Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και ενα πρωινό απο γηροκομείο. 09abd02db19051d4f632c1df0049aeb7.jpg

Στάλθηκε από το VFD 900 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και ενα πρωινό απο γηροκομείο. 09abd02db19051d4f632c1df0049aeb7.jpg

Στάλθηκε από το VFD 900 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έλα, αποφάσισε να γκαζώσει η Vodafone στην περιοχή μου; Τόσα χρόνια το πολύ 40 Mbps έβλεπα και αυτό πολύ σπάνια... Θα δοκιμάσω όταν γυρίσω Αθήνα. ;)

Έλα, αποφάσισε να γκαζώσει η Vodafone στην περιοχή μου; Τόσα χρόνια το πολύ 40 Mbps έβλεπα και αυτό πολύ σπάνια... Θα δοκιμάσω όταν γυρίσω Αθήνα. ;)

Παίζει να είναι επειδή λείπει κόσμος.

(CA είδα πάντως)

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σε android που να μπορώ να κάνω το εξής:

1) Να κάνω μετρήσεις σήματος μου για ένα Χ χρονικό διάστημα (πχ 5 λεπτά), και για κλήση και για internet?

2) Να δω την ισχύ των σημάτων ταυτόχρονα όλων των δικτύων, πάλι για Χ χρονικό διάστημα?

Το θέλω διότι πέρα από τα screenshots που στέλνω στο δικτυό μου θέλω κάτι πιο επαληθεύσιμο.

Υ.Γ. Με πιο πρόγραμμα κάνετε τις μετρήσεις που βλέπω εδώ?

σε άλλο νήμα φίλος το κάνει...αλλά δεν ξέρω με πιο πρόγραμμα https://ibb.co/fig2c5

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σε android που να μπορώ να κάνω το εξής:

1) Να κάνω μετρήσεις σήματος μου για ένα Χ χρονικό διάστημα (πχ 5 λεπτά), και για κλήση και για internet?

2) Να δω την ισχύ των σημάτων ταυτόχρονα όλων των δικτύων, πάλι για Χ χρονικό διάστημα?

Το θέλω διότι πέρα από τα screenshots που στέλνω στο δικτυό μου θέλω κάτι πιο επαληθεύσιμο.

Υ.Γ. Με πιο πρόγραμμα κάνετε τις μετρήσεις που βλέπω εδώ?

σε άλλο νήμα φίλος το κάνει...αλλά δεν ξέρω με πιο πρόγραμμα https://ibb.co/fig2c5

τι κινητο εχεις;

Samsung S21 Ultra

Καλησπέρα σε όλους.

Μια πρώτη εντύπωση από το Νέο δίκτυο της Voda στην περιοχή της Μαγνησίας/Βόλου/Πηλίου.

Όσο έχω γυρίσει την περιοχή μέχρι τώρα με μεγάλη μου χαρά έχω βρει 4G σχεδόν ράνδου.(δεν έχω βρεθεί Ανατολικό Πήλιο/Αιγαίο πλέον Πλατανια k Μικρό όπου k εκεί είχα 4G αλλα variable)

Με μεγάλη μου όμως "αποητεφση" διαπίστωσα πως τα handovers ιάνει τραγικά, προβλήματα σε εισερχόμενες(εμφανίζεσαι ως εκτος δικτύου) γιατί δεν σε ρίχνει από 4G σε 3G/2G ώστε να περάσει η κλίση, πρόβλημα στην ποιότητα ήχου over 2G, από την κεραία 'Δράκεια του πηλίου.

Κινούμενος Νότια προς Αργαλαστή ξεκίνησα κλίση από τα Κάτω Λεχωνιά k με έκοψε δυο φορες στις στροφές μετά το Μαλακή, χαλια ποιητητα ήχου στα Καλά Νερά, Κάτω Γατζέα, Κορωπί, με μικρή βελτίωση γύρο στην περιοχή της Αφήσου. Με έκοψε δυο φορες στις Αφέτες k επανειλημμένα με πετούσε μόλις έκανα redial. Όταν πλέον πράσα Αφέτες συνέχισα ην κλίση μου pigenntas προς Αργαλαστή. Η κλίση ήταν καλή(δεν έμεινα τρελα ικανοποιημένος από την ποιότητα κλήσης), αλλα όταν πλέον είχα φτάσει στα όρια κάλυψης της κεραίας Νεοχωρίου δεν έλεγε να με περάσει στην Αργαλαστή. Τελικά όταν αποφάσισε να με πετάξει μου είχε 'βγάλει την Παναγια ' σε ποιότητα φωνής. Φεύγοντας από Αργαλαστή προς τα πίσω Βόλο, μια από τα ίδια από την κεραία της Αργαλαστής μέχρι την κεραία του Νεοχωρίου. Αφέτες δεν με έκοψε αλλα τα κενά, οι διαλείψεις ήταν απαράδεκτα πολλές. Κάτω Γατζέα με έκοψε k μάλιστα είχα No Service για τριάντα δευτερόλεπτα. Στις στροφές στο Μαλακι, δεν με έκοψε αλλα χαλια επικοινωνία. Στη διαδρομή Λεχωνιά-Άγιος Λαυρέντιος τα handovers μεταξύ κεραίας Λεχωνιά k Δράκειας είτε καθυστερεί, είτε κάνει μεγάλο κενό ακόμη k υπάρχει περίπτωση να μην κάνει την εναλλαγή που σημαίνει ότι σε κρατα με χαλια ποιότητα.

Με αλλα λόγια σε γενικές γραμμές υπάρχει κάλυψη με τα προβληματικά σημεία να παραμένουν(Μαλακι, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Κορωπί, Αφέτες). Τα handovers είναι τραγικά,(περυρι ήταν καλύτερα), από την ποιότητα ήχου απογοητευμένος. Οι ταχύτητες δεν είναι κακές σε εξωτερικούς χορούς . Συνήθως παίζει γύρο στα 17 με 25Mbps down over 4G(για 4G βεβαια θα μπορούσε k καλύτερα). Εντός Βόλου k ανάμεσα στους στενούς δρόμους Γκάζι, Καρτάλι, Riga Φεραίου οι ταχύτητες είναι χαλια.

Τελικό μου συμπέρασμα είναι πως η Vodafone έβαλε χέρι στην περιοχή αλλα έκανε μισές δουλειές. Το βασικό για εμενα είναι να συντονίσει τις κεραίες της ώστε να γίνονται σωστά τα handovers k να επιλύσει το πρόβλημα ποιότητας voice over 2G το οποιο υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από κάποιου είδους παρεμβολής. Εξ εκπλαγεί από τα Failed k dropped calls φέτος στην περιοχή. Συσκευές που χρισομοπιο είναι Huawei P9 lite, P9 Plus, P8 Lite, k μια κλασσικη 2G Nokia.

Δυστυχώς, πετάει χαρταετό στο Πήλιο η Vodafone. Θα μπορούσε να είναι τρομερή σε κάλυψη, αλλά... ανατολικά είναι αρκετά καλύτερη & μάλιστα σε κάποιες περιοχές (Παπά Νερό, Νταμούχαρη, διαδρομή Πινακάτες - Τσαγκαράδα - κάπου 25 χιλιόμετρα) είναι πολύ καλύτερη έναντι της Cosmote. Αλλά στο δυτικό Πήλιο είναι τραγική. Όπως και σε αρκετές παραλίες σε νότιο και δυτικό Πήλιο. Γενικά θες άλλον πάροχο για Mobile Internet αν θες συνολικά καλύτερη κάλυψη. Έχει ειπωθεί χρόνια τώρα:p

Δυστυχώς, πετάει χαρταετό στο Πήλιο η Vodafone. Θα μπορούσε να είναι τρομερή σε κάλυψη, αλλά... ανατολικά είναι αρκετά καλύτερη & μάλιστα σε κάποιες περιοχές (Παπά Νερό, Νταμούχαρη, διαδρομή Πινακάτες - Τσαγκαράδα - κάπου 25 χιλιόμετρα) είναι πολύ καλύτερη έναντι της Cosmote. Αλλά στο δυτικό Πήλιο είναι τραγική. Όπως και σε αρκετές παραλίες σε νότιο και δυτικό Πήλιο. Γενικά θες άλλον πάροχο για Mobile Internet αν θες συνολικά καλύτερη κάλυψη. Έχει ειπωθεί χρόνια τώρα:p

Για μενα παντως,συνολικα η συνεταιρα Wind κανει δουλεια στο Πηλιο.Μονο καλα λογια ακουω,ενω για τη Vodafone πολλα παραπονα.

Για Drop Calls και Handoff φετος ειναι τραγικη στη Πιερια.Συνεχως με πεταει σε Edge ακομα και εξω απο το σπιτι.Στα ΚΑΑΥ και στο Olympian Bay στη Λεπτοκαρυα ειναι ελαφρως καλυτερη αλλα και οι 3 εχουν θεμα.

Το 3G/4G μονο εξω,μεσα πιανει κατι παραπανω η Vodafone.Αμα παω μεσα στο χωριο πεταει το 3G/4G.

Επισης και στη Πλακα Λιτοχωρου καθως και πανω στο Λιτοχωρο ειναι καλη με αξιοπρεπες σημα 4G σε B3 και B20.Υπ οψην ειναι η μονη που εχει καταστημα στο Λιτοχωρο,για τις αλλες πρεπει να πας στη Κατερινη η οποια ειναι 15-20 χιλιομετρα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Από Σκύρο έχουμε εικόνα για το δίκτυο? Υπάρχει 4g και αν όχι το 3g είναι αξιόπιστο για σερφάρισμα?

Στάλθηκε από το HT17Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα Ποτιστικά Πηλίου. Μιλώντας λίγο μετά την Αργαλαστή μέχρι κάτω την παραλια no problems.. Τέλεια κάλυψη Wind k Βόδα. Βόδα μονο 3G με 30Mbps down. Wind είχα μονο 3G λόγο Roaming δικτύου αλλα k εκεί 21Mbps down.

Για ακόμη μια φορα Κάτω Γατζέα Dropped calls k σε redial unable το connect. Μαλακi, dropped, Αφέτες dropped.

Είμαι θερμός υποστηρικτής της Voda k συνδρομητής από το 1995 σαν Πάναφον. Η φετινή κατάσταση στο Πήλιο είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ με ελάχιστες εξερεσεις.

Εντυπώσεις απο Άνδρο.

Υπάρχει 4G παντού αλλα με ταχύτητες ακόμα και 0,3Mbps download και 20Mbps upload.Μολις περνάς σε 3G το download γίνεται 22Mbps και όλα στρώνουν.Με αλλα λόγια απαράδεκτη χωρητικότητα 4G που θελει δουλειά.

GTZ (George)

S25 ultra SM-S938B

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Και Χανια τα ιδια ειναι.Εκτος απο την πλατεια δικαστηριων οπουδηποτε αλλου το 3G εχει καλυτερες ταχυτητες απο το 4G.Εκτος Χανιων σε ορεινες περιοχες εκει τα πραγματα συνεχιζουν και ειναι τραγικα.Στο μονο μερος που ειδα βελτιωση στο σημα τα τελευταια 3 χρονια ηταν απο Χανια προς πλατανια εκει νεκρα σημεια καλυφτηκαν επαρκως ... φυσικα λογο του τουρισμου.Μετα απο δεκαετιες στην εταιρια νομιζω οτι ηρθε η ωρα του αποχωρισμου..

Κι εγώ το ίδιο και αρκετοί γνωστοί μου από Μαγνησία/Πήλιο. Το EDGE πάει κι έρχεται, ιδίως σε παραλίες. H Cosmote από την άλλη, έχει σχεδόν μόνιμα 3G/4G. Ενώ έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν άψογα με UMTS @900 και LTE @800, επιμένουν και κάνουν επιλεκτικές αναβαθμίσεις.Δεν είναι θέμα αδειοδοτήσεων, μιας και σταθμούς διαθέτουν αρκετούς (σχεδόν όσους και η Cosmote) αλλά αυτή η εμμονή με το EDGE εν έτει 2017 σπάει κόκαλα, ενώ στον ανταγωνιστή το EDGE το βλέπέις σπάνια, ακόμη και σε εξαιρετικά απομακρυσμένες περιοχές.

Κι εγώ το ίδιο και αρκετοί γνωστοί μου από Μαγνησία/Πήλιο. Το EDGE πάει κι έρχεται, ιδίως σε παραλίες. H Cosmote από την άλλη, έχει σχεδόν μόνιμα 3G/4G. Ενώ έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν άψογα με UMTS @900 και LTE @800, επιμένουν και κάνουν επιλεκτικές αναβαθμίσεις.Δεν είναι θέμα αδειοδοτήσεων, μιας και σταθμούς διαθέτουν αρκετούς (σχεδόν όσους και η Cosmote) αλλά αυτή η εμμονή με το EDGE εν έτει 2017 σπάει κόκαλα, ενώ στον ανταγωνιστή το EDGE το βλέπέις σπάνια, ακόμη και σε εξαιρετικά απομακρυσμένες περιοχές.

Εχεις τοσο δικαιο,πραγματικα το εχει τερματισει η Vodafone.Θα πεταξω τη καρτα στο τελος.Εβαλε ο πατερας μου δεδομενα στη Wind.Το 3G πετουσε,4G δεν εβλεπε γιατι δεν εχει την 800.Με τη Vodafone εβλεπε 3G/4G αλλα ειχε μια μανια να γυρναει σε Edge.Και επειδη εχω 2ο κινητο με κοσμοτε,δεν πιανει καλα και βλεπω Edge στο κινητο.Ολο αυτο γινεται απο Λιτοχωρο εως Πλαταμωνα.Απο μενα μονο για back up αν δεν εχει δεδομενα στη Wind θα κανω το cu στον πατερα μου.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και Χανια τα ιδια ειναι.Εκτος απο την πλατεια δικαστηριων οπουδηποτε αλλου το 3G εχει καλυτερες ταχυτητες απο το 4G.Εκτος Χανιων σε ορεινες περιοχες εκει τα πραγματα συνεχιζουν και ειναι τραγικα.Στο μονο μερος που ειδα βελτιωση στο σημα τα τελευταια 3 χρονια ηταν απο Χανια προς πλατανια εκει νεκρα σημεια καλυφτηκαν επαρκως ... φυσικα λογο του τουρισμου.Μετα απο δεκαετιες στην εταιρια νομιζω οτι ηρθε η ωρα του αποχωρισμου..

Φυγε και δες σοβαρα Wind/Cosmote.Εγω θα προτεινα την 1η λογω αξιοπιστιας σς κλησεις,ιντερνετ ακομα και με Edge. Για πανελλαδικη καλυψη την 2η.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

κινητό χωρίς 800αρα και εδικα εκτός Αθηνών δεν λέει όπου και να πας,τώρα ειδικά με την Voda στο σπίτι μου μεσα το σήμα ανεβοκατεβαινει συνεχώς από μια γραμμή σε πέντε

όταν το κλειδώσω σε 3g,στο αυτόματο ... καλααααα ...δεν κρατάει με τίποτα το 4g....κάτι δεν πάει καλά

στο σύστημά τους

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by akalos

κινητό χωρίς 800αρα και εδικα εκτός Αθηνών δεν λέει όπου και να πας,τώρα ειδικά με την Voda στο σπίτι μου μεσα το σήμα ανεβοκατεβαινει συνεχώς από μια γραμμή σε πέντε

όταν το κλειδώσω σε 3g,στο αυτόματο ... καλααααα ...δεν κρατάει με τίποτα το 4g....κάτι δεν πάει καλά

στο σύστημά τους

Πιερια το ιδιο θεμα εχει ο πατερας μου χωρις 800αρα.Αλλα και εγω που εχω την 800 οπως και η μανα μου τα ιδια χαλια.Κολλημενο στο Edge,δεν κραταει 3G/4G στη παραλια.Εβαλα Wind στον πατερα μου,η συσκευη συμπεριφερεται πολυ καλυτερα,δεν κανει ανεβοκατεβασματα.Ας μην ειχε 3G παντου η Vodafone(δηλαδη στο 80% της βορειας ελλαδας) αλλιως θα την ειχα σουταρει.

Το τρίημερο που πέρασε ήμουνα Άνδρο.Οπως προανάφερα το δίκτυο ήταν υπερφορτωμένο και δεν κατέβαζε πάνω απο 0.05 Mbps.Επρεπε να "πισωγυρισεις" στο 3G για να πιάσεις ταχύτητα πάνω απ 10Mbps.Αγορασα μονοήμερα και ΣΚ πακέτα δεδομένων αλλα μαλλον άχρηστα ήταν γιατι δεν κατέβαζε τιποτε.Στο Ζορκό δεν έπιανε παρά Edge με ταχύτητες στο ίδιο επίπεδο.

Μετα απόλα αυτα λέω...άισχος και κρίμα στα λ7 που ξόδεψα για το πακέτο.

Κάποιο άλλο δίκτυο φυσικά έπιανε 4G plus ακόμα και στο Ζορκό...

Τέλος πάντων...το συμπέρασμα βγήκε πάντως....

GTZ (George)

S25 ultra SM-S938B

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Καλησπέρα σε όλους k πάλι. Μετά από επανειλημμένες κλήσεις στο τεχνικό τμήμα, παραδέχτηκαν πως στην περιοχή της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με μερικούς 4G σταθμούς οι οπιοι δεν κάνουν σόστα την ματαβαση σε 3g/2G κατά την εισερχόμενη κλίση με αποτέλεσμα ο συνδρομητής να εμφανίζεται ως εκτος δικτύου.

το θέμα είναι να κάνουν και κάτι τις

γιατί μου φαίνεται πως τα χουν φορτώσει όλα στον κόκορα

το θέμα είναι να κάνουν και κάτι τις

γιατί μου φαίνεται πως τα χουν φορτώσει όλα στον κόκορα

Με τίποτα όμως. Από τα πιο καλορυθμισμενα δίκτυα πανευρωπΑϊκά. Λάθη γίνονται.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με τίποτα όμως. Από τα πιο καλορυθμισμενα δίκτυα πανευρωπΑϊκά. Λάθη γίνονται.

Διαφωνω σε αυτο,καλορυθμισμενη δεν ειναι οταν πανω στο σερφαρισμα με γυρνας σε 2G αντι να με κρατησεις σε 3G και ας εχει χειροτερο σημα.Αν εχω κληση ναι,να με γυρισει.Στη Πιερια τραβαω τα μαλλια μου οταν βλεπω Edge στο κινητο.Συνεχεια εκει με γυρναει.Χθες με Wind που δοκιμασα ηταν πιο σταθερη χωρις σκαμπανεβασματα στο σημα.Οσο για τα Drop Calls,σε μενα η Vodafone αυτο το μηνα 2-3 φορες εβγαλα κληση με την 2η προσπαθεια.Το ιδιο και η μανα μου.

Με Wind,εδω και 5 χρονια εβγαζα παντα με την 1η κληση.Μονο 2-3 φορες ειχα θεμα με τον ηχο αλλα ηταν σε προβληματικο σημειο που εχει οριακο σημα.Με τη Vodafone ειχα σημα στις 2-3 φορες και ειχα 1-2 γραμμες.Τωρα γραφω με 4G με B20 1/5 σημα και -118dBm. Σπανια το κραταει το σημα,πολλες φορες με γυρναει σε Edge.

To edge στο μετρό ακόμα δεν λειτουργεί. Μα δεν το έχουν πάρει χαμπάρι???

Χαχα,το Edge ουτε στο σπιτι μου δεν λειτουργει.Για κλησεις μονο ειναι.Το πιο λειτουργικο Edge εχει η Wind,με τη Vodafone ουτε με συνδεει στο messenger για να δεχομαι μηνυματα.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις