Jump to content

Polls @ myphone.gr: Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;

XL_31
 Κοινοποίηση

Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;  

565 members have voted

1. 1. Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;

• Προτιμώ open source λειτουργικό, θέλω ελευθερία στις επιλογές μου
      398
    • Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία
      143
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      24

Recommended Posts

Οτιδηποτε λειτουργει σωστα και κανει την δουλεια μου, ειτε closed ειτε open source, δεν με νοιαζει.

+1 Με αφήνει παγερά αδίάφορο.

edit: Επίσης νομίζω θα έπρεπε στο Poll να υπάρχει και η επιλογή "δεν με ενδιαφέρει" η οποία είναι διαφορετική από το ΔΞ/ΔΑ.

Edited by ignts
Blackberry 9780 Bold | Blackberry Playbook 16gb

• Απαντήσεις 144
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Open γιατι μπορεις να εχεις τα παντα στο κινητο σου , ειτε αυτο ειναι κατεβασμα mp3 , ειτε προβολη ταινιων ή κατεβασμα drivers για ενα PC που δεν εχει δει Lan drivers και γενικα για οτι μου κατεβει στο κεφαλι. Δεν μπορω τα Closed συστηματα γιατι σε αντιθεση με αυτον που απαντησε (Closed για δουλεια) μου ειναι αδυνατο να κανω κατι σε π.χ iOS εκτος απο gaming.
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Και τα δυο εχουν τα καλα τους.

εξαρταται τις αναγκες σου.

πιστευω πλεον το λειτουργικο το καθοριζει το marketplace του και το οικοσυστημα γυρω του και δεν εχει τοση σημασια αν ειναι κλειστο η ανοιχτο.

Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS

Ανοιχτό λειτουργικό για να το διαμορφώνεις εσύ όπως θέλεις και όχι όπως έχει σκεφτεί ο κατασκευαστής οτι θα ήθελες.

Open-source OS: Για αυτούς που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του κάθε bit/byte της συσκευής τους.

Closed-source OS: Για αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή τους.

@damokles: Συμφωνώ 100% με το post σου.

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Μην ξεχνάμε ότι το βασικό πλεονέκτημα ενός open source λειτουργικού είναι ότι ο καθένας μπορεί να δει και να αναλύσει τον κώδικα του ενώ σε αντίθεση στο κλειστού κώδικα την διαχείριση έχει μόνο η εταιρεία που το φτιάχνει και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να έχει κρύψει εκεί μέσα.

Open-source OS: Για αυτούς που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του κάθε bit/byte της συσκευής τους.

Closed-source OS: Για αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή τους.

Παντού Open Source τρέχω και απολαμβάνω την ζωή μου χωρίς κολλήματα :D

Κλειστό όπως το symbian κάποτε ναι. Kλειστό όπως το ios & wp7 να μου λείπει.

Και σιγά το επαγγελματικό εργαλείο που είναι με κλειστό os. Λες και με ένα android δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια.:lol::rolleyes:

Open λοιπόν ...:cool:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Προφανως open source.

Btw το παρακάτω είναι ότι πιο fail έχω διαβάσει

"Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία"

Αυτός που το έγραψε τι σκεφτόταν ? Τα windows ? To symbian (πριν γινει open) ? 'Η την apple ?

Οpen συστημα. Ο λόγος που ενώ κάποτε με τράβαγε η apple (μιλάμε εποχή Mcintosh) ποτέ δεν πήγα εκεί. Τι να κάνω ένα σύστημα που ουσιαστικα θέλει τον χρήστη να είναι αβουλο όν και να περιορίζεται στον υπολογιστή / κινητό / whatever που πλήρωσε αρκετά χρήματα για να αποκτήσει;

Από την άλλη, το android για παράδειγμα όπως και άλλοι επισημάναν σου δίνει την δυνατότητα, αν θες να το αφήσεις ακριβώς όπως το παίρνεις, να το διαχειριστείς ως stock όπως λέμε, ή αν θες να του αλλάξεις τα πετρέλαια. Και αυτή την ομορφιά ειναι που δεν αλλάζω με τίποτα.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

open κανονικα -γερα και κανεις οτι θες το πληρωνεις και το κανεις ΕΣΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ οχι να το εχεις πληρωσει (χοντρα) και να μην μπορεις να κανεις τιποτα στο κατω-κατω ειναι δικο σου οχι της καθε εταιριας;)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=568971986488193&set=a.322449567807104.91091.322436297808431&type=1&theaternokia 3110 -nokia 3120-vodafon joy845- Huawei ideos x3- sony ericsson xperia neo v samsung galaxy POCET GTS-5300-thl w100- pipo-s2 lenovo thinkpad E540 ICORE 5 4210M

Hiaomi Redmy Note 2 Prime

Προφανως open source.

Btw το παρακάτω είναι ότι πιο fail έχω διαβάσει

"Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία"

Αυτός που το έγραψε τι σκεφτόταν ? Τα windows ? To symbian (πριν γινει open) ? 'Η την apple ?

^με πρόλαβες:)

στην δική μου περίπτωση αν και χρησιμοποιώ android( (και είμαι μια χαρά σταθερός) θα έλεγα πως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο γιατί και ios ή Wp7 να είχα πάλι στην χακιά και το custom θα το είχα μέχρι να κάνει αυτά που θέλω.Ψήφισα open διότι αν είναι να "δουλέψω" για να βγάλω το 100% από μια συσκευή ε τότε ας μην την χρυσοπληρώσω κιόλας.

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Open Source. Όχι για την ελευθερία στη διαμόρφωση. Αλλά για την ελευθερία στην ιδιοκτησία. Ασφαλώς και το closed source μπορεί να σου ανήκει - αρκεί να το πληρώσεις. Αν όμως δεν μπορείς (για τον οποιοδήποτε λόγο) να πληρώσεις ένα εμπορικό προϊόν, ενώ το έχεις ανάγκη; Είναι δικλείδα ασφαλείας το δωρεάν. Εξασφαλίζει ότι και με τίποτα θα μπορείς να έχεις κάτι.

open source δεν σημαίνει δωρεάν.

το κλειστό λογισμικό ακόμα και αν το πληρώσεις δεν σου ανήκει, απλώς αποκτάς δικαίωμα χρήσης υπό όρους.

Απαντησα closed source ,γιατι πρωτον δεν ξερω (ακομα) να φτιαχνω εφαρμογες και 2ον γιατι δεν ξερω τις διαφορες και τα ειδικα χαρακτηριστικα του καθε λειτουργικου :p
:w00t:

Νομιζω δεν θα επρεπε να τιθεται τετοιο ερωτημα. Τα open source OS εχουν ιστορικα αποδειχθει καλυτερα σε ολους τους τομεις. Η αποψη μου ειναι οτι τα closed source OS ειναι το μεγαλυτερο εμπορικο "τρικ" του αιωνα. Με αυτα εχουν πλουτισει οι γνωστοι αγνωστοι (Microsoft, Apple κλπ). Open source και παλι open source.

Nokia 3410 --> Nokia 7260 --> Sony Ericsson W610i --> LG KU990 Viewty --> Sony Ericsson XPERIA X8 --> Huawei Ideos X5 Pro --> Motorola MotoG 2nd Gen. --> Huawei P10 Lite --> Samsung Galaxy S10 128 --> Samsung Galaxy S23 128

Σαφώς προτιμώ το Open Source δηλαδή το Android γιατί δεν πιστεύω πώς υπάρχει κάποιο άλλο ανοικτού κώδικα λογισμικό στα smartphones, σωστά; (Εξαιρώ βέβαια το τελείως πειραματικό Linux στο hd2).

Τώρα με την I.C.S. που γίνεται μια προσπάθεια προς τον περιορισμό των διαφοροποιήσεων του UI από κατασκευαστή σε κατασκευαστή θεωρώ πως θα γίνει ακόμα πιο σταθερό για τον μέσο χρήστη που δεν το έχει S-off, με custom roms κ.λπ... :happy:

The HD2 has no limits. It's middle name is INFINITE!

P800, P990i, P1, LEO(!), Sensation, Lg Nexus4, Lg Nexus5, One M8(!), Z5_6853

Αντώνης.

Αν και ψήφισα open, θα πω ότι είμαι κάπου ανάμεσα. Δηλαδή θέλω ένα σταθερό λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να δέχομαι ό,τι μου επιβάλλει μια εταιρία! Οι παραμετροποιήσεις είναι χρήσιμες για να φτιάξεις ένα λειτουργικό όσο το δυνατόν πιο βολικό για εσένα. Ωστόσο θα έπρεπε να υπάρχει και 3η επιλογή του στυλ: Μου είναι αδιάφορο, αρκεί να καλύπτει τις ανάγκες μου... ;)

Στο android εχεις την "ελευθερία" να προσπαθείς να το κάνεις να δουλέψει σωστά

Κανεις λαθος. Το android ΔΟΥΛΕΥΕΙ σωστα και εχεις την ελευθερια να το παραμετροποιησεις και να το βελτιωσεις οπως θες. Δεν καθεσαι να ανεχεσαι τα καπριτσια του καθε φρουτου (βλ.apple).

Υ.Γ. Ασε που εχει και αναφορα παραδοσης μυνηματων! :p:lol::lol::lol::lol::X

Nokia 3410 --> Nokia 7260 --> Sony Ericsson W610i --> LG KU990 Viewty --> Sony Ericsson XPERIA X8 --> Huawei Ideos X5 Pro --> Motorola MotoG 2nd Gen. --> Huawei P10 Lite --> Samsung Galaxy S10 128 --> Samsung Galaxy S23 128

στο ios δεν εχεις αυτη την ελευθερια εκτος και αν κανεις jb οποτε παλι χαζομαρα ειπες...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

Ενω στα κλειστα λειτουργικα εχεις την "ελευθερια" του μακακα οπου σου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες και στηριζονται στην αγνοια, στην ελλειψη πληροφοριας και στο παραμυθιασμα.

Εγώ μια φορά γέλασα! :lol::lol::lol:

Blackberry 9780 Bold | Blackberry Playbook 16gb

ακομα δεν εβαλαν αναφορα παραδοσης?

*Βαλανε βαλανε!!Μονο μεταξυ iphone με ios 5 μεσω του imessage...απαραδεκτο..:mad:

εχω το iphone με ios5 και αυτο εχω καταλαβει..διορθωστε με αν κανω λαθος..

http://www.walldesign.gr[sIGPIC][/sIGPIC]