Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω αλλά σε αυτό το τηλ δεν κατάφερα να συγχρονίσω από gmail όπως παλαιότερα στο Ν8, μέσω mail for exchange τις επαφές μου. Ότι και να δοκίμασα σε ρυθμίσεις από οδηγούς στο νετ, απλά δεν. Και μιλάω μόνο για τις επαφές...

εγώ τα κατάφερα. Ακολούθα αυτό τον οδηγό, απλά βάλε ΜΟΝΟ τις επαφές όταν σου δώσει να διαλέξεις.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

επειδή βλέπω ασχολήσε ας τα ξαναγράψουμε μια φορά. :)

Το 808 δεν θα μπορέσει να σου δώσει ΠΟΤΕ έλεγχο διαφράγματος. Γιατί? Απλά γιατί ΔΕΝ έχει διάφραγμα. Το διάφραγμα του φακού είναι σταθερό f2.4 και δεν αλλάζει.

Αφού δεν έχει διάφραγμα να αλλάξεις πές μου εσύ (που έχεις SLR) πως είναι δυνατόν να αλλάξεις την ταχύτητα (διαφορετική από αυτή που σου δίνει) και η έκθεση να μείνει σταθερή εκτός αν αλλάξει το ISO. Άρα αν σου έδινε έλεγχο ταχύτητας (πρόγραμμα S) για κάθε κλικ που άλλαζες την ταχύτητα τι ακριβώς θα άλλαζε για αντιστάθμισμα? Μονο το ISO (πχ θα αύξανε ταχύτητα θα αυξανε το ISO την ίδια στιγμή). Μία άλλη πιθανή λύση θα ήταν η χρήση των ND φίλτρων που έχει νόημα μονο για μείωση ταχύτητας και δεν είναι χρήσιμη λύση. Για αυτό δεν έχει έλεγχο ταχύτητας (και ούτε θα έχει, εκτός αν το πληρώνεις με υψηλότερο ISO)

αυτό δεν γίνεται. Αν θέλεις μεγάλυτερη ταχύτητα για σταθερό iso/διάφραγμα (είπαμε το διάφραγμα είναι f2.4) θα πρέπει να.. αυξήσεις το iso :p. Αυτό που περιγράφεις πως ακριβώς γίνεται?

Το μονο φαυλ ξαναλέω είναι η "απαράδεκτη" παραμόρφωση στα άκρα. Και επειδή το αρχείο που δίνει είναι διορθωμένο μέσα στο firmware (δεν δίνει raw) δεν γίνεται τίποτα. Θα ψάξω το DxO lens correction μηπως μπορεί να κάνει κάτι (παραμορφόνοντας ανάποδα το παραμορφομένο jpeg). Το πρόβλημα μου κάνει κατασκευαστικό (μεγάλη οπτική παραμόρφωση που κακοδιορθώνεται από το λογισμικό και παράγει "υδροκέφαλους" ανθρώπους)

Δυστυχώς περίμενα να ξεφορτωθώ την s90 (10mp 28-100) αλλά δεν το βλέπω.. Έχει τόσο καλύτερο φακό (βασικά και αυτός διορθώνεται από το λογισμικό της) και ας υστερεί στα υπόλοιπα.

Το 808 ωστόσο παραμένει πολύ καλό φωτοκινητό που μου χαρίζει αναμνήσεις. Ένα νεότερο firmware αν άφηνε να πάρουμε raw τότε θα εμφανίζονταν σοβαρά προγράμματα που ίσως μπορούσαν να κάνουν κάτι με την παραμόρφωση.

Καταρχήν δεν γράψαμε για το αν μπορεί να γίνει και να μας δώσει η Nokia έλεγχο διαφράγματος, είπαμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ και όχι να το κάνει σοι και καλά η Nokia. Εννοείται ότι αν μπορουσε να δώσει έλεγχο διαφράγματος θα το έδινε. Φυσικά και έχει σταθερό διάφραγμα το 808 και για αυτό δεν έχουμε έλεγχο διαφράγματος και ούτε πρόκειται, απλά αναφέρα τι θα ήθελα να έχει.

Οσον αφορά την ταχύτητα κλείστρου αφου μιλάς απότομα θα μιλήσω και εγώ έτσι. κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτό που λές ότι δεν μπορέι να δώσει έλεγχο στην ταχύτητα κλείστρου και μάλλον δεν έχει δουλέψει ποτε Dslr, και θα σου εξηγήσω παρακάτω. Πχ στην Nikon D700 που έχω με ένα φακό 50mm σε σκοτεινές συνθήκες διαλέγω στο πρόγραμμα S 1/300 ταχύτητα και ο φακός τερματίζει στο f1,8. Το iso το έχω σταθερό οπότε σύμφωνα με την δική σου αντίληψη δεν μπορώ να αλλάξω την ταχύτητα κλείστρου σε κάτι ποιο γρήγορο επειδή θα βγει υποφοτισμένη η φώτο έτσι??? Ε λοιπόν μάντεψε ΜΠΟΡΩ. Μπορώ να φτάσω την ταχύτητα μέχρι αι 1/4000 με δεκάδες επιλογές ενδιάμεσα από το 1/300 έως και το 1/4000. Φυσικά θα βγει υποφοτισμένη η φώτο ή και μαυρη εντελώς άλλα αυτό είναι δικό σου θέμα και όχι της μηχανής, για αυτό λέγεται και ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ πρόγραμμα γιατί επιλεγεις εσύ τι κάνεις και από εκει και πέρα είναι δικό σου θέμα να αυξήσεις τον φωτισμό είτε τεχνητά είτε φυσικά ή να αυξήσεις το iso. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μηχανή μου έχει τουλάχιστον 100 διαφορετικές επιλογές στην επιλογή ταχύτητας κλείστρου και ανάλογα με τον φακό 10-12 επιλογές στο διάφραγμα, οπότε (με σταθερό πάντα το iso) όπως λες εσύ δεν θα μποροσυε να έχει επιλογές πάνω από 10-20 για τα ταχύτητα κλειστρου έλα όμως που έχει εκατοντάδες!! Για να καταλείξω θέλω να πω ότι θα μποροουσε το 808 να έχει έλεγχο στην ταχύτητα κλέιστρου αυξάνοντας κάπως το iso και από εκει και πέρα απλά να υποέκτεθε τις φώτος, και ας βγάλεις εσυ άκρη για το πως να φωτισεις σωστά την φώτο σου. με αυτό τον τρόπο και θα μάθεις καλύτερα να χρησιμοποιείς την μηχανή σου και θα παλευεις για καλύτερα αποτελέσματα. Στο κάτω κάτω δώσε μου εσύ την δυνατότητα και άσε με εμένα να βγάλω την άκρη για το πως θα βγάζω φώτος. Αλλα το 808 δυστυχώς είναι για άτομα που βλέπουν τις φώτος εντελώς ερασιτεχνικά και δεν θέλουν να καταπιάνιονται με τέτοια πράγματα. Στο κάτω κάτω το πρόγραμμα σπορτ αυτό το πράγμα κάνει, αυξάνει την ταχύτητα μεγαλώνοντας το ISO, και ρωτάω εγώ γιατί να μαθαίνω τι κάνει το κάθε ηλίθιο πρόγραμμα κάθε μηχανής και να μην μου δίνει χειροκίνητο έλεγχο και να μάθω μόνος μου και να παλέψω μόνος μου για το καλύτερο αποτέλεσμα? Ναι στην αρχή θα είναι δύσκολο άλλα με την προσπάθεια και εαν επιμένεις σε λίγο καιρό θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα γρήγορα και ευκολα χωρίς να χρειάζεσαι ηλίθια προγράμματα. πχ γιατί η ΝΙΚΟΝ D300 και D700 δεν έχουν καθόλου έτοιμα προγράμματα?? Ηταν τόσο δύσκολο στην Nikon να βάλει?? οχι απλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Τα έτοιμα προγράμματα είναι μασημένη τροφή και σε βοηθάνε να βγάζεις εύκολα στην αρχή κάποιες φώτος άλλα δεν θα μάθεις ποτε τις βασικές αρχες της φωτογραφίες με αυτά. Για να καταλάβεις ποιο εύκολα μπορώ να βρω πως θα βγάλω φώτο με τις dslr παρά με το 808 που κάθε φορά ψάχνω να δω τι θα κάνω με την ταχύτητα για να μην βγάλω την φώτο κουνημένη κλπ (δηλαδή ΕΛΕΟΣ, βάλε έλεγχο ταχύτητας κλείστρου και τελείωσες, ούτε προγράμματα σπορ ούτε τιποτα άλλες τέτοιες ******.) Για να μην πολυλογώ ξαναλεώ ότι θα μπορουσε η NOKIA να βάλει έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου άλλα δυστυχώς δεν το έκανε διότι το κοινό που απευθύνεται το 808 απλά δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα και αν έβαζε ξέρεις τι θα γινόταν?? θα γέμιζαν τα forum άπο άσχετους που θα έλεγαν '' το κινητό μου χάλασε βγάζει σκοτινές φώτος'' ''μα γιατί το 808 βγάζει όλες τις φώτος μου ξεθωριασμένες?'' και άλλα τέτοια έξυπνα σχόλια!!!

Edited by impreza_sti
Απαγορεύονται οι άσεμνες εκφράσεις

Για να μην πολυλογώ ξαναλεώ ότι θα μπορουσε η NOKIA να βάλει έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου άλλα δυστυχώς δεν το έκανε διότι το κοινό που απευθύνεται το 808 απλά δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα και αν έβαζε ξέρεις τι θα γινόταν?? θα γέμιζαν τα forum άπο άσχετους που θα έλεγαν '' το κινητό μου χάλασε βγάζει σκοτινές φώτος'' ''μα γιατί το 808 βγάζει όλες τις φώτος μου ξεθωριασμένες?'' και άλλα τέτοια έξυπνα σχόλια!!!

πολλά τα ρωτάς και τα απαντάς μόνος σου.. όπως τα λες είναι :)

Στους προβληματισμούς σου η αποψή μου είναι..

α) η αντιστάθμιση μπορεί να σου δώσει πιο γρήγορες ταχύτητες με σταθερό iso και υποφωτισμό, απλά δεν ξέρεις τι ταχύτητα είναι μέχρι να κάνεις την λήψη. Αρα εμμέσως μπορείς να αυξήσεις την ταχυτητά σου με σταθερό iso, υποφωτίζοντας αφού δεν σε πειράζει. Δεν βρίσκω πολύ χρησιμότητα. Γενικά η "αντιστάθμιση" είναι μεγάλη μαγκιά για να πετύχεις τις αρετές του manual χωρίς να το έχει η μηχανή ως δυνατότητα. Το καταλαβαίνεις αυτό..

β) Επίσης μπορεί να μην σου δίνει έλεγχο ταχύτας και να αλλάζει το iso που θα είχε νόημα, αλλα σου δίνει περίπου το ίδιο ανάποδα. Σου επιτρέπει να ελέγχεις το iso. Θέλεις μεγάλες/μεγαλύτερες ταχύτητες και αδιαφορείς για την ποιότητα? No problem, Ανέβασε το iso (manual) και θα έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες στο ίδιο φως. Δεν ξέρει πια ακριβως ταχυτητα θα έχεις αλλα θα ξέρεις ότι είναι μεγαλύτερη από το "κανονικό" που προτεραιότητα έχει το χαμηλό iso. Αυτό είναι κάποιες φορέ καλύτερο από το πρόγραμμα σπορ (πας στο θεό τον iso για να έχεις πολύ μεγάλες ταχύτητες).

γ) συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήθελα έναν φακό με διαφράγματα (το οποίο θα επιτρέψει και P/S/A/M). Ελπίζουμε στο lumia eos/1000 όπως θα το λένε, αλλά δεν το βλέπω..

Υ.Γ. μπορεί να μην είναι τέλειο αλλα είναι πολύ καλό. Αναμένουμε το 808 version 2 (eos) :rolleyes:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Παιδιά εσείς το έχετε πάει πολύ μακριά το πράγμα και το συμπέρασμα για όλα αυτά είναι το ίδιο: το 808 δεν αντικαθιστά κανένα επαγγελματικό εργαλείο φωτογραφίας. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω από εσάς είναι κινητό με κάμερα πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό (στα κινητά) και πολύ μπροστά από πολλές compact. Εγώ προσωπικά όπως και άλλοι χρήστες του 808, διαβάζουμε με ενδιαφέρον όσα λέτε για τις ρυθμίσεις και το πως μπορούμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά μέχρι εκεί!:)

Ειρήνη ημιν!

Εγώ ένα ξέρω.

Πιο πιθανό είναι να βγάλω μια ωραία φωτό με το αχώριστο μου 808, στις περισσότερες των περιπτώσεων,

παρά με μια μεγάλη compact που κάθεται σπίτι ή ψήνεται μέσα στο αμάξι...

Αυτή είναι η ουσία ενός καλού φωτοκινητού.-

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Ειρήνη ημιν!

μα δεν τσακωνόμαστε, συζητάμε.. :rolleyes:

Εγώ ένα ξέρω.

Πιο πιθανό είναι να βγάλω μια ωραία φωτό με το αχώριστο μου 808, στις περισσότερες των περιπτώσεων,

παρά με μια μεγάλη compact που κάθεται σπίτι ή ψήνεται μέσα στο αμάξι...

Αυτή είναι η ουσία ενός καλού φωτοκινητού.-

Συμφωνώ 100%

πολλά τα ρωτάς και τα απαντάς μόνος σου.. όπως τα λες είναι :)

Στους προβληματισμούς σου η αποψή μου είναι..

α) η αντιστάθμιση μπορεί να σου δώσει πιο γρήγορες ταχύτητες με σταθερό iso και υποφωτισμό, απλά δεν ξέρεις τι ταχύτητα είναι μέχρι να κάνεις την λήψη. Αρα εμμέσως μπορείς να αυξήσεις την ταχυτητά σου με σταθερό iso, υποφωτίζοντας αφού δεν σε πειράζει. Δεν βρίσκω πολύ χρησιμότητα. Γενικά η "αντιστάθμιση" είναι μεγάλη μαγκιά για να πετύχεις τις αρετές του manual χωρίς να το έχει η μηχανή ως δυνατότητα. Το καταλαβαίνεις αυτό..

β) Επίσης μπορεί να μην σου δίνει έλεγχο ταχύτας και να αλλάζει το iso που θα είχε νόημα, αλλα σου δίνει περίπου το ίδιο ανάποδα. Σου επιτρέπει να ελέγχεις το iso. Θέλεις μεγάλες/μεγαλύτερες ταχύτητες και αδιαφορείς για την ποιότητα? No problem, Ανέβασε το iso (manual) και θα έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες στο ίδιο φως. Δεν ξέρει πια ακριβως ταχυτητα θα έχεις αλλα θα ξέρεις ότι είναι μεγαλύτερη από το "κανονικό" που προτεραιότητα έχει το χαμηλό iso. Αυτό είναι κάποιες φορέ καλύτερο από το πρόγραμμα σπορ (πας στο θεό τον iso για να έχεις πολύ μεγάλες ταχύτητες).

γ) συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήθελα έναν φακό με διαφράγματα (το οποίο θα επιτρέψει και P/S/A/M). Ελπίζουμε στο lumia eos/1000 όπως θα το λένε, αλλά δεν το βλέπω..

Υ.Γ. μπορεί να μην είναι τέλειο αλλα είναι πολύ καλό. Αναμένουμε το 808 version 2 (eos) :rolleyes:

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες!! Εννοείται ότι με πατέντες και με διάφορα τρικ μπορείς να ψιλολύσεις το πρόβλημα της μη υπάρξης ελέγχου της ταχύτητας κλείστρου. Το θέμα είναι ότι πολύ απλά βάζοντας έλεγχο ταχύτητας κλείστρου ισως να μας έλυνε το πρόβλημα και να μην χρειαζότανε να ψάχνουμε πατέντες!!!:)

Τέλος πάντων όπως είπες αναμένουμε το 808/EOS και ας ελπίσουμε να βάλει εκει διάφραγμα η NOKIA, σταθεροποιητή και σαφώς να βελτιώσει την παραμόρφωση του φακού!!

Φυσικά εννοείται ότι είμαι πολύ ευχαρηστιμένος με το 808, καθώς έχεις μια πολύ καλή μηχανή με κινητό μαζι!!

Απλά 2-3 πραγματάκια να έλυνε ή να διόρθωνε θα ήταν άψογο και δεν θα χρειαζόσουν σχεδόν ποτέ οποιαδήποτε Compact μηχανη!!

Υ.Γ. Ασχετο άλλα δοκίμασα για μια ημέρα την Sony RX100 φίλου, πραγματικά εντυπωσιακή compact, ίσως είναι ή μόνη compact που κυριολεκτικά διαλύει το 808. Βέβαια κάνει και 600+ ευρώ!!!χαχα

Εγώ μπορεί να μην εχω 808, αλλά και το Ν8 που εχω μια χαρά φωτογραφίες βγάζει για μένα! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει και led για βίντεο στο σκοτάδι, όπως το 808!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Καλησπερα παιδιά. παλαιός κάτοχος του 808 ,έχοντας ακόμη το ν8 και το galaxy grand για ίντερνετ λόγο μεγάλης οθόνης παρατηρώντας ότι οι φώτο που εκτυπωνω σε χαρτί επιλεκτικά σε διάσταση 15×20 σε συνθήκες ημέρας δεν διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους. μπορώ να πω ότι με το galaxy έχω βγάλει υπέροχες φώτο στο ερασιτεχνικό μου μάτι με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες με το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα του 808 στην ρύθμιση 8mp pureview auto. η διαφορά φαίνεται στο σκοτάδι που υπερτερεί το φλας ξενον αλλά στην νυκτερινή λήψη βίντεο το λεντ του 808 είναι ψοφιο σε σύγκριση με τους γαλαξίες. εκεί το τσιγκουνευτικαν οι φιλλανδοι. σε ήχο βέβαια δεν παίζεται το 808

Καλησπερα παιδιά. παλαιός κάτοχος του 808 ,έχοντας ακόμη το ν8 και το galaxy grand για ίντερνετ λόγο μεγάλης οθόνης παρατηρώντας ότι οι φώτο που εκτυπωνω σε χαρτί επιλεκτικά σε διάσταση 15×20 σε συνθήκες ημέρας δεν διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους. μπορώ να πω ότι με το galaxy έχω βγάλει υπέροχες φώτο στο ερασιτεχνικό μου μάτι με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες με το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα του 808 στην ρύθμιση 8mp pureview auto. η διαφορά φαίνεται στο σκοτάδι που υπερτερεί το φλας ξενον αλλά στην νυκτερινή λήψη βίντεο το λεντ του 808 είναι ψοφιο σε σύγκριση με τους γαλαξίες. εκεί το τσιγκουνευτικαν οι φιλλανδοι. σε ήχο βέβαια δεν παίζεται το 808

Άντε με το Ν8 να πας να το συγκρίνεις κάπως, αλλά καταλαβαίνεις ότι με το galaxy δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να έχει παρόμοια ποιότητα έστω.:) Ακόμα και στο βίντεο που έχεις δίκιο ότι είναι πιο δυνατό το led του galaxy, το 808 τραβάει απείρως πιο καθαρό βίντεο και το βράδυ.

Άντε με το Ν8 να πας να το συγκρίνεις κάπως, αλλά καταλαβαίνεις ότι με το galaxy δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να έχει παρόμοια ποιότητα έστω.:) Ακόμα και στο βίντεο που έχεις δίκιο ότι είναι πιο δυνατό το led του galaxy, το 808 τραβάει απείρως πιο καθαρό βίντεο και το βράδυ.

Γι' αυτό έχω σταματήσει να γράφω, γιατί με αυτά που διαβάζω αν απαντήσω νομίζω πως θα με διώξουν από το myphone :(

edit: μπορω να βάλω σε λίστα αγνόησης όλα τα μηνύματα με λέξεις όπως samsung,galaxy,iphone κλπ ? Παράκληση προς του διαχειριστές αν μπορούν να το βάλουν στις επιλογές του forum.

Edited by nektaria

μην παθιαζεσαι Νεκταρία. νοκιακιας ήμουν και εγώ 10 χρονιά τώρα, ανέκαθεν είχα τις ναυαρχιδες της και ξέρω ότι στην φώτο είναι κορυφή. δεν λέω ότι ο γαλαξίας είναι καλύτερος από το 808 σε αυτό τον τομέα απλώς ότι το αποτέλεσμα των φώτο μου αρέσει. μπορείς να μου δώσεις mail να σου στειλω φώτο να δεις από μόνη σου. το είχα 3 μήνες το 808 και όσο ναναι έχω μια ιδέα του τι μπορεί να κάνει

μην παθιαζεσαι Νεκταρία. νοκιακιας ήμουν και εγώ 10 χρονιά τώρα, ανέκαθεν είχα τις ναυαρχιδες της και ξέρω ότι στην φώτο είναι κορυφή. δεν λέω ότι ο γαλαξίας είναι καλύτερος από το 808 σε αυτό τον τομέα απλώς ότι το αποτέλεσμα των φώτο μου αρέσει. μπορείς να μου δώσεις mail να σου στειλω φώτο να δεις από μόνη σου. το είχα 3 μήνες το 808 και όσο ναναι έχω μια ιδέα του τι μπορεί να κάνει

Να σου πω τι (νομίζω) γίνεται. Μια εκτύπωση που σου αρέσει περισσότερο από sammy δεν σημαίνει βγάζει "καλύτερες" φωτογραφίες. Μπορεί να έχει πιο ζωηρά χρώματα (που όμως είναι ψεύτικα) μπορεί να έχει περισσότερο κοντραστ (που καταστρέφει λεπτομέριες), μπορεί να έχει κάτι ακόμα που εσένα σε εντυπωσιάζει, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο φωτογραφικά! Τα τεστ έχουν γίνει, το μονο αξιόλογο με διαφορά κινητό που έχει καλή φωτογραφική είναι το 808 (άσε που και στο 808 μπορείς να "ανεβάσεις" saruration και άλλα κολπάκια που όμως οι φωτογράφοι απεχθάνονται).. Στο μόνο που είναι καλύτερο το galaxy είναι η παραμόρφωση του φακού που όμως έρχεται με το τίμημα (ή χαρκατηριστικό, εγώ δεν το βρίσκω μείον) να είναι λιγότερο ευρυγώνιος (όχι 26mm). Για να καταλάβεις την διαφορά καλού και σωστού να στο πω απλά. Αμα πάρεις μια φώτο και την περάσεις από pixlr την κάνεις πιο εντυπωσιακή (όμως ψεύτικη), όχι πιο "καλή" για έναν φωτογράφο. Ο φωτογράφος θέλει πιστότητα (χρώματος, υφής κτλ) και αυτό το galaxy δεν το προσφέρει (καλές βγάζει, πιστές όχι).

Και για να μην στα πολυλογώ δες τι κάνει σε σχέση με την κάμερα του κινητού σου (ίδια με του SIII) εδώ. Κάνε κλικ και μετά ξανά κλικ να δεις 1:1 στην φώτο πάνω στο αρκουδάκι. Απάντησε τι texture βλέπεις με το 808 (ξεχωρίζει η ύφανση) και τι με το SIII (πιο ελεογραφία)

δες το και εδώ απέναντι σε μεγάλα ονόματα.

http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/nokia-808-pureview-low-light/808-lowlight-flash.jpg

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για μια 20Χ15 εκτυπωμένη φωτογραφία χρειάζεσαι όλα αυτά τα pixel του 808 και λεπτομέρεια.. Για μια τέτοια εκτύπωση (10Χ15, 13Χ18 κτλ) αρκεί και μια 2mp φωτογραφία στα 300dpi μπορείς να κάνεις τους υπολογισμούς. Το θέμα είναι ποσο καλά είναι αυτά τα 2mp. Αν τα παράγεις με subsumpling από 8mp (siii) είναι αρκετά καλά όπως και από τα 33.6 (808). Στα πιο πολλά όμως τι γίνεται? όταν cropάρεις, τυπώνεις μεγαλύτερα. Εκεί θέλεις mp. Γενικά ο πόλεμος των mp είναι μεγάλη ιστορία. Εχουν ξεφύγει τα πράγματα, (κανένας δεν χρειάζεται 41mp) αλλα ας το απολαύσουμε.

Edited by keysmith

Έχει ξεφύγει κατά πολύ εκτός θέματος η συζήτηση με τις αναφορές σε φωτογραφικές μηχανές και άλλες συσκευές. Θα παρακαλέσω πολύ να παραμείνουμε εντός θέματος συζητώντας για το 808 και μόνο αυτό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Μα για το 808 λέμε. :confused: Για την φωτογραφική του, που στην τελική αυτό είναι το κινητό. ;) Απλά έγινε και ένα μικρό versus με το siii.

Μα για το 808 λέμε. :confused: Για την φωτογραφική του, που στην τελική αυτό είναι το κινητό. ;) Απλά έγινε και ένα μικρό versus με το siii.

Ακριβώς αυτό!!! Ετσι και αλλιώς ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιους από τους κατόχους το 808 θα το έπερναν αν δεν είχε αυτή την φωτογραφική μηχανή?? Πιαθανότα κανένας ή πολύ λίγοι!!

Ακριβώς αυτό!!! Ετσι και αλλιώς ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιους από τους κατόχους το 808 θα το έπερναν αν δεν είχε αυτή την φωτογραφική μηχανή?? Πιαθανότα κανένας ή πολύ λίγοι!!

Εγώ...!:O Αν και η τιμή του σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική. Επίσης το σχήμα του, που απέτρεψε αρκετούς από το να το αγοράσουν ίσως τότε να το αγόραζαν. Όπως και να έχει ας μην κάνουμε υποθέσεις άτοπες.

Καλώς ή κακώς ήταν η τελική και καλύτερη symbian συσκευή που βγήκε.-

Παρόλα αυτά η μηχανή είναι αυτή που σε κερδίζει.

Είναι σα να μιλάμε για android συσκευή χωρίς να τσεκάρουμε mutimedia θέαση και ταχύτητα web rendering...

Ας είναι... μπορούμε για μιλήσουμε για άχρηστα widgetάκια...:p:p:p

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

μετά το update για το mail που αύξησε τα MB του συνημένου που μπορούμε να στείλουμε έβαλα και τον λογαριασμό του Hotmail που έχω στο 808. Παρατήρησα πως δεν υπάρχει πλέον push notification και πως max είναι ανα 5 λεπτά η ενημέρωση. Συνέβει και σε άλλον αυτό?

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

δεν μπορω να εγκαταστησω με τιποτα το update για e-mail και ημερολογιο. κατεβαζει το αρχειο κανονικα αλλα οταν ξεκιναει την εγκατασταση κολλαει και κανε restart. καμια συμβουλη?????

δεν μπορω να εγκαταστησω με τιποτα το update για e-mail και ημερολογιο. κατεβαζει το αρχειο κανονικα αλλα οταν ξεκιναει την εγκατασταση κολλαει και κανε restart. καμια συμβουλη?????

Όχι, και εμένα το ίδιο συμβαίνει.

Όχι, και εμένα το ίδιο συμβαίνει.

Εγώ πάντως τα παράτησα με αυτό το update. CFW περνάω πιο εύκολα...:p