Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εγώ έχω απελπιστεί..Εχθές γυρνούσα από Κομοτηνή και δεν μπορούσα Ούτε το.fb να δω..έδειχνε Ή και δεν έμπαινε..Όταν επεφτε σε g αργά αργά φορτωνε..στην δουλειά μου δεν έχω σήμα να μιλήσω σε Πολλά σημεία που είχα με wind και η cosmote είχε 3g.θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω ποτέ τελειώνει το συμβόλαιο και να την.κάνω για

Cote

Φιλικά Γιώργος

Πριν απο μερικές μέρες , πήρα το τρένο από την Λάρισα για την Καλαμπάκα , στην Δυτική Θεσσαλία . Το τρένο περνάει από τους βασικούς σταθμούς στα Παλαιοφάρσαλα , στην Καρδίτσα , στα Τρίκαλα και τέλος τερματίζει στην Καλαμπάκα . (Σταματάει και σε μικρότερους σταθμούς) .

Φεύγοντας από την Λάρισα κάποια χιλιόμετρα , χάνεται το 4G και συνεχίζει με H+ . Όμως όχι για πολύ , διαπίστωσα . Αρκετά πριν φτάσουμε στον απομονωμένο και λίγο μέσα στην ερημιά σταθμό των Παλαιοφαρσάλων , υπάρχει μόνο απλό GPRS , ούτε καν EDGE .

Από την συνολική διάρκεια του ταξιδιού με το τρένο από Λάρισα για Καλαμπάκα διάρκειας 1:22 , στο 45% , (ίσως και 50%) τουλάχιστον του ταξιδιού , υπάρχει ΜΟΝΟ απλό GPRS από την Vodafone , ενώ με την COSMOTE , σε ολόκληρη την διαδρομή υπάρχει H+ και σε πολύ λίγα σημεία EDGE . Περνώντας την Καρδίτσα και φτάνοντας στην Καλαμπάκα , υπάρχει 4G από την COSMOTE , ενώ στον σταθμό των Τρικάλων , δεν είδα 4G από την COSMOTE , από την Vodafone ειδα) . Στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων , ΚΟΡΥΦΑΙΟ 4G σήμα , αλλά και στο κέντρο της πόλης γενικότερα και από τα 2 δίκτυα .

Στην τουριστική Καλαμπάκα των υπέροχων και παγκοσμίως γνωστών Μετεώρων , υπάρχει ΜΟΝΟ 4G από την COSMOTE , ενώ από την Vodafone , υπάρχει H+ πολύ καλό .

Τρίκαλα και Καρδίτσα , επίσης καλό 4G από την Vodafone , επίσης και από την COSMOTE . Στους Σοφάδες Καρδίτσας υπάρχει μόνο H+ και από τα 2 δίκτυα .

Αυτά είναι τα πασχαλινά μου νέα , ελπίζω να βοήθησα τους φίλους των δικτύων του myphone ;)

*** (Mιλάω ΠΟΛΥ αντικειμενικά , και ΟΥΤΕ δουλεύω στην COSMOTE ή στην Vodafone , όπως μου λένε πολλοί) .

Edited by SUMMER_2000

Ας γράψω και εγώ τις εμπειρίες μου.

1)Μελίσσια Αττικής(κύρια κατοικία)=cosOTE: 2g,3g.4g φουλ!!5/5Δείχνει το κινητό μου!

= vodafone:τα ίδια.

= WIND:1/5 Σήμα 4g καθόλου,3g ΚΑΘΟΛΟΥ και ομιλία με κλήσεις να πέφτουν και να σου βγαίνει η πίστη για να μιλησείς από τις συχνές διακοπές του σήματος.:mad:

2)Παιανία(σπίτι προπάππου)=vodafone2/5 σήμα 3g με το ζόρι 4g όχι.

=cosmOTE:3/5 σήμα,3g ναι 4g όχι.

=wind:2/5 σήμα 3g με το ζόρι,4 g όχι.

3)Κερατέα(εξοχικό)=και οι τρεις 5/5 σήμα με 2,3,4g φουλ.(και οι 3 κεραίες είναι πάνω στο βουνό πίσω από το σπίτι μου,:p)

4)Νέο Ηράκλειο(πατρικό γιαγιάς)=cosmOTE:5/5 σήμα με 3,4g.

=vodafone 3/5 σήμσ με 3,4g.

=wind 1-2/5 σήμα με 3g.

Συμπέρασμα:Η cosmOTE έχει το καλύτερο σήμα(εκεί που έχω πάει εγώ) αλλά είναι η πιο ακριβή.:mad:Από την άλλη η wind έχει το χειρότερο(εκεί που έχω πάει εγώ) αλλά είναι η πιο φθηνή!:p

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Ας γράψω και εγώ τις εμπειρίες μου.

1)Μελίσσια Αττικής(κύρια κατοικία)=cosOTE: 2g,3g.4g φουλ!!5/5Δείχνει το κινητό μου!

= vodafone:τα ίδια.

= WIND:1/5 Σήμα 4g καθόλου,3g ΚΑΘΟΛΟΥ και ομιλία με κλήσεις να πέφτουν και να σου βγαίνει η πίστη για να μιλησείς από τις συχνές διακοπές του σήματος.:mad:

2)Παιανία(σπίτι προπάππου)=vodafone2/5 σήμα 3g με το ζόρι 4g όχι.

=cosmOTE:3/5 σήμα,3g ναι 4g όχι.

=wind:2/5 σήμα 3g με το ζόρι,4 g όχι.

3)Κερατέα(εξοχικό)=και οι τρεις 5/5 σήμα με 2,3,4g φουλ.(και οι 3 κεραίες είναι πάνω στο βουνό πίσω από το σπίτι μου,:p)

4)Νέο Ηράκλειο(πατρικό γιαγιάς)=cosmOTE:5/5 σήμα με 3,4g.

=vodafone 3/5 σήμσ με 3,4g.

=wind 1-2/5 σήμα με 3g.

Συμπέρασμα:Η cosmOTE έχει το καλύτερο σήμα(εκεί που έχω πάει εγώ) αλλά είναι η πιο ακριβή.:mad:Από την άλλη η wind έχει το χειρότερο(εκεί που έχω πάει εγώ) αλλά είναι η πιο φθηνή!:p

κερατεα που ακριβως μενεις; κοντα σε βουνο; διοτι και εγω εξω απο κερατεα μενω και ξερω οτι η cosmote εχει 4g εδω αλλα δεν ξερω για τα αλλα 2 δικτυα ,πηγα να κανω χειροκινητη αναζητηση δικτυου ενω ειχε 4g το samsung s4 mini ενος φιλου μου και μου εγραψε οτι πρεπει να απενεργοποιηθουνε τα δεδομενα για να κανει αναζητηση οποτε δεν μου εβγαλε στην χειροκινητη αναζητηση τα δικτυα 4g των αλλων 2 δικτυων.

κερατεα που ακριβως μενεις; κοντα σε βουνο; διοτι και εγω εξω απο κερατεα μενω και ξερω οτι η cosmote εχει 4g εδω αλλα δεν ξερω για τα αλλα 2 δικτυα ,πηγα να κανω χειροκινητη αναζητηση δικτυου ενω ειχε 4g το samsung s4 mini ενος φιλου μου και μου εγραψε οτι πρεπει να απενεργοποιηθουνε τα δεδομενα για να κανει αναζητηση οποτε δεν μου εβγαλε στην χειροκινητη αναζητηση τα δικτυα 4g των αλλων 2 δικτυων.

Καλησπέρα!Μένω στο βγέθι.Το mini βουνό έχει πάνω του και τις τρεις κεραίες.Τη δοκιμή την είχε κάνει φίλος μου γιατί εγώ δεν έχω 4g τηλέφωνο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Αν βγει και δώσει 500 μύρια αύριο το πρωί για να κανέι 4G+ όλο το δίκτυο, τι ακριβώς θα κερδίσει ο κόσμος; πέρα από το να βλέπει το 4G+ Σαν εικονίδιο και να χαίρεται για το ακριβό του κινητό αυτός που το πήρε και έχει ανοικτό το data.

Θεμα προτεραιοτήτων.

Ας διορθώσει τότε την καθυστέρηση με το fast dormancy (ανήκουστο να "ξυπνάει" το data session 5 δευτερόλεπτα αφότου ο χρήστης κάνει κλικ κάπου) ώστε να μην υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην φόρτωση σελίδων.

Ας ενεργοποιήσει επίσης το HD voice στο GSM και στο UMTS δίκτυο (η Wind το έκανε εδώ και 1 χρόνο). Όχι ότι το έχει ιδιαίτερη ανάγκη η Vf αυτό, αλλά όπως και να το κάνουμε το παρέχουν και οι 2 ανταγωνιστές και πραγματικά παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου.

Ας επεκτείνει το 4G δίκτυο στην επαρχία, στα επίπεδα της Cosmote.

Πράγματα έχει να κάνει πολλά. Η σύνδεση στο δίκτυο οπτικών της HOL δεν μου λέει και πολλά, αν δεν συνοδεύεται από θεαματική αλλαγή σε θέματα που πάσχει το δίκτυο. Ήμουν τόσα χρόνια στην Vf, αλλά πραγματικά πλέον εδώ και 1 μήνα που βρίσκομαι στην Cosmote έχω δει ένα εξαιρετικό δίκτυο απ'ολες τις απόψεις, κάλυψη και ταχύτητα. Και προφανώς σταμάτησα να πληρώνω την Vf.

Καλησπέρα!Μένω στο βγέθι.Το mini βουνό έχει πάνω του και τις τρεις κεραίες.Τη δοκιμή την είχε κάνει φίλος μου γιατί εγώ δεν έχω 4g τηλέφωνο.

δεν καταλαβα για πιο βουνο λες ομως. Παντως ξερω η κεραια της κοσμοτε ειναι στο αστικο κεντρο του dsl του οτε που στο πρωτο λιμανι.

Ας διορθώσει τότε την καθυστέρηση με το fast dormancy (ανήκουστο να "ξυπνάει" το data session 5 δευτερόλεπτα αφότου ο χρήστης κάνει κλικ κάπου) ώστε να μην υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην φόρτωση σελίδων.

Ας ενεργοποιήσει επίσης το HD voice στο GSM και στο UMTS δίκτυο (η Wind το έκανε εδώ και 1 χρόνο). Όχι ότι το έχει ιδιαίτερη ανάγκη η Vf αυτό, αλλά όπως και να το κάνουμε το παρέχουν και οι 2 ανταγωνιστές και πραγματικά παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου.

Ας επεκτείνει το 4G δίκτυο στην επαρχία, στα επίπεδα της Cosmote.

Πράγματα έχει να κάνει πολλά. Η σύνδεση στο δίκτυο οπτικών της HOL δεν μου λέει και πολλά, αν δεν συνοδεύεται από θεαματική αλλαγή σε θέματα που πάσχει το δίκτυο. Ήμουν τόσα χρόνια στην Vf, αλλά πραγματικά πλέον εδώ και 1 μήνα που βρίσκομαι στην Cosmote έχω δει ένα εξαιρετικό δίκτυο απ'ολες τις απόψεις, κάλυψη και ταχύτητα. Και προφανώς σταμάτησα να πληρώνω την Vf.

HDvoice στον Πειραιά που δοκίμασα παίζει. Δεν ξέρω για άλλες περιοχές.

Επίσης σε 2G δεν παίζει (μάρκετιστικο της Wind ειναι)

Όλα αυτά βέβαια δεν ειναι διόρθωση. Ειναι πληρώνει για τα licenses. Όποτε αν εχει προϋπολογισει χρήματα για άλλου, δεν μπαίνουν. Δεν ειναι κουμπαράς.

Αυτο ισχύει για όλα τα δίκτυα.

Παίζει HD voice σε άλλον πάροχο εκτός από cosmote;

Και στους 3

Στην Wind εδω και 1 χρόνο.

Εχθές αφού ρώτησα έκανα μια αναζήτηση, και βρήκα πως λέει ότι έχει η wind. Και μάλιστα ότι παίζει και σε 2G. Για τη Vodafone δεν βλέπω τίποτα. Υπάρχει κάτι επίσημο που να αναφέρει κάτι σχετικό;

Στην σελιδα της vodafone δεν αναφερει πουθενα HD voice, η εξυπηρετηση πελατων λεει δεν υπαρχει..... το Customer support online chat του CU επισης λεει οτι δεν υπαρχει....

πιθανοτατα εννοει ο φιλος την Vodafone Αγγλιας που εδωσε HD voice πριν 7 μηνες. :lol:

http://s3.postimg.org/xg53p2ixb/Screenshot_1.jpg"]http://s3.postimg.org/xg53p2ixb/Screenshot_1.jpg[/url]

Κάθησα και έκανα δοκιμές. Με 2 συσκευές που υποστηρίζουν HD Voice, και κάρτα CU και στις 2. Όταν βρίσκονται σε 3G και οι 2 έχει όντως διαφορά από το πως ακούγεται όταν είναι σε 2G η μία από αυτές, περίπου όπως ακούγεται από Cosmote σε κλήση HD. Μετά δοκίμασα να πάρω από Cosmote σε vodafone και δυστυχώς δεν δούλευε. Αν και θα ορκιζόμουν πως εχθές το απόγευμα κάλεσα ένα φίλο που έχει σύνδεση vodafone από το what's up μου και ακουγόταν περίφημα, σε βαθμό που αναρωτήθηκα "λες να έβαλε και η vodafone αυτή τη δυνατότητα";

Στην σελιδα της vodafone δεν αναφερει πουθενα HD voice, η εξυπηρετηση πελατων λεει δεν υπαρχει..... το Customer support online chat του CU επισης λεει οτι δεν υπαρχει....

πιθανοτατα εννοει ο φιλος την Vodafone Αγγλιας που εδωσε HD voice πριν 7 μηνες. :lol:

http://s3.postimg.org/xg53p2ixb/Screenshot_1.jpg"]http://s3.postimg.org/xg53p2ixb/Screenshot_1.jpg[/url]

Στην Ελλάδα αναφέρομαι

Στην Ελλάδα αναφέρομαι

Ελλαδα μαλλον ο μονος που ξερει οτι υπαρχει η HD Voice υπηρεσια στην Vodafone εισαι εσυ.

TakeOverNet είσαι σίγουρος 100% για αυτό που λες ? Δεν νομίζω να ισχύει πάντως , ούτε εγώ .

Επίσημα δεν εχει ανακοινώσει τίποτα ,άρα δεν νομίζω οτι πρέπει να ισχύει,μάλλον πιλοτικά το δουλεύουν.Θυμάμαι κάποτε τις καταχωρήσεις στο ημερήσιο τύπο, όταν πρώτοι ενεργοποίησαν πρώτοι το EFR .

Edited by lefkaditis
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Η Cosmote που χρησιμοποιώ έχει HD voice στο 3G εδώ και πολύ καιρό και το τελευταίο διάστημα το παρατηρώ και στο 2G με iphone 5s.

Η Vodafone που δοκιμάζω δεν έχει πουθενά,ενώ η Wind δεν γνωρίζω αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγάλει κάπου.

Παντος με 4g της βοντα εχει HD voice. Το προσεξα επ αυτου. Δεν ξερω αν λεμε για την ιδια τεχνολογια. Η φωνη του συνομιλητη ακουγεται κρυσταλλινη.

Παντος με 4g της βοντα εχει HD voice. Το προσεξα επ αυτου. Δεν ξερω αν λεμε για την ιδια τεχνολογια. Η φωνη του συνομιλητη ακουγεται κρυσταλλινη.

To 4g δεν είναι μόνο για δεδομένα;

Tα 4G δίκτυα στην Ελλάδα υποστηρίζουν ΜΟΝΟ δεδομένα (προς το παρών) και ΟΧΙ voice .

Eξάλλου όταν κάνουμε μια κλήση με 4G δίκτυο , γίνεται πάντα μετάπτωση σε Η+ .

Θέλω να ρωτήσω τον ΤakeOverNet (αν γνωρίζει) : Τα δίκτυα κάποια στιγμή στο άμμεσο ή έμμεσο μέλλον θα υποστηρίξουν νοice με 4G ή όχι ?

Ευχαριστώ ;)

Έχω την εντύπωση πως ούτως ή άλλως το 4G αφορά μόνο σε data και όχι voice γενικώς και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις