Jump to content

Samsung Galaxy S Plus (I9001)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα. να ρωτησω αν η samsung θα βγαλει αναβαθμηση για ic ?? οπως εκανε στο nexus??

Αν εννοείς αναβάθμιση σε ics τότε μάλλον όχι.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και τι θα μποροθσαμε να κανω για να το κανω ics??

Υποθέτω πως είσαι με stock rom οπότε πρέπει για αρχή να αλλάξεις recovery. Χρειάζεσαι το odin το AriesVE και αυτό το recovery

Ανοίγεις το odin ως διαχειριστής κάνοντας δεξί κλικ. Εκέι που λέει OPS βάζεις το αρχείο AriesVE, τικάρεις το κουτάκι one package που είναι πάνω αριστερά και κάτω εκεί που λέει one package βάζεις το αρχείο του recovery που έχεις κατεβάσει. Βάζεις το τηλέφωνο σε download mode(power button,volume down button,home button) και το συνδέεις με το pc. Πατάς start και σε λίγα λεπτά είσαι έτοιμος.

Μια καλή ics rom είναι αυτή του arco, εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και την Aosp του Broodplank. Θα χρειαστείς και τα gapps για ics το οποίο είναι οι εφαρμογές του google.

Βάζεις το αρχείο της rom που θα επιλέξεις και τα gapps στην κάρτα του τηλεφώνου(εσωτερική ή εξωτερική). Σβήνεις το τηλέφωνο και μπαίνεις σε recovery mode πατώντας power button και volume up ταυτόχρονα. Κάνεις wipe cache/wipe data factory reset,advanced wipe dalvik cache και μετά επιλέγεις install zip from sd card(επιλέγεις την κάρτα που έχεις βάλει τα αρχεία, εσωτερική ή εξωτερική. Κάνεις install πρώτα το αρχείο της rom και μετά τα gapps. Ξανακάνεις wipe cache και wipe dalvik cache και κάνεις και fix permitions. Reboot και είσαι έτοιμος. Αν κολλήσεις κάπου εδώ είμαστε.

Edit:Μπορείς να δείς κι έναν πολύ αναλυτικό οδηγό από τον kouros17 εδώ

Υπήρχε ένας αναλυτικός οδηγός από τον kouros17. Δεν τον βρίσκω πια.. τον κατέβασε κάποιος?

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Υπήρχε ένας αναλυτικός οδηγός από τον kouros17. Δεν τον βρίσκω πια.. τον κατέβασε κάποιος?

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=349613

καλησπερες. επειδη ειμαι καινουργιος στο Galaxy S+ θελω την βοηθεια σας. περασα το cmw recovery v5.5.0.4 ολα καλα μεχρι εδω. συνδεω το usb Και βρισκεις κανονικα την sd card. κανω copy/paste το zip αρχειο με την ρομ κανονικα, και οταν επιλεγω choose zip from sd card γραφει no files found η καπως ετσι. σε αλλη περιπτωση παλι με copy/paste βρισκει το zip αρχειο. ξεκιανω το install και βγαζει

R.zip

Finding update package...

Opening update package...

Installing update...

Installation aborted. και ενα android ξαπλωμενο με ενα κοκκινο θαυμαστικο. τι πηγε λαθος? και αν εχω γινει root στην συσκευη η αδικα ολη η προσπαθεια. και αν θελει καποιο παιδι να προτινει μια στοκ ρομ 2.3.6 αλλα να εχω δικαιωματα root. Ευχαριστω

καλησπερες. επειδη ειμαι καινουργιος στο Galaxy S+ θελω την βοηθεια σας. περασα το cmw recovery v5.5.0.4 ολα καλα μεχρι εδω. συνδεω το usb Και βρισκεις κανονικα την sd card. κανω copy/paste το zip αρχειο με την ρομ κανονικα, και οταν επιλεγω choose zip from sd card γραφει no files found η καπως ετσι. σε αλλη περιπτωση παλι με copy/paste βρισκει το zip αρχειο. ξεκιανω το install και βγαζει

R.zip

Finding update package...

Opening update package...

Installing update...

Installation aborted. και ενα android ξαπλωμενο με ενα κοκκινο θαυμαστικο. τι πηγε λαθος? και αν εχω γινει root στην συσκευη η αδικα ολη η προσπαθεια. και αν θελει καποιο παιδι να προτινει μια στοκ ρομ 2.3.6 αλλα να εχω δικαιωματα root. Ευχαριστω

Πρέπει να περάσεις το αρχείο στην εσωτερική ή την εξωτερική κάρτα αν έχεις και μετά από recovery επιλέγεις την κάρτα που έχεις βάλει το αρχείο. Τώρα όσο αφορά την εγκατάσταση που πήγες να κάνεις ίσως είναι κατεστραμένο το αρχείο. Ποια ρομ προσπαθείς να βάλεις?

Αν θέλεις πάντως custom rom 2.3.6 μια πολυ καλή είναι η Shadow

μαλλον εγω πρεπει να εκανα πατατα. γιατι πηγα να περασω στοκ ρομ στο κινητο. ισως για αυτο και εγραφε installation aborted. αυτη η shadow ειναι καλη? απλα φοβαμαι να επειχηρησω να βαλω ics μηπως και εχω θεμα. Ευχαριστω για την απαντηση σου. :)

ανεφερα για 2.3.6 γιατι διαβασα οτι υποστηριζει video calls μεσω 3G. εκτος και αν καταλαβα λαθος

Edited by vassilis018

Η εγκατάσταση μιας custom rom είναι πολύ απλή υπόθεση για το τηλέφωνό μας, αρκεί να την κάνεις μία φορά και να έχεις κρατήσει ότι backup θέλεις (εφαρμογές, επαφές κλπ). Δεν χρειάζεται να φοβάσαι την ics. Όλες οι rom ανεξαρτήτου έκδοσης του android στην οποία βασίζονται (gb, ics, jelly bean), εγκαθίστανται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το αν θα σου αρέσει είναι άλλο θέμα. Δοκίμασε ότι θέλεις και αποφασίζεις εσύ τι θα κρατήσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Η shadow είναι η καλύτερη gb rom κατά τη γνώμη των περισσότερων εδώ μέσα. Τώρα για video calls ίσως να έχεις δίκιο, δεν είμαι σίγουρος, όποιος ξέρει ας το επιβεβαιώσει. Για μια λίστα με όλες τις custom roms κοίτα εδώ και μια άλλη για stock roms κοίτα εδώ. Ότι θέλεις ρώτα.

Edited by kouros17

ευχαριστω για την απαντηση και την βοηθεια. ηδη εβαλα να κατεβενει η shadow. εκανα κλικ την φουλ ρομ και sgs2 theme. θα χρειαστει και καποιο αλλο αρχειο? πχ gpu driver patch?

Χρειάζεσαι και το "Update patch", ενώ το sgs2 theme δεν το χρειάζεσαι γιατί είναι ήδη έτοιμο (από προεπιλογή). Θα το χρειαστείς μόνο αν αλλάξεις θέμα (σε ics για παράδειγμα) και θα θελήσεις να ξαναεπιστρέψεις σε αυτό. Οδηγίες εγκατάστασης υπάρχουν εδώ (πήγαινε κατ'ευθείαν στο 4).

Επίσης στον φάκελο "removed app recovery patch" θα βρεις εφαρμογές που αφαίρεσε για να ελαφρύνει τη ρομ. Επειδή εκεί μπορεί να υπάρχει κάποια εφαρμογή που χρειάζεσαι, κατέβασέ τον και αυτόν στον υπολογιστή, ξεζίπαρέ τον, ανοιξέ τον και αν σ'ενδιαφέρει κάποια εφαρμογή την παίρνεις και την τοποθετείς με κάποιον file explorer στον φάκελο system/app της δίνεις τα σωστά δικαιώματα (rw-r-r, 644) και κάνεις reboot, για να εγκατασταθεί.

Edited by kouros17

Κούρος μια βοήθεια. Τελικά με την jb smoothie η φωτογραφική δεν ειναι καθόλου καλή. Οι φωτογραφίες πολυ συμπιεσμενες. Επειδή με ενδιαφέρει πολυ η φωτο, αν πάω σε Κάποια icb θα έχω Καλύτερη φωτογραφική ή ειναι ο ίδιος κερνελ Άρα ίδια επίδοση. Μπορώ να ζήσω με Μερικά reboots αλλα η κάμερα με ενδιαφέρει μεχρι που θα μπορούσα να γύρισω πίσω στη gb (αν και δεν το θέλω) .

Καλησπέρα! Ξέρει κανείς αν η διαδικασία για να ξεκολήσεις απο τα loop reboot που κάνει όταν εγκαθηστάς την clockwork recovery, γίνεται με καποιον άλλον τρόπο εκτός απο odin ? Εχω windows 8 δέν έχω καταφέρει να βρώ drivers, έκανα εγκατάσταση την clockwork και τώρα κάνει συνέχεια restart στην recovery και το odin δεν δουλεύει ! (Λόγω drivers) :(

OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

M.GANDHI

:)

δεν ξερω αν ειναι σωστο. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=349613 δες στην παραγραφο 4 κατω κατω:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν το τηλέφωνό σας δεν ανοίγει και σας ξαναγυρίζει στο recovery (ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος είναι με μία stock rom και φλασάρει για πρώτη φορά custom rom), κάντε ότι περιγράφεται εδώ.

δεν ξερω αν εννοεις κατι τετοιο χωρις να θελω να σε παρω στον λαιμο μου :)

Αυτό είδα! Απλά αυτός ο τρόπος είναι με odin και εγώ λόγο windows 8 εχω θέμα με τους drivers οπότε odin δεν παίζει! Γι αυτό ρώτησα αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο odin!

Σ ευχαριστώ

M.GANDHI

2η μερα με το diablokernel και βλεπω μεσο cpu spy πως το κινητο δεν πεφτει σε deep sleep...επιστρεφω στο στοκ κερνελ του invedor...εχει να προτεινει κανεις κανα καλο και εμπιστο κερνελ για την cm10 ?

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

καλημερες. προσπαθω μεσω App2Sd να περασω τις εφαρμογες στην καρτα και μου βγαζει failed to move application. Not enough memory. Ευχαριστω

Αυτό είδα! Απλά αυτός ο τρόπος είναι με odin και εγώ λόγο windows 8 εχω θέμα με τους drivers οπότε odin δεν παίζει! Γι αυτό ρώτησα αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο odin!

Σ ευχαριστώ

Επειδη κι εγω εχω windows 8 εγκαθιστωντας το kies αρα και τους drivers εβλεπε το τηλεφωνο κανονικα ο υπολογιστης. Εβαλες το kies η κατευθειαν τους drivers?

Στην αρχή έβαλα το Kies και δεν έγινε τίποτα! Μετά πέρασα να βάλω τους drivers σκέτους αλλά πάλι τίποτα! Τελικά πρίν καμιά ώρα και ψάχνοντας βρήκα και κατέβασα απο αλλο σημείο κάποιους drivers και το είδε κανονικα. Τουλάχιστον το odin σε download το είδε και το ξεμπλοκαρα με το γνωστό τρόπο!!

Ευχαριστω πολύ

M.GANDHI

2η μερα με το diablokernel και βλεπω μεσο cpu spy πως το κινητο δεν πεφτει σε deep sleep...επιστρεφω στο στοκ κερνελ του invedor...εχει να προτεινει κανεις κανα καλο και εμπιστο κερνελ για την cm10 ?

Οσο ειχα το τηλεφωνο αυτο δεν ειχα βρει πιο σταθερο kernel απο του ivendor για cm10.

Το επομενο καλυτερο ειναι του brood αλλα εχει ενα θεμα με την περιστροφη της φωτογραφιας οταν τραβας με το κινητο καθετα.

Και που και που μου ειχα κανει και κανα 2 reboot η κανα κολλημα.

Οσο ειχα το τηλεφωνο αυτο δεν ειχα βρει πιο σταθερο kernel απο του ivendor για cm10.

Το επομενο καλυτερο ειναι του brood αλλα εχει ενα θεμα με την περιστροφη της φωτογραφιας οταν τραβας με το κινητο καθετα.

Και που και που μου ειχα κανει και κανα 2 reboot η κανα κολλημα.

Ο brookKernel περα απο αυτα πως πηγαινε ?? απο θεμα smoothness και μπαταριας ?? διοτι σκεφτομαι να την βαλω !!

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

Καλησπέρα, καμιά πρόταση για εμάς τους νέους για καμιά δοκιμασμένη ROM σε 2.3 ή και 4.04 αν υπάρχει? Ακούω καλά λόγια για την shadow σε 2.3, σε 4.04 υπάρχει κάτι ή είναι νωρίς ακόμα?

Ευχαριστω

M.GANDHI

Καλησπέρα, καμιά πρόταση για εμάς τους νέους για καμιά δοκιμασμένη ROM σε 2.3 ή και 4.04 αν υπάρχει? Ακούω καλά λόγια για την shadow σε 2.3, σε 4.04 υπάρχει κάτι ή είναι νωρίς ακόμα?

Ευχαριστω

Δοκιμασμένη και καλή σε 2.3.6 είναι η Shadow όπως είπες κι εσύ. Σε ICS πολύ καλές είναι η CM9 του arco και η Aosp του broodplank.

Αν επιλέξεις ICS μην ξεχάσεις να περάσεις και τα gapps.

• The title was changed to Samsung Galaxy S Plus (I9001)