Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους....

περνω backup αυτη την στιγμη απο το cwm... αυτο ειναι ολικο backup δηλ τηλεφωνα -μηνυματα - εφαρμογες - rom - Κernel?

επειδη θελω να δοκιμασω και καμμια custom rom το κανω αυτο.Υστερα αν βαλω πχ μια αλλη ρομ και ενα αλλο κερνελ θα μπορω να κανω restore οπως ακριβως ημουν πριν;

Καλό είναι πριν κανείς restore να είσαι στην έκδοση που είναι το backup! Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω! Δηλαδή αν ειμαι σε 2. 3. 5 και θέλω να κατέβω πχ σε 2. 3. 3 παιρναω πρώτα την έκδοση με odin και μετά κάνω restore! Επίσης αυτό είναι υποχρεωτικο να το κανείς και όταν γύρνας από cyanogen η miui με repartition!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους....

περνω backup αυτη την στιγμη απο το cwm... αυτο ειναι ολικο backup δηλ τηλεφωνα -μηνυματα - εφαρμογες - rom - Κernel?

επειδη θελω να δοκιμασω και καμμια custom rom το κανω αυτο.Υστερα αν βαλω πχ μια αλλη ρομ και ενα αλλο κερνελ θα μπορω να κανω restore οπως ακριβως ημουν πριν;

Νομίζω ότι δεν κάνει backup τον kernel. Οπότε ισχύει αυτό που λέει o xenon

- Alex

Αγόρασα ένα wireless 802.11n USB adaptor και συγκεκριμένα αυτό εδώ αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ με το SGS με ταχύτητα n.Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο νετ παρατήρησα οτι το wireless n του SGS είναι μια μπούρδα και μισή.Όλοι έχουν παράπονα οτι δεν εμπέμπει στο φάσμα των 5GHz αλλά μόνο στα 2,4GHz (b/g).Άλλοι λένε οτι είναι restricted το κανάλι των 5GHz.Ποιάσε το αυγό και κούρεψτο δηλαδή.

Ερώτηση1: Που υπάρχουν ρυθμίσεις στο SGS να επιλέξω εγώ σε ποιο φάσμα θα εκπέμπει;Δεν μπορώ να βρω ρυθμίσεις πουθενά μέσα στα settings για Wi-fi.

Ερώτηση2: Παίζει να μην υποστηρίζεται από το λειτουργικό το φάσμα των 5GHz και να μην είναι μόνο θέμα hardware;

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

Ερωτηση για το Voodoo sound control plus....το εγκαταστησει απο το νετ .Αφοτου ειχα βαλει τον semaphore kernel...πως λειτουργει αυτο ρε παιδια ...γιατι πειραξα 2 -3 επιλογες και δεν φαινεται να κανει κατι...

Ερωτηση για το Voodoo sound control plus....το εγκαταστησει απο το νετ .Αφοτου ειχα βαλει τον semaphore kernel...πως λειτουργει αυτο ρε παιδια ...γιατι πειραξα 2 -3 επιλογες και δεν φαινεται να κανει κατι...

με το voodoo sound θα καταλαβεις διαφορα αν φορεσεις τα ακουστικα του γαλαξια.μερα με τη νυχτα

Xiaomi 12 Pro

με το voodoo sound θα καταλαβεις διαφορα αν φορεσεις τα ακουστικα του γαλαξια.μερα με τη νυχτα

Μονο για τα ακουστικα ? το προγραμμα που εχω μεσα το Plus με καλυπτει η πρεπει να περασω καποιον kernel απο πανω;

Μονο για τα ακουστικα ? το προγραμμα που εχω μεσα το Plus με καλυπτει η πρεπει να περασω καποιον kernel απο πανω;

λογικα το plus σε καλυπτει.ε κανει και δουλεια στον ηχο του βιντεο που τραβας και κατι τετοια.παντως αν ακους μουσικη με τα ακουστικα δε θα ξαναπιασεις mp3 στο χερι σου.

Xiaomi 12 Pro

Αν έχεις βάλει semaphore δε χρειάζεσαι καν την plus έκδοση. Τρομερή διαφορά θα ακούσεις στο ράδιο....

οποτε μονο στο headphone καταλαβαινω διαφορα ετσι;

ε πανω κατω στα ακουστικα ειναι η διαφορα.αλλα πιστεψε με ειναι τεραστια.δεν θα θελεις να ακουσεις μουσικη αλλιως μετα!

Xiaomi 12 Pro

Νομίζω ότι δεν κάνει backup τον kernel. Οπότε ισχύει αυτό που λέει o xenon

Τελικά κάνει η δεν κάνει backup τον κερνελ ρε Αλεξ;!!

Όταν είχα πει ότι δεν τον κάνει backup, επέμενες πως τον κάνει και αυτόν! :lol:

Edit:

Voodoo sound και τα μυαλά στα κάγκελα!

Το s θα το κρατήσω ακόμη και όταν πάρω κι άλλο κινητό μόνο και μόνο για χρήση ως mp3.

Έχω voodoo sound απο την ώρα που φλασαρα 1η φορά και δεν έβαζα κερνελ χωρίς αυτό! (μέχρι να βάλω το voodoo control plus)

Voodoo Sound Addicted

Sent from my Galaxy S using Homing Pigeon

Edited by nikos523

Τελικά κάνει η δεν κάνει backup τον κερνελ ρε Αλεξ;!!

Όταν είχα πει ότι δεν τον κάνει backup, επέμενες πως τον κάνει και αυτόν! :lol:

Edit:

Voodoo sound και τα μυαλά στα κάγκελα!

Το s θα το κρατήσω ακόμη και όταν πάρω κι άλλο κινητό μόνο και μόνο για χρήση ως mp3.

Έχω voodoo sound απο την ώρα που φλασαρα 1η φορά και δεν έβαζα κερνελ χωρίς αυτό! (μέχρι να βάλω το voodoo control plus)

Voodoo Sound Addicted

Sent from my Galaxy S using Homing Pigeon

Βρες μου το ποστ ρε συ Νίκο, τό'χα ψάξει τότε, ό,τι είχα πει τότε ισχύει :p Τώρα ό,τί θυμάμαι χαίρομαι.

EDIT: Ok μετά από μια μικρή αναζήτηση, βρήκα την πηγή του προβλήματος. Το CWM3 κάνει backup το kernel, ενώ το λίγο παλιότερο CWM2.5 δεν το έκανε. Οπότε αφού εμείς χρησιμοποιούμε το 3 πια (στο CF-root, semaphore κτλ.), λογικά κάνει backup τα πάντα, μαζί και το kernel. To CWM ας πούμε του speedmod, που είναι 2.5, ΔΕΝ κάνει backup το kernel. Αν και θα ένιωθα καλύτερα αν κάποιος το δοκίμαζε :) (Aυτή τη στιγμή δεν έχω CWM)

Edited by Tyxerakias
- Alex

Βρες μου το ποστ ρε συ Νίκο, τό'χα ψάξει τότε, ό,τι είχα πει τότε ισχύει :p Τώρα ό,τί θυμάμαι χαίρομαι.

EDIT: Ok μετά από μια μικρή αναζήτηση, βρήκα την πηγή του προβλήματος. Το CWM3 κάνει backup το kernel, ενώ το λίγο παλιότερο CWM2.5 δεν το έκανε. Οπότε αφού εμείς χρησιμοποιούμε το 3 πια (στο CF-root, semaphore κτλ.), λογικά κάνει backup τα πάντα, μαζί και το kernel. To CWM ας πούμε του speedmod, που είναι 2.5, ΔΕΝ κάνει backup το kernel. Αν και θα ένιωθα καλύτερα αν κάποιος το δοκίμαζε :) (Aυτή τη στιγμή δεν έχω CWM)

ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα Αλεξ ;)

εγω εχω cwm 2.5 με tornado και δεν κραταει backup τον kernel :)

Ακριβώς έτσι. Σε cwm 3 και πάνω, εγώ χρησιμοποιώ την 5 της cm7, ο kernel περιλαμβάνεται στο backup. Συγκεκριμένα περιέχεται στο αρχείο boot.img.

Μάκης

Πως θα γίνει να αντικαταστήσω το bootanimation της samsung το οποίο είναι αρχείο qmg με ένα bootanimation σε zip ? Κάπου δε θα πρέπει να του δώσω εντολή να πηγαίνει να βρίσκει το zip αντί για το στοκ αρχείο? Ευχαριστώ!

Πως θα γίνει να αντικαταστήσω το bootanimation της samsung το οποίο είναι αρχείο qmg με ένα bootanimation σε zip ? Κάπου δε θα πρέπει να του δώσω εντολή να πηγαίνει να βρίσκει το zip αντί για το στοκ αρχείο? Ευχαριστώ!

Πρέπει να το υποστηρίζει το kernel σου. Αν είσαι stock δε γίνεται.

- Alex

Πρέπει να το υποστηρίζει το kernel σου. Αν είσαι stock δε γίνεται.

Με Aureus beta 3 (damian) είμαι, και θυμάμαι πως στην Tornado RC1 είχε custom boot animation, ενώ στην Final τώρα έχει επαναφέρει το stock της samsung.

Αυτό μπορεί να γίνει μονο με custom kernel που υποστηρίζει κάτι τέτοιο (όλοι οι custom νομίζω το υποστηρίζουν).

Στον Semaphore (και στον cfroot) αντέγραψε το bootanimation.zip στο directory /data/local και θα είσαι εντάξει.

Με Aureus beta 3 (damian) είμαι, και θυμάμαι πως στην Tornado RC1 είχε custom boot animation, ενώ στην Final τώρα έχει επαναφέρει το stock της samsung.

Τότε πρέπει να απευθυνθείς στον Damian...

- Alex

Αυτό μπορεί να γίνει μονο με custom kernel που υποστηρίζει κάτι τέτοιο (όλοι οι custom νομίζω το υποστηρίζουν).

Στον Semaphore (και στον cfroot) αντέγραψε το bootanimation.zip στο directory /data/local και θα είσαι εντάξει.

Ευχαριστώ :) δεν έχω semaphore αυτή τη στιγμή, αλλά θα το δοκιμάσω με αυτόν που έχω να δω αν θα το κάνει.

Τότε πρέπει να απευθυνθείς στον Damian...

Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικός τρόπος? Δεν υπάρχει κάποιο αρχείο που να περιέχει το path του αρχείου ώστε να πάω και να το αλλάξω?

Ευχαριστώ :) δεν έχω semaphore αυτή τη στιγμή, αλλά θα το δοκιμάσω με αυτόν που έχω να δω αν θα το κάνει.

Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικός τρόπος? Δεν υπάρχει κάποιο αρχείο που να περιέχει το path του αρχείου ώστε να πάω και να το αλλάξω?

Δοκίμασε όπως σου είπε ο Στράτος να βάλεις το zip σου είτε στο /system/media, είτε στο /data/local, κι αν δε δουλεύει κανένα από τα 2 ρώτα τον Damian αν το kernel του (που δεν ξέρω αν είναι δικό του η χρησιμοποιεί άλλου), υποστηρίζει boot animations. Αν όχι, εσύ δε μπορείς να κάνεις κάτι.

- Alex

Κατά την εκκίνηση ο πυρήνας εκτελεί το αρχείο (script) init.rc. Αυτό αρχικοποιεί (γι' αυτό και το όνομα) το σύστημα. Μεταξύ άλλων εκτελείται και το παρακάτω service:

service samsungani /system/bin/samsungani

Αυτό προφανώς "παίζει" το boot animation που ανέφερες κι εσύ. Οπότε είτε αντικαθιστάς το αρχείο qmg (δεν ξέρω αν κυκλοφορούν boot animations σ' αυτό το format) είτε θα πρέπει ν' αλλάξει η παραπάνω γραμμή στο init.rc ώστε να εκτελεί το δικό σου animation. Για να γίνει το δεύτερο πρέπει να επέμβεις στον πυρήνα.

Δοκίμασε όπως σου είπε ο Στράτος να βάλεις το zip σου είτε στο /system/media, είτε στο /data/local, κι αν δε δουλεύει κανένα από τα 2 ρώτα τον Damian αν το kernel του (που δεν ξέρω αν είναι δικό του η χρησιμοποιεί άλλου), υποστηρίζει boot animations. Αν όχι, εσύ δε μπορείς να κάνεις κάτι.

Λοιπόν το έβαλα στο media δεν έγινε κάτι, μάλιστα μετανόμασα και το στοκ αρχείο (με ρίσκο να μην ανοίγει το κινητό :p) αλλά τελικά άνοιξε χωρίς καν animation. Τώρα το έβαλα στο data/local και μου δείχνει το κλασσικό animation του android... (που γράφει android με χρυσομυγί χρώμα) και δεν ανοίγει. Έφτιαξα ένα script και το διέγραψα το αρχείο γιατί βαρίομουν να κάνω restore. Μάλλον δε θα ήταν συμβατό το animation :worry:

Edit: Ναι αλλά για να διαβάζει και από το data/local είναι τροποποιημένος έτσι ο πυρήνας ώστε να ψάχνει πρώτα εκεί, και αν δε βρει το zip μετά να πηγαίνει στο στοκ?

Edited by nikospot

Edit: Ναι αλλά για να διαβάζει και από το data/local είναι τροποποιημένος έτσι ο πυρήνας ώστε να ψάχνει πρώτα εκεί, και αν δε βρει το zip μετά να πηγαίνει στο στοκ?

Ναι, έτσι ακριβώς γίνεται. Ψαχνει είτε στο /data/local είτε στο /system/media. Αν δεν βρεθεί custom τότε παίζει το stock.

Ναι, έτσι ακριβώς γίνεται. Ψαχνει είτε στο /data/local είτε στο /system/media. Αν δεν βρεθεί custom τότε παίζει το stock.

αα οκ! Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις πληροφορίες :)

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις