Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήπως έκανε καμιά συνεκπαίδευση με την λεγεώνα, πέρασε και κάποιο σχολειο εκεί και η πουλάδα είναι από άλματα με γαλλικά αλεξίπτωτα;

Δεν νομίζω να πηγαίνουν ξένοι διοικητές σε μονάδες έτσι εύκολα.

μα φυσικα εφυγε απο εδω ως το καλυτερο βατραχι και εκανε και εκει εκπαιδευση δεν πολυμιλαει για αυτα δεν ξερω αν καταφερω και του βγαλω τιποτα θα σου πω:p

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ζόρι στο ΠΑΛΑΣΚΑ ειναι

1) Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ (Ειναι λιγο σαλεμένος ...)

Όχι και λίγο. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος. Από Παλάσκα απολύθηκα 10/3 :cry:

καλα ρε τοσοι στο παλασκα περασατε εναν να μην πετυχω?????????????? την επομενη εσσο θα τους ρωτησω αν μπαινει κανεις στο Myphone να δουμε...

Αφαιρέθηκαν 10 off topic posts.Μείνετε στο θέμα και αν έχετε απορίες που δεν αφορούν το thread μπορείτε να τις λύσετε με pm.

Thanks.

καλα ρε τοσοι στο παλασκα περασατε εναν να μην πετυχω?????????????? την επομενη εσσο θα τους ρωτησω αν μπαινει κανεις στο Myphone να δουμε...

εσυ εχεις κολλησει.

Το Παλασκα ως στρατοπεδο , εχει και αλλες υπηρεσιες.

ΠΧ εγω ημουν στη ΣΕΝΤ (ρωτα να σου πουνε που ειναι) αλλα εσυ μηνες τωρα νομιζες οτι ειμαι ΠΑΛΑΣΚΑ.

Υπαρχουν καμια 30 υπηρεσιες που πανε ναυτες στο ΚΕΠΑΛ (ως χωρος το ΚΕΠΑΛ)

;)

:X

ναι νομιζα οτι εκατσες εδω :p και λεω τι γινεται ? οντως ειναι πολλες υπηρεσιες που ειναι παλουκι μερικες φορες να βρω που ειναι ο καθενας:p βαση δεν εχω δωσει ιδιαιτερη βαση να μαθω τα παντα του παλασκα (και δεν με ενδιαφερουν) εγω το ειπα οταν ερθουν μετα θα τους ρωτησω αν γραφει κανεις εδω μεσα :p

ναι νομιζα οτι εκατσες εδω :p και λεω τι γινεται ? οντως ειναι πολλες υπηρεσιες που ειναι παλουκι μερικες φορες να βρω που ειναι ο καθενας:p βαση δεν εχω δωσει ιδιαιτερη βαση να μαθω τα παντα του παλασκα (και δεν με ενδιαφερουν) εγω το ειπα οταν ερθουν μετα θα τους ρωτησω αν γραφει κανεις εδω μεσα :p

Μα και εσυ δεν εισαι ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ στο ΠΑΛΑΣΚΑ.Χωροταξικά ανήκεις στο ΠΑΛΑΣΚΑ οπως ανηκα και εγω...

Πριν τη ΣΜΥΝ δεν εισαι ???

:X

Μα και εσυ δεν εισαι ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ στο ΠΑΛΑΣΚΑ.Χωροταξικά ανήκεις στο ΠΑΛΑΣΚΑ οπως ανηκα και εγω...

Πριν τη ΣΜΥΝ δεν εισαι ???

χωροταξικα ειμαι παλασκα βασικα πιανουμε μεγαλη εκταση αν παμε με τις pool και τον στιβο μαχης..απο το τοιχος των ναυπηγειων μεχρι την πρωτη ανηφορα χοντρικα

Νέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεοι!!! Θα πήξετε! :P:P:P

Όχι και νέο....σεμνά!

Αεροπορία είμαστε όχι στην λεγεώνα των ξένων..!:p :lol: :hunter:

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Επισης αυτο που λες ειναι αληθεια.....Υπαρχουν θεσεις κλειδια που ειναι κομματικοι και τρωνε:mad: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τωρα ποια το θεμα δεν ειναι σε εξαρση μονον επι ΠΑΣΟΚ.........................

τωρα εχουν βαλει ταξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :)

Ρε φιλε λιγη αντικειμενικοτητα δε βλαπτει!!!

Οποιος και να κυβερνα βαζει τους δικους του.

Εδω εχουν βγει και το λενε οι ιδιοι οτι προωθουν τα γαλαζια παιδια και εσυ μας λες οτι εχουν βαλει ταξη?

Ελεος!!!

Ρε φιλε λιγη αντικειμενικοτητα δε βλαπτει!!!

Οποιος και να κυβερνα βαζει τους δικους του.

Εδω εχουν βγει και το λενε οι ιδιοι οτι προωθουν τα γαλαζια παιδια και εσυ μας λες οτι εχουν βαλει ταξη?

Ελεος!!!

Μην τα παίρνεις τόσο άσχημα, ξαναδιάβασε το σχόλιό του και θα δεις ότι ήταν ειρωνικό.

den 3erw re paidia ti lete alla san thn aeroporia den exei....bhka 20/1/04 kai

apoli8ika 20/1/05 ekana enan mhna sthn tripolh kai meta 11 mhnes sto bitsi

flwrinas...meta apo ~3 mhnes sto bitsi perasa zaxari eixa kalh idikothta(tyletypas)

kai ebgaza yphreseis xwris na xonw kanenan....aaa to legomeno off sthn aeropiria se emas sto bitsi htan tote 10 mesa 10 exw kai sths 10 mesa eixes kai 2 exodous me dianiktereush...twra sto bitsi paizei 5 mesa 5 exw....kalh fash...kai para ma para poly xioni...(eftane mexri to dixtaki ths basketas)

Eίναι εύκολο να αναφέρει κάποιος συνοπτικά τις διαφορές μεταξύ έφεδρου (ΥΕΑ) και απλού οπλίτη;

kita na deis

egw se 4 meres benw Avlwna KET8 ODERPAS YEA

to 8wro san dokimos nai aksizi arketa ala giati na ime sklavos tou ellinikou stratou gia alous 5 mines? Kani tin ******* o fantaros kai tin akous esi , swsta? Exoun arketous aksiomatikous monimous apo emena diladi ti theloune? Na itan 2-3 mines parapanwna pw ok as paw ala 5? sxedon misos xronos. Tha mou fane 1 xrono apo ti zwi mou gia malakies oxi omos kai alous 5. Exw poli kalitera pramata na kanw afto to 5mino apo to na me san dokimos .

Afta ta oliga apo emena;)

Girisa o malakas apo Amerikh gia na paw stratiotis , ala tha figi ena baros omws;)

se 371 meres apoliome ;)

esis kala tin exete eki stin kipro ekana 25 mines strato kai san ipaxiomatikis .(LOXIAS) ine kalitera ston strato na min exis axioma giati se vasanizoun .opou aggaria ise ipeuthonos kai malonis me ton kathe mmm pou den akoui les kai ftes esi pou exi ipiresia.

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

μια ερωτηση οταν πας εθελοντης τι καλο εχεις? περνεις τιποτα κανα χρημα πεφτει?(θα παει ενας ξαδερφος μου αλλα δεν ξερω γρι επανω στο θεμα αυτο )

παει πεζοναυτες με σκοπο μετα εθελοντης 5 χρονια τι καλα εχει ομως?...

μια ερωτηση οταν πας εθελοντης τι καλο εχεις? περνεις τιποτα κανα χρημα πεφτει?(θα παει ενας ξαδερφος μου αλλα δεν ξερω γρι επανω στο θεμα αυτο )

Αυτό που λες εθελοντής υπήρχε παλαιά ,όπου κάποιος όταν τελείωνε το στρατό και υπό κάποιες προυποθέσεις μπορούσε να παραμείνει στο στρατό αλλά ιεραρχικά αέβαινε πολύ αργα. (λέγονται Ε.Μ.Θ. =Εθελοντής Μακράς Διαρκείας).

Μετά δημιουργήθηκε ο θεσμός του Ε.Π.Υ. (Επαγγελματίς Πενταετούς Υποχρέωσης) όπου έδινες κάποιου είδους εξετάσεις .Καταργήθηκε όταν δημιουργήθηκε ο θεσμός των Ε.Π.Ο.Π.

Τώρα υπάρχουν οι ΕΠ.ΟΠ. star που λέω και εγώ :p (Επαγγελματίας Οπλίτης)

οι ΕΠΟΠ δυστυχώς είναι κατώτεροι ακόμα και των παλαιών ΕΠΥ.Ξεκινάνε απλά ώς επαγγελματίες στρατιώτες απ'όσο γνωρίζω σε σχέση με τον βαθμό δεκανέα και λοχία που ήταν με τον θεσμό των ΕΠΥ.

ώς ΕΠΥ είχες την δυνατότητα πενταετών ανανεώσεων,μέχρι συνταξιοδότησης με τον βαθμό του Ανθ/στή.Αυτό άλλαξε όμως και πλέον οι ΕΠΟΠ είναι στρατιώτες εκτελώντας ότι και οι απλοί κληρωτοί αμοιβόμενοι όμως με μισθό.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eίναι εύκολο να αναφέρει κάποιος συνοπτικά τις διαφορές μεταξύ έφεδρου (ΥΕΑ) και απλού οπλίτη;

Έφεδροι θεωρούνται και οι 2 επειδή είναι κληρωτοί,δηλαδή κάνουν την θητεία τους.

ΥΕΑ είναι ο υποψήφιος εφεδ. αξιωματικός.Αν είσαι ΥΕΑ (αναγράφεσαι έτσι στο χαρτί) τότε υπάρχουν 2 επιλογές.

1.Πας για εκπαίδευση ως ΥΕΑ σε κάποια από τις σχολές δοκίμων (αναλόγως το σώμα/όπλο)

2.Αν δεν πας για ΔΕΑ, τότε αυτομάτως πηγαίνεις για υπαξιωματικός (λοχίας,δεκανέας) που περνάς σχολείο ΛΥΒ (λόχος υποψήφιων βαθμοφόρων)

Από κει και πέρα οι διαφορές είναι μεγάλες.

ΔΕΑ

1.Καταργούνται όλες οι υποχρεώσεις σαν στρατιώτης/υπ.αξ.Δηλαδή δεν κάνεις σκοπιές,περίπολα,θαλαμοφυλίκια κτλ.

2.Γίνεσαι στέλεχος της μονάδος,έστω και σαν έφεδρος, που σημαίνει ότι θα ακολουθείς το ωράριο των μονίμων στρατιωτικών.Εφτάμιση ώρες την ημέρα και τα Σ/Κ είσαι εκτός στρατοπέδου (εκτός αν έχεις υπηρεσία)

3.Σε νορμάλ συνθήκες (αναλόγως την μονάδα/ανάγκες της) κάνεις 3 υπηρεσίες των μήνα ως Αξκος.

4.Πληρώνεσαι κάθε 22 του μηνός 465€ (όταν ήμουν έτσι ήταν καθολικά,μπορεί και να έχουν αλλάξει τα λεφτά/ημερομηνία) και αν είσαι παραμεθώριο παίρνεις άλλα περίπου 100€ τον μήνα.Αν κάνεις υπηρεσίες αργίες (Κυριακή/γιορτές) τότε υπολόγισε άλλα 13€ ανά υπηρεσία.

5.Αναλαμβάνεις λόγου βαθμού αρμοδιότητες και στην ουσία κάνεις πολλά από ότι κάνουν οι μόνιμοι.Πολλές ευθύνες συνήθως,αλλά δεν είναι πρόβλημα αν το πάρεις σοβαρά το θέμα,καθώς στην πράξη είσαι βοηθός των μονίμων αξιωματικών.

6.Δέχεσαι διαταγές από όλους τους ανωτέρους σου,που συνήθως δεν είναι πάνω από 20-30 άτομα (στο σύνολο της ιεραρχίας σε μία μονάδα,παίζει ρόλο η πληρότητα της εκάστοτε).

7.Το μεγάλο αρνητικό για πολλούς είναι ότι επιμηκύνεται η θητεία σου κατά 5 μήνες (4 μήνες εκπαίδευση για ΔΕΑ + 1 μήνας για την ειδικότητα).

ΣΤΡ/Υπ.Αξ.

1.Είσαι μέσα στο στρατόπεδο όσο χρειαστεί και βγαίνεις όποτε σου τεθεί από τον λόχο σου.Μπορεί λόγω αναγκών να κάνεις κανά μήνα να βγεις.Σε νορμάλ καταστάσεις πληρότητας μονάδων,θα βγαίνεις 3 φορές την εβδομάδα εξοδούχος σε καλές περιστάσεις.Μπορεί και περισσότερο μπορεί και 1 φορά.Αυτό παίζει πάντοτε,τίποτα δεν είναι σταθερό.

2.Σαν υπαξ έχεις βαθμό ο οποίος σε γλιτώνει από την σκοπιά (με βάση τον κανονισμό) αλλά στην πράξη τις περισσότερες φορές κάνεις και υπηρεσία σκοπιάς σαν απλός στρατιώτης (λόγω έλλειψης ατόμων).

3.Δέχεσαι διαταγές από όλους τους μη ομόβαθμους σαν στρατιώτης και λίγους λιγότερους σαν υπαξ.

4.Οι υπηρεσίες που θα κάνεις και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να κυμαίνονται από 3-4 εβδομαδιαίως (αναλόγως την πληρότητα/αριθμό υπηρεσιών) έστω και διπλές υπηρεσίες κάθε μέρα (και σκοπιά και περίπολο για παράδειγμα).

5.Παίρνεις κάποια χρήματα (δεν ξέρω πόσο είναι τώρα,νομίζω κοντά στα 100€.Όταν ήμουν μέσα επαίρναν γύρω στα 8,5€/μήνα)

Αυτά σε γενικές γραμμές,ίσως να παρέλειψα κάτι.Οι συνθήκες διαφοροποιούνται πάντα με βάσην την μονάδα που βρίσκεσαι και τους αξκούς που στελεχώνουν την μονάδα αυτή.

Η συμβουλή μου; Πάνε δόκιμος να έχεις το σπιτάκι σου και να μην εξαρτάσαι από τον καθένα για το αν θα βγεις έξω να πεις το ποτάκι σου.Το βασικότερο για μένα είναι ότι θα έχεις το κρεβάτι σου και το μπάνιο σου.Αναντικατάστατες αξίες για μένα.Μην παραλείψω και τον απαραίτητο υπολογιστή που θα έχεις με την DSL :)

The Future Belongs To The Brave