Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως με το micro 2600 στην καρδιά της πλ Αγ Ειρήνης θερίζει με τα 80άρια Ακόμα και μέσα στα ισόγεια.

Εγώ μένω στους Αμπελοκήπους Αθηνών και η Vodafone είναι η πιο αργή απ' όλες... Παρόλο που έχει όλες τις συχνότητες και με φουλ σήμα, θα μπορούσε να πιάσει πολύ περισσότερο πιστεύω... Έκανα τα τεστ στις 4 το πρωί, για να δω πόσο περίπου είναι το μαξιμουμ. Την ημέρα είναι ακόμα πιο αργή, εννοείται...

Λέτε να δίνει το 4G από 10 MHz bandwidth μόνο;;; Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες:

Vodafone 4G από 800 MHz: :down:

http://www.speedtest.net/android/2009280887.png

Vodafone 4G από 1800 MHz: :down: :down:

http://www.speedtest.net/android/2009283486.png

Vodafone 4G από 2600 MHz: :down: :down: :down:

http://www.speedtest.net/android/2009287376.png

Αυτή την κατάσταση βλέπω σχεδόν παντού. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί "αποθεωνουν" το δίκτυο της Vodafone, ενώ για μένα είναι πολύ κοντά με αυτό του τρίτου παρόχου στην Ελλάδα... Ο πρώτος πάροχος, είναι εντελώς σε άλλο επίπεδο και παίζει "μπάλα" μόνος του. Από όλη αυτή την ιστορία, χαμένη βγαίνει η Vodafone, που έχει ακριβώς τις ίδιες (!) τιμές με τον πρώτο... Αυτή είναι η άποψή μου και ελπίζω να μη λογοκριθει... :)

Πάντως με το micro 2600 στην καρδιά της πλ Αγ Ειρήνης θερίζει με τα 80άρια Ακόμα και μέσα στα ισόγεια.

Που έχει εκεί micro;

Δεν ξέρω πόσοι αποθεώνουν κάποιο δίκτυο. Για να αποθεώνεις κάτι, νομίζω πως πρέπει συμπεριφέρεσαι σαν οπαδός. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε οπαδούς των δικτύων, που συμπεριφέρονται όπως οι οπαδοί των ομάδων, τότε ζήτω που καήκαμε....

Την απάντηση την δίνεις μόνος σου στο ερώτημά σου πιστεύω. Γράφεις στα περισσότερα σημεία που μετράς ότι είναι έτσι. Εκτός του ότι δεν μου φαίνονται τόσο χάλια, είναι τόσο μεγάλες οι αστικές περιοχές που δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα από λίγες μετρήσεις που κάνεις εδώ και εκεί. Κι εγώ έχω το CU μου μόνιμα με δεδομένα, χωρίς wi-fi για έναν δικό μου λόγο, και αν και δεν κάνω συνεχώς μετρήσεις, δεν βλέπω ιδιαίτερο πρόβλημα εντός Αθηνών. Υπάρχουν σημεία που πιάνει 15με 4G, και λίγο παραπέρα(1-2 τετράγωνα) 70-80. Όταν δεν κάνεις μετρήσεις βλέπεις να υπάρχει πρόβλημα στο κατέβασμα;

Αν θες να δεις που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, είναι εκεί που το speedtest θα σου βγάλει με τους περισσότερους servers αρκετά χαμηλότερα από 10mbps(πιο κοντά στα 5), και βλέπεις και την ένδειξη του σήματος να είναι χαμηλή. Σε οτιδήποτε άλλο δουλεύεις άνετα.

Επίσης όποτε κάνω speedtest με το server της vodafone πάει χάλια. Συνήθως αν αλλάξω με hyperhosting ή grnet βλέπεω πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Και αν και βγαίνουμε off topic, για τις τιμές δεν νομίζω πως έχεις δίκιο. Υπάρχει πακέτο στo CU που παίρνεις 1GB με 5€. Αν και το καλύτερο πακέτο όλων είναι πιστεύω η φοιτητική προσφορά που έδινε παλαιότερα, που ευτυχώς δουλεύει ακόμα, με 5GB αντί 7€ για 30 ημέρες σε ειδική data sim. Αν και δεν μπορούμε να το λάβουμε υπόψιν γιατί δεν βλέπω να είναι εμπορικά διαθέσιμο πλεόν δυστυχώς, με έχει σώσει το συγκεκριμένο. Τέλος του off topic.

Edited by Mark_K

Και εγώ συμφωνώ με τον Μήτσο τουλάχιστον για Μακεδονία..και οι δυο κάνουν μαζί το 50% τυς πράσινης..(παντα για δεδομένα)με το 35/40 να είναι της κόκκινης..είχα πολλά σημεία που έχει 3G η κόκκινη αλλά και πολλά σημεία με εικονικό σημα στο οποίο είτε δεν κατέβαζε δεδομένα και κατέβαζε αφότου έπεφτε σε Ε..και πολυ Εθνική με πολλές διακυμάνσεις.Αλλά λίγο Η..

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Mark_K
αφαίρεση off topic

Φιλικά Γιώργος

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με 3η γενιά Vodafone και εικονικό σήμα. Κάθε φορά που διαβάζω αυτά τα post νομίζω ότι απλά οι περιπτώσεις λογικά είναι τόσες λίγες που δε τις βλέπω.

Γενικότερα σε 3η γενιά η Vodafone στις περιοχές που κινήθηκα πέρυσι το καλοκαίρι ήταν super.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεί στην Μακεδονία η Κοτε να είναι έτσι, δεν αντιλέγει κανείς (για LTE). Αλλά στη διαδρομή Βόλος-Λευκάδα, επαναλαμβάνω πως ζήτημα να είχα 4G στο 20% της διαδρομής,σύμφωνα με όσα δείχνει ο χάρτης

Δεν συζητάω για Λευκάδα δε, που στα πιο πολλά σημεία αν δεν έχεις την Βόνταφον απλά δεν έχεις LTE.

Επίσης, στη διαδρομή Βόλος-Θεσσαλονίκη επειδή την κάνω σχεδόν κάθε 2 βδομάδες τα τελευταία 3 χρόνια, η Vodafone έχει κανονικά 3G. Αντιθέτως,την Cosmote έχω δει να μην έχει σήμα πχ στη σήραγγα της Κατερίνης, ενώ η Vodafone έχει κανονικά 3G. Σίγουρα λοιπόν παίζει ρόλο η περιοχή, αλλά όχι ότι ισχύει και το απέραντο πράσινο στους χάρτες της Κοτε...

Μπορεί στην Μακεδονία η Κοτε να είναι έτσι, δεν αντιλέγει κανείς (για LTE). Αλλά στη διαδρομή Βόλος-Λευκάδα, επαναλαμβάνω πως ζήτημα να είχα 4G στο 20% της διαδρομής,σύμφωνα με όσα δείχνει ο χάρτης

Δεν συζητάω για Λευκάδα δε, που στα πιο πολλά σημεία αν δεν έχεις την Βόνταφον απλά δεν έχεις LTE.

Επίσης, στη διαδρομή Βόλος-Θεσσαλονίκη επειδή την κάνω σχεδόν κάθε 2 βδομάδες τα τελευταία 3 χρόνια, η Vodafone έχει κανονικά 3G. Αντιθέτως,την Cosmote έχω δει να μην έχει σήμα πχ στη σήραγγα της Κατερίνης, ενώ η Vodafone έχει κανονικά 3G. Σίγουρα λοιπόν παίζει ρόλο η περιοχή, αλλά όχι ότι ισχύει και το απέραντο πράσινο στους χάρτες της Κοτε...

Εγώ στο Αθήνα-Λευκάδα όπως και στο Λευκάδα-Βόλος οδηγούσα και δε ξέρω τι γίνεται. Ποτέ δε χρησιμοποιώ το κινητό μου όταν οδηγώ.

Στη Λευκάδα όντως η Vodafone έχει καλή κάλυψη, όντως η Cosmote είναι χειρότερη αλλά η Wind είναι καλύτερη και από τις δύο. :p

Ειδικά αν πάρεις τους κατσικόδρομους προς το εσωτερικό της Λευκάδας οι διαφορές "εντείνονται". Δε μιλάμε καν για τουριστικές ζώνες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είχατε δεν είχατε στη σύγκριση των χαρτών το πήγατε...

Sent from my XT1562

Αναμενομενο και αυτο...

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παντως στη σηρραγα ολες θεμα εχουν.Περυσι ημουν λεπτοκαρυα.Η πρασινη και η κοκκινη εξω 3G τερμα.

Μεσα η κοκκινη το κρατουσε και η πρασινη το ριχνε σε Edge.

Οσο για την μπλε 3G εξω σε συγκεκριμενα σημεια,αλλιως Gprs μεσα και εξω.Γενικα η Vodafone παντως εχει κανει απιστευτη δουλεια αλλα παρολο που στηνουν απο κοινου με την μπλε και την Victus οι χαρτες τους εχουν διαφορα.Η κοκκινη καλυπτει πρωτα τουριστικα μερη/πολεις/εθνικες οδους ενω η μπλε κανει καλυψη σε ολο το νομο ανεξαρτητα τουριστικων περιοχων,εθνικων οδων και επαρχιακων δρομων και πολεων.Καλυπτει νομους και οχι συγκεκριμενα μερη.Πρεπει η Vodafone να αρχιζει να καλυπτει μαζι με την μπλε μεσω Victus απο κοινου και στις 13 περιφερειες.Να πιανουν μια μια τις περιφερειες και σταδιακα να καλυψουν ολη την χωρα και τον πλυθυσμο με 4G αλλα και βελτιωσεις στο υπαρχον 3G δικτυο της κοκκινης αλλα και 3G οπου δεν εχει η μπλε.

Στο Νομο Μεσσηνιας δεν ξερω τι εκανε η Vodafone αλλα στο δρομο για φοινικουντα μεσα στα βουνα απλα δεν υπηρχε.Οι αλλες 2 κανονικα.Και φυσικα παντωου 800/1800 να μπει στην επαρχια.Ολες οι κεραιες να εχουν.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Oκ, απλά να υπενθυμίσω πως εδώ γράφουμε για προβλήματα στην κάλυψη της Vodafone. Δημοσιεύεσεις που λένε π.χ. "η Vodafone δεν πιάνει καλά στο Χ σημείο, αλλά η άλλη που γουστάρω/χρησιμοποιώ είναι τόσο καλύτερη κλπ", θα διαγράφονται ή θα τροποποιούνται. Το ίδιο και στα όμοια θέματα των άλλων εταιρειών. Οτιδήποτε ξεφεύγει από τα προβλήματα της συγκεκριμένης εταιρείας και επεκτείνεται στην κάλυψη αλλουνού, είναι πλέον off topic.

Παλαιρο και Λευκάδα πριν 2.5 Χρόνια που είχα πάει είχα κόκκινη και μπλε..η κόκκινη ήταν πολυ δυνατή..Ήταν η πρώτη φορά που ειχα πετυχει LTE και ταχυτητεε 50+ και ειχα παθει πλακα.και η wind καλα τα πηγαινε

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Για να μην παρεξηγηθουν τα γραφόμενά μου: δεν υπαινίσσομαι πως η Vodafone είναι τέλεια καθ'ολοκληρίαν. Απλά, όσον αφορά το LTE οι χάρτες της ανταποκρινονται σ'αυτό που δείχνουν, εν αντιθέσει με τις ανταγωνίστριες που άλλα δείχνουν σε αρκετά μέρη κι άλλα έχουν. Κόντευα κι εγώ να πιστέψω ότι έχει μείνει τρομερά πίσω και ότι οι άλλες 2 έχουν κάνει άλματα και παρατήρησα αυτές τις μέρες,σε πλήθος μερών,να είναι η μόνη με LTE (τουλάχιστον σε σχέση με τη βασική ανταγωνίστρια). Ας μην αναφερθούμε λοιπόν σε άλλες συγκρίσεις, όλα έχουν αναλυθεί παραπάνω. Απλά ας μην εντυπωσιαζόμαστε από έναν χάρτη σε κλίμακα 1 / 1000000000000. & αυτό ισχύει και για την Vodafone, αλλά σύμφωνα με την εμπειρία μου, πολύ λιγότερο:)

Ο χαρτης δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Ειναι πολυ αυστηρος και λειπουν οι νεες περιοχες

Πχ Νοτια κρητη, Σαμος, Ικαρια

Γενικα σκεψου τον χαρτη της Wind σε πιο ρεαλιστικη εκδοση. + οι νέες περιοχες

Ο χαρτης δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Ειναι πολυ αυστηρος και λειπουν οι νεες περιοχες

Πχ Νοτια κρητη, Σαμος, Ικαρια

Γενικα σκεψου τον χαρτη της Wind σε πιο ρεαλιστικη εκδοση. + οι νέες περιοχες

Γιατί δεν ανανεώνει η Vodafone το χάρτη κάλυψης; Θεωρώ ότι είναι καλό marketing να δείχνεις κάθε στιγμή την πραγματική κάλυψη. Οι μηνιαίες ανανεώσεις της Wind δεν είναι καν αρκετές σε ένα δίκτυο που εξελίσσεται καθημερινά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακριβώς! Για ποιο λόγο να μη δείχνει ακριβέστερη κάλυψη; "Άλλοι" στήνουν χορούς και πανηγύρια και βγάζουν δελτία τύπου για την εξαιρετική πληθυσμιακή κάλυψη και καταλήγουν απλά να βάφουν έναν χάρτη & η Vodafone κοιμάται; :p

Όσον αφορά την κάλυψη LTE στο Πήλιο: καλό θα ήταν να προστεθεί LTE και στους σταθμούς σε Νεοχώρι και άνω Λεχώνια. Όπως και στο Τρίκερι που έχω την αίσθηση πως δεν έχει μπει (μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω πως όχι). Είναι κρίμα να υπάρχουν σταθμοί σε σημεία "φιλέτα" και να μην έχουν ένα γερό 800άρι LTE και 900άρι 3G. Όχι ότι ο ανταγωνισμός είναι σε καλύτερη μοίρα (ιδίως προς Νεοχώρι, "ένας" πάροχος δεν έχει καν σταθμό :rolleyes:), αλλά γιατί να μην είναι σχεδόν ολοκληρωμένη η κάλυψη;

Επίσης, σταθμός χρειάζεται επειγόντως σε Άφησσο-Αφέτες. Εκεί έχει προβληματικό σήμα.

Edited by kotsianis7

Έψαχνα πριν λίγο κάτι φωτογραφίες, που είχαν ανέβει αυτόματα από το κινητό στο cloud. Βρήκα ένα speedtest της Vodafone, που είχα κάνει πριν μήνες, στον Ισθμό της Κορίνθου. Παίζει να είναι από τις λίγες περιοχές που έχω δει τόσο μεγάλη ταχύτητα! :up:

Vodafone_4_G.png

Edited by MitsosDaBest13

Εδώ μέσα στο σπίτι πιάνω γύρω στα 30-35mbps. 5 τετράγωνα πιο πέρα στο σπίτι κάτι φίλων πιάνει άνετα 70άρια και βάλε. Λογικά κάπου λίγο πιο κοντά σε αυτούς θα είναι η κεραία...

Εδώ μέσα στο σπίτι πιάνω γύρω στα 30-35mbps. 5 τετράγωνα πιο πέρα στο σπίτι κάτι φίλων πιάνει άνετα 70άρια και βάλε. Λογικά κάπου λίγο πιο κοντά σε αυτούς θα είναι η κεραία...

Μια χαρα εισαι.Εγω βλεπω 25αρια στο κινητο του πατερα μου,μεσα στο σπιτι.Επισης το τονιζω οτι δεν εχει την 800(Xiaomi RN3)

----- προσθήκη μηνύματος 75 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έλα στο Πήλιο. Η πιο χαμηλή ταχύτητα με LTE είναι κάπου στα 25 Mbps:p

Τοσο βλεπω εγω θεσσαλονικη.Κεντρο ειδα και 15αρια...υποψην βλεπει 1800/2600 η συσκευη.

Πεταχτηκα εκτακτως μεχρι Βεροια και στο Νοσοκομειο ειδα 4G με χαμηλο σημα.Δεν ξερω μεσα στην πολη αλλα αρκετα ευχαριστη εκπληξη ηταν το γεγονος.

Edited by Mark_K

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Θέλουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βελτίωση οι ταχύτητες μέσα στην πόλη του Βόλου. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεις downloading speed κοντά στα 10 mbps τις πιο πολλές ώρες της μέρας και στο Πήλιο να βαράς 25άρια (στη χειρότερη) για πλάκα:rolleyes: Θέλει άμεση πύκνωση το δίκτυο.

Επίσης, νέα Ιωνία - σύνορα με αγίους Αναργύρους θέλει σταθμό (ανέκδοτο για τον Βόλο βέβαια). Σε εξωτερικό χώρο έχει ελάχιστο UMTS που το γυρνάει σε EDGE. Ας μπει έστω ένα 800άρι LTE.

Τέλος, επειγόντως LTE και στον σταθμό που βλέπει Άφησσο. Γιατί ακόμη και το UMTS δεν την παλεύει. Κάνει συνεχώς εναλλαγές μεταξύ Band 1 και Band 8. Αποτέλεσμα: ασταθής σύνδεση και ορισμένες φορές εικονικό σήμα.

Edited by kotsianis7

Λίγα είναι τα 10 Mbps ;Σε πόσα λεπτά της ώρας αδειάζει το μηνιαίο πακέτο σου ;

Οι ονομαστικές ταχύτητες των τεστ δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματική χρήση

Edited by Vasileios

Συμφωνώ απόλυτα πως η εμπειρία χρήσης είναι μια χαρά. Όπου υπάρχει κάλυψη η λειτουργία είναι άψογη. Αλλά, και με UMTS έχω την ίδια ταχύτητα. Ποιο το νόημα ύπαρξης του LTE τότε;

Θέλει σαφώς πύκνωση το δίκτυο μέσα στην πόλη. Όπου είναι πυκνό,εκτός πόλης, και με λιγότερη κίνηση τα 25άρια μίνιμουμ τα έχει για πλάκα,ενώ το σύνηθες από 800άρι LTE είναι κάπου στα 35-40 mbps μίνιμουμ

Βρήκα κι άλλο speedtest, από το Καλοκαίρι του 2015... Ξεπεράστε με αν μπορείτε!! :lol: Είναι έξω από κατάστημα της Vodafone, συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται στο εμπορικό The Mall στο Μαρούσι. Αν έμπαινα και μέσα, ίσως να έπιανα πιο κοντά στα 150. Όπως βλέπετε, έχουν περιορίσει χαμηλά και το Upload, για να έχει ψηλό download...

Αυτό είναι marketing! Αν δεν είσαι συνδρομητής, βλέπεις αυτές τις ταχύτητες στο κατάστημα και λες "wow" και στο δρόμο ο Μέσος Όρος είναι 10-15 Mbps (όποτε δε με γυρνάει σε 3G). :rolleyes:

Vodafone_Mall_Athens_Marousi.jpg

Εντάξει, είναι προφανές πως είσαι κοντά σε κεραία. Αλλά για το έξω από εκεί, εξαρτάται. Μέσο όρο στο δρόμο βλέπω 20-25. Σαφώς θα υπάρχουν και σημεία που δεν θα πιάνει καλά και θα δεις και 10, αλλά γενικά δεν είναι τόσο άσχημα. Αν έχεις δηλαδή 4G συσκευή είσαι γενικά καλυμμένος. Βλέπω δηλαδή σημεία που είχε πριν 1 χρόνο 3G με πολύ μέτρια ταχύτητα, και πλέον πιάνεις 4G με ικανοποιητικές ταχύτητες. Ακόμα και αν δεν έχουν διορθώσει ιδιαίτερα το 3G σε κάποια από αυτά(εκεί πάει το ότι με 4G συσκευή είσαι οκ γενικά).

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις