Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και άλλο ένα screenshot. Η διαθέσιμη ραμ έχει αυξηθεί στα 749mb από 693mb που είχαμε ως τώρα. Και εκτός αυτού έχουμε πολύ περισσότερη πλέον ελεύθερη. Προς το παρόν όλα καλά αν εξαιρέσεις 2-3 reboots που μου έχει κάνει και προσπαθούμε να βρούμε λύση στο xda αυτή τη στιγμή για το λόγο. Κατά τα άλλα τρέχει τέλεια και <<βουτυρένια>>... Για alpha version και για 2 μέρες developing είναι απίστευτα υποσχόμενη η ρομ και είμαι σίγουρος πως είναι ίσως θέμα ακόμη και ωρών να ξεπεραστούν τα πολύ λίγα προβλήματα...

Τάξτε μου...

Σιγά μην περίμενες εσυ. Αφου κάνεις σαν την χήρα στο κρεβατι χαχα. Αντε σε λιγες μερες έρχομαι και εγω. Ποια από τις δυο φλασαρες γιατί υπάρχουν 2 4.4 στους xda? Με cwm η twrp την φλασαρες? Αντε ρε συ Βλάση πες λεπτομέρειες.

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Σιγά μην περίμενες εσυ. Αφου κάνεις σαν την χήρα στο κρεβατι χαχα. Αντε σε λιγες μερες έρχομαι και εγω. Ποια από τις δυο φλασαρες γιατί υπάρχουν 2 4.4 στους xda? Με cwm η twrp την φλασαρες? Αντε ρε συ Βλάση πες λεπτομέρειες.

Λογικά δεν έχει περάσει την Slim, δεν μου φαίνεται για το slim θέμα αυτό...νομίζω θα την κάνω και εγώ τη κίνηση το απόγευμα, είμαι έτοιμος :cool:

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Γεια σας, θα ήθελα τα φώτα σας σε μερικές ερωτήσεις. Είμαι αρχάριος στο flashing roms γι'αυτό μη γελάσετε με τις ερωτήσεις. Εχω το galaxy nexus toolkit όταν μετέτρεψα το τηλέφωνο σε Google. Από εκεί μπορώ να περάσω την 4.4 στη συσκευή; Και η διαδικασία: unlock bootloader, root και μετά flashing την 4.4 ; Θα πρέπει να αλλάξω και kernel ή έρχεται πακέτο με τη room;

Τάσο, το galaxy nexus toolkit μπορεί να σε αναβαθμίσει μέχρι την 4.3 η οποία είναι και η τελευταία που έδωσε η Google για την συσκευή μας... Η 4.4 δεν δημιουργήθηκε για το τηλέφωνό μας και οι developers στο XDA προσπαθούν να την κάνουν port από τις υπόλοιπες Nexus συσκευές... Άποψή μου, είναι να παραμείνεις για μια εβδομάδα στην stock 4.3 κάνοντας root και εγκαθιστώντας μόνο τον τελευταίο TWRP (το να κάνεις root και να περάσεις custom recovery το κάνεις με το galaxy nexus toolkit) και όταν βγει πλήρως stable custom 4.4 την περνάς και εσύ.

Τάσο, το galaxy nexus toolkit μπορεί να σε αναβαθμίσει μέχρι την 4.3 η οποία είναι και η τελευταία που έδωσε η Google για την συσκευή μας... Η 4.4 δεν δημιουργήθηκε για το τηλέφωνό μας και οι developers στο XDA προσπαθούν να την κάνουν port από τις υπόλοιπες Nexus συσκευές... Άποψή μου, είναι να παραμείνεις για μια εβδομάδα στην stock 4.3 κάνοντας root και εγκαθιστώντας μόνο τον τελευταίο TWRP (το να κάνεις root και να περάσεις custom recovery το κάνεις με το galaxy nexus toolkit) και όταν βγει πλήρως stable custom 4.4 την περνάς και εσύ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν βιάζομαι να το κάνω τώρα αυτό. Οπότε αρχίζω διάβασμα και στους XDA, αν και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και εδώ είμαστε.

Την πέρασα κι εγώ αλλά έχει μερικά bugs ακόμη. Reboots και freezing. Γυρνάω σε stock και βλέπουμε σε καμία εβδομάδα. Πάντως είναι πολύ όμορφη. Μεγάλο λάθος της google να μην τη δώσει.

ζημιές που μας κάνεις .... τελικά μάλλον σε 3 βδομάδες που θα πάω αθήνα θα της περάσω την 4.4 :devil:

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Φλάσαρα αυτήν http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2507846 , αφού είναι η μόνη που είναι πλήρως στοκ και θα παραμείνει έτσι. Με TWRP έγινε η δουλειά. Προς το παρόν μια χαρά είναι αν εξαιρέσεις κάποια reboots που γίνονται λόγω κάποιων drivers που λείπουν αλλά τίποτα ανησυχητικό..Από χθες το βράδυ μου χει κάνει 3-4 reboots.Κατά τα άλλα τρέχει μια χαρά (για alpha)....

ζημιές που μας κάνεις .... τελικά μάλλον σε 3 βδομάδες που θα πάω αθήνα θα της περάσω την 4.4 :devil:

Σε 3 βδομάδες Πέτρο θα τρέχει καλύτερα απ' ότι τρέχει στο Ν5 με τη φόρα που έχουν πάρει τα τζιμάνια στο XDA...:lol::p

Edited by Vlasismiriagos

Φλάσαρα αυτήν http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2507846 , αφού είναι η μόνη που είναι πλήρως στοκ και θα παραμείνει έτσι. Με TWRP έγινε η δουλειά. Προς το παρόν μια χαρά είναι αν εξαιρέσεις κάποια reboots που γίνονται λόγω κάποιων drivers που λείπουν αλλά τίποτα ανησυχητικό..Από χθες το βράδυ μου χει κάνει 3-4 reboots.Κατά τα άλλα τρέχει μια χαρά (για alpha)....

Σε 3 βδομάδες Πέτρο θα τρέχει καλύτερα απ' ότι τρέχει στο Ν5 με τη φόρα που έχουν πάρει τα τζιμάνια στο XDA...:lol::p

τέτοια λέγε μου :D .. Άλλωστε και εγώ τέτοια ρομ θέλω, όσο πιο pure γίνεται, με ένα root μόνο. Δεν θέλω καμιά μοντιά και εφέ μέσα.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

τέτοια λέγε μου :D .. Άλλωστε και εγώ τέτοια ρομ θέλω, όσο πιο pure γίνεται, με ένα root μόνο. Δεν θέλω καμιά μοντιά και εφέ μέσα.

Ετσι ακριβως τοσο καιρο με cyanogen χρησιμοποιω μονο τα pie controls(ο λογος που πηγα σε custom) και τα toggles στη notification drawer... εχω αρχισει και μπαινω στον πειρασμο για την 4.4 απο τωρα... αρε βλαση τι μας κανεις

~B&N~

Proud owner of Nokia:3510,3100, 6600/ siemens Μ65/ SE K800i / Nokia 5800XM/ Samsung Galaxy Nexus/ Asus Zenfone 2 ZE551ML XIAOMI REDMI NOTE 4 (4/64 SD) !!!!!! :cool:

Αρχικα ζητω συγνωμη για το διπλο ποστ αλλα θα ηθελα τη γνωμη κυριως αυτων που ασχολουνται με custom roms.

Πριν λιγο καιρο πηγα το κινητο για service ακι γυρισε με την ενδειξη αναβαθμιση λογισμικου. Την ιδια μερα το ξαναστελνω και γυριζει με την ενδειξη μη γνησιο λογισμικο. Η εταιρεια ειναι η ARVATO.

Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και ειδα οτι οι τυποι ειναι για σφαλιαρες. Τους πηρα τηλ και τους ειπα το προβλημα. Μου ειπε η κοπελα οτι δεν μπορει να κανει κατι και να ξαναστειλω το κινητο. Της ειπα ενα μεγαλο ευχαριστω(απο τα δικα μου) και πηρα τηλεφωνο στη samsung. Τους ενημερωσα για ολα και για το "μη γνησιο λογισμικο" Μου λεει ο υπαλληλος οτι αυτο πρεπει να το τσεκαρει και μου ζηταει ΙΜΕΙ. Εκει ψαρωσα λιγο. Με βαζει στην αναμονη και μετα απο λιγο το σηκωνει και μου λεει οτι πρεπει να το τσεκαρει τεχνικος (αρα προφανως οι τυποι στην ARVATO δεν ειχαν κανει καμια αναφορα για ποιο λοφισμικο μιλουσαν και δεν το ειχαν βγαλει εκτος εγγυησης) και να το στειλω για ελεγχο στη smartec. Του ειπα το προβλημα με την οθονη και καταλαβε αμεσως τι ειναι.

Οποτε αν και σας κουραζω απλα θελω να ειμαι 10000% σιγουρος. Ενω ημουν ρουτ με αρκετες διαφορετικες ρομ, custom recovery και κερνελ, φλασαρα το factory image και κλειδωσα bootloader. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω? Καποια μνημη που πρεπει να σβησω? Καποιο κρυφο μενου στο οποιο φαινεται τι εχω φλασαρει? Κατι σαν το download mode στα samsung....

Ευχαριστω

Καλησπέρα παιδιά μπήκα και γω στο τρυπάκι να δοκιμάσω την 4.4

Διάβασα λίγο τους οδηγούς στην πρώτη σελίδα όμως μπερδεύτικα λίγο επειδή τα περισσότερα από αυτά τα έχω κάνει κάπως αυτοματοποιημένα με το toolkit.

Αυτή τη στιγμή είμαι με στοκ 4.3 και είμαι ροοτ με ξεκλείδωτο bootloader.Το ρουτ,το unlock και το nandroid back up τα έχω κάνει με το nexus root toolkit v1.7.3.

Τι άλλο χρειάζομαι και ποιά είναι τα επόμενα βήματα;

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά πως κάνω restore το nandroid back up?

edit:

βρήκα πως κάνουμε το restore!μέσω custom recovery..

Edited by union
carpe diem

Μη βιάζεσαι. περίμενε έτσι όπως είσαι μέχρι να βγει κάποια σταθερή rom, γιατί τώρα σίγουρα δε θα σου αρέσει και θα παιδευτείς να ξαναφλασάρεις τη stock.

Μη βιάζεσαι. περίμενε έτσι όπως είσαι μέχρι να βγει κάποια σταθερή rom, γιατί τώρα σίγουρα δε θα σου αρέσει και θα παιδευτείς να ξαναφλασάρεις τη stock.

Σίγουρα έχεις δίκιο και ρεαλιστικά είναι και η πιο λογική απάντηση!

Απλά ξέρεις πως είναι σε αυτά τα πράγματα μεταξύ λογικής και συναίσθηματος :) :lol:

Θα επικρατήσει η λογική λοιπόν!

Απλά από περιέργεια και μόνο θέλω να μάθω τη σωστή μέθοδο

carpe diem

Απλά μέσω του toolkit εγκαθιστάς custom recovery. Μετά κατεβάζεις την Rom και τα GAPPS που θες και τα εγκαθιστάς μέσω του custom recovery...

Απλά μέσω του toolkit εγκαθιστάς custom recovery. Μετά κατεβάζεις την Rom και τα GAPPS που θες και τα εγκαθιστάς μέσω του custom recovery...

πως εγκαθιστώ custom recovery μέσω toolkit?Νομίζω αλλά μπορεί να κάνω και λάθος πως με το ροοτ άλλαξε και το recovery?

ρωτάω επειδή όταν πάω να κάνω μεσω τοολκιτ reboot rcovery αλλά και χειροκίνητα με τα 3 κουμπιά μου βγάζει το ρομποτάκι ξάπλα με ένα κόκκινο τριγωνάκι.Αν όμως πάω μέσω τοολκιτ και πατήσω custom recovery με βάζει κανονικα,αυτό γιατι γίνεται;

sorry αν σε κάποιους αυτές οι ερωτήσεις φαίνονται γελοίες :ninja: αλλά τώρα που σταμάτησε το επίσημο support θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε τους xda και το όνομα της συσκευής μας!

carpe diem

Εδώ και μερικές μέρες το κινητό μου έχει χάσει αρκετές επαφές.

Δεν συγχρόνιζε, διέγραψα τον λογαριασμό και τον ξαναέβαλα αλλά πάλι δεν εμφανίζει τις επαφές.

Κάποιος που να το έχει αντιμετωπίσει?

πως εγκαθιστώ custom recovery μέσω toolkit?Νομίζω αλλά μπορεί να κάνω και λάθος πως με το ροοτ άλλαξε και το recovery?

ρωτάω επειδή όταν πάω να κάνω μεσω τοολκιτ reboot rcovery αλλά και χειροκίνητα με τα 3 κουμπιά μου βγάζει το ρομποτάκι ξάπλα με ένα κόκκινο τριγωνάκι.Αν όμως πάω μέσω τοολκιτ και πατήσω custom recovery με βάζει κανονικα,αυτό γιατι γίνεται;

sorry αν σε κάποιους αυτές οι ερωτήσεις φαίνονται γελοίες :ninja: αλλά τώρα που σταμάτησε το επίσημο support θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε τους xda και το όνομα της συσκευής μας!

Είναι η επιλογή 8 στο Galaxy Nexus Toolkit... 1-Click for All λέγεται... Ξεκλειδώνει bootloader, κάνει root, περνάει την τελευταία custom recovery και εγκαθιστά το busybox. Προσοχή διότι το ξεκλείδωμα στο bootloader ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ στο τηλέφωνο...

Είναι η επιλογή 8 στο Galaxy Nexus Toolkit... 1-Click for All λέγεται... Ξεκλειδώνει bootloader, κάνει root, περνάει την τελευταία custom recovery και εγκαθιστά το busybox. Προσοχή διότι το ξεκλείδωμα στο bootloader ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ στο τηλέφωνο...

Αυτά τα έχω κάνει όλα με το άλλο toolkit το v1.7.3.Είμαι ροοτ με ξεκλείδωτο το bootloader και έχω τα δικαιώματα superuser και έχω και την εφαρμογη busybox.

Άρα έχει περαστεί αυτόματα το custom recovery και το μόνο που μένει είναι να φλασάρω κάποια ρομ?

Θα χρειαστεί όταν είναι να κάνω και wipe data? ή απλά φλασαρω;;

carpe diem

Κλείσε το τηλέφωνο λαό κράτησε παρμένα το power up+volume- + volume+ όπου θα σε βγάλει στον bootloader και με τα κουμπιά την έντασης θα επιλέξεις recovery... Αν έχεις κάποιο custom recovery θα σου το φορτώσει. Αν δεν έχεις θα σου βγάλει το ρομπότ του android με ένα τρίγωνο κόκκινο... Εννοείται θα κάνεις όλα τα wipe... Edited by djtutis

Κλείσε το τηλέφωνο λαό κράτησε παρμένα το power up+volume- + volume+ όπου θα σε βγάλει στον bootloader και με τα κουμπιά την έντασης θα επιλέξεις recovery... Αν έχεις κάποιο custom recovery θα σου το φορτώσει. Αν δεν έχεις θα σου βγάλει το ρομπότ του android με ένα τρίγωνο κόκκινο... Εννοείται θα κάνεις όλα τα wipe...

Aν το κάνω αυτό βγαίνει το κόκκινο τρίγωνο..όμως από το τοολκιτ που χρησημοποιώ έχει μια επιλογή που λέει boot temporary custom recovery και μπαίνει στο recovery TWRP.

Δε βρίσκω κάποιο λινκ για τοολκιτ που λες εσύ ,στο xda λεει λινκ removed.

Με το τοολκιτ ν1.7.3 που έχω εγώ δε γίνεται;

custom recovery υπάρχουν πολλά και αν ναι ποιό πρέπει να περάσω;

Edit:

OK!

φλάσαρα και τη custom recovery -ClockworkMod Recovery

Edited by union
carpe diem

Δείτε κι αυτό.

"Updated GPU Binaries Discovered for the Galaxy Nexus, Could Potentially Bring New Life to Dying Device – Droid Life" http://feedly.com/k/HI1r0w

Μετά κι από αυτά τα νέα, μια χαρά θα υποστηριχθεί η συσκευή από την κοινότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτιάξουν αξιοπρεστατες custom rom 4.4. Καληνύχτα Google.