Jump to content

[Συζήτηση] Nokia Ν9-00 (Γενικός Σχολιασμός)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν μπορω να περιμενω! :sick:

θελω sailfish!!!

αν ολα πανε καλα με το λειτουργικο και υπαρχουν και λεφτα παμε full για δευτερο n9 unicorn :cool::shifty::cool::shifty: (η το μπλε :p)

• Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν μπορω να περιμενω! :sick:

θελω sailfish!!!

αν ολα πανε καλα με το λειτουργικο και υπαρχουν και λεφτα παμε full για δευτερο n9 unicorn :cool::shifty::cool::shifty: (η το μπλε :p)

Επειδή δεν τα πολυκατάλαβα τα συστήματα με το sailfish... Εγκατάσταση και τέλος ή dual boot λειτουργικά; Χαίρομαι που δεν παραιτήθηκε το τηλέφωνό μας... :):D

Επειδή δεν τα πολυκατάλαβα τα συστήματα με το sailfish... Εγκατάσταση και τέλος ή dual boot λειτουργικά; Χαίρομαι που δεν παραιτήθηκε το τηλέφωνό μας... :):D

δεν εχω ιδεα..δεν εχω βρει κατι..

αλλα λογικα θα γινονται και τα δυο που λες.. η και triple-boot sailfish-jellybean-harmattan

αλλα αυτη η αναμονη χωρις ουτε ενα ψιχουλο ενημερωσης κατανταει πολυ εκνευριστικη! :p

δεν εχω ιδεα..δεν εχω βρει κατι..

αλλα λογικα θα γινονται και τα δυο που λες.. η και triple-boot sailfish-jellybean-harmattan

αλλα αυτη η αναμονη χωρις ουτε ενα ψιχουλο ενημερωσης κατανταει πολυ εκνευριστικη! :p

Έχεις δίκιο, είναι γλυκιά αναμονή όμως, όπως περιμένοντας να έρθει η μέρα να πας διακοπές, με τη διαφορά οτι εδώ δε γνωρίζεις ημερομηνία. Σαν έκπληξη θα έρθει! :p

Έχεις δίκιο, είναι γλυκιά αναμονή όμως, όπως περιμένοντας να έρθει η μέρα να πας διακοπές, με τη διαφορά οτι εδώ δε γνωρίζεις ημερομηνία. Σαν έκπληξη θα έρθει! :p

απο το facebook της jolla

For all of those asking as to when the Sailfish image used in the N9/950 demos will be available??? That will happen in coming weeks, so hang tight people.

:D

Να το βάλουμε και στην συζήτηση. (το βάζω εγώ) ;-)

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Τι να βάλουμε στη συζήτηση; :blink:

Συγνώμη που δεν ήμουνα σαφής.

από το facebook της jolla

For all of those asking as to when the Sailfish image used in the N9/950 demos will be available??? That will happen in coming weeks, so hang tight people.

:D

Εννοούσα το παραπάνω που έγραψε ο Dark_ds, το έβαλα στην είδηση/συζήτηση του myphone εδώ

Απο τα βίντεο πάντως που έχω δει όντως windowφονίζει το UI :P

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Συγνώμη που δεν ήμουνα σαφής.

Εννοούσα το παραπάνω που έγραψε ο Dark_ds, το έβαλα στην είδηση/συζήτηση του myphone εδώ

Απο τα βίντεο πάντως που έχω δει όντως windowφονίζει το UI :P

ειδες.. φερνει καπως..ειδικα οταν μπαινει στα τραγουδια..αλλα και γενικα στην homescreen

φαινεται και λιγο αχρωμο.οχι σαν το harmattan που εχει περισσοτερο παιχνιδιαρικα και ζωντανα χρωματα..

btw καλα εκανες και το εβαλες στην συζητηση

Ναι ρε συ, αυτό το minimal ποτέ δεν μου άρεσε! Εντάξει το multitasking στην home screen είναι πολύ καλό και ίσως να είναι και βολικό.

Το όλο θέμα πάντως των linuxοειδών OS μου θυμίζει απόλυτα Linux για PC. Με τις πολλές και διαφορετικές διανομές βλέπεις και κάνεις την δουλειά σου με πολύ διαφορετικό τρόπο. μπορεί η μια να σου αρέσει και η αλλη οχι. Σύντομα θα επιστρέψω στο Ubuntu (είχα παλιά Momomaxo) και ομολογώ ότι δεν μου έλειψε τίποτα.

Εκεί το πάνε και τα OS με την διαφορά πως τα κλειδώνουν και δεν μπορούμε να τα επεξεργαστούμε. Για αυτό το είπα για τα windows που κακα τα ψέματα δεν εξελίσονται άσχετα αν επιμένουν κάποιοι (εκτός αν θεωρείτε και εσείς την αλλαγή ΜΙΑΣ εμφάνισης καινοτόμα!).

Μακαρι να ανοίξουν τα linux κατι που μπορεί να γίνει όσο ενοποιούνται τα συστήματα PC/tablet/smartphone

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Εχεις δικιο..ειναι καπως σαν αρχιζει παλι ο πολεμος..:p

αλλα βλεπεις τι γινεται με το linux,oπως το pc δεν υπαρχει κατι οργανωμενο και πανε ολα στα σκουπιδια στο τελος (meego-tizen ακομα και firefox os,web os γενικα τελος παντων)

ναι για μερικους μπορει να μην ειναι προβλημα να αλλαζουν "ανερχομενα" λειτουργικα,οπως και εγω δεν εχω προβλημα αλλα ο περισσοτερος κοσμος θα πει, τι ειναι αυτο (πχ. sailfish) το ξερει η μανα του? εφαρμογες? και θα παει σε android/ios

εξαλλου το android εχει προωθηθει ως το υπερανοικτο linux λειτουργικο εναντιον των κλειδωμενων wp/ios..

αν και απο οτι εχω καταλαβει το android δεν ειναι τοσο ανοικτο οσο φαινεται..

τελος παντων. δεν νομιζω πως θα επικρατησει το Linux.. ποιο ευκολα εγκλωβιζεται καποιος παρα ελευθερωνεται(ειτε σε λειτουργικο,ειτε σε μια κοινωνια κλπ)

μπορει να καινοτομησε η microsoft για τα υπολοιπα δεν ξερω αλλα για το πλακακια συμφωνω! αμα αυτο ειναι καινοτομια αυτο το ui τοτε ηταν και το siri :p

Κρατάω αυτή την έκφραση που είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ

"ποιο εύκολα εγκλωβίζεται κάποιος παρά ελευθερώνεται(είτε σε λειτουργικό, είτε σε μια κοινωνία κλπ)"

Εγώ δεν κατηγορώ κάποιον που θα στραφεί στο Android/iOS για τα προγράμματα. Και εγώ πολλές φορές το ψάχνω αυτό. Αλλά στους Η/Υ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το MacOS απέδειξε πως μπορεί μια εταιρία με βάση το Unix να βγάλει σωστό, αξιόπιστο και όμορφο λειτουργικό. (αυτό ήταν καινοτομία εν αντίθεση με τα 8αρια).

Απλά υπάρχουν και πολιτικές-συμφωνίες που καθορίζουν τακτικές. Θυμάμαι τον σάλο που είχε γίνει για τα Vista όταν οι εταιρίες OEM και ειδικά αυτές που φτιάχνουν Laptop κατηγορούσαν ευθέως την Microsoft γιατί καθυστερούσε να κυκλοφορήσει τα Vista και αυτοί έχαναν λεφτά επειδή ο κόσμος δεν αγόραζε τα laptop τους (επειδή όλοι ήθελαν τα Vista) Και βγήκε το μαπα λειτουργικό που όλοι ξέρουμε. Για αυτό και τώρα το ίδιο λάθος δεν το έκανε η ίδια η Microsoft.

Εν τέλει, τέτοια ανοίγματα δεν μπορούν να υποστηριχθούν μόνο απο μια οργανωμένη κοινότητα. Χρειάζονται συμφωνίες όπως έκανε η Microsoft με την Nokia. Αν δεν είχε την Nokia η Microsoft τα WP θα είχαν πάει άπατα...

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Κρατάω αυτή την έκφραση που είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ

"ποιο εύκολα εγκλωβίζεται κάποιος παρά ελευθερώνεται(είτε σε λειτουργικό, είτε σε μια κοινωνία κλπ)"

Εγώ δεν κατηγορώ κάποιον που θα στραφεί στο Android/iOS για τα προγράμματα. Και εγώ πολλές φορές το ψάχνω αυτό. Αλλά στους Η/Υ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το MacOS απέδειξε πως μπορεί μια εταιρία με βάση το Unix να βγάλει σωστό, αξιόπιστο και όμορφο λειτουργικό. (αυτό ήταν καινοτομία εν αντίθεση με τα 8αρια).

Απλά υπάρχουν και πολιτικές-συμφωνίες που καθορίζουν τακτικές. Θυμάμαι τον σάλο που είχε γίνει για τα Vista όταν οι εταιρίες OEM και ειδικά αυτές που φτιάχνουν Laptop κατηγορούσαν ευθέως την Microsoft γιατί καθυστερούσε να κυκλοφορήσει τα Vista και αυτοί έχαναν λεφτά επειδή ο κόσμος δεν αγόραζε τα laptop τους (επειδή όλοι ήθελαν τα Vista) Και βγήκε το μαπα λειτουργικό που όλοι ξέρουμε. Για αυτό και τώρα το ίδιο λάθος δεν το έκανε η ίδια η Microsoft.

Εν τέλει, τέτοια ανοίγματα δεν μπορούν να υποστηριχθούν μόνο απο μια οργανωμένη κοινότητα. Χρειάζονται συμφωνίες όπως έκανε η Microsoft με την Nokia. Αν δεν είχε την Nokia η Microsoft τα WP θα είχαν πάει άπατα...

ειναι διαφορετικα? ναι το macos απεδειξε αυτο που λες,αλλα δεν εγινε επιτυχημενο λογω της ανοικτης του φιλοσοφιας αλλα εξαιτιας μια κομπλεξικης-εγωιστικης εταιριας(που αυτο ειναι στο κατω κατω η apple) και για αυτο ακριβως την προτιμαει ο κοσμος.. δεν την προτιμησε για τον πυρηνα οπως θα εκανε ισως καποιος επιλεγοντας τα ubuntu,γιατι ισως αισθανεται διαφορετικα το νοημα της λεξης.

και για τις συμφωνιες που λες εχεις απολυτο δικιο,αλλα τετοιες συμφωνιες θα γινουν πολυ δυσκολα με το linux,θα ερθει σε συγκρουση η ιδεολογια του linux και τις κοινοτητας με το συμφερον. οπως εγινε και με το steam. μαλωνανε οι linuxαδες για το οτι θα γινει εμπορικο το linux και ενα σωρο τετοια διαφορα..

καλως η κακως,μπορει αυτη η διαμαχη ανοικτου και κλειστου λειτουργικου να μοιαζει επιφανειακη ,αλλα ο λογος που υπαρχει-και "κερδιζει" το κλειστο λειτουργικο ειναι εξαιτιας τις ιδεολογιας των ανθρωπων.. ετσι λειτουργει ο κοσμος.. ο μονος τροπος να πετυχουν τα linux ειναι να αλλαξει ο ανθρωπος, να γυρισει στις αξιες του, να καταλαβει τους γυρω του. να γινει κοινοτητα(μεγαλη κουβεντα αυτη,απλα για την αποφυγη παρεξεγησεων διαφωνω καθετα με τον πλανηταρισμο και εννοειται συνορα ο καθενας μην χανουμε και την εθνικη μας ταυτοτητα,μην ξευτιλιστουμε τωρα :p)

οταν λεω το linux εννοω γενικοτερα η ιδεολογια..εκτος αν εχω πια πιο ρομαντικη εικονα στο μυαλο μου...

α επισης χρησιμοποιω windows..προσθαθω να παω στο linux αλλα αμφιταλαντευομαι και δυσκολευομαι καθε φορα.:p

Δεν λέω να γίνουν όλα σαν το Linux. Αλλά με αφορμή το παράδειγμα της apple θα μπορούσε και κάποια άλλη εταιρία να κάνει κάτι αντίστοιχο. Το linux είναι σαν το Android. Σου δίνει τα πάντα εκ πρώτης όψης αλλά ζητάει και από εσένα να ασχοληθείς για να μπορέσεις να του αλλάξεις τα "φώτα". Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι υπάρχουν αξιόπιστες διανομές και μάλιστα με πληθώρα προγραμμάτων που εξυπηρετούν απόλυτα τον μέσο χρήστη. Είναι όμως εκτός από τα συνηθισμένα(?) Windows και δύσκολα δίνει κάποιος τον χρόνο. Ελπίζω με την έλευση των "διαφορετικών" windows να το σκεφτούν περισσότεροι...

Και εδώ έρχονται τα κινητά όπου βλέπεις άτομα να δίνουν χρόνο σε τελείως νέα και διαφορετικής φιλοσοφίας OS.

Και ναι χρειάζονται προγράμματα/εφαρμογές για το sailfish αλλά όπως και τα iOS/WP7/android στο ξεκίνημα τους είχαν ελάχιστες έτσι και κάθε νέο λειτουργικό μπορεί μέσα σε ένα δυο χρόνια να αποκτήσει.

dark_ds επειδή βλέπω να ξεφεύγουμε απο το θέμα και να σβηστούν τα μηνύματα μας (αν και έχουμε καταγράψει ωραίες απόψεις και θα ήταν κρίμα να σβηστούν) καλύτερα να το συνεχίσουμε απο αλλού -> wazapp??? :D

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

ο μονος τροπος να πετυχουν τα linux ειναι να αλλαξει ο ανθρωπος, να γυρισει στις αξιες του, να καταλαβει τους γυρω του.

Αμφιβάλλω, επιπρόσθετα στην αδιαφορία ... Δεν γίνεται όλοι μας, συμπεριλαμβανομένης της κοπέλας σου και της κοπέλας μου, του πατέρα σου και του πατέρα μου και των γιαγιάδων μας, να μπαίνουν και να ψάχνουν random εντολές ή mods στην κοινότητα ... Χαρακτηριστικά, ο πατέρας μου (παράδειγμα κλασσικού μη εξοικοιωμένου τύπου με την τεχνολογία) θα γυρίσει να πει "Να πα να ναναννανα (Β. Παπακωνσταντίνου), θα δώσω 200 ευρώ παραπάνω αλλά θα πάρω κάτι που θα είναι user friendly out of the box ..." !!!!! Και η πλειοψηφία αυτό λέει ...

Και για να επανέλθουμε, πιστεύω πως το n9 είναι η χρυσή τομή !!!!!!!!!!!!!! :p

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Δεν λέω να γίνουν όλα σαν το Linux. Αλλά με αφορμή το παράδειγμα της apple θα μπορούσε και κάποια άλλη εταιρία να κάνει κάτι αντίστοιχο. Το linux είναι σαν το Android. Σου δίνει τα πάντα εκ πρώτης όψης αλλά ζητάει και από εσένα να ασχοληθείς για να μπορέσεις να του αλλάξεις τα "φώτα". Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι υπάρχουν αξιόπιστες διανομές και μάλιστα με πληθώρα προγραμμάτων που εξυπηρετούν απόλυτα τον μέσο χρήστη. Είναι όμως εκτός από τα συνηθισμένα(?) Windows και δύσκολα δίνει κάποιος τον χρόνο. Ελπίζω με την έλευση των "διαφορετικών" windows να το σκεφτούν περισσότεροι...

Και εδώ έρχονται τα κινητά όπου βλέπεις άτομα να δίνουν χρόνο σε τελείως νέα και διαφορετικής φιλοσοφίας OS.

Και ναι χρειάζονται προγράμματα/εφαρμογές για το sailfish αλλά όπως και τα iOS/WP7/android στο ξεκίνημα τους είχαν ελάχιστες έτσι και κάθε νέο λειτουργικό μπορεί μέσα σε ένα δυο χρόνια να αποκτήσει.

dark_ds επειδή βλέπω να ξεφεύγουμε απο το θέμα και να σβηστούν τα μηνύματα μας (αν και έχουμε καταγράψει ωραίες απόψεις και θα ήταν κρίμα να σβηστούν) καλύτερα να το συνεχίσουμε απο αλλού -> wazapp??? :D

υπαρχουν αξιολογες διανομες και προγραμματα και ολα..αλλα ποιος και πως θα τους συντονισει ολους για να φτιαξουν κατι πραγματικα καλο-ευχρηστο και τελος παντων για τον απλο χρηστη που δεν θελει να ασχοληθει?

μια πολυ μικρη στροφη εχει αρχισει,απο αυτα που βλεπω τουλαχιστον και μπορει να γινει και μεγαλυτερη με τα νεα windows που λες και εσυ αλλα δεν ξερει κανεις.. ειδικα αν κατι πιασει στην αμερικη πιανει μετα και στην πλειοψηφια του πλανητη και θα βλεπεις πλακακια παντου!

για τα κινητα ειναι ετσι οπως τα λες.. αλλα ειναι εδραιωμενα τα android/ios και αυτοι που θα στηριξουν το sailfish θα ειναι λιγοι και δεν θα αποκτησει ουτε τις πολλες εφαρμογες ουτε τιποτα για να το αγορασει περισσοτερος κοσμος. εσυ ο kaluas εγω και αλλοι θα το στηριξουμε..ειμαστε αρκετοι ομως? αντι να στηριξουμε ενα ολοι μαζι θα χωριστουμε, σε αυτους που θα μεινουν στο maemo σε αυτους που θα πανε sailfish σε αλλους που πηγαν στο tizen και μετα μενουν 5-10 νοματαιοι στο καθενα και παει..

δεν νομιζω ο καλως ο gianpithio να μας τα σβησει...!! παντως εγω δεν εχω προβλημα συνεχιζουμε στο whatsapp. kalua ελα και εσυ!

Αμφιβάλλω, επιπρόσθετα στην αδιαφορία ... Δεν γίνεται όλοι μας, συμπεριλαμβανομένης της κοπέλας σου και της κοπέλας μου, του πατέρα σου και του πατέρα μου και των γιαγιάδων μας, να μπαίνουν και να ψάχνουν random εντολές ή mods στην κοινότητα ... Χαρακτηριστικά, ο πατέρας μου (παράδειγμα κλασσικού μη εξοικοιωμένου τύπου με την τεχνολογία) θα γυρίσει να πει "Να πα να ναναννανα (Β. Παπακωνσταντίνου), θα δώσω 200 ευρώ παραπάνω αλλά θα πάρω κάτι που θα είναι user friendly out of the box ..." !!!!! Και η πλειοψηφία αυτό λέει ...

Και για να επανέλθουμε, πιστεύω πως το n9 είναι η χρυσή τομή !!!!!!!!!!!!!! :p

καλα δεν εννοω πως θα πετυχουν τα ubuntu ουτε πως θα μαθουν εντολες. αλλα πως θα μπει ο κοσμος στην ιδεολογια του linux,δηλαδη να καταλαβει την σημασια της προσφορας,την διαφορα του δωρεαν με του τσαμπα. και να μαθει να ενεργει με εναν διαφορετικο μη εγωκεντρικο τροπο..ετσι μπορει να μπει η βαση για να πετυχουν τα linux, αρχικα ως τροπος συμπεριφορας και αργοτερα στο pc.. γιατι καλως η κακως καθετι μικρο η μεγαλο δειχνει και πως ειναι δομημενη η κοινωνια..

και δεν χρειαζεται να μαθει κανεις τοσες εντολες.. μπορει να γινει οπως λεει ο aliengoa κατι οπως τα mac.. και δεν θα χρειαστει κανεις να βριζει και να καταριεται.. (μπορει η κοπελα μου,αν το sims 3 δεν δουλευει με τα linux θα μου πεταξει το pc στο κεφαλι :p)

Καλό, χρυσό το τηλέφωνο, το καπάκι για το usb κατάφερα και το έσπασα σήμερα, με το καλώδιο :mad::mad::mad:

Τώρα θα βάλω μια λαστιχένια τάπα να χω το κεφάλι μου ήσυχο :(

Καλό, χρυσό το τηλέφωνο, το καπάκι για το usb κατάφερα και το έσπασα σήμερα, με το καλώδιο :mad::mad::mad:

Τώρα θα βάλω μια λαστιχένια τάπα να χω το κεφάλι μου ήσυχο :(

κι εγω το ειχα σπασει και μου το αλλαξαν σε nokia care.τσαμπα.

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Με αυτό το σχόλιο (απο το επίσημο Facebook page της Jolla) τί πιστεύετε ότι θα γίνει;

"In case you didn't know - Sailfish OS is being ported in the community to various devices. Jolla will not support existing devices. That said - have a great weekend folks ;)"

Πηγή

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Με αυτό το σχόλιο (απο το επίσημο Facebook page της Jolla) τί πιστεύετε ότι θα γίνει;

"In case you didn't know - Sailfish OS is being ported in the community to various devices. Jolla will not support existing devices. That said - have a great weekend folks ;)"

Πηγή

Αυτο σημαινει "Δεν θα ασχοληθουμε με το n9.. Παρτε ομως τα image" η καταλαβα λαθος?

Αφου n9/n950 χρησιμοποιουν, τι τους πειραζει να το υποστηριξουν? Εμας τους κατοχους βοηθανε και οχι την nokia..

Προφανώς βγάζουν την ουρά τους απεξω για να μην μπλέξουν. Πάντως αν δώσουν image για Ν9 αυτό σημαίνει πως θα μπορέσουμε να το βάλουμε στο κινητό μας. Μάλλον θα εννοούν για προβλήματα ή εφαρμογές. Και αντε το βάζουμε εμείς, τι εφαρμογές θα τρέχουμε; Θα παίζει κατευθείαν απο android?

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Προφανώς βγάζουν την ουρά τους απεξω για να μην μπλέξουν. Πάντως αν δώσουν image για Ν9 αυτό σημαίνει πως θα μπορέσουμε να το βάλουμε στο κινητό μας. Μάλλον θα εννοούν για προβλήματα ή εφαρμογές. Και αντε το βάζουμε εμείς, τι εφαρμογές θα τρέχουμε; Θα παίζει κατευθείαν απο android?

Ολη η ουσια εκει ειναι :D

Θα το ηθελα σε dualboot μαζι με το meego παντως και οχι μονο του (δεν προλαβα να το χαρω ακομα!:p)

οταν λεει have a great weekend τι εννοει? θα το εχουμε σημερα αυριο??? :p

απο οτι διαβασα παντως σε κατι στο fb τους,το τελικο ui δεν ειναι αυτο που ειδαμε..θα αλλαξει..

λογικα θα τρεχει android και ελπιζω και εγω σε dualboot.. για αρχη τουλαχιστον,να το δοκιμασουμε.

μετα βλεπουμε!