Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens SL45i


zerow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα μπράβο στο zerow και από μένα!!

Στο συρτάρι μου εχω ακόμα 2 Siemensακια το 45 και το s65

Ποιότητα και για μένα το καλύτερο proprietary menu της εποχής που παρ ότι δεν ήταν smartphone σου έδινε μεγάλη παραμετροποιηση..

Επειδή ήμουν φανατικός Siemensακιας όταν πουλήθηκε στους ανατολίτες(Benq) εγώ ακόμα είχα ελπίδα ότι θα συνεχίσει να βγάζει μοντέλα έως ότου το αποφάσισα ότι τέρμα κ τελικά με κέρδισε η qtec(HTC) αν και ακόμα και τώρα το αγαπημένο μου τηλέφωνο μετά από άπειρες συσκευές hiend είναι το..Siemens s65(γράψε και για αυτό κάτι)!:)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 106
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτο το κινητο δεν το ξερω καν. Δεν ηξερα οτι υπηρχε μεχρι σημερα η αληθεια ειναι. Ποσο μαλλον η αναπαραγωγη mp3 απο το κινητο εν ετη 2001!! Και καρτα μνημης! Απιστευτο μου φαινεται. Ισως επειδη δεν ειχα δωσει σημασια στη siemens εκεινη την εποχη.. ισως επειδη δεν ειχε διαφημιστει πολυ..ισως γιατι ολη η ταξη μου ειχε νοκια..δε ξερω. Εμφανισιακα παντως δε μου αρεσει πολυ αλλα με αυτες τις λειτουργιες εκεινη την εποχη θα ηταν απο τα καλυτερα!

Α! Λετε ηταν και ακριβο. Ποσο δηλαδη να εκανε οποιος θυμαται? Και σε συγκριση στη τιμη με ενα αλλο νοκια εκεινης της εποχης?

Αρχικά είχε γύρω στα 500$. Το κακό είναι ότι δεν είχε GPRS όπως είχε το S45 που είχα εγώ. Οποιος θυμάται το flat rate GPRS της Telestet (μπορεί και TIM να ήταν) θα καταλάβει γιατί το S45 ήταν κλάσεις ανώτερο από το SL45i...

 

Κάντε ένα thread για το S45 όταν βρείτε λίγο χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

Πωωω.... Θυμάμαι το είχε ένας γνωστός μου στο λύκειο... Εκείνος κολλημένος με Siemens κι εγώ με Nokia... Και συνέχεια κοντράραμε τα κινητά μας.... Good times.... :O ( Γράψτε και τίποτα για το 3210 ρε παιδιά... )

 

P.S.: Zerow, πιστεύω ότι πρέπει να γίνεις ο Senior Editor του Nostalgia... Πολύ ωραία " γραφή" .... :)

Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Αυτο να λεγεται.

Γραφεις πολυ ωραια Zerow.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Εγω αν θυμαμαι καλα ξεκινησα με το S45 εδω στο φορουμ...

 

διαμαντια τα τοτε κινητα της Siemens !!

 

S45 / S55 / S65 / SL75 τα λατρεψα ...!!

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοιες συσκευές δυστυχώς με κάνουν να σπάω ακόμα το κεφάλι μου (καθότι φανατικός siemens-άκιας, αν και το πρώτο μου κινητό δεν ήταν siemens) για να καταλάβω πως στο καλό η Siemens τα κατάφερε και από πρωτοπόρος εταιρεία στα κινητά τελικά έβαλε λουκέτο...

 

Το SL-45 ήταν ένα από τα τελευταία μοντέλα της Siemens με τα οποία η εταιρεία έδειχνε ποιός ήταν τότε το αφεντικό στην κινητή. Λίγο μετά άρχισε ο κατήφορος με τον «κλασσικό» αυτοκαταστροφικό τρόπο που είχε η εταιρεία: ανακοίνωσε ένα κινητό με super duper χαρακτηριστικά, και το κυκλοφορούσε μετά από ένα χρόνο, και βέβαια στο μεταξύ οι ανταγωνιστές της είχαν καταφέρει να τη φτάσουν και να την ξεπεράσουν, με αποτέλεσμα όταν έβγαινε το κινητό αν ήταν ήδη ξεπερασμένο...

 

To πιο προωθημένο ωστόσο τεχνολογικά κινητό της Siemens (σε σχέση με την εποχή που κυκλοφόρησε), αλλά και το πλέον προωθημένο project κινητού παγκοσμίως σε σχέση με την εποχή του, ήταν το SL10.

Το 1999 οπότε και κυκλοφόρησε, τα καλύτερα τηλέφωνα της εποχής έμοιαζαν με... τούβλα ή με... παντόφλες. Είχα την τύχη να ήμουν ένας από τους πρώτους που το είδαν από κοντά, στο GSM World Congress που τότε είχε γίνει στις Κάννες στη Γαλλία. Το είχαν μέσα σε μία γυάλινη βιτρίνα, και έγραφε μόνο το μοντέλο. Τίποτα άλλο, ενώ και η κοπελίτσα που ήταν στο περίπτερο της εταιρείας δεν ήξερε τίποτα περισσότερο, και η καλύτερη απάντηση που πήρα τότε από αυτή ήταν πως «μάλλον είναι πρωτότυπο». Ξεχώριζε βέβαια διότι είχε το 1/3 του μεγέθους όλων των άλλων κινητών (αν εξαιρέσω το Motorola StarTAC). Το είχαν όμως σβηστό και στην «κλειστή» του θέση (δε φανταζόμασταν τότε πως... άνοιγε κιόλας) και έτσι δε μπορούσαμε να φανταστούμε τις καινοτομίες του. Λίγες ημέρες μετά, στα γραφεία της Siemens Mobile στην Ελλάδα κατάφερα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες. Ήταν το πρώτο κινητό στον κόσμο με μηχανισμό pro-slide, και το πρώτο κινητό στον κόσμο με... έγχρωμη οθόνη. Εντάξει δεν ήταν true color ήταν Color graphic με 97 x 54 pixels ανάλυση, αλλά το χρώμα στις οθόνες των κινητών τότε ήταν περίπου... επιστημονική φαντασία. Είχε όμως και άλλη μία παγκόσμια πρωτοπορία: ήταν το πρώτο κινητό με θύρα υπερύθρων. Μόνο που οι συγκεκριμένες υπέρυθρες δούλευαν μόνο μεταξύ 2 SL10, ενώ όσο και αν παιδεύτηκα δεν κατάφερα να βρω το πρωτόκολλο υπέρυθρης επικοινωνίας...

Ο δε

του κάτι «ιταλικό» μου θύμιζε... Και όχι τυχαία, αφού το είχε σχεδιάσει ένας Ιταλός που δούλευε παλαιότερα στο studio του Pinifarina... Από το πλάι το τηλέφωνο θύμιζε... Ferrari με το χαρακτηριστικό «τελείωμα» του πλαστικού στο κάτω μέρος...

 

Πραγματικά απίστευτο κινητό. Αλλά η Siemens δεν το είχε κατασκευάσει με σκοπό να πουλήσει και να βγάλει χρήματα, αλλά μόνο για να δείξει ποιός ήταν το αφεντικό. Γι' αυτό και το έβγαλε μόνο σε 10.000 κομμάτια για όλο τον κόσμο. Και φυσικά ήταν και πανάκριβο. Σε δραχμές (δεν είχαμε ευρώ τότε) κόστιζε περίπου 400.000 χιλιάδες, ποσό τεράστιο για εκείνη την εποχή, όπου τότε ένας καλός μισθός έφτανε στις 180.000 δραχμές... Ήμουν ένας από αυτούς που το απέκτησαν τότε, εννοείται μετά από τεράστιες θυσίες...

 

Σήμερα δε νομίζω να υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που να έχει τη συγκεκριμένη συσκευή σε κατάσταση λειτουργίας. Διότι εκτός των άλλων, από κάποια στιγμή και έπειτα ο μηχανισμός pro-slide άρχισε να δείχνει τις παιδικές του ασθένειες, με μοιραίες συνέπειες στην καλωδιοταινία της οθόνης... Δεν το έβαλα κάτω όμως, και μετά από εξαντλητικό ψάξιμο στο google για την αναζήτηση κάποιου που να πουλάει το SL10 του (ώστε να μπορέσω να αφαιρέσω τα ανταλλακτικά που χρειαζόμουν για το δικό μου) τελικά βρήκα έναν Ιταλό που είχε ένα (χωρίς φορτιστές κλπ, αλλά που δεν είχε λειτουργικό πρόβλημα) και το «σκότωνε» (το είχε βάλει στο ιταλικό e-bay για... 12 ευρώ και κανείς δεν το έπαιρνε), οπότε το βούτηξα.

 

Με τη βοήθεια ενός καλού φίλου και πρώην τεχνικού της Siemens Mobile (και αφού κατάφερα και βρήκα και το απαραίτητο service manual της συσκευής) σε λίγο καιρό θα κάνουμε τη σχετική «εγχείριση», ώστε να έχω πάλι ένα SL10 πλήρως λειτουργικό. Εάν ενδιαφέρει τότε να γράψουμε ένα μικρό test για το πιο προωθημένο project κινητού τηλεφώνου στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, πολύ ευχαρίστως!

 

Να ζητήσω ένα συγνώμη για την ελαφρώς off topic αναφορά και σε άλλο μοντέλο της εταιρείας, αλλά έφαγα γερή φλασιά με το SL-45!

Edited by noman
Link to comment
Share on other sites

Τι μου κανατε τωρα......Δουλεψα εναν μηνα για να το αγοράσω με συμβολαιο 15.000 δραχμών τοτ,ε εκει κοντα στο 2001.Ό λογος ενασχολησης με unwired,myphone.

Ειχα αγορασει τοτε το πρωτο cardreader και την μεγαλη mmc 128 αν θυμαμαι καλα κανενα 70.000.

Αναμονη μεχρι αηδιας να βγαλει η siemens την αναβαθμιση της java που ειχε σαν ΔΩΡΟ για τους ελληνες την χρηση Τ9 στα ελληνικα.Οσοι ειχαν siemens τοτε θυμαται τους καλους στα δαχτυλα απο τηυν συγγραφη SMS :lol:

Οταν επεσε επανω του ενας φραπε στην Παργα εκεινο το καλοκαιρι που το ειχα καινουριο κοντεψα να παθω εγκεφαλικο.

Κι ομως μετα απο μια ωρα στον ηλιο και δυο τρια τιναγματα ολα ηταν Οκ.

Και ναι το εχω ακομα στο συρταρι μου,πρεπει να εχω και την διαφανή πλαστικη συσκευασια του στην αποθηκη.

Απιστευτο κινητο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μου θύμισε τόσα πολλά αυτό το κινητό..Την εποχή βασικά που βγήκε εγώ είχα πάρει το πιο μικρό και ανθεκτικό μοντέλο της σειράς το ME45 αλλά αυτό ήταν άφθαστο όνειρο τότε..Αλλά και για τα σημερινά δεδομένα παιδιά αυτά τα κινητά είναι κορυφαία καθώς είχαν τα απολύτως απαραίτητα ,φοβερή μπαταρία για τα σημερινά δεδομένα(Αναμονή μιας εβδομάδας με μεγάλη χρήση) και πολλές λειτουργίες που και σήμερα τα κινητά διατήρησαν και όλα αυτά σε μια εποχή που όλα ήταν πιο απλά παρότι δεν πέρασε και 20 ετία!!:lol:

Πάντως αυτό είναι το περίεργο και ωραίο με τα αντικείμενα που μας αρέσουν ,μας συνδέουν και με μνήμες της εποχής που πρωτοπαρουσιάστηκαν και προκαλούν νοσταλγία..Αλήθεια πρέπει να βρούμε ανταλλακτικές μπαταρίες της siemens αν γίνεται γι'αυτή τη σειρά κινητών..:worry:

" Similis simili gaudet"
Link to comment
Share on other sites

λατρεια τα siemens εκεινης της εποχη απο c25 -c35 στο λατρευτο sl42 οτι και να θυμηθω ειναι λιγο τα ειπατε ολα το εχω ακομη αν και ειναι ραγiσμενο στην κεραια αλλα σκεφτoμαι με την πρωτη ευκαιρια να το αλλαξω housing cover και να αντικαταστησει για λιγο το v3i που εχω για δευτερο.παντος πιστευω οπως αναπολουμε αυτα τα κινητα σε λιγα χρονια θα σκεφτoμαστε τα τωρηνα κινητα οπως το xperia mini.απλα εκεινης της εποχης εχουνε την ιδιαιτεροτητα της εφηβειας των αμετρητων μνμ και των χαρουμενων-ανουσιων αναπαντητων μεσα στην ταξη.
Link to comment
Share on other sites

Το SL45i το έχω ακόμη και το λειτουργώ αν και η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από μία μέρα.

Μακάρι να μπορούσα να του βρω καινούργια μπαταρία.

Είναι το μόνο τηλέφωνο που δεν μπορώ να διώξω.

Αν θυμάστε σε μία διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας το έβγαζε και μια κοπέλλα από την τσέπη της

και μιλούσε. "How are you?"

Όσο για το SL10 που ανέφερε ο φίλος παραπάνω θυμάμαι ακόμη την Κυριακή που άνοιξα μια

εφημερίδα (θυμάμαι και ποιά ήταν) και είδα την ολοσέλιδη καταχώρηση! Αμέσως αποφάσισα

πως ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Και την άλλη μέρα

απέκτησα το πρώτο μου κινητό. Όταν χρειάστηκε να το πάω στο service στο Μαρούσι είδα ότι

είχανε ένα ταμπλώ με το SL10 και από κάτω έγραφε: "Καλά έκανες και με αγόρασες". Τέλειο.

Link to comment
Share on other sites

απλα εκεινης της εποχης εχουνε την ιδιαιτεροτητα της εφηβειας των αμετρητων μνμ και των χαρουμενων-ανουσιων αναπαντητων μεσα στην ταξη.

 

Άλλο φλας back αυτό... τι αναπάντητες κάναμε εκείνες τις εποχές... αναπάντητη για να βρεθούμε. αναπάντητη πριν το ραντεβού. αναπάντητη να μας ανοίξουν την πόρτα, αναπάντητη... έτσι απλά. :O:lol:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Τι μου θυμησες τωρα. Τοτε κινητο με καρτα μνημης και mp3 ηταν απιστευτο..Δυστυχώς το εχασα..:( Το επόμενο μου κινητο ηταν το siemens sx1.
Link to comment
Share on other sites

Άλλο φλας back αυτό... τι αναπάντητες κάναμε εκείνες τις εποχές... αναπάντητη για να βρεθούμε. αναπάντητη πριν το ραντεβού. αναπάντητη να μας ανοίξουν την πόρτα, αναπάντητη... έτσι απλά. :O:lol:

 

και αν καποιος εκανε αναπαντητη και εσυ δεν εκανες μπορει και να στραβωνε χαχαχα:lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

και αν καποιος εκανε αναπαντητη και εσυ δεν εκανες μπορει και να στραβωνε χαχαχα:lol::lol::lol:

η νέα γενιά κάνει poke στο fb μέσω iphone και γράφει στο wall. ΈΛΕΟΣ.

 

Γι'αυτό και έβαλα τη SIM μου στο Τ39m και έχει ησυχάσει το κεφάλι μου.

We love siemens :) Άνετα,πολύ άνετα θα κυκλοφορούσα σήμερα με SL45/M55/S65 :) Όλες οι λειτουργίες των smartphones σήμερα μου φαίνονται περιττές. Τηλέφωνο-sms-αναπάντητη. Την ακουστική του T39m, R310s και κάποιων ΝΟΚΙΑ παλιών ακόμα εταιρείες όπως η Apple, Motorola και Samsung ψάχνουν πως επιτυγχάνεται. Internet phones έχουν καταλήξει και όχι mobile phones.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Το είχα πάρει 90.000 δραχμές, 3ων ημερών από την ξαδέρφη μου γιατί δεν της άρεσε... Μου φαινόταν πολύ ποιοτικό τότε, με το κιτρινο φως του να σβήνει αργά όταν έκλεινε και το πρώτο που έπαιζε mp3 στην 32mb κάρτα του...
Power is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ εκτός όλων των παραπάνω λόγων που αναφέρατε θα το αγαπώ και θα το έχω για πάντα στο συρτάρι του γραφείου μου για ένα μάθημα που πέρασα χρησιμοποιώντας την δυνατότητά του να διαβάζει txt αρχεία!!!:happy::happy::happy:

Pigs have flown!

http://olivia.canal13.cl/medios/data/entretencion/musica/0703_live8_m_l.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το κινητό απλά δεν υπάρχει! Ακόμα θυμάμαι το τεράστιο πόστερ στο λιμάνι του Πειραιά!

 

Το έχω ακομά και λειτουργεί θαυμάσια! Φυσικά με μπλε οθόνη!

 

:happy:

Link to comment
Share on other sites

Το SL45i το έχω ακόμη και το λειτουργώ αν και η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από μία μέρα.

Μακάρι να μπορούσα να του βρω καινούργια μπαταρία.

Είναι το μόνο τηλέφωνο που δεν μπορώ να διώξω.

Αν θυμάστε σε μία διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας το έβγαζε και μια κοπέλλα από την τσέπη της

και μιλούσε. "How are you?"

Όσο για το SL10 που ανέφερε ο φίλος παραπάνω θυμάμαι ακόμη την Κυριακή που άνοιξα μια

εφημερίδα (θυμάμαι και ποιά ήταν) και είδα την ολοσέλιδη καταχώρηση! Αμέσως αποφάσισα

πως ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Και την άλλη μέρα

απέκτησα το πρώτο μου κινητό. Όταν χρειάστηκε να το πάω στο service στο Μαρούσι είδα ότι

είχανε ένα ταμπλώ με το SL10 και από κάτω έγραφε: "Καλά έκανες και με αγόρασες". Τέλειο.

 

Μπαταρίες μπορείς να βρεις, με λίγο ψάξιμο στο google και το ebay. Δε θα είναι της Siemens βέβαια, αλλά αυτό είναι το λιγότερο... Όσο για το SL10 (εγώ το περιέγραψα νωρίτερα) εάν τελικά το πήρες τότε και το έχεις ακόμα, μην το δώσεις πουθενά... Τότε το αγόρασαν 10.000 άνθρωποι (τόσα κομμάτια βγήκαν στην παραγωγή), σήμερα 12 χρόνια μετά μάλλον ελάχιστοι το έχουν ακόμα, και ακόμα λιγότεροι σε λειτουργική κατάσταση... Μόλις κάνω τη σχετική «εγχείριση» υποψιάζομαι ότι θα είμαι μάλλον ο μοναδικός που θα έχει SL10 σε πλήρως λειτουργική κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites

Καλά είδα το θέμα και ανατρίχιασα... Μπράβο! Με κάνατε να τρέξω στο συρτάρι να δω αν δουλεύει! Και δουλεύει! ατελείωτες ώρες παρέα του! ατελείωτα φλασαρίσματα!

Θυμάμαι τότε έτυχε να βρεθώ στην Αθήνα για δουλειές και πέρασα από το μαγαζί του Wappy να τον γνωρίσω και είδε που το είχα μαζί με την original πλαινή θήκη του και του κάνε εντύπωση λέγοντας: Έλα ρε που την βρήκες; Λίγοι την έχουν. Σαν αυτό το κινητό και το προηγούμενο αδερφάκι του με την τετραχρωμία κανένα. Δεν βγαίνουν τέτοια κοσμήματα πια. Πρώτη εποχή unwired... άχχχχ

Link to comment
Share on other sites

Ποσα χρονια πισω μας φέρατε !

Αυτο το τηλεφωνο το ειχα απωθημένο μιας και εγω λόγω υψηλου κοστους δεν μπορεσα να το αποκτησω ποτε :(

Εγω ειχα το siemens c35 το οποιο ηταν το πρωτο μου κινητο και απο εκει ειχα αγαπησει την siemens mobile .

 

To SL45i το ειχε ο κολλητος μου ο οποιος του ειχε κανει και την μετατροπη με τα μπλε led ...... Το τηλεφωνο ηταν απλα ερωτας !

Υπεροχος σχεδιασμος , στιβαρη και ποιοτικη κατασκευη και φυσικα εξωτικες τεχνολογιες για την εποχη οπως......mp3 και καρτα μνημης :p

Link to comment
Share on other sites

απιστευτο κινητο αν κ ποτε δεν καταφερα να το παρω εμεινα τελικα με το c45 και μετα με το cx65 κριμα παντως για την siemens να εχει τετοιο τελος οσο αφορα τα κινητα
Link to comment
Share on other sites

Το SL45i το έχω ακόμη και το λειτουργώ αν και η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από μία μέρα.

Μακάρι να μπορούσα να του βρω καινούργια μπαταρία.

.

Ψάξε στο Δήσιο, ίσως έχει. Από εκεί ειχα πάρει και φορτιστή που μου είχε χαλάσει για το s45. όχι αυθεντικό εννοείται..

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...