Jump to content

trellolello

Members
  • Δημοσιεύσεις

    183
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About trellolello

  • Ημ. Γέννησης 10/10/1967

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

trellolello's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Πολύ μου αρέσει αυτό το πρασινάκι - οινοπνευματί
  2. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το κερδίσω. Δεν είπα "απόλυτα" σίγουρος, είπα "σχεδόν", ας είμαστε ρεαλιστές. Μήπως είμαι απαισιόδοξος;
  3. Saphir - Shot In The Night (1985) Φυσικά και νόμιζες ότι λέει Saturday, έτσι μοιάζει. Ένα χρόνο μετά οι ίδιοι είχαν άλλη μια επιτυχία, το I'm alive που μου άρεσε ακόμα πιο πολύ. Τότε έψαχνα κι ένα άλλο που νόμιζα ότι έλεγε "to the El, to the El Paso" αν και ήξερα ότι τα τοπωνύμια δεν παίρνουν άρθρο! Δυο δεκαετίες αργότερα το βρήκα κι έμαθα ότι λέει "Trivial, Trivial Pursuit" κι ο τίτλος του ήταν (Love Is Just) The Game
  4. Παίρνω το κινητό και σας αφήνω τη φανέλα, εντάξει;
  5. Είχα μπει από περιέργεια στις ρυθμίσεις να δω μόνο αν έγινε διαθέσιμη η MM και την έπαθα: Άρχισε να κατεβαίνει χωρίς τη συγκατάθεσή μου και ο μόνος τρόπος να το σταματήσω άμεσα ήταν να βγάλω τη μπαταρία. Έλα όμως που αυτό δε με γλίτωσε και με την επόμενη εκκίνηση και σύνδεση σε wifi το κατέβασμα συνεχίστηκε με γοργό ρυθμό και ολοκληρώθηκε πριν καλά-καλά το καταλάβω! Δηλ. σώνει και καλά να τη βάλω επειδή έτσι με προέτρεπε το "εγκατάσταση τώρα"; :mad: Θα το κάνω μόνο όταν και εάν θελήσω εγώ. Όχι εξαναγκαστικά. Δεν θέλω να μάθω κατόπιν εορτής ότι άλλαξε κάτι που δε μπορώ να επαναφέρω, όπως οι μικρογραφίες στους σελ/δείκτες του νέου Internet browser, τα τεράγωνα εικονίδια των εφαρμογών που έγιναν στρογγυλά και η δυνατότητα αλλαγής της προκαθορισμένης εφαρμογής με την οποία ανοίγει κάθε αρχείο. Ποιος ξέρει και τι άλλο. Το ρόλο του δοκιμαστή ας τον παίξουν άλλοι. Η ειδοποίηση για την ενημέρωση δεν μπορούσε να εξαφανιστεί με ένα απλό σύρσιμο του δαχτύλου γι'αυτό κατέφυγα στο Διαχειριστή Εφαρμογών --> Όλα, βρήκα την "Ενημέρωση λογισμικού" κι έσβησα ό,τι μπορούσα (εκκαθ. μνήμης cache κλπ.) Αυτό δε φάνηκε αρκετό, χρειάστηκε κάτι ακόμα πιο δραστικό, η εγκατάσταση του Debloater, μιας εφαρμογής για Windows που μπλοκάρει ή εξουδετερώνει ανεπιθύμητες εφαρμογές, στην περίπτωσή μας το SyncmlDM.apk . Τώρα πια δεν λαμβάνω ενόχληση αλλά το αρχείο της αναβάθμισης, πολύ πάνω από 1 GB, φοβάμαι πως είναι ακόμα κάπου κρυμμένο και μόνο με root μπορεί να βγει.
  6. :confused: iOS 9.3.1, iPad Pro, ρυθμίσεις Safari: Κάνει τίποτα η επιλογή "Νέες καρτέλες στο υπόβαθρο"; Όσες φορές κι αν δοκίμασα να την ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω η συμπεριφορά στον τρόπο ανοίγματος των συνδέσμων παραμένει η ίδια. Δεν αλλάζει ούτε το μενού που εμφανίζεται αν πατήσουμε παρατεταμένα στο link. Σε παλαιότερα iOS μπορούσες να επιλέξεις "Open in Background". Τώρα υπάρχει μόνο το "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα". Και δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον Safari. Συχνά όταν κάνω scrolling σε σελίδες εξαφανίζεται το τμήμα της σελίδας που είναι από κάτω ή από πάνω και σχηματίζεται πάλι μόνο αν σηκώσω το δάχτυλο από την οθόνη. Αυτό διορθώνεται μόνο προσωρινά αν κάνω "Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων" και κλείσω τις υπόλοιπες ενεργές εφαρμογές. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
  7. Κάτι που έχω δοκιμάσει πολλές φορές αντί για τη γλυκερίνη που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι το conditioner (μαλακτικό) που συνοδεύει κάποια σαμπουάν. Θα βγουν κάποιοι που θα πουν τι μας λες, αυτό προορίζεται να μαλακώνει τα γυναικεία μαλλιά και όχι το αντρικό πρόσωπο! Γιατί όχι; Αν κάνει για τη μια περίπτωση γιατί να μην κάνει και για την άλλη; Τα αποτελέσμα σε σκληρά γένια είναι γρήγορο και θεαματικό. Σε πιο μαλακές και ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να είναι και υπέρ του δεόντος.
  8. Τα Mate S, Mate 8, P8 κλπ. είναι το ίδιο ή και πιο κομψά αλλά έχουν FHD οθόνη. Aυτό έχει QHD. Γι' αυτό δε θα με χαλούσε να έχω και να χρησιμοποιώ κανένα απ' αυτά όσο μεγάλα κι αν είναι.
  9. :whistle: Δεν τελειώσαμε με τα προβλήματα στα SMS! Αφού έλυσα αυτό με τους 70 χαρακτήρες, σειρά είχε το επόμενο: Aκόμα κι έτσι τα κεφαλαία τονίζονται. Ο τρόπος που βρήκα να μη γίνεται αυτό είναι να πας Ρυθμίσεις--> Σύστημα--> Γλώσσα και εισαγωγή--> Πληκτρολόγιο Samsung--> Έξυπνη δημιουργία κειμένου και να την κλείσεις έστω προσωρινά. Πάω λοιπόν να συντάξω το μακροσκελές και βαρυσήμαντο μήνυμά μου προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια, από το πλήθος των χαρακτήρων μέχρι και τα σημεία στίξεως. Κι εκεί που νόμιζα ότι είναι όλα εντάξει, ήρθα αντιμέτωπος με την τρίτη διαπίστωση: Όταν συμπληρώσεις 481 δηλ. (3x160)+1 χαρακτήρες μετατρέπεται σε MMS (μήνυμα πολυμέσων) χωρίς να ερωτηθείς! Που, εκτός από παραπάνω χρέωση μπορεί να σημαίνει αδυναμία αποστολής και λήψης από όσους δεν έχουν ρυθμίσεις MMS, τουλάχιστον αυτό συνέβαινε κάποτε. Ένας τρόπος να το αποτρέψεις είναι να κατεβάσεις ένα δωρεάν app που λέγεται 8sms και να στείλεις μέσα από αυτό, αφού πρώτα αλλάξεις στις ρυθμίσεις του κάτι για περιορισμό-αποκλεισμό δημιουργίας MMS. Από δω και στο εξής τα εισερχόμενα μηνύματα θα έρχονται και στις δύο εφαρμογές! Όμως τώρα αν πας στην κανονική εφαρμογή των Μηνυμάτων που είχαμε μέχρι τώρα θα δεις ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνο αν την ξανακάνεις την προκαθορισμένη γι'αυτό το σκοπό εφαρμογή! Δεν πειράζει, αυτό αλλάζει επί τόπου πολύ εύκολα :whistle:
  10. Πριν το κερδίσω θα ήθελα να ξέρω αν προφέρεται ντούγκι ή ντούτζι ή κάπως αλλιώς. Αν πάλι δεν το κερδίσω, δεν πειράζει κι αν δεν μάθω πώς λέγεται.
  11. Καλά, όλοι τώρα μαζευτήκανε; Μετά τον σύζυγο/manager της Celine Dion, και τον αδερφό της πέθανε αυτές τις μέρες και ο Glenn Frey. Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα, ήταν όμως ο στιχουργός του Hotel California. Ιδρυτικό μέλος των Eagles, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Ακόμα πιο γνωστός έγινε όταν ακολούθησε σόλο καριέρα με το The Heat Is On που έφτασε μέχρι το Νο2 των Η.Π.Α.
  12. Κάθε βδομάδα κι από ένας διαγωνισμός; Μακάρι να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.
  13. Το S Pen μια και δεν έχει μπατταρία τραβάει ασύρματα ενέργεια από τη συσκευή. Πίσω από την οθόνη αν τα λέω καλά, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, ένα πλέγμα από πηνία κι ένας μαγνητικός ανακλαστήρας. Αυτά τα τρία μαζί παράγουν ένα ηλεκρομαγνητικό πεδίο που κατευθύνεται εξωτερικά της οθόνης και εκτείνεται σε μικρή απόσταση τόση όση ώστε αν πλησιάσουμε το S Pen εντός του ορίου αυτού και το αφήσουμε να αιωρείται (το λεγόμενο hover), θα εμφανιστεί εκείνο το "στρογγυλούλι". Μέσα του υπάρχει άλλο ένα πηνίο που κατευθύνει την ενέργεια από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτό στο δικό του εσωτερικό κύκλωμα στο πίσω μέρος του. Η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του με τη συσκευή και τον υπολογισμό της θέσης του σχετικά με την οθόνη. Η ίδια η οθόνη και επαφή του S Pen με αυτή δεν παίζει κανένα ρόλο στο γράψιμο, τη σχεδίαση και την πλοήγηση! Αν το πλησιάσουμε αρκετά και πατάμε τη μυτούλα του (nib) είτε με το δάχτυλο είτε ακουμπώντας σε χαρτί μπορούμε να γράψουμε ακόμα και χωρίς να ακουμπάει τίποτα την οθόνη, ακόμα και με διαφανές προστατευτικό κάλυμμα. Δηλαδή η μυτούλα είναι σαν δεύτερο πλαστικό κουμπί με αισθητήρα πίεσης το ρόλο του οποίου παίζει το πηνίο που το συνοδεύει. Η βελτίωση από το S Pen του Note 3 είναι ότι η ευαισθησία του έχει διπλασιαστεί, από 1024 σε 2048 επίπεδα. Όλο αυτό έχει μια πολύ μικρή επίπτωση στη μπατταρία. Η λειτουργία αφής στην οθόνη capacitive συνυπάρχει και είναι διαφορετική. Τώρα που το 'ψαξα και τα έμαθα μπορώ να δικαιολογήσω κάπως το υψηλό του κόστος αφού δεν είναι απλώς ένα κομμάτι πλαστικό.
×
×
  • Create New...