Jump to content

Αoson M19

Tabletistas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μου απάντησαν από την εξυπηρέτηση ότι πριν τον απρίλιο δε θα παράγει κομμάτια η εταιρεία και αν θέλω να το αλλάξω σε vi40, U9GT2?

αξίζει λέτε η αναμονή?

για το aoson m19 λέω έτσι!!!

νομίζω το Onda ειναι το τοπ και πιο πληρες ταμπλετ. Τσέκαρε για custom roms και γενικώς για support και χτύπα το...

Το cube δεν έχει HDMI εαν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Με το Μ19/Μ12Β δεν βλέπω φώς ακόμα για ICS είναι πολυ χάλι η κατάσταση ενω το Onda έρχεται έτοιμο. Βέβαια μην σε πάρω στον λαιμό μου, ψάξε στα φορουμ να βρείς παραπάνω πληροφορίες.

Edited by pappas81

• Απαντήσεις 204
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι αλλά από ότι ρώτησα δεν έχουν διαφορά στις επιδόσεις σχεδόν καμμία και πολλά παιδιά με το m19 είναι υπερευχαριστημένα επομένως μια που δε βιάζομαι θα περιμένω.

επίσης το m19 έχει full usb και όχι μίνι usb κάτι που για μένα μετράει .

ευχαριστώ πάντως να σαι καλά papas81

ναι αλλά από ότι ρώτησα δεν έχουν διαφορά στις επιδόσεις σχεδόν καμμία και πολλά παιδιά με το m19 είναι υπερευχαριστημένα επομένως μια που δε βιάζομαι θα περιμένω.

επίσης το m19 έχει full usb και όχι μίνι usb κάτι που για μένα μετράει .

ευχαριστώ πάντως να σαι καλά papas81

Όσο το ψάχνω κι εγω ανακαλύπτω συνέχεια πράγματα . Πριν 3 ημέρες μου ήρθε εμένα το M12Β που είναι βασικά το Μ19 με 8GB όμως αντί για 16 . Έχεις δίκιο οτι απο επιδόσεις δεν έχουν διαφορά αλλά...

Το ICS είναι μεγάλο συν και υπάρχει διαφορά , στο λέω διότι το χρησιμοποιώ εδω και 2-3 μήνες στο Nexus S που έχω.

η CPU και η GPU είναι Α10 (cortex A8 δλδ) και mali400. Ενα setup δλδ που έχει και η samsung με το Galaxy S2. Πιστευω οτι θα έχει καλύτερη συμβατότητα με τα προγράμματα και τα παιχνίδια αφου κάνεις model spoofing (δλδ να το κάνεις στο market να φαίνεται σαν Galaxy S2 ή Galaxy Tab ). Πχ εγω οτι και να έχω δοκιμάσει απο Gameloft και EA δεν μου τα τρέχει λέγοντας μου οτι δεν είναι συμβατή η συσκευή μου και ας έχω κάνει spoofing . Στο Onda ίσως να έχεις περισσότερες πιθανότητες . Ψάξε το αυτό και πες μου.

Και μιας και το ανέφερα , εαν έχει καταφέρει κάποιος να κάνει το Μ19 να τρέξει gameloft η ΕΑ (πχ NBA Jam ) ας το πεί εδω να μας πεί και πως, θα το εκτιμούσα .

μου βάζεις φωτιά τώρα φίλε μου... :)

είναι συμβατό με το android market official έτσι?

έχει κανένας από εδώ το onda να μας πει εντυπώσεις?

πάντως από τα βίντεο που είδα και για τα 2...vi40 m19

δε ξέρω γιατί αλλά ειναι πιο όμορφο το m19 σε εικόνα...

αυτό με τράβηξε πιο πολύ...

τώρα αν δε παίζει ένα δύο παιχνίδια δε με ενδιαφέρει

αλλά να έχει οθόνη που να...σκίζει είναι πρωτης σημασίας.

στο βίντεο του merimobiles το onda δε με τράβηξε στην εικόνα του

αν και φαίνετε το ίδο γρήγορο με το m19 δε το συζητάω αυτό

αλλά στο review του tabletista για το m19 η οθόνη σόρι κιόλας...

μαμάει και δέρνει...ίσως αυτό να με τράβηκε περισσότερο ...

Tα 3 μεγάλα πλεονεκτήματα του Μ19 είναι :

1. O σχεδιασμός του. Είναι σαφώς πιο όμορφο από τα άλλα tablets 9.7".

2. To πραγματικά μικρό του βάρος.

3. Η full usb που έχει.

Ανταγωνιστές του θεωρώ μόνο 2 tablets προς το παρόν από τα άπειρα που έχουν βγει τελευταία και είναι όλα τα ίδια με διαφορετικά ονόματα.

Το Onda Vi40 που υπερέχει στις κάμερες και το Sanei N90 που υπερέχει στην ύπαρξη bluetooth, με το τελευταίο να είναι βέβαια σαφώς πιο παχύ από το Μ19, αρνητικό μεν αλλά όχι απαγορευτικό κατά την άποψη μου.

Για αυτό το λόγο το Μ19 το πούλησα ήδη και θα αντικατασταθεί με το προαναφερθέν Sanei N90.

Άσχετο - Μέσα στο ΣΚ ανεβάζω video και review για το playTAB e7(ή LY-F1s).

Βγαινουμε offtopic αλλα το Sanei N90 Που μου γυαλισε στο ματι , για αλλη μια φορά τα specs του είναι μπερδεμένα οσο αφορά το BT.

Στα περισσότερα sites δηλώνουν οτι δεν έχει και στο etablet.gr λεει οτι έχει!Ισως να το πέτυχα και σε κάποιο forum οτι λένε οτι έχει αλλα δεν είμαι 100% σιγουρος για το που το βρήκα.

Μένει κάποιος να το πάρει στα χέρια του να μας πεί και μας πριν παραγγείλουμε!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βγαινουμε offtopic αλλα το Sanei N90 Που μου γυαλισε στο ματι , για αλλη μια φορά τα specs του είναι μπερδεμένα οσο αφορά το BT.

Στα περισσότερα sites δηλώνουν οτι δεν έχει και στο etablet.gr λεει οτι έχει!Ισως να το πέτυχα και σε κάποιο forum οτι λένε οτι έχει αλλα δεν είμαι 100% σιγουρος για το που το βρήκα.

Μένει κάποιος να το πάρει στα χέρια του να μας πεί και μας πριν παραγγείλουμε!!!!

Υπάρχουν 2 εκδόσεις, μία με ΒΤ και μία χωρίς.

http://www.merimobiles.com/Window_N90_1GB_RAM_16GB_IPS_ICS_4_0_p/meri3186.htm

http://www.merimobiles.com/Gemei_G9_ICS_4_0_3_1GB_RAM_16GB_9_7inch_IPS_1_2GHz_p/meri4083.htm

το πρώτο μου φαίνετε δυνατό γιατί δε το χει αναφέρει κανείς?

το δεύτερο επίσης δυνατό.

ποια η διαφορά τους με το aoson?

Toν τελευταίο ενάμισι μήνα έχουν ξεφυτρώσει κυριολεκτικά ένα κάρο παρόμοια tablets 9.7 ιντσών.

Κατά 99% είναι όμοια μεταξύ τους και αλλάζει μόνο το όνομα τους. Κλασσική περίπτωση Κινέζων!

Το Μ19 διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα στον σχεδιασμό και στο ότι έχει Full USB. Rockchips και Allwinner είναι το ίδιο καλοί σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους με τον δεύτερο να υπερέχει στο ότι κάνει cloning στην τηλεόραση.

Δεν εχω δουλεψη καποιο αλλλο ταμπλετ, αλλα το Μ19 που εχω τα σπαει, αν καταφερουμε και κανουμε και κατι με το Bluetooth θα ειναι απλα τελειο. Edited by trikalos

το παραγγειλε μεσω εμενα ενα φιλαρακι μου και αυριο θα το εχουμε στα χερια καθως εφτασε μετα απο 10 μερες ταξιδι.........

ηρθε και εμενα σημερα πολυ καλη πρωτη εντυπωση αλλα εχει το παλιο μαρκετ πως βαζω το νεο? και root πως γινεται?

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

• 3 weeks later...

root εγω εκανα με το SuperOneClick, και το νεο market θα εγκατασταθη μονο του.

Νεα αναβαθμιση της εκδοσης 4,0 απο τους κινεζους. (M19 Android4.0_v1.2)

http://www.szaoson.com/ipad/download.aspx

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

root εγω εκανα με το SuperOneClick, και το νεο market θα εγκατασταθη μονο του.

Νεα αναβαθμιση της εκδοσης 4,0 απο τους κινεζους. (M19 Android4.0_v1.2)

http://www.szaoson.com/ipad/download.aspx

το εχεις δοκιμασει??με το προηγουμενο το v1.1 εχει διαφορα?

Ναι την πέρασα, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να κάνω,root . και έβαλα μια rom από ένα ισπανό που είναι root και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δεν ξέρω ακόμα τι έχει γίνει και με το Bluetooth? Η το gps?

Δεν ξέρω ακόμα τι έχει γίνει και με το Bluetooth? Η το gps?

Από την στιγμή που δεν βλέπεις την επιλογή Bluetooth κάτω από το WiFi στα settings, σε όποια rom ή αναβάθμιση εγκαθίσταται, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει bluetooth όσο και να χτυπιόμαστε :)

Ναι την πέρασα, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να κάνω,root . και έβαλα μια rom από ένα ισπανό που είναι root και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δεν ξέρω ακόμα τι έχει γίνει και με το Bluetooth? Η το gps?

αξιζει να την περασουμε ?η καλα ειμαστε με την 2.3?ειναι πιο γρηγορο με την καινουρια?

αν περασουμε την καινουρια μετα πρεπει να ξαναπερασουμε ολες τις εφαρμογες απο την αρχη ε??

αξιζει να την περασουμε ?η καλα ειμαστε με την 2.3?ειναι πιο γρηγορο με την καινουρια?

αν περασουμε την καινουρια μετα πρεπει να ξαναπερασουμε ολες τις εφαρμογες απο την αρχη ε??

Κοιτά από ταχύτητα εγώ την βλέπω μια από τα ιδία. Απλά έχει αρκετά παραπάνω πραγματάκια πάνω που με εξυπηρετούν καλυτέρα. Όσο για της εφαρμογές, αν και έκανα back up με το titanium δεν μπόρεσε να μου της επαναφέρει.

μολις το περασα το 4..πολυ καλο!!μου φαινεται οτι ειναι πιο smooth και η οθονη εχει καλυτερη απεικονιση.αλλα γιατι εχει μονο τις δωρεαν εφαρμογες στο google play??θελω να περασω το tapatalk και δεν το εχει επειδη δεν ειναι δωρεαν.ελεος! :mad:

μολις το περασα το 4..πολυ καλο!!μου φαινεται οτι ειναι πιο smooth και η οθονη εχει καλυτερη απεικονιση.αλλα γιατι εχει μονο τις δωρεαν εφαρμογες στο google play??θελω να περασω το tapatalk και δεν το εχει επειδη δεν ειναι δωρεαν.ελεος! :mad:

Και σε μένα η τελευταία αναβάθμιση που πέρασα δεν έχει εφαρμογές επί πληρωμή, αλλά δεν έχει ούτε το Google map και το Skype. Αυτά μπορούμε να τα βρούμε κάπου ξεχωριστά?

κοιτα τελικα μεσα απο το google play δεν το βγαζει το tapatalk,αλλα μπηκα στο ιστορικο που εχω κατεβασει τις διαφορες εφαρμογες και το ειχε εκει μεσα και το κατεβασα κανονικα.δοκιμασε και εσυ το ιδιο καπου εκει μεσα ειναι..

Ειναι ευκολο να μου πειτε πως να κανω την αναβαθμιση απο 2.3 σε 4 ?:rolleyes:

Για δες εδω: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4024081#post4024081

Λοιπον η καλύτερη έκδοση εως τώρα είναι η Android 4.0.3 TKF version 1.4, based on Official 1.2, έχει ως βάση την επίσημη έκδοση 1.2 αλλά είναι λίγο πειραγμένη για καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ τη χρησιμοποιώ κάποιες μέρες τώρα και δεν έχω δει κάποιο σοβαρό bug. Αν θέλετε δοκιμάστε τη και εσεις. Απόσο είδα το 3G δουλεύει (εγώ έχω built-in) και είναι rooted. Τέλος νομίζω δεν λειτουργεί το Opera αλλα μικρό το κακό γιατί έβαλα Dolphin...

Download Link

Μέσα στο zip αρχείο υπάρχει το img που είναι η rom, τα drivers για το ταμπλετ και το RK batch tool για την εγκατάσταση. Θα δώσω και κάποιες σύντομες οδηγίες για να προλάβω τις ερωτήσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Ξεζιπάρουμε τα αρχεία που μόλις κατεβάσαμε κάπου που τα βρίσκουμε εύκολα εννεοείται.

2. Συνδέουμε το micro USB μόνο στο Μ19 αρχικά.

3. Έχοντας πατημένο το πλήκτρο Menu στο Μ19 βάζουμε το USB καλώδιο στο PC και συνεχίζουμε να το κρατάμε πατημένο για περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να αναγνωρίσει το PC ότι συνδέθηκε μία νέα συσκευή.

4. Αν εγκαταστήσει αυτόματα τους drivers όλα super. Αν όχι, δεξί κλίκ στο My Computer -> Manage -> Device Manager. To M19 θα εμφανιστεί με το όνομα που θα το αναγνωρίσει το PC έχοντας ένα θαυμαστικό. Δεξί κλικ επάνω του και Update Driver. Πηγαίνουμε εκεί που ξεζιπάραμε τους drivers και επιλέγουμε τους σωστούς ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας. Κάνουμε το update.

5. Ανοίγουμε το RK batch tool που θα πρέπει κάτω αριστερά όπου είναι το τετράγωνο που γράφει 1 να είναι πράσινο, αυτό σημαίνει ότι έχει συνδεθεί το ταμπλετ. Εν συνεχεία πατάμε πάνω δεξιά το κουμπί με τις 3 τελείες και επιλέγουμε το αρχείο AOSON_M19_TKF_1.4-6.img και πατάμε Upgrade! Σημείωση, εαν θελήσουμε αργοτερα να πετάξουμε έξω αυτή τη ρομ και να βάλουμε την εργοστασιακή πατάμε Restore και όχι Upgrade!

6. Σε περίπου 3-4 λεπτά βαριά έχει τελειώσει και το Μ19 θα κάνει boot. Αφήστε το να ολοκληρώσει την διαδικασία. Θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμοι μόλις δείτε κινέζικα στην οθόνη, όπου και θα πάτε στα Settings(το εικονίδιο είναι διαφορετικό – μοιάζει με οριζόντιο equalizer) και πατάτε στο εικονίδιο με το “Α” και μετά την πρώτη από επάνω επιλογή για να αλλάξετε την γλώσσα.

Τη ρομ τη βρήκα εδώ και οι οδηγίες είναι λίγο αντιγραφή του tabletistas από μία πιο παλία ρομ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

Edited by akis_geo

Λοιπον η καλύτερη έκδοση εως τώρα είναι η Android 4.0.3 TKF version 1.4, based on Official 1.2, έχει ως βάση την επίσημη έκδοση 1.2 αλλά είναι λίγο πειραγμένη για καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ τη χρησιμοποιώ κάποιες μέρες τώρα και δεν έχω δει κάποιο σοβαρό bug. Αν θέλετε δοκιμάστε τη και εσεις. Απόσο είδα το 3G δουλεύει (εγώ έχω built-in) και είναι rooted. Τέλος νομίζω δεν λειτουργεί το Opera αλλα μικρό το κακό γιατί έβαλα Dolphin...

αν δοκιμασες την επισημη μπορεις να μας πεις τι διαφορες εχει αυτη η ανεπισημη και ειναι καλυτερη?

Να σου πω την αλήθεια δεν δοκίμασα την επίσημη 1.2 είχα δοκιμάσει μόνο τη πρώτη που έβγαλε η Aoson και είχε πολλά προβλήματα, απόσο διάβασα στο φορουμ που έβαλα και το λινκ παραπάνω, έχει καθαρίσει λίγο το κώδικα για να τρέχει καλύτερα(σχετικό αυτό), το μαρκετ δουλευει κανονικά(απότι είδα και από τα παιδια παραπάνω κάποιο πρόβλημα υπήρχε, έφτιαξε απόσο λέει το MX player(δεν το έχω δοκιμάσει) και τέλος άλλαξε τα home και escape κουμπιά σε volume up κ down(εμένα μαρέσει αυτό). Κοίτα αν η έκδοση που έχεις δουλεύει κανονικότατα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φλασάρεις πάλι το τάμπλετ