Jump to content

trellolello

Members
  • Δημοσιεύσεις

    183
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by trellolello

  1. Πολύ μου αρέσει αυτό το πρασινάκι - οινοπνευματί
  2. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το κερδίσω. Δεν είπα "απόλυτα" σίγουρος, είπα "σχεδόν", ας είμαστε ρεαλιστές. Μήπως είμαι απαισιόδοξος;
  3. Saphir - Shot In The Night (1985) Φυσικά και νόμιζες ότι λέει Saturday, έτσι μοιάζει. Ένα χρόνο μετά οι ίδιοι είχαν άλλη μια επιτυχία, το I'm alive που μου άρεσε ακόμα πιο πολύ. Τότε έψαχνα κι ένα άλλο που νόμιζα ότι έλεγε "to the El, to the El Paso" αν και ήξερα ότι τα τοπωνύμια δεν παίρνουν άρθρο! Δυο δεκαετίες αργότερα το βρήκα κι έμαθα ότι λέει "Trivial, Trivial Pursuit" κι ο τίτλος του ήταν (Love Is Just) The Game
  4. Παίρνω το κινητό και σας αφήνω τη φανέλα, εντάξει;
  5. Είχα μπει από περιέργεια στις ρυθμίσεις να δω μόνο αν έγινε διαθέσιμη η MM και την έπαθα: Άρχισε να κατεβαίνει χωρίς τη συγκατάθεσή μου και ο μόνος τρόπος να το σταματήσω άμεσα ήταν να βγάλω τη μπαταρία. Έλα όμως που αυτό δε με γλίτωσε και με την επόμενη εκκίνηση και σύνδεση σε wifi το κατέβασμα συνεχίστηκε με γοργό ρυθμό και ολοκληρώθηκε πριν καλά-καλά το καταλάβω! Δηλ. σώνει και καλά να τη βάλω επειδή έτσι με προέτρεπε το "εγκατάσταση τώρα"; :mad: Θα το κάνω μόνο όταν και εάν θελήσω εγώ. Όχι εξαναγκαστικά. Δεν θέλω να μάθω κατόπιν εορτής ότι άλλαξε κάτι που δε μπορώ να επαναφέρω, όπως οι μικρογραφίες στους σελ/δείκτες του νέου Internet browser, τα τεράγωνα εικονίδια των εφαρμογών που έγιναν στρογγυλά και η δυνατότητα αλλαγής της προκαθορισμένης εφαρμογής με την οποία ανοίγει κάθε αρχείο. Ποιος ξέρει και τι άλλο. Το ρόλο του δοκιμαστή ας τον παίξουν άλλοι. Η ειδοποίηση για την ενημέρωση δεν μπορούσε να εξαφανιστεί με ένα απλό σύρσιμο του δαχτύλου γι'αυτό κατέφυγα στο Διαχειριστή Εφαρμογών --> Όλα, βρήκα την "Ενημέρωση λογισμικού" κι έσβησα ό,τι μπορούσα (εκκαθ. μνήμης cache κλπ.) Αυτό δε φάνηκε αρκετό, χρειάστηκε κάτι ακόμα πιο δραστικό, η εγκατάσταση του Debloater, μιας εφαρμογής για Windows που μπλοκάρει ή εξουδετερώνει ανεπιθύμητες εφαρμογές, στην περίπτωσή μας το SyncmlDM.apk . Τώρα πια δεν λαμβάνω ενόχληση αλλά το αρχείο της αναβάθμισης, πολύ πάνω από 1 GB, φοβάμαι πως είναι ακόμα κάπου κρυμμένο και μόνο με root μπορεί να βγει.
  6. :confused: iOS 9.3.1, iPad Pro, ρυθμίσεις Safari: Κάνει τίποτα η επιλογή "Νέες καρτέλες στο υπόβαθρο"; Όσες φορές κι αν δοκίμασα να την ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω η συμπεριφορά στον τρόπο ανοίγματος των συνδέσμων παραμένει η ίδια. Δεν αλλάζει ούτε το μενού που εμφανίζεται αν πατήσουμε παρατεταμένα στο link. Σε παλαιότερα iOS μπορούσες να επιλέξεις "Open in Background". Τώρα υπάρχει μόνο το "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα". Και δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον Safari. Συχνά όταν κάνω scrolling σε σελίδες εξαφανίζεται το τμήμα της σελίδας που είναι από κάτω ή από πάνω και σχηματίζεται πάλι μόνο αν σηκώσω το δάχτυλο από την οθόνη. Αυτό διορθώνεται μόνο προσωρινά αν κάνω "Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων" και κλείσω τις υπόλοιπες ενεργές εφαρμογές. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
  7. Κάτι που έχω δοκιμάσει πολλές φορές αντί για τη γλυκερίνη που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι το conditioner (μαλακτικό) που συνοδεύει κάποια σαμπουάν. Θα βγουν κάποιοι που θα πουν τι μας λες, αυτό προορίζεται να μαλακώνει τα γυναικεία μαλλιά και όχι το αντρικό πρόσωπο! Γιατί όχι; Αν κάνει για τη μια περίπτωση γιατί να μην κάνει και για την άλλη; Τα αποτελέσμα σε σκληρά γένια είναι γρήγορο και θεαματικό. Σε πιο μαλακές και ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να είναι και υπέρ του δεόντος.
  8. Τα Mate S, Mate 8, P8 κλπ. είναι το ίδιο ή και πιο κομψά αλλά έχουν FHD οθόνη. Aυτό έχει QHD. Γι' αυτό δε θα με χαλούσε να έχω και να χρησιμοποιώ κανένα απ' αυτά όσο μεγάλα κι αν είναι.
  9. :whistle: Δεν τελειώσαμε με τα προβλήματα στα SMS! Αφού έλυσα αυτό με τους 70 χαρακτήρες, σειρά είχε το επόμενο: Aκόμα κι έτσι τα κεφαλαία τονίζονται. Ο τρόπος που βρήκα να μη γίνεται αυτό είναι να πας Ρυθμίσεις--> Σύστημα--> Γλώσσα και εισαγωγή--> Πληκτρολόγιο Samsung--> Έξυπνη δημιουργία κειμένου και να την κλείσεις έστω προσωρινά. Πάω λοιπόν να συντάξω το μακροσκελές και βαρυσήμαντο μήνυμά μου προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια, από το πλήθος των χαρακτήρων μέχρι και τα σημεία στίξεως. Κι εκεί που νόμιζα ότι είναι όλα εντάξει, ήρθα αντιμέτωπος με την τρίτη διαπίστωση: Όταν συμπληρώσεις 481 δηλ. (3x160)+1 χαρακτήρες μετατρέπεται σε MMS (μήνυμα πολυμέσων) χωρίς να ερωτηθείς! Που, εκτός από παραπάνω χρέωση μπορεί να σημαίνει αδυναμία αποστολής και λήψης από όσους δεν έχουν ρυθμίσεις MMS, τουλάχιστον αυτό συνέβαινε κάποτε. Ένας τρόπος να το αποτρέψεις είναι να κατεβάσεις ένα δωρεάν app που λέγεται 8sms και να στείλεις μέσα από αυτό, αφού πρώτα αλλάξεις στις ρυθμίσεις του κάτι για περιορισμό-αποκλεισμό δημιουργίας MMS. Από δω και στο εξής τα εισερχόμενα μηνύματα θα έρχονται και στις δύο εφαρμογές! Όμως τώρα αν πας στην κανονική εφαρμογή των Μηνυμάτων που είχαμε μέχρι τώρα θα δεις ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνο αν την ξανακάνεις την προκαθορισμένη γι'αυτό το σκοπό εφαρμογή! Δεν πειράζει, αυτό αλλάζει επί τόπου πολύ εύκολα :whistle:
  10. Πριν το κερδίσω θα ήθελα να ξέρω αν προφέρεται ντούγκι ή ντούτζι ή κάπως αλλιώς. Αν πάλι δεν το κερδίσω, δεν πειράζει κι αν δεν μάθω πώς λέγεται.
  11. Καλά, όλοι τώρα μαζευτήκανε; Μετά τον σύζυγο/manager της Celine Dion, και τον αδερφό της πέθανε αυτές τις μέρες και ο Glenn Frey. Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα, ήταν όμως ο στιχουργός του Hotel California. Ιδρυτικό μέλος των Eagles, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Ακόμα πιο γνωστός έγινε όταν ακολούθησε σόλο καριέρα με το The Heat Is On που έφτασε μέχρι το Νο2 των Η.Π.Α.
  12. Κάθε βδομάδα κι από ένας διαγωνισμός; Μακάρι να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.
  13. Το S Pen μια και δεν έχει μπατταρία τραβάει ασύρματα ενέργεια από τη συσκευή. Πίσω από την οθόνη αν τα λέω καλά, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, ένα πλέγμα από πηνία κι ένας μαγνητικός ανακλαστήρας. Αυτά τα τρία μαζί παράγουν ένα ηλεκρομαγνητικό πεδίο που κατευθύνεται εξωτερικά της οθόνης και εκτείνεται σε μικρή απόσταση τόση όση ώστε αν πλησιάσουμε το S Pen εντός του ορίου αυτού και το αφήσουμε να αιωρείται (το λεγόμενο hover), θα εμφανιστεί εκείνο το "στρογγυλούλι". Μέσα του υπάρχει άλλο ένα πηνίο που κατευθύνει την ενέργεια από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτό στο δικό του εσωτερικό κύκλωμα στο πίσω μέρος του. Η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του με τη συσκευή και τον υπολογισμό της θέσης του σχετικά με την οθόνη. Η ίδια η οθόνη και επαφή του S Pen με αυτή δεν παίζει κανένα ρόλο στο γράψιμο, τη σχεδίαση και την πλοήγηση! Αν το πλησιάσουμε αρκετά και πατάμε τη μυτούλα του (nib) είτε με το δάχτυλο είτε ακουμπώντας σε χαρτί μπορούμε να γράψουμε ακόμα και χωρίς να ακουμπάει τίποτα την οθόνη, ακόμα και με διαφανές προστατευτικό κάλυμμα. Δηλαδή η μυτούλα είναι σαν δεύτερο πλαστικό κουμπί με αισθητήρα πίεσης το ρόλο του οποίου παίζει το πηνίο που το συνοδεύει. Η βελτίωση από το S Pen του Note 3 είναι ότι η ευαισθησία του έχει διπλασιαστεί, από 1024 σε 2048 επίπεδα. Όλο αυτό έχει μια πολύ μικρή επίπτωση στη μπατταρία. Η λειτουργία αφής στην οθόνη capacitive συνυπάρχει και είναι διαφορετική. Τώρα που το 'ψαξα και τα έμαθα μπορώ να δικαιολογήσω κάπως το υψηλό του κόστος αφού δεν είναι απλώς ένα κομμάτι πλαστικό.
  14. Με το 6.0.1 την πρώτη φορά έβγαλα 65536 και τη δεύτερη 67760. Αυτό το κατατάσσει λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα, μόνο των Android, αν δείτε το Ranking. Μια χαρά δηλαδή, εκτός μόνο για αυτούς που ενδιαφέρονται για πρωταθλητισμό που θα στραφούν στο Note 5 που βγαίνει τρίτο με πάνω από 80000. Σε προηγούμενη έκδοση του AnTuTu πριν κανα μήνα μου είχε βγάλει γύρω στο 53000.
  15. Παραμονή πρωτοχρονιάς είχαμε την απώλεια της Natalie Cole σε ηλικία 65 ετών, αμερικανίδας τραγουδίστριας, κόρης του Nat King Cole, από το ντουέττο με τον οποίο έγινε ευρέως γνωστή το 1991 με το "Unforgettable". Έπασχε από ηπατίτιδα C που οδήγησε σε νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, επακόλουθα χρήσης ναρκωτικών που άρχισε από προσωπικά προβλήματα. Άρχισε την καρριέρα της πολύ νωρίτερα, το 1976. Κέρδισε 9 Grammy συνολικά στις κατηγορίες, R&B, jazz και pop. Είχε και μερικές dance επιτυχίες με τα Jump Start (My Heart), Pink Cadillac (διασκευή από Bruce Springsteen) και Wild Women Do :music: Η είδηση αυτή οδήγησε σε αυτή του θανάτου επίσης το καλοκαίρι του Michael Masser, δημιουργoύ των επιτυχιών της Miss You Like Crazy και Starting Over Again. Συνθέτης, πιανίστας και παραγωγός που δεν επεδίωξε ποτέ τη δημοσότητα, είχε συνεργαστεί με μορφές όπως Diana Ross, Whitney Houston και Barbra Streisand. Υπεύθυνος για πολλές "σιροπιαστές" μπαλλάντες της δεκαετίας του '80 με τον χαρακτηριστικό ήχο και ακόμα παλιότερες, ένα είδος που απεχθάνονται φαντάζομαι οι οπαδοί πιο πάνω του Lemmy. Να αναφέρω τα εξαιρετικά Tonight I Celebrate My Love, Saving all My Love for You, Didn't We Almost Have it All, Greatest Love of All, Nothing's Gonna Change my Love for You, All at Once, Theme from Mahogany (Do you Know Where You're Going To)... :bow:
  16. Μπορεί να το καταλάβει μόνο σε μία γλώσσα κάθε φορά. Θα χρειαστεί να την αλλάξεις από Ρυθμίσεις--> Γλώσσα και εισαγωγή--> Αναγνώριση χειρογράφου (Settings--> Language and input--> Handwriting recognition) Αν δεν υπάρχουν τα ελληνικά τα κατεβάζεις διαλέγοντάς τα από τις διαθέσιμες γλώσσες εισαγωγής μπαίνοντας Περισσότερες Γλώσσσες (More Languages) κάτω.
  17. Το θέμα με τις πιο σύντομες και τις λιγότερο πρωτότυπες απαντήσεις, όπως και όλα των διαγωνισμών ("καλή τύχη" - "καλή χρονιά"), περιμένει κι από σας να γράψετε τη δική σας απάντηση που θα είναι πιθανότατα εξίσου κοινότυπη και αδιάφορη όπως οι υπόλοιπες. Στις 110 μέχρι στιγμής σελίδες (έκατσα και τις διάβασα όλες - δουλειά δεν έχω!) ξεχώρισα και μερικές λαμπρές εξαιρέσεις όπως οι παραπάνω.
  18. Μη την πάθω πάλι σαν τον προηγούμενο διαγωνισμό που πέρασε η Κυριακή και δεν πρόλαβα να πάρω μέρος γιατί ξεχάστηκα!
  19. Κατ' αρχήν εύχομαι να μην είναι hardware πρόβλημα της οθόνης. Στο Android 5.1.1 μπορείς να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και διαγραφή δεδομένων (δεν σε πειράζει αφού έκανες backup όπως είπες) αν έχεις την υπομονή με τον εξής τρόπο: - Το κλείνεις τελείως (απενεργοποίηση). - Πατάς ταυτόχρονα και παρατεταμένα το κάτω κουμπί (Home), το δεξί πλαϊνό και το πάνω από τα αριστερά πλαϊνά. Αφού πάρει μπρος θα ψάξει αν υπάρχει αναβάθμιση να εγκαταστήσει, δεν θα βρει, και τότε το αφήνεις. Αυτό θα συμβεί μετά από καμμιά δεκαριά δευτερόλεπτα. Δηλαδή σταματάς να πατάς τα τρία αυτά κουμπιά 8-10" από τη στιγμή που έχουν πρωτοποπατηθεί. - Περιμένεις μισό - άντε το πολύ ένα - λεπτό για να είσαι σίγουρος. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται το μενού επαναφοράς συστήματος με 9 επιλογές στις οποίες ανεβοκατεβαίνουμε με τα πλάϊνά αριστερά κουμπιά. Είναι φωτισμένη η πρώτη και θέλουμe να πάμε στην πέμπτη (wipe data/factory reset). Αφού όμως δεν βλέπεις τι γίνεται στην οθόνη, πατάς επομένως το Volume down 4 φορές. Για να γίνει η επιλογή πατάς το κουμπί Power. - Ζητάει μια δεύτερη επιβεβαίωση στην οποία πας πατώντας πάλι το Volume down 7 φορές και μετά, το Power. - Περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα για τον καθαρισμό και πατάς άλλη μια φορά το Power για την τελική επανεκκίνηση. Αν όλα έχουν πάει καλά κι έχουν γίνει με τη σωστή σειρά, αρχίζει η επαναφορά. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν σβήνει η οθόνη αυτή η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Την έχω κάνει, όμως όχι στα τυφλά!
  20. To S Memo είναι εφαρμογή που όταν προσπάθησα να βρω και να εγκαταστήσω μου είπε πως δεν είναι συμβατό με τη συσκευή μας. Αφού λοιπόν εννοείς το Action Memo (Ενεργό σημ.) δε νομίζω ότι μπορείς να το βάλεις ως συντόμευση, παρά μόνο την εφαρμογή S Pen. Μπορείς όμως να ενεργοποιήσεις την "Εντολή χωρίς Επαφή" (Air Command) από τις ρυθμίσεις του S Pen πάνω-πάνω και όχι από πιο κάτω που έχει μια εντολή με το ίδιο όνομα στις επιλογές αποσύνδεσης (Detachmnent options). Λίγο μπερδεμένο ε; Έτσι δε θα χρειάζεται να ξαναβάλεις/βγάλεις το πεννάκι αφού αρκεί να το πλησιάσεις στην οθόνη και να πατήσεις το κουμπί πάνω του για να εμφανιστεί το Air Command. Εγώ τις πρώτες μέρες δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το κουμπί πάνω του!
  21. Καιρός είναι πια μετά από τόσο καιρό να κερδίσω από κάπου κάτι αξιόλογο!
  22. Αυτό ακριβώς που θέλω, λόγω σχήματος, μεγέθους και κυρίως της Super Amoled οθόνης!
×
×
  • Create New...