Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens SL45i

zerow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

η νέα γενιά κάνει poke στο fb μέσω iphone και γράφει στο wall. ΈΛΕΟΣ.

Γι'αυτό και έβαλα τη SIM μου στο Τ39m και έχει ησυχάσει το κεφάλι μου.

We love siemens :) Άνετα,πολύ άνετα θα κυκλοφορούσα σήμερα με SL45/M55/S65 :) Όλες οι λειτουργίες των smartphones σήμερα μου φαίνονται περιττές. Τηλέφωνο-sms-αναπάντητη. Την ακουστική του T39m, R310s και κάποιων ΝΟΚΙΑ παλιών ακόμα εταιρείες όπως η Apple, Motorola και Samsung ψάχνουν πως επιτυγχάνεται. Internet phones έχουν καταλήξει και όχι mobile phones.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Έχει χαθεί δυστυχώς αυτή η αίγλη της κινητής τηλεφωνίας που υπήρχε 10+ χρόνια πριν, όπου κάθε κινητό ήταν κάτι το διαφορετικό, μία διαφορετική πρόκληση να ανακαλύψεις.

Όσο για το κινητάκι, είχα πάθει έρωτα μαζί του το 2002 αλλά επειδή ήμουν α' γυμνασίου και δεν μου το έπαιρναν οι γονείς μου θα μου μείνει μάλλον απωθημένο μέχρι να το αποκτήσω κάποτε :(:( Μετά από λίγο πήρα το Siemens M55 με τα πλαινά κόκκινα φωτάκια και ξεχάστηκα λίγο μιας και ηταν κι εκείνο άλλος έρωτας (όχι όπως το SL45i βέβαια...)

Can't get enough

Can't give it up

When you're telling me those white lies

Champagne

It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain...

• Απαντήσεις 106
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ρε παιδια να ρωτησω κατι;;σαυτο το κινητο δεν υπηρχε το παιχνιδι whack a mole?? αυτο που βαραγες τα σκιουρακια;;;

Sent from my iPod touch ξάπλα στον καναπέ ή στο κρεβάτι....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κόλλησα το μικρόβιο του smartphone με αυτό το ασημένιο σκατουλάκι...

Εκεί που οι άλλοι απλά θεωρούσαν την κεραία ντεμοντέ , εγώ είχα ανακαλύψει πως μπορούσα να κάνω ηχογράφηση ίση με το μέγεθος της κάρτας μνήμης !!!

Άπειρες εφαρμογές στην καθημερινότητα μου , μέχρι και ολόκληρο ραντεβού με κοπέλα ηχογράφησα ο.Ο

.txt σκονάκια , το ανέφερε και άλλος , ήταν όλα τα λεφτά !

Θυμάμαι πως είχα κάνει και πατέντα στο βύσμα των ακουστικών και άκουγα Mp3 στο αυτοκίνητο.. Απίστευτες εποχές , απίστευτο unwired !

Gh174 G-500 768 GD-70 8210 Z-5 SL45 8310 515 T68 T68i 7650 P800 T600 gd-87 SL 55 GX20 3650 P900 GX30 410i 7610 V902 8020 K750i N73 N95 Kaiser II N95 8gb, N85 E55 E52 SGS SGS2 SGS3 NoteII Note3 Note4 SGS7e Note8 P20pro  P30pro Pixel6Pro VivoX60Pro Iphone14ProMax ...Keep on Spending!

τελικά γιατί η Siemens βγήκε από το χώρο των κινητών δε μπορώ ακόμη και σήμερα να το καταλάβω. Oι σειρές 45,55,65 ήταν πάρα πολύ καλές. Εντάξει,τα 65άρια δεν είχαν "κορυφαία" κάμερα αλλά ήταν πάρα πολύ ωραία κινητά. Πραγματικά αν η Siemens αποφάσιζε να μπει κι αυτή στο χώρο των κινητών (χωρίς Android σας παρακαλώ :X ) θα την προτιμούσα και πάλι. Μια η Siemens,μια η Ericsson.... Μας μείνανε μόνο δύο ευρωπαικές εταιρείες για κινητά: Nokia και Alcatel...Τι να πω! Απογοήτευση!

Τα καινούρια κινητά δεν είναι καθόλου προσεγμένα κατασκευαστικά. Ε λένε οι εταιρείες αφού σε ένα χρόνο θα έχω βγάλει 8 πύρηνο επεξεργαστή ο άλλος θα το αλλάξει. Κρίμα,πραγματικά. Το Siemens M55 λειτουργεί κανονικότατα και παρά τις πτώσεις που έχει φάει είναι απίστευτα λειτουργικό!

Μακάρι να είχα και ένα SL45i. Βολεύομαι με το Τ39m :p

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

τελικά γιατί η Siemens βγήκε από το χώρο των κινητών δε μπορώ ακόμη και σήμερα να το καταλάβω. Oι σειρές 45,55,65 ήταν πάρα πολύ καλές. Εντάξει,τα 65άρια δεν είχαν "κορυφαία" κάμερα αλλά ήταν πάρα πολύ ωραία κινητά. Πραγματικά αν η Siemens αποφάσιζε να μπει κι αυτή στο χώρο των κινητών (χωρίς Android σας παρακαλώ :X ) θα την προτιμούσα και πάλι. Μια η Siemens,μια η Ericsson.... Μας μείνανε μόνο δύο ευρωπαικές εταιρείες για κινητά: Nokia και Alcatel...Τι να πω! Απογοήτευση!

Τα καινούρια κινητά δεν είναι καθόλου προσεγμένα κατασκευαστικά. Ε λένε οι εταιρείες αφού σε ένα χρόνο θα έχω βγάλει 8 πύρηνο επεξεργαστή ο άλλος θα το αλλάξει. Κρίμα,πραγματικά. Το Siemens M55 λειτουργεί κανονικότατα και παρά τις πτώσεις που έχει φάει είναι απίστευτα λειτουργικό!

Μακάρι να είχα και ένα SL45i. Βολεύομαι με το Τ39m :p

Η Siemens Mobile θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ιδανικός αυτόχειρας. Μέχρι μία περίοδο ανακοίνωσε πρωτοποριακά κινητά, τα οποία διάθετε σε κυκλοφορία 2-3 μήνες αργότερα (το SL45i ήταν ένα από τα τελευταία τέτοια).

Από κάποια στιγμή και έπειτα, συνέχιζε να ανακοινώνει πρωτοποριακά κινητά, τα οποία όμως κυκλοφορούσε ένα χρόνο αργότερα, δίνοντας έτσι το χρόνο στους ανταγωνιστές της να τη φτάσουν και να την ξεπεράσουν... Μοιραία κάποια στιγμή τα ποσοστά της κατρακύλησαν και ήρθε η πτώση...

Στην οποία πτώση συνέτειναν και πολλές άστοχες κινήσεις της εταιρείας όπως, για παράδειγμα, η μη κυκλοφορία της σειράς Xelibri (τα φοβερά fashion phones της εταιρείας, που μπορούσαν να φορεθούν και ως μενταγιόν) σε χώρες που θα μοσχοπούλαγαν (όπως η Ελλάδα, όπου με τόσα ψώνια που είχαμε - και έχουμε - δε θα έμενε ούτε ένα) που στέρησαν από την εταιρεία πολλούς πόρους που θα ήταν σωτήριοι για αυτή...

Επιπλέον, η εταιρεία είχε αρχίσει από τότε να αναπροσαρμόζει σταδιακά τα πλάνα της που έλεγαν πως θα αφήσει σταδιακά τη λιανική αγορά, και τελικά πούλησε το τμήμα των κινητών τηλεφώνων στην Κορεατική BenQ.

Κανείς δεν κατάλαβε τελικά γιατί η BenQ αγόρασε τη Siemens Mobile, αφού ούτε αξιοποίησε τα - ακόμα και τότε - πρωτοποριακά projects κινητών της εταιρείας (τα οποία δε βγήκαν ποτέ σε μαζική παραγωγή), και από την άλλη τα κινητά που κυκλοφόρησε ως Benq - Siemens ήταν ανταγωνιστικά μόνο ως προς την ποιότητα κατασκευής, σε μία εποχή όμως που, κακώς ή κακώς, έπαιζαν άλλα πράγματα ρόλο, όπως η ποιότητα και τα megapixels της κάμερας κλπ... Και λέω ότι κανείς δεν κατάλαβε αφού, εκτός των παραπάνω, λίγο καιρό μετά την αγορά, η BenQ αποφάσισε να κλείσει το τμήμα αυτό της Siemens...

Ρε παιδιά με κάνατε να πάω να το ξεθάψω από ένα συρτάρι που έχω σχεδόν όλα τα παλιά μου κινητά. Όντως ήταν ένα από τα καλύτερα κινητά που είχα και γιαυτό το είχα κρατήσει και πάνω από 2 χρόνια. Το κρατώ στα χέρια μου και μου έρχονται πολύ όμορφες εικόνες τόσο από το ίδιο όσο και από εκείνες τις μέρες που αναπολούμε όλοι μας.

Μάλιστα ανακάλυψα ότι έχω ακόμα κάποια αρχεία μέσα στην 32άρα καρτούλα του. Κάποια mp3, Ηχογραφημένα μηνύματα, animations κτλ. :-)

Τελικά, όλα τα κινητά εκείνης της εποχής (όχι μόνο τα Siemens) τα έχουμε σε εκτίμηση επειδή, εκτός των άλλων, είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδεμένα και με σημαντικές στιγμές της ζωής μας... Επειδή εκείνη την εποχή τα κινητά ήταν πανάκριβα, όπως και τα αντίστοιχα συμβόλαια, προσέχαμε ως κόρη οφθαλμού το κινητό μας γιατί ξέραμε ότι εάν πάθαινε κάτι θα ήταν πολύ δύσκολο και δαπανηρό να επισκευαστεί ή να αλλαχθεί...

Η αλήθεια όμως είναι πως γενικότερα η ποιότητα κατασκευής στα κινητά εκείνης της εποχής ήταν, κατά κανόνα, πολύ καλύτερη από όσο στα σημερινά κινητά, ακριβώς διότι οι εταιρείες ήξεραν ότι κανένας χρήστης δε θα το κράταγε λιγότερο από ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση (όσο κρατούσε το συμβόλαιο, αφού το είχε πάρει με επιδότηση) και έτσι έφτιαχναν ποιοτικά κινητά διότι εάν ένας πελάτης χανόταν, θα ήταν πολύ δύσκολο μετά να επιστρέψει πίσω...

Ενώ μέχρι και πριν από 1,5 περίπου χρόνο, οπότε και άρχισε η οικονομική κρίση (αλλά και σήμερα, σε ένα βαθμό) και οι περισσότεροι άλλαζαν τα κινητά κάθε 6-8 μήνες (ή τουλάχιστον, το προσπαθούσαν), πώς να δεθεί κανείς με ένα κινητό το οποίο θα άλλαζε μετά από 6-7 μήνες επειδή το επόμενο είχε καλύτερη κάμερα ή καλύτερη οθόνη, ή Android νεώτερης έκδοσης, ή απλά ήταν το νέο fashion gadget;...

Τελικά, όλα τα κινητά εκείνης της εποχής (όχι μόνο τα Siemens) τα έχουμε σε εκτίμηση επειδή, εκτός των άλλων, είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδεμένα και με σημαντικές στιγμές της ζωής μας... Επειδή εκείνη την εποχή τα κινητά ήταν πανάκριβα, όπως και τα αντίστοιχα συμβόλαια, προσέχαμε ως κόρη οφθαλμού το κινητό μας γιατί ξέραμε ότι εάν πάθαινε κάτι θα ήταν πολύ δύσκολο και δαπανηρό να επισκευαστεί ή να αλλαχθεί...

Η αλήθεια όμως είναι πως γενικότερα η ποιότητα κατασκευής στα κινητά εκείνης της εποχής ήταν, κατά κανόνα, πολύ καλύτερη από όσο στα σημερινά κινητά, ακριβώς διότι οι εταιρείες ήξεραν ότι κανένας χρήστης δε θα το κράταγε λιγότερο από ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση (όσο κρατούσε το συμβόλαιο, αφού το είχε πάρει με επιδότηση) και έτσι έφτιαχναν ποιοτικά κινητά διότι εάν ένας πελάτης χανόταν, θα ήταν πολύ δύσκολο μετά να επιστρέψει πίσω...

Ενώ μέχρι και πριν από 1,5 περίπου χρόνο, οπότε και άρχισε η οικονομική κρίση (αλλά και σήμερα, σε ένα βαθμό) και οι περισσότεροι άλλαζαν τα κινητά κάθε 6-8 μήνες (ή τουλάχιστον, το προσπαθούσαν), πώς να δεθεί κανείς με ένα κινητό το οποίο θα άλλαζε μετά από 6-7 μήνες επειδή το επόμενο είχε καλύτερη κάμερα ή καλύτερη οθόνη, ή Android νεώτερης έκδοσης, ή απλά ήταν το νέο fashion gadget;...

Ειδικά στο διάστημα 2004-2008 έβλεπα να άλλαζουν σαν πουκάμισα τα κινητά και δεν μ' άρεσε γιατί πλέον τα κινητά είχαν γίνει αξεσουάρ και όχι τόσο συσκευές επικοινωνίας (όχι βέβαια πώς και οι ίδιες κατασκευάστριες εταιρείες δεν τα προωθούσαν ως τέτοια...)

Can't get enough

Can't give it up

When you're telling me those white lies

Champagne

It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain...

+1 Πόσες αλήθειες μαζεμένες...... :(

Huawei Nova 5T

Ιστορικό τηλέφωνο και αυτό!

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι τα simens είχαν όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες στην δίεση αν θυμάμαι καλά....

Σωστος...ηταν ενας απο τους λογους που το εδωσα( ο αλλος ηταν το Τ39).

Ποιοτηκοτατη συσκευη, νομιζω το καλυτερο Siemens που βγηκε ποτε (το λεω γιατι ειχα και τα S65 και SX1 τα οποια δεν με εκαναν να τα αναπολω οπως το SL45i και καποια αλλα κινητα της εποχης τους)

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

• 2 weeks later...

Διαβάζοντας χθες το thread, έψαξα σήμερα για να το βρω..

Τζίφος..Κάπου είναι μέσα στο σπίτι..αλλά που?:(

Απ'τις πιο αγαπημένες συσκευές που πέρασαν από τα χέρια μου..

Θυμάμαι μάλιστα ότι είχα καταφέρει ένα σπάσιμο στη βάση της κεραίας και η στεναχώρια που είχα πάρει δεν περιγράφεται..:lol:

• 2 weeks later...

Τι μου θύμισες τώρα...

Από τα πρώτα μου τηλέφωνα, το πρώτο με πραγματικό file system!

Υπάρχει ακόμα σε κάποιο συρτάρι...

[sIGPIC][/sIGPIC]

iAppsHellas.gr : Νέα και εφαρμογές για το iOS από Έλληνες για Έλληνες και… όχι μόνο!

Καλά μιλάμε παιδιά τι ωραίο τηλέφωνο. Είναι από τα ελάχιστα που λείπει από τη συλλογή μου και το ψάχνω με τρέλλα. Δεν μπορώ να βρώ πουθενά. Έχει κανείς ιδέα που θα μπορούσα να το βρώ;

η νέα γενιά κάνει poke στο fb μέσω iphone και γράφει στο wall. ΈΛΕΟΣ.

Γι'αυτό και έβαλα τη SIM μου στο Τ39m και έχει ησυχάσει το κεφάλι μου.

We love siemens :) Άνετα,πολύ άνετα θα κυκλοφορούσα σήμερα με SL45/M55/S65 :) Όλες οι λειτουργίες των smartphones σήμερα μου φαίνονται περιττές. Τηλέφωνο-sms-αναπάντητη. Την ακουστική του T39m, R310s και κάποιων ΝΟΚΙΑ παλιών ακόμα εταιρείες όπως η Apple, Motorola και Samsung ψάχνουν πως επιτυγχάνεται. Internet phones έχουν καταλήξει και όχι mobile phones.

Οι εποχές αλλάζουν... Θυμάσαι τι λεγόταν τότε (και ακόμα θα το ακούσεις) με τη μανία των SMS που μας είχε κατακλύσει;

Ακόμα θυμάμαι ότι όταν πρωτοπήγα φοιτητής το 1996, πως πήγαινα στον ΟΤΕ για να πάρω τηλέφωνο τους γονείς μου. Μέχρι το 98 είχα κινητό και το 99 επικοινωνούσα με SMS. Στα 5 χρόνια που ήμουν φοιτητής, άλλαξαν πολλά στον τομέα της τεχνολογίας...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• 3 weeks later...

http://img252.imageshack.us/img252/7596/sl45a.th.jpghttp://img824.imageshack.us/img824/4193/sl45b.th.jpg

(Ελληνικό προσπέκτους - μπρος-πίσω εξώφυλλο και μέρος του εσωτερικού)

Κάρτες με 32 ΜΒ όχι μόνο μικρές δεν ήταν για την εποχή του αλλά πρέπει να'ταν και δυσεύρετες. Με το ασημί του χρώμα πιο εύκολα μπορούσα να το φανταστώ κατασκευασμένο από ασήμι παρά από από οποιοδήποτε άλλο υλικό...

Eξαιρετικό...

Τυγχάνει να το έχω από τότε και μάλιστα... καινούριο!:lol: Είχα τέτοια λόξα που, ενώ είχα την συσκευή, αγόρασα και μια (ευκαιρία) ακόμα ολοκαίνουρια από μαγαζί που έκλεινε, και την έχω αχρησιμοποιήτη.

Γαλούχησε, στην κινητή, γενιές τούτο δω.

• 1 month later...
Που μπορώ να βρω το manual του sl45i στα ελληνικά?
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Στα Ελληνικά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις κάπου (το έχω εγώ σε hardcopy) αλλά αν σ' ενδιαφέρει το Αγγλικό, μπορείς να το βρεις εδώ κι εδώ !

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Στα Ελληνικά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις κάπου (το έχω εγώ σε hardcopy) αλλά αν σ' ενδιαφέρει το Αγγλικό, μπορείς να το βρεις εδώ κι εδώ !

Το εχω βρει το αγγλικό αλλα το ήθελα και στα ελληνικά σε email μπορείς να μου το στειλεις?

Το εχω βρει το αγγλικό αλλα το ήθελα και στα ελληνικά σε email μπορείς να μου το στειλεις?

To έχω σε hardcopy και όχι σε ηλεκτρονική μορφή ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Ψάχνω να βρώ μονό hands free genuine,θήκη καθώς επίσης και το εγχειρίδιο του στα ελληνικά ,ξέρει κανείς τίποτα? Edited by lefkaditis

• 2 weeks later...
Καλησπέρα παιδιά.....τον τελευταίο καιρό νοσταλγώ πολύ το παλιό μου sl45.....έχω ψάξει όλο το ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω πουθενά να το αγοράσω. ξέρετε ίσως κάποιο κατάστημα αθήνα ή κανένα site ?
:: www(dot)minifans(dot)gr :: The ultimate MINI community in Greece ::

Καλησπέρα παιδιά.....τον τελευταίο καιρό νοσταλγώ πολύ το παλιό μου sl45.....έχω ψάξει όλο το ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω πουθενά να το αγοράσω. ξέρετε ίσως κάποιο κατάστημα αθήνα ή κανένα site ?

Το βρήκα (sl 45i)πρίν απο λιγες στο γερμανικό ebay σε πολύ καλή κατάσταση (αγρατζούνιστο) και περίμένω ακόμη σαν έξτρα (ολα γνήσια)την χιλιάρα μπαταρία του ,τον φορτιστή αυτοκινήτου και το μονό hands free

Όταν το έβλεπα, έλεγα πως κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα αποκτήσω. Εξωπραγματική τεχνολογία και δυνατότητες για την εποχή. Γυρνούσα με πλοίο στο λιμάνι με την τεράστια διαφήμιση στην πύργο του Πειραιά να κάνει την επιθυμία ακόμα μεγαλύτερη. Όνειρο απραγματοποίητο.

Μέχρι που κάποια στιγμή έπρεπε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο κινητής. Για κάποιο λόγο η telestet το είχε σε προσφορά, αυτό κι ένα άλλο κινητό, με τη σύνδεση που ήθελε ο πατέρας μου (ο οποίος σνόμπαρε και θα κρατούσε το παλιό του κινητό). Μόλις που κατάφερα να ψελλίσω "το sl45...".

Μπορεί να ακούγεται γελοίο, βλακώδες, φτηνό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό το κινητό μου έμαθε ότι τελικά, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κάποια στιγμή, αν προσπαθείς και είσαι τυχερός, όλα μπορεί να συμβούν.