Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχει ερθει σε κανεναν σας?

Αναβαθμιση από εκδοση 2.0 λεει σε 3.0 με πολλες αλλαγες αλλα από τον Ιουλιο που το ειδα σε banner μεσα στην εφαρμογη, εχω τσεκαρει για ενημερωσεις αλλα δεν εχει εμφανιστει ακομα τιποτα...

Sony logo.gif

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχει ερθει σε κανεναν σας?

Αναβαθμιση από εκδοση 2.0 λεει σε 3.0 με πολλες αλλαγες αλλα από τον Ιουλιο που το ειδα σε banner μεσα στην εφαρμογη, εχω τσεκαρει για ενημερωσεις αλλα δεν εχει εμφανιστει ακομα τιποτα...

μιλάς για κάποια εφαρμογή;

Ναι, την εφαρμογη διαχειρισης λογισμικου στα προγραμματα internet on the go για υπολογιστη. Συνδεση με usb stick, δηλαδη :O

PS: Ισως θεωρηθει ελαφρως offtopic, αλλα ειναι προσβαση μεσω 3G και προκειμενου να ανοιγω αλλο ενα thread...ας μεταφερθει από καποιον mod αν πρεπει anyway...

Edited by dbal

Sony logo.gif

Εστω οτι ειμαστε σε περιοχη με φουλ gsm & 3g σημα, υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα της κλησης ή οχι, αναλογα με το αν χρησιμοποιουμε GSM mode ή 3g mode?

HD Voice μεσω 3G εχεις εαν το υποστηριζει η συσκευη σου και η συσκευη του συνομιλητη σου
Samsung S21 Ultra

Το galaxy s2 υποστηριζει hd voice? Που το βλεπουμε αυτο το χαρακτηριστικο?

Edit

Βρηκα τη λιστα με τις συσκευες στο σαιτ της κοσμοτε.

Ερωτηση, πρεπει να εχουν και οι δυο συμβατη συσκευη? Αν εχει μονο ο ενας, ο αλλος τουλαχιστον ακουει τον hd ηχο?

Συσκευες με custom rom συνεχιζουν να υποστηριζουν αυτη τη λειτουργια?

Edited by skoulikomirmigot

Το galaxy s2 υποστηριζει hd voice? Που το βλεπουμε αυτο το χαρακτηριστικο?

Edit

Βρηκα τη λιστα με τις συσκευες στο σαιτ της κοσμοτε.

Ερωτηση, πρεπει να εχουν και οι δυο συμβατη συσκευη? Αν εχει μονο ο ενας, ο αλλος τουλαχιστον ακουει τον hd ηχο?

Συσκευες με custom rom συνεχιζουν να υποστηριζουν αυτη τη λειτουργια?

Πρέπει να έχουν και οι 2 συσκευή που να υποστηρίζει hd voice.

Οι custom rom μπορούν να αφήσουν ή όχι το hd voice ενεργοποιημένο, εξαρτάται από το πόσο την παλεύει η κάθε rom.

Πάντως είναι πολύ περισσότερες οι συσκευές με υποστήριξη hd voice από αυτές που αναφέρει η cosmote. Πιθανώς είτε επειδή κάποιες είναι παλιές είτε δεν τις εμπορεύονται οι ίδιοι στα καταστήματά τους. Εγώ με το nexus 5 έχω δει ότι δουλεύει και stock, και με άλλη rom, και με συνδυασμό διαφορετικού kernel είτε στη stock είτε στην custom rom.

Και πως το βλεπουμε δηλαδη οτι δουλευει?

Ηδη στην κινητη τηελφωνια η ποιοτητα ειναι πολυ αναβαθμισμενη σε ποιοτητα ηχου εν σχεση με τα σταθερα που πολλες φορες ακουγονται πολυ σιγανα.

Πίστεψέ με, όταν δουλεύει θα το καταλάβεις. Είναι σαν να μιλάς με Skype ή viber που ο ήχος ακούγεται πολύ πιο φυσικός. Και κόβει και το θόρυβο. Μιλούσα μια φορά με ένα φίλο και η γυναίκα του δίπλα είχε ηλεκτρική σκούπα και δεν άκουγα τίποτα παρά μόνο τη φωνή του. Δεν με πίστευε. Άρχισα να ακούω τη σκούπα παρά μόνο όταν πλησίασε πολύ κοντά το τηλέφωνο σε αυτήν.

Eχω το LG G2 και μενω στο Aιγιο οπου σημα 4G δεν εχει καθολου.

Aυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι να επιλεξω μεταξυ GSM σκετο και αυτοματο GSM/WCDMA.

Oταν το εχω σκετο GSM εχει σχεδον παντου τελειο σημα,ενω οταν επιλεγω αυτοματο GSM/WCDMA το σημα ειναι συνηθως 2 με τρεις γραμμες στις 5 και γινεται σχεδον συνεχεια εναλλαγη μεταξυ 3G και H.

αυτο ειχα γραψει πριν λιγες μερες εδω.τελικα αφησα το σημα στο σκετο WCDMA.συνηθως εχω σημα 3 στις 5 γραμμες και γινεται εναλλαγη συνεχεια σχεδον μεταξυ 3G KAI H.

εχω προβλημα ομως ετσι καθως ενω το τηλεφωνο μου δειχνει πως εχει σημα τρεις γραμμες,δειχνει αρκετα συχνα και σε διαφορετικα σημεια σε οσους με περνουν,πως το τηλ μου ειναι κλειστο και ερχεται μετα απο λιγο η υπηρεσια ειδοποιησης κλησης,που γραφει ποιος με πηρε!εδωσα το προβλημα στην cosmote στο τεχνικο τμημα και περιμενω.η τηλεφωνητρια μου ειπε αν θελω να παρω εντελως δωρεαν τον ενισχυτη σηματος για το σπιτι μου.να το γυρισω σκετο GSM και να τελειωνω?απλα θελω το 3G για γρηγορο internet kai hd voice

Εχω το τηλεφωνο μου σε mode 2g/3g στο αυτοματο. Εχω κοντα σταθμο βασης με πολυ καλες ταχυτητες ιντερνετ. Οταν ομως εχω κληση και μιλαω αρκετη ωρα(κανενα μισαωρο) γυρω στο 10 λεπτο θα με γυρισει αυτοματα σε 2g.

Eχω το LG G2 και μενω στο Aιγιο οπου σημα 4G δεν εχει καθολου.

Aυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι να επιλεξω μεταξυ GSM σκετο και αυτοματο GSM/WCDMA.

Oταν το εχω σκετο GSM εχει σχεδον παντου τελειο σημα,ενω οταν επιλεγω αυτοματο GSM/WCDMA το σημα ειναι συνηθως 2 με τρεις γραμμες στις 5 και γινεται σχεδον συνεχεια εναλλαγη μεταξυ 3G και H.

αυτο ειχα γραψει πριν λιγες μερες εδω.τελικα αφησα το σημα στο σκετο WCDMA.συνηθως εχω σημα 3 στις 5 γραμμες και γινεται εναλλαγη συνεχεια σχεδον μεταξυ 3G KAI H.

εχω προβλημα ομως ετσι καθως ενω το τηλεφωνο μου δειχνει πως εχει σημα τρεις γραμμες,δειχνει αρκετα συχνα και σε διαφορετικα σημεια σε οσους με περνουν,πως το τηλ μου ειναι κλειστο και ερχεται μετα απο λιγο η υπηρεσια ειδοποιησης κλησης,που γραφει ποιος με πηρε!εδωσα το προβλημα στην cosmote στο τεχνικο τμημα και περιμενω.η τηλεφωνητρια μου ειπε αν θελω να παρω εντελως δωρεαν τον ενισχυτη σηματος για το σπιτι μου.να το γυρισω σκετο GSM και να τελειωνω?απλα θελω το 3G για γρηγορο internet kai hd voice

Προφανώς είναι πρόβλημα της Cosmote.

Στην Πάτρα με το τηλέφωνο γυρισμένο συνέχεια σε 3G με το ζόρι δεν χάνω κλήσεις.

Δεν υπαρχει μανουαλ δυστηχως. Ειναι κατι μεταξυ H+ και 4G?

Μήπως είναι αυτό;

http://en.wikipedia.org/wiki/High-Speed_Downlink_Packet_Access#Dual-Cell

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ναι αυτο ειναι. Λογικα επειδη του φιλου μου δεν εχει σιμ 4G, αλλα ο συγκεκριμενος σταθμος βασης θα ειναι 4G και εμφανιζεται με αυτη την ενδειξη στο κινητο. Αυτη την εξηγηση δινω,δεν ξερω. Δεν εχω ξαναδει ποτε αυτη την ενδειξη.

Ναι αυτο ειναι. Λογικα επειδη του φιλου μου δεν εχει σιμ 4G, αλλα ο συγκεκριμενος σταθμος βασης θα ειναι 4G και εμφανιζεται με αυτη την ενδειξη στο κινητο. Αυτη την εξηγηση δινω,δεν ξερω. Δεν εχω ξαναδει ποτε αυτη την ενδειξη.

Καμια σχεση με 4G. Και εγω εδω που ζω και δεν υπαρχει 4G, στις αναβαθμισμενες κεραιες μου βγαζει αυτο.

Samsung S21 Ultra

• 1 month later...
3G & 4G σήμερα εκτός στην Καλαμάτα...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

• 4 weeks later...
Μάλλον έχω κάποιο πρόβλημα με τα δεδομένα στη γραμμή μου. Από την περασμένη Τετάρτη που ήμουν έξω απλά κόβεται η σύνδεση. Ενώ στις ρυθμίσεις τα δεδομένα είναι ανοιχτά, ξαφνικά χάνει το σηματάκι H/H+ και δεν μπαίνει πουθενά. Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, γιατί μετά από ένα restart ψιλοέστρωσε αν και αργότερα το έκανε ξανά. Σήμερα τα ίδια. Ενώ νωρίτερα δούλευε κανονικά αυτή τη στιγμή με τίποτα. Η πρώτη μου σκέψη είναι μπας και είναι θέμα του τηλεφώνου. Επειδή είναι dual sim βάζω δεδομένα από τη 2η sim (vodafone) και δουλεύει κανονικά. Αλλάζω θέση στις sim και ακριβώς η ίδια συμπεριφορά. Έπειτα επειδή την cosmote την έχω σε twin sim, παίρνω τη 2η δίδυμη και την βάζω σε άλλο τηλέφωνο. Τα ίδια ακριβώς κι εκεί. Πρέπει να το παρακολουθήσω αλλά δε με βλέπω να γλυτώνω το τηλεφώνημα στην εξυπηρέτηση.

Μάλλον έχω κάποιο πρόβλημα με τα δεδομένα στη γραμμή μου. Από την περασμένη Τετάρτη που ήμουν έξω απλά κόβεται η σύνδεση. Ενώ στις ρυθμίσεις τα δεδομένα είναι ανοιχτά, ξαφνικά χάνει το σηματάκι H/H+ και δεν μπαίνει πουθενά. Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, γιατί μετά από ένα restart ψιλοέστρωσε αν και αργότερα το έκανε ξανά. Σήμερα τα ίδια. Ενώ νωρίτερα δούλευε κανονικά αυτή τη στιγμή με τίποτα. Η πρώτη μου σκέψη είναι μπας και είναι θέμα του τηλεφώνου. Επειδή είναι dual sim βάζω δεδομένα από τη 2η sim (vodafone) και δουλεύει κανονικά. Αλλάζω θέση στις sim και ακριβώς η ίδια συμπεριφορά. Έπειτα επειδή την cosmote την έχω σε twin sim, παίρνω τη 2η δίδυμη και την βάζω σε άλλο τηλέφωνο. Τα ίδια ακριβώς κι εκεί. Πρέπει να το παρακολουθήσω αλλά δε με βλέπω να γλυτώνω το τηλεφώνημα στην εξυπηρέτηση.

Παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα και σε εμένα ακαθόριστα με καινούρια sim σε galaxy s5. Πριν κανένα μήνα ήμουν συνδρομητής vodafone και δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Τηλεφώνησα στην εξυπηρέτηση πελατών αλλά δεν έβγαλα άκρη.. πλέον το έχω κλειδωμένο σε 3g και δεν το κάνει τόσο συχνά, αλλά το πρόβλημα παραμένει

• 1 month later...

Με ρωτάει ένας φίλος ποιες είναι οι ρυθμίσεις APN για cosmote...μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? Ευχαριστώ !!!

Γιατί βάζει αυτές και δεν μπαίνει:

Όνομα : COSMOTE WIRELESS INTERNET (COSMOTE ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

APN : internet

Διακομιστής μεσολάβησης : Παράβλεψη

Θύρα : Παράβλεψη

Όνομα χρήστη : αφηστε κενο

Κωδικός πρόσβασης : αφηστε κενο

Παράβλεψη από [Διακομιστή] εως [MMS Θύρα] .

MCC : 202

MNC : 01

Τύπος Ελέγχου ταυτότητος : PAP

Τύπος APN : διαδίκτυο

Mark σε ευχαριστώ πολύ θα του μεταφέρω τις εικόνες να δούμε αν θα τα καταφέρει. Αυτό είναι για mms ή για ιντερνετ ? Γτ βλέπω στο όνομα λέει cosmote internet mms.