Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ωραιος!! Την περναω απευθειας την καστομια οπως ειμαι ή πρεπει να βαλω τπτ αλλο πριν; Με vol+ και power με βγαζει σε ενα μπλε μενου σερβις. Απο εκει την βαζω;

Απο τον οδηγο του tzivas: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=343712

Για όσους θέλουν να περάσουν κάποια "πειραγμένη" έκδοση ή custom rom θα πρέπει να έχουν το RECOVERY 5.0.2.7 αυτό το περνάτε με τα εξής βήματα:

1).Κατεβάστε από δω το αρχείο του "recovery image":http://sourceforge.net/projects/genoandroid/files/recovery5.0.2.7_en_u8800pro.img/download και αποσυμπιέστε το

στην επιφάνεια εργασίας του Pc.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2).Κλείστε το κινητό και αφαιρέστε την SD.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3).Αφαιρέστε την μπαταρία για λίγο και ξανατοποθετήστε την(15-20 δευτ.)

4).Πατήστε συγχρόνως το πλαϊνό κουμπί του ήχου πάνω και κάτω(Volume up +Volume down)μαζί με το πάνω κουμπί(Power on-off).

5).Κρατήστε πατημένα μέχρι να ανοίξει μια ροζ(pink)οθόνη.

6).Συνδέστε το κινητό(έχετε αφήσει τα κουμπιά) με usb στο Pc.

7).Στην οθόνη του Pc θα σας ανοίξει ένα παράθυρο με ένα φάκελο ονόματι "image"

8).Ανοίξτε το φάκελο "image" και μέσα θα δείτε ένα image αρχείο ονόματι recovery

9).Μετονομάστε αυτό το image αρχείο ονόματι recovery σε recovery_Backup παράδειγμα και σώστε το κάπου στον υπολογιστή σας(για να υπάρχει καλού-κακού.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10).Τώρα το recovery image που κατεβάσατε και το αποσυμπιέσατε στην επιφάνεια εργασίας, μετονομάστε το αφήνοντας το να λέει

μόνο recovery. Επίσης ξαναμετονομάστε μέσα στο φάκελο "image" το recovery και αφήστε το σκέτο recovery.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11).Πάρτε το recovery που κατεβάσατε και κάντε το αντιγραφή-επικόλληση μέσα στο φάκελο "image" θα σας ρωτήσει για αντικατάσταση και επιλέξτε ναι.

12).Πάτε κάτω στην toolbar στα δεξιά της επιφάνειας εργασίας του Pc και πατήστε "Ασφαλή κατάργηση υλικού η όπως αλλιώς το γράφει για να αποσυνδέσετε με ασφάλεια το usb από το κινητό και βγάλτε μπαταρία και usb από το κινητό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13).Περιμένετε λίγο και ξανατοποθετήστε την μπαταρία στο κινητό. Κρατήστε πατημένα συγχρόνως την επάνω πλευρά στο πλαϊνό κουμπί ήχου(Volume up)και το "Power on-off"...τα κρατάτε πατημένα μέχρι να ανοίξει το κινητό και να φύγει και από την "Boot Animation Screen"και να μπει στην οθόνη του CWM Recovery 5.0.2.7.(Πρώτη Επιλογή "Reboot System")

Είστε έτοιμοι!!!

Αφού το έχετε περάσει μπαίνοντας με τον ίδιο τρόπο με το απλό RECOVERY πατώντας τα POWER BUTTON KAI VOL+ και έχοντας βάλει το συμπιεσμένο αρχείο με τη "πειραγμένη" έκδοση στη κάρτα πριν, επιλέγετε πρώτα Wipe data μετά Wipe cache partition μετά Wipe davlic cache και μετά Mount And Storage και από εκεί στην επιλογή Format/system.Προσοχή στο FORMAT ΟΧΙ κάποια άλλη επιλογή πέρα της Format/System γιατί θα κολλήσει το κινητό σας!!!.Στο μενού του RECOVERY μπαίνετε έχοντας σβησμένο το κινητό και πατώντας το Power Button και vol+.Στο μενού του Recovery κινείστε πάνω κάτω με τα vol+ και vol- και το Power Button λειτουργεί σαν Enter,αν μπείτε σε ένα μενού του recovery και θέλετε να πάτε πίσω πατάτε το κουμπί κάτω από τα 4 φωτεινά που δείχνει με το βελάκι προς τα πίσω.

Μετά από αυτές τις κλασικές επιλογές επιλέγετε το μενού install zip from sd card και την επιλογή choose zip from sd card και επιλέγετε το zip της ρομ που έχετε βάλει στην κάρτα σας. Ξεκινάει φορτώνει τη zip custom rom που επιλέξατε μέσα από την sdcard και τελειώνει. Επιλέγετε reboot system now θα αναβοσβήσει μερικές φορές το κινητό, περιμένετε γύρω στα 6 λεπτά να ανοίξει και είστε έτοιμοι. Προσοχή για να περάσετε κάποια "πειραγμένη" έκδοση αναλόγως τον DEVELOPER θα πρέπει να έχετε περασμένη πρώτα την ανάλογη OFFICIAL ROM πρώτα!

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

Απο τον οδηγο του tzivas: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=343712

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια φιλε μου. Ορμαω με τη μια. Θα τσεκαρω την καστομια που μου ειπες να δουμε τι ψαρια πιανει!

Παιδια βοηθεια!! Μαλλον το κατεστρεψα. Ειμουν στο τελευτεο σταδιο πριον περασω την καστομ ρομ. Εκανα Format/system και μονο αυτο οπως λεει ο οδηγος. Επειδη δεν ειχε καποια επιλογη να παω πισω στο CWM εβγαλα τη μπαταρια για να το ξαναφορτωσω. Οταν την εβαλα ανοιξε μονο του κ εχει σκαλωσει τωρα στο σηματακι Huawei και ειναι νεκρο. Τι κανουμε τωρα;;;;;

Ενταξυ εβγαλα την μπαταρια για ωρα και μετα μπηκε στο recovery. Το θεμα τωρα ειναι πως στο install zip file from sdcard δεν βρισκει το αρχειο ζιπ της ρομ. Δειχνει αλλους φακελους αποτι υπαρχουν στην sdcard. Τι να κανω;

μπες παλι ρεκοβερυ,κατεβα κατω εκει που λεει advanced,επελεξε το reboot recovery,περιμεμε λιγο να ξαναμπει σε ρεκοβερυ,κανε

wipe data/factory reset,υστερα wipe cache partition,advanced- wipe dalvik cache, πας ενα βημα πισω mounts and storage και επιλεγεις format/system,τελος πας πισω στο install zip from sd card,επιλεγεις το ζιπ και εισαι οκ!;)

Φιλε μου ολα αυτα τα κανω αλλα στο τελευτεο βημα install from sdcard δεν μου εμφανιζει το ζιπ. Μου εμφανιζει κατι φακελους μονο (νομιζω απο την εσωτερικη μνημη) και πουθενα δεν ειναι το ζιπ.

Πως παω ενα βημα πισω στο cwm;;; Εγω βγαζω μπαταρια καθε φορα δεν εχω βρει κουμπι!!

Φιλε μου ολα αυτα τα κανω αλλα στο τελευτεο βημα install from sdcard δεν μου εμφανιζει το ζιπ. Μου εμφανιζει κατι φακελους μονο (νομιζω απο την εσωτερικη μνημη) και πουθενα δεν ειναι το ζιπ.

Πως παω ενα βημα πισω στο cwm;;; Εγω βγαζω μπαταρια καθε φορα δεν εχω βρει κουμπι!!

Πισω πας με το πληκτρο "πισω" (βελος αριστερα).

Ξαναμπες στο recovery και επελεξε , advanced και μετα το πρωτο , reboot recovery .

Μετα κανε install zip from sd card/choose zip from sd card και κοιτα αν βλεπει το ζιπ.

Πισω πας με το πληκτρο "πισω" (βελος αριστερα).

Ξαναμπες στο recovery και επελεξε , advanced και μετα το πρωτο , reboot recovery .

Μετα κανε install zip from sd card/choose zip from sd card και κοιτα αν βλεπει το ζιπ.

Με τα πολλα ξαφνικα αναγνωρησε την εξωτερικη μνημη και τελος καλο ολα καλα.

Φιλε gkalen αν εχω καταλαβει καλα εισαι ο δημιουργος της ρομ.. Τι να πω φιλε μου χιλια μπραβο. Δεν την εχω ψαξει ακομα αλλα ειναι σα να εχω αλλο τηλεφωνο πλεον. Το αγχος που τραβηξα μεχρι να μπει αποζημιωθηκε, εχω ενθουσιαστει.

Κανα ελληνικο πληκτρολογιο παιζει να εγκαταστησουμε για να ειναι 100% κομπλε;

Με τα πολλα ξαφνικα αναγνωρησε την εξωτερικη μνημη και τελος καλο ολα καλα.

Φιλε gkalen αν εχω καταλαβει καλα εισαι ο δημιουργος της ρομ.. Τι να πω φιλε μου χιλια μπραβο. Δεν την εχω ψαξει ακομα αλλα ειναι σα να εχω αλλο τηλεφωνο πλεον. Το αγχος που τραβηξα μεχρι να μπει αποζημιωθηκε, εχω ενθουσιαστει.

Κανα ελληνικο πληκτρολογιο παιζει να εγκαταστησουμε για να ειναι 100% κομπλε;

Thanks ......

Εχει ελληνικα το πληκτρολογιο , αλλιως κατεβασε καποιο απο το μαρκετ.

Πηγαινε στις ρυθμισεις/γλωσσα και πληκτρολογια/ πληκτρολογιο android , και βαλε οποια γλωσσα θες .

Edited by gkalen

Καλημερα παιδια

Απο χθες εβαλα την STALLION ICS look του gkalen και μπορω να πω οτι εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος. Πριν λιγο ομως παρατηρησα ενα τεραστιο μπαγκ που καθηστα την ρομ μη λειτουργικη για μενα.

Οταν παω κανω προσθηκη, διαγραφη ή επεξεργασια καποιας επαφης περνω το εξης μηνυμα λαθους:

Υπηρξε μη αναμενομενη διακοπη της διαδικασιας android.process.acore. Προσπαθηστε αργοτερα.

Δυστηχως οσο αργοτερα και αν προσπαθησω τπτ δεν αλλαζει, ουτε και με ρεσταρτ φτιαχνει.

Ξερει κανεις (ισως ο gkalen) καποια διορθωση;

Ακουω και προτασεις για αλλη ρομ σε περιπτωση που δεν υπαρχει λυση σε αυτη.

Καλημερα παιδια

Απο χθες εβαλα την STALLION ICS look του gkalen και μπορω να πω οτι εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος. Πριν λιγο ομως παρατηρησα ενα τεραστιο μπαγκ που καθηστα την ρομ μη λειτουργικη για μενα.

Οταν παω κανω προσθηκη, διαγραφη ή επεξεργασια καποιας επαφης περνω το εξης μηνυμα λαθους:

Υπηρξε μη αναμενομενη διακοπη της διαδικασιας android.process.acore. Προσπαθηστε αργοτερα.

Δυστηχως οσο αργοτερα και αν προσπαθησω τπτ δεν αλλαζει, ουτε και με ρεσταρτ φτιαχνει.

Ξερει κανεις (ισως ο gkalen) καποια διορθωση;

Ακουω και προτασεις για αλλη ρομ σε περιπτωση που δεν υπαρχει λυση σε αυτη.

Περίεργο μου φαίνεται, γιατί σ'εμενα οι επαφές κλπ είναι πλήρως λειτουργικές. Εχεις το στοκ dialer/contacts ή έχεις βάλει άλλο; Μήπως να ξαναπεράσεις το ρομ μπας κι εχει γίνει κανένα μπλέξιμο με το recovery που δεν έβλεπε την κάρτα;

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Ο Dialer ειναι ο στοκ που ειχε η ρομ. Δεν εχω πειραξει κατι ποιο προχωρημενο στη ρομ παρα μονο καποιες εγκαταστασεις βασικων apps απο το store.

Ο Dialer ειναι ο στοκ που ειχε η ρομ. Δεν εχω πειραξει κατι ποιο προχωρημενο στη ρομ παρα μονο καποιες εγκαταστασεις βασικων apps απο το store.

και γω μπορω να πω οτι δουλευουν οι επαφες.Εμενα ομως σταματησε να δουλευει το haptic feedback απο παντου,keyboard,lockscreen κλπ.Κανενας αλλος με το ιδιο προβλημα?

εμενα παλι αρχισε τα κουλα η μπαταρια

μου δειχνει να συνδεσω τον φορτιστη ενω ειναι φορτισμενη στο 35%

αυτο συμβαινει μονο εαν κανω κληση

παραξενο

το βαζω να φορτισει και σε ενα λεπτο ειναι 56%

εντελως κουλα πραγματα

το εχει ξανακανει αλλα εκανα wipe δυστυχως δεν διορθωθηκε

Edited by akalos

Να επαναφερω ένα ερώτημα που έκανα λίγες σελίδες πιο πριν αλλά δεν είδα φώς...:grin:γιατί όταν πέρασα τη cyanogen δε μπορούσα να επαναφέρω τις εγγραφες που είχα στο ημερολόγιο; Το hisuite μου έγραφε οτι δεν υποστηρίζει τη λειτουργία η συσκευή. Ξέρει κανείς πώς μπορώ να το παρακάμψω αυτό και να περάσω κανονικά τις εγγραφές στο ημερολόγιο;

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

εμενα παλι αρχισε τα κουλα η μπαταρια

μου δειχνει να συνδεσω τον φορτιστη ενω ειναι φορτισμενη στο 35%

αυτο συμβαινει μονο εαν κανω κληση

παραξενο

το βαζω να φορτισει και σε ενα λεπτο ειναι 56%

εντελως κουλα πραγματα

το εχει ξανακανει αλλα εκανα wipe δυστυχως δεν διορθωθηκε

και μενα,παιζει σε 5-10 λεπτα να δειξει οτι φορτισε 30%,αυτο δε με απασχολει βεβαια αρκει να δειχνει μετα ποσο μπαταρια εχει οντως μεσα.Επισης οτι μυνημα στειλω ενω το γραφω με μικρα το στελνει με κεφαλαια και εχει σταματησει να δουλευει η δονηση και το haptic feedback παντου σε ολο το τηλεφωνο.Ενα αλλο πραγμα που με απασχολει ειναι οτι χανει αρκετη μπαταρια το βραδυ ενω δεν χρησιμοποιειται,πχ χθες το αφησα με 9% περιπου και το πρωι το βρηκα κλειστο.Εκεινη η miui του ri09iu ηταν αψογη σ'αυτο,οσο ειχε το βραδυ ειχε και το πρωι δεν επεφτε καθολου.Τι ειχε κανει ο τυπος?!

Υπενθυμιζω οτι εχω κανει super clean install με διπλα wipes,φλασαρισμα,reboot και καπακι βρωμικο φλασαρισμα για σιγουρια,ουτε titanium restore ουτε τιποτα

Edited by azuli

και μενα,παιζει σε 5-10 λεπτα να δειξει οτι φορτισε 30%,αυτο δε με απασχολει βεβαια αρκει να δειχνει μετα ποσο μπαταρια εχει οντως μεσα.

δεν το εγραψα καλα

δειχνει οτι ειναι 35% και μολις κανω κληση μου λεει να συνδεσω την μπαταρια

αμα τελειωσω την κληση δειχνει "την κανονικη" φορτιση,που ειναι ποια ομως;

το διαγραμμα ειναι ενα βουνο με αποτομες ρεματιες και λαγκαδια μολις πεσει η μπαταρια πεσει κατω απο το 35%

οπως και ναχει ομως η μπαταρια αδειαζει,ασχετα με το τι δειχνει,λες και εχω τα παντα ανοιχτα!

κατι δεν παει καλα,δεν ξερω εαν θεμα rom,κατα την γνωμη μου ειναι

δεν το εγραψα καλα

δειχνει οτι ειναι 35% και μολις κανω κληση μου λεει να συνδεσω την μπαταρια

αμα τελειωσω την κληση δειχνει "την κανονικη" φορτιση,που ειναι ποια ομως;

το διαγραμμα ειναι ενα βουνο με αποτομες ρεματιες και λαγκαδια μολις πεσει η μπαταρια πεσει κατω απο το 35%

οπως και ναχει ομως η μπαταρια αδειαζει,ασχετα με το τι δειχνει,λες και εχω τα παντα ανοιχτα!

κατι δεν παει καλα,δεν ξερω εαν θεμα rom,κατα την γνωμη μου ειναι

κανε κανενα calibration στην μπαταρια με καποιον απο τους τροπους που υπαρχουν η με καμια εφαρμογη,εγω κανω και παντα wipe battery stats πριν το φλασαρισμα

αυτα πιανουν αμα δουλευουν ολα σωστα αλλοιως δεν δουλευουν

και στην δικια μου περιπτωση το κανει μονο οταν κανω κληση

αρα;τρεχα γυρευε

Edited by akalos

εκανα ενα wipe cache και dalvik μηπως και ξαναεμφανιστει το haptic feedback και η δονηση αλλα δεν εγινε τιποτα.Αντι αυτου εξαφανιστηκαν τα widgets παλι..!Εκανα 2 reboot καπακι και δεν ξαναχαθηκαν.Οτι ναναι Edited by azuli

Να πω και εγώ και πάλι είμαι με την kiss4droid και προχθές 1η φορά έχασα κάτι widgets. To μόνο που ειχα κάνει πριν είναι clear cache, με μια εφαρμογή app cache cleaner. Μήπως ευθύνεται αυτό?
Χριστόφορος :music:

Τελικά είχε λόγο ο gkalen και δεν εμφανιζόταν με νέα στάλλιον - έπεσε με τα μούτρα στην ICS! Την πέρασα και απο το λίγο που τη δοκίμασα, μου αρέσει που είναι light χωρίς πολλές εφαρμογές προεγκατεστημένες. Γενικά μου αρέσει, αλλά νομίζω οτι το scroll δεν είναι τόσο ομαλό όπως στην 2.3. Επίσης, μερικές φορές κολλάει σε μια επιλογή και παίρνει την εντολή μετά απο λίγο, αλλά νομίζω οτι αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Μπράβο στο συμφορουμίτη, γιατί φαίνεται οτι έχει όρεξη να φτιάχνει νέες ρομ κι όχι να μένει στις παλιές:up:

εχει χασει κανενας αλλος δονηση και haptic feedback απο την stallion ics η μονο εγω ειμαι?

Ρε 'συ λες να σου χαλασε η δονηση; Παλια μου ειχε πεσει αγρια ενα κινητο και δε χαλασε ουτε ο δεκτης gps, ουτε επαθε κατι η οθονη, ουτε κατι αλλο παρα μονο η δονηση. Κουλο ε;

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε 'συ λες να σου χαλασε η δονηση; Παλια μου ειχε πεσει αγρια ενα κινητο και δε χαλασε ουτε ο δεκτης gps, ουτε επαθε κατι η οθονη, ουτε κατι αλλο παρα μονο η δονηση. Κουλο ε;

ελπιζω οχι..!Απλα για να σιγουρευτω πρεπει να αλλαξω ρομ παλι