Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Ericsson T39


VeCo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μερικά πράγματα μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσα χρόνια κι αν περάσουν. Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς της κινητής τηλεφωνίας όπως είμαστε οι πλείστοι εδώ στο myPhone το ίδιο συμβαίνει και για το πρώτο μας κινητό τηλέφωνο. Έτσι ήταν - και είναι - για μένα το Τ39m. Εντάξει, για να ακριβολογούμε το T39m δεν ήταν το πρώτο μου κινητό (ήταν το... τέταρτο), αλλά ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που επέλεξα μόνος μου.

 

Ήταν πριν από δέκα χρόνια, Νοέμβρη μήνα όταν το απέκτησα. Μετά από τρεις συσκευές που είχαν καταλήξει σε μένα όταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους αγόρασαν νεότερα και καλύτερα κινητά, πήρα την απόφαση πως είχε έρθει ο καιρός να διαλέξω κάτι που να μου ταιριάζει. Εκείνο τον καιρό ήταν η εποχή της παντοδυναμίας της Nokia και είτε ήσουν φανατικός φίλος και θιασώτης των κινητών τηλεφώνων των Φινλανδών, είτε ήσουν ορκισμένος πολέμιος τους και «εναλλακτικός». Προσωπικά, είχα δοκιμάσει ήδη Nokia (2110), Motorola (V3690) και Ericsson (R320s) και από τα τρία περισσότερο είχα λατρέψει το τελευταίο, σε σημείο που να θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό Ericsson-άκια. Άρα τα Nokia 3310/3330 που ήταν τα best sellers της αγοράς απορρίπτονταν άμεσα. Δεν ήθελα κάτι που να είχε ο καθένας, ήθελα κάτι ξεχωριστό, ένα κινητό τηλέφωνο με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερο χαρακτήρα και φυσικά αξεπέραστο στυλ. Ο πατέρας μου με το T28s (άλλο κορυφαίο κινητό τηλέφωνο) και η μητέρα μου με το T18s με είχαν βάλει στον... σωστό δρόμο και δεν χόρταινα να περιεργάζομαι τα κινητά τους. «Άσ' το βρε παιδί μου το κινητό, θα το κατσιάσεις», η μόνιμη επωδός της μάνας μου.

 

Θυμάμαι πεντακάθαρα την μέρα που το αγόρασα. Μόλις ήρθα σπίτι από το σχολείο, πήγα με την μητέρα μου σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας και αφού έδωσα τα 500 - τότε - ευρώ που είχα φυλάξει για ενάμιση χρόνο, έκανα πλέον δικό μου το Ericsson T39m σε Classic Blue χρώμα, το ωραιότερο κατά την άποψη μου - αλλά και κατά γενική ομολογία - από τα τρία διαθέσιμα (Classic Blue, Icecap Blue και Rose White).

 

Το πακέτο της συσκευής περιελάμβανε δύο μπαταρίες, την Ultra Slim που μπορεί να είχε τους μικρότερους χρόνους αναμονής και ομιλίας αλλά κατέβαζε αισθητά το βάρος και την Standard η οποία ανέβαζε αντίστοιχα τους χρόνους αυτούς κατά πολύ. Υπήρχε δε και τρίτη επιλογή, της High Capacity μπαταρίας, η οποία με συντηρητική χρήση έδινε χρόνους αναμονής που ξεπερνούσαν άνετα την εβδομάδα. Η δεύτερη μπαταρία ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τις πρώτες εκείνες μέρες που δεν αποχωριζόμουν τη συσκευή σχεδόν ούτε στον ύπνο μου, προσπαθώντας να μάθω και το τελευταίο υπομενού. Οι οδηγίες χρήσης είχαν γίνει το αγαπημένο μου βιβλίο, καθώς είχα βαλθεί να φτιάξω όλες τις ρυθμίσεις της συσκευής όπως ακριβώς τις ήθελα. Σίγουρα το μενού του T39m δεν έφθανε σε κανένα βαθμό την πολυπλοκότητα και το μέγεθος των σημερινών, αλλά για τα δεδομένα της εποχής ήταν το λιγότερο πλήρες αλλά και μεγάλο σε μέγεθος.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/2745/sam-2795.jpg

 

Δεν υπήρχαν πολλές συσκευές στην αγορά με καλύτερα ή ακόμη και παρόμοια χαρακτηριστικά με την - τότε - ναυαρχίδα των Σουηδών. Για να ακριβολογούμε, η πρωτότυπη συσκευή που είχε παρουσιαστεί ένα χρόνο πριν, ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που ενσωμάτωνε Bluetooth, μία τεχνολογία που εξέλιξε πρώτη η Ericsson και η οποία στο μέλλον θα καθίστατο εκ των ων ουκ άνευ για τα κινητά τηλέφωνα. Το T39m διέθετε ίσως την μεγαλύτερη γκάμα συμβατών με Bluetooth αξεσουάρ, από ασύρματα hands-free και MP3 Players μέχρι το Bluetooth Car που χειριζόσουν μέσω του κινητού τηλεφώνου. Tri-Band πομποδέκτης, GPRS, WAP, Τ9, θύρα υπέρυθρων, Organizer, δυνατότητα αποστολής και λήψης e-mail αλλά και φωνητική κλήση και απάντηση ήταν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Η δε οθόνη του ήταν από τις πλέον ευκρινείς της αγοράς, με ικανοποιητικότατη για το μέγεθος της ανάλυση (101 x 54 pixels).

 

http://content.myphone.gr/photo/full/2743/sam-2796.jpg

 

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του, αυτός φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Κατά τη γνώμη μου δύσκολα θα μπορούσε το κινητό να είναι καλύτερο εμφανισιακά, με το πορτάκι με το σήμα της Ericsson και το συνδυασμό μπλε - ασημένιου στην έκδοση Classic Blue να κάνουν την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Ακόμη και η στρουμπουλή κεραία του, συνέβαλε στο να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα όμορφο, ενώ χάρη σε αυτήν, το T39m μπορούσε να έχει σήμα «καμπάνα» ακόμη και στα δυσκολότερα σημεία.

 

Tο μικρό μέγεθος της συσκευής, μόλις 96 x 50 x 18 χιλιοστά και το βάρος των 86 γραμμαρίων με την Ultra Slim μπαταρία δεν δυσκόλευαν ούτε κούραζαν τον μέσο αλλά και τον απαιτητικό χρήστη κατά την καθημερινή χρήση. Το δε πληκτρολόγιο του ακόμη και σήμερα, μετά από δέκα χρόνια και δεκάδες πτώσεις είναι στιβαρό σαν καινούργιο, τα κουμπιά αρκούντως σκληρά και η απόκριση αμεσότατη.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/2746/sam-2799.jpg

 

Στον «εσωτερικό» του κόσμο, το μενού της Ericsson τότε ήταν αρκετά απλό και σχετικά εύκολο στη χρήση ακόμη και από αρχάριους χρήστες. Πέραν τούτου, η συσκευή διέθετε βοηθητικά κείμενα επεξήγησης των μενού, ενώ μπορούσες να προσθέσεις και τα δικά σου shortcuts στο μενού, δυνατότητα την οποία λίγες συσκευές διέθεταν τότε. Όσο κι αν επιμένουν οι φανατικοί της Nokia, το μενού του T39m δεν ήταν σίγουρα δυσκολότερο από αυτό των 3310/3330. Επιπλέον, διέθετε το καταπληκτικό και εθιστικότατο παιχνίδι Erix στο οποίο έφαγα ατέλειωτες ώρες μέχρι να φτάσω το high score στα ύψη...

 

Μπορώ να πω πως η σχέση μου με το T39m ίσως δεν ήταν ακριβώς έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά έγινε μια σχέση ζωής. Δεν κράτησα καμία συσκευή περισσότερο καιρό απ' όσο καιρό κράτησα το Τ39m και το αποχωρίστηκα με πραγματικά μισή καρδιά, μετά από μία πτώση από μεγάλο ύψος που άφησε τη συσκευή σημαδεμένη... Βρίσκεται ακόμη στο συρτάρι μου, πλάι σε άλλα νεότερα κινητά τηλέφωνα, πλήρως λειτουργήσιμο και περιμένει υπομονετικά πότε θα επιστρέψω σε αυτό.

 

Πράγμα το οποίο μάλλον θα γίνει σύντομα μετά το άρθρο αυτό... ;)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το εξαιρετικότερο κινητό που βγήκε ποτέ! Το είχε ο πατέρας μου μέχρι το Μάρτη του 2011 όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να βρει πλέον σήμα και πήγε στο αρχείο του συρταριού. 12 χρόνια σε λειτουργία και με την ίδια μπαταρία παρακαλώ!!!! Αυτό που ακόμα παραμένει αξεπέραστο για το Τ39 είναι η ποιότητα και πιστότητα της ακουστικής του ηχείου του και το μικρόφωνο του επίσης!!! Δεν συνάντησα ποτέ καλύτερη ποιότητα και πιστότητα ακουστικής μέχρι σήμερα... Edited by imaginos
Link to comment
Share on other sites

Επικό και θεϊκό, απλά!

Υπήρξε έρωτας ανεκπλήρωτος, είχα τα Τ65 και Τ20e. Πριν 3 χρόνια, νομίζω, το πήρα από το eBay, αλλά αποδείχτηκε ελατωμματικό, όπως και το δεύτερο που αγόρασα! :mad:

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι :love::love:

 

Δεν το είχα ποτέ μου αυτό το κινητό, αλλά πολύ το γούσταρα. Αν θυμάμαι καλά, ήθελα να το αγοράσω, αλλά λίγους μήνες αργότερα θα έβγαινε το Ericsson T68m και είπα να κρατηθώ. Νομίζω αυτός είναι ο λόγος που δεν το πήρα. Ό,τι και να λέμε, ήταν μία συσκευή - ορόσημο.

 

Αρχικά, είχε παρουσιαστεί ένα πρωτότυπό του σε κίτρινο χρώμα, το Ericsson T36s, αν δεν κάνω λάθος.

 

Υ.Γ.: Περιμένω τον mixtri εδώ:p

Link to comment
Share on other sites

και ελεγα ποτε θα το βαλετε!!!! ερωτας με την πρωτη ματια.. παραμενει ακομα ενα απο τα καλυτερα κινητα που εχω αγορασει ποτε.. οπως ειπε και πιο πανω ο φιλος οταν οι αλλοι ειχαν νοκια εγω με το συγκεκριμενο ενιω8α ξεχωριστος..θυμαμαι που το αγορασα και του ειχα βαλει το ringtone toυ jurassic park!!!και οι φιλοι μου ζηλευαν γτ δεν ειχε βγει για νοκια!!!! ωσπου βγηκαν τα εγχρωμα κινητα και το αλλαξα..και το εδωσα στην μανα μου οπου το εχασε.. πριν κανενα 2μηνο σκεφτομουν να το αγορασω απο κανενα ebay αλλα εκτος οτι το δινουν πανακριβα δεν ξερω και σε τι κατασταση 8α ειναι... Edited by ntrekos
Link to comment
Share on other sites

Aπο τα καλυτερα κινητα αν οχι το καλυτερο της εποχης του για μενα!Δυστυχως τοτε που πηγαινα λυκειο μεχρι το Τ29s μπορεσα να παρω.Φοβερο τηλεφωνο τελεια μπαταρια και εξαιρετικα λεπτο οντως!Καπου αναφερθηκε το R320 το οποιο περασε και απο μενα.Σπανιο κινητο το οποιο ξαφνικα με αφησε χωρις μπαταρια και πηρα μετα εγχρωμο.Φανατικος ericsson!
Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Απιθανο κινητο!!!! Ας μου πει ομως καποιος πως μπορω να βρω τον κωδικο ασφαλειας γιατί τον τον εχω ξεχασει και εχω βαλει κλειδωμα σιμ και δεν μπορω να το ανοιξω....

 

Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύεται η γραφή τύπου sms!

Edited by mcde
Link to comment
Share on other sites

Απιθανο κινητο!!!! Ας μου πει ομως καποιος πως μπορω να βρω τον κωδικο ασφαλειας γτ τον τον εχω ξεχασει κ εχω βαλει κλειδωμα σιμ κ δεν μπορω να το ανοιξω....

 

νομίζω ο κωδικός είναι 0000

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ.: Περιμένω τον mixtri εδώ:p

 

Χαχαχαχα :lol:

 

πριν κανενα 2μηνο σκεφτομουν να το αγορασω απο κανενα ebay αλλα εκτος οτι το δινουν πανακριβα δεν ξερω και σε τι κατασταση 8α ειναι...

 

Ψάξε και Αγγελιόπολις.. ;)

 

Ontopic: Αν και φανατικός Nokiaάκιας, είχα το t29s για λίγο καιρό... Μέχρι που κάηκε η πλακέτα του και πετάχτηκε κάπου...... :( Αυτός ο γαλάζιος φωτισμός στην οθόνη και τα πλήκτρα του ήταν όλα τα λεφτά.... ( Οι Nokiaάδες μη με βρίσετε.... Ένα παραστράτημα ήταν.... :lol: )

Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Πολύ πετυχημένο κινητό. Ο μόνος λόγος που δεν μ άρεσε ήταν η μικρή του οθόνη.

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετική συσκευή που όμως (δυστυχώς) δεν απέκτησα ποτέ! Είχε ιδιαίτερο design κι επίσης ήταν μικρό και χώραγε άνετα στην τσέπη. Αναμφίβολα, από τα καλύτερα κινητά που έχουν υπάρξει!! Συγχαρητήρια στον αρθογράφο...:D
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ίδιο με αυτό ήταν και το R520s. Οι διαφορές τους ήταν στο ότι είχε μεγαλύτερη οθόνη και 1 ακόμη που δεν θυμάμαι :p

 

edit: μήπως ήταν υποστήριξη του HSCSD στο R520s η 2η διαφορά;

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

Το ειχε ο θειος μου. Ψαχνοταν παντα για μικρα κινητα. Μετα πηρε το νοκια 6100 και σημερα το Sony Ericsson Xperia X10 mini μετα τον spiro.

Καλο κινητακι ηταν και με πολυ σοβαρο στυλ. Αλλα εκεινη την εποχη ηταν πιο ωραιο το νοκια 8310.Το 8210 επισης που ειναι στο ιδιο μεγεθος και με εσωτερικη κεραια βγηκε το 99, ενω το Ericsson T39 το 2001!

Link to comment
Share on other sites

Ε, δεν την έλεγες και καλή την εσωτερική κεραία του 8210, σε σύγκριση με του T39m... Ok, το 8210 εικονομηνύματα και μικρά κουμπάκια είχε. Η καινοτομία που εισήγαγε ήταν το εξαιρετικά μικρό μέγεθος μονο. Σε όλα τα άλλα(Bluetooth, GPRS, ποιότητα λήψης, WAP κλπ. )ήταν ένα τίποτα :p μπροστά στο T39m
Link to comment
Share on other sites

Το απολυτο Ericsson κινητο.

 

Απιθανη συσκευη.

Συμφωνώ απόλυτα!

Προιόν πολυετούς ωρίμανσης.

Εξαιρετικό. Δυστυχώς ποτέ δεν το απέκτησα...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

για ποια ποιοτητα ληψης της κεραιας μιλατε ρε παιδια?

το κινητο ειχε την χειροτερη ληψη απο καθε αλλο κινητο (τουλαχιστον οσο αφορα τα νοκια)

καθε βδομαδα στο service της ericsson ημουν για αλλαγες κεραιων και αναβαθμισεις και απλα δεν ελεγε να πιασει σημα.

πλακα μου κανετε?

 

κατα τα αλλα ισος το αγαπημενο μου κινητο, ασχετα με ολα τα αλλα που αγορασα αργοτερα, φοβερο design αν και θυμαμαι οτι οταν το πρωτοειδα στην διαφημηση της τηλεοραση σχολιασα παααρα πολυ αρνητικα το design. :X

 

δεν αναφερθηκε οτι ηταν το μοναδικο κινητο απο οσο θυμαμαι με οθονη υψηλης για τοτε ευκρινειας με 4 αποχρωσεις του γκρι παρακαλω :D

τα wallpapers του ηταν απιθανα, το πρωτο κινητο με bluetooth που μαλιστα μπορουσες να παιξεις διπλο tennis χρησιμοποιοντας 2 κινητα με συνδεση bluetooth...

ειχε αξεσουαρ mp3 player το οποιο εμπαινε κατω απο το κινητο, το εχει βαλει και σε φωτο ο αρθρογραφος.

ειχε πολυ γρηγορο μοντεμ για την εποχη του και πολλα αλλα

 

ηταν πολυ μπρωστα το τηλεφωνο....

 

δυστηχως το δικο μου ειχε μια ασχημη πτωση και απο τοτε εμεινε κουφο καθως χαλασε η επαφη απο το πορτακι και δεν λειτουργει το μικροφωνο. κριμα :cry:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ πετυχημένο κινητό. Ο μόνος λόγος που δεν μ άρεσε ήταν η μικρή του οθόνη.

 

Για την σειρα αυτη, ο οθονη του δεν ηταν μικρη

 

***και για να μην ξεχνιομαστε, ηταν συμβατο και με την CommuniCam

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Ο τελευταιος των Μο'ι'κανων....Απιστευτο τηλεφωνο..... Και για μενα ηταν το πρωτο που απεκτησα με δικα μου λεφτα, οταν δυο συμφοιτητες μου, ο ενας ειχε το Τ28 και ο αλλος το Τ29 και απο τοτε εγινα fun της Ericsson. Το Τ39 ηταν πολυ μπροστα για την εποχη του (communi-cam, bluetooth, GPRS, net....) και ολα αυτα σε συνδιασμο με μια ποιοτηκη, ακρως ομορφη συσκευη. Τελος αν θημαμαι καλα στο τηλεοπτικο spot, ηταν η πρωτη φορα που στο τελος της διαφημησης αναγραφοταν το....Sony Ericsson! Edited by TiZiaNo
I fly with ASICS DynaFlyte 2
Link to comment
Share on other sites

Περιμενα οτι καποια στιγμη θα αναφεροσασταν σε αυτο το κινητο!Ηταν το πρωτο πραγματικα δικο μου κινητο,το ειχα παρει οταν ημουν φοιτητης!Οταν το ειδα για πρωτη φορα στη τηλεοραση ειπα αυτο θελω.Πραγματικα ειχε τα παντα αυτο το κινητο.Λατρευα τον γαλαζιο φωτισμο που ειχε η οθονη του!Δυστυχως δεν το εχω ποια αυτο το κινητο :(
ericsson t39m-nokia 3230-sony ericsson xperia neo v
Link to comment
Share on other sites

φοβερό κινητό, και αυτό το είχα!!! Το πρώτο που κράταγε 5 γεμάτες μέρες, οταν τα πιο πολλά τότε έβγαζαν δεν έβγαζαν τις 2-3. Ωραία οθόνη με κανονικες αποχρώσεις του γκρί και ωραίο γαλάζιο φωτισμό!! Από τα πρώτα με ΒΤ (βεβαια τα ακουστηκα τότε είχαν αλλο τόσο).

Δούλευε από το 2001 μέχρι το 2009 (το είχα δώσει στην μανα μου) μέχρι που της έπεσε σε έναν υπόνομο! :innocent:

 

It served well!! R. I. P.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Το απόλυτο κινητό...το έχω ακόμη αν και δεν δουλεύει μετά από μια πτώση όταν ο πατέρας μου είχε τη σούπερ ιδέα να το κολλήσει με Logo και η logo πήγε μέσα. Βέβαια ίσως και να φτιάχνεται (παλιά το είχα ξεβιδώσει ολόκληρο αρκετές φορές).

Είχα και εγώ το Mp3 addon το οποίο δουλεύει ακόμη, όπως και την πρώτη κάμερα για κινητό που ήταν gsm και ότι έβγαζες το έστελνε σε site της ericsson με τρελές χρεώσεις βέβαια mobile internet (τα είχα πάρει πακέτο και η κάμερα δεν χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ποτέ...)

Πάντως με τη μεγάλη μπαταρία με κανένα 10λεπτο ομιλία την ημέρα και 5 sms έβγαζε 2 εβδομάδες άνετα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...