Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πέτυχες ένα σταθμό με 10 και υφίσταται στην Αττική;

Πάντως για τεταρτη εβδομάδα νομίζω είναι στη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη.

Και στην Καβάλα που ήμουν την περασμένη εβδομάδα πάντως είχε 10 MHz bandwidth η band 3 μέσα στην πόλη. Και δεν μιλάμε σίγουρα για μικρή πόλη. Το δίκτυο ψιλο-σερνόταν.

Όσον αφορά την Μαγνησία, ας ελπίσουμε να γίνει κάτι στο Πήλιο, γιατί στον μισό Παγασητικό (μεταξύ Πλατανιδίων με Λεφόκαστρο - απόσταση γύρω στα 20 χιλιόμετρα), ευτυχώς έχουμε Cosmote να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλιώς....:cry: Και μιλάμε για όλη την ακτογραμμή, μια περιοχή άκρως τουριστική. Λογικό όμως, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν σταθμοί σε εκείνα τα σημεία (η Cosmote έχει γύρω στους 4 σταθμούς που καλύπτει όλη αυτήν την προβληματική περιοχή)

Edited by kotsianis7

Aggregation(4g+) b7+b3 στα 124dbm.

Φυσικα η συσκευή ήταν κλειδωμένη σε 4g only.

http://i.imgur.com/qsIW2uZ.jpg

105 με 35 MHz bw;; :lol: :lol: Η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα αυτού, νομίζω είναι 270 Mbps...

Στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας (και της επαρχίας) δεν επαρκεί το bandwidth για Β20, λες να βάλει και Β7; :rolleyes:

Στην Αθήνα έχει ακόμη λίγο b20. Ο κορμός είναι η b3.

Στην Ανατολική Πελοποννησο κυρίως b20 και λίγο b3 σε κάποια αστικά . Rural απλά δεν υπάρχει 4g καλυψη αλλά καλυπτει το (σχετικά πυκνό) 900umts.

Edited by stefanos1999

καλησπέρα κοιτάω το κινητό της μητέρας μου που είναι ανάπηρη και είχε λίγο 3g ενώ πιάνει τέρμα, και ήθελε να πάρει τηλέφωνο της παίρνω τηλέφωνο και δεν τον ακούγαμε καλά αλλά μακρυά, το κλείνω και το γυρίζω σε 2g και πάλι τα ίδια τελικά πήραμε από σταθερό. επικοινώνησα με την Vodafone cu μέσω Viber και με κάλεσαν από το τεχνικό τμήμα δεν μπόρεσα να μιλήσω τελικά βρήκα κάποιο άλλο κινητό και με πήρανε μου είπανε ότι υπάρχει πρόβλημα από της 6:30 το πρωί. και το γνωρίζουν και θα επιλυθεί, αλλά δεν γνωρίζουν το ποτέ. πάντως στο σπίτι από βόρια που είναι το δωμάτιο μου έχω θέμα από την πλευρά καλύτερα τα πράματα και μου είπανε ότι παίρνεται από δυο κεραίες για αυτό. Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Έτσι για πλάκα κοίταξα και εγώ στην Πάτρα την καρτούλα μου VF πόσο band 3 bandwidth έχει.

Πρέπει να έπεσα και εγώ στην άλλη μία και μοναδική 10MHz band 3 σε όλη την χώρα :lol::lol::lol:

IMG_0003.png

Εχεις πληροφορία οτι στην υπόλοιπη χώρα τα παντα είναι 15; Γιατί εγώ ουτε έχω ουτε το είπα.

Ομοίως και οπου δεις 20, δεν σημαίνει οτι ειναι 20 παντού.

Αποβάθρα μετρό (γραμμή 3) Συντάγματος... 2CA aggregation (4g+) με εξαιρετικά οριακό σήμα http://i.imgur.com/OwOY1zw.jpg Edited by stefanos1999

CA με -127dBm η μία και -133dBm η άλλη.

Σαν stress test σε signal room είναι.

Ένα έχω να πω, πολλά κιλά respect στην Qualcomm που καταφέρνει τα απίθανα.

μέχρι εχτές το βραδύ το προβλημα με την vodafone 3 λιμανακι Δασκαλειου Κερατεας δεν ειχε επιλυθει , οπως ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ , απο τις 6:30 το πρωι εχτες το γνωριζουνε , παντως προσπαθουσα να παρω τους γονεις μου ο αδελφος μου με galaxy A τις περισσοτερες φορες εκτος σηματος , ο πατερας μου με iphone 5 καταφερα να το πιασω , χωρις να χρειαστει να προσπαθησω πολλες φορες, πολυ παραξενο ενω τα κινητα κινοντουσαν αρκετα κοντα μεταξυ τους , αν και μου ειπανε ο ενας σταθμος βασης προς τα βορεια ειχε προβλημα και οτι καλυπτομαι με 2 κεραιες. , παντως το πρωι απο τις 6:30 το γνωριζουνε ηδη απο Εχτες..

Αυτό μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;; http://i.imgur.com/LBFTfCu.jpg

Έχω αναφέρει εδώ και καιρό ότι η VF GR έχει ενεργοποιήσει τα wifi calling endpoints, φαίνεται στο DNS.

Αντίστοιχα φαίνεται από το screenshot σου ότι αρχίζουν και επιτρέπουν attachment και στο APN 'ims'.

Λογικά το λανσάρισμα και των 2 είναι κοντά.

Έχω αναφέρει εδώ και καιρό ότι η VF GR έχει ενεργοποιήσει τα wifi calling endpoints, φαίνεται στο DNS.

Αντίστοιχα φαίνεται από το screenshot σου ότι αρχίζουν και επιτρέπουν attachment και στο APN 'ims'.

Εμενα δεν εβγαλε κατι με iphone 5s.Αλλα ισως να ειναι αυτη η ενεργοποιηση που λες στο ios 10.3 και γι αυτο εκανε update στα carrier settings.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Εμενα δεν εβγαλε κατι με iphone 5s.Αλλα ισως να ειναι αυτη η ενεργοποιηση που λες στο ios 10.3 και γι αυτο εκανε update στα carrier settings.

Δεν έχουν αλλάξει τα carrier settings της vodafone στα iPhone από την εποχή της Καπερναούμ.

Αλλαγές από την πλευρά δικτύου είναι προς το παρόν.

Δεν κατάλαβα, θα παίξει στο VoLTE με default settings;

Δεν κατάλαβα, θα παίξει στο VoLTE με default settings;

Αν κρατήσει τη υλοποίηση τελείως by the book η vodafone έχεις ελπίδα να παίξουν τα default settings της qualcomm.

Δοκίμασες να κάνεις volte κλήση όταν έκανε το modem attach?

Αν κρατήσει τη υλοποίηση τελείως by the book η vodafone έχεις ελπίδα να παίξουν τα default settings της qualcomm.

Δοκίμασες να κάνεις volte κλήση όταν έκανε το modem attach?

Οχι, αλλά δεν έχει έτσι αλλιώς ενεργοποιηθεί, ούτε στην γραμμή μου ούτε έχει δοθεί εμπορικά.

Κατά τύχη το παρατήρησα όταν κοιτούσα το guru.

Στην cosmote και Wind δεν μου υπαρχει αντίστοιχο.

Edit: Δοκίμασα, γυρνάει σε Η και μόλις κλείσω επιστρέφει αμέσως σε 4g

Edited by stefanos1999

Οχι, αλλά δεν έχει έτσι αλλιώς ενεργοποιηθεί, ούτε στην γραμμή μου ούτε έχει δοθεί εμπορικά.

Κατά τύχη το παρατήρησα όταν κοιτούσα το guru.

Στην cosmote και Wind δεν μου υπαρχει αντίστοιχο.

Edit: Δοκίμασα, γυρνάει σε Η και μόλις κλείσω επιστρέφει αμέσως σε 4g

Αν δεν ήταν κάποιο λάθος τους είναι πολύ ελπιδοφόρο, από default ανοιχτό VoLTE σε όλους :D

μέχρι εχτές το βραδύ το προβλημα με την vodafone 3 λιμανακι Δασκαλειου Κερατεας δεν ειχε επιλυθει , οπως ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ , απο τις 6:30 το πρωι εχτες το γνωριζουνε , παντως προσπαθουσα να παρω τους γονεις μου ο αδελφος μου με galaxy A τις περισσοτερες φορες εκτος σηματος , ο πατερας μου με iphone 5 καταφερα να το πιασω , χωρις να χρειαστει να προσπαθησω πολλες φορες, πολυ παραξενο ενω τα κινητα κινοντουσαν αρκετα κοντα μεταξυ τους , αν και μου ειπανε ο ενας σταθμος βασης προς τα βορεια ειχε προβλημα και οτι καλυπτομαι με 2 κεραιες. , παντως το πρωι απο τις 6:30 το γνωριζουνε ηδη απο Εχτες..

Σήμερα είμαι στην περιοχή.Δοκίμασα με ΜΒ και πάπαλα...Δεν συνδέεται καν...ΕΛΕΟΣ!

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Αν δεν ήταν κάποιο λάθος τους είναι πολύ ελπιδοφόρο, από default ανοιχτό VoLTE σε όλους :D

ή λαθος ή δοκιμές θα γινονται? υπαρχει κανενα ευρωπαικο δικτυο με τελείως "ανοιχτό" το volte?

Edited by stefanos1999

Διάβασα στο site της Vodafone ότι το δίκτυό της αγγίζει το 100% σε πληθυσμιακή κάλυψη. Ισχύει αυτό; Νόμιζα μέχρι τώρα ότι την καλύτερη κάλυψη την έχει η πράσινη λόγω του ότι εκμεταλλεύεται το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά μπαίνοντας στο αντίστοιχο site της πράσινης έγραφε 99,8%.

Διάβασα στο site της Vodafone ότι το δίκτυό της αγγίζει το 100% σε πληθυσμιακή κάλυψη. Ισχύει αυτό; Νόμιζα μέχρι τώρα ότι την καλύτερη κάλυψη την έχει η πράσινη λόγω του ότι εκμεταλλεύεται το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά μπαίνοντας στο αντίστοιχο site της πράσινης έγραφε 99,8%.

"Αγγίζει" λέει, όχι ότι είναι ακριβώς τόσο. Προφανώς εννοεί το 2G, για ομιλία. Επίσης, αναφέρει πληθυσμιακή κάλυψη, με παραπάνω από το 50% αυτής, να βρίσκεται Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Και εγω και η γυναικα μου εχουμε Vodafone και στον Βλητε της Σουδας παντως οταν την κανω Facetime η επικοινωνια μεσα στα σπιτια ειναι τραγικη και μονο στους χωρους εξω υπαρχει 4G ενω ο κουνιαδος μου που εχει κοσμοτε οταν βρισκεται και μεσα στο σπιτι το σημα και η ποιοτητα videocall ειναι με διαφορα καλυτερη.

Και εγω και η γυναικα μου εχουμε Vodafone και στον Βλητε της Σουδας παντως οταν την κανω Facetime η επικοινωνια μεσα στα σπιτια ειναι τραγικη και μονο στους χωρους εξω υπαρχει 4G ενω ο κουνιαδος μου που εχει κοσμοτε οταν βρισκεται και μεσα στο σπιτι το σημα και η ποιοτητα videocall ειναι με διαφορα καλυτερη.

Η περιοχή βλέπω ότι έχει βουνό απέναντι με κεραίες και δεν έχεις καλό σήμα; Τραγικό...

Αν οι κεραίες δεν βλέπουν εκεί, όχι δεν είναι τραγικό. Το ότι έχεις οπτική επαφή με το ιστό δεν σημαίνει κάτι. Το ότι θα πρέπει η Vodafone να κοιτάξει και την επαρχία είναι ένα γεγονός, από την άλλη. :X

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις