Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από το πανεύκολο root με το SuperOneClick v2.3.3...

Διαβάζοντας τα περισσότερα μηνύματα από αυτό το θρεντ δεν βρήκα απάντηση σε μια απορία μου.

Είμαι σε root mode και έχω βάλει το ROM Manager μιας και θέλω να κάνω ένα καλό back up του Nexus S στην stock 2.3.6.

Για να γίνει με επιτυχία το backup ή το restore θα πρέπει πάντα πρώτα να flashαρω την ClockWokMod recovery μετά από κάθε reboot, γιατί αλλιώς αν έχει προηγηθεί reboot χωρίς να κάνω το παραπάνω flash με βγάζει στο γνωστό τριγωνάκι με θαυμαστικό και τις μετέπειτα επιλογές που δεν έχουν τις backup/restore.

Είναι φυσιολογικό αυτό; Θα πρέπει πάντα να φλασάρω πριν από κάθε backup ή restore; Φταίει το ότι είναι κλειδωμένος ο bootloader;

Νίκος

τελικά έλυσα και το παραπάνω πρόβλημα κάνοντας τα παρακάτω που βρήκα εδώ:

At this stage, you have successfully rooted your Nexus S on Android 2.3.3 Gingerbread but your phone will continue to replace ClockworkMod Recovery on reboot. To prevent your phone from doing so, follow the steps below:

1 Reboot your Nexus S

2 Download and install Root Explorer app from Android Market

3 Open Root Explorer and navigate to etc directory

4 Tap on the gray box that says Mount R/W

5 Tap and hold on the file install-recovery.sh and rename this file to install-recovery.sh.old

6 Once renamed, download and install the app called ROM Manager from Android Market

7 Once installed, open ROM Manager app and choose Flash ClockworkMod Recovery option.

Thats it! Now you should have fully rooted Nexus S on Android 2.3.3 Gingerbread with ClockworkMod Recovery installed on it. [via XDA-Developers]

Οπότε και root και custom recovery χωρίς να χαθεί καμία ρύθμιση/δεδομένα! :ninja:

Ο ξεκλείδωτος bootloader σε τι χρησιμεύει; Δεν μπορώ να περάσω Miui ή CyanogenMod με locked bootlader;

Νίκος

Edited by jonick33

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Τελικά με τον GlaDOS έχω αρκετά θέματα..Συχνά κολλήματα μετά απο κλήσεις (battery pull για να συνέλθει),reboots κλπ..Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιον άλλο kernel που να είναι απροβλημάτιστος? (ics πάντα)... athanaso77 είχες πεί κάτι για Matrix... :)

Στην δική μου συσκευή πάλι ο Glados κάθεται πολύ καλά χωρίς κανένα κόλημα από την v2.5 και μετά. Ο Matr1x πάλι δεν μου κάθεται τόσο καλά όσο ο Glados που και που συναντάω κανένα κόλημα. Πάντως είναι αρκετοί αυτοί που με τον Glados αναφέρουν το πρόβλημα που έχεις και εσύ μετά την κλήση. Το είχα και εγώ μια φορά στην 2.4 μετά όλα εντάξει :)...

Περιμένουμε franco kernel να δούμε καιμιά άσπρη μέρα όλοι μας :P...

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

• Administrators
Στην δική μου συσκευή πάλι ο Glados κάθεται πολύ καλά χωρίς κανένα κόλημα από την v2.5 και μετά. Ο Matr1x πάλι δεν μου κάθεται τόσο καλά όσο ο Glados που και που συναντάω κανένα κόλημα. Πάντως είναι αρκετοί αυτοί που με τον Glados αναφέρουν το πρόβλημα που έχεις και εσύ μετά την κλήση. Το είχα και εγώ μια φορά στην 2.4 μετά όλα εντάξει :)...

Περιμένουμε franco kernel να δούμε καιμιά άσπρη μέρα όλοι μας :P...

Είναι καθαρά θέμα συσκευής, σε άλλους κάθεται καλύτερα ο ένας kernel, σε άλλους ο άλλος. Ποια συσκευή έχεις; i9020 ή i9023 ;

Modpic.gif

Την i9023 έχω με την S-LCD. Μου έχει βγεί καλό πολύ καλό μπορώ να πώ αλλά ΔΕΝ έχω μαύρο :P...
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

παιδιά για να βάλω μια custom rom τι πρέπει να κανω?

αυτή τη στιγμή έχω την επίσημη 4.0.3 με ξεκλειδωμένο bootloder αλλα χωρίς root....

• Administrators
παιδιά για να βάλω μια custom rom τι πρέπει να κανω?

αυτή τη στιγμή έχω την επίσημη 4.0.3 με ξεκλειδωμένο bootloder αλλα χωρίς root....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1396959

Την i9023 έχω με την S-LCD. Μου έχει βγεί καλό πολύ καλό μπορώ να πώ αλλά ΔΕΝ έχω μαύρο :P...

Αυτό είναι το τίμημα της LCD τεχνολογίας αλλά και οι Amoled δεν έχουν άσπρο.

Modpic.gif

Αυτό δοκιμασα αλλά στο δεύτερο βήμα μου γράφει waiting devices για κάνα μισαωρο...

υπάρχει κάποιος οδηγός για το flasharisma recovery? Δεν με ενδιαφέρει το root αλλά να καταφερω να περασω μια recovery!

Έχω κατεβάσει το androidsdk και τους drivers αλλά δεν μου αναγνωρίζει τη συσκευή.

Δοκίμασε αυτό που έκανα εγώ με τον rom manager και τον root explorer γρήγορα και χωρίς να χαθούν δεδομένα : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3934215

Εκτός αν δεν παίζει στο παγωτό το παραπάνω...

Edited by jonick33

Δοκίμασε αυτό που έκανα εγώ με τον rom manager και τον root explorer γρήγορα και χωρίς να χαθούν δεδομένα : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3934215

Εκτός αν δεν παίζει στο παγωτό το παραπάνω...

Για να γίνει αυτό χρειάζεται root και εγώ δεν είμαι

να ρωτήσω αν κάποιος στο ics έχει το camera zoom fx και πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τον ηχο κλείστρου? Απο τις επιλογές πάντως δεν δουλέυει (δούλευε πάντως στην 2.3.4)

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι σχετικό, με cosmote είσαι;

ναι cosmote εχω...εχω αγανακτήσει.δεν κλείνει με τιποτα εχω κατεβασει οπως ειπα μερικα apn on off αλλα και παλι τιποτα το κλεινω και σε 5 δευρττερολεπτα το apn ξανα ανοίγει..........αν ξερει καποιος καποια εφαρμογη που να το κρατα μονιμος κλειστο παρακαλω ας με πει γιατι με εχει φαει 100 mb ιντερνετ σε 6 μερες

Δεν δουλεύει σε ICS ROM.

Ξέρεις πως μπορώ να περάσω την recovery? ή κάπου που να έχει αναλυτικά την διαδικασία?

Μια και τελικά kernel βρήκαμε (athanaso77 o matrix όντως κορυφή και σταθερότατος :D ), απο rom ICS έχετε να προτείνετε κάτι ή να μείνω με τη stock?Υπάρχει κάποια σημαντικά καλύτερη? :)

Προσωπικα χρησιμοποιω την aosp+ (μαζι με matrix kernel) και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

Δεν εχω δοκιμασει καποια αλλη για να εχω ενα μετρο συγκρισης αλλα απο την stock που ειχα πριν καταλαβαινω μια μικρη διαφορα.

Oneplus 6 8/128

καλημερα σε ολους....ενταξει το θεμα με το απν το ελυσα η εφαρμογη watchdog εφταιγε.....εχω ακομα ενα θεμα.....δεν μπορουν να με στειλουν εφαρμογες...ενω φωτο τραγουδια δεχομε κανονικα απο αλλες συσκευες, εφαρμογες με τιποτα,,μηπως καποιος ξερει γιατι

Καλημερα! Να ρωτησω σε cosmote ποιο radio εχετε δει οτι παει καλα? Δοκιμαζω το xxkb1 και βλεπω μια διαφορα προς το καλυτερο στο σημα αλλα και στο wifi..

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

• Administrators
Μια και τελικά kernel βρήκαμε (athanaso77 o matrix όντως κορυφή και σταθερότατος :D ), απο rom ICS έχετε να προτείνετε κάτι ή να μείνω με τη stock?Υπάρχει κάποια σημαντικά καλύτερη? :)

Αν θέλεις κάτι σταθερό και γρήγορο χωρίς εντυπωσιασμούς αλλά stock like... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1421564

Modpic.gif

υπάρχει κάπιοος αναλυτικός οδηγος για flasharisma recovery??? το έχω ρωτήσει ξανά αλλά :X

έχω την επίσημη 4.0.3 χωρίς να είναι root! έχω ξεκλειδωμένο bootloader.

ότι έχω δοκιμάσει δεν μου δουλεύει με com pr μόνο το 1 click root μου είχε δουλέψει....

υπάρχει κάπιοος αναλυτικός οδηγος για flasharisma recovery??? το έχω ρωτήσει ξανά αλλά :X

έχω την επίσημη 4.0.3 χωρίς να είναι root! έχω ξεκλειδωμένο bootloader.

ότι έχω δοκιμάσει δεν μου δουλεύει με com pr μόνο το 1 click root μου είχε δουλέψει....

Με την εφαρμογή Rom Manager δοκίμασες?

Το Rom Manager για να λειτουργήσει πρέπει να εχεις δικαιώματα root. Αν ο bootloader είναι ξεκλείδωτος τότε είναι εύκολο για custom recovery.

Μπαίνεις σε fastboot και δινεις εντολή από cmd fastboot flash recovery recocery-name.img

Για την εντολή θα πρέπει να εχεις τα απαραιτητα αρχεια αλλά και να αναγνωρίζει ο υπολογιστής σου το κινητό σε fastboot mode.