέρουμε οτι το root αφαιρεί ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας στη συσκευή παρόλο που το πιθανότερο είναι οτι αν συμβεί κάτι δεν θα είναι αυτό το αποκλειστικό αίτιο.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να χρειάζεται και το μεταξύ μας, το root δεν αφαιρεί από μόνο του κανένα δίχτυ ασφαλείας.

Το root ουσιαστικά σου προσθέτει μια βιβλιοθήκη μέσω της οποίας σου δίνει δικαιώματα διαχειριστή στη συσκευή σου. Εν ολίγοις το δικαίωμα να μπορέσεις σαν χρήστης να πειράξεις αρχεία συστήματος.

Από εκεί και πέρα είναι δική σου ευθύνη αν δώσεις δικαίωμα στη λάθος εφαρμογή ή αν πειράξεις κάτι που δεν πρέπει. Και στις δύο περιπτώσεις όμως θα σου βγει pop-up παράθυρο το οποίο θα σε ρωτάει αν θες να δώσεις δικαιώματα.

Η εκάστοτε εταιρεία λοιπόν εφόσον δεν εμπιστεύεται τη χρήση του τελικού χρήστη ως διαχειριστή, βλέποντας το root, απενεργοποιεί ίσως κάποια εξτρά features (τύπου Knox). Αν αυτό εννοείς δίχτυ ασφαλείας τότε πάσο.

Να το παρομοιάσω π.χ. με μια κακόβουλη εφαρμογή για υπολογιστή, όταν τρέξεις το .exe της θα σου πετάξει μήνυμα (από win7>) για το αν θες να της επιτρέψεις να τρέξει αλλιώς δεν μπορεί από μόνη της να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Χονδρικά..

Edited by Sofos_5

• Απαντήσεις 17,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για web banking δεν ξερω γιατι δεν ασχολουμαι. Αλλα νομιζω οτι αφου μια τραπεζα επιτρεπει την εφαρμογη να τρεχει σε ρουτ συσκευες τοτε την ευθυνη την εχει η τραπεζα και οχι ο χρηστης. Η android εφαρμογη της nova (ή του οτε, δεν ειμαι σιγουρος) δεν τρεχει καθολου σε ρουτ συσκευες.

Γενικως οι καστομ ρομς ειναι για παιχνιδι πιο πολυ παρα για σοβαρη καθημερινη χρηση. Το νοτε2 ειναι η εξαιρεση γιατι του δινει αυτα που ειπε ο ακιςς παραπανω και επιπλεον επιτρεπουν τη χρηση της εξωτερικης sd απο ολα τα προγραμματα. Γι αυτο αντι να παρω το νοτε4 πηρα το tab S.

Δεν πιστεύω να πίστεψε κανείς ότι θα έπερνε λόλιποπ;
Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Ε και? Θεωρω οτι εχει περασει ο καιρος που το νοτε2 ηταν "της μοδας". Μοδα πλεον ειναι το edge, ειτε s6 ειτε νοτε4 edge. Αρα οσοι εχουμε μεινει στο νοτε2 ειμαστε νομιζω αρκετα συνειδητοποιημενοι ωστε να μην επηρεαζομαστε απο φρουφρου τυπου λολιποπ.

Προσωπικα επειδη την εχω παρει στο tab S σας λεω οτι δεν χανουμε τιποτα. Με την καστομ 4.4.2 εχω το s pen του νοτε4, που με νοιαζει, και σε ολους τους τομεις (πλην ισως του φρουφρου τροπου διαχειρισης των προσφατων εφαρμογων σε στυλ καρτελων) η καστομ 4.4.2 μου ειναι καλυτερη της στοκ λολιποπ. Το ιδιο ομαλη, ελευθερια εγγραφης στην sd λογω ρουτ, και φυσικα χωρις τα οποια βρεφικα προβληματα σε μπαταρια/bluetooth που ειδα σε λιγες περιπτωσεις αλλων συσκευων. Επισης δεν αναφερομαι καθολου σε παιχνιδια οπου μπορει η λολιποπ να υπερτερει, αφου στο κινητο δεν παιζω τιποτα

Με το νοτε2 η σαμσουνγκ εδωσε ισως την τελεια συσκευη. Ιδανικο απο αποψη κατασκευαστικη αλλα τραγικο απο αποψη μαρκετινγκ αφου δεν αφηνει στο διαδοχο περιθωρια πωλησεων. Γι αυτο νομιζω και το εχει απαξιωσει τοσο πολυ, ωστε ουτε τα νεα χαρακτηριστικα του s pen να μην του δωσει.

Προσωπικη αποψη ολα τα παραπανω βεβαια και συγχωρηστε με για το σεντονι αλλα ειναι η πολλοστη φορα που διαβαζω τετοιο παραπονο και ειλικρινα δεν καταλαβαινω το λογο, περα απο τη μοδα που εγραψα και στην αρχη και που πιστευω οτι δεν ισχυει σ εμας τους μοϊκανους που εχουμε απομεινει.

Ούτε και εμένα με νοιάζει που δεν παίρνει lollipop. Υπερευχαριστημενος είμαι και με 4.4.2.

θεωρώ όμως ότι είναι λάθος της Samsung.

απαξιώνει το όνομα που είχε χτίσει, διότι αν δεν παίρνω προνομιακή εξυπηρέτηση γιατί να πληρώνω premium τιμή; Μπορώ άνετα να πάω σε ποιοτικό κινέζικο με το ένα τρίτο της τιμής και να το ανανεώσω στον επόμενο 12μηνο με την αντίστοιχη Android M χωρίς παρακάλια και άγχος και με εξοικονόμηση χρημάτων.

Δεν υπαρχει δυστυχως πακετο με wacom digitizer-πενακι-software spen απο καμμια εταιρεια πλην σαμσουνγκ.

@fioravanti90

Σε ποια ρομ αναφέρεσαι στο προηγούμενο post σου?

Είμαι με του Doctor τη v14 από τότε που κυκλοφόρησε και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εκτός από την εμβέλεια του bluetooth.

Επειδή χρησιμοποιώ πολύ το bluetooth θα ήθελα να δοκιμάσω αυτή που λες.

Σπύρος

Tab S8 - S23 Ultra

Diamond rom v.7.0. Παρολο που εχει βγει και v.8.0 για αγνωστο λογο δεν μου εκατσε καλα. Πληρως λειτουργικη και καταφερα και τις 1000 ωρες συνεχους λειτοργιας.

Απο τις υπολοιπες που ειχα δοκιμασει για να συγκρινω τοσο του γιατρου οσο και η dn4 ειναι εξισου καλες. Μονο μειον της dn4 η ελλειψη ραδιοφωνου που διορθωνεται μεν με το spirit fm, αλλα δεν ειναι το ιδιο καλη με μαμα εφαρμογη ραδιοφωνου. Αυτα βεβαια ισχυουν οταν εκανα το ψαξιμο μου 8 μηνες πριν. Δεν γνωριζω να σου πω για τυχον νεοτερες ρομ. Αφου ειμαι υπερευχαριστημενος απο τη ρομ δεν ψαχτηκα περεταιρω.

Εάν χρησιμοποιείς bluetooth πώς είναι η εμβέλεια του; Σε αυτή που έχω τώρα εάν το τηλέφωνο και το ακουστικό δεν είναι στην ίδια πλευρά του σώματος αρχίζουν οι διακοπές στον ήχο και πολύ περισσότερο εάν απομακρύνεις το ένα από το άλλο.

Σπύρος

Tab S8 - S23 Ultra

Bluetooth ακουστικα δεν εχω. Αλλα επειδη ακουω συχνα μουσικη ειτε στο bluetooth ηχοσυστημα του αυτοκινητου (~1μ αποσταση) ειτε στον bluetooth ενισχυτη του σπιτιου (~3-8μ αποσταση) η αναπαραγωγη ειναι συνεχης χωρις διακοπες.

Επειδη εχει και λειτουργια handsfree το ηχοσυστημα στο αυτοκινητο (την οποια ομως σπανια χρησιμοποιω) τις λιγες φορες που το εχω δοκιμασει δεν ειχα καμμια διακοπη.

Εάν χρησιμοποιείς bluetooth πώς είναι η εμβέλεια του; Σε αυτή που έχω τώρα εάν το τηλέφωνο και το ακουστικό δεν είναι στην ίδια πλευρά του σώματος αρχίζουν οι διακοπές στον ήχο και πολύ περισσότερο εάν απομακρύνεις το ένα από το άλλο.

Το έχουμε πάρα πολλοί αυτό το πρόβλημα....

να προτεινω κι εγω την ρομ που εχω εδω και καιρο την wesam.othman . βεβαια εχω μεινει στην v6.0 μιας και βαριεμαι το στησιμο απ την αρχη αλλα θα περασω συντομα την 8.1 μιας και με τρωει λιγο το χερι. καθε εκδοση ειναι βασισμενη στην τελευταια στοκ ρομ καθαρισμενη απο διαφορα αχρειαστα.

δεν πολυασχοληθηκα με το πενακι οποτε δεν με πολυνοιαζει που δεν εχει τα εξτρα του νοτη3/4.

bt αψογο ( σε αλλες ρομ ειχα κι εγω θεμα διακοπων με δεξι αυτι handsfree αριστερη τσεπη το κινητο ) και συνολικα μηδενικο λαγκαρισμα σε οποια χρηση του κανω που ειναι το κυριοτερο για εμενα για να το νοιωθω οτι δεν εχει παλιωσει.

βεβαια εχω μεινει στην v6.0 μιας και βαριεμαι το στησιμο απ την αρχη αλλα θα περασω συντομα την 8.1 μιας και με τρωει λιγο το χερι. καθε εκδοση ειναι βασισμενη στην τελευταια στοκ ρομ καθαρισμενη απο διαφορα αχρειαστα.

δεν πολυασχοληθηκα με το πενακι οποτε δεν με πολυνοιαζει που δεν εχει τα εξτρα του νοτη3/4.

Ολοι οσοι δεν σας νοιαζει το πενακι γιατι "κουβαλατε" το νοτε? Εγω εχω κολλησει με το πενακι τοσο πολυ ωστε δεν σκεφτομαι οτιδηποτε δεν εχει πενακι. Το σ/κ ετυχε να ειμαι σε παρεα οπου καποιος ειχε ενα htc m8. Ακριβο μεν και με αθλια καμερα, αλλα οσοι μας εχουν ζαλισει περι εμπειριας χρησης του m8 και λιγα λενε. Γυρισα μετα στο καστομ νοτε2 μου και μου φανηκε οτι "νυσταζε". Αν δεν ειχα κολημα με το στυλο το επαιρνα επι τοπου.

Καθενας εχει τις προτιμησεις του βεβαια αλλα θα θελα απο περιεργεια και χωρις κανενα υπονοουμενο να ξερω γιατι καποιος "κουβαλα" ενα νοτε αν δεν τον νοιαζει το πενακι.

Το ιδανικο για μενα θα ηταν ενα m8 σε μεγεθος και ομαλοτητα αλλα με wacom digitizer και πενακι.

Edited by fioravanti90

Ολοι οσοι δεν σας νοιαζει το πενακι γιατι "κουβαλατε" το νοτε? Εγω εχω κολλησει με το πενακι τοσο πολυ ωστε δεν σκεφτομαι οτιδηποτε δεν εχει πενακι. Το σ/κ ετυχε να ειμαι σε παρεα οπου καποιος ειχε ενα htc m8. Ακριβο μεν και με αθλια καμερα, αλλα οσοι μας εχουν ζαλισει περι εμπειριας χρησης του m8 και λιγα λενε. Γυρισα μετα στο καστομ νοτε2 μου και μου φανηκε οτι "νυσταζε". Αν δεν ειχα κολημα με το στυλο το επαιρνα επι τοπου.

Καθενας εχει τις προτιμησεις του βεβαια αλλα θα θελα απο περιεργεια και χωρις κανενα υπονοουμενο να ξερω γιατι καποιος "κουβαλα" ενα νοτε αν δεν τον νοιαζει το πενακι.

Το ιδανικο για μενα θα ηταν ενα m8 σε μεγεθος και ομαλοτητα αλλα με wacom digitizer και πενακι.

Γιατί μπορεί να θέλει τη μεγάλη οθόνη, η διαφορά είναι ότι όσοι θέλουν πενάκι πάνε αναγκαστικά σε note, ενώ όσους δεν τους νοιάζει μπορούν να προσανατολιστούν σε οποιοδήποτε phablet της αγοράς(nexus 6, mate 7, z2 pro)

Και εγώ παιδιά μπορεί να μην έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά το πενάκι.

Κατέληξα σε Note II μεταχειρισμένο, μετά από SII, καθαρά για το μέγεθος της οθόνης.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

.το plantronics m55 ..

Και το Μ50 και το Μ55 που έχω, δουλεύουν μέχρι και 8 μέτρα απόσταση με την στοκ 4.4.2

Ξαναλέω ότι είναι επίσημο και επιβεβαιωμένο bug....να φανταστείς με το που βάζω στην τσέπη την συσκευή μου πρακτικά Είναι αδύνατο να μιλήσω ...

Δεν έχω δει αν είναι επίσημο και επιβεβαιωμένο αλλά ούτε στο δικό μου (Όταν το είχα και είχε αναφερθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα) υπήρχε, ούτε και στης γυναίκας μου το note 2 υπάρχει κάτι τέτοιο. Το bt δούλευε και δουλεύει άψογα. Ίσως έχει να κάνει με κάποιες παρτίδες της συσκευής με μικροδιαφορές στο hw (το συνηθίζει η Samsung να κάνει κάποιες αλλαγές σε παρτίδες).

Ξαναλέω ότι είναι επίσημο και επιβεβαιωμένο bug....να φανταστείς με το που βάζω στην τσέπη την συσκευή μου πρακτικά Είναι αδύνατο να μιλήσω ...

ουτε εγω ειχα ποτε θεμα οσο το ειχα δουλευε μια χαρα.δεν ξερω επειδη ειχα custom rom απο την αρχη μηπως αυτος ηταν ο λογος που δουλευε

Με κιτ κατ έδωσα το δικό μου και με κιτ κατ είναι της γυναίκας μου, που όπως έγραψα δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα bt. Πιθανόν να φταίει αυτό που έγραψα στο πιο πάνω πόστ μου.

οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ηθελα μεγαλη οθονη και τουμπανο επιδοσεις σε καλη τιμη μιας και αλλαζω καθε 4-5 χρονια κινητο.

το πηρα την περιοδο που εδινε το 100ρικο πισω η σαμσουγκ (και βγηκε 450ευρω) οποτε ηταν καλη μεταβαση απο το hd2 που ειχα αγορασει σε αντιστοιχη τιμολογιακη περιπτωση. το πενακι ηταν κατι συν. το οποιο δουλευει με τις ρομ απλα εχει τις αρχικες δυνατοτητες (που ποτε δεν εκατσα να μαθω).

Να σε ενημερώσω Πως Όλες οι εκδόσεις (επίσημες ή μη) Μετά την 4.3 έχουν bug με το Bluetooth....το plantronics m55 που έχω συνδεδεμένο με το note2 όποια ρομ δοκίμασα τα ίδια σκ@τ@ Είναι....

οπως ανεφερα πριν ειχα κι εγω προβλημα με διαφορες καστομ ρομ με το bt. τα bt που εχω ειναι ενα platronics marque 2 m165, ενα clip d-radio και ενα samsung των 20 ευρω (δεν θυμαμαι μοντελο). ισως παιζει ρολο και κερνελ αλλα και ρομ.

Έχετε βρει εφαρμογή σημειώσεων που να δουλεύει το πενάκι άριστα όπως στην snote και να παίρνει αυτόματα backup σε cloud ;

Χρησιμοποιώ το evernote αλλά το πενάκι έχει lag και το βρίσκω εκνευριστικό.

παιδια φιλαρακι μου που εχει το note 2 γκρινιαζει οτι δεν ακουει δυνατα αυτους που τον παιρνουν τηλ ..

παιζει να υπαρχει τετοιο θεμα ?

γενικα ειχε κανεις σας παρομοια προβλήματα?

παιδια φιλαρακι μου που εχει το note 2 γκρινιαζει οτι δεν ακουει δυνατα αυτους που τον παιρνουν τηλ ..

παιζει να υπαρχει τετοιο θεμα ?

γενικα ειχε κανεις σας παρομοια προβλήματα?

Κάποιες φορές το πάθαινα κι εγώ αυτό. Απλά ήθελε να είναι κεντραρισμένο στο αυτί μου για να ακούω δυνατά.

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

• The title was changed to Samsung Galaxy Note II (N7100)