Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπα, αν έχεις Wind παίζει να είσαι καλύτερα από Vodafone. Βλέπεις Μιχάλη, το... "ραδιόφωνο" της Wind πιάνει λειτουργικό LTE ενώ η Vodafone που θέλει να το κάνει "σωστά" προτιμάει το EDGE:lol:

"πελοποννησο fm" εχει τυχει να ακουσεις?

εχει βαψει ολο το χαρτη της πελοποννησου και τα πραγματικα dbm ειναι τοσο χαμηλα σε πολλους εξωτερικους χωρους (πλην πολεων) που μονο αν εισαι κοντα σε σταθμο γινεται αξιοπρεπης δουλεια. Περισσοτερο ξεχειλωμενο 4g χαρτη δυσκολα βρισκεις. Παιζουν ανατολικα ολοκληρες αγροτικες περιοχες που ξεκινουν απο 120dbm και Αγιος ο Θεος.

Παντως νομιζω οτι δικαιωθηκε η Vodafone που απο το '13 επενδυσε στο 900umts, στην ανατολικη πελοποννησο ( δυσκολο αναγλυφο) εχει εκτενεστερη γεωγραφικη καλυψη απο τη cosmote στο 3g. Βεβαια το 4g της ειναι ακομη περιορισμενο, μονο σε μεγαλες πολεις εχει (και αυτο ειτε b20 ειτε συνηθως 10mhz b3) , σε rural περιοχες απλα σχεδον δεν υπαρχει.

Edited by stefanos1999

Πάντως για να ξέρετε,κάθε χρόνο που πάω στην Σαλαμινα,όλο το νότιο μέρος δεν εχει σήμα ή απλα θα παίζεις με 2g που σε οδηγεί σε timeout error

Windows 10 Mobile 4 Life

Αν και δεν υπάρχουν Apps

Μπα, αν έχεις Wind παίζει να είσαι καλύτερα από Vodafone. Βλέπεις Μιχάλη, το... "ραδιόφωνο" της Wind πιάνει λειτουργικό LTE ενώ η Vodafone που θέλει να το κάνει "σωστά" προτιμάει το EDGE:lol:

Οπου καθίσει το roaming φίλε μου. Δε θα σκασω κι όλας. Μια χαρά είναι η βοντα.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαλκιδική (Μουδανιών και 2ο ποδι) το σήμα της vf άψογο παντού 4G έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από πέρσυ

Στο χωριό του πατέρα μου, λίγο έξω από την Σπάρτη. Η Vodafone μπορεί να έχει τις χειρότερες ταχύτητες (σε πολλά χωριά τριγύρω πιάνει η ίδια 800αρα κεραία), αλλά εδώ στη Λακωνία δεν έχω προβλήματα με εναλλαγές σε 2G/3G, όπως έχω στην Αθήνα. Ακόμα και όταν σε εσωτερικό χώρο το 4G πιάνει 5-7 Mbps, με κρατάει σταθερά σε αυτό...

%5Bimg%5Dhttp%3A//i68.tinypic.com/116pdao.jpg[/img]

Edited by MitsosDaBest13

Προσφατα φυγαμε από παροχο Χ και πηγαμε Βρονταφον, οικογενειακως.

Τοσο σε Αντροιντ οσο και Γουιντοουσ κινητα, ειδαμε ΟΛΟΙ μας δραματικη πτωση διαρκειας μπαταριας, στην Βρονταφον.

Ειναι δυνατον?...?

Αν υπαρχει τεχνικη εξηγηση σας παρακαλω πειτε/εξηγηστε μου.

Αν δεν έχει καλό σήμα είναι λογικό.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Προσφατα φυγαμε από παροχο Χ και πηγαμε Βρονταφον, οικογενειακως.

Τοσο σε Αντροιντ οσο και Γουιντοουσ κινητα, ειδαμε ΟΛΟΙ μας δραματικη πτωση διαρκειας μπαταριας, στην Βρονταφον.

Ειναι δυνατον?...?

Αν υπαρχει τεχνικη εξηγηση σας παρακαλω πειτε/εξηγηστε μου.

Αν ήσασταν πριν στον "πρώτο" πάροχο της χώρας και σας φαίνεται ότι τώρα με τη Vodafone τελειώνει η μπαταρία πιο γρήγορα, είναι όντως περίεργο...

Λογικά θα έχετε χαμηλό σήμα ή πολλές εναλλαγές σε 2G/3G/4G.

Updated χάρτες.

Χώρις τη γνωστή βούρτσα.

Την βούρτσα ουδείς την φοβήθηκε απ'όλους τους παρόχους ....

Πάντως στο 4g όσο πάνε οι χάρτες voda wind γίνονται πανομοιότυποι :lol:

http://mobilemaps.freesite.host

Στάλθηκε από το Y6 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Με της wind να υπερέχει γενικά σαν κάλυψη αλλά της βοντα σε πόλεις άρα πληθυσμό

Δεν ξέρω φίλε πάντως Β. Ελλάδα που ήμουν στο εκτός πόλης είναι υπερβολικοί. Άσε που τα περισσότερα σημεία είναι co-colcation με την wind. Και μέσα στις πόλεις πολλά σημεία μόνο με 3g ένω οι άλλοι έχουν 4g (πρέπει να χώσει μερικές 800ρες για να βελτιώσει την εσωτερική κάλυψη καλό το 1800 αλλά θέλει ποιο πυκνό δίκτυο). Μιλάω για Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Τα υπόλοιπα δεν πρόλαβα την άλλη φορά όταν θα ανέβω και θα κατέβω με λεπτομέρειες,

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Έχω παρατηρήσει ότι η βοντα σε Αθήνα τουλάχιστον είναι χειρότερη από wind. Γενικά ηwind έχει πιο δυνατό σήμα ειδικά αν checkαρει κάποιος τα db

Λογικό. Τα 1800 έχουν πολύ μικρότερη εμβέλεια από τα 800 και είναι περισσότερο κατευθυντικά,ενώ τα 800 μεταδίδονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις και διασπείρονται ευκολότερα. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Wind όταν πρέπει να αρχίσει να βάζει 1800 που έχει το μικρότερο φάσμα (όταν θα πρέπει δηλαδή να προσέξει τις ταχύτητες). Χαζές είναι νομίζεις οι άλλες 2 που χώνουν αβέρτα και 1800 μαζί με 800 ή 2600;;)

Πάντως σε κάλυψη όλες σε περίπου 1.5 χρόνο θα είναι το ίδιο σε γενικές γραμμές. Από κει και πέρα, οι ταχύτητες, η διαθεσιμότητα δικτύου, η ποιότητα ήχου κλπ θα παίξουν ρόλο

Παιδιά και στο καθημερινό σερφαρισμα και η wind ειναι πολύ καλή.

Όλα τα άλλα είναι για τα τεστ ταχύτητας

Μ'αυτήν τη λογική όλες Καλές είναι. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός και τι χρήση κάνει

Όλα τα άλλα είναι για τα τεστ ταχύτητας

Όπου η wind είναι πάτος

Τυχαίο? δεν νομίζω

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Μ'αυτήν τη λογική όλες Καλές είναι. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός και τι χρήση κάνει

Σε σχέση πάντα και με τις τιμές το λέω

Παιδιά ο πολύς ο κόσμος το μόνο που αντίλαμβανεται είναι οι γραμμούλες στο κινητο και ούτε η ποιότητα ούτε η ταχύτητα. Γιαυτό και και όλοι πηγαίνουν κοσμοτε γιατί σου λένε το γνωστό η κοσμοτε πιάνει καλό σήμα.

Άσε που κυκλοφορεί το άλλο ότι αν σε ένα σημείο δεν πιάνει η κοσμοτε την "δικαιολογουν" και σου λέει εδώ σιγά μην πιάνει καμία άλλη.

Στις παραλίες της Πιερίας είναι αλήθεια πως παίζει μπάλα μόνη της η vodafone !

Εγω 2 μερη ξερω που εχει θεμα στο White Shark κατω απο το camping οπου παιζουν ολες με 2G.Και στο Μπαρακι δεν ειχε 3G αλλα 4G.Ηταν βραδυ ομως και ισως να ειχε θεμα.

Θα τσεκαρω αυριο και θα δω.

Φετος με βλεπω με 4G B20 στο εξοχικο και τα 20GB για το βραδυ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Στις παραλίες της Πιερίας είναι αλήθεια πως παίζει μπάλα μόνη της η vodafone !

Από βδομάδα ν χρησιμοποιείται ο αοριστος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από βδομάδα ν χρησιμοποιείται ο αοριστος.

Αν ενεργοποιησει 4G η συνεταιρα στη Victus ναι.Αλλιως δεν νομιζω.

Edited by XP130TD

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Παραλία Αφύσσου, με UMTS από σταθμό χιλιόμετρα μακριά που πιάνει στην τύχη, αν πιάσει, και όποτε πιάσει, και με κλείδωμα σε UMTS είχα:

Ping: 57 ms

Download: περίπου 4.5 mbps

Upload: περίπου 0.9 mbps

Για οριακό σήμα,μια χαρά

Παραλία Αφύσσου, με UMTS από σταθμό χιλιόμετρα μακριά που πιάνει στην τύχη, αν πιάσει, και όποτε πιάσει, και με κλείδωμα σε UMTS είχα:

Ping: 57 ms

Download: περίπου 4.5 mbps

Upload: περίπου 0.9 mbps

Για οριακό σήμα,μια χαρά

οκ, αφού δουλεύει με τέτοια κίνηση και από τέτοια απόσταση πρέπει να ανάψουν λαμπάδα στη huawei.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις